⭕️از ساعات پایانی ۱۵ شهریور، یک فعال رسانهای، موضوع تغییر جنسیت محمدرضا فروتن را در توییتر مطرح کرد.
۱۲ ساعت بعد، محمدرضا فروتن در حساب رسمی اینستاگرام خود با انتشار یک پست، خبر تغییر جنسیت خود را کذب خوانده و موضوع پیگرد حقوقی و شکایت از منتشرکنندگان این خبر را مطرح نمود.
💢از زمان انتشار این شایعه تا تکذیب آن و تا زمان تهیه این محتوا، دنبالکنندگان محمدرضا فروتن در اینستاگرام کمتر از ۲۴ ساعت، بیش از ۱۱۳ هزار کاربر افزایش یافته و از ۲۵۳.۲ هزار به ۳۶۹ هزار کاربر (۲۰ ساعت پس از این انتشار شایعه) رسیده است.
💢این در حالی است که فروتن از ۴ شهریور ۹۲، زمان راهاندازی صفحه خود و در مدت ۷ سال توانسته بود ۲۵۳.۲ هزار کاربر جذب نماید. همچنین پست مربوط به تکذیب این خبر در حدود ۲۰۰ هزار لایک و ۳۰ هزار کامنت دریافت کرده است.
💢در توییتر هشتگهای #فروتن و #محمدرضا_فروتن به ترندهای ساعات اخیر تبدیل شد و کاربران در خصوص موضوعاتی چون حفظ حریم خصوصی اشخاص، شایعه بودن این ادعا، روحیات و سابقه هنری این بازیگر و شوخی با این مسئله، به بحث پرداختند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴 رازهایی درباره شبکههای اجتماعی که باید بدانیم!
💢 68 درصد کاربران اینترنت از رسانه های اجتماعی استفاده میکنند که 89 درصد آنها سنی بین 18 الی 29 سال دارند.
💢 اینستاگرام دارای 600 میلیون کاربر فعال است که 60 درصد آنها 18 تا 34 ساله هستند. 70 میلیون تصویر به صورت روزانه در شبکه اینستاگرام به اشتراک گذاشته می شود.
💢 فیس بوک اولین شبکه اجتماعی در جهان است که 1.7 میلیارد نفر در سراسر جهان کاربر فعال دارد که تاکنون 3.2 میلیون کاربر را نیز کاهش داده است.
💢 توئیتر 317 میلیون کاربر فعال دارد و 500 میلیون توئیت به صورت روزانه در آن ارسال می شود. 44 درصد از اکانتهای توئیتر هنوز از خود توئیتی را منتشر نکرده اند!بسیاری از مردم از این شبکه برای خواندن مطالب استفاده میکنند نه اینکه در آن پستی ارسال کنند.
💢یوتیوب دارای 1 میلیون کاربر فعال ماهانه است و 72 ساعت فیلم در هر دقیقه در آن آپلود می شود./ منبع: wearefevr.com / مترجم: پویا شهریار
#مصرف_رسانهها
#کلیات_سواد_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢شـبکه مـلی اطـلاعـات از جهرمی تا واقعیت
💢اعضای شورای عالی فضای مجازی چه می گویند؟
⬅️وزارت ارتباطات باید در یک برنامه عملیاتی با زمان بندی مشخص بگوید که چه فعالیتهایی را در چارچوب معماری شبکه ملی اطلاعات و بر اساس مدل مفهومی آن انجام میدهد؛ مبنای ما مدل مفهومی و معماری شبکه ملی اطلاعات است، پس از آن میتوان گفت که آیا این پروژه پیشرفتی داشته و یا خیر.
⬅️در طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، زمان بندی برنامههای عملیاتی اعلام نشده است. فقط گفته شده که این اهداف باید در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۴ محقق شود اما اینکه این اهداف هر یک در چه زمان بندی و با چه رویکردی و چگونه محقق خواهد شد، مشخص نیست و برنامهای برای آن دیده نشده است.
⬅️شورای عالی فضای مجازی، مصوبه ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی را نزدیک به ۳ سال است که تصویب کردیم و این مصوبه به وزارتخانههای ارتباطات و ارشاد و سایر بخشهای مرتبط ابلاغ شده است. اما در طول این ۳ سال، این مصوبه را اجرا نکردهاند.
⬅️اعلام درصد عددی پیشرفت، جای بحثی ندارد؛ چراکه زمانی نیز عدد پیشرفت ۸۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات مطرح شده بود اما شواهد نشان میداد که این عدد محقق نشده است. بنابراین هم اکنون نیز این اعداد دارای اهمیت نیستند و باید دید کاربردهای شبکه ملی اطلاعات نسبت به گذشته تا چه حد برای مردم ملموس شده است.
⬅️این سوال مطرح میشود که اگر تحریمی از طرف امریکا و کشورهای غربی صورت بگیرد آیا همه زیرساختهای فضای مجازی داخلی ما کار میکند و ما میتوانیم بدون اتکای به اینترنت، سرویسهای لازم را به اقشار مختلف از دانش آموزان و دانشگاهیان تا بانکها، بخش خصوصی و خدمات پلتفرمی، ارائه دهیم.
⬅️ما چند سالی است که مصوبه ساماندهی پیامرسانها را در شورای عالی فضای مجازی مصوب کردهایم اما بدون اجرا روی زمین باقی مانده است. تحریم بهانه است. اینکه یک طرف ما را تحریم کند اما بر ما حاکمیت کند و ما نتوانیم مذاکره کنیم این از بی عرضگی ما است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴 غفلت نکنیم به پیامبرمان اهانت شده!
🔹وسط دعوای داخلی از اهانت به ساحت #حضرت_محمد(صلوات الله علیه و آله) غافل نباشیم. یکی از دوستان به ما تلنگری زد که به پیامبر عظیم الشأن اسلام(صلوات الله) اهانت شده و رگ گردن تان بیرون نیامده؟
🔹واقعاً راست گفت آن دوست عزیز؛ به بهترین بندگان خدا، اشرف مخلوقات، مهربان ترین و خوش اخلاق ترین انسان ها از سوی انسان های رذیل اهانت شده و ما سکوت کنیم؟
🔹اسلام دین صلح و صفاست. صلح عادلانه نه ظلم پذیری ذلیلانه! خطاب قرآن کتاب آسمانی پیامبر اسلام به اهل کتاب و سایر ادیان این است:
«قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْا إِلَی کَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِکَ بِهِ شَیْئًا وَلَا یَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللَّهِ». قرآن کریم – سوره آل عمران – آیه 64
«بگو ای اهل کتاب بیایید تا بر سخنی که بین ما و شما یکسان است بایستیم که جز خداوند را نپرستیم و برای او هیچ گونه شریکی نیاوریم و هیچ کس از ما دیگری را به جای خداوند به خدایی برنگیرد».
🔹اسلام سر جنگ با هیچ دین و مکتبی را نداشته و مسلمین نیز سرجنگ با هیچ کشوری را ندارند بجز جهاد در برابر آنهایی که به دیگران ظلم و تجاوز می کنند. اسلام نه ظلم را دوست دارد و نه ظلم پذیری را.
🔹چگونه است که اهانت به اعتقادات چند میلیارد مسلمان از سوی دولت های غربی آزاد است اما نقد و بررسی هولوکاست ممنوع و خط قرمز آنان است؟ براستی چرا تصاویر اهانت آمیز به پیامبر بزرگ اسلام برای آنان آزادی است اما نشر تصاویر حاج قاسم سلیمانی در شبکه های اجتماعی آنان ممنوع؟
🔹نه فقط میلیاردها انسان مسلمان که عموم حامیان ادیان و مکاتب مختلف و انسان های آزاده، با اهانت نشریات وابسته به دولت های غربی به ساحت حضرت محمد(صلوات الله علیه) مخالف بوده و آن را محکوم می کنند.
#محمد_بهترین_است
#من_محمد_را_دوست_دارم
#Muhammadisthebest
#داود_مدرسی_یان
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
♦️ در «کافه بازار» چه میگذرد؟/ مقابله با تهاجم فرهنگی پیشکش!
بازی های وطنیِ موجود در کافه بازار نیاز به مدیریت محتوایی دارد این بازیها با محورهای
🔹️پاسور و حکم
🔹️ترویج رابطه عاشقانه دختر و پسر
🔹رواج حیوان خانگی
🔹معرفی شخصیتهای بازی با حجاب نامناسب
و... امروز در اختیار کودکان و نوجوانان است و سبک زندگی و فرهنگ جامعه را هدف قرار داده
🔻 مراقب باشیم، فضای مجازی برای کودکان مان امن نیست!
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔹 نرمافزارهای ضد تربیتی در خانواده
🔸 ضرورت کنترل، هدایت و تربیت فرزندان امری بدیهی است؛ اما این بدیهی آیا مجوز به کار گرفتن هر روشی را به ما میدهد؟
🔸 بسیاری از کارشناسان به والدین، نرمافزارهای #کنترل_والدین را پیشنهاد میکنند تا از طریق آن، مصرف رسانهای فرزندان کنترل و هدایت شود.
🔸 محتمل بدانیم که فرزندان نوجوان ما در فضای مجازی نیز همچون فضای حقیقی گاهی مرتکب گناه یا خطا شود؛ اولین ایراد تربیتی این نرمافزارها این است که گناهی که در خفا بوده را علنی میکند و حریم حیای فرزندمان با ما را میشکند.
🔸 پیشنهاد ما به جای این نرمافزارها، اعتماد و مدیریت تربیتی است.
🔸والدین کنترلگر فرزندان خود را به نظارتشان شرطی میکنند و هرجا آن نظارت کمرنگ شد، فرزندان مانند رها شدن فنر، رها میشوند.
#تربیت_رسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📚چرا بی اعتبارسازی کتابهای درسی در دستور است؟
✍️معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانهای
🚦این روزها شاهد تلاشی ساماندهی شده درباره کتابهای درسی هستیم؛ از کمپینهایی که توسط برخی کانالهای هدایت شده با موضوع «کتابهای درسی ایران» راهاندازی شده و در قالب کشف تحریف، خود به #تحریفکنندگان واقعیت تبدیل شدهاند تا حذف برخی جملات و افزودن عبارتهای موردنظر طراحان این مغالطات در کتابها و ارائه به مخاطب برای ایجاد انحراف عمیق و مبتنی بر جعل در افکار عمومی ...
🚦اکثر این جعلیات و واقعیت سازیهای رسانهای هم مربوط به دروس مبنایی آموزشوپرورش مانند دین و زندگی، قرآن، تفکر و سواد رسانهای، مطالعات اجتماعی و ....است. یک نمونه سادهاش تولید #دیس_اینفورمیشن درباره کتاب «تفکر و سواد رسانهای» پایه دهم است. متنی به کتاب نسبت داده شده که در هیچ کجای آن نیامده است. شاید یکی از دلایل این جعل و وارونه نمایی ترس از تربیت شهروندان هوشمند در مقابله با همین فریبهای رسانهای باشد.
🚦طراحان، در این روش با حذف متن اصلی، افزودن تصاویر موردنظر خود به صفحات کتاب و نسبت دادن برخی عناوین اغواگر و تحریککننده احساسات مخاطبان، محتوایی که اساسا دروغ است را به متن کتابهای درسی منتسب میکنند.
🚦فراموش نکنیم #ایجاد_تغییرات_ماهوی یکی از تکنیکهای جنگ نرم است. در این روش نهادها، اصول و مبناها را در یک جامعه موردحمله قرار میگیرند و بیاعتبار میشوند.
♨️نکته: امروز فهم گفتمانی محتوای رسانهها حائز اهمیت است. باید از متون مختلف رسانهها به گفتمانهای مطرح شده توسط آنها پی برد. امروزه داشتن #سواد_تحلیل_گفتمان_رسانهای بهعنوان یک راهبرد فکری- عملیاتی برای تشخیص گفتمانهای گوناگون نه تنها برای جامعه ما ضروری است. سطح آموزشهای رسانهای باید فراتر از انتخاب رسانه مناسب یا تعیین چه چیزی باید خوانده شود باشد و این امر بهجز با تحلیل محتوای رسانهای و سواد تحلیلی امکانپذیر نیست.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴 فریب ضد انقلاب را نخوریم!
🔺 اینها تصاویر جلد کتاب های درسی سوم دبستان است.
🔹 همان طور که مشاهده می کنید در کتاب علوم تجربی و هدیه های آسمانی سوم دبستان فقط تصویر دختر است و هیچ پسری نیست.
🔹 در کتاب آموزش قرآن، مطالعات اجتماعی و فارسی سوم دبستان هم تصویر دختران و هم تصویر پسران است.
🔹 پس چرا ضد انقلاب فقط به جلد ریاضی سوم دبستان گیر داده اند و بقیه را سانسور کرده اند؟!
🔹 جواب واضح است، چون ضد انقلاب نگران حقوق دختران و زنان نیست بلکه دنبال بهانه ای است که با آن جامعه زنان و دختران ایرانی را حساس کند و به آنها به دروغ القا کند که نظام اسلامی ضد زن است!
🔻 مواظب باشیم گول شانتاژ های رسانه ای ضد انقلاب را نخوریم.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
♨️یک تکنیک مهم رسانهای
🔅 #عقاید_اکثریت
این تکنیک مشابه تکنیک «همراهی با جماعت» کار میکند. فرضیه اصلی این روش این است که اگر اکثریت مردم کاری را انجام میدهند یا به چیزی اعتقاد دارند، آن کار یا عقیده حتماً درست است. ما اغلب بهطور ناخودآگاه تحت تأثیر این موضوع قرار داریم.
استفاده از نظرسنجیها در پیامهای رسانهای هم دقیقا به همین منظور صورت میگیرد. سازندگان پیامهای رسانهای میخواهند نشان دهند که اکثر مردم نظر خاصی را دنبال میکنند، پس شما همچنین باشید.
این روش یکی از روشهای رایج برای #تغییر_سبک_ زندگی است. همه اینطور لباس میپوشند، همه اینطور حرف میزنند، همه اینطور رفتار میکنند و ......
🌀مراقب این روش باشید؛ "همه اینطور هستند" ها را هم باور نکنید. گاهی همه اینطور هستندها #ساختگیاند برای اینکه شما در اقلیت قرار گرفته و مجبور به تبعیت از همه شوید.
❇️❇️و حالا مارپیچ سکوت و #موجی که ما را برده است!
این روزها و در فضای غلبه رسانهها، دو مسئله فراموش شده است؛ نخست اینکه براساس استدلال، مطالعه و نتیجهگیری خودمان تحلیل کنیم و درواقع صاحب #تحلیل باشیم و نکته دیگر اینکه #کار_درست را انجام دهیم حتی اگر غالب جامعه یا براساس تعارف یا برای ترس از تنها ماندن و ... راه دیگری را بروند.
.
نکته دیگر اینکه رسانهها قدرت زيادي دارند تا آنجاكه میتوانند شما را جادو كنند و سررشته افكارتان را در دست بگيرند. اما اگر به آنها علاقهای نداشته باشيد، اگر نتوانند شما را جادو كنند و اگر نتوانند در عقايدتان تغييري ايجاد كنند، بازهم میتوانند دستوپایتان را ببندند و به سكوت وادارتان كنند.
🌀نظريه #مارپيچ_سكوت چنين ادعايي دارد و میگوید حاكمان رسانهها با حذف تدريجي مخالفان خود، میتوانند هر روز تعداد بيشتري را به خاموشان جامعه اضافه كنند. خاموشانی که به دلایلی مثل طرد شدن، تنهایی، غلبه اکثریت و .... عطای «خود بودن» را بر لقایش میبخشند.
در این سیطره رسانهای، فرهنگها تغییر میکنند، ارزشها به ضد ارزش تبدیل میشوند و برعکس و درنهایت و در اکثر مواقع جامعهای تهی از صداقت و دانش و سرشار ازآنچه رسانهها تزریق کردند، باقی خواهد ماند.
رسانه به ما میگوید ایران عصبانیترین کشور دنیاست و همه متأثر از آن، باور میکنند اما همین رسانه به ما نمیگوید مثلاً در صد روز گذشته 52 نفر در لندن با چاقو کشته شدهاند. چرا؟ چون تصمیم بر این است ما خودمان را عصبیترین مردم دنیا بدانیم و خارج همیشه برای ما خارج باشد؛ جایی که مهد خوشبختی و آرامش و ... است.
این سطرها را نوشتم تا بگویم اول اینکه رسانهها با #تکرار و #تداعی_معانی و #کلیشه_سازی و #بزرگنمایی و جدیداً با #محونمایی، فرصت تأمل روی مسائل را از ما میگیرند. درواقع ما در معرض بمباران خبری و اطلاعاتی هستیم و اساساً فرصتی برای تفکر درباره آنچه رخ میدهد، نداریم.
✅حواسمان باشد نکند موج رسانه ما را با خود ببرد. نکند در مارپیچ سکوت صدایمان خاموش شود. نکند تسلیم سرعت اخبار شویم و فکر کردن به زوایای مختلف آن را فراموش کنیم. نکند به مخاطبانی که هر چه گفتند را باور میکنند، تبدیل شویم. قصد رسانه هراسی نیست؛ هدف تأکید بر مهمترین ویژگی انسان یعنی «تفکر» است. از رسانه نترسید چون ترس ممکن است باعث تسلیم شود، در برابر رسانه قوی ظاهر شوید. اگر او برای مدیریت کردن شما برنامهریزی میکند، شما هم دروازهبانی خوبی در برابر محتواها داشته باشید. رسانه بدون شما هیچ است. پس قدرت خودتان را دودستی تقدیم آن نکنید. قدرت شما «تفکر» شماست.
#معصومه_نصیری
#قائم_مقام_انجمن_سواد_سواد_رسانهای_ایران
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔆چگونه در فضای مجازی صحت مطالب را تشخیص دهیم؟
1:از چند منبع بررسی کنید.
2:تعدد نسبت دادن متن ها به یک شخصیت معروف مثل تعدد مطالبی که اسم دکتر شریعتی یا بوکوفسکی و ..... در انتهای آنها آورده شده است. به این دست مطالب شک کنید و اصالت مطلب را پیگیری کنید.
3:جملات مبهم، استفاده از سفسطه، مغلطه. ابهام در متن و بازی با کلمات باید شما را نسبت به صحت مطلب مردد کند.
⭕️⭕️تکرار و تاکید دوباره:
در مواجهه با پیام ها این سوالات رو از خود بپرسید:
❓چه کسی پیام را ساخته است؟
❓از چه فنونی برای جلب توجه من استفاده شده است؟
❓با این پیام چه سبک زندگی یا عقیده ایجاد یا حذف می شود؟
❓چرا این پیام ارسال شده است؟
❓چرا یک پیام واحد را هر کدام از ما متفاوت درک می کنیم؟
#آموزش_عمومی_سواد_رسانه
#معصومه_نصیری
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan