فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ رسانههای بیگانه چگونه در فضای مجازی عملیات میکنند❓
🔺 رسانههای غربی با هدف آسیب رساندن به کشورهای دیگر به وجود آمدهاند و با سرمایههای کلانی که برای ساخت اکاذیب در نظر گرفتهاند سعی دارند با تأثیر بر باورهای مخاطبان خود، اطلاعات کذب و نادرست را به آنها القا کرده و مطابق با اهداف از پیش تعیین شده خود در جهت تشویش اذهان عمومی اقدام کنند.
🔺بهتر است با آگاهی و افزایش #سواد_رسانهای، بدون توجه به اخبار کذب بیگانه در حفظ آرامش کشور سهیم باشیم.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
دو عامل جدید موثر در هوش دیجیتال
بررسی های بیشتر در مورد این مساله به پژوهشگران نشان داد که دو عامل جدید در شخصیت انسان در تعامل با فضای مجازی ایجاد شده است. عامل اول بهروز بودن و عامل دوم مدل اپیکوری است. بنابراین برای سنجش میزان هوشبهر بر اساس صفات شخصیتی یک مدل هفت عاملی ارائه شد.
منظور از مدل اپیکوری درواقع حالاتی از رهایی است که در آن فرد دغدغههای ذهنی کمی دارد. و لذت و آرامش را بر دیگر ابعاد زندگی ترجیح میدهد. هرچقدر صفت اپیکوری در فرد بیشتر باشد توان سازش او با دنیای دیجیتال بیشتر خواهد بود.
با نگاهی جامع تر می توان گفت عوامل مختلفی روی هوشبهر دیجیتال تاثیرگذار خواهد بود. مثلا فرهنگ و محیط تربیت کودکی دوعامل اثرگذار است. اگر فرد در فرهنگی تربیت شده باشد که استفاده از فضای مجازی برای او یک امر بدیهی باشد میزان تطبیق و سازگاری او با این فضا بیشتر خواهد بود. در بزرگسالی نیز تلاش کمتری لازم دارد تا خود را با تغییرات دنیای دیجیتال وفق بدهد.
بهروز بودن، عاملی تاثیرگذار در هوش دیجیتال
مطالعات بیشتر نشان دادهاند که صفت بروز بودن تاثیرگذارترین صفت بر هوش دیجیتال است. ویژگی بهروز بودن بیانگر این است که فرد چقدر میتواند در مواجهه با تغییرات سریع دنیای دیجیتال، نیازها و خواسته های خود را منطبق کند. ویژگی بهروز بودن به فرد این امکان را میدهد که از جریان سریع اطلاعات در دنیای دیجیتال احساس خستگی نکند. انتظار همیشگی برای جستجوی اطلاعات بیشتر را داشته باشد.
البته نمیتوان از تاثیر ویژگیهای خود فضای دیجیتال چشمپوشی کرد. مطالعات نشان میدهند که در شرایط و امکانات کاملا برابر، اغلب کاربران سراغ فناوریهایی خواهند رفت که سهولت استفاده از آن را پیشتر درک کرده باشند.
بنابراین می توان گفت در مجموع چهار عامل در شکلگیری صفات مربوط به هوش دیجیتال موثر است:
1.صفات شخصیتی 2.فرهنگ 3.نحوهی تربیت 4 .ویژگیهای خود فضای دیجیتال
دوری کردن از فضای دیجیتال دیگر موثر نیست.
این نکته بسیار حائز اهمیت است که فضای دیجیتال کم کم به یک زیست بوم تبدیل خواهدشد. باید پذیرفت که راهکارهای سلبی برای حفاظت از خودمان از آسیبهای محتمل این فضا دیگر کارآمد نخواهد بود. شاید در گذشته، اجتناب کردن از این فضا، گزینهی مناسبی برای حفاظت کردن از خودمان بود. اما روشن است که فضای دیجیتال در تار و پود زندگی ما نفوذ کرده است. تا جاییکه حتی صنایع و مشاغل را نیز تحت تاثیر قرارداده است.امروزه مشاغلی که بتوانند در فضای دیجیتال کنش موثر داشته باشند به رهبران صنایع خود تبدیل خواهند شد.بدیهی است که در چنین شرایطی بهترین گزینه ارائه آموزش های لازم برای تربیت شهروندان دیجیتال است.
تقویت هوش دیجیتال از همان کودکی باید جز برنامه ها و راهبردهای اصلی سیاستگذاران فرهنگی دولتها باشد.
#قسمت_سوم
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
✅ بازنمایی رسانهای، جایی برای جهتدهی به افکار
🔸در تعریف بازنمایی آمده است که : «بازنمایی، نشان دادن واقعیت به شکلی خاص است.» در این بین نباید فراموش کنیم که در عصر فعلی به دلیل تعدد رسانهها و سرعت بالای انتقال اطلاعات، امکان خبررسانی صددرصد کذب وجود ندارد و اگر کسی از روی ناآگاهی خبری کذب را منتشر کند، در فاصله زمانی بسیار کمی دستش رو شده و مخاطبش را از دست میدهد.
🔹 رسانهها با استفاده از تکنیک بازنمایی و نمایش تنها بخشی از واقعیت، تلاش میکنند واقعیتها را آن طور که دوست دارند جلوه داده و بدین شیوه ذهن مخاطبان خود را به آن سمت و سویی که دوست دارند، جهتدهی کنند.
🔺در این بین، مجهز شدن به علم سواد رسانهای راهگشای ماجرا خواهد بود. مخاطبی که سواد رسانهای بلد است، به راحتی تحت تاثیر اخبار قرار نگرفته و پس از مشکوک شدن به یک محتوای رسانهای، با اخذ تدابیری که برگرفته از دانش رسانهای اوست، جزئیات بیشتری از آن واقعه را کسب میکند تا به حقیقت نزدیکتر شود.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔶«ایتا» و «روبیکا» بیشترین اقبال را درمیان ۵ پیامرسان داخلی دارند
🔺در چندماه گذشته و به دنبال محدودیتهای ایجاد شده برای پلتفرمهای خارجی زمینه برای ظهور و رشد بیشتر پیامرسانهای داخلی فراهم شد.
🔺۵۶.۷ درصد از مشارکتکنندگان در این نظرسنجی اعلام داشتهاند که از پیام رسانههای داخلی استفاده نمیکنند و در مقابل ۴۳.۳ درصد گفتهاند از پیام رسانههای داخلی استفاده میکنند.
🔺از دیدگاه مشارکتکنندگان در این نظرسنجی آنلاین، مهمترین نقطهقوت پیامرسانهای داخلی را «فیلتر نبودن» دانستهاند. «نصب آسان» و «احساس امنیت خانوادهها» «امکان پیگیری و شناسایی کلاهبرداران و مجرمان سایبری» و «راحتی کار» از دیگر امتیازات این پیامرسانها بیان شده.
🔺از مهمترین نقطهضعفهای پیامرسانهای داخلی بیش از همه به «نبود اعتماد به امنیت این شبکهها از سوی کاربران آنها» اشاره شده است. «نداشتن کاربر جهانی» «پشتیبانی ضعیف و ناپایداری در ارائه سرویس» «ضعف فناوری» «پراکنده بودن کاربران» «نداشتن مکانیزم درآمدزایی» دیگر نقاطضعف اشاره شده از سوی مخاطبان برای پیامرسانهای داخلی است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔰مغالطه «تفصیل مرکب»
✳️پذیرش بی چون و چرای آن چه که در بنگاه های خبرپراکنی منتشر میشود، بیش از آن که ناشی از خوش باوری و ساده لوحی مخاطبان آنان باشد، از زبردستی و کارکشتگیِ گردانندگان این رسانه ها حکایت دارد؛ لذا به نظر میرسد آشنایی با شگردهایی که در برخی از رسانه ها مورد استفاده قرار گرفته و افکار عمومی را در برابر کالاهای فکریِ خود به عامل بی ارادۀ مصرف تبدیل کرده است، ضرورتی اجتناب ناپذیر میباشد؛ در یادداشت پیش روی میکوشیم به توصیف یکی از این ترفندهای پرکاربرد پرداخته و نمونه هایی از آن را ذکر کنیم، بخوانید!
✳️در این ترفند که برخی آن را «تفصیل مرکب» نام نهاده اند، دستور کار چنین است: ابتدا با انتشار انبوه اخباری که برای بخشی از گزاره ها صحیح میباشد، آن مسئله را در صدر اخبار نشانده و در مرحله بعد همان حکم را به مجموع گزاره ها نسبت میدهند؛
✳️برای توضیح بهتر ابتدا مثالی خارج از فضای رسانه مطرح میکنیم؛ به عنوان مثال عدم تساوی عدد 2 و 1 مورد اتفاق همگان است اما در صورتی که به طرفین این نامساوی، اعداد دیگری کم یا اضافه شود ممکن است نتیجه متفاوتی در پی داشته باشد؛ مثلا اگر به عدد1، 4 را اضافه کرده و به عدد2، 3 را اضافه کنیم تساوی طرفین (1+4=2+3) برقرار خواهد بود؛ در این جا حکم «عدم تساوی» برای گزاره هایی که در طرفین قرار داشته و از هم تفکیک شده اند صحیح میباشد لکن اگر مجموع این گزاره ها در کنار هم لحاظ شود، حکم عدم تساوی صحیح نخواهد بود.
✳️به فضای رسانه ای بازگردیم؛ در عرصه تبلیغات، ماموریت این ترفند آن است که حکم گزاره های تفکیک شده را -در این جا عدم تساوی- به مجموع گزاره ها سرایت داده و مخاطب را به یک نتیجه کلی سوق دهد! دو نمونه از چشم بندی هایی که به واسطه این ترفند صورت میگیرد از این قرار است:
1️⃣ناگفته پیداست که برای ارزیابی و مقایسه وضعیت اقتصادی در دو بازه زمانی مختلف، عوامل گوناگونی دخیل بوده و باید همه آنها در نظر گرفته شود لکن به ناگاه مشاهده میشود که ملاک ارزیابی وضعیت اقتصادی، محدود و منحصر در یک عامل شده و تنها همان عامل محور تحلیل ها و قضاوت ها قرار میگیرد؛ بدیهی است که قیمت اقلام مصرفی-خرج- به تنهایی نمیتواند ملاک ارزیابی وضعیت اقتصادی در دو بازه زمانی مختلف قرار بگیرد بلکه شایسته و بایسته است که میزان حقوق و درآمدها -دخل- نیز لحاظ شود؛ به عبارت دیگر باید مجموع (دخل + خرج) در دو بازه زمانی بررسی شده و سپس داوری صورت گیرد! (دخل و خرج به عنوان مثال مطرح شد وگرنه کارهای زیربنایی نیز باید در ارزیابی مورد توجه قرار گیرد.)
2️⃣نمونه بعدی در موضوع حقوق زن و مرد میباشد؛ برخی با استناد به بخشی از حقوق زن و مرد در برابر یکدیگر، درصدد القای این انگاره هستند که حقوق آنان در اسلام یکسان نیست و شواهدی از جمله نصف بودن ارث زن نسبت به مرد را دلیل بر ادعای خود عنوان میکنند! غفلت یا تغافل این افراد آن است که حکم قسمتی از گزاره ها را به مجموع آن سرایت میدهند؛ در مثال فوق الذکر اگر ارث زن، نصف مرد است در مقابل زن هیچ تعهدی نسبت به نفقه نداشته ولی چنین تعهدی بر دوش مرد سنگینی میکند؛ با در کنار هم قرار دادن مجموع این موارد است که ادعا میشود حقوق زن و مرد یکسان است وگرنه با توجه به تفاوت های ذاتی زن و مرد، تساوی حقوق آنان در تک تک موارد را هیچ عقل سلیمی ادعا نمیکند!
✅در پایان لازم به ذکر است که باطل السحر چنین مغالطاتی، افزایش آگاهی و ارتقای عقلانیت عمومی میباشد؛ آرمانی که جز با #جهاد_تبیین نمیتوان به آن دست یافت!
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
44.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠تاثیر رسانه ها در پیروزی انقلاب اسلامی
🔰سعیدی دبیر نسرای گیلان
🔷 برنامه صبح تازه
#اختصاصی
✅با ما با سواد شوید
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی(نسرا) استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 تیکتاک: پلتفرمی که دنیای نوجوانها را منفجر کرده است
🔹 چطور شد که نوجوانی شانزدهساله ناگهان از ریانا و تیلور سوئیفت پرطرفدارتر شد؟
📍دنیای نوجوانها همیشه تا حدی برای بزرگترها عجیبوغریب بوده است. کلمههای نامفهوم، خندهها و گریههای افراطی، احساساتِ متناقض و فکر و خیالهای فانتزی. اما این سالها، ماجرا سرعت دیوانهکنندهای به خود گرفته است. طوری که انگار نوجوانهای امروزی اساساً ساکنِ دنیای دیگری هستند که بقیه چیزی از آن نمیدانند.
🔺تیکتاک، شبکۀ اجتماعیای که نوجوانها به تسخیر خود درآوردهاند، سیارۀ بیگانهای است که در آن چهارده پانزده سالههای معمولی، از فوقستارههای هالیوودی مشهورترند.
▪︎در تیکتاک چه میگذرد و چطور به اینجا رسیده است؟
🔗 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10004/
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
⭕️هک ادراکی؛ جدیدترین شیوه نفوذ نرم
🔹نفوذ، یکی از مهمترین ابزارهایی است که از دیرباز توسط سرویسهای جاسوسی به عنوان روشی تاثیرگذار برای کسب اطلاعات حیاتی و اثرگذاری مستقیم و غیرمستقیم بر تصمیمات راهبردی حریف مورد استفاده قرار میگیرد.
🔸نقش مهم دستگاههای اطلاعاتی در فرآیند تصمیمسازی به دو دلیل اصلی دارای ویژگیهای منحصر بفرد است.
🔹از یک سو؛ بر اساس وظیفه ذاتی این نهادها، دسترسی آنها به اطلاعات اجتنابناپذیر است و از سوی دیگر استناد به اخبار، اطلاعات و تحلیلهای ارائه شده از سوی آنان بدلیل مورد اعتماد بودن به امری بدیهی تبدیل شده است.
🔸بسیار روشن است که مهمترین عامل در شکلگیری یک تصمیم، «اطلاعات» است لذا ایجاد سازوکارهایی که بتواند اطلاعات مدنظر را به گروههای هدف منتقل کند و بر ادراک آنان برای اتخاذ تصمیمهای راهبردی اثر بگذارد، هدف اصلی نفوذ را محقق کرده است.
🔹شبکههای اجتماعی بدلیل در دسترس بودن برای همگان و شکلگیری عادت عمومی در بهرهبرداری از آنها، حتی در میان عالیترین مقامات کشورها، کارکردی مهم در پروژه نفوذ کمزینه و پنهان پیدا کردهاند.
🔸استفاده از روش هک ادراکی سالهاست که همزمان با توسعه شبکههای اجتماعی در کشور ما از سوی سرویسهای جاسوسی و نفوذیها مورد استفاده قرار گرفته و خسارتهای زیادی را به کشور تحمیل کرده است.
🔹توجه به این عارضه تماما امنیتی و مقابله همهجانبه دستگاههای مسئول با آن گام نخست برای پیگیری راهبرد «جهاد تبیین» و سالمسازی فضای چرخش اطلاعات درست و مسئولانه در کشور است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
مردمی که مورد تهاجم و بمباران شدید جنگ رسانه ای قرار میگیرند،حتی ممکن است خوداز وجود حملات سنگینی که برفضای فکری آنهاجریان دارد بی اطلاع باشند. هرچند هدف نهایی جنگ رسانه ای ،تغییر رفتارو عملکرد دولتهاست.اما باروشی غیرمستقیم به جای هدف قراردادن مستقیم دولت ها،ملت هارا هدف بمباران خود قرار میدهند.
#اختصاصی
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
ممنوعیت ورود افراد زیر ۱۵ سال به شبکههای اجتماعی
⬅️ در بسیاری مواقع قوانین اتحادیه اروپا و آمریکا در مسائل فرهنگی-تربیتی تحت تأثیر مطالعات مؤسسۀ تخصصی کاوِنِنتآیز تنظیم میشود؛
یکی از قوانین اتحادیه اروپا این است که:
ورود افراد زیر ۱۵ سال به هر کدام از شبکههای اجتماعی ممنوع است
مجازات این جرم، صِرف جریمه نیست، بلکه این بچه را از والدین گرفته و به پرورشگاه میبرند.
اخیراً قانون جدیدی وضع شده است که ممنوعیت ورود افراد زیر ۱۶ سال را هم ممکن میکند
سن این قانون در آمریکا زیر ۱۳ سال است.
به علاوه، هر شبکه اجتماعی قوانین داخلی خودش را دارد و برای ورود و ساخت حساب در هر شبکه اجتماعی، محدودیت سنی خاصی وجود دارد؛
در عکسهای بالا محدودیت سنی هر شبکه اجتماعی آمده است…
مثلاً واتساپ به افراد زیر ۱۶ سال اجازۀ ورود و ساخت حساب (اکانت) نمیدهد…
👈 و همه اینها در ایران رها و بیقانون است!
#صیانت_از_زندگی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سواد رسانه ای و انتخاب انیمیشن مناسب برای کودکان
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🌾🌸عید بزرگ مبعث مبارک باد🌸
🌾🌸اَللّهُمَ
🌾🌸صَلَّ
🌾🌸عَلی
🌾🌸مُحَمَّدٍ
🌾🌸وَآلِ
🌾🌸 مُحَمَّد
🌾🌸وَعَجِّل
🌾🌸فَرَجَهُم
🌾🌸وَ اَهلِک
🌾🌸عَدُوَّهُم...
🌾🌸 اَللّهُــــمَّ
🌾🌸عَجـِّل لِوَلیِّکَ
🌾🌸الفَـرَج
🌾🌸عید بزرگ مبعث مبارک باد🌸
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔶️بازی ویدئویی، صنعت ترسناک اقتصادی سیاسی
🔺️صنعت بازی در دنیا، یکی از پولسازترین صنایعی است که علاوه بر گردش مالی، اثر سیاسی_فرهنگی بر جوامع میگذارد و اثرگذاری بالایی دنیای ذهنی انسانها دارد.
🔺️اندازه بازار بازیهای ویدئویی در سال ۲۰۱۹ در آمریکا بیش از ۲۵.۶ میلیارد دلار و در سطح دنیا افزون بر ۱۶۲.۴ میلیار دلار بوده است.
🔺️سهم بزرگ چین، ژاپن، کرهجنوبی و هند در بازار بازیها نشانگر بازار هدف این صنعت در آسیاست.
🔺️میلیونها نفر از مردم دنیا برای فرار از انزوا به سمت بازیهای ویدئویی و بازیهای تعاملی کشیده شدند. بسیاری از بازیکنان ادعا میکردند، رو آوردن بیشتر به بازیها در دوران همهگیری به سلامت روان آنها کمک کرده است.
🔺️بازیها علاوه بر بازار گسترده خود، کارکردی بنیادیتر ایفا میکنند. دوست و دشمن وسبک زندگی جدید را برایت تعریف میکنند و در یک کلام کنترلت میکنند.
🔺️دنیای بازیهای ویدئویی، جنگ فرهنگی کشورهاست، جنگی که حضور در آن هوشمندی میطلبد.
🔺️ صنعت ترسناک بازیهای ویدئویی، چاقویی دو لبه است. مواظب باشیم دستمان را نبرد.
متن کامل را اینجا بخوانید
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
⭕️ معرفی دو ابزار ضروری برای مقابله با محتوای ناخواسته؛ محتوایی که اغلب ناسالم هم هست و چالشهای فراوانی ایجاد میکند.
این روزها غربالگری محتوا یکی از مهمترین دغدغههای والدین هوشمند شده است. محتوایی که به طور ویژه از طرف رسانههای اجتماعی به چشم و گوش فرزاندان میرسد. سعی و همت همه در این است که محتوای سالم گزینش شود. اما با محتوای ناسالم ناخواسته چه کنیم؟
محتوای ناخواسته آن قدرها هم پیچیده نیست. همین تبلیغات چشم آزاری که در اکثر صفحات وب میبینید یا از جنسی دیگر، موقع باز کردن ویدئوها در سرویسهای مختلف، محتوای ناخواسته هستند. تبلیغات هنگام استفاده از بعضی نرم افزارها و بازی، پیشنهادها و نتایج نامرتبط جستوجوگرها و… همه مثالهایی از این موضوع هستند.
آسیبهای محتوای ناخواسته اگر ناسالم هم باشد، دو چندان میشود. از محتوای سیاسی و تبلیغاتی ناهنجار گرفته تا تصاویر مستهجن.
در اینجا سعی شده تا با معرفی ابزارهایی، از دیدن مطالبی که نه خود و نه فرزاندانمان تمایلی به دیدن آنها نداریم، جلوگیری کنیم.
✅ افزونه Ad block
با استفاده از این افزونه که در مرورگرهای کروم و فایرفاکس پشتیبانی میشود، قادر خواهید بود تا تبلیغات ایستا و همچنین ویدئویی را محدود کنید. هنگام استفاده از این افزونه دیگر در سایتهای مختلف خبری از تبلیغات در گوشه و کنار نخواهد بود و یا وقتی میخواهید مثلا در آپارات فیلمی را مشاهده کنید، در ابتدای آن دیگر آنونس تبلیغاتی نمایش داده نخواهد شد.
✅ تغییر موتور جستوجوگر پیشفرض
خیلی اوقات موتورهای جستوجوگری مثل گوگل، پیشنهادهای خارج از انتظار یا بعضا نامناسبی را هنگام جستوجو به مخاطبان ارائه میدهند. این موضوع هنگامی نگران کننده میشود که فرزندان ما در حال استفاده از این سرویسها هستند. راهکار پیشنهادی، استفاده از موتورهای جستوجوگر بومی است که در بین آنها جستوجوگرهایی مناسب دانش آموزان نیز به چشم میخورد. شاخص ترین این مرورگرها ذرهبین و شادبین اند.
محتوای ناخواسته، همان طور که از اسمش پیداست، ناخواسته است و در قدم اول، باید از آن جلوگیری کرد. اما اگر به هر دلیلی این محتوا که اغلب ناسالم نیز هستند به فرزندان ما رسید، وظیفه چیست؟
اگر متوجه شدید که دلبند شما در مواجهه با یک پیام ناخواسته قرار گرفته است این کارها را نکنید:
کتمان نکنید:با پاک کردن صورت مسئله، هیچ مسئلهای حل نمیشود. پرسشهای شکلگرفته در ذهن کودک شما نیازمند پاسخ درست و کافی است که اگر از جانب والدین دریافت نشود، یا وسواس فکری ایجاد میکند یا با پاسخهای غلط و انحرافی دیگران جایگزین میشود.
دعوا و پرخاش نکنید:ناخواسته بودن محتوا یعنی کودک شما مقصر و مسئول این مواجهه نیست و به هیچ عنوان نباید سرزنش شود. پرخاش نسبت به او موجب تشدید حس شرم، خجالت و اضطراب از کاری است که انجام نداده!
و به جایش این کارها را بکنید:
فضای امن ایجاد کنید:بدون کوچکترین سرزنش و عصبانیتی او را به گفتگویی صمیمانه فرابخوانید و با کلام و رفتار خود به او اطمینان دهید که میتواند افکار و پرسشهایش را بدون حس شرم و تحقیر با شما سهیم شود.
شنونده باشید:از او بپرسید چه محتوایی دیده و حس او حین و بعد از تماشای آن محتوا چه بوده است؟ حرفهایش را بشنوید؛ وسط صحبتهایش مداخله نکنید و بگذارید گفتگو به شکلی آرام پیش برود.
توضیح بدهید: از او اجازه بگیرید که برایش موضوع را از دیدگاه خودتان توضیح دهید. از فرصت پیش آمده برای آموزش اطلاعات صحیح به فرزندتان استفاده کنید و سعی کنید با جواب دادن به پرسشهای ذهنیاش و همدلی و درک احساساتش فرزندتان را مطمئن کنید که شما بهترین و اولین کسی هستید که میتواند در مواقع بحرانی و مشابه به او رجوع کند.
منبع: مرکز تربیت رسانهای باران
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🧠 ایمپلنت های مغزی یکی از حوزههای داغ فناوری است که نهتنها میتواند به برخی بیماران کمک شایانی کند،بلکه راهکارهای جدیدی برای تعامل با فناوریهای گوناگون را برای افراد عادی امکانپذیر میسازد.
🔹اما ازسوی دیگر اما موارد منفی از تاثیرات ایمپلنتهای مغزی هم گزارش شده است. پزشکان درمصاحبههای متعددی با بیماران، متوجه شده اند که آنها دچار اختلال در خودشناسی شدهاند.
🔹 البته این اختلال به گونهای نیست که فرد به شکل کامل خود را فراموش کند،اما اغلب آنها موافق هستند که حس متفاوتی نسبت به پیش ازجراحی کاشت مغزی دارند.
❗️برخی از افراد هم دچار احساس اعتماد به نفس کاذب درباره تواناییهای فردی میشوند؛ برای مثال یک زن ۵۰ ساله که فکر میکرد میتواند به تنهایی یک میز بیلیارد را اززمین بلند کند درنهایت موجب آسیب به خود شد.
🔹باوجودمشکلات وابهامات گفته شده، ایمپلنتهای مغزی هنوز به عنوان درمانی با پتانسیل بالابرای بهبودبیماریهای مختلفی مثل پارکینسون،اختلال وسواسی جبری، افسردگی وصرع محسوب میشوندوتحقیقات گستردهای درطی سالهای اخیر پیرامون استفادههای درمانی آنها درجریان بوده است
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔴عصر اعتبار
🔷تغییر «عصر اطلاعات» به «عصر اعتبار» به این معناست که انسان باید در برابر اخبار دروغین، اطلاعات غلط و روشهای مختلف نشر اکاذیب توانمند شود یعنی بسنجد و بعد بپذیرد.
🔷پس هرگاه خواستیم اطلاعات و اخباری را باور کنیم یا مردود بشماریم، باید از خود بپرسیم:
🔹منبع این اطلاعات چیست؟
🔹آیا این منبع معتبر است؟
🔹منبع معتبر چیست؟
🔹چه مراجعی به این محتوا اعتماد دارند؟
🔹به چه دلیل باید به این مراجع اعتماد کنم؟
🔹مشخصه یک محتوای معتبر چیست؟
شهروند عصر دیجیتال باید بتواند با پیگیری منابع اخبار و اطلاعات، #اعتبارشان را ارزیابی کند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
کتاب همه دروغ می گویند
نویسنده:
داوید وویتس
ست استیونز
مترجم:
ریحانه عبدی
نشر گمان
حرف اصلی این کتاب این یک جمله است: «ما به همه دروغ میگوییم به جز جستجوگر گوگل». داویدوویتز در این کتاب درباره انبوه اطلاعاتی که شرکتها بزرگ به ویژه گوگل از مردم جمع میکنند همان Big Data و کاربرد آنها در مطالعات جامعهشناسانه و روانشناسانه و شناسایی رفتارها و عادات جوامع مختلف صحبت میکند. او در این اثر به موضوع جالبی اشاره می کند و آن هم این است که ما ممکن است درباره موضوعی که ذهنمان را مشغول کرده مثلا یک دل پیچه شبانه به شریک زندگیمان چیزی نگوییم اما حتما به سراغ گوگل می رویم تا ببینیم دردمان ممکن است نشانه چه چیزی باشد. ما ممکن است با اطرافیانمان صادق نباشیم اما از گوگل نمیتوانیم چیزی را مخفی کنیم در نتیجه گوگل تبدیل به انبار بزرگی از دادههای رفتاری انسانها میشود که میتوان در تحلیلهای بزرگ علمی در رشتههای مختلف از آنها استفاده کرد/ طاقچه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
⭕️گروگانگیری با اخبار حاشیه ای
کسی هست خبر خانم معلم قائم شهری و خبر کشف حجاب نامزد نظام مهندسی را نشنیده باشد؟
درست یا غلط محتوای این اخبار بماند. از واکنش مسوولین نیز عبور کنیم. اما به واقع چه بر سر خود و افکارعمومی با این اخبار می آوریم؟
از ایندو خبر بگذریم؛ از مهمترین دستاوردهای سفر دوروزه آقای رئیس جمهور به چین چه می دانیم؟ از تولید مشترک هواپیما با چین با خبر شدیم؟ از امضای سند 3.5 میلیاردی سرمایه گذاری صنعتی چه؟ از توافق 12 میلیارد دلاری در صنعت حمل و نقل و ساخت خودرو چطور؟ از بسته 40 میلیارد دلاری در صنعت نفت خبر گرفتیم؟
مشکل کجاست؟
قدیم اتاق های شیشه ای رسانه ها محل تشکیل شورایی بود تا ضرائب اخبار را تعیین کنند. کدام خبر تیتر یک شود و کدام تیتر دوم و کدام گوشواره ها وغیره. به این فهم مهمترین ویژگی سردبیر یک رسانه، ضریب دهی اخبار است.
اما امروز ضرائب اخبار را شبکه های اجتماعی تعیین می کنند. کدام بیشتر لایک خورده و بیشتر به اشتراک گذاشته شده و بیشتر واکنش گرفته است. اما آیا هر خبری بیشتر دست به دست شد یعنی مهمتر است؟
ثمره این ضرائب غیرواقعی چیست؟
اول مساله سازی برای مسوولین و ورود آنها به چرخه باطل واکنش های شتابزده است؛ یکبار خانم معلم اخراج و یکبار مورد پادرمیانی و یکبار گذشت و ...
مهمتر از این افکار عمومی است که ضرر می کند و از اخبار اصلی فاصله می گیرد. ما کم کم گرفتار یک بی خبری مدرن شده ایم. بی خبری ناشی از شبکه ها. همه می دانند و نمی دانند. باخبرند و بی خبر. به واقع فکر می کنند می دانند و باخبرند. مخاطب در گروگان اخبار حاشیه ای و بی ثمر است.
اساسا چرا باید خبر یک کلاس درس، مدیر و مسوول و امام جمعه و استاندار را بخط کند؟ اساسا این خبر چه نسبتی از واقعیت مدارس ما دارد؟ چرا فکر کردیم خطای خانم معلم انقدر بزرگ است که لازم است همه مسوولین شهر درگیر شوند؟
مساله این مصداق مشخص نیست. مساله دوران بی خبری جدید است که کم کم در حال شکل گیری است. وقتی افکار عمومی را از اخبار اصلی دور نگه داشتیم و درگیر حواشی و اخبار زرد و بی ثمر کردیم طبیعی است که رسانه دشمن رهزن ذهن های بی خبر می شود. چنانچه جنون وار می نویسند کیش و دریای خزر را به چین فروختند و ایران طی یک قرارداد 25 ساله مستعمره چین شد و عده ای چنان مسخ می شوند که علیه این خبر اعتراض خیابانی به راه می اندازند. این ثمره عصر بی خبری است.
نسبت به پرسش ذهن مخاطب در هر سطحی سکوت نکنیم و پاسخگو باشیم. اما مراقبت کنیم هیجان اخبار حاشیه ای، مسوولین و رسانه های مرجع را به گروگان نبرد و به انفعال نکشد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
یکی از ویژگی های خطرناک فضای مجازی گمنامی، زیست مستعار و هویت چندگانه است.
در ارتباطات مجازی مراقب باشید! معمولا افراد معتاد به اینترنت، براحتی با نقاب های متفاوت در این فضا با نیات معمولا شر حاضر میشوند و راحت دروغ می گویند.
مخاطب فعال در فضای مجازی به غریبه ها اعتماد نمی کند!
#سواد_رسانه_ای
#اعتیاد_اینترنتی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
⭕️ جنگ ریز تراشهها
🔸دنیا بر پایه ریز تراشهها میچرخد. از گوشیهایِ همراه تا یخچالها و کارخانههای خودروسازی تا سیستمهای موشکی نظامی و تقریبا همه اجزا زندگی دیجیتال امروز ما همه بر پایه دستگاههای کوچک اما پیچیدهای به نام نیمهرسانا ها ساخته شده است.
ساخت نیمهرساناها خیلی سخت است و به ماشینهای بزرگ و پیچیده، دانش تکنیکی پیشرفته و مواد خیلی کمیاب نیاز دارد. هم اکنون تولید این چیپها از شبکهای از کمپانیها در سراسر دنیا تشکیل شده که چند تا از آنها گلوگاهی Choke point هستند. برای مثال شرکت TSMC تایوان تولید بیش از ۹۰٪ چیپهای سطح بالا در دنیا را انجام میدهد.
🔹اهمیت حیاتی نیمرساناها در ترکیب با پروسه پیچیده تولیدشان، آن را تبدیل به یک زمین بازی رقابت بین آمریکا و چین در نبرد بر سر تصاحب تکنولوژی آینده کرده. اگر جنگ سرد اول با توسعه سلاحهای اتمی تعریف میشد، جنگ سرد تکنولوژیک جدید با چیپهای کامپیوتری تعریف میشود. کریس میلر از اساتید دانشگاه "تاریخ ملی" آمریکا در کتاب "جنگ تراشهها" مینویسد: "استراتژيستها در پکن و واشینگتن دریافتهاند که همه تکنولوژیهای پیشرفته، از یادگیری ماشینی Machine learning گرفته تا سیستمهای موشکی، از خودروهای خودران تا پهبادهای مسلح، به تراشههای پیشرفته نیاز دارد".
🔺جنگ سرد تکنولوژی بین چین و آمریکا و همچنین کمبودهای ناشی از همهگیری کرونا، منجر به تلاشهای زیادی از سوی دولت فدرال شده تا تولید نیمهرساناها را به "خانه" بیاورند. اما واقعیت تولید تراشه در داخل خیلی کمتر از انگیزههای وطن پرستانه برای جلو زدن از یک رقیب ژئوپلیتیک اغوا کننده است.
🔸عجله ایالتها و شهرها (در آمریکا) برای تبدیل شدن به معادن طلای نیمه رساناها، دعواهای قدیمی بر سر مسکن سازی، مدرسههای عمومی و ... را احیا کرد. جنگ دیوانهوار بر سر تراشهها باعث شده که میلیاردها دلار به سمت این شرکتها سرازیر شود. دولت در راه تلاش برای تصاحب تکنولوژی آینده مشکلات امروز را نادیده گرفته است.
🔹جایگاه آمریکا به عنوان کارخانه تولید نیمهرساناها برای دههها نزولی بوده. طبق گزارش اتحادیه صنایع نیمهرسانا، سهم آمریکا از صنعت تراشهها از ۳۷٪ در سال ۱۹۹۰ به تنها ۱۲٪ در سال ۲۰۲۰ رسیده. برای معکوس کردن این روند آمریکا همه موانع را برای جذب تولیدکنندگان تراشه به آمریکا برداشته. در سطح فدرال، کنگره قانون CHIPS را در ماه آگوست تصویب کرد که ۲۸۰ میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در تحقیق و ساخت بومی نیمه رساناها اختصاص میدهد.
🔸این استخر پول و در کنار آن موج تشویقیهای دولتهای محلی، تولید کنندگان را به این سو سوق داده که کارخانههای خود را به آمریکا بیاورند. شرکت اینتل چیپ ساز پیشرو آمریکایی گفته ۲۰ میلیارد دلار برای ساخت بزرگترین کارخانه تراشه دنیا در اطراف شهر کلمبوس در ایالت اوهایو هزینه کرده که طبق گفته شرکت، حداقل ۳۰۰۰ نفر پس از تکمیل آن در سال ۲۰۲۵ مشغول به کار میشوند. مدیر عامل اینتل به نشریه تایمز گفته: "ما به ایجاد سیلیکون وَلی Silicon Valley کمک کردیم و حالا میخواهیم آن را به 'قطب سیلیکون' (Silicon Heartland) تبدیل کنیم".
محل درنظر گرفته شده برای کارخانهها به جز نزدیکی به منابع آب فراوان که برای ساخت چیپهای کامپیوتری لازم است، برای محل کار قشر متوسط درجه یک است و مرکز دادههای شرکتهای آمازون، گوگل و فیسبوک است.
🔹تشویقیهای توسعه شامل کاهش یا معافیت مالیاتی املاک و اعتبارهای مالیاتی، و کاهش یا نادیده گرفتن کامل مالیات برای پروژههای بالاتر از یک میلیارد دلار است.
یک هفته بعد از اعلام شرکت اینتل، ایالت اوهایو تشویقیهای اضافی دو میلیارد دلاری را اعلام کرد که بالاترین میزان در نوع خود در تاریخ این ایالت بود. به عنوان بخشی از این بسته، دولت ایالتی ۷۰۰ میلیون دلار برای توسعه بزرگراه و بهبود دیگر زیرساختهای آن اختصاص میدهد. بنا به تحقیق دانشگاه ایالتی اوهایو در سال ۲۰۲۰، "این گونه سهلگیریهای مالیاتی موجب تضعیف نهادهای عمومی مثل مدارس میشود که شدیدا به مالیات املاک نیاز دارند".
🔸عجیب است که ایالت آریزونا که دههها به خاطر بحران بیآبی و بیابانهایش مشهور بوده، یکی از کانونهای صنعت تراشه در آمریکا ست. این کارخانهها روزانه میلیونها گالن آب مصرف میکنند. با این حال شرکت اینتل ۳.۸ میلیارد دلار GDP برای این ایالت آورد. البته اینتل با استناد به دادههای خود میگوید که ۸۰٪ این آب در آینده دوباره بازیافت شده، اما حتی اگر ۲۰٪ آن بازیافت نشود، روزانه ۲.۸ میلیون گالن آب استفاده میشود که به منابع آب مالیاتی آمریکا َضربه میزند.
🔹بعضی متخصصان میگویند که حتی اگر این کار به آوردن کارخانهها به آمریکا کمک کند، این کشور باز هم سالها از صنعت تراشهسازی تایوان عقبتر است /نجوا.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپ || ویژه والدین
قسمت 4️⃣
یک روش تربیتی کلی ویژه والدین ...
از روایت سعدی تا تربیت رسانه ای....
#تربیت_رسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰تکنیک سانسور در رسانه
🔹سعیدی دبیر نسرای گیلان
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
✨از فطرس ملک به همه پر شکسته ها
✨حی علی کرامت گهواره حسین (ع)...
❤️🌸 میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار مبارک باد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
💠 شگردهای رسانه های فارسی زبان در تولید محتوا و فریب دادن مخاطب
( خبر غالب)
🔶 یکی از شگردهایی که معمولاً برای جلب توجه مخاطب در ارتباط با انتشار اخبار مربوط به ایران توسط رسانههای بیگانه ی فارسی زبان مورد استفاده قرار می گیرد، شگرد «خبر غالب» است.
این شکل از پوشش اخبار بدین گونه است که رسانهها بر یک خبر بصورت هماهنگ و زنجیره ای تاکید می کنند تا نوعی برجستهسازی تکخبری صورت گیرد.
🔷 برای مثال در بحث عملکرد رسانههای غربی در پوشش اخبار آزمایشهای موشکی یا مذاکرات هستهای، ما با یک «پوشش گسترده و همزمان» با «رویکردی جهت دار و منفی» روبهرو هستیم که در بعضی مواقع آنچنان برجسته است که مانع از دیده شدن دیگر اخبار مربوط به ایران میشود.
🔶 این نوع خبر رسانی باعث جلب توجه، اعتماد کامل مخاطبان این شبکه ها و در نهایت پذیرش خبر مورد نظر می گردد ...
🔷 آگاهی از روش های تولید محتوا در رسانه ها برای فریب دادن مخاطب، یکی از مراحل سواد رسانه ای امروز است.
#سواد_رسانه
#شگرد_های_رسانه_ای
#سواد_مدیا
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تکنیک_های_خبری
اگر این کلمات 👇را در اخباری شنیدید در اکثر مواقع در حال فریب خوردنید چون فقط میخواهند بار و اهمیت کلمات را زیاد بکنند ولی منبعی ندارند
۱.منبع اگاه
۲.منبعی که نخواست نامش فاش شود
۳.یکمنبع موثق
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
⭕️دسترسی کودکان به شبکه های اجتماعی مجازی چگونه باید باشد؟
🔹محدودیت سنی
🔹رایانه کجا باشد؟
🔹حفظ حریم خصوصی
🔹یادآوری خطرها
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ببینید #رسانه_ها چگونه در #عملکرد_فرزندانتان تاثیر میگذارند ...
🔸️کودکان هر انچه را #میبینند یاد میگیرند مراقب کودکانتان باشید یاد گیری #هر_مطلبی لزوما #باهوش بودن کودکتان نیست...
#رسانه_تاثیرگذار
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
برنامه ناامن ToolBox(جعبه ابزار)
این برنامه درگوگلپلی بیش از۵میلیون بار دانلود داشته و سازندگان این برنامه به صورت قانونی درداخل ایران فعالیت میکنندودارای سایت رسمیست
باوجودفارسی بودن سایت، ولی سند حریمخصوصی به زبان انگلیسی ارائه شده
بر اساس توضیحات سندحریم خصوصی ToolBox، اطلاعات شخصی کاربران جمعآوری وپردازش میشودواستفاده از این برنامه به معنی موافقت باجمعآوری و پردازش اطلاعات است
درسند حریم خصوصی این ابزار نوشته:
«ماممکن است دادههای جمعآوری شده را برای اشخاص ثالث ویادر پاسخ به احضاریه هااحکام دادگاه وسایر فرآیندهای قانونی و همچنین برای استفاده ازحقوق قانونی خودیا دفاع در برابر ادعاهای قانونی افشاکنیم»
ازطرفی،مجوزهای درخواستی این برنامه بنا به عملکرد آن،بسیارزیاداست که میتواند اطلاعات حریم خصوصی کاربران راجمعآوری کند
دسترسیهایی مانند:مخاطبین، موقعیت مکانی دقیق وتقریبی،دوربین،میکروفن، مخاطبین
برنامههای داخلی بطور کلی برنامههای امنی نبوده واستفاده ازآنها بهیچ عنوان توصیه نمیشود.هرابزاری که در #گوگلپلی منتشر میشود، به معنای امنبودن آن نیست
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan