🔄عزاداری و دسته روی احلی من العسل دانشآموزان مدرسه #علم_و_تربیت
حضور در گلزار مطهر #شهدا و با سخنرانی حجتالاسلاموالمسلمین محققی امامجمعه لالجین برگزار شد.
🌺🍀💐🌷🍀🌺
📲 رسانه ندای لالجین
╭┅─────────┅╮
🌺 @nedayelalejin
☑️جلسه مجمع طلاب و روحانیون لالهجین همزمان با ایام سوگواری و عزاداری اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) برگزار شد.
◀️ در این جلسه امامجمعه محترم حضرت حجتالاسلاموالمسلمین محققی از فعالیت یکساله این دوره مجمع طلاب تشکر کرده و از اقدامات انجامشده رضایت خود را اعلام کردند و بر تلاش بیشتر طلاب برای حضور در امر تبلیغ در منطقه تأکید کردند.
◀️ همچنین حجتالاسلاموالمسلمین زراعتیان از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم و افتخارات شهر لالهجین به برخی آثار و برکات تبلیغی که توسط روحانیون بهصورت جهادی و در جهت رضای خداوند متعال انجام میشود اشارهکرده و این هدف مقدس را در این برهه از زمان بسیار ارزشمند دانستند و برخی نکات اخلاقی و معنوی تبلیغ را با این آیه از قرآن کریم «وَ الَّذِينَ جاهَدُوا فِينا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ» بیان کردند.
◀️ در ادامه جلسه حجتالاسلام کشوری مسئول مجمع طلاب لالهجین به برخی اقدامات انجامشده در طول یک سال گذشته توسط شورای مجمع توضیحات مبسوطی ارائه کردند و طلاب و روحانیون نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص فعالیتهای انجامشده ارائه دادند.
◀️ همچنین در پایان جلسه برخی مسائل مربوط به شهرستان بهار و شهر لالهجین نیز موردبحث و تبادلنظر (بهویژه انتخابات مجلس) قرار گرفت و اعضای محترم دیدگاههای خود را در این خصوص ارائه دادند تا جمعبندی لازم در جلسات شورای مجمع انجام و تصمیمات لازم اتخاذ گردد.
✍️ #مجمع_طلاب_و_روحانیون_لالهجین.
🌺🍀💐🌷🍀🌺
📲 رسانه ندای لالجین
╭┅─────────┅╮
🌺 @nedayelalejin
May 11
💠 دبیر شهرجهانی سفال:
🏺جشنواره آثار فاخر سفالگری لالجین برگزار میشود
جشنواره آثار فاخر سفالگری شهر جهانی سفال برگزار خواهد شد. شهردار ودبیر شهر جهانی لالجین گفت: یکی از برنامههای پیشروی دبیرخانه شهر جهانی سفال، برگزاری جشنواره آثار فاخر سفالگری در سالجاری است.
سیدرضا موسوی، درنشست با جمعی از هنرمندان لالجین گفت: صنایعدستی هر منطقه معرف بخشی از فرهنگ بومی و هویت آن منطقه است که باید حفظ و از آن حراست شود.
شهردار و دبیر شهرجهانی لالجین با بیان اینکه هنرمندان صنایعدستی امروز، وارثان هنر گذشتگان ما هستند، افزود: خوشبختانه هنرمندان لالجین توانستهاند نقشی محوری و مهم در تولید و خلق محصولات بیبدیل صنایعدستی و ایجاد اشتغال داشته باشند که مایه مباهات شهرستان و استان است.
او با بیان اینکه صنایعدستی جوهره تحقق شعار سال «رشد تولید» است، عنوان کرد: هنرمندان میتوانند با خلق آثار تأثیرگذار و امیدآفرین، به تحقق شعار امسال کمک کنند.
موسوی به برنامه های پیش روی دبیرخانه اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههای پیش روی دبیرخانه شهر جهانی سفال، برگزاری جشنواره آثار فاخر سفالگری در سالجاری است که به مناسبت هفتمین سال جهانی شدن لالجین برگزار خواهد شد.
او یادآور شد: امید است با وجود ظرفیت غنی از دستساختهها و صنایعدستی شهرستان و با همکاری و تعامل میان هنرمندان و صنعتگران بتوان در معرفی تولیدات صنایعدستی و رفع مشکلات هنرمندان و کارآفرینان این حوزه گامهای مهمی برداریم.
🔹#روابط_عمومی_ شهرداری_ و_شورای _شهر_لالجین
🌺🍀💐🌷🍀🌺
📲 رسانه ندای لالجین
╭┅─────────┅╮
🌺 @nedayelalejin
روزنگار محرم
7️⃣ روز هفتم
1- در روز هفتم محرم عبید الله بن زیاد ضمن نوشتن نامه ای به عمر بن سعد از وی خواست تا با سپاهیان خود بین امام حسین و یاران وی، و آب فرات فاصله ایجاد کرده و اجازه برداشتن آب به آنها ندهد. (۱)
عمر بن سعد نیز بدون فاصله «عمرو بن حجاج » را با 500 سوار در کنار شریعه فرات مستقر کرد و مانع دسترسی امام حسین علیه السلام و یارانش به آب شدند.
2.در این روز مردی به نام «عبدالله بن حصین ازدی » - که از قبیله «بجیله » بود - فریاد برآورد: ای حسین! این آب را دیگر بسان رنگ آسمانی نخواهی دید! به خدا سوگند که قطره ای از آن را نخواهی آشامید، تا از عطش جان دهی!
امام علیه السلام فرمودند: خدایا! او را از تشنگی بکش و هرگز او را مشمول رحمت خود قرار نده.
حمید بن مسلم می گوید: به خدا سوگند که پس از این گفتگو به دیدار او رفتم در حالی که بیمار بود، قسم به آن خدایی که جز او پروردگاری نیست، دیدم که عبدالله بن حصین آنقدر آب می آشامید تا شکمش بالا می آمد و آن را بالا می آورد و باز فریاد می زد: العطش! باز آب می خورد، ولی سیراب نمی شد. چنین بود تا به هلاکت رسید. (۲)
۱- انساب الاشراف، ج 3، ص 180
۲- ارشاد شیخ مفید، ج 2، ص 86
🌺🍀💐🌷🍀🌺
📲 رسانه ندای لالجین
╭┅─────────┅╮
🌺 @nedayelalejin
🔸 خواندن مداحی به سبک آهنگ
⁉️ مداحی و مولودی به سبک آهنگهای ایرانی و سنتی که گاه همراه با اشعاری زیبا و فاخر در مدح اهل بیت (علیهم السلام) خوانده میشود، چه حکمی دارد؟ بعضی از مردم معتقدند اگر خواندن به سبک و آهنگ ایرانی و سنتی باشد، اشکال ندارد.
✅ اگر به صورت غنا باشد، یعنی صدا همراه با ترجیع و طرب بوده و مناسب مجالس لهو و گناه باشد، خواندن به این صورت و گوش دادن به آن حرام است و در غیر این صورت اشکال ندارد و فرقی بین ایرانی و غیر ایرانی و سنتی و غیر آن نیست.
🌺🍀💐🌷🍀🌺
📲 رسانه ندای لالجین
╭┅─────────┅╮
🌺 @nedayelalejin
پاسخ به #شبهات_عاشورایی
گریه و عزاداری؛ بدعت یا سنت!
▪️یکی از شبهاتی که وهابیت به آن دامن میزنند این است که گریه و عزاداری برای مردگان ازجمله گریه و عزاداری برای امام حسین (ع) بدعت و ساختهوپرداخته شیعیان است. آنان با استناد به روایتی منسوب به پیامبر (ص)، میگویند: گریه مایه عذاب مرده در قبر عذاب میشود. (مسند احمد 1/36؛ صحیح بخاری 2/81) برهمین اساس است که از گریه زائران کنار قبرستان بقیع هم جلوگیری میکنند.
این روایت را خلیفه دوم از پیامبر نقل میکند، اما عایشه، همسر پیامبر (ص) با نسبت اشتباه به خلیفه دوم، میگوید: این روایت ناظر به مؤمنان نیست. یک یهودی مرده بود و خانوادهاش گریه میکردند. پیامبر با دیدن خانواده او فرمود: اینها گریه میکنند، درحالیکه آن یهودی الآن در قبرش عذاب میشود. (مسند احمد 1/41 و 2/31 و 6/281؛ صحیح بخاری 2/81)
▪️بر پایه احادیث، خود خلیفه دوم از گریه بر مردگان نهی میکرد. او بارها زنان را به سبب گریه در سوگ عزیزانشان با عصا و سنگ میزد و خاک به سویشان میپاشید و طرد میکرد، اما پیامبر (ص) او را از این کار بازمیداشت و میفرمود: دل غمگین میشود و چشم اشکبار (صحیح بخاری 2/85؛ مسند احمد 1/110؛ الصحیح من سیره النبی الاعظم 2/274-275)
▪️رفتار خلیفه دوم در حالی بود که گریه و عزاداری بر مردگان و شهدا افزون بر قرآن مورد تأیید سیره و سخنان پیامبر اکرم (ص) و نیز اصحاب و تابعان است و گزارشهای آن در کتابهای تاریخی و روایی اهل سنت آمده است. برای نمونه:
1️⃣ گریه در شهادت حمزه (ع): به گزارش حلبی پیامبر (ص) جنازه عمویش حمزه را روبهقبله نهاد و بهسختی گریست بهگونهای که تا آن روز چنین گریه سختی نکرده بود. (السیره الحلبیه 2/60)
به نوشته واقدی، صفیه، خواهر حمزه کنار جنازه برادر و نزد پیامبر (ص) نشست و گریه کرد، پیامبر نیز با صدای بلند همراه او گریست. همچنین آن حضرت همراه دخترش فاطمه (س) برای حمزه گریه کرد. (المغازی 1/317-315)
همچنین به گزارش طبری پیامبر (ص) از کنار خانه گروهی از انصار میگذشت. با دیدن گریه و عزاداری آنان برای شهدای خود در احد، چشمانش پر از اشک شد و فرمود: حمزه گریه کن ندارد. سعد بن معاذ و اسید بن خضیر با شنیدن این سخن، به زنانی که گریه میکردند گفتند تا گریه و عزاداری برای شهدای خود را رها کرده و به خانه حمزه رفته و برای وی گریه و عزاداری کنند. (تاریخ طبری 2/271)
سخن پیامبر (ص) بهگونهای در مسلمانان اثر گذاشت که پسازآن هر زن داغداری ابتدا بر حمزه و پسازآن بر عزیز از دست خود گریه میکرد. (الاستیعاب 1/424؛ مسند احمد 2/40)
به نقل ابن هشام بسیاری از شعرا مانند حسّان بن ثابت، کعب بن مالک و مانند آنها اشعاری در رثای شهدای احد بهویژه حضرت حمزه سرودند. (ر.ک: السیره النبویه 3173-167)
2️⃣گریه در شهادت جعفر بن ابیطالب: هنگامیکه زید بن حارثه، جعفر بن ابیطالب و عبدالله بن رواحه، فرماندهان سپاه اسلام در جنگ تبوک شهید شدند، پیامبر (ص) پس از اعلام خبر شهادت آنان چشمانش پر از اشک شد و گریه کرد. (فتح الباری 8/413)
آن حضرت همچنین به خانه جعفر بن ابیطالب رفت و فرزندان او را خواست. آنها را در آغوش گرفت، نوازش کرد و گریست و خبر شهادت او را به همسر وی داد. (الطبقات الکبری 8/282)
3️⃣ گریه در مرگ ابراهیم: پیامبر (ص) هنگام جان دادن پسرش ابراهیم گریه کرد و در پاسخ به اعتراض برخی فرمود: این گریه نشانه رحمت است. دل از شدت اندوه غمگین و چشم اشکبار میشود، اما در مصیبت عزیزان سخنی برخلاف خشنودی خداوند نمیگوییم. (فتح الباری 3/135)
براساس برخی نقلها فرمود: من از گریه نهی نکردم، بلکه از شیون و فریاد همراه با خراشیدن صورت و گریبانچاک کردن منع کردم. (فتح الباری 3/135)
4️⃣پیامبر (ص) در مرگ برخی از یارانش مانند عثمان بن مظعون، سعد بن عباده و زیدبن حارثه نیز گریه کرد. همراهان آن حضرت نیز در کنار بستر سعدبن عباده گریه کردند و پیامبر در پاسخ به اعتراض برخی به گریه وی فرمود: خداوند کسی را به خاطر اندوه قلب و اشک چشم عذاب نمیکند، بلکه گفتن سخنان کفرآمیز در مصیبت مایه عذاب است. (صحیح بخاری 2/ 85 و 3/140)
5️⃣اصحاب پیامبر (ص) و تابعین نیز بر عزیزان ازدسترفته خود گریه میکردند. خود خلیفه دوم در مرگ خالدبن ولید و نعمان بن مقرن، صهیب رومی در مرگ عمر، ابوهریره در مرگ عثمان، حجاج بن یوسف در مرگ پسرش گریه کردند. اهل سنت به سخن و رفتار اصحاب و تابعین استناد میکنند و آن را حجت میدانند. (الصحیح من سیره النبی الاعظم 7/275) ۱۴۰۲/۵/۳
🌺🍀💐🌷🍀🌺
📲 رسانه ندای لالجین
╭┅─────────┅╮
🌺 @nedayelalejin