💢 تاکتیک "تیرباران کامنتی" در شبکههای اجتماعی
🔻 شاید این متن خیلی جنبهی عمومی نداشته باشد و مخاطب اصلی آن افراد سرشناس، #سلبریتیها و #اینفلوئنسرها باشند. اما دانستن این #تاکتیک برای عموم افرادی که در #فضای_مجازی فعال هستند بسیار مهم و راه گشاست.
برای بسیاری از افراد پیش آمده که وقتی موضع خاصی میگیرند با کامنتهای متفاوتی از طرف هوادارانشان مواجه شوند. گاهی کامنتهای خوب و محبتآمیز و گاه بد و ناامید کننده، البته به فرمایش حضرت مولا علی ع در هر دو حالت فرد نباید خودش را ببازد و از تحسین دیگران مغرور یا از تحقیر آنها احساس یاس کند. اما برای کشور ما که اساساً زیر حملات گسترده و بی وقفهی دشمنان ایران قرار دارد، این کامنتها مانند رگبار گلولهی تیربار ام61 وُلکان عمل میکند، و متاسفانه در این پنج شش سال اخیر شاهد بودهایم که بسیاری از سلبریتیهای ما از این گلوله باران جان سالم بهدر نبرده، و مسیر حق را گم کردند.
🔻به طور کلی این "تیرباران کامنتی" با سه نوع محتوای روانشناختی تهیه و علیه اهداف استفاده میشود.
1️⃣ مرحلهی اول؛ کامنتهای توهینآمیز. این کامنتها با هدف عصبانی کردن و بهم ریختن تعادل روانی فرد نوشته میشوند. در این مرحله اکثر کامنتها فحش و ناسزاهای رکیک و ناموسی است و کلمات و صفتهایی بسیار بیشرمانه، تا هر چقدر هم که فرد سعهیصَدر داشته باشد و به روی خودش نیاورد، باز از درون دچار آشفتگی روحی و پریشانی در تصمیمگیری شود.
2️⃣ مرحلهی دوم؛ کامنتهای شرمندهساز. در این مرحله کامنتها شکل مهربانانه و دلسوزانه بخود میگیرند و با جملاتی مانندِ؛ (از شما بعید بود چنین مطلبی را عنوان کنید!) یا (در شان شما نبود) و یا (از شما توقع نداشتیم) فرد را در شرایطی قرار میدهند که از کرده، یا گفتهی خود احساس شرمساری کند و کامنتهای فوق را نوعی لطف نسبت به خود قلمداد نماید. در این مرحله که به مرحلهی شرمندهسازی شهرت دارد، فرد که با کامنتهای توهینآمیز حس حقارت و عصبانیت را همزمان تجربه میکرده، از خودش خجالت میکشد که چرا موضعی گرفته یا مطلبی گفته که با نظر عام جامعه در تضادی این چنین قرار داشته، حال آنکه تمام این گلوله بارانِ کامنتی که گاه تا صدها هزار کامنت میرسد (با توجه به میزان شُهرت فرد) توسط چند ده نفر اتفاق میافتد و اساساً این کامنتها و نگارندههایش وزنی در جامعه ندارند یا در بهترین حالت وزن بسیار اندکی دارند. در این دو مرحله، فرد از نظر روانشناختی به مرحلهی پذیرش میرسد، زیرا از کردهی خود پشیمان است و به دنبال مَفری برای رهایی میگردد اما از آنجا که این حملات با هدف ناتوانسازی و تنبیه فرد صورت میگیرد هرگز دارای گذارههایی برای گفتگو و پرسش و پاسخ نیستند و هدف یا خواستهی خود را با رویکردی کاملا دیکتاتور مابانه به هدف خود تزریق میکنند. فرد که پریشان و مستاصل شده ناگهان با کامنتهای دیگری مواجه میشود.
3️⃣ مرحلهی سوم؛ کامنتهای تهدید آمیز. در این مرحله کامنتها به وضوح خشن هستند از تهدید به اسیدپاشی و چاقو زدن تا حمله به خانواده و خانه، و یا آتش زدن خودرو یا حتی تجاوز و تعدی و قتل. حالا که فردِ مورد هدف در استیصال کامل به سر میبرد، تهدید او، هویتش را زیر فشار قرار میدهد و فرد خود را در لبهی پرتگاهی میبیند که به زودی از آن فروخواهد افتاد، پس تصمیمات آنی برای حفظ آبرو یا جان خود میگیرد و عقب نشینی را بهترین راهحل تصّور میکند، غافل از اینکه همین عقبنشینی فوری و بدون تامل و تفکر، دقیقا هدف اصلی و نهایی این "تیربارانکامنتی" است. در موارد بسیاری هدفِ مورد نظر دیگر جرات ارائه نظر در رابطه با موضوعات مهم کشور و خصوصا حمایت از آرمانها یا اهداف سرزمینیاش را از دست داده و سعی میکند با تغییراتی در سبک زندگیاش در شبکههای اجتماعی خود را شبیه جماعتی کند که زیر گلوله بارانِ چنین کامنتهایی قرار نمیگیرند، و احتمالا با خودش میگوید؛ خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو!.
♦️ این سه مرحله یعنی توهین و تحقیر، شرمندهسازی، و ترساندن، در بلند مدت از فردِ موردِ هدف یک عاملِ بیجیره و مواجب میسازد که حالا بیهیچ حملهای، خودش پیش پیش برای تیم حریف، گل به خودی بزند و حتی از باورها و اعتقاداتش به طور کامل دست بکشد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ رسانه به همین راحتی، افراد را فریب میدهد‼️
⭕️ مستند #ما_همه_کارگردانیم؛ روایت نادرست مجازی در قاب دوربینهای میدانی...
⬅️ نگاهی به تغییر نگرش و سبک زندگی و نحوه تعامل مردم با اتفاقات در زندگی روزمره، با افزایش استفاده از فضای مجازی...
🔻دانلود و تماشا:
🌐 b2n.ir/m-krg
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
♦️پرطرفدارترین پلتفرم های ایرانی معرفی شدند/ روبیکا و ایتا در صدر
مدیر مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات:
🔹روبیکا در نیمه آذر امسال توانست به بیش از ۱۵ میلیون کاربر فعال روزانه برسد.
🔹بعد از روبیکا، پیامرسانهای ایتا با ۹.۲ میلیون، سروش پلاس با ۳.۵ میلیون و بله با ۳.۳ میلیون کاربر فعال روزانه، قرار دارند.
🔹همچنین آمارها حاکیست که روبیکا از نظر تعداد کاربر فعال ماهانه نیز به رکورد ۳۵ میلیون کاربر رسیده است.
🔹از نظر میزان کاربر فعال ماهانه بعد از روبیکا، پیامرسانهای ایتا با ۱۵.۲ میلیون، بله ۹.۸ میلیون و سروش پلاس با ۸.۱ میلیون کاربر، آمار بهتری نسبت به دیگر پلتفرمهای داخلی برخوردارند.
#پیامرسان_ایران
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
40.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جاسوسی در بازیهای رایانهای
در بازیهای رایانهای چه اهدافی دنبال میشود؟
کارمند سابق سازمان اطلاعات آمریکا در این مورد چه میگوید؟
بازیهای رایانهای بر سبک زندگی چه تاثیری دارند؟
اسلام هراسی در بازیهای رایانهای چگونه برنامهریزی شده است؟
و...
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
شگردهای جریان سازی رسانهای:
ويژگي اصلي اقناع، تشويق افراد به جاي توجيهگري است. البته همانگونه كه گفته شد، اين تشويق، از طريق دستكاري پنهان بيشتر نمايان ميشود و اگر پيامگيرنده با اين تصور روبهرو شود كه پيامگذار با استفاده از واقعيتهاي مجازي، درصدد جذب وي به عنوان مخاطب رسانهاي است، نه تنها اقناعسازي از فرآيند خود فاصله ميگيرد، بلكه زمينههاي رويگرداني پيامگيرنده يا اقناعشونده را از پيام اقناعي فراهم ميسازد.
در واقع، فرآيند اقناعسازي ـ كه مقدمهاي بر جريانسازي است ـ هميشه بوده است و رسانهها همواره وساطت آنها را بر عهده نداشتهاند.
به همين دليل، ريموند بوئر در مقام روانشناس اجتماعي، در مقاله خود با عنوان «حدود ترغيب و اقناع» ميگويد: «كابوس دستكاري و فريب و ترغيب پنهان، تمام سرزمينهايي را كه تاكنون بشر در آنها سكني گزيده، تسخير كرده است» همانگونه كه در تعريف ديده ميشود، مهمترين ويژگيهای اقناع يا متقاعدسازي عبارتند از: الف) موفقيتزدايي؛ ب) عامدانه بودن جريان متقاعدسازي؛ ج) متقاعدشونده داراي درجهاي از آزادي است؛ د) از طريق اقناع حاصل ميشود.
در فرآيند اقناع، موفقيت، نقطه پايان جریان است؛ به اين معنا كه دستيابي به نتيجه در متقاعدسازي، يكي از شرطهاي اساسي است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔎الگوی قصاص و اجرای عدالت با پیوست رسانهای
▫️روایت جنایت و #اقناع_افکارعمومی برای تبیین و توجیه عدالت و قضاوت دادگاه در عصر ارتباطات و رسانه، بسیار حیاتی است. در موقعیتی هستیم که بدلیل فشار رسانههای معاند و ضعف حافظه تاریخی ما ممکن است جای جلاد و شهید بتدریج یا دفعتا حتی عوض شود. شرایطی که دوسه سال پیش برای نویدافکاری رقم خورد را یادمان نرفته که چگونه وصف و عنوان قاتل از پسوند و پیشانی او #سانسور شد و وجه کمرنگ کشتی گیر بودنش #برجسته_سازی گردید.
▫️اما در جریان دو قصاص اخیر که صورت گرفت، الگویی در رسانههای ما عملیاتی شد که #پیشرفت_کنشگری را در سپهر رسانه ای کشور، تا حدودی نشان میداد. هرچند که تکثر سکوهای انتشار و تنوع بسترهای کنشگری و #ارتقای_محتوای_پدافندی و توجیه و تمرکز سکوهای مرجع(همچون اقلیتی نخبگان و علما که بافهم نادقیق میدان، به رسانه های معاند پاس گل میدهند)هنوز هم جای کار و پیشرفت دارد.
1️⃣ استدلال و اعتبار شناختی: مناظره ای برای پاسخ به شبهات مطرح در فضای مجازی ترتیب داده شد تا مشروعیت بخشی توییتری و فانتزی در پوشش فقه و حقوق و اخلاق خنثی شود.(هرچند کم و لاغر بود)
2️⃣ اقناع و القای فراگیری: نمونه های مشابه قصاص و عملکرد پلیس در خارج کشور و خصوصا کشورهای مدعی و معاند، منعکس شد.
3️⃣ اسکات و مچ گیری: موارد مشابه قصاص، بنفع سلبریتی های مدعی و مخالف، بازنشر شد. افرادی که از قصاص سارق گردنبند خود نگذشتند و پای #احترام_قانون و #امنیت_مردم را وسط کشیدند!
4️⃣ بیان عمق فاجعه از زبان سوژه(جدال اعتراف): عمق فاجعه از زبان خود قاتل در دادگاه و مراحل بازپرسی اش پخش گردید و شبهه مظلومیت و احتمال اسطورگی اش را مرتفع کرد.
5️⃣ همذات پنداری و تمرکز بر ابعادعاطفی: مظلومیت مقتول و خانواده داغدارش به تصویر کشیده شد و تایید عاطفی قانون را ارتقا داد یا حداقل غلیان های مجازی معکوس را خنثی کرد.
6️⃣ همراه سازی و اعتبار اجتماعی: روایت و شرح ماوقع از زبان شاهدان ماجرا تدوین و منعکس شد و همراهی افکارعمومی با اجرای قانون قصاص را تصویرسازی کرد.
🔻هرچند که شبهه و #جنگ_روانی در سطح خبری و عمق شناختی، تمام نشدنی است اما این سبک از #تبیین و روایت اگر با ارتقای ۱.کثرت و ۲.کیفیت و ۳.سرعت و ۴.هماهنگی مواجه شود، میتواند الگوی مناسبی برای عملیات های رسانه ای و #خنثیسازی_جنگهای_روانی جاری و آتی تلقی شود. خداقوت
🔎علیرضامحمدلو، کارشناس و تحلیگر
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲 گوشی هراسی اختلال روانی عصر جدید
🔻 اگه شما هم جزو اون دسته از افراد هستید که مدام سرتون تو گوشیه بد نیست با بیماری نوموفوبیا یا گوشی هراسی آشنا بشید.
#آسیب_های_فضای_مجازی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
📚نسل ما: عملیات روانی در فضای مجازی
🖋پدیدآورنده: بشیر جهان تیغ
انتشارات : نسل روشن
سال چاپ: 1399
تعداد صفحات: 144
🔹محور اصلی این کتاب بیان اقدامات و برنامهریزیهای دشمن برای جهت دادن به تفکر و سبک زندگی کاربران است. از آنجا که فهم و یادگیری سواد رسانهای و بهکاربردن آن در زندگی اهمیت بسیاری دارد و موجب محافظت از فکر و عمل کاربران فضای مجازی میشود، شناسایی و آگاهی نسبت به عملیاتهای روانی در فضای مجازی، که کاربران را بر موجهای رسانهای هدفمند سوار میکند و به سمتوسوی برنامهریزیشده میبرد، از مهمترین موارد این حوزه است که این کتاب به آن پرداخته است.
🔸این کتاب بر آن است تا قدم در عرصه طراحی، تحلیل و سناریونویسی یک جریان عملیات روانی بگذارد. اما نکته مهم این است که قصد ندارد مبانی عملیات روانی را آموزش دهد؛ بلکه تلاش میکند تا مخاطبش بتواند طراحی یک عملیات روانی را شناسایی و تحلیل کند و از آن در راستای دفاع از ارزش های انقلاب اسلامی و فرهنگ ایرانی – اسلامی استفاده کنند
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 به خودت رحم نمی کنی، به مُودم بیچاره رحم کن!
🔻آیا شما هم تا کنون با افرادی روبرو شدید که در خانه های خود به جای گفت وگو با سایر اعضای خانواده، به گوشی های خود خیره شده و در فضای مجازی غرق شدند؟
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجم تبادل اطلاعات در رسانههای اجتماعی چقدر است؟
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🚦چطور در شبکههای اجتماعی بهتر گفتوگو کنیم؟
📍نباید از مخالفت با دیگران بترسیم یا بپرهیزیم؛ باید روش درستِ مخالفتکردن را بیاموزیم
🔸در دنیای حیوانات، وقتی تعارض منافعی پیش میآید، دو راهحل بیشتر وجود ندارد: جنگ یا گریز. خیلی وقتها در رویاروییهای انسانی هم از همین قاعده پیروی میکنیم. مثلاً وقتی در محیط کار موضوعی پیش میآید که شدیداً با آن مخالفیم، یا باید بحثوجدلی پرحرارت را به جان بخریم که ممکن است باعث عصبانیت و کدورت شود، یا باید حرفمان را بخوریم و برای حفظ همکاری و روحیۀ تیمی سکوت کنیم. اما محققانی که مدتها دربارۀ جدلهای انسانی مطالعه کردهاند، معتقدند راههای دیگری هم وجود دارد.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/barresi_ketab/10282/
🔹وقتی با کسی بحث میکنیم، باید به این فکر کنیم او چگونه میتواند همزمان هم ذهنش را تغییر دهد و هم تصویر اجتماعی خود را حفظ کند یا حتی ارتقا ببخشد. اغلب، انجام این کار حین منازعه دشوار است. در لحظۀ منازعه نظر فرد بیش از قبل و بعد منازعه با هویتش گره میخورد (نویسندهای به نام راشل کاسک بحث و گفتوگو را «لحظهای بحرانی» میداند که «فرد [در آن لحظه] خود را تعریف میکند»). بااینحال، اگر به طرف مقابل نشان دهیم به او گوش میدهیم و به دیدگاهش احترام میگذاریم، احتمال این که فرد بعداً تغییر موضع دهد، افزایش مییابد. اگر و هر زمان که فرد مقابل تغییر موضع داد، نباید سرزنشش کنیم که از ابتدا با ما موافق نبوده است. جالب است بدانیم در بحثهایی که دو سر بحث کاملاً با یکدیگر مخالفند، سرزنشکردن طرف مقابل به کرات اتفاق میافتد. سرزنشکردن سبب میشود فرد مقابل بهسختی نظرش را تغییر دهد. به خاطر داشته باشیم، آنها که نظرشان را تغییر میدهند به چیزی دست مییابند که ما به آن دست نمییابیم: #تغییر_ذهن.
▫️ترجمان علوم انسانی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
12.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️اقناع مخاطب با استفاده از #تکنیک_تکرار
🔨 تکرار مثل ضربه های مداوم چکش سرانجام میخ را می کوباند در هدف
✅ رسانهها با شیوههای اقناعی سعی میکنند بهوسیله منطق یا احساس یا هر دو، بر مخاطب تأثیر بگذارند.
🔅اگر مخاطبان بدانند که رسانهها چطور و با چه روشی سعی میکنند تا مخاطب خود را قانع کنند، با چشمان بازتری در مقابل آنها تصمیم میگیرند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan