فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️نیمی از هزینه خانوار برای مسکن است.
تعداد مسکن های موجود در ایران از تعداد خانوارها بیشتر است.
مرکز پژوهش های مجلس: با ۲۰ درصد پس انداز ماهانه میتوان پس از ۱۰۰ سال در ایران خانه خرید.
پس انداز مردم در تهران زیر ۵ درصد است.
دولت و مجلس هم درپی افزایش نرخ دلار و جهانی سازی انرژی!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️دکتر فرشاد مومنی: به جهت وجود ۱۱ لایه رانت در خامفروشیهای فولاد و پتروشیمی، از سال ۸۰ تا ۹۶ صدور آهن و فولاد خام ۱۷ برابر شده، مثلا میزان ارزبری تولید هر تن آهن اسنفجی بیشتر از میزان عایدی ارزی حاصل از صادرات است!
با منطق #جهانی_سازان باید کل صنعت فولاد و پتروشیمی #تعطیل شود!
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
1_7933462564.pdf
11.84M
مقاله ای باعنوان :
بازنگری در محاسبات یارانه انرژی : مثال موردی عربستان
را اکیدا توصیه می کنم عزیزان با دقت آنرا مطالعه کنند.
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
نظر سنجی که باید در سال ۱۳۸۵ انجام می شد با ۱۷ سال تعویق و بطور شفاف انجام شد. بارها دیده ام انواع پایان نامه را با ۳۰ پرسشنامه نوشته و نتیجه گیری کرده اند اما این پرسش به رویت ۴۳۶۰۰ نفر رسیده و ۳۶۹۵ نفر به آن رای داده اند و ۲۵۸۶ نفر (۷۰%) با فروش نفت به قیمت جهانی مخالف بوده اند.
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
درباره نقشه ی سرانه مصرف سوخت بنزین در استانهای مختلف کشور در سال 1400 می توان یک کتاب نوشت:
1- استانهای مرزی شمال کشور به استانهای مرکزی و دو استان جنوب کشور یارانه پنهان پرداخت می کنند ( که البته این جمله غلط است)
2- مرز نشنیان کلا قاچاقچی هستند (که غلط بوده و این گزاره اهانت به مردم مقاوم و سختکوش مرزنشین تلقی می شود، مصرف سرانه استانهای اردبیل، گلستان، خراسان شمالی، خوزستان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجانغربی و خراسان رضوی در مقایسه با استانها کمتر می باشد)
3-هر مازندرانی بنزین بیشتری نسبت به افراد سایر استانها مصرف می کنند (که غلط است و این رقم بالا مربوط به مسافرین به شمال می باشد)
4- آیا مصرف بنزین با مساحت استانها رابطه ای دارد؟ پاسخ نخیر می باشد (به استان خراسان رضوی توجه کنید)
5- آیا مردم استانهای فقیرنشین بنزین کمتری مصرف می کنند؟ (پاسخ نخیر است)
6- آیا در قلمرو یک کشور تحت یک قانون، اینگونه پرداختن به مسأله مصرف بنزین درست است؟ (پاسخ قطعا نخیر می باشد)
7- عدالتی که امروزه همه در حوزه بنزین دنبالش هستند با این نقشه چه تناسبی دارد؟ آیا اختصاص بنزین به هر کد ملی موجب شکل گیری تجارت بنزین بین مردم استان اردبیل و استان هرمزگان خواهد شد؟ ساده انگارانه است که اگر پاسخ مثبت بدهید!
8- آیا با یک بازی طرف هستیم؟ (بله! چون اگر مسأله حل مسایل انرژی باشد نسخه ای علمی و تمام کننده برای کل حوزه انرژی باید تهیه شود نه اینکه با الفاظ مبهم و گمراه کننده عدالت را به قربانگاه بنزین ببریم و دم از 86 میلیارد دلار یا 4300 همت رقمی بیش از دو برابر بودجه عمومی زده شود)
و ...
@hemmatgholizadeh
♦️اگر با نظریه های اقتصادی بنگاه هایی مثل «دنیای اقتصاد» همراهی کردید، باید با
1️⃣نظریه سیاسی یعنی جدایی دین از سیاست
2️⃣نظریه فرهنگی یعنی اشاعه سبک زندگی غربی و حذف فرهنگ ایرانی اسلامی
3️⃣و نظریه امنیتی و نظامی یعنی حذف سپاه پاسداران، خلاصه تغییر هویت و انقلاب از درون همراهی کنید!
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️۱/۱۲-برخی تلاش کردند فروش منابع ملی به داخل کشور ازسال ۸۶ به بعد را صرفاً به یک تغییر روش حسابداری بی اثر تقلیل داده و با مقایسۀ غلط سال ۸۶و۸۵ محل نزاع را تغییر دهند!
با ما همراه باشید در این #رشتو طبق نمودار زیر اثر فروش جهانی منابع را اثبات و ادله طرف مقابل را رد خواهیم کرد.
♦️۱۲/۱۱-به دو دلیل ابرتورم در سال 87 رخ نداده، اول اینکه بیشتر پالایشگاه ها هنوز دولتی بودند و به تدریج خصولتی شدند و دوم اینکه نرخ ارز هنوز تک رقمی و ثابت بود و در سالهای بعد، با نیمایی شدن نرخ و جهانی شدن قیمت ها، تورم تشدید و موجب افزایش کسری بودجه دولت شده.
♦️۱۲/۱۲-به جهت جلوگیری از طولانی شدن رشتو و محدودیت های ایکس امکان ارائه تمام اسناد وصورتهای مالی وجود نداشت.
طیف مقابل تلاش کرد سقوط اقتصاد ایران بعد از سال86 را با استفاده غلط از سالهای 85و86 بجای 86و87 انکار کند که دراین رشتو مدعای طرف مقابل رد و اثر واقعی فروش جهانی اثبات شد.
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️۱/۱۲-برخی تلاش کردند فروش منابع ملی به داخل کشور ازسال ۸۶ به بعد را صرفاً به یک تغییر روش حسابداری بی اثر تقلیل داده و با مقایسۀ غلط سال ۸۶و۸۵ محل نزاع را تغییر دهند!
با ما همراه باشید در این #رشتو طبق نمودار زیر اثر فروش جهانی منابع را اثبات و ادله طرف مقابل را رد خواهیم کرد.
♦️۱۲/۲-بر اساس جدول زیر، سهم فرآوردههای ویژه از نفت که توسط پالایشگاههای خصولتی به قیمت دلاری-جهانی فروخته میشوند، هرسال افزایش یافته است.
در ابتدای سال 86 اثر آنها به جهت سهم پایین کم بوده اما به تدریج به جهت سودهای کلان سهمشان تا 20 درصد افزایش یافته است
♦️۱۲/۳-نکتۀ قابل توجه اینکه نه تنها از سال 86 پالایشگاهها با فروش دلاری منابع ملی به داخل، به تدریج سودهای فراوان کسب و به همین جهت توسعه یافتند. بلکه حتی نفت ملی را هم هر ساله 6% زیر قیمت از شرکت ملی نفت دریافت کردند و این در صورت مالی پالایشگاه تبریز هر ساله قید شده است.
♦️۱۲/۴-صورت مالی پالایشگاه تبریز نشان میدهد محصولات این شرکت در سال 86 به قیمت دلاری و فوب خلیج فارس به پالایشگاه پاسارگاد فروخته شده و سود شرکت 24 برابر شده!
پالایشگاه پاسارگاد هم سال 87 این محصولات را به بازار داخل عرضه و او هم 3برابر سود کرده!
♦️۱۲/۵-همانطور که در صورت مالی پالایشگاه پاسارگاد دیده میشود، این شرکت باوجود کاهش 12 درصدی تولید درسال 87 به نسبت سال 86 بیش از 3برابر سود دلاری کرده!
لذا زنجیره فروش دلاری از پالایشگاهها به بازار داخلی از سال 87 شروع شده و نه ازسال 85و86 که برخی به غلط به آن استناد میکنند.
ادامه رشتو👇
♦️https://eitaa.com/NationalEconomy/206
♦️۶/۱۲-نمودار زیر نشان میدهد بدون آنکه تغییری در میزان خوراک و محصولات پالایشگاه تبریز رخ داده باشد، سود آن سال به سال تصاعدی جهش یافته و اولین جهش نیز سال 86 بوده.
البته این محصولات دلاری پالایشگاه ها ازسال 87 وارد زنجیره تولید داخل و باعث شکست اقتصاد و کوچک شدن سفره مردم شده.
♦️۱۲/۷-طبق سند مهم زیر پالایشگاه اصفهان در سال 96 اذعان کرده به ازای یک درصد افزایش در نرخ تسعیر ارز، یک درصد سود این شرکت افزایش می یابد.
همچنین در گزارش بعدی همین پالایشگاه نوشتند با تغییر مبنای نرخ ارز در شهریور سال 97 بیش از 90% سود آنها (بدون افزایش تولید) زیاد یافته است.
♦️۱۲/۸-متاسفانه طرف مقابل بدون اطلاع از فرایند زنجیره فروش از پالایشگاه تبریز به پالایشگاه پاسارگاد فقط به سال 85و86 اشاره کرده که دراین سالها تغییری در فرایند فروش پاسارگاد رخ نداده. بلکه از سال87 فروش دلاری محصولات آن، به بازار آغاز و اثر افزایش سود آن درصورتهای مالی87 عیان شده.
♦️۱۲/۹-همچنین طرف مقابل به عمد یا سهو اصلاً به مبلغ فروش پالایشگاه تبریز در سال 86 هیچ اشاره ای نکرده، درحالیکه در صورت مالی مشخص است که درآمد شرکت از بابت تحویل وکیوم باتوم به شرکت پاسارگاد بیش از 24 برابر افزایش یافته است.
♦️۱۲/۱۰-برخلاف ادعای طرف مقابل این فرمول های پیچیده، یک ثبت ساده نیستند، بلکه مصوبات قانونی هستند که اثرات آن بر صورتهای مالی پدیدار و بانکها بر اساس آن، وام های کلان میدهند.
لذا سودهای دلاری پالایشگاه ها موهومی و حسابداری صرف نیستند بلکه به شکل واقعی بین سهامداران تقسیم شده اند.
ادامه👇
♦️https://eitaa.com/NationalEconomy/210