هدایت شده از محمد هادی سمتی
📋بسیج مستضعفان، اندیشه نابِ پیر جماران | #باز_نشر
✍️ #محمد_هادی_سمتی
قضیه بسیج همان مسئلهای است که در صدر اسلام بوده است. وقتی جنگ میشد، طوایف مختلف میآمدند و به جنگ میرفتند و این مسئله جدیدی نیست و در اسلام سابقه داشته است؛ و چون مقصد ما اسلام است، باید هر جوانی یک نیرو باشد برای دفاع از اسلام؛ و همه مردم و هر کس در هر شغلی که هست مهیا باشد برای جلوگیری از کفر و الحاد و هجوم بیگانگان. امام خمینی (رضوانالله علیه)؛ 25 فروردین 1364
اندیشه تشکیل بسیج مستضعفین ایدهای ناب و برگرفته از مبانی مستحکم اسلام است که امام خمینی رضوانالله علیه آن را عملیاتی ساخت.
حضرت روحالله بسیج را تنها یک اسم و ساختمان نمیداند بلکه موازین و شرایطی برای بارور شدن آن در نظر دارد.
ما در این نوشتار بر اساس اسناد تاریخی، نگاه ممتاز امام به جایگاه بسیج را بررسی میکنیم:
1- چهارم آذر 58 ایشان در دیدار با جمعی از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با تأکید بر اینکه در حال نبرد با بزرگترین زورگوی جهان _یعنی آمریکا_ هستیم، یادگیری فنون جنگی را یک ضرورت اعلام میکند و بر این باور است که ما باید بیست میلیون جوان تفنگدار داشته باشیم.
2- در منظومه فکری امام خمینی، بسیج مستضعفین باید الگویی برای همه جهان باشد و لازمهاش توجه به این نکته است که نباید اسلامیت بسیج متزلزل شود. بهعنوان نمونه بیست و ششم آذر 58 ایشان در فرماندهان و مسئولان سپاه با انتقاد از رفتارهای خلاف قانون، آدمهایی که به اسم بسیج و سپاه و بدون ضابطه با مردم رفتار میکنند به کرمهایی تشبیه میکند که آفت اسلام و موجب فساد نهضت هستند و با مارکسیستها تفاوتی ندارند.
رفتارهای خارج از مدار آنقدر برای حضرت روحالله آزاردهنده بوده است که میگوید من در رژیم سابق از هیچ فشاری خسته نمیشدم ولی حالا از دست خودمان دارم خسته میشوم.
3- امام راحل اسلام را عزیزتر از همهچیز میداند و معتقد است برای حفظ حیثیت اسلام باید وحدت و انسجام بین نیروهای نظامی و مردمی حفظ بشود.
4- در اندیشه حضرت روحالله آنچه زمینه حفظ بنیانهای بسیج را تضمین میکند ارتباط عمیق با مسجد است و باید پایگاه بسیج در قلب مسجدها باشد.
5- پایه خدمت در نهاد بسیج عبادت است و دوری از غرور و خودخواهی شرط پیروزی در این راه است.
6- نظم و انضباط در قوای نظامی نیز ازجمله ویژگیهای بسیج است که امام راحل بهطور ویژه درباره آن تأکید دارد. فعالیتهای مرتبط با بسیج باید بهگونهای باشد که سایر نهادها از آن الگو بگیرند نباید طوری رفتار شود که تفکر بسیجی را خدشهدار کند.
چهارم شهریور 59، رهبر کبیر انقلاب در جمع اعضای بسیج مستضعفین میگوید "من برای بار چندم است که به این قوای مسلح سفارش میکنم، به اینکه نظم در بین هر ارگانی که هست باید برقرار باشد و وظیفهدارند که بانظم باشند. اگر نظام بانظم نباشد، این نظام نیست"و پیداست که بهاحتمال تا زمان ایراد این سخنرانی نظم و نسق در برنامههای بسیج بهطورجدی پیگیری نمیشده است.
7- امام خمینی بسیج را تنها عامل جلوگیری از نفوذ استکبار میداند. روشن است که لازمه مقابله در برابر نفوذ افزایش بصیرت سیاسی در بدنه نیروهای بسیجی است.
8- حضرت روحالله بسیجیان را امید اسلام میداند و گسترش هستههای مقاومت برای تشکیل حکومت بزرگ اسلامی را از وظایف مهم بسیج برمیشمارد.
9- آیتاللهالعظمی خمینی بسیج تودههای مظلوم و مستضعف جهان بر ضد استکبار جهان خوار تا قطع طمع آنان نهتنها از کشورهای اسلامی که از همه ممالک تحت ستم جهان را امید داشت و البته در این راه قوی شدن و اتصال به ایمان الهی را شرط اساسی میدانست.
#هفته_بسیج
#یادداشت
🆔https://eitaa.com/joinchat/1335754752Cf57f328c85
May 11
📣 با شرکت در مسابقه «رنج نامه» یک کارت هدیه 300 هزار تومانی جایزه بگیرید
جزئیات👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1150418947Cdb5d27e445
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهید محسن فخری زاده
🔺انتشار به مناسبت سالگرد شهادت دانشمند برجسته هستهای و دفاعی، سردار محسن فخریزاده
@enqelabeqalam_ir
500 شاهد عادل برای یک ماسون.pdf
214.8K
🔹آنچه در این مقاله مطالعه میفرمایید:
سادهاندیشی است اگر کسی فکر کند که ماسونها هر چند خود را مسلمان، مسیحی، یهودی و یا پیرو هر مسلک و مذهب دیگری بنامند، به دین و مسلکی اعتقاد دارند.
ماسونها سرباز اردوگاه نظام سلطه هستند و هر چند شناسنامه ایرانی، مصری، اروپایی یا آفریقایی داشته باشند، حتی به سرزمین مادری خود هم هیچ تعلق خاطری ندارند. آنها جماعتی برگزیده از میان نخبگان هنرمندان و یا صاحبان ثروت و قدرتند که در ازای به فراموشی سپردن دین و ملت و ملیت خود، تبدیل به چرخ دندههای ماشین نظام سلطهای میشوند که بر کرسیهای قدرت و ثروت و شهرت تکیه زدهاند و اگر به مسجد و کلیسا و کنیسه و یا هر معبد دیگری هم میروند و یا در برابر سرود ملی و پرچم کشورشان به احترام میایستند، تنها از سر فریب و نیرنگ است.
🖌 استاد حسن ابراهیم زاده
#فراماسون
#نظامسلطه
#میرزاملکمخان
#تقیزاده
#نفوذ
#اغتشاش
@enqelabeqalam_ir
چرا فرانسوی ها از چادر می ترسند؟.pdf
178.3K
🔹 آنچه در این مقاله مطالعه میفرمایید:
وقتی طرح ممنوعیت حجاب در مدارس و دانشگاههای فرانسه تصویب شد و این کشور تلاش کرد تا دیگر کشورهای اروپایی را هم به تصویب و اجرای آن ترغیب کند؛ این پرسش ذهن بسیاری از سیاستمداران و اندیشمندان جهان را به خود مشغول کرد که چرا کشوری که خاستگاه انقلاب کبیری بود که شعار آزادی و برابری را سر داد و از آن به مهد دموکراسی غربی یاد میشود، باید پیشگام حرکتی شود که حاضر به پرداخت هزینه سنگین نمایاندن برخود دوگانه غرب با مفاهیم آزادی باشد؟
🖌 استاد ملکشاهی
#حجاب
#آزادی
#شرافت
#فرانسه
#انقلاب_اسلامی
@enqelabeqalam_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 #پیشنهاد_مطالعه | آشنایی با موضوع «بسیج مستضعفین» در بیانات رهبر انقلاب
🔻 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با بسیجیان تأکید کردند: «بسیج یک فرهنگ است، بسیج یک گفتمان است، بسیج یک تفکّر است... این فرهنگ عبارت است از خدمت بیتظاهر و بیتوقّع به اجتماع و به کشور؛ این خیلی مهم است. » ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
🔹حضرت آیتالله خامنهای «بسیج» را یک عنصر زاینده و از ابتکارات با برکت امام خمینی (ره) دانسته و دربارهي ابعاد مختلف فرهنگ بسیجی، حفظ و تعمیق ارزشهای معنوی بسیجیان، ثمرات بسیج و وظایف گوناگون آن، نکات و توصیههای مهمی را بیان نمودهاند.
🔺 رسانه KHAMENEI.IR جهت آشنایی هر چه بیشتر مخاطبین عزیز با ابعاد این بحث، مجموعه فیشهای موضوعی بیانات رهبر انقلاب دربارهی «بسیج مستضعفین» را منتشر میکند.
🏷 در بخش «جملات برگزیده» هم جملات کلیدی و مهم حضرت آیتالله خامنهای دربارهی این موضوع آورده شده است.
🔍 فیشهای موضوعی «بسیج مستضعفین»:
https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=1614&npt=12#110465
🔍 فیشهای جملات برگزیدهی «بسیج مستضعفین»:
https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=1614&npt=2#111348
هدایت شده از مدرسه تاریخ و سیاست
#آیا_میدانستید❓
⁉️ در آمریکا نیمی از جمعیت #سیاه_پوست تا سال ۱۹۶۵ نمی توانستند از حق قانونی خود در رأی دادن استفاده کنند؟
📗 کتاب #آموزش_دانش_سیاسی ، صفحه ۳۷۶
💠مدرسه تاریخ و سیاست💠
#مدرسه_تاریخ_و_سیاست
#معرفی_کتاب
#معرفی_مقاله
#معرفی_مستند
https://eitaa.com/joinchat/1921122337C707de1ac32
🔴🔴 بیانیه میرحسین موسوی نسبت به پوشش مردان و زنان
بخشنامه مهمی از سوی نخست وزیر (وقت) در تاریخ 4 اردیبهشت 64 به کلیه وزارتخانهها، موسسات و سازمانهای دولتی و نهادهای انقلابی صادر گردید که پیگیری و اجرای دقیق آن نقش موثری در محو و مهار آثار و نمودهای فساد و بدحجابی در جامعه خواهد داشت. در قسمتی از بخشنامه مذکور چنین آمده است:
«مقتضی است به پیروی از امت حزب الله حجاب اسلامی در محیط کلیه دستگاههای اجرایی با دقت مراعات گردد و با کارکنان متخلف مطابق قانون رسیدگی به تخلفات اداری برخورد قاطع نمایند. طبیعی است انجمنهای اسلامی کلیه وزارتخانهها، موسسات دولتی و وابسته به دولت و نهادهای انقلاب اسلامی به این امر خطیر نظارت و مراقبت کامل نموده و گزارش امر را در اختیار بالاترین مقام اجرایی دستگاه مربوطه قرار دهند تا اقدام مقتضی معمول گردد. برادران وزیر، مسئولیت مستقیم اجرای مفاد این بخشنامه را بعهده خواهند داشت.»
در همین رابطه فرم پوشش خواهران نیز طی جلسات هماهنگی پیگیری رعایت حجاب اسلامی که به تصویب نمایندگان تامالاختیار وزارتخانهها و سازمانهای دولتی رسیده بود از سوی نخست وزیر جهت رعایت به کلیه کارمندان و کارکنان دستگاههای دولتی و به شرح زیر ابلاغ گردید:
الف) مانتو و شلوار مدل ساده، گشاد و بلند از پارچه ضخیم و یک رنگ.
ب) مانتو و شلوار مورد استفاده از رنگهای سنگین انتخاب گردد. رنگهای سرمهای، طوسی و مشکی ارجح است.
ج)از مقنعه جلو بسته و مدل ساده و یکرنگ و بدون هرگونه تزیین، در رنگهایی که جلب توجه نکند و تقلیدی از فرهنگ غرب نباشد، استفاده شود.
د) کفش از مدل ساده یا پاشنه معمولی مناسب جهت محل کار با رنگهای مناسب باشد.
ه) جوراب با رنگهای سنگین
و) عدم استفاده از زیور آلاتی که در شأن خانمهای کارمند نیست و عدم استفاده از هرگونه لواز آرایشی.
ضمناً پوشش برادران کارمند نیز ساده، معمولی، آستین بلند و آزاد باشد، بطوریکه تقلید از فرهنگ غرب نبوده و در شأن آقایان کارمند باشد!!
(نگاهی کوتاه بر اهم رویدادهای انقلاب، واحد مطالعات و تحقیقات، معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی ص 113 و 114 – چاپ اول پاییز 1370)
#میرحسینموسوی
#حجاب
#افراط
#دروغگو
#منافق
@enqelabeqalam_ir
🗒 چشم فتنه قلم را کور کنید
✍ #محمدهادی_سمتی، طلبه حوزه علمیه قم و دانش آموخته کارشناسی ارشد اندیشه سیاسی در اسلام
#باز_نشر در آستانه سالروز ارتحال فقیه مجاهد مرحوم علامه مصباح یزدی رحمت الله علیه
فَإِنِّي فَقَأْتُ عَيْنَ اَلْفِتْنَةِ / من چشم فتنه را از حدقه در آوردم (کور کردم) / نهج البلاغه خطبه 93
این جمله حماسی و غرور انگیز درباره ماجرای #فتنه_بنی_امیه و حوادث دوران خلافت حضرت امیر علیه السلام است.
ما از کلمه فتنه ، حوادث میدانی و شورش و آشوب به ذهنمان می رسد ولی فتنه به معنای _ غبار آلود شدن و بهم ریختگی فضا_ می تواند با چرخش قلم رخ بدهد،حتی اگر نتیجه ای در کف میدان نداشته باشد.
#فتنه_قلم یعنی آن که آدم قداست مداد _ جوهر_ را فراموش می کند و حقد و کینه و جهالت و حماقت را یکسره در چند سطر خرج می کند و سفید را سیاه یا برعکس جلوه می دهد.
فتنه قلم یعنی کسی که کمترین آشنایی با #عرفان و #فقه و #فلسفه و #اخلاق ندارد،با سخیف ترین تعابیر،#عالمِ_مجاهد،#استاد_اخلاق،#فیلسوف_اسلامی،صاحب نظر در مسائل اساسی اسلام و مصداقی برجسته از بندگان صالح خدا را منفورترین افراد بنامد و حقد و کینه هایی در طراز اهل بدر و خیبر را با سرانگشت جهالتش انتشار بدهد.
او و هرکسی که این چنین مسلکی دارد باید سزای آلوده ساختن قلم و از آن بالاتر مسموم کردن ذهن آدم ها را بدهد و برخورد شدید قضایی انتظاری نابجا نیست بلکه لازمه #برقراری_عدالت است و نمی تواند و نباید انتساب به شهید و شهادت یا همنشینی با #اهل_سیاست مانع از اجرای قانون بشود.
اما مهمتر از این ، وظیفه قلم به دستان متعهد است که فتنه قلم را با قلمی کردن جلوه های ناپیدا و ناشنیده از شخصیت های ارزشمند دینی جبران کنند.
اشکال کار ما این است که در زمان زندگی دانشمندان و #فرهیختگان_بزرگ_اسلام، به دلیل حجاب حیات یا هر عذر دیگری ، ارزش افزوده زندگی این افراد را در مقابل چشم جامعه قرار نمی دهیم یا به سستی از کنارش عبور می کنیم.
دوست و دشمن باید بدانند که زندگی یک عالم فرزانه مانند #علامه_مصباح_یزدی ، در موضع گیری های سیاسی _ به معنای حداقلی و جناحی اش_ خلاصه نمی شود.
چقدر زشت و زننده است که یک جوان دور از آبادی و بی بهره از نَفَس و کلام مرحوم آقای مصباح، تمامی عمر هشتاد و چند ساله او را با حمایت از یک جبهه سیاسی مساوی کند و کینه های جناحی خود را بر تشخیص تکلیفی که از جانب یک #فقیه_اسلام_شناس صورت گرفته است غلبه بدهد و حتی این قدر متوجه نباشد که فهم تکلیف برای کسی که زندگی و جوانی اش را نه در پهنای باند مجازی بلکه در خط به خط کلمات آیه و روایت هزینه کرده است به مراتب آسان تر و البته ارزشمند تر است از فردی که تنها با غلیان احساس و هیجان تکلیفی را برای خودش تشخیص داده است.
اگر یک عالم فرهیخته در حد و اندازه آیت الله مصباح هیچ کار دیگری جز تشخیص تکلیف و حمایت از یک فرد یا جریان انجام نداده باشد،باز نمی توان این را با کنش یک آدم عادی مقایسه کرد.
بگذریم...
جفای بزرگ در حق محمد تقی مصباح یزدی رضوان الله علیه آن است که کمتر کسی بداند لذت نشستن پای درس اخلاق او که در عین شیوایی بیان، حاوی پرمغزترین آموزه های #اسلام_ناب بود هرگز از یاد نمی رود و با یادآمدن محروم شدن از هر جلسه ای که از دست رفته است آهی از نهاد برمی خیزد.
پیرمردی که با تحمل رنج پیری و عوارضش اما در نهایت فروتنی هرشب #ماه_رمضان خود را به محل #درس_اخلاق می رساند و بی توجه به آن که عدد مخاطبانش کم است یا زیاد،بهترین دریافت هایش از #اخلاق_اسلامی را ارائه می کرد.
ما جفا کرده ایم و جفا می کنیم که از آنچه دیده ایم و شنیده ایم نمی نویسیم و اجازه می دهیم تا فتنه قلم نشر پیدا کند و چهره ای ناموزون از زندگی و زمانه اسلام شناسان حقیقی به جامعه تحویل داده شود.
باید آنقدر صفحه کاغذ _ حقیقی و مجازی _ را از شرح حال حقیقی امثال آیت الله مصباح پر کنیم تا کسی به خودش اجازه ندهد که از روی جهالت یا با اشاره و هدایتِ #سیاست_بازان، نورانیت ظاهر و باطن عالمان دینی را به لایک های عاری از ارزش بفروشد و بعد از آن که وانمود می کند پشیمان است همچنان نیش بزند و چنین القا کند که من عذرخواهی کردم اما شما باور نکنید!
در فتنه قلم باید چشم فتنه را کور کرد و از حدقه در آورد.
جنگ و جهاد قلم به این است که اجازه ندهیم محصول زندگانی سراسر برکت عالمی مجاهد همچون علامه مصباح با قلم های مسموم و کینه محور و فحش مدار به تاراج برود.
حالا وقت جنگیدن است برای خشکاندن جوهر قلم هایی که زهر ترشح می کنند و چهره های ماندگار را به ثمن بخس کم فروغ می سازند.
#یادداشت
متن کامل این یادداشت در #خبرگزاری_رسا
#یادداشت_مرتبط:
https://eitaa.com/MHSemati/2078
May 11
🔹 قدر زر زرگر بداند قدر گوهر گوهری
در میان همه توصیفها و تقدیرهایی که حضرت آقا از آیت الله مصباح یزدی رضوان الله تعالی علیه داشتند؛ -که هر کدام به نوبه خود باید مورد بررسی قرار بگیرد- یک نکته میتواند برای جوانان حزب اللهی، متولیان فرهنگی و مربّیان انقلابی از اهمیت بیشتری برخوردار باشد؛ ایشان در پایان فرمایشاتشان فرمودند: «ایشان را از دوره جوانی میشناسم از آن وقت آدم میفهمید ایشان یک مرد متدیّن، اهل دین و اهل تقوا بودند. از جملهی آن کسانی بود که «مَن یُذَکِّرُکُمُ اللهَ رُؤیَتُه» بود؛ رؤیت ایشان هم آدم را کمک میکرد، پیش میبُرد، به یاد خدا میانداخت.»
و بعد در توصیهای به جوانها فرمودند: «هر آن چه برای انسان در دوره کهن سالی میماند سرمایهای است که از دوره جوانی به دست آورده است.»
«هر چه از آن جوانی گذشت، ایشان بهتر هم شد؛ اگرچه هر چه هست، مال همان دورهی جوانی است.شما جوانها قدر این دوره را بدانید؛ آنچه آن آخرِ کار به درد آدم میخورد و گیر آدم میآید و برای آدم میماند، همین [چیزی] است که حالا شماها کسب کردهاید و دارید کسب میکنید. جوانها قدر جوانیشان را بدانند.»
به نظر میرسد این مطلب تذکّری است که فهم صحیح آن میتواند عامل بقا انقلاب اسلامی و اهداف آن باشد و عدم توجّه به آن میتواند خسارتهای فراوانی را به بار بیاورد.
مربیان و متولیان فرهنگ باید بدانند که در کنار همه وظایف ظاهری و مشغولیتهایی که انقلاب اسلامی بر روی دوش جوانان گذاشته است - که به نوبه خود وظیفه و ضروری است - لکن نباید نهال فروشی کرد و قبل از این که این جوان به درختی تناور تبدیل شود که «اصلها ثابت و فرعها فی السماء» او را وارد عرصه اجتماعی کنند؛ یکی از وظایف مهم در این لحظات بی بدیل جوانی ساخت فکر و ایمان است که سرمایه جوان در طول زندگی خواهد شد. مسئولین فرهنگی و نخبگان سیاست گذار باید در خلوت خود به این سولات پاسخ دهند.
1. آیا انس با قرآن کریم و روایات اهل بیت ع در مجامع فرهنگی و تربیتی به عنوان یک اصل به شمار میآید؟
2. آیا مطالعات عمیق اسلامی در جامعه حزب اللهی ما تبدیل به یک گفتمان اصیل شده است؟ یا سختی راه و عدم اقبال اکثریت موجب شده است که عطایش را به لقایش ببخشیم؟
3. آیا توجّه به معنویت و ایمان و رساله خوانی و اعمال عبادی صحیح اولویت برنامههای فرهنگی کشور است؟
به عبارت دیگر مسئولیت بافت تار و پود اعتقادی و ایمانی جوانان در کدام زمان و با چه راهکار و شیوهای باید به سرانجام برسد؟
تبیین و درک صحیح این مطلب میتواند گفتمان سازی ویژگیهای دیگر ایشان را هموار کند. اگر ایشان دارای «علم فراوان، فکر خوب و نوآور، بیان رسا و واضح، انگیزهی تمامنشدنی و بینظیر، خلقیّات و رفتارهای شایسته و برجسته، سلوک و معرفت و توجّه معنوی» بودند سرچشمه همه این خوبی ها را باید در دوران جوانی ایشان جستجو کرد و اگر حضرت آقا امر فرمودند که تفکر آیت الله مصباح گفتمان رایج جامعه شود باید نسل جوان را دریافت و بر اساس موقعیت زمان، طرح ولایت های جدیدی تولید شود تا نیاز جوان امروز را برطرف کند.
🖌 سید مرتضی حسینی
#عمار
#مصباحانقلاب
#متدین
#دینداری
@enqelabeqalam_ir