7.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جایگاه خودت را توی دنیا پیدا کن!
@nebeshtan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روحی فداک یا اباعبدالله
گر چه دوریم به یاد تو قدح میگیریم
بعد منزل نبود در سفر روحانی
#امروز_با_حافظ
@nebeshtan
همچو عکسِ آب تشویش از بنای ما نرفت
مرتعش بودهست گویی پنجهی معمار ما
#بیدل_دهلوی
@nebeshtan
«وظیفهی نویسنده این نیست که پاسخها را ارائه دهد. وظیفهی او حتی وعظ و تعلیم هم نیست. درست برعکس، یک نویسنده باید دانشآموز مدرسهی زندگی باشد؛ آن هم نه بهترین دانشآموز زیرا ما هرگز از این مدرسه فارغالتحصیل نمیشویم و پیوسته به طرح سادهترین و اساسیترین و مشکلترین پرسشها ادامه میدهیم و در نهایت پرسشهای خود را در مقابل خوانندگان میگذاریم.»
(الیف شافاک)
#از_نوشتن #قصار
@nebeshtan
در اهمیت یادداشت روزانه
بارها بر نوشتن یادداشت روزانه تاکید کردهایم و در پستهای مختلف درباره اهمیت آن مخصوصا برای کسانی که در ابتدای راه نویسندگی هستند، صحبت کرده ایم؛ اما شاید نقل نظر نویسندههای بزرگ در این باره به درک بهتر از موضوع کمک کند.
برای مثال ارنست همینگوی، نویسنده معروف آمریکایی، نظرات جالبی را درباره یادداشت روزانه دارد. او معتقد است که نوشتن یادداشت روزانه برای هر روز از مهمترین عادات نویسندگی است. همینگوی میگوید: «یادداشت نویسی، برداشت شما از روزها را نشان میدهد. روایتی است از پیوند با انسانیت خود و ابراز احساس نسبت به وجوه مختلف زندگی؛ لحظه های شاد وغمگین. نوشتن روزانه، یک پیش نیاز ضروری است، اگر شما می خواهید نویسنده باشید.»
همینگوی معتقد است که نوشتن یادداشت روزانه به نویسندگان کمک می کند تا به نقاط قوت و ضعف خود آگاه شوند و مهارت های نویسندگی خود را بالا ببرند. او همواره، یادداشتهای روزانه خود را به نوعی ، یک رفیق معنوی برای خود میدانست.
همینگوی در نهایت، اعتقاد داشت که یادداشت روزانه، به نویسندگان کمک میکند تا نگاه عمیق تری به زندگی داشته باشند.
#از_نوشتن
#همینگوی
@nebeshtan
چند توصیۀ قلمی به دوستان جوان
۱. چه و چگونه
هر متنی که خواندید و بر دل شما نشست، همه یا بخشهایی از آن را دوباره بخوانید. خوانش دوم و سوم، چشم شما را به ظرایف و دقایقی از متن باز میکند که در خوانش اول به چشم نمیآمد. بار اول میخوانیم که بدانیم نویسنده «چه» گفته است؛ اما اینکه «چگونه» نوشته است، در خوانش دوم صید میشود.
۲. چارچشمی
پس از آنکه یادداشت یا مقاله یا کتاب خود را نوشتید، چارچشمی در آن بنگرید؛ یعنی حداقل چهار بار آن را بخوانید و هر بار با چشمی. بار اول را وقف غنیسازی متن کنید؛ بار دوم از چشم منتقد در متن خویش بنگرید تا بتوانید کاستیها و ناراستیهای آن را ببینید؛ بار سوم با چشم مخاطب متوسط و حواسپرت بخوانید تا ابهامها و اغلاقهای نوشتارتان را بیابید و بستُرید. چهارمبار را به نیت نازککاری و غلطزدایی از صورت متن بخوانید.
۳. گشودگی به اندیشههای دیگران
دربارۀ هر چه مینویسید، غیر از مراجعه به منابع و آثار مرتبط، حتما با چند نفر دربارۀ آن گفتوگو کنید. و اگر کسی را برای گپوگفت نیافتید یا نیازی به آن ندیدید، دستکم با خودتان گفتوگو و محاجّۀ طولانی کنید. نوشتن، ورود به میدان مین است. تنها و بیکس وارد این میدان خطرناک نشوید.
۴. احترام به شعور مخاطب
من عاملی را نمیشناسم که به اندازۀ احترام به شعور مخاطب در توفیق متن مؤثر باشد. کسی که به شعور مخاطب احترام میگذارد، سخن تکراری نمیگوید، مغلطه نمیکند، بیمایه نمینویسد، وقت خواننده را همچون عمر خویش گرانبها میشمارد، جانب حقیقت را فرونمیگذارد، فروتن است و هیچ نوشتهای را بدون غلطگیریهای مکرر و بدون اطمینان از پاکیزگی آن، منتشر نمیکند.
۵. آهستگی
هیچکس از راه پُرنویسی و پُرچانگی به جایگاهی بلند نرسیده است و اگر هم برسد، زودا که سرنگون گردد.
۶. پیوستگی
اگر هوای نویسندگی در سر دارید، نباید روزی بر شما بگذرد که در آن چند سطری ننوشته باشید؛ هرچند برای خویش و نه برای انتشار.
۷. مثنویخوانی
همچنان معتقدم که خواندن هیچ کتابی به اندازۀ مثنوی مولانا، قلم را قدرتمند و چابک نمیکند. من تا کنون فرصت نکردم که دلایلم را دربارۀ این توصیه بهتفصیل بنویسم. اینجا همینقدر میگویم که زبان فارسی در کمتر اثری به اندازۀ آثار مولانا زنده و پویا است. انس با این زبان نیرومند، قلم را برای خلاقیتهای بسیار مستعد میکند. تقلید از او و از هیچ کس دیگر جایز نیست؛ اما بیگانگی از سرمایههای پیشینی، ابتری و سترونی است.
✍استاد فقید رضا بابایی
#از_نوشتن
@nebeshtan
کارگاه تمرین نوشتن
مدت زمان دوره: ۱ ماه
تعداد جلسات: ۴ جلسه
شیوهی برگزاری کارگاه:
آنلاین، هر جلسه ۲ ساعت
این کارگاه ترکیبی از تدریس و تمرین است. شما در طول این کارگاه چند هزار کلمه خواهید نوشت.
✔️ برای ثبت نام با تخفیف ویژه آغاز سال تحصیلی و کسب اطلاع از شرایط کارگاه به شناسه @nebeshtan_admin پیام بدهید.
@nebeshtan
درباره کارگاه تمرین نوشتن
شاید بزرگترین دغدغهی شما در نوشتن این باشد که نمیتوانید به طور منظم و مداوم بنویسید. برای نوشتن هی امروز و فردا میکنید و شاید حتی نتوانید 15 دقیقه هم پشت میز بنشینید و خودتان را مقید به نوشتن کنید.
شاید شما بارها کلاسهای نویسندگی مختلف را شرکت کردید و یا کتابهای آموزش نویسندگی را خواندید؛ اما هیچکدام از تمرینها را آنطور که باید انجام ندادید. شاید هم تمرینهای نویسندگی را انجام دادید؛ اما هیچ معلم و آموزگاری نبوده که تمرینهای شما را ارزیابی کند.
شاید هم اصلا از نوشتن میترسید، هر بار که میخواهید بنویسید انگار قلمتان روی کاغذ حرکت نمیکند. سرعت نوشتن شما بسیار کند است یا هیچ ایدهای برای نوشتن ندارید.
دوست دارید بتوانید به راحتی و با اعتماد به نفس بیشتری بنویسید؟
آیا میخواهید برنامهای منظم برای تمرین نوشتن داشته باشید؟
به دنبال ایده برای نوشتن میگردید؟
پس کارگاه تمرین نوشتن برای شماست.
در این کارگاه شما به طور همزمان و آنلاین با دیگر همکلاسیهای خود نوشتن را تمرین میکنید.
@nebeshtan
کارگاه تمرین نوشتن مناسب چه کسانی است؟
▫️اگر الان دست به قلم هستید و می نویسید؛
▫️اگر در ابتدای راه نوشتن هستید؛
▫️اگریک یا چند دوره نویسندگی شرکت کرده اید؛
▫️اگر هنوز هیچ دوره نویسندگی شرکت نکرده اید؛
✔️ می توانید در کارگاه تمرین نوشتن شرکت کنید.
این کارگاه مناسب شماست.
@nebeshtan
✅ سال تحصیلی جدید را با کسب یک مهارت کاربردی شروع کن 👌
کارگاه نویسندگی نونِ نوشتن
🔸اگر رؤیای نوشتن در سر دارید اما نمیدانید نویسندگی را از کجا شروع کنید، این دوره برای شماست.
✔️ برای ثبت نام و کسب اطلاع از شرایط کارگاه به شناسه @nebeshtan_admin پیام بدهید.
@nebeshtan