نهضتِ روایت
📋 عطر جهاد و شهادت/ بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب درباره شهید و شهادت/ شماره ۳ ✍ طیبه قائمی بافقی،
📋عطر جهاد و شهادت/ بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب درباره شهید و شهادت/ شماره 4
✍️ طیبه قائمی بافقی، طلبه سطح ۳ تعلیم و تربیت اسلامی و دانشجوی دکتری مدرسی معارف اسلامی گرایش اخلاق اسلامی
پنجشنبه و عطر شهادت و نوای روح افزای حاج صادق آهنگران که در ذهنمان مرور میشود:
شهادت نردبان آسمان بود
شهادت آسمان را نردبان بود
چرا برداشتند این نردبان را؟
چرا بستند راه آسمان را؟
به راستی، آیا راه آسمان بسته شده؟! یا این ماییم که راه را گم کردهایم؟! غرق روزمرگیها و دنیا شدهایم و نیاز به شهادت را از دست دادهایم؟! امروز شهدای حرم و ترور بیش از پیش به ما فهماندند که راز دستیابی به شهادت فقط عطش و نیاز است. نیازی که زاییده عشق به خدا و عشق به هدف است. آری:
اگر آه تو از جنس نیاز است
در باغ شهادت باز باز است.
در منظومه فکری مقام معظم رهبری شهادت عرصه عشق و دلداگی به خداوند است و در بستر این عشق است که عشق به اسلام، امام، مجاهدت، رشادت جان میگیرد و انسان لایق مقام رفیع شهادت میگردد. همچنان که ایشان میفرمایند: «هرجا که مشاهده کردید فداکاران راه اسلام از شهدا و جانبازان زیادند، بدانید که دلهای زنان و مردان و پدران و مادران، با عشق الهی و عشق اسلام و عشق امام و عشق به انقلاب آغشته است».1372/02/18
عشق به خداوند، اول راه شهیدانه زیستن را به شهید میآموزد و به او حکمت و بصیرت میبخشد؛ مانند کلام شهیدحسن گلگیرنوشآباد: «به خدای خود عشق ورزیدم و اگر هم یاران را دوست داشتم به خاطر خدایی بودن آنهاست و نیز خدا به من عشق ورزید». گویا بازتاب فرمایش رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است که فرمودند: «هرگاه یاد من بر بندهام غالب شود، خواهش و خوشی او را در یاد خود قرار دهم و چون خواهش و خوشی او را در یاد خود قرار دهم عاشق من شود و من نیز عاشق او گردم و چون عاشق یکدیگر شدیم حجاب میان خود و او را بر دارم و عشق خود را بر جان او چیره گردانم، چندان که مانند مردم دچار سهو و غفلت نمیشود، سخن اینان سخن پیامبران است، اینان براستی قهرمانند.»(کنزالعمال، ج 1، ص 433، ح 1872)
آری شهدا قهرمانان راه عشق خداوند هستند که با عمل صالح خود خدا را عاشق خودکردهاند و به شهادت نائل شدند؛ زیرا که خدا فرمود: «آنکس که مرا طلب کند مییابد، آنکس که مرا یافت میشناسد، آنکس که دوستم داشت به من عشق میورزد، آنکس که به من عشق ورزید من نیز به او عشق میورزم، آنکس که به او عشق ورزیدم کشتهام میشود و آنکس که کشتهام شود خونبهایش بر من واجب است و آنکس که خونبهایش بر من واجب است پس من خودم خونبهایش هستم.»
پس یادمان باشد که اگر دنبال شهادتیم، راه آن عشق به خداوند است. همانطور که شهید محسن فرزانه قرقانی در وصیتنامه خود مینویسد عشق به خدا بود که او را به وصال شهادت رساند: «شهادتی که من بارها آرزویش را داشتم و عشقی بر خدا که باعث شد که من درراه اسلام و میهنم به آرزوی خودم برسم عشق به خدا بود که مرا به این راه کشاند تا توانستم این افتخار را به دست بیاورم.» اساساً این وعده خداوند است که با لسان پیامبر به ما یادآوری شد: «قُلْ إِنْ کنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی یحْبِبْکمُ اللَّهُ و ...»(آلعمران/31) شهید سید حسین سید قالیچی میگوید اگر عاشق خدا شوی راه وفا را میآموزی و عاشقانه خود را به دل خطر میسپاری: آری «چون در حریم وفا قدم برداری، عاشقانه بردار و این راه را خالی از خطر مپندار. یا سودای مجاهد بودن در سر بپروران و یا همچون حبیب باش که مجاهد راه حق باید از سر و جان بگذرد». او درس عشق را خوب آموخته بود که نائل به مقام رفیع شهادت شد. همچنان که رسول خدا (ص) فرمودند پای عشق که در میان باشد، سختی معنای خود را از دست میدهد: «بهترین مردم کسی است که عاشق عبادت است و آن را در آغوش کشد و از دل دوست دارد و با تن بدان درآمیزد و خود را برای انجام آن فارغ سازد، او است که باک ندارد در دنیا سختی کشد یا در رفاه باشد.»(روضة المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه، ج 13، ص 157)
این است که شهید، دوران کوتاه عمر و سالها و ماهها و روزهای پیش از «عروج» را بهگونهای میگذراند که ما انسانهای اسیر و گرفتار در تارهای عنکبوتی مادی، نهتنها از تصور آن عاجزیم که با مشاهدهٔ سوزها، دردها و شکوههای آتشین شهید از تابوتب «بودن» و «هستن» و فراق معشوق حیران میشویم...
مانند حاج قاسم عزیز ما که طلب کرد و پر کشید و رفت: «معبود من، عشق من و معشوق من، دوستت دارم. بارها تو را دیدم و حس کردم، نمیتوانم از تو جدا بمانم. بس است، بس. مرا بپذیر، اما آنچنانکه شایسته تو باشم...»
اَللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الشَّهادَةِ فِی سَبِیلِکَ تَحْتَ رایَةِ وَلِیِّکَ الْمَهْدِیّ (عجل الله تعالی فرجه)
ادامه دارد...
#یادداشت
#فرهنگ_شهادت
13870314_8337_128k.mp3
1.35M
#دعای_پایانی
مَنار(معارف ناب امام و رهبری)
@MANAAR_IR
13890529_2609_128k.mp3
3.11M
«واللَّه ذوالفضل العظیم»
سورهی جمعه، هر هفته در نماز جمعه تکرار میشود. آدم در اینجاها میفهمد که چرا سورهی جمعه باید هر هفته تکرار بشود و مردم اینها را بشنوند. ببینید چهطور این حقیقت، به شکل بسیار هنرمندانه و ظریفی بیان شده است. اول، گسترهی دعوت الهی را بیان میکند: «هوالّذی بعث فی الامّیّین رسولا منهم یتلوا علیهم ایاته و یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین. و اخرین منهم لمّا یلحقوا بهم». یعنی خدا این پیامبر را فقط برای همین عدهیی که هستند، نفرستاده است؛ بلکه برای دیگرانی هم که هنوز به اینها ملحق نشدهاند - یعنی شماها، یعنی نسلهای آینده - فرستاده است. آیا پرتاب این دعوت الهی و کشش آن، به نسلهای بعد هم خواهد رسید؟
بیانات در دیدار نمایندگی ولی فقیه در سپاه، 1369/06/29
#ما_و_قرآن
مَنار(معارف ناب امام و رهبری)
@MANAAR_IR
"انسان کامل"
میگویند: وَ العَصرِ. إِنَّ الإنسانَ لَفِی خُسرٍ؛ «عصر» انسان کامل است؛ امام زمان(علیه السلام) است. یعنی «عصاره» همه موجودات. ۷ تیر ۱۳۵۸
ویقولون فیه: (وَالْعَصْرِ* إِنَّ الْاِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ) والعصر هو الإنسان الکامل، وهو صاحب الزمان(علیه السلام) فهو عصاره جمیع الموجودات. ۳ شعبان ۱۳۹۹
"By the time, Lo! Man is in a state of loss." The "time" is a perfect man; it is the Imam of the Time(`a). That is the essence[`usarah] of all creation. June ۲۸, ۱۹۷۹
بيشتر بخوانيد: http://emam.com/posts/index/quote#quote23698
#رایحه_ظهور
بچههای عزیز! شما که امروز جشن عبادتتان را برگزار کردهاید، در حقیقت از امروز خدای متعال با همهی عظمت و جلال خود، با شماها حرف میزند و شما را مخاطب قرار میدهد و شما را به تکلیف سرافراز میکند. امروز شما دختران عزیز از عالم کودکی خارج شدهاید و جزو بزرگها به حساب میآیید؛ چون نماز بر شما واجب است و باید نماز بخوانید و عبادت کنید و با خدای بزرگ حرف بزنید. این دوران شیرین عمر را قدر بدانید و انشاءاللَّه نمازتان را به طور کامل یاد بگیرید. طوری نباشد که دختربچههای عزیزمان که امروز به تکلیف رسیدهاند، نماز را بلد نباشند. البته میدانم که شماها نماز را بلدید؛ اما جزییات نماز را هم باید یاد بگیرید. همهی شما باید عبارات نماز و ذکرهایی که در نماز میگویید و حرکاتی که میکنید و وضو و طهارت و کارهای لازم برای نماز را انشاءاللَّه یاد بگیرید.
بیانات در مراسم جشن تکلیف دانش آموزان بوشهر،۱۳۷۰/۱۰/۱۲
#ما_و_نماز
عمدهی [هدف] در این قرارگاه [نماز جمعه] تبیین است؛ مسئلهی تبیین. عمدهی هدف انبیای الهی تبیین بود؛ حقیقت را بیان کنند؛ چون آن چیزی که موجب میشود انسانها گمراه بشوند این است که حقیقت را نمیشناسند؛ عمده این است. از این قبیل هم هستند که حقیقت را میدانند امّا انکار میکنند، لکن عمدهی انحرافها ناشی از ندانستن حقیقت است و انبیای الهی آمدند تا حقیقت را بیان کنند، واضح کنند، ظاهر کنند، حجّت را تمام کنند بر مردم؛ مسئلهی تبیین این است. اَلعُلَماءُ وَرَثَةُ الاَنبیاء؛(کافی، ج ۱، ص ۳۲) شما میراثبر انبیا هستید، از جمله در این قضیّه؛ مسئلهی تبیین.
بیانات در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور،۱۳۹۴/۱۰/۱۴
جمعه ها #قرارگاهِ_تبیین را دنبال کنید.
جنگ جمل.pdf
4.26M
📖 #پیشنهاد_مطالعه
♨️ بهمناسبت سالروز وقوع #جنگ_جمل ؛ ۱۰ جمادیالاولی سال ۳۶. جنگی از که در حدّفاصل ظهر تا غروب آفتاب به وقوع پیوست.
📗 فصل سیزدهم از کتاب #نقش_نگار (مروری بر زندگی و سیرهی سیاسی امیرالمؤمنین علیهالسلام از منظر حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدّظلّهالعالی) با موضوع «جنگ جمل، رویارویی با ناکثین»
🗒 ۲۰ صفحه
⏱ زمان مطالعه: ۲۰ دقیقه
💢 سرفصلها:
▫️ پیچیدگی و عظمت فتنهی جمل
▪️ راه تشخیص حق از باطل در فتنههای بزرگ
▫️ قاطعیّت بینظیر امیرالمؤمنین (علیهالسلام)
▪️ جنایتهای عجیب فتنهگران در بصره
▫️ درگیریِ سران فتنه برای امامت جماعت!
▪️ سربلندیِ کوفیان در فتنهی جمل
▫️ اتمامحجّت امام (ع) با سران و اصحاب فتنه
▪️ شجاعت علوی در میدان جنگ
▫️ روشنگریِ فکری در خطّ مقدّم جبهه
▪️ سلاح زبیر در دست امام (ع)
▫️ نحوهی برخورد با عایشه پس از شکست
▪️ نقش باند اموی در فتنهی جمل
▫️ دعوتِ روشنگرانه به حقّ
▪️ اوّلین اقدام امام (ع) پس از پیروزی
▫️ منطق محاسباتیِ امیرالمؤمنین (ع) در تحلیل فتنه
▪️ شیوهی پاسخ امام (ع) به اشکالات و شبهات
▫️ لغزش بزرگان خواصّ در فتنه و عذرخواهی از امام
#معرفی_کتاب
@qom_khamenei_ir
رهبر معظّم انقلاب:
«نظریّهی مقاومت در مقابلِ دشمنِ قویپنجه را تبلیغ کنید، ترویج کنید. بعضی تصوّر نکنند که چون دشمن بمب دارد، موشک دارد، دستگاههای تبلیغاتی دارد و از این قبیل، ما عقبنشینی [کنیم]؛ نخیر، نظریّهی مقاومت، یک نظریّهی اصیل و درست است؛ هم در مقام نظر، هم در مقام عمل؛ از لحاظ نظری و از لحاظ عملی -از هر دو جهت- باید [ترویج شود]... هم در بین خودتان و هم محیطی که در آنجا قرار دارید و هم حتّی در ارتباط با کشورهای دیگر و جوانهای دیگر.» (۱۲ آبان ۱۳۹۷)
کانون فرهنگی منار به مناسبت سالروز شهادت سردار شهید #حاج_قاسم_سلیمانی برگزار میکند:
فراخوان یادداشتنویسی با موضوع #اندیشه_مقاومت
📣 از همۀ طلاب و دانشجویان فرهیخته و نویسنده دعوت میشود در موضوع اندیشۀ مقاومت و با محوّریت دیدگاههای رهبر معظّم انقلاب که در کتاب «اندیشهی مقاومت» تشریح شده است، دیدگاههای خود را بنویسند و برای ما ارسال نمایند.
به سه نفر از برترین نویسندگان (با معیارهای کمّی و کیفی) جوایزی به شرح زیر اعطاء میشود:
نفر اول: ۵۰۰ هزار تومان
نفر دوّم: ۴۰۰ هزار تومان
نفر سوم: ۳۰۰ هزار تومان
دیدگاههای خود را در قالب یادداشت و همچنین آفرینشهای هنری (پادکست صوتی، نماهنگ تصویری، پوستر و...) برای ما ارسال کنید.
🔰 جزئیات بیشتر در مطلب بعدی توضیح داده می شود.
#اطلاعیه #مسابقه_یادداشت_نویسی
🆔@manaar_ir
روزگاری در این کشور قرآن مهجور بود!
بحمدالله در جمهوری اسلامی توفیقات ما در تقرّب به قرآن کم نبود؛ ما از قرآن خیلی دور بودیم؛ در دوران حکومت طاغوت در این کشور قرآن بکلّی مهجور بود؛ در مدارس ما -مدارس کودکان، مدارس بزرگسالان، دبیرستانها، دانشگاهها- از قرآن هیچ خبری نبود؛ در جامعهی ما از قرآن خبری نبود. جلسات قرآنیای وجود داشت [امّا]مهجور بود؛ نمونههایش را در تهران، در مشهد، در جاهای دیگر، بعضیها را از نزدیک دیده بودیم، بعضیها را هم شنیده بودیم؛ یک عدّهای میآمدند، یک قرآنی تلاوت میشد و تمام میشد میرفت. حفظ قرآن، اُنس با قرآن، تلاوت دائمی قرآن، نشر معارف قرآن، این چیزها خیلی کم وجود داشت. انقلاب ما را به قرآن نزدیک کرد، با قرآن آشنا کرد. امروز ما مفتخریم به اینکه علاقهمند به قرآنیم، مشتاق به قرآنیم، مفتخریم که جوانهای ما علاقهمند به قرآنند. امروز هرجایی در این کشور، در هریک از شهرها، یک جلسهی قرآنی اعلام بشود، هجوم جوانها به آن جلسه فراوان خواهد بود. میبینید جلسات قرآن را؛ در همهی شهرها، در همهی محافل، میروند هجوم میآورند، میشنوند، مینشینند؛ اینها چیزهایی است که به برکت انقلاب رخ داده است، به برکت اسلام رخ داده است.
بیانات در دیدار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن، ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
#ما_و_قرآن
مَنار(معارف ناب امام و رهبری)
@MANAAR_IR
💠 چگونه در رسانه یادداشت بنویسیم؟
یادداشت رسانه ای مطلوب چه ویژگی هایی دارد؟
🔷 کانون فرهنگی،تبلیغی منار برگزار می کند:
✍ دوره یادداشت نویسی رسانه ای
استاد: آقای حسن طاهری،روزنامه نگار و فعال رسانه ای
به صورت حضوری و مجازی
اطلاعات بیشتر را از شناسه @Manaar_admin دریافت کنید.
#اطلاعیه
#دوره_یادداشت_نویسی