🔹#ویراست
💠 هدف رژیم صهیونیستی از نمایش مضحک حمله به ایران
آیا برایتان سوال شده که چرا رژیم صهیونیستی دست به چنین #نمایش_مضحکی زد؟
پاسخ:
زیرا امید اسرائیل #پیروزی_در_جنگ_شناختی و جنگ در رسانه است. وگرنه او بهتر از ما میداند که در رویارویی مستقیم#شکست مفتضحانه_ای خواهد خورد.
رهبر حکیم انقلاب:
دشمن در رأس نقشه هایش تبلیغات است... علاج پروپاگاندا «تبیین» است
✍️ #حجت_الاسلام_راجی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔻 تصویر منتشر شده در فضای مجازی فیک و مرتبط به ۳ سال گذشته است؛ مراقب فیک نیوز ها باشید
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔸هشت هشدار رسانه ای در شرایط جنگی
#پدافند_رسانه_ای
#پدافندغیرعامل
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 استفاده از شبکههای اجتماعی باید برای زیر ۱۶ سالهها ممنوع شود
— آیا چنین راهحلهایی میتواند حال نوجوانان را بهتر کند؟
🔴 جاناتان هایت، روانشناس مشهور آمریکایی، در آخرین کتابش که نسل مضطرب نام دارد، پیامی هشدارآمیز به خواننده میدهد: نرخ اضطراب و مشکلات روانی دیگر در نوجوانان امروزی به شکل نگرانکنندهای رو به افزایش است. هایت معتقد است مشکل اصلی ظهور رسانههای اجتماعی و کمشدن بازیهای اکتشافی در میان نوجوانان است و میگوید احتمالاً تنها راهحلی پیش رویمان است، قدغنکردن گوشیهای هوشمند برای افراد زیر ۱۴ سال و ممنوعیت عضویت در شبکههای اجتماعی برای زیر نوجوانان ۱۶ سال است.
🔴 راهحلهای هایت بهشدت مورد استقبال خانوادهها، مشاوران و حتی رهبران سیاسی قرار گرفته است. همه میخواهند کاری برای نوجوانان بکنند و آنها را از گرداب شبکههای اجتماعی نجات دهند. بااینحال لوسی فوکس، روانشناس متخصص نوجوانان در دانشگاه آکسفورد چندان با این موج همراه نیست.
🔴 فوکس میگوید: نتایج علم روانشناسی (و خودِ زندگی) ندرتاً به راهحلهایی منجر میشود که اینقدر شستهرفته و دقیق باشند. افزایش گزارشهایی که حاکی از مشکلات سلامت روانی در میان نوجوانان است، با تغییرات فراوان دیگری نیز همزمان بوده: مثلاً افزایش چاقی، افزایش فشار تحصیلی و همهگیری کرونا با وضعیت بدتر سلامت روانی بیارتباط نیستند. فرضیۀ هایت دربارۀ رسانههای اجتماعی غلط نیست، ولی احتمالاً یک قطعه از پازلی بزرگ و پیچیده باشد. و جدا از همۀ اینها یک اصل را نباید فراموش کنیم: نوجوانی دورۀ «بسیار بسیار سختی» بوده و هست.
🔴 در هر دورۀ تاریخی، گذران دورۀ نوجوانی، بهدلیل تحول بزرگی که باید رخ دهد، گیجکننده است. آدمها در آغاز نوجوانی هنوز کودکاند و در پایان نوجوانی به بزرگسالی مستقل تبدیل میشوند. این تحول بسیار عظیم است و تغییراتی که در مغز و بدن ما رخ میدهد احتمالاً همان چیزهایی هستند که نوجوانی را بسیار مشکل میکنند.
🔴 بلوغ جنسی که فرامیرسد، انگار در مغز چراغ چشمکزن قرمزی روشن میشود و به نوجوانان میگوید به یک چیز بیشتر توجه کنند: همسالانشان. همیشه میشنویم که نوجوانان تسلیم فشار دوستانشان میشوند و به شکل دیوانهواری از آنها تقلید میکنند، ولی پشت این پدیده هدفی تکاملی نهفته است. برای آنکه نوجوان خارج از خانه و خانواده موفق عمل کند و در گروههای اجتماعی ادغام شود و شریک جنسی پیدا کنند، باید وقت زیادی را به فکرکردن به نظر همسالانشان دربارۀ خودش و میزان هماهنگیاش با آنها صرف کند.
🔴 درست در همین دوره است که نوجوانان وارد دبیرستان میشوند و میخواهند همۀ قابلیتها و انگیزههای جدیدشان را به نمایش بگذارند. این دیگ زودپز عوامل زیستی و اجتماعی، تجربۀ نوجوانی را برای بعضی از افراد فوقالعاده و برای خیلیها هم مزخرف و دردناک میکند.
🔴 در نوجوانی بیش از هر دورۀ دیگری از زندگی به «ارتباط با دیگران» اهمیت میدهیم. نوجوانان مدام خودشان را با دیگران مقایسه میکنند، از پذیرفتهشدن از سوی دیگران لذت بیشازحدی میبرند، و از طردشدن شدیداً آسیب میبینند. شبکههای اجتماعی دقیقاً به همین دلیل «ممکن است» برای آنها مضر باشد، اما درعینحال میتواند تجاربی بسیار ارزشمند هم برای آنها رقم بزند. برای مثال، میدانیم که شبکههای اجتماعی برای نوجوانانی که در اقلیت هستند یا به حاشیه رانده شدهاند، جهان تازهای را به ارمغان میآورد که به آنها کمک میکند به جهان اجتماعی بازگردند.
🔴 فوکس میگوید: عوض آنکه فرض کنیم رسانههای اجتماعی برای همه مضرند، باید سؤالات جزئیتری بپرسیم و ببینیم دقیقاً چهکسانی در برابر این فناوری آسیبپذیرند و در هر وضعیت خاص کدام سائقِ دیرینِ نوجوانان بیدار میشود؟
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/t40970
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔘«اینستاگرام»
🔺اینستاگرام به خیابان دو طرفه ای میماند که در آن عدهای از شرق به غرب میروند و عدهای از غرب به شرق.
آنان که میخواهند هر دو مسیر را توامان طی کنند یا جاده را نمیبینند یا شرق و غرب را نمیفهمند و یا رهنوردان شرق و غرب را سر کار گذاشتهاند.
باید مسیر حرکتی را سوی شرق یا غرب برگزید.
⚠️#جذب_حداکثری به این نیست که گاهی شرق رویم و گاهی غرب،
جذب فراگیر این است که اول راه خود را تعیین کنیم سپس متمایلان آن راه را ارج نهیم در وهله بعد هر کس ذرهای میل رسیدن به مقصد ما دارد را همراه خود بدانیم و او را بابت کندیها و کاستیهایش پیاده نکنیم
📌جذب حداکثری، رفتاری مؤمنانه و ایثارگرانه است؛ نه نقابی منافقانه و شیادانه.
📚کتاب این است گرام صفحه ۷۹
#ژئوپلیتیک_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 چرا نباید از هوش مصنوعی ترسید؟
— گفتوگویی دربارۀ دشواری همتاسازی هوش انسانی در رایانهها
📍دلیل ترس فراگیر این روزها درخصوص هوش مصنوعی این تصور است که اگر الگوهای زبانی بزرگ را بهاندازۀ کافی با متن تغذیه کنیم، بدل به عاملهای هوشمندی خواهند شد که میتوانند جهان را درک و دریافت کنند. اما الیسن گوپنیک و ملانی میچل در مورد صحت این تصور تردید دارند و معتقدند هوش بسیار پیچیدهتر از آن است که فکر میکنیم و تا وقتی سیستمهای هوش مصنوعی نتوانند الگوهای ذهنیِ ویژۀ خودشان را از نحوۀ سازوکار جهان به وجود آورند، باید از انتساب هوش انسانی به آنها اجتناب کنیم.
🔖 ۴۳۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۶ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/t91407
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
به کارگیری هوش مصنوعی در الگوی پدافند سایبری ایران
- رئیس سازمان #پدافند_غیرعامل کشور گفت: الگوهای تهدید و حملات مبتنی بر هوش مصنوعی در حال افزایش هستند. از همین رو شناسایی و رفع آسیبپذیریها در سامانهها و اپلیکیشنها بسیار مهم است.
- سردار جلالی در این نشست با اشاره به ماهیت دوگانه تهدیدات سایبری-فیزیکی در عصر هوش مصنوعی، اظهار داشت: تهدیدات سایبری-فیزیکی، ماهیت فیزیکی و سایبری توامان دارند. طبیعتاً در مواجهه با این مقوله فناوری که ماهیت سیال و پویا دارد، باید دفاعی هوشمند و روزآمد به کار گرفته شود.
- دستیار ویژه رئیس جمهور در امور پدافند غیرعامل در ادامه به تبیین نقشه راه پدافند غیرعامل در استفاده از هوش مصنوعی پرداخت و بر استفاده از این فناوری برای رصد تهدیدات و کاهش آسیب پذیریهای سایبری تاکید کرد.
- وی در ادامه به تشریح نمونههایی از حملات سایبری-فیزیکی پرداخت و گفت: شهر هوشمند، نمونهای از زیرساختهای شهری است که میتواند هدف مهمی برای حملات سایبری باشد چرا که حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از ۴۵ زیرساخت شهری، قابلیت حمله را دارند. پهپادها و حوزههای محلی کوچک، میتوانند ارتباطات یک منطقه را قطع کنند. حمله به ساختمانها از طریق ابزارهای الکترونیکی جدید، ممکن است.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⛔️رسانههای معاند، روی موج هراسافکنی
▶️بر اساس محتواهای منتشر شده از صفحات فارسی شبکههای VOA و ایران اینترنشنال، بیبیسی فارسی و... ، این رسانهها با استفاده از تیترهایی که بار عاطفی و اضطرابآفرین دارند، سعی در ایجاد فضای نگرانی در میان مخاطبان دارند. عباراتی مانند «حمله به تهران»، «فعال شدن پدافند هوایی»، «صفهای طولانی پمپ بنزین»، «حملات تلافیجویانه» و «تایید روز پاسخ اسرائیل» به چشم میخورند. این میان در ابتدا با استفاده از کلیپهای ارسالی شهروندان سعی در باورپذیرتر کردن روایتها و بحرانی جلوه دادن اوضاع بهره برد. عباراتی معمولاً با تصاویری از شب یا نقاط حساس همراه هستند که فضای بصری بحران را تقویت میکند.
🔴این تیترها و تصاویر، به صورت هدفمند از عباراتی نظیر «حمله گسترده»، «انفجار در پایتخت»، «تهدید موجودیت ایران» بهره میبرند تا حس خطر و اضطرار را به بیننده القا کنند. این نوع محتوا اغلب با تکیه بر اطلاعات ناقص یا تحلیلهای بدون پشتوانه ارائه میشود و میتواند موجب تشویش عمومی و گسترش شایعات شود و از طرفی آسیبپذیر بودن مردم ایران را نشان دهد.
✔️مردم عزیز:
برای مقابله با چنین فضایی، شهروندان باید سواد رسانهای خود را تقویت کرده و از هیجانات زودگذر اجتناب کنند. بررسی منابع معتبر و رسمی و پرهیز از اعتماد به منابعی که با هدف ایجاد هراس و تشویش عمل میکنند، میتواند به مردم کمک کند تا در مواجهه با چنین اخبار آرامش خود را حفظ کنند و دچار استرس و نگرانی نشوند.
✔️و اما مسئولان رسانهای:
برای مقابله با شایعات و اخبار جعلی در زمان بحران، مسئولان باید اخبار معتبر را به سرعت و قابلاعتماد به مردم برسانند.
انتشار بهموقع و دقیق اخبار رسمی و تکذیب شایعات نیز ضروری است؛ تأخیر در این امر باعث گسترش اخبار جعلی میشود.
همکاری نزدیک با رسانههای معتبر داخلی، استفاده از سخنگویان آگاه و آماده به پاسخگویی و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ آنلاین میتواند اعتماد عمومی را افزایش داده و از ابهامات بکاهد.
همچنین، اطلاعرسانی پیشگیرانه و آموزش به مردم درباره نحوه برخورد با شایعات میتواند تأثیر مثبتی داشته باشد.
مسئولان باید از بیان مبهم و ناقص خودداری کرده و اخبار را بهصورت کامل و شفاف ارائه دهند تا زمینه برای سوءبرداشت و اضطراب عمومی کاهش یابد و مردم اطلاعات صحیح را از منابع رسمی دریافت کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#سوادرسانهای
🔸پنج قانون سواد رسانهای و اطلاعاتی
یونسکو پنج قانون زیر را برای سواد رسانهای و اطلاعاتی (MIL) پیشنهاد میکند:
▫️قانون ١: اطلاعات، ارتباطات، کتابخانهها، رسانهها، فناوری، اینترنت و همچنین سایر اشکال ارائهدهندگان اطلاعات برای مشارکت مدنی حیاتی و توسعه پایدار استفاده میشوند. آنها از نظر قد برابر هستند و هیچ کدام مرتبطتر از دیگری نیستند و یا هرگز نباید چنین رفتار کرد.
▫️قانون ٢: هر شهروندی خالق اطلاعات/دانش است و پیامی دارد. آنها باید برای دسترسی به اطلاعات/دانش جدید و بیان خود توانمند شوند. این امر برای همه - زنان و مردان مساوی - اتصال داشتن حقوق بشر است.
قانون ٣: اطلاعات، دانش و پیامها همیشه عاری از ارزش یا همیشه مستقل از سوگیریها نیستند. هرگونه مفهومسازی، استفاده و کاربرد سواد رسانهای و اطلاعاتی باید این حقیقت را برای همه شهروندان شفاف و قابل درک کند.
قانون ۴: هر شهروندی مایل است اطلاعات، دانش و پیامهای جدید را بداند و بفهمد و همچنین ارتباط برقرار کند، حتی اگر آگاه نباشد، اذعان کند یا اظهار کند که میداند. با این حال، حقوق او هرگز نباید به خطر بیفتد.
قانون ۵: سواد رسانهای و اطلاعاتی یکباره به دست نمیآید و یک تجربه و فرآیند زنده و پویا است و زمانی کامل است که شامل دانش، مهارت و نگرش باشد که دسترسی، ارزیابی/ارزیابی، استفاده، تولید و ارتباط اطلاعات، رسانه و محتوای فناوری را پوشش دهد
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
نسرا گیلان
📚بالانشین: مهارتهای مدیریت رسانه در خانواده
🖊️نویسنده: آمنه بختیاری و بهاره نصیری و مرضیه طاهری
ناشر: نشر مهستان
سال نشر: ۱۳۹۵
تعداد صفحات: ۱۳۶
🔸ذهن ما از طریق رسانهها در معرض انبوهی از اطلاعات قرار دارد. در این هیاهو مخاطبی موفق خواهد بود که بتواند با آگاهیهای ناشی از سواد رسانهای، در هنگام مواجهه با پیامهای متعدد رسانهها از میان انبوه اطلاعات، آگاهانه دست به انتخاب درست بزند و رابطه خود و رسانهها را مدیریت کند. هرچند برای زنده ماندن و تقویت جسمانی خود به خوردن و آشامیدن نیاز داریم هر چیزی را نمیخوریم؛ بلکه از قبل درباره فایدهها و ضررهای هر خوراکی اطلاعاتی به دست میآوریم و بسته به سن و وضعیت جسمانیمان، خصوصیاتی مانند میزان کالری قند و چربی را برای استفاده از مواد غذایی در نظر میگیریم.
🔹پیامهای رسانهای را میتوانیم همانند غذای روح در نظر بگیریم. بهاینترتیب سواد رسانهای مثل یک رژیم غذایی است که هوشمندانه مراقب است چه موادی مناسب و چه موادی مضر است و چه چیزی را باید مصرف کرد و چه چیزی را نباید؛ یا اینکه میزان مصرف هر ماده چقدر است.
🔸فصلهای این کتاب عبارتند از: چیستی و چرایی سواد رسانهای، آسیب شناسی رسانهها و شیوه مدیریت رسانه. این کتاب که از سری کتابهای مهارتی انتشارات مهرستان است، به سؤالات زیر پاسخ میدهد:
۱ . رسانهها در تربیت فرزند ما چه نقشی دارند؟
۲ . شبکههای ماهوارهای فارسی زبان چه تاثیری بر فرزندان میگذارند؟
۳ . والدین چگونه میتوانند عادت فرزندان به بازیهای رایانهای را مدیریت کنند؟
۴ . برای مدیریت رسانه در خانواده، چگونه سواد رسانهای خود را افزایش بدهیم؟
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
‼️ «مُرجِفون» در خدمت دشمن!
🔺شبکه صهیونیستی و ضد ایرانی «اینترنشنال» که به زبان فارسی برنامهسازی میکند، در مطلبی نوشت: «روزنامه هممیهن از افزایش قیمتها در روزهای آتی خبر داد. به نوشته این روزنامه باید از این قیمتها تعجب کرد و منتظر تغییر قیمتها بود.»
❗️اینکه یک #رسانه صهیونیستی، درباره افزایش قیمت ها در داخل ایران به فضاسازی اقدام کرده و امنیت روانی جامعه را هدف قرار میدهد، اصلاً تعجببرانگیز نیست. چرا که یکی از کارویژههای اصلی رسانههای دشمن، بر هم زدن امنیت روانی جامعه است.
❓سؤال اینجاست که چرا رسانههای داخلی باید آب به آسیاب دشمن بریزند و در بر هم زدن امنیت روانی جامعه سهیم باشند؟!
💢رهبر معظم انقلاب روز گذشته در این باره فرمودند: «کسانی که مردم را از جمله در #فضای_مجازی با برخی مطالب، شایعات یا تحلیلها و تفسیرهای غلط دچار تشویق و اضطراب و ترس و تردید میکنند، در تعبیر قرآنی «مُرجِفون» نامیده میشوند که پروردگار به پیامبر دستور میدهد اگر از این کار دست برنداشتند، آنها را مجازات کن.»
#ژئوپلیتیک_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan