🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸قرآن در سیره علما، شماره 19
قرآن دوای دردها
#قرآن_در_سیره_علما
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#شنبه_های_قرآنی / اندیشه قرآنی امام خامنه ای (مدظله العالی)
شماره 7
❇️📚«طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» ❇️
——————————-👇👇👇👇
🔅اهمیت این کتاب در میان آثار معظم له از دو جنبه است:
1️⃣ جنبۀ اول اینکه، محتوای این جلسات از ابتدا تا انتها، همه با نظر معظّم له تنظیم یافته است.
از انتخاب عنوان «طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن » برای مجموعۀ جلسات و کتابچه ای که چاپ شده است، ترتیب
بخش های ایمان، توحید، نبوت و ولایت، انتخاب عنوان برای هر جلسه، نحوۀ ورود و خروج به بحث، انتخاب آیات و غیره، همه با نظر ایشان بوده است.
2️⃣ جنبۀ دوم اینکه، میتوان گفت مبحث ضروری و مهمی نیست که در این مجموعه به آن اشاره نشده باشد.
از این مهم تر اینکه این طرح، درحقیقت بازگوکنندۀ نظام فکری معظّم له است. ایشان در طی این جلسات، پایه های نظام فکری خود را که برگرفته از آیات قرآن و سیرۀ ائمه است، تبیین کرد ه اند.
درستی این ادعا زمانی بیشتر معلوم می شود که با نگاهی دقیق، بیانات معظّم له و جهت گیری های ایشان در این
سال ها را بررسی کنیم. خطی کلی و اساسی دیده نمی شود، مگر اینکه ریشه در این نظامِ ترسیم شده داشته باشد. حتی آیات مطرح شده در این سلسله جلسات، جزو آیاتی هستند که ایشان به طور معمول در بیاناتشان به کار می برند.
لذا مخاطب با مطالعۀ کتاب حاضر، گامی مهم در راستای
آشنایی با نظام فکری معظّم له برداشته است.
«من چند سال قبل به مشهد رفته بودم؛ یکی از رفقای قدیمی ما که پای بحث های خصوصی و عمومی ما خیلی بوده است و الآن هم او را زیاد م یبینم نواری به من داد و گفت خواهش می کنم شما این نوار را همین طور که در ماشین نشسته اید، گوش کنید. گفتم خیلی خب. نوار را گذاشتم، دیدم او در سخنرانی های دوره های طولانی من گشته است و از
هر کدام تکّه ای را انتخاب کرده که در آن، تصویر آینده و وعدۀ به آینده و حکومت علوی وجود دارد و از من می خواهد بپرسد الآن هم همان تصویر را در ذهن دارید؟
البته اِشکال او وارد نبود. من، بعد خودش را دیدم و به
او گفتم این اشکال وارد نیست. الآن هم اگر بخواهم در آن مقام حرف بزنم، همان حر فها را می زنم و حرفم عوض نشده است.
(بیانات در دیدار اعضای هیئت مؤسس و هیئت امنای مؤسسۀ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، 4/ 4/ 1381)
ادامه دارد...
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#امام_خامنه_ای
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
1_461671043.mp3
19.21M
#شنبه_های_قرآنی
#کلیپ_صوتی
«طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را با صدای استاد #امام_خامنه_ای بشنویم
موضوع: ایمان 2
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 34
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتار اجتماعی طلبه (قسمت دوم)
«اگر ما از زی روحانیت و زی طلبگی خارج بشویم، اگر روحانیون از آن زی كه مشایخ ما در طول تاریخ داشتهاند و ائمه هدی علیهمالسلامداشتهاند، خارج شوند، خوف این است كه یك شكستی به روحانیت بخورد، و شكست به روحانیت شكست به اسلام است. اسلام با استثنای روحانیت محال است كه به حركت خودش ادامه بدهد. اینهایند كه اسلام را معرفی میكنند و به پیش میبرند و از اول هم همینطور بوده ... . (صحیفه امام، ج 18، ص 13.)»
رفتارهایی مانند غیبت، دروغ، نگاه به نامحرم، قسم نابجا، سیگار كشیدن، زیاد سوگند خوردن، تحقیر دیگران، تجاوز به حقوق مردم، عدم رعایت حق الناس، بینظمی و وقت ناشناسی، خلف وعده، بیاعتنایی به امانت، تخلف در رانندگی، و ... از این قبیل است. همچنین بیاعتنایی به وقت نماز و حضور در بازار یا اقدام به خرید و فروش، مقارن زمان اذان و نیز صحبت كردن در میان مراسم سخنرانی یا روضه به گونهای كه آشكار و زننده باشد، نمونههای این موضوع بهشمار میرود. علاوه بر این، با توجه به نقش الگویی روحانیت، عدم پایبندی به ضوابط شرعی موجب شكسته شدن قبح آن در نظر مردم میشود و راه بیتوجهی و بیمبالاتی را بازمیگرداند و توجیه موجهی برای طفره از تقید به قوانین شرعی پدید میآورد.
در همین موضع لازم است به رفتارهای ناشی از وسواس نیز اشاره كرد. تكرار عبارات نماز، غلظت مخارج حروف، دقت بیجا در طهارت و نجاست، طول دادن نابجای وضو و تطهیر، نجس پنداشتن همه جا و پرهیز از آن و ... رفتارهای غیرمشروعی است كه موجب الگوسازی نابجا برای مردم یا وهن منزلت صنفی روحانیت میشود و لازم است حتماً از آن پرهیز گردد.
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
]
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #نور، صفحه 359، آیات 62 تا 64
🗓1399/11/05
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir
[
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: روا کردن حاجت مومنین
روایات اخلاقی، شماره 28
#طراوت_معرفت
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir
❇️#نقش_الگو_در_تربیت❇️
شماره 5
—————————
🔅ضرورت وجود الگوها (قسمت دوم)
همان گونه که اگر وسایلی همچون متر، ترازو، عدد، ساعت و دماسنج را از اجتماع انسانی بگیرند، زندگی، دشوار و رنج آور می شود و انسان ها در عادی ترین مسائل زندگی سرگردان خواهند شد. همچنین اگر الگوهای انسانی مناسب برای افراد بشر وجود نداشته باشد، جامعه در ابهام و سرگردانی به سر خواهد برد. در آن صورت، برای سنجش میزان رشد شجاعت، ترس، سخاوت، انصاف، عدالت، علم، فضیلت، تقوا و دیگر صفات عالی و دانی چه باید کرد؟(3)
بنابراین، باید الگوهای کامل انسانی وجود داشته باشد تا بتوان بر اساس آنها درباره رفتار انسان داوری کرد. چنین الگوها و اسوه های انسانی، همچون پیامبران، ائمه و اولیای الهی در طول تاریخ همواره وجود داشته و دارند. اگر انسان خود را با آنها به عنوان افرادی که به معیارهای انسانی آراسته اند، مقایسه کند، به چگونگی کار خود پی خواهد برد.
ادامه دارد...
#الگو_و_تربیت
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🌷معرفی الگو درست به فرزندان!🌷
#استاد_تراشیون
وظیه ما این است که به بچه ها الگوهای مناسب معرفی کنیم!
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #فرقان، صفحه 360، آیات 3تا 11
🗓1399/11/06
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: دقت در مصرف بیت المال
اقتصاد مقاومتی، شماره 25
#اقتصاد_مقاومتی #دقت_در_مصرف_بیت_المال
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
➖➖اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت یازدهم➖➖
🔹تقابل استقلال و تولید ملی با نقشه های دشمنان (قسمت اول)👇🏿👇🏿🔹
♻️تبلیغات قدرت های استکباری مانع خودباوری
امام خمینی رحمه الله:
اساس همه شکست ها و پیروزی ها از خود آدم شروع می شود. انسان اساس پیروزی است و اساس شکست است. باور انسان اساس تمام امور است. غربیان و در سابق انگلستان و بعد از او امریکا و سایر کشورهای قدرتمند دنبال این بودند که با تبلیغات دامنه دار خودشان به ممالک ضعیف بباورانند که ناتوان اند، بباورانند که اینها نمی توانند هیچ کاری انجام بدهند؛ اینها باید در صنعت، در نظام، در اداره کشورها، دستشان به طرف قدرت های بزرگ از شرق و غرب دراز باشد. آنهایی که می خواستند مخازن این کشورهای ضعیف را ببرند، نقشه های درست فکر کرده آنها این بود که مردم این کشور را، ملت این کشورها را، باورشان بیاورند که خودشان ناتوانند؛ ناتوانی را به خورد کشورهای مستضعف بدهند و خود مردم باور (کنند) که ما نمی توانیم صنعتی را خودمان ایجاد کنیم و نمی توانیم لشکری را خودمان اداره کنیم و نمی توانیم اداره مملکت خودمان را بکنیم. این باور که به وسیله تبلیغات غرب زدگان در این ممالک پیاده شد، این کشورها را به تباهی و عقب ماندگی کشاند.
[صحیفه امام، ج 14، ص 307]
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#منشور_روحانیت
پیام امام خمینی قدّس سرّه به حوزه و روحانیت، شماره 17
زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده در اجتهادند
#دو_عنصر_تعیین_کننده_اجتهاد
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
شماره 9
🌸تولید و سهم خانواده در آن / قسمت هفتم🌸
✴️ مشارکت دادن سرمایه در تولید
قسمت اول: مشارکت مستقیم سرمایه در تولید
◀️ خانواده ها معمولاً از طریق انجام کار، دریافت ارث، هدیه و ... صاحب درآمد و سرمایه می شوند، ولی سطح درآمدی خانواده ها با هم متفاوت است. بالا یا پایین بودن سطح درآمد و سرمایه مانع از آن نیست که نتوانند در تولید به طور مستقیم مشارکت داشته باشند، بلکه هر کدام به نوعی می توانند با سرمایه خود در تولید ملی مشارکت داشته باشند. مثلاً گاه مشاهده می شود برخی خانواده های متمکن برای خرید یا ساخت یک خانه مسکونی یا ویلایی برای چند روز زندگی میلیاردها ریال هزینه می کنند که هیچ تأثیری در تولید ملی ندارد. این در حالی است که می توانند با خرید یک خانه مناسب با هزینه کمتر برای زندگی، مازاد آن را صرف ایجاد یک کارخانه یا کارگاه تولیدی کنند و همچنین برای چندین نفر در جامعه شغل ایجاد کنند یا همان خانه بزرگ و وسیع را به یک کارگاه تولیدی تبدیل کنند. حتی گاه وضعیت به گونه ای است که برخی از این خانواده های ثروتمند، ثروت های سرشار خود را به بانک های خارج از کشور، منتقل و در آنجا سرمایه گذاری می کنند و موجب رشد و توسعه اقتصادی بیگانگان می شوند و مردم و کشور خود را در محرومیت نگه می دارند. این در حالی است که می توانند منشأ خیر فراوانی در جامعه خود شوند.
◀️ روایتی برای صاحبان ثروت
خوشبختانه آموزه دینی جالبی در این زمینه وجود دارد که می تواند برای صاحبان ثروت راه گشا باشد. نقل است که حضرت علی علیه السلام پس از جنگ بصره به خانه یکی از یاران خود به نام اعداء بن زیاد وارد شدند. وقتی خانه مجلل و وسیع او را دید، فرمود: «با این خانه وسیع در دنیا چه می کنی؟ درحالی که در آخرت به آن نیازمندتری. آری، اگر بخواهی می توانی با همین خانه ات به آخرت برسی. در این خانه وسیع، مهمانان را پذیرایی کنی، با نیکوکاری به خویشاوندان بپیوندی و حقی که بر گردن تو است، به صاحبان حق برسانی. پس آن گاه تو با همین خانه وسیع می توانی به آخرت نیز بپردازی.» [محمد دشتی، نهج البلاغه، خطبه 209، ص 431
به طور کلی، ثروت و سرمایه باید به صاحب خود و دیگران نفع برساند. حضرت علی علیه السلام در این باره می فرماید:
«اَفْضَلُ الْاَمْوَالِ اَحْسَنُهَا اَثَراً عَلَیْک؛ برترین مالها آن است که اثر آن بر تو نیکوتر باشد». [سید هاشم رسولی محلاتی، ترجمه و شرح غررالحکم و دررالکلم آمدی (موضوعی)، ج2، ص451]
◀️ خانواده های کم درآمد بخوانند
خانواده های کم درآمد و متوسط جامعه هم می توانند با قناعت در مصرف یا حفظ حرمت اسراف و تبذیر، از اتلاف درآمد و سرمایه خود جلوگیری کنند و با تشکیل گروه های مردمی (NGO)، سرمایه های اندک خود را روی هم بگذارند و آن را در برپا کردن کارگاه های تولیدی کوچک در محل، سرمایه گذاری کنند و زمینه اشتغال افراد بی کار خانواده های خود را فراهم آورند. به یقین، رونق و شکوفایی چنین کسب و کارهایی نه تنها رشد و ترقی خانواده را در پی خواهد داشت، بلکه رشد و ترقی جامعه را نیز سبب خواهد شد. البته آنچه باعث حفظ و رونق کسب و کارهای خانوادگی می شود، آموختن این مطلب است که چگونه با کسانی که به آنها علاقه و ارتباط عاطفی داریم، فعالیت شغلی سالمی داشته باشیم.
ادامه دارد...
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
#تولید
#اقتصاد
#خانواده
#اقتصاد_مقاومتی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
💠پخش زنده درس اخلاق
👈 با حضور استاد محترم حجت الاسلام والمسلمین قائمی (دام عزه)
⏰ دوشنبه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۹ - ساعت ۱۹
پخش زنده:🔻
www.hawzahnews.com
https://www.hawzahnews.com/service/live
پخشزنده ایتا:🔻
https://aparat.com/hawzahnews/live?eitaafly
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #فرقان، صفحه 361، آیات 12تا 20
🗓1399/11/07
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
🔹تربیت دینی فرزندان / تعظیم شعائر🔹👇🏿👇🏿
شماره 11
🔅تعظیم شعائر
تربیت ولایی فرزندان، در سایۀ برخی سنن مذهبی و آداب و رسوم ریشه دار و نشئت گرفته از آموزه های اولیای دین، تضمینی بر سلامت روحی و کمال تربیتی آنان است.
ماه محرم، یکی از بهترین فرصت هایی است که می تواند باورهای مذهبی و گرایش های دینی را عمق بخشد و پیوند فرزندان ما را با «عترت»، استوارتر و ریشه دارتر سازد.
تعظیم شعائر که قرآن هم به آن سفارش کرده است، در هر زمان و موقعیتی به گونه ای است: در ایام محرم، با پُرشور نگه داشتن محافل حسینی و سنن عاشورایی است، تا دل ها از اهل بیت بیگانه نشود و میان نسل نو و حماسۀ عاشورا و مکتب کربلا، گسست پیش نیاید.
تعظیم شعائر، باید از روش و رفتار بزرگان به نسل جدید سرایت کند. پیشقدم شدن والدین و مربیان در گرامی داشتن مناسبت های دینی، به فرزندان هم همین تکریم و ارج نهادن را می آموزد و این فرهنگ را به آنان منتقل می سازد.
شرکت کردن والدین در این مجالس و شرکت دادن کودکان و نوجوانان در آن ها و تلاش برای جاذبه دارساختن چنین شعائر و مراسمی برای این قشر، عُلقه ها و پیوندهای عاطفی و معنوی با اهل بیت و مفاهیم دینی را افزایش می دهد.
در تکریم مناسبت های دینی، تنها به ایام عزا و وَفَیات نباید نگریست. در مناسبت های شاد هم باید با اهل بیت همدلی کرد و به احیای آن مراسم پرداخت؛ چون به صفای روحی و شادابی زندگی کمک می کند.
در این میان، سال نو و فرارسیدن بهار، جاذبه ای فراگیرتر دارد. وقتی عیدی می دهیم، به توصیۀ دینیِ «ادخال سرور» عمل کرده ایم و چون به دید و بازدید اقوام و بستگان دور و نزدیک و دست بوسی بزرگ تر ها می رویم، به احیای برنامۀ «صلۀرحم» پرداخته ایم که توصیۀ قرآن و سفارش امامان است.
«حیات طیبه» تنها در بهشت جاودان نیست؛ در همین دنیا هم می توان به آن رسید، به شرط آنکه «خداجویی» و «کمال طلبی» بر زندگی های ما و فرزندانمان سایه افکنده باشد و توانسته باشیم زندگی اولیای الهی و عترت پیامبر و امامان معصوم را سرمشق خود سازیم و به عنوان «الگو» به فرزندانمان بشناسانیم.
«بهار دین» در سایۀ محبت و معرفت و اطاعت از اهل بیت است.
«بهار دل» در گرو پاک ساختن زندگی از بدی ها و تطهیر قلوب از کینه ها و حسد ها و بداندیشی هاست.
باشد که هم بهار دینمان پُرطراوت باشد، هم بهار دلمان پُرشکوفه و شادی.
#تربیت_دینی_فرزندان
#خانواده
#تعظیم_شعائر
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #فرقان، صفحه 362، آیات 21 تا 32
🗓1399/11/08
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir