آزادی بیان گزینشی؛ استاندارد دوگانه ایکس برای ترکیه و ایران
✍ سید علیرضا آلداود
آزادی بیان در شبکههای اجتماعی مانند توییتر(ایکس فعلی) در ترکیه و ایران موضوعی با سیاستهای دوگانه آمریکاییها است.
در ترکیه، دولت اردوغان در سالهای اخیر قوانین سختگیرانهای برای کنترل شبکههای اجتماعی وضع کرده است.
به عنوان مثال، در سال 2020، پارلمان ترکیه قانونی را تصویب کرد که سکوهایی مانند توییتر را ملزم میکند نماینده قانونی در این کشور داشته باشند و به درخواستهای دولت برای حذف محتوا یا ارائه اطلاعات کاربران(برای دستگیری و با حذف) پاسخ دهند.
عدم رعایت این قوانین میتواند به جریمه، کاهش پهنای باند یا فیلتر شدن منجر شود.
این اقدامات اغلب به بهانه امنیت ملی یا جلوگیری از انتشار "اخبار و اطلاعات جعلی" انجام میشود، اما در اصل این اقدامات ابزاری برای سرکوب مخالفان و محدود کردن آزادی بیان است.
در چند روز گذشته بازداشت اکرم اماماوغلو که رقیب اصلی رجب طیب اردوغان رییسجمهوری ترکیه محسوب میشود، موجی از اعتراضات گسترده را در سراسر این کشور برانگیخته و حداقل ۵۵ استان از ۸۱ استان ترکیه، یعنی بیش از دو سوم این کشور، در روزهای اخیر صحنه تجمعات اعتراضی مردمی بودهاست که با شدیدترین سرکوب روبرو شده است و هزاران نفر از مردم معترض و جمعی از خبرنگاران و روزنامهنگاران بازداشت و زندانی شدهاند که از سرنوشت آنان نیز خبری نیست.
توییتر نیز در این شرایط حسابهای منتقدان و معترضان را مسدود کرده و در برخی از مواقع اطلاعات معترضان را به دستگاههای امنیتی ترکیه برای بازداشت و سرکوب داده است که همچنان این رویکرد ضد مردمی ادامه دارد.
نمونه بارز دیگر این رویکرد ضد آزادی بیان در ترکیه، فیلتر شدن موقت توییتر در فوریه 2023 پس از زلزله مرگبار ترکیه بود که انتقادات از عملکرد دولت در این سکو بالا گرفته بود.
اما در مقایسه با ایران، وضعیت بسیار متفاوت است. توییتر از سال 2009 در جریان کمک به انقلاب رنگی آمریکایی- صهیونی جنبش سبز به طور رسمی به منبع انتشار گسترده اخبار جعلی ضد ایران تبدیل شده است.
همچنین در جریان اغتشاشات سالهای ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱، توییتر به ابزاری برای انتشار اخبار جعلی، ایجاد کمپینهای رباتیک، ترند کردن رباتیک هشتگهای ضد ایرانی و ابزار هماهنگی اغتشاشگران تبدیل شده است و حمایتهای فنی عامدانه دولت آمریکا به این سکو (مثل افزایش دسترسی به اکانتهای مخالف دولت ایران، آزادگذاشتن باتها و نت ترولهای مرتبط با عناصر ضد انقلاب، مسدود سازی اکانتهای انقلابی، اسپم کردن هشتگهای مرتبط با نظام و ضریب دادن به محتوای ضد انقلاب) تبدیل شده است.
این دوگانگی رفتار توییتر و دیگر سکوهای آمریکایی نشان میدهد که آزادی بیان در آمریکا نه تنها توسط دولت بلکه به شکلی غیرمستقیم توسط سیاستهای این سکوها نیز به صورت دوگانه اعمال میشود.
تفاوت کلیدی میان دو کشور ایران و ترکیه در این است که ترکیه تلاش میکند از طریق قوانین رسمی و فشار بر شرکتها سانسور را نهادینه کند، در حالی که ایران در تیررس این سلاحهای جنگ شناختی آمریکاییها قرار دارد.
اما در هر دو مورد، توییتر به عنوان یک شرکت خصوصی که البته پس از در اختیار گرفتنش توسط ایلان ماسک که فردی با سمت دولتی حساب میشود نیز نقش گزینشی ایفا میکند:
در ترکیه با پذیرش درخواستهای دولت در سرکوب آزادی بیان و سرکوب مردم معترض و در ایران با حمایت از صداهای ضد انقلاب و منافقین در زمانهای فتنهها، سرکوب آزادی بیان و بستر انتشار اخبار جعلی و ترند سازی هشتگهای رباتیک برای ایجاد شورش بیشتر...
این موضوع نشاندهنده آن است که آزادی بیان در این سکو نه یک اصل مطلق، بلکه تابعی از تعادل میان منافع تجاری، فشارهای سیاسی و اولویتهای بینالمللی است که دولت تروریست آمریکا تعیین میکند.
یادمان نرود در جنگ ترکیبی- شناختی سکوهای آمریکایی به عنوان سلاحهای مدرن این جنگها نقش بازی میکنند؛ در ترکیه بر ضد مردم و در ایران به نفع دشمنان خونی مردم عزیز ایران...
⛔️حمله نظامی منتفی، اما اغتشاش، قطعی است
ترامپ به سیم آخر زده است، اگر نفوذی ها نتوانند جمهوری اسلامی ایران را ساقط بکنند! ترامپ هویت و مدارک خیانت آنها را فاش خواهد کرد، تا جمهوری اسلامی ایران حساب خائنان را برسد.
🔹ترامپ بدون تعارف همه ایران را می خواهد، نظام در فتنه پیش رو از نفوذی ها پالایش خواهد شد.
🔹نفوذی ها الان متوجه قضیه شده اند، ترامپ به آخر خط رسیده، تنها راه نجات آمریکا از افول، تمام کردن کار جمهوری اسلامی ایران و تسلط کامل و بی چون چرا بر تمامیت ارضی و منابع نفتی و معدنی ایران است!!
🔹 ترامپ میداند حمله به ایران یعنی نابودی همه پایگاهها و ناوهای امریکا در منطقه و اخراج کامل امریکا از غرب آسیاست.
🔹 آن پنجاه و یک گروه و سازمانی که اخیرا مقامات امریکایی اعلام کرده اند که، برای پروژه تسلیم سازی ملت ایران، از آمریکا میلیارد ها دلار پول می گیرند که از جمله آنها برخی روحانیون و سیاسیون نفوذی هستند، میدانند، که اگر موفق نشوند:
اولا) ترامپ هویت آنها را افشا خواهد کرد. دوما) هیچ کشوری جرات نخواهد داشت بعد از شکست فتنه اغتشاش، به آنها پناه بدهد.
سوما) در زیر پای ملت ایران لگدمال خواهند شد.
چهارما) آبروی نداشته آنها بیش از پیش میرود.
📛 از این رو:
۱- جنگ روانی-رسانه ای و متعاقب آن، اغتشاش و فتنه انگیزی نفوذی ها حتمی و قطعی است!
۲- شکست فتنه نیز حتمی و قطعی است.
۳- فعالان رسانه ای و نخبگان جامعه تا میتوانند جهاد تبیین کنند و قبل از شروع فتنه، بصیرت افزایی نموده و بعضی خفتگان را از خواب غفلت بیدار کنند.
۴- گوش بر دهان امام خامنه ای حفظهالله داشته باشیم، چون گوش معظم له، بر دهان آقا و مولایمان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
بفرموده شهید دیالمه :
مطمئن باشيم در هر شغلی كه هستيم اگر ذرهای عدم خلوص در ما باشد امروز سقوط نکنیم، فردا سقوط میكنيم. فردا نباشد پسفردا سقوط میكنيم چون انقلاب هر زمان يك موج میزند يک مشت زباله را بيرون میريزد.
فتنه پیش رو انقلاب اسلامی شاه ماهی های نفوذ را بیرون خواهد ریخت چون ترامپ آنهارا در منگنه مرگ و زندگی قرار داده است.
👌بهترین راه این است با جهاد تبیین جلوی افتادن افراد ناآگاه در دام فتنه نفوذی ها را بگیریم
✍آگاهی دادن در مورد فتنه های آخرالزمان ، #روشنگری و ارائه راه برون رفت به عهده دلسوزان اسلام و انقلاب است ، کوتاهی نکنیم
@nasra_borkhar
11.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پویانمایی | راه قدس
💠شهید آوینی
#علی_العهد_یا_قدس
🌐 مرکز فضای مجازی بسیج شهرستان برخوار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘در مورد صنعت شیطانی دیزنی چه میدانید؟
▫️آلیستر کراولی خالق دیزنی در انیمیشن ها ،چطور شیطان را برای ما مخصوصا کودکان جذاب جلوه میده
@nasra_borkhar
💢 نشست زنده #لبیک_یا_خامنه_ای
🔻روایـــت حضـــور
📌 تحلیل تأثیر راهپیمایی روز جهانی قدس بر معادلات منطقه و جبهه مقاومت
🎙کارشناس: محسن اسلام زاده
مستندساز جبهه مقاومت
📆 شنبه| ۹ فروردین ماه ۱۴۰۴
🕗 ساعت ۲۲
📲 پخش زنده از کانال بصیرت در پیام رسان روبیکا
🔸 بصیرت
🌐 https://rubika.ir/Baseeratt
🔰با ما همراه باشید ...
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا) استان اصفهان
🆔 @nasra_esfahan
📲 محتوای دستکاری شده یکی از چالشهای عصر دیجیتال
👈 یکی از چالشهای عصر دیجیتال محتوای دستکاری شدهای هستند که به خاطر فراگیری نرمافزارهای تدوین و تولید محتوا گسترش پیدا کردهاند.
هوش مصنوعی Claude به جای کمک، تفکر میآموزد!
شرکت Anthropic از طرح جدیدی به نام Claude for Education رونمایی کرده که هدف آن کمک به دانشگاهها برای ایفای نقشی فعال در شکل دادن به آینده هوش مصنوعی در جامعه است.
دراین طرح، قابلیت تازهای به نام «حالت یادگیری» (Learning Mode) پیش بینی شده که نحوه تعامل چتبات Claude با دانشجویان را تغییر میدهد. برخلاف روشهای رایج، Claude بهجای ارائه مستقیم پاسخ، سعی میکند دانشجویان را با پرسشهایی به سبک «سقراطی» به سمت پاسخ صحیح هدایت کند. سؤالهایی مثل «چه شواهدی از نتیجهگیری تو پشتیبانی میکند؟» بخشی از این روند آموزشی هستند.
این ویژگی توسط مدل هوش مصنوعی جدید Anthropic به نام ۳.۷ Sonnet پشتیبانی میشود و قابلیت دستهبندی گفتگوها بر اساس موضوعات مختلف را از طریق بخش Projects فراهم میکند.
قابلیت یاد شده برای همه کاربران حرفهای (Pro) با ایمیل دانشگاهی (.edu) در دسترس است
اخبار هوشمصنوعی و فناوریهای نوظهور
🔻انویدیا منتشر کرد: نسخهای از مدل لاما 3.1 که کوچکتر و قویتر از DeepSeek R1 است
متا همچنان درگیر پاسخ به پرسشها و انتقادات درباره خانواده مدلهای جدید Llama 4 است اما شرکت انویدیا با معرفی مدل زبان بزرگ (LLM) متنباز و قدرتمند، توجهها را به خود جلب کرده است. این مدل که Llama-3.1 Nemotron Ultra نام دارد، بر پایه نسخه قبلی مدلهای Llama-3.1-405B-Instruct متا توسعه یافته و به گفته انویدیا، عملکردی نزدیک به برترین مدلهای موجود دارد.
🔻استارتاپ جدید Deep Cogito اولین مدلهای هوش مصنوعی خود را منتشر کرد؛ قدرتمند در برابر رقبا
استارتاپ جدید Deep Cogito که در زمینه تحقیقات هوش مصنوعی فعالیت میکند، بهطور رسمی مدلهای زبانی قدرتمند خود را معرفی کرد. این مدلها عملکردی مشابه مدلهای رقیب دارند
🔻نتایج درخشان بنچمارک مدلهای هوش مصنوعی لاما 4 متا زیر سؤال رفت
متا اوایل هفته جاری از مدلهای هوش مصنوعی Llama 4 ازجمله Scout و Maverick رونمایی کرد. نتایج بنچمارکهای اولیه نشان میداد این مدلها قویتر از رقبا هستند اما شاید متا نتایج این بنچمارکها را دستکاری کرده باشد، هرچند خود شرکت این ادعا را رد میکند
🔻آمازون از مدل هوش مصنوعی Nova Sonic پرده برداشت؛ رقیب حالت صوتی ChatGPT
آمازون امروز از مدل هوش مصنوعی مولد جدیدی به نام Nova Sonic رونمایی کرده است. این مدل میتواند صداها را بهصورت بومی پردازش و گفتار طبیعی تولید کند. آمازون مدعی است عملکرد Nova Sonic در بنچمارکها با مدلهای پیشگام OpenAI و گوگل قابلمقایسه است.
🔻دیپسیک برای نسل بعدی هوش مصنوعی آماده میشود: مدلهای خودبهبوددهنده
دیپسیک با مدلهای خودبهبوددهنده (Self-improving) آماده تحولی جدید در حوزه هوش مصنوعی میشود. چند ماه پیش، وقتی دیپسیک قدم به عرصه هوش مصنوعی گذاشت، شرطبندی بزرگ وال استریت روی شرکتهای سازنده هوش مصنوعی مولد با چالشی جدی روبهرو شد. حالا شاید موجی تازه در راه باشد
🔻بازتولید نابرابری در عصر هوش مصنوعی
با گسترش روزافزون هوش مصنوعی در زندگی روزمره، از تصمیمگیری در امور بهداشتی گرفته تا استخدام، آموزش و امنیت، یک نگرانی بنیادین بیش از پیش برجسته شده است