⁉️اهمیت رسانه در جنگ روایتها
🔺جایگاه و نقش تعیین کننده #رسانه در دنیای امروز، انکارناپذیر است.
در سال جاری رهبر انقلاب در دیدار با شاعران فرمودند: «امروز در دنیا چالشها و درگیریها چالشهای رسانهای است. بیش از آنچه موشک و پهپاد و هواپیما و ابزارهای جنگی و مانند این ها تأثیر بگذارند در عقب راندن دشمن، رسانهها هستند که تأثیر می گذارند و دلها را تحت تأثیر قرار می دهند، ذهن ها را تحت تأثیر قرار می دهند. جنگ، جنگ رسانهای است؛ هر کس رسانهی قویتر داشته باشد، در اهدافی که دارد ــ هر هدفی ــ موفقتر خواهد بود».
🔺بدون شک، این سخنان رهبر انقلاب، به معنی نادیده گرفتن نقش موشک، پهپاد و ابزارهای جنگی نیست؛ از قضا می بینیم که همین عملیات پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی چه غوغایی در دنیا به پا کرده و چگونه پایه های دشمن را به لرزه در آورده است. هدف این است که ما به جایگاه مهم رسانه پی ببریم..
💢بدون تردید، برای رسیدن به نقطه مطلوب، باید در عرصه رسانه، خودمان صاحب رسانه شویم و حصر رسانه ای دشمن را بشکنیم. با به راه افتادن جبهه رسانه ای واحد در میان کشورهای مقاومت، همه مردم دنیا از اسارت رسانه های صهیونیستی نجات پیدا می کنند. به رغم همه فعالیت های نظام سرمایه داری و رسانه های آن ، مردم، تشنه حقیقت و انسانیت و اخلاق هستند.
🔺در #جنگ_روایتها، مهم این است که بتوانیم از طرق مختلف، روایت خودمان را به دنیا عرضه کنیم و به دشمن اجازه ندهیم که روایت جعلی و نمایشی خود را به مردم تحمیل کند. برای مثال، در ماجرای عملیات پهپادی و موشکی اخیر علیه رژیم صهیونیستی - که در تاریخ، بی نظیر بود - پیام رسانه ای این اتفاق بزرگ، تا اینجای کار به اندازه ای بزرگ بوده که حتی دشمن هم نمی تواند آن را انکار کند.
📌هر چقدر که بر رسانه، مسلط تر باشیم و روایت خود را به گوش مردم دنیا برسانیم، موفق تر خواهیم بود و راه را بر روایت جعلی، شبهه افکنی و حمله دشمن، میبندیم.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 آیا تلفن همراه دانشآموزان را کندذهن کرده است؟
— گوشیهای همراه در مدارس سلاحهای حواسپرتیِ جمعی هستند
📍نتایج معروفترین آزمون سنجش توانمندی دانشآموزان در جهان نشان میدهد که طی چند سال گذشته عملکرد تحصیلی دانشآموزان در کشورهای مختلف تدریجاً ضعیف و ضعیفتر شده است. برخی گمان میکردند همهگیری کرونا و شرایط نامطلوب آموزش در آن دوره باعث این افت بیسابقه شده است، ولی تحقیقات اخیر نشان میدهند این سیر نزولی پیش از دورهٔ کرونا آغاز شده. آخرین گزارش برنامهٔ بینالمللی ارزیابی دانشآموزان، موسوم به پیآیاساِی، به سه دلیل گوشیهای همراه را مقصر اصلی داستان میداند.
🔖 ۱۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۶ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 بررسی وضعیت منطقه قبل و بعد از عملیات وعده صادق
🌐 ارتباط مستقیم با جنوب لبنان
🔹کارشناس:
📌 حسن عظیم زاده
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مستقر در مرز لبنان با فلسطین اشغالی
📆 چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
🕗 ساعت: ۲۰
📲 پخش زنده از کانال بصیرت در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/baseeratt
#پشیمانشان_کردیم
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی(نسرا)
🆔 @nasraa_ir
چگونه در شبکههای اجتماعی بحث کنیم؟
✍🏻 جواد حیدری:
این مطلب برگرفته از نویسندهٔ جدی و خوشنام به نام لوئیس وُون است که در تفکر انتقادی و نظریههای اخلاقی تخصص دارد. وُون در کتاب بسیار تأملبرانگیزش به نام «فلسفهنگاری: راهنمای دانشجویان برای خواندن و نوشتن جستارهای فلسفی» مطلب مهمی را دربارهٔ چگونگیِ بحث در شبکههای اجتماعی و آنلاین مطرح میکند.
فرض کنید که شما میخواهید در شبکههای اجتماعی دربارهٔ موضوع سیاسی یا اخلاقی یا فلسفیِ مهمی وارد بحث جدی، صادقانه و سازنده شوید. شما قصد دارید در یک مباحثهٔ واقعی مشارکت کنید و از بحثهای بیفایدهای که وقت و انرژی شما را هدر میدهند اجتناب کنید. چگونه این کار را باید انجام دهید؟ به این شیوه:
➊ قبل از هر چیز، از کسانی که فکر میکنید فقط میخواهند برتری خودشان را به رخ بکشند، جلب توجه و خودنمایی کنند، خود را آرام کنند، خشم خودشان را بر سر شما خالی کنند، یا شما را عصبانی و تحریک کنند دوری کنید. اگر در نیمهراه بحث متوجه شُدید که طرف مقابل شما علاقهای به بحث عقلانی ندارد، خداحافظی کنید و خود را کنار بکشید. به سمت گفتوگوهایی بروید که در آن مباحث محترمانه و هوشمندانه رایج است.
➋ فقط روی استدلال متمرکز شوید. شکل استدلال یا صدق مقدمات طرف مقابلتان را نقد کنید و اصلاً به شخصیت او کار نداشته باشید. از شخصیکردن بحث اجتناب کنید و عواطف خود را وارد بحث نکنید و بحث بیربط به موضوع را طرح نکنید.
➌ سعی کنید دیدگاه طرف مقابل را خیلی خوب فهم کنید. با این کار، مجال ارائهٔ بحث خوب را افزایش میدهید و چیزهایی را که نمیدانستید، یاد میگیرید و با نشاندادن همدلیِ خود بحث را آرام میکنید. با ارجنهادن به ایرادات طرف مقابلتان میتوانید استدلال خودتان را قویتر کنید و نشان دهید که در بحث جدی و منصف هستید.
➍ به طرف مقابلتان در بحث احترام بگذارید. حرفهای او را با دقت بخوانید و گوش فرادهید. در مورد انگیزههای او، یا ارزشهای او یا پیشینهٔ او بدترین حالت را متصور نشوید. تنها بر مبنای گرایشها و تمایلات سیاسی به طرف مقابلتان برچسب نزنید. از اظهارنظرهای رکیک، تمسخرآمیز، فحاشانه و توهینآمیز اجتناب کنید.
➎ محل نزاع را عوض نکنید؛ با طرح موضوعات جانبی بیربط یا با عیبجویی بحث را منحرف نکنید. با اشاره به اشکالات گرامری طرف مقابلتان یا برشمردن خطاهای تایپی و املایی او اصلاً بحث پیش نخواهد رفت و احتمالاً مهر خاتمه خواهید زد بر هرگونه شانس بحث عقلانی.
➏ احساسات خود را مهار کنید. اگر خشمگین یا مضطرب یا عصبانی هستید، نمیتوانید، آنطور که باید، واضح فکر کنید. ممکن است بهجای اقامهٔ استدلال قوی و محکم، شروع کنید به ناسزاگفتن و احتمالاً طرف مقابلتان هم به همین شیوه به شما پاسخ خواهد داد.
➐ بدانید که در مورد چه چیزی صحبت میکنید. فرض کنید که با کسی دربارهٔ یک موضوعی بحث میکنید. در گرماگرم بحث متوجه میشوید که از واقعیاتی بیخبر هستید. اما همچنان اصرار میورزید که برحق هستید، چون برای شما بسیار عذابآور است که قبول کنید دربارهٔ آن موضوع یکسری نکات را نمیدانستید. این وضعیت اتلاف وقت است. بهتر است قبل از اینکه وارد بحث و منازعه شوید از واقعیات باخبر شوید. از قبل در مورد موضوع تحقیق کنید و از استدلالهای له و علیه موضع مورد بحث مطلع شوید.
➑ قبل از اینکه بخواهید وارد بحث جدی در یک پلتفرم شبکهی اجتماعی با کاراکتر محدود مانند توئیتر شوید، دوباره فکر کنید. محدودیت کاراکتر توئیتر بحث دربارهٔ موضوعات پیچیده و طولانی را دشوار یا بیفایده میکند.
روزنامه هممیهن ۱۴۰۳/۱/۲۱
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#معرفی_کتاب
📚« سم زدایی دیجیتال»
🖊نویسنده:دیمون زاهاریادس
مترجم: سیدعلی موسوی
ناشر: انتشارات: انتشارات نسل روشن
سال نشر: 1397
تعداد صفحات: 182
🔹کتاب سم زدایی دیجیتال را یک نویسندهی آمریکایی به نام دیمون زاهاریادس در سال ۲۰۲۲ منتشر کرد. زاهاریادس در این کتاب به سراغ فناوری و دیجیتالیسم روزمره رفته که همین امروز هم بخش عمدهی زندگی ما به آن بستگی دارد، بنابراین باید با نوعی هوشمندی و زیرکی به سراغ آنها برویم و استفادهی بهینهای از دنیای دیجیتال داشته باشیم. او در این کتاب به خوبی توضیح میدهد که چرا و چگونه اعتیاد به اینترنت شکل میگیرد و چگونه میتوان از آن خلاصی پیدا کرد.
🔹کتاب سمزدایی دیجیتال یک کتاب خودپروری است که به موضوع وابستگی بیش از حد به دنیای دیجیتال و فناوری الکترونیک میپردازد. دیمون زاهاریادس یک وبلاگنویس و محقق آمریکایی است که با ریزبینی به دنیای اطرافش و افرادی که در طول روز میبیند، دقت میکند. طولی نکشید که موضوع اعتیاد داشتن به اینترنت و گوشی همراه در افراد نظرش را جلب کرد و متوجه شد که این بحرانی است که در اغلب کشورهای پیشرفته و در حال توسعه وجود دارد و بحرانها و خساراتهای ناشی از آن کاملا در آیندهای نزدیک محسوس خواهد بود. به همین علت تصمیم گرفت برای مدتی روی این موضوع کار کند تا متوجه شود نظر علم درمورد وابستگی افراد به اینترنت چیست.
🔹دیمون زاهاریادس در جریان پژوهشهایش متوجه شد اعتیاد به دنیای دیجیتال یک مبحث میانرشتهای است و به همین علت به سراغ متخصصین علوم مختلف رفت و از دیدگاه علوم و رشتههای مختلف به موضوع نگاه کرد تا با یک دید همهجانبه به یک راهحل دقیق و کاربردی دست پیدا کند.
🔹بعد از آنکه دیمون زاهاریادس در مرحلهی پژوهش به جمعبندی مطلوبی رسید، مصمم شد تا دستاوردش را به شکل یک کتاب در اختیار دیگران قرار دهد. بنابراین او در اولین کتاب خود دست روی اعتیاد به اینترنت گذاشت و این نوع از اعتیاد را هم درست مثل اعتیاد به مواد مخدر یا قمار قرار داد؛ چرا که مغز انسان طوری طراحی شده تا با درگیر شدن در فعالیتها پاداش دریافت کند! در انواع مختلف اعتیادها پاداشی که دریافت میشود برای فرد آسیبهایی را به همراه دارد، اما مغز همچنان آنها را پاداش و مثبت تلقی میکند.
🔹او با مثالی جالب از شباهت کارکرد مغز در هر دو اعتیاد (اعتیاد به قمار و دنیای دیجیتال) میگوید که فرد معتاد به قمار با بردن یک دلار رضایت پیدا نمیکند، مغز او تنها وقتی پاداش را دریافت میکند که فرد خطر و ریسک قمار روی صد دلار را به جان بخرد! جالب اینجا است که هر بار باید این احساس خطر بیشتر و بیشتر شود، تا احساس پاداش بار اول را پیدا کند.
تصویر
💠نسرا گیلان برگزار میکند
📱دوره مجازی آموزش برنامه های موبایلی
📍اینشات، کاین مستر، متن نگار
🗓زمان: اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۳
⏰️ساعت: ۱۰ تا ۱۱:۳۰ صبح
💵هزینه دوره:۴۰۰ هزارتومان
💻بستر برگزاری: اسکای روم
📜همراه با اعطای مدرک از سازمان فضای مجازی
✅️جهت ثبت نام و کسب اطلاعات به آیدی زیر در تلگرام و ایتا پیام دهید
nasra_gilan
تلفن تماس: ۰۹۱۱۳۴۸۳۱۰۱
🌐 @nasra_guilan
⁉️ میدونید بی زمانیِ فضایِ مجازی چه فرصتها و تهدیدهایی براتون داره؟!
⏳از ویژگیهای فضای حقیقی، «زمانمند» بودن آن است. ما درگیر شب و روز و ساعتهای آن هستیم؛ درحالیکه فضای مجازی کاملا «بیزمان» است؛ در ضمن هیچوقت تعطیل نمیشود و هفت روز هفته قابل دسترسی است. این «بیزمانی» باعث میشود بسیاری از کارها مثل کارهای بانکی یا مثلا سر زدن بـه کتابخانـه در هر ساعتی از شبانه روز ممکن باشد؛ اما این وضعیت قطعا تهدیداتی هم دارد. میشود آن را به یخچالی تشبیه کرد که داخل آن پـر از غذاست و من اگر هرلحظـه بـه آن سر بزنم و هر بار چیزی بخورم، قطعا بیمار خواهم شد...
#بی_زمانی
#اعتیاد_مجازی
#مدیریت_زمان
#مدیریت_مصرف_رسانه_ای
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💠نسرا گیلان برگزار میکند
📱دوره مجازی آموزش برنامه های موبایلی
📍اینشات، کاین مستر، متن نگار
🗓زمان: اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۳
⏰️ساعت: ۱۰ تا ۱۱:۳۰ صبح
💵هزینه دوره:۴۰۰ هزارتومان
💻بستر برگزاری: اسکای روم
📜همراه با اعطای مدرک از سازمان فضای مجازی
✅️جهت ثبت نام و کسب اطلاعات به آیدی زیر در تلگرام و ایتا پیام دهید
@nasra_gilan
تلفن تماس: ۰۹۱۱۳۴۸۳۱۰۱
✅تحلیل داده چیست؟
تحلیل داده فرایند بررسی، پاکسازی، تبدیل و مدلسازی دادهها با هدف کشف اطلاعات مفید، ارائه نتایج و تصمیمگیریهای آگاهانه است. این فرآیند شامل استفاده از تکنیکها و ابزارهای متنوع از آمار، علم داده و هوش مصنوعی است و میتواند در زمینههای مختلفی مانند تجارت، علوم، مهندسی، صنایع بهداشتی و بیشتر به کار رود.
✅مراحل تحلیل دادهها
1. جمعآوری دادهها:
این مرحله شامل جمعآوری دادهها از منابع مختلف مانند دیتابیسها، فایلها، آنلاین و غیره است
2. پاکسازی دادهها:
حذف دادههای تکراری یا ناقص و اصلاح ناسازگاریها
3. تجزیه و تحلیل اکتشافی:
بررسی دادهها برای فهمیدن الگوها و روابط از طریق آمار توصیفی و تصویرسازی
4. تبدیل دادهها:
نرمال سازی دادهها و تبدیل آنها به فرمت مناسب برای مدلسازی
5. مدلسازی دادهها:
استفاده از مدلهای آماری و ماشین یادگیری برای پیشبینی و تحلیل عمیقتر
6. ارائه و گزارشدهی:
تهیه گزارشها و داشبوردهایی که یافتهها و دیدگاههای مهم را به طور خلاصه نشان میدهد
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🤔از اهداف سازندگان بازیهای رایانهای چه میدانید؟! (بخش اول)
یکی از آشکارترین استفادۀ قدرتها از بازیهای رایانهای ساخت بازیهایی است که بازیکنان را تشویق میکند به ارتش ایالات متحده بپوندند. بازیهایی مانند «ارتش آمریکا» (2002م) که با نمایش آموزشهایی که در ارتش داده میشود و با بازنمایی دنیایی جذاب، بازیکنان را ترغیب میکنند به ارتش و نظامیگری روی بیاورند.
#سواد_بازی
#بازی_در_زمین_سیاست
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 ترندهای فضای مجازی از کجا میآیند؟
— درک اتفاقاتی که در پلتفرمها میافتد از همیشه سختتر شده
📍سازوکار رسانههای اجتماعی در انتخاب و نمایش محبوبترین محتواها، بیشازپیش، پیچیده و مبهم شده است. هیچ بعید نیست که ویدئویی خاص در گوشهای از فضای مجازی سروصدا کند، ولی در صفحات شما ظاهر نشود و از آن باخبر نشوید. یا متوجه شوید که محبوبترین ویدئوهای فضای مجازی چیزهایی است که تا به حال ندیدهاید. ازاینرو، «ترندشدن» و «وایرالشدن» معنا و اهمیت خود را از دست داده و دیگر به معنای محبوبیت همگانی نیست. پس خبرها و ویدئوها چگونه ترند میشوند؟ مخاطرات این پیچیدگی سرگیجهآور فضای مجازی چیست؟ و آیا ممکن است پای منافع کلان سیاسی در میان باشد؟
🔖 ۲۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۲ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/n67118
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💠 شهید آیت الله دکتر بهشتی:
🔸 معلم عزیز؛ بچه آزاد تربیت کردن درد سر و زحمت دارد و کاری دشوار است. اینکه آدم بچه را طوری بار بیاورد که با یک تشر، با یک «گم شو!»، حساب خودش را بکند، خیلی مشکل نیست؛ ولی اینکه انسان بخواهد بچه را طوری بار بیاورد که «گم شو» در او خیلی اثر نکند اما محاسبة النفس در او اثر بکند و از بچگی شروع به حسابکشی از خویشتن کند، خیلی دشوار است؛ خیلی صرف وقت میخواهد؛ خیلی مهارت میخواهد. ممکن است کسانی بگویند، «کو وقت این حرفها؟ کو حوصله این حرفها؟» درست میفرمایید. ولی اگر چنین نکنیم بعد باید بپرسیم، «کو آن جوانان رشید آزاد و آزاده که بتوانند پاسدار حق و حقیقت باشند؟»
📚 نقش آزادی در تربیت کودکان، ص۲۰
#روز_معلم
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
📚 کتاب «قارقارکها وارد میشوند» اثر فاطمه سادات حسینی دربارهی پیامدهای منفی فضای مجازی و اخبار جعلی و اطلاعات نادرستی است که در آن انتشار مییابد.
👈 این کتاب برای گروه سنی زیر ۹ سال مفید است.
⬇برای دانلود رایگان این کتاب صوتی، روی لینک زیر کلیک کنید:
🌐 https://ketabrah.ir/go/b82753
⬇ همچنین برای دانلود رایگان نسخه متنی این کتاب ، روی لینک زیر کلیک کنید:
🌐 https://ketabrah.ir/go/b60945
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
📚 کتاب مجموعه پوستر «زیست هوشمندانه» مجموعهای از پوسترهاست که سعی دارند خطرات و تهدیدات فضای مجازی را آموزش دهند.
✅در این اثر، دهها پوستر گرافیکی از هنرمندان مختلف وجود دارد که در مورد مسائلی همچون کلاهبرداری بازیهای آنلاین، ایجاد مزاحمت در شبکههای اجتماعی، یا اعتیاد به اینترنت هشدار میدهند.
👈 این کتاب برای تمامی گروههای سنی بالای ۱۲ سال مفید است.
⬇️برای دانلود رایگان این کتاب، روی لینک زیر کلیک کنید:👇
https://ketabrah.ir/go/b78365
#سواد_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
✅نشست مجازی
🔴 موضوع نشست: شاگرد پروری در مکتب امام صادق (ع)
🔹سخنران: استاد مهدی دانشمند
(واعظ و کارشناس امور مذهبی)
📆مورخه: شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه
⏱ساعت: ۱۸:۳۰
🔹بستر برگزاری: روبیکا
#سواد_رسانه
📲 پخش زنده از کانال بصیرت در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/baseeratt
🆔 @Baseeratt
🔘افکار و آینده ما در رسانهها
▪️افکار و آینده ما در رسانه.ها وابسته به محتوایی است که به تماشا مینشینیم
و همین مطالب و پستهای به ظاهر بیاهمیت مجازی که بی هدف آنها را نگاه میکنیم.
▫️ نگاهها افکار ما را میسازند
و افکار، آینده ما را …
▪️خیلی از افراد هنگامی که در اینترت و شبکههای اجتماعی هستند، هدفی جز سرگرمی و کمی دوری از فضای کاری ندارند، هنگامی که مطالب و پستهای مختلف را تماشا میکنند، بی هدف صفحه را اسکرول میکنند و به هر چیزی نیم نگاهی دارند.
▫️وسواسی که شبکههای اجتماعی ایجاد میکنند و ذهن را طوری فریب میدهند،
که مدام فکر میکند که اگر پستی را رد کند چیز مهمی را از دست داده است؛
▪️اما در این میان مطالبی هم وجود دارند که دانستن آنها نه تنها فایدهای ندارد بلکه سراسر آسیب است...
مطالب نامناسب و غیراخلاقی که بدون اینکه بدانیم روی ذهن ما تاثیر میگذارند.
▫️مواردی که فکر میکنیم اهمیت خاصی ندارند و افکار ما برخلاف آنهاست و هر اتفاقی هم که بیفتد بر باور خود باقی میمانیم، اما غافل از اینکه کم کم و ذره ذره این افکار در ناخودآگاه ما نفوذ میکنند و در تصمیمات آینده و ذهنیت ما تاثیر خواهند داشت...
▪️شیوهی رسانهها برای تغییر عقاید افراد همین است که آنها را کنجکاو به دیدن مطالب جدید و جذاب کنند و پیام خود را به شکل مستتر در آنها به مخاطب برسانند.
▫️کنترل جریان فکری در فضای مجازی به راحتی اتفاق می افتد...
دانشگاه مجازی و شناختی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 #جنگ_شناختی _ ارتباط ساختگی
🔹دروغهای مبتنی بر هسته حقیقت، بسیار باورپذیرتر هستند و در اغلب موارد هم بیشتر به اشتراک گذاشته میشوند. در عصر ارتباطات و شبکه، انتشار اطلاعات به این شیوه نوعی سلاح به حساب میآید.
🔹«ارتباط ساختگی» (False connection) یکی از مدلهای اغتشاش اطلاعاتی است که از آنها برای ضربه زدن به فرد، گروه و یا یک کشور استفاده میشود. در این شیوه، متن و محتوای خبر با تیتر منطبق نیست.
🔹متخصصان پروپاگاندا در اغوا کردن دیگران با استفاده از تیترها و عناوین تسلط دارند.
🔹برخی مخاطبان هم فقط به خواندن تیتر اکتفا کرده و کل مطلب را نمیخوانند؛ این افراد پس از خواندن تیتر تحت تاثیر تیتر قرار گرفته و بدون راستیآزمایی، مطلب را به اشتراک میگذارند.
🔹 یکی از مدلهای ارتباط ساختگی، استفاده از تصاویر مربوط به رویدادی دیگر است که ارتباطی با عنوان یا تیتر مطلب ندارد.
🔷نمونه: اخیرا تصویر نشان داده شده به عنوان کودکان آواره در سیل سیستان و بلوچستان ترند شد در حالی که تصویر مربوط به کودکان فلسطینی است!
#جهاد_تبیین
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 «ببخشید دیر جواب میدهم» از بیفایدهترین عذرخواهیهای فرهنگ امروز است
🔴 «همیشه در دسترس»؛ بیست سال پیش، فقط حرفهایهای ثروتمند که از اولین نسل از گوشیهای هوشمند استفاده میکردند، میتوانستند این لقب را با افتخار به خودشان بدهند. ملیسا مَزمانیان، استاد انفورماتیک دانشگاه کالیفرنیا که تاریخ وسایل ارتباطی را مطالعه میکند، میگوید: آن زمان چنین افرادی «حس میکردند اربابان دنیا هستند». اما وقتی افراد بیشتری به ابزارهای ارتباطی قابلحمل دسترسی پیدا کردند، کم کم، درجا پاسخدادن به پیامها به قاعدهای بین همکاران، دوستان و عزیزانمان تبدیل شد. آن قدرت اعجابانگیز به وظیفهای شبانهروزی تبدیل شد.
🔴 مزمانیان این فرایند را «مارپیچ انتظارات» مینامد: وقتی فناوریِ ارتباطی رفتار تازهای -مثلاً پاسخدادن در لحظه- را ممکن میسازد، انجام آن کار میشود نشانهای از اینکه افراد چه میزان به دیگران تعهد دارند.
🔴 بیرحمانه آنکه، این روزها سریع پاسخ ندادن هم معادل تعهدنداشتن در نظر گرفته میشود. بههمین دلیل، اگر آدمها احساس کنند بهاندازۀ کافی سریع پاسخ ندادهاند، تصور میکنند یک عذرخواهی به طراف مقابل بدهکارند. البته این سازوکار منحصر به روابط پرسرعت اینترنتی نیست. جیسون فارمن، تاریخنگار رسانه، میگوید در قرن نوزدهم هم اگر فردی پاسخ نامهای را با تأخیری نامعمول میداد، معمولاً جملاتش را با عذرخواهی شروع میکرد و امید داشت که «بخشیده» شود. اما بازۀ «پذیرفتنیبودن» برای پاسخ در این سالها به شکل ویرانگری کوتاه شده است.
🔴 پاسخدادن با تأخیر در محیط کاری ممکن است به پای «تنبلی» نوشته شود. بیرون از محیط کاری نیز، اگر شریک عاطفیتان پیام دهد «دوستت دارم»، فکر خوبی نیست که برای پاسخدادن به پیام او دو روز صبر کنید.
🔴 اما گذشته از این خطرات احتمالی، عواقب بهسرعت پاسخندادن آنقدرها هم که از آن میترسیم جدی نیست. لارا گوئرگ از مدرسۀ اقتصاد لندن و وَنسا بونر از دانشگاه کُرنل، پس از تحقیقی گسترده دربارۀ هنجارهای پاسخدادن به پیام دریافتند که «انتظارات ما از اینکه دیگران انتظار دارند چهقدر زود به آنها پاسخ دهیم معمولاً نادرست است. تصور میکنیم باید فوراً پاسخ دهیم، اما واقعیت آن است که مردم ایرادی نمیبینند اگر عجله نکنیم». علیرغم این، ما مدام از دیگران بهخاطر تأخیرهایمان عذرخواهی میکنیم.
🔴 «ببخشید دیر جواب میدهم» به یکی از رایجترین شیوههای شروع پیامهایمان تبدیل شده است، اما معمولاً این عبارت کلیشهای برای خوانندهاش معنای خاصی ندارد.
🔴 از نظر متخصصان ارتباطات، میتوان به جای عذرخواهی از تعبیری مثل «از صبوری شما ممنونم» استفاده کرد. مزمانیان میگوید میشود از عبارتی استفاده کرد که اهمیت رابطهتان با طرف مقابل را نشان بدهد، مثلا: «چقدر از پیامت خوشحال شدم»، بااینحال، گئورگ و بونر میگویند: معمولاً طرف مقابل به محتوای جواب شما اهمیت میدهد، نه تلاشتان برای اینکه دلش را به دست بیاورید. بنابراین شاید راحتترین کار این باشد که خیلی ساده، همانطوری جواب بدهید که انگار دارید در لحظه پاسخ میدهید. بدون عذرخواهی، ولی محترمانه.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «اگر پیامی را با تأخیر جواب میدهید، «معمولاً» نیازی به عذرخواهی نیست». این مطلب در تاریخ ۱۲ تیر ۱۴۰۱ در وبسایت ترجمان بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ جو پینسکر است و فاطمه زلیکانی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/r29374
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💠نسرا گیلان برگزار میکند
📱دوره مجازی آموزش برنامه های موبایلی
📍اینشات، کاین مستر، متن نگار
🗓زمان: اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۳
⏰️ساعت: ۱۰ تا ۱۱:۳۰ صبح
💵هزینه دوره:۴۰۰ هزارتومان
💻بستر برگزاری: اسکای روم
📜همراه با اعطای مدرک از سازمان فضای مجازی
✅️جهت ثبت نام و کسب اطلاعات به آیدی زیر در تلگرام و ایتا پیام دهید
@nasra_gilan
تلفن تماس: ۰۹۱۱۳۴۸۳۱۰۱
🎯 ترندهای فضای مجازی از کجا میآیند؟
— درک اتفاقاتی که در پلتفرمها میافتد از همیشه سختتر شده
📍سازوکار رسانههای اجتماعی در انتخاب و نمایش محبوبترین محتواها، بیشازپیش، پیچیده و مبهم شده است. هیچ بعید نیست که ویدئویی خاص در گوشهای از فضای مجازی سروصدا کند، ولی در صفحات شما ظاهر نشود و از آن باخبر نشوید. یا متوجه شوید که محبوبترین ویدئوهای فضای مجازی چیزهایی است که تا به حال ندیدهاید. ازاینرو، «ترندشدن» و «وایرالشدن» معنا و اهمیت خود را از دست داده و دیگر به معنای محبوبیت همگانی نیست. پس خبرها و ویدئوها چگونه ترند میشوند؟ مخاطرات این پیچیدگی سرگیجهآور فضای مجازی چیست؟ و آیا ممکن است پای منافع کلان سیاسی در میان باشد؟
🔖 ۲۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۲ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/n67118
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
روانشناسی رسانههای اجتماعی
سیاران مکماهون
ترجمۀ خانم دکتر سیده زهرا اجاق
اگر کنجکاوید که بدانید رسانههای اجتماعی با روان ما چه میکنند، این کتاب را بخوانید.گوشه کوچکی در اینترنت برای خود میسازیم تزیینش میکنیم.اما درواقع داریم کار پیچیدهای انجام میدهیم: داریم دربارۀ خودمان حرف میزنیم.آیا شخصی را توصیف میکنیم که هستیم یا شخصی را که دوست داریم باشیم، وصف میکنیم؟ همۀ اهمیت رسانههای اجتماعی دراین است که گوشۀ امنی به ما میدهند تا نسخۀ بهتری از خودمان را عرضه کنیم؛ اما گاهی این کار به تلاشی ویرانگر تبدیل میشود.علاوه براین، عنصر اساسی درهمۀ رسانههای اجتماعی، توانایی برقراری ارتباطِ خصوصی است.تلاش برای ساختن صمیمیتهایی که همیشه افشا میشوند و ممکن است زندگیمان را تحتتأثیر قرار دهند.این ویژگیها از نظر روانشناسی چگونه کار میکنند؟ روانشناسی رسانههای اجتماعی تلاشی است برای پاسخ به این پرسش.اما نه با ارزیابیهای تکبعدی. این کتاب، پیشفرضهای شما را پس میزند و شما را به جهان پیچیده و جذابی وارد میکند.✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🟥 ایجاد تعادل بین زندگی آنلاین و آفلاین برای نوجوانان بسیار مهم است
🔸دکتر حسین امامی در مصاحبه ای با خبرنگار سرویس رسانه خبرگزاری شفقنا، به بررسی چالشهای استفاده نوجوانان از گوشیهای هوشمند و فضای مجازی و راهکارهای مقابله با آنها میپردازند.
♦️وی معتقد است که در حال حاضر در ایران قوانین و مقررات جامعی برای کنترل این موضوع وجود ندارد و خانواده و مدرسه باید با همکاری یکدیگر در این زمینه اقدام کنند.
🔸این مدرس ارتباطات در دانشگاه، بر اهمیت آموزش سواد رسانهای به نوجوانان از دوران کودکی تأکید میکند.
🔸وی می گوید: باید از طریق آموزش و گفتگو، به نوجوانان کمک کرد تا از فضای مجازی به طور مسئولانه و هدفمند استفاده کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔺شش #مهارت_نرم که در عصر جدید به آنها نیاز خواهید داشت:
۱. تطبیق پذیری
۲. تمایل به یادگیری
۳. هوش هیجانی
۴. ارتباط
۵. حل مسئله
۶. خلاقیت
💠 هوش عاطفی، هوش احساسی یا هوش هیجانی (Emotional intelligence) شامل شناخت و کنترل عواطف و هیجانهای خود و دیگران است. به عبارت دیگر، شخصی که هوش هیجانی بالایی دارد، سه مؤلفهٔ هیجانها را بهطور موفقیتآمیزی با یکدیگر تلفیق میکند؛ مؤلفهٔ شناختی، مؤلفهٔ فیزیولوژیکی و مؤلفهٔ رفتاری.
💠 مدیرانی با هوشهای هیجانی بالاتر، توان بیشتری برای هدایتِ سازمانِ تحت کنترلشان دارند. یافتههای جدید نشان میدهد کارکنانی که دارای وجدان کاری و احساس وظیفهشناسی بالایی هستند، اما فاقد هوش هیجانی و اجتماعیاند، در مقایسه با کارکنان مشابهی که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند، عملکرد ضعیفتری دارند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⚠️ هر لینکی رو باز نکن!
لینکهای موجود در پیامکهای ارسالی از سرشمارههای خصوصی خطرناک است. مجرمین به این طریق به دنبال هک کردن گوشی و خالی کردن حساب بانکی شما هستند.
#امنیت_سایبری
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢#هشدار به والدین
پیجهای #کراش_یاب
🔺یکی از تلههای #فضای_رسانه که نوجوانان در آن درگیر میشوند پیج هایی است تحت عنوان کراش یاب.
📌 معنی اصطلاح #کراش (crush#):
کراش زدن یعنی علاقه بسیار شدید به کسی که هنوز دسترسی خاصی به او ندارید.
⚡️ در فضای رسانه (#اینستاگرام و ..) پیجهای هدفمند زده شده است برای تسهیل برقراری #ارتباط بین پسران و دختران نوجوان و جوانی که در مکانهای عمومی روی هم #کراش میزنند ولی نمیتوانند به هم دسترسی پیدا کنند
لذا این پیجها با گرفتن مبالغی بعضا هنگفت بین دو #جنس ارتباط برقرار میکند.
📛ارتباط خارج از چارچوبهای #اخلاقی از یک طرف
📛 و سو استفاده از عکسها و فیلمها و اطلاعات شخصی افراد از طرف دیگر میتواند خسارت جبران ناپذیری برای قربانیانش داشته باشد.
#دانشگاهمجازی_و_شناختی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan