May 11
✍حضرت آیتالله پهلوانی:
اگر فردي خود را ملزم به انجام دستوراتي كند، ذكرهايي بگويد و چله اي هم بگيرد، اما خود را از گناه دور نكند و پرهيزكار نباشد، به خواسته خود نخواهد رسيد.
✅ دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله سعادت پرور ره
@Nedayesaadat
http://www.ketabrah24.ir
🚫 خشنودی مخلوق به قیمت غضب خالق!
🔥در شام، هنگامى که خطيبى به فرمان يزيد به منبر مىرود و در ذمّ اميرمؤمنان و امام حسين ع سخنانى مىگويد، امام سجّاد ع با صداى بلند به او مىفرمايد:
🔥«وَيْلَكَ، أَيُّهَا الْخاطِبُ، إِشْتَرَيْتَ مَرْضاةَ الْمَخْلُوقِ بِسَخَطِ الْخالِقِ، فَتَبَوَّأ مَقْعَدَكَ مِنَ النّارِ.»
واى بر تو اى خطيب، خشنودى مخلوق را به قيمت غضب خالق خريدى؛ پس جايگاه خود از آتش [جهنّم] را انتخاب کن.
✍چه خوب است شيعيانِ آن امام راستين، و بلکه هر مسلمان خداپرستى، در همۀ امور، و در زندگى فردى و اجتماعى خود، اين کلام امام را سرلوحۀ کارهاى خود قرار دهند؛ خواه حاکم، خواه عالم، و خواه از مردم معمولى؛ چه در محيط خانوادگى و چه در جامعه باشند.
📚برگرفته از کتاب #فروغ_شهادت🌱
@Nedayesaadat
http://www.ketabrah24.ir
💠هر بندهاى که از اطاعت و فرمانبرى و عبودیت حضرت حق سبحانه سرنپیچد، همواره نفحات و نسیمهاى قدسی را شامل حال خود دیده، و در نتیجه خواهد توانست از گرفتارى نفس اماره نجات پیدا کند
💠و پس از آن با عنایات و نفحات پی در پی حق سبحانه همچون انبیا و اوصیا علیهم السلام از مرحومین گردد. که:
(إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي)
💠مرحومیـن کسـانی هستند کِـه مالـك نفـس خـود شـده باشـند؛ نـه اینکـه نفـس، مالـكآنهـا باشـد.
برگرفته از کتاب #راز_دل، ص 372
@Nedayesaadat
http://www.ketabrah24.ir
🔸#مقام_نورانيّت [معصومین]، و به تعبيرى ولايت كلّيّه الهيّه، همان است كه اگر انبيا و اوليا مؤيَّد به آن نباشند، هيچ معجزه و خرق عادت و كرامتى از آنان صادر نخواهد شد و مقام خلافت و تصرّف در عالم را به تأييدِ اين مقام دارند.
🔸و از همه بالاتر، مقام خلافت اهل بيت عليهم السلام به گونهاى است كه هيچ امرى در عوالم خلقت انجام نمىگيرد، مگر اينكه به اذن الهى بايد از مجراى ايشان بگذرد. چنانكه در زيارت امام حسين عليه السلام آمده است:
🔸«إِرادَةُ الرَّبِّ في مَقاديرِ أُمُورِهِ تَهْبِطُ إِلَيْكُمْ، وَ تَصْدُرُ مِنْ بُيُوتِكُم.» (- اراده پروردگار در تقدير امور [همه مخلوقات] بر شما فرود مىآيد و از خانهها [و مقام منيع] شما [به جهان و جهانيان] صادر مىشود.)
📚برگرفته از کتاب #جلوۀ_نور (پرتوی از فضائل حضرت فاطمۀ زهرا سلام الله علیها)🌱
@Aftabefetrat
Ketabrah24.ir
@Nedayesaadat
🕌 خاطره ای از رهبر معظم انقلاب حضرت آیة الله خامنه ای (مد ظله العالی) از حضور آیة الله سعادت پرور (قدس سره) در مشهد الرضا (علیه السلام):
🟢 اخوی (آقا سید محمد) نقل میکردند که به مشهد رفته بودم دیدم آشیخ علی آقا آنجاست، گفتم ما بیرون مشهد هستیم شما هم تشریف میآورید؟ فرمود نه.
🟢 گفتم هوای مشهد خیلی گرم است شما هم تشریف بیاورید. فرمود:
🟩 نه! می ترسم چیزی تقسیم کنند من نباشم.
📌بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده آیة الله سعادت پرور (ره) سال 1383
@Nedayesaadat
@Aftabefetrat
Ketabrah24.ir
💠هرچيز فهم دين آشنايى مىداند كه توصيه امام (علیه السلام ) به درخواست و دعا [در روایات] ، فقط مقصود اداى كلمات و لقلقه زبان نيست، هرچند كه خواندن دعا هم ثواب مخصوصى دارد
💠بلكه منظور توجه قلبى دائمى به معنى و مفهوم دعا و توجه به اين است كه در دوره غيبت، امر دين و ديندارى و اعتقاد صحيح به غيبت و امامت كار دشوارى است كه فقط از آدم اهل يقين و با استقامت ساخته است.
📚برگرفته از کتاب #الشموس_المضیئه (#ظهور_نور)، ص 167🌱
@Nedayesaadat
@Aftabefetrat
Ketabrah24.ir
✅ امام خمینی و آیة الله سعادت پرور
⚫️گرچه آیة الله سعادت پرور به معناى مصطلح امروز، فردى سیاسى نبود و به کارهاى سیاسى و اجرایى اشتغال نداشت، امّا استحکام و بقاى نظام مقدّس جمهورى اسلامى را در استحکام و تثبیت پایههاى علمى و عملى حوزههاى علمیه مىدانست و در این راه از هیچ کوششى فروگذار نمىکرد.
⚫️امضا مرحوم آیةالله سعادتپرور پای چهار، پنج بیانیه از بیانیههای مهم انقلاب و نهضت از جمله بیانیه مرجعیت امام که اتفاقا خیلی هم کار خطرناکی بوده است، از فعالیتهای سیاسی و عمل سیاسی آن بزرگوار بود.
⚫️ایشان یکی از چهل نفر مجتهد و مدرسینی بودند که در حساسترین ایام، به دفاع از مقام فقه و فقاهت و مرجعیت زعیم و رهبر مسلمین جهان حضرت امام خمینی برخاسته و با امضای طومار جامعه مدرسین، سال 1342 به حکومت غاصب وقت اعلام جنگ و مبارزه را سر دادند.
📚برگرفته از کتاب #همای_سعادت، ص 343
@Nedayesaadat
@Aftabefetrat
Ketabrah24.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 گاهی علم توحید، انسان را به جهنم میبرد؛ تزکیه و تهذیب لازم است؛ بدون تهذیب، انسان با زبان شیطان، توحید میگوید...
💠 حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)
@nedayesaadat
🔻اهمیت انجام مستحبات🔻
حضرت #آیة_الله_سعادت_پرور(ره)
🔹... با اتیان مستحبات، نوری در انسان پیدا می شود و انسان را در اتیان واجبات و ترک محرمات روشن و موفق می سازد.
🔹اسلام همان روش فطرت است... اگر کسی در واجبات و محرمات طبق فطرت قدم بردارد، اما در مستحبات ناقص باشد، این خروج از فطرت است.
منبع: دفتر حفظ و نشر آثار
@Nedayesaadat
@Aftabefetrat
Ketabrah24.ir
«رسم عاشق کُشی»
'' نامه ای از عارف واصل حضرت #آیت_الله_سعادت_پرور ره "
... رسم دیرینه آن شاه، عاشق کُشی و دل بردن است!
این سخن غلط به زبان جاری شد؛... و الّا اگر حجاب دویَّیت برداشته شود، خواهیم دید پرده پوشی کار او نیست [بلکه] یار در تجلی است از در و دیوار...
ما محتجب از خودمان و عالم هستیم.
... همان آنی که انقطاع از خود و عالَم حاصل شود... از چهره، پرده برافکند و به تماشای خود، از تماشای دیگران عاشق را باز دارد.
📘رسائل عرفانی، ص221، نامه 8
@Nedayesaadat
@Aftabefetrat
Ketabrah24.ir
🔻تا یار که را خواهد و میلش به که باشد
🔷#آیت_الله_پهلوانی رحمه الله به شاگردان سلوکی خود، این حقیت را توجه می دادند که:
🔷انجام دستور العمل های سیر و سلوک ، جنبه مقدمی و تمهیدی داشته و از لوازم طی طریق قرب الهی می باشد
🔷اما سالک نباید اتکا و امیدش به آنها باشد و بر آنها ببالد ، بلکه باید تمام امید و اتکایش به خدای سبحان باشد و بس ؛ و از اتکا به هر عبادت و عملی که انجام می دهد ، چشم امیدش را بر دارد و دل به حضرت جانان جل جلاله بسپرد
🔷تا یار که را خواهد و میلش به که باشد🔹
📚برگرفته از کتاب کیمیای وصل، ج2، ص 370
@Nedayesaadat
@Aftabefetrat
Ketabrah24.ir
✅ لزوم انتخاب استاد کامل
حضرت #آیة_الله_سعادت_پرور (قدس سره)
سالكين الى اللَّه پيش از قدم نهادن در راه سير و سلوك، و بعد از دانستن اينكه مقصد و مقصودى دارند و بايد در طلب آن شوند، لازم است در تحصيلِ استاد كامل برآيند تا عمر خويش را با فكر ناقص خود، و يا كسانى كه هنوز سر از اين راه بدر نبردهاند، به بطالت نگذرانند.
@Nedayesaadat
@Aftabefetrat
Ketabrah24.ir
هدایت شده از مؤسسه معارفی فقهی برهان
🔰زیارتنامه مختصر امام رضا علیهالسلام
🔹اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا وَلِىَّ اللَّهِ وَابْنَ وَلِيِّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللَّهِ وَابْنَ حُجَّتِهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اِمامَ الْهُدى وَالْعُرْوَةَ الْوُثْقى وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكاتُهُ اَشْهَدُ اَنَّكَ مَضَيْتَ عَلى ما مَضى عَلَيْهِ آبآؤُكَ الطّاهِرُونَ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ لَمْ تُؤْثِرْ عَمىً عَلى هُدىً وَلَمْ تَمِلْ مِنْ حَقٍّ اِلى باطِلٍ وَاَنَّكَ نَصَحْتَ لِلَّهِ وَلِرَسُولِهِ وَاَدَّيْتَ الاَْمانَةَ فَجَزاكَ اللَّهُ عَنِ الاِْسْلامِ وَاَهْلِهِ خَيْرَ الْجَزآءِ اَتَيْتُكَ بِاَبى وَ اُمّى زآئراً عارِفاً بِحَقِّكَ مُوالِياً لاَِوْلِيآئِكَ مُعادِياً لاَِعْدآئِكَ فَاشْفَعْ لى عِنْدَ رَبِّكَ
🔹اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا مَوْلاىَ يَا بْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكاتُهُ اَشْهَدُ اَنَّكَ الاِْمامُ الْهادى وَالْوَلِىُّ الْمُرْشِدُ اَبْرَءُ اِلَى اللَّهِ مِنْ اَعْدآئِكَ وَاَتَقَرَّبُ اِلَى اللَّهِ بِوِلايَتِكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكاتُهُ
❌ بیست سال ناله های تو بی اثر شد!
✍مدتی است مطلبی ناقص و اشتباه در فضای مجازی از فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره) نقل می شود با این عنوان که : ✖یک بار من در جوانی در خانه با خانواده بد اخلاقی کردم در عالم معنا به من گفتند: بیست سال ناله های تو بی اثر شد!✖
✍برای روشن شدن مطلب و رفع ابهام و اشکال، اصل داستان که به قلم معظم له در کتاب #ثمرات_حیات ج2، ص 188 آمده را تقدیم می کنیم:
"شبى بچه ها قدری سر و صدا و شلوغ کردند؛ برای آرام کردن آنها قدری تندی نمودم. وقتى برای استراحت به اتاق دیگر مى رفتم، شیشه درب شکسته بود دست بنده را مجروح کرد.
آن شب نتوانستم وقت خواب وضو بگیرم، تیمم نمودم و از آن تندی هم استغفار کردم و خوابیدم.
رؤیاهایى داشتم که هیچ کدام را به یاد ندارم، فقط مى دانم که نامه ای به بنده داده شد که در آن نوشته شده بود و یا کسى گفت: آثار سوء تندی هایى که انسان در زندگى مى کند، تا بیست سال باقى است.
[خدمت مرحوم علامه عرض شد:] در بیداری این خواب مرا به تشویش انداخته است اگر مطلب چنین است چه باید کرد؟
ابتداء فرمودند: الله المستعان سپس فرمودند : بعضی از اعمال اثر قهری دارد؛ هر چند استغفار از آن بشود و رد حقوق الناس بگردد؛ اولادی که پدر را ناراحت می کند اگر چه پدر، آن را به حساب فرزندی بگذارد ، اثر قهری خودش را دارد.
🆔 @Nedayesaadat
May 11
#سه_ويژگى_مخصوص_مؤمن
🏴 امام جواد علیه السلام
🏴«المؤمِنُ يَحتاجُ إلى ثلاثِ خِصالٍ: توفيق من اللّه، وواعِظ من نفسه، و قبول ممّن يَنصحُهُ.»
🏴 مؤمن به سه صفت نيازمند است: توفيق خدايى و نصيحتگرى از درون و پذيرفتن از نصيحتگر.
📚بحارالانوار، ج 75، ص 358
@nedayesaadat
🔺 فرامین الهی برای آن است که...
✨حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره):
✍تمام فرامين الهى كه به وسيله ى نبىّ اكرم -صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم- به ما رسيده، براى همين است كه ما را به حقيقت اين عالم آشنا كند، و از قيد تعلّقات برهاند؛ نه براى اين كه دنياى مردم اداره شود، و ... اگر كسى به آن فرامين عمل نمايد، دنياى او هم اداره خواهد شد.
📖 برگرفته ازکتاب #رسائل_عرفانی
@nedayesaadat
Ketabrah24.ir
▪️عن أبى جَعفَر ـ عليه السّلام ـ قَالَ مَا أخلَصَ العَبدُ الإيمَانَ بِاللهِ ـ عزّوجلّ ـ أربعيِنَ يَوماً ]أو مَا أجمَلَ عبدٌ ذِكرَ اللهِ ـ عزّوجلّ ـ أربَعِينَ يَوماً[ إلاّ زَهَّدَهُ اللهَ ـ عزّوجلّ ـ فِى الدُّنيَا وَ بَصَّرَهُ دَاءَهَا وَ دَواءَها فَأثبَتَ الحِكمَةَ فى قَلبِهِ وَ أنطَقَ بِهَا لِسانَهُ
▪️از حضرت باقر ـ عليه السّلام ـ روايت شده كه فرمود: هر بنده اى كه ايمانش به خدا را چهل روز خالص گرداند (يا هر بنده اى كه چهل روز به خوبى به ياد خدا باشد)، خداوند او را در دنيا بى رغبت مى كند و بيمارى دنيا و داروى آن را به او مى نماياند، پس حكمت را در دلش استوار مى گرداند و زبانش را به آن گويا مى كند.
📚کافی، ج2، ص 16
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
🤲 جملات کوتاه دعاى عرفه سيدالشهدا (علیه السلام)،به قدرى ُپرمعناست که ازشدّت معنا، کلام و لفظ نزديک است منفجر شود.
🤲 اينها کلامی نيست که به بشر عادى بتوان نسبت داد. فرق است ميان اينکه يک دريا معنا و حقیقت را در جملهاى بگنجانند و يا اينکه کتابها و اشعار و کلماتی را براى فهمانيدن لفظی بگويند.
📚#ثمرات_حیات، ج1، ص 88🌱
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
✅اهميت ذمّ نفس
🔸«و فى رواية حسنِ بنِ الجَهمِ قال: سمِعتُ أبا الحَسنِ- عليه السّلام- [موسى- عليه السّلام-] يَقولُ: إنّ رجلًا في بَني إسرائيلَ عَبَد اللَّهُ أربَعينَ سَنةً، ثمّ قرَّبَ قُرباناً فلمُ يقبَل منه، فقال لِنَفْسه: ما أتيتُ إلّا منكِ و ما الذنبُ إلّا لكِ. قال: فأوحَى اللَّهُ- عزّ و جَلَّ- إليه: ذُمّك لِنَفْسك أفضَلُ من عبادَتك أربَعينَ سَنةً.»
🔹حسن بن جهم مىگويد: از حضرت كاظم- عليه السّلام- شنيدم كه مىفرمود: مردى در بنى اسراييل، چهل سال خدا را عبادت كرد و آن گاه قربانى در پيشگاه خداوند آورد اما پذيرفته نشد.
🔹 پس عابد نفس خويش را مخاطب ساخته و گفت: آن چه بر من آمد از جانب توست و گناه نپذيرفته شدن قربانيت به گردن خودت مىباشد.
خداوند به او وحى كرد: سرزنشى كه نسبت به خود داشتى از عبادت چهل سالهات برتر و بهتر است.
📚وسايل الشيعة، ج 15، ص 2232، حديث 20357
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
✅ فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره):
💠از بعضی از ادعیه معلوم می شود تقاضای اول «صلوات برمحمّد وآلش» از اهمّ حوايج است
💠و چه حاجتى بالاتر و برتر از«رَحْمَةً لَنا وَ كَفّارَةً لِذُنُوبَنا» قابل تصور است؟
📚برگرفته از شرح معارف ادعیه🌱
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
🔸... وَ لَوْ أَنِّي قَدَّمْتُ حَسَنَاتِ جَمِيعِ خَلْقِكَ ثُمَّ خَالَفْتُ طَاعَةَ أَوْلِيَائِكَ لَكَانَتْ تِلْكَ الْحَسَنَاتُ مُزْعِجَةً لِي عَنْ جِوَارِكَ غَيْرَ حَائِلَةٍ بَيْنِي وَ بَيْنَ نَارِكَ فَلِذَلِكَ عَلِمْتُ أَنَّ أَفْضَلَ طَاعَتِكَ طَاعَةُ أَوْلِيَائِك.»
🔹خدايا! اگر من نيكىهاى همه بندگانت را انجام دهم ولى از اولياء و دوستانت سرپيچى نمايم، آن نيكىها مرا از همنشينى با تو دور مىسازد و مرا از آتشت نگه نمىدارد و به همين سبب دانستم كه برترين فرمانبردارى، فرمانبردارى دوستان و اولياء توست.
📚منتخبی از زيارت #امام_هادى (علیه السلام) توسط آیة الله #سعادت_پرور به نقل از : بحار الانوار، ج 99، ص 178- 184.
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir
🟢نكات مهمى در فضيلت عيد غدير و امير المؤمنين ع
🔻نكته اوّل: «عِيدُ اللَّهِ الْأَكْبَر» نسبت آن عيد به خداوند...
🔻نكته دوّم: «ما بَعَثَ اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- نَبِيّاً ...عَرَّفَ حُرْمَتَهُ» آگاهى همه انبيا نسبت به حرمت عيد غدير:
🔻نكته سوم: «ما بَعَثَ اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- نَبِيّاً إِلّا وَ تَعَبَّدَ فِى هذَا الْيَوْمِ»تعبُّد داشتن انبيا- عليهم السّلام- در آن روز ...
🔻نكته چهارم: «وَ اسْمُهُ فِى السَّماءِ يَوْمُ الْعَهْدِ الْمَعْهُودِ» روز عيد در آسمان، روزِ عهدِ معهود نام گذارى شده است:
مراد از «سماء» اهل آسمان و ملايكه مىباشند و اين لقب نيز به اعتبار آن بزرگوار- عليه السّلام- نزد آنان شهرت يافته؛ به اعتبار اين كه آنان از ميثاقى كه در ازل بر ولايت حضرت- عليه السّلام- گرفته شده و در اين عالم تجديد شده آگاه بودهاند.
نكتۀ پنجم: «وَ فِى الْأَرْضِ يَوْمُ الْمِيثاقِ الْمَأْخُوذِ وَ الْجَمْعِ الْمَشْهُودِ.» اسم آن روز در زمين، روز ميثاق است: ... كه در ازل و جمع مشهود از همۀ خلق، بلكه از انبيا- عليهم السّلام- بر ولايت و منزلت حضرت على عليه السّلام (هم چون اخذ ميثاق بر توحيد) ميثاق و پيمان گرفته شده است...
نكتۀ ششم: «لَعَلَّكَ تَرى أَنَّ اللَّهَ- عَزَّ و جَلَّ- خَلَقَ يَوْماً أَعْظَمَ حُرْمَة مِنْهُ» حرمت و احترام آن روز بر تمام ايّام سال است...
📚برگرفته از شرح معارف ادعیه حضرت آیة الله سعادت پرور
@nedayesaadat
http://Ketabrah24.ir