✨️بیست و یکمین نشست کتابخوانی محفل "زورق خیال" برگزار شد.
✨️در این نشست ۵ کتاب، یک فصلنامه و یک فیلم معرفی شد و مورد بررسی حضار قرار گرفت.
🔹️سینوهه پزشک مخصوص فرعون نوشته ی میکا والتاری
🔸️شب آفتابی نوشته ی منیر مهریزی
🔸️جنگجوی صلح جو نوشته ی دن میلمن
🔸️عارف جان سوخته نوشته ی نهال تجدد
🔹️فصل نامه ی آنگاه
🔸️راه حل جایگزین نوشته ی شریل سندبرگ
🔹️ملکه قجر نوشته ی حسن بیگی
🔸️فیلم روزگار اَدلاین به کارگردانی لی تلند کریگر
#محفل_ادبی
#کتاب_بخوانیم
#کتابخانه_فرامرز_ناوی
کتابخانه فرامرز ناوی به همکاری گروه شاهنامک جهت احیای جشن های 🎉 باستانی و آشنایی بیشتر کودکان ♒️ کارگاهی برای کودکان در نظر دارد.
در این کارگاه درباره داستان های مربوط به سده 💥با بچه ها گفتگو خواهد شد و کودکان از برنامه های آن استفاده خواهند کرد.
کارگاه ها شامل
-قصه گویی🟠
-بازی 🤹
- نقاشی و کاردستی 🌄
- پذیرایی🍜
- جشن و شادی🔥
- گریم 🎨👩🏻🎨
- عروسک سازی 🙍
می باشد.
تاریخ کارگاه:دوشنبه 8بهمن ماه
شروع کار کارگاه از ساعت17🕔 تا 18می باشد..
هزینه 💳 کارگاه 70 هزار تومان می باشد.
به امید دیدار 👋🏻
آدرس:کتابخانه فرامرز ناوی
برای ثبت نام به شماره کتابخانه تماس بگیرید.
۴۴۲۳۰۱۱۳
هدایت شده از ابوالفضل بروغنی
✅لحظات با شکوه برافروختن شعله های جشن آتش سره در غرب خراسان + فیلم
✍️گزارش: امید برومندی @omidsabzevar
🔷شعله های جشن دیرینه و ایرانی «آتش سره» طی مراسمی با شکوه، شامگاه پنجشنبه در روستای تاریخی چشام شهرستان داورزن در غرب سبزواربزرگ و خراسان برافروخته شد تا نویدبخش بازگشت گرما و بیدار شدن زمین از خواب سرد زمستانی باشد.
🔶به گزارش امید سبزوار جشن آتش سره که مردمان منطقه سبزواربزرگ از دیرباز در 5 بهمن ماه آن را برپا می کرده اند، یکی از آیین های خاص و منحصر به فرد منطقه غرب خراسان است به طوری که به گفته دکتر ابوالفضل بروغنی پژوهشگر میراث فرهنگی خراسان، نمونه دیگری حتی در سایر مناطق ایران و خراسان ندارد و مقدمه ای بر جشن سده در دهم بهمن ماه است که آن مراسم در اغلب مناطق ایران عمومیت داشته است.
🔷این مراسم که با همت بخشداری باشتین و با همراهی شورای اسلامی و دهیاری روستای چشام بر پا شد و با اجرای مجری توانمند کشوری قاسم سهیلی منش و هنرمندان گروه آیینی مقوم و دیگر هنرمندان عرصه تئاتر و موسیقی سبزوار صفا و رونق ویژه ای پیدا کرد، در انتها بعد از به جا آوردن آیینی زیبا و خاص به لحظات برافروختن شعله های آتش سره رسید.
🔶پیش از برافروختن آتش ابتدا گزیده ای از ابیات زیبا و سرشار از خرد و آموزه های اخلاقی و ملی و میهنی از شاهنامه فردوسی توسط دکتر بروغنی خوانده شد:
بیا تا جهان را به بد نسپریم
به کوشش همه دست نیکی بریم
نخوانند بر ما کسی آفرین
چو ویران بود، بوم ایران زمین
دریغ است ایران که ویران شود
کُنام پلنگان و شیران شود
همه سر به سر تن به کشتن دهیم
از آن به که کشور به دشمن دهیم
همی خواهم از کردگار جهان
شناسنده آشکار و نهان
که باشد ز هر بد نگهدارتان
همه نیک نامی بود یارتان
بگویید این جمله در گوش باد
که یک تن به گیتی پریشان مباد
🔷در حین خواندن اشعار فردوسی مشعل ها برافروخته و توسط شماری از هنرمندان آیینی گروه مقوم آتش اصلی در میانه میدان روشن گردید.
🔶سپس اشعار فولکلور مربوط به جشن آتش سره در غرب خراسان با مضامین دعا و نیایش به درگاه الهی، قرائت و با موسیقی شاد محلی و دست و تشویق مردم همراه گردید.
🔷پرتاب گوی های آتش توسط مردم در بعضی کوچه ها و محوطه های باز روستای چشام و پذیرایی از میهمانان با آش محلی و دمنوش و چای از دیگر بخش های این برنامه بود.
🔶در مطالب بعدی امید سبزوار بخش هایی از توضیحات دکتر ابوالفضل بروغنی درباره جشن آتش سره منتشر خواهد شد.
🌐کلیپ لحظات برپایی آتش جشن سره و شعرخوانی و موسیقی هنرمندان گروه مقوم را در آپارات امید سبزوار ببینید👇👇👇
https://www.aparat.com/v/zai5t88
هدایت شده از امید سبزوار
✅توضیحات استاد ابوالفضل بروغنی تاریخ پژوه درباره فسلفه جشن آتش سره در سبزوار
✍️امیدبرومندی / امید سبزوار @omidsabzevar
🔷استاد ابوالفضل بروغنی تاریخ پژوه و محقق میراث فرهنگی و آیین های بومی خراسان در مراسم بزرگ جشن آتش سره که پنجشنبه شب 4 بهمن 1403 در روستای چشام شهرستان داورزن برگزار شد، درباره ماهیت و تاریخچه این جشن و نیز درباره فرهنگ و رسوم سرشار از خرد و شادمانگی ایرانیان از هزاران سال قبل تا کنون به سخنرانی پرداخت.
🔶به گزارش امید سبزوار بروغنی در بخشی از سخنانش گفت: بنده با پژوهش ها وتحقیقات گسترده درزمینه آیین ها وجشن های ایران برای نخستین بار در کشور آتش سره را جدای از آتش سده مطرح کردم. بر مبنای متون تاریخی نظیر «آثارالباقیه» از ابوریحان بیرونی جشن آتش سره به نام نوسره یا برسده نیز شناخته می شده است و این نوسره فقط در خطه سربدار از جمله در منطقه چشام، بروغن، باغجر و روستاهای بردسکن برگزار می شده است.
🔷او درباره فلسفه جشن آتش سره گفت: وقتی آتش کشف شد یک انقلاب صنعتی در جهان به وجود آمد و زمانی که هوشنگ (از پادشاهان اساطیری ایران) بعد از به هم زدن دو سنگ به هم آتش را شناخت، دستور داد به پاس کشف آتش، جشنی بر پا کنند و تا صبح آتش بیافروزند.
🔶بروغنی همچنین گفت: تفاوت جشن سره و سده در این است که سره در منطقه سبزواربزرگ در 5 بهمن برگزار می شود و سده در 10 بهمن و ما معتقدیم این جشن لحظه غلبه نور بر تاریکی و غلبه گرما بر سرماست و آهسته گیاهان سرسبز می شوند و اگر چوپانی در بیابان باشد دیگر از گزند سرما در امان خواهد ماند.
🔷او افزود توضیحات کامل درباره جشن سره و حدود 500 آیین ، جشن و رسم دیگر در منطقه سبزواربزرگ را در کتابی با عنوان سبزوار شهر آیین های بِشکوه را دست تألیف و چاپ دارد که دکتر ژاله آموزگار و دکتر کزازی بر آن مقدمه نوشته اند و این کتاب به زودی منتشر خواهد شد.
🌐کلیپ سخنرانی دکتر بروغنی را در آپارات امید سبزوار ببینید👇👇👇
https://www.aparat.com/v/vhz99bx
▪️خبر درگذشت انسانی مومن و وارسته، خیّر کتابخانه ساز
🏴 جناب آقای مهندس فریبرز ناوی 🏴
موجب تأثر و تألم فراوان شد؛ بزرگمردی که نامش قرین نیکوکاری، سخاوت،و امور خیر و انسان دوستانه است.
ضمن گرامیداشت یاد نیکونهاد و زندهیاد "مهندس فریبرز ناوی"، این ضایعه دردناک را به خانواده محترم و عزادار آن بزرگمرد، ، جامعه خیران و نیکوکاران کتابخانه ساز و مردم شریف شهرستان سبزوار ، تسلیت عرض نموده و از درگاه ایزد متعال، برای آن عزیز سفرکرده رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان معزّا، صبر جمیل مسئلت مینمایم.
🔸روابط عمومی اداره کتابخانههای عمومی شهرستان سبزوار
https://eitaa.com/sabzevarpl