🚫#دروغ
✍دیگر از محرّمات و آفتهای خطرناک زبان، دروغ گفتن است.
🔸دروغ از گناهان بزرگ و کلید گناهان و سرچشمه تمام بدیها و زشتیها است.
🔹مؤمن با فضیلت هیچگاه زبانش را به این خوی زشت عادت نمیدهد، چه آن که دروغ از انسان شخصیّتی کاذب و وارونه میسازد و اعتبار او را از بین میبرد و اعتماد عمومی را سست میکند.
🔸ولی چون دروغ کار آسانی است و مایه زیادی نمیخواهد، متأسفانه بعضی از مردم به گمان آن که زودتر به مقصد برسند به آن متوسّل میشوند و بدین منظور آسمان و ریسمان را به هم میبافند و چه بسا در یک روز دهها دروغ میگویند و نقطه اوج فاجعه آنجا است که این گونه افراد نسبت به بازتابهای منفی و عواقب شوم آن در زندگی فردی و اجتماعی نمیاندیشند و دروغ را به حساب زرنگی و زیرکی میگذارند و راستگویان را افرادی بیعرضه و بیسیاست میپندارند.
🔹ولی آنها از این نکته مهم غافلند که دروغپردازی برخلاف فطرت پاک و شخصیت والای انسان است و نمیدانند که دروغ، دشمنی و ستیزه جویی با خداوند متعال و برخلاف فلسفه آفرینش پروردگار است، زیرا او جهان را بر اساس صدق و راستی و حقیقت و درستی بنا نهاده است.
#قرآن
💠وقَالَ رَجُلٌ مُؤْمِنٌ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَكْتُمُ إِيمَانَهُ أَتَقْتُلُونَ رَجُلًا أَنْ يَقُولَ رَبِّيَ اللَّهُ وَقَدْ جَاءَكُمْ بِالْبَيِّنَاتِ مِنْ رَبِّكُمْ وَإِنْ يَكُ كَاذِبًا فَعَلَيْهِ كَذِبُهُ وَإِنْ يَكُ صَادِقًا يُصِبْكُمْ بَعْضُ الَّذِي يَعِدُكُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ كَذَّابٌ (سوره غافر آیه 28)
📝مرد مومني از آل فرعون كه ايمان خود را پنهان ميداشت گفت، آيا ميخواهيد كسي را به قتل برسانيد بخاطر اينكه ميگويد پروردگار من الله است در حالي كه دلائل روشني از سوي پروردگارتان آورده، اگر دروغگو باشد دروغش دامن خود او را خواهد گرفت، و اگر راستگو باشد (لااقل) بعضي از عذابهائي را كه وعده ميدهد به شما خواهد رسيد، خداوند كسي را كه اسرافكار و بسيار دروغگو است هدايت نميكند.
📚 برگرفته از کتاب اخلاق عملی، آیت الله مهدوی کنی، ص 94 و 97
__________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#داستان_های_اخلاقی
✍یک استاد دانشگاه میگفت: یک بار داشتم برگههای امتحان را تصحیح میکردم. به برگهای رسیدم که نام و نام خانوادگی نداشت. با خودم گفتم ایرادی ندارد. بعید است که بیش از یک برگه نام نداشته باشد. از تطابق برگهها با لیست دانشجویان صاحبش را پیدا میکنم. تصحیح کردم و 17/5 گرفت. احساس کردم زیاد است.
کمتر پیش میآید کسی از من این نمره را بگیرد. دوباره تصحیح کردم 15 گرفت. برگهها تمام شد. با لیست دانشجویان تطابق دادم اما هیچ دانشجویی نمانده بود. تازه فهمیدم کلید آزمون را که خودم نوشته بودم تصحیح کردم.
💠اغلب ما نسبت به دیگران سخت گیرتر هستیم تا نسبت به خودمان و بعضى وقتها اگر خودمان را تصحيح كنيم ميبينيم به آن خوبى كه فكر ميكنيم، نیستیم.
_________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
✍یکی از راه های درک زشتی #دروغ و نجات از آن، اندیشه دربارۀ انگیزهها و دلیل دروغ گفتن است.
علت دروغ در احادیث، چند مورد است:
1- احساس ذلّت درونی
یعنی شخص وقتی قابلیت خود را نشناخته و میخواهد
شخصیتی ساختگی، تحویل اطرافیان بدهد، به دروغ متوسل میشود.
💠پیامبر اکرم(ص) میفرماید: لا يَكذِبُ الكاذِبُ إلاّ مِن مَهانَةِ نَفسِهِ علَيهِ؛ دروغگو، دروغ نمیگوید؛ مگر به خاطر خواری و ذلّت باطنی.
📚کنز العمّال، 8231
و به همین دلیل علی(ع) میفرماید:
این علّت دروغ: یکی از بدترین دلیلهاست.
زیرا فرد دروغگو خیال میکند با دروغ میتوان پوششی برای کمبودها قرار دهد. راه به دست آوردن عزّت، همان راستی، کسب دانش و پاکی است. اصلاً همۀ باید بدانیم خداوند درون هرکس استعداد و سرمایۀ خاصی گذاشته که میتوان آن را کشف کرد و عزیز شد و نیازی به دروغ نیست.
2- عادت به دروغ
3- ترس
4- علاقه به مال و وابستگیها
5- حسد
6- خشم
📚راهکارهای دوری از گناه سلسله مباحث دروغ، نوشته عزیزالله حیدری
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
@nejatazgoh.mp3
5.66M
#فایل_صوتی
👤 #استاد رائفی پور
📢راه توبه ای که امام سجاد (علیه السلام) باز کردند ....
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#سخن_علماء_بزرگان
حجت الاسلام والمسلمین #عالی
💢حربه ها و سیاست های شیطان برای #نفوذ_در_انسان 4
✍️در قدم بعدی #شیطان #گناهان صغیره را کوچک میکند. مثلا یک شب که هزار شب نمیشود و این کار به کسی ضرر نمیزند و بعد کم کم انسان بزرگترین گناهان را انجام میدهد. ما در تاریخ میبینیم که بعضی انسانها، افراد بدی نبودهاند ولی از جنایت کارترین انسانها شدهاند. مثلا عبدالملک #مروان که از خلفای بنی امیه بود زمانی به کبوتر #مسجد معروف بود. او وقتی به خلافت رسید خیلی کشتار کرد. او میگفت: زمانی اگر من مورچهای را میکشتم وجدانم آسوده نبود ولی الان آدم میکشم و اصلا ناراحت نیست. او در عرض یک شب به این مرحله نرسیده است. این افراد درونشان کم کم پوک شد و شیطان در آن جای گرفت. #شمر زمانی جزو سربازان #امیرالمومنین بود. شمر در #جنگ #صفین زخمی شد. چه اتفاقی افتاد که او آنقدر سقوط کرد که جزو جلادهای #کربلا شد؟ این اتفاق به تدریج میافتد. انسانها در اول خوب بدنیا میآیند ولی بتدریج #قاتل میشوند.
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#حدیث
🔅 #پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
✍️ من أحیا لَیلةَ العِیدِ ولَیلةَ النِّصفِ مِنشَعبانَ ، لَم یَمُتْ قَلبُهُ یَومَ تَموتُ القُلوبُ .
🔴هرکه شب عید (فطر و قربان) و شب #نیمه_شعبان را #احیا کند ، در آن روزی که دلها میمیرند ، دل او نمیرد .
📚ثواب الأعمال : 1/102/2 منتخب میزان الحکمة : 284
___
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#سبک_زندگی
⭕️ گناه و محرومیّت از محبّت پروردگار (15)
🔅#گناه_و_دور_شدن_از_رحمت_پروردگار (1)
✍️دوّمین اثری که #گناه برای شخص #گنهکار به جای می گذارد، این است که گنهکار علاوه بر از دست دادن محبّت و دوستی خداوند - که در فصل گذشته بدان اشاره شد مورد لعن #خدا ، فرشتگان و انبیا قرار می گیرد و از رحمت پروردگار دور می شود.
🔺معنای لعن
راغب اصفهانی در مفردات، در معنای «لعن» می نویسد: «لعن به معنای طرد کردن و دور نمودن شخص است از خود، از روی خشم و غضب و این، وقتی از طرف خداوند باشد، به معنای عقوبت در آخرت و بریده شدن از #رحمت و توفیق الهی در دنیا می باشد». 📚معجم مفردات الفاظ القرآن، ص 451.
بر این اساس، شخصی که مشمول #لعن #خداوند می گردد، در دنیا از رحمت و توفیق الهی بی نصیب می شود و در #آخرت، گرفتار عقوبت پروردگار می گردد.
💢گناهانی که موجب لعن هستند
اکنون که به معنای لعن پی بردیم، مناسب است بدانیم چه گناهانی هستند که اگر انسان آن ها را انجام دهد، مشمول لعن الهی شده و رحمت خداوندی از او قطع می گردد.
در #قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام برای بسیاری از #گناهان، اثر دوری از رحمت خداوند ذکر شده است و مرتکبین آن ها را مشمول لعن خداوند دانسته اند که برخی از آن ها را بیان می کنیم.
📚آثار گناه در زندگی و راه جبران / علی اکبر صمدی
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#حدیث
🔅 #پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
✍️ فَضْلُ الشّابِّ اْلعابِدِ الَّذى تَعَبَّدَ فِى صَباهُ عَلَى الشَّيخِ الَّذى تَعَبَّدَ بَعْدَ ما كبُرَتْ سِنُّهُ كَفَضْلِ اْلمُرْسَلينَ عَلى سائِرِ النّاسِ..
🔴برترى جوانى كه در جوانى خدا را عبادت مى كند بر پيرى كه پس از پير شدن به عبادت مى پردازد، مانند برترى پيامبران الهى نسبت به ديگران است.
📚ميزان الحكمه ج 5، ص 9
@nejatazgonah
راه نجات از #دروغ
💢1- خواندن آیات و احادیث درباره دروغ
راستی که وقتی انسان میخواند، پیامبرصلی الله علیه وآله فرمود: وقتی مؤمن بدون عذر دروغ میگوید، هفتاد هزار فرشته او را لعنت میکنند و از قلب او بوی گندی بیرون میآید که تا عرش بالا میرود و حاملان عرش او را لعنت میکنند...(1) آدم دچار نفرت از خودش و دروغ میشود.
و در حدیث دیگری آمده است:
اوّلین کسی که دروغ فرد را میداند خداست، سپس دو فرشتهای که با او هستند، سپس خود کاذب میفهمد که در سخنش دروغگوست.(2)
پیامبرصلی الله علیه وآله هشدار داده است که شیطان سرمه و لیسیدن و بوییدنی دارد. سرمهاش خواب و بوییدنش خشم و لیسیدنش، همان دروغ است.(3)
💢2- اندیشه در آثار دروغ
در کلام حضرت مسیحعلیه السلام به اصحابش آمده است:
وقتی کسی دروغ را تکرار میکند، ارزش و بهایش (نزد خدا و خلق) از بین میرود.
💢3- هم نشینی با راستگویان .
💢4- تفکّر در انگیزههای دروغ بسیار سازنده است.
📚1-جامع السعادات، ج 2 ص 322.
📚2-همان، ص 323.
📚3-همان، ص 323.
📚راهکارهای دوری از گناه سلسله مباحث دروغ، نوشته عزیزالله حیدری
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
سبک زندگی امیرالمؤمنین علی (ع)
💢1- حلالخواری و خشنودی خدا و پیامبر: از مهمترین ویژگیهایی که یک انسان مومن را از غیر مومن متمایز میکند همین اموری است که حضرت صادق(ع) در این حدیث فرموده است: به خدا سوگند علیبنابیطالب(ع) تا روزی که از این دنیا رفت مال حرامی نخورد و هیچگاه بر سر دو راهی - که هر دو راه مورد خشنودی خدا باشد- قرار نگرفت مگر اینکه پرزحمتترین آنها را برگزید و هر حادثه مهمی که برای پیامبر خدا پیش میآمد - به دلیل اعتمادی که به علی داشت- از او کمک میگرفت. در میان این امت هیچکس نتوانست همانند علی(ع) راه پیامبر را- بیکم و کاست- طی کند و با این همه تلاش و کوشش، همواره چون بیمناکان کار میکرد، چشمی به بهشت و چشم دیگر بر آتش داشت، از سویی امیدوار پاداش بهشت و از سوی دیگر هراسناک از کیفر آتش بود.
📚(الارشاد، ص 255)
ابن عباس نیز درباره طالب رضای حق بودن ایشان میگوید: علی(ع) در تمامی کارهای خود همواره در پی رضایت الهی بود و به همین جهت «مرتضی» نامیده شد. 📚(المناقب، ج 3، ص 110)
در مدینه آن حضرت(ع) برای محافظت از جان پیامبر(ص) در مسجد خود را آماده مقابله با توطئهها میکرد، زیرا منافقانی درصدد ضربه زدن به آن حضرت(ص) بودند، از همین رو مراقبت و حفاظت از جان پیامبر لازم بود و امام به عنوان محافظ رسول خدا(ص) کنار ستون محرس در مسجدالنبی مینشسته و مراقب اوضاع بود. آن ستون هم در مسجدالنبی و کنار قبر حضرت رسول مشخص است و روی آن نوشته است: «اسطوانه الحرس»
💢2- پشتیبانی حق و سازشناپذیری: از ویژگیهای آن حضرت(ع)، نداشتن سازش با مخالفان حق و عدل و برخورداری از قاطعیت انقلابی در راه انجام وظیفه بود. خود آن حضرت(ع) میفرماید: به جان خودم سوگند، در نبرد با کسی که مخالفت حق کند و راه گمراهی پیش گیرد، نه مداهنه و سازش میکنم نه سستی.
(نهجالبلاغه، الخطب: 24) و در جایی دیگر میفرماید: در تمامی زندگی من، نقطه سیاهی نیست تا عیب جویان و اشارهکنندگان با چشم و ابرو اشاره کنند و سخنی گویند. خوارترین افراد نزد من عزیز است تا حق او را بستانم و نیرومند نزد من ناتوان است تا حق دیگران را از او بازگیرم. ما با تمام وجود به قضای الهی خشنود و در برابر فرمانش تسلیم هستیم.
📚(نهجالبلاغه، الخطب: 37)
آن حضرت(ع) به آنچه میگفت عمل میکرد و از همین رو، قاطعیت، در اجرای حق و عدالت و پشتیبانی از مظلوم در برابر ظالم از ویژگیهای «حکومت علوی» بود. هرچند اجرای دقیق عدالت، به کام دنیا خواهان خوش نمیآمد و عدهای از او میرنجیدند، اما دلخوشی آن حضرت این بود که خدایش از او راضی است. آن حضرت(ع) میفرماید سخن گفتن از عدل و حق آسان ولی عمل بدان سخت و دشوار است.
ادامه دارد....
_____________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
🔴سخن پایانی:
برخی از #دروغها هستند که ما آنها را نمیشناسیم، امّا جزء دروغ حساب میشوند.
🔸مثلاً در حدیث آمده است که روزی پیامبرصلی الله علیه وآله با همسران خویش بودند و ظرفی شیر، نزدشان بود. پیامبرصلی الله علیه وآله قدری نوشیدند، سپس به زنان تعارف نمودند. آنان گفتند: ما اشتها نداریم. پیامبرصلی الله علیه وآله فرمود: گرسنگی را با دروغ جمع نکنید.
گفتیم: آیا این هم دروغ حساب میشود؟
فرمود: دروغ نوشته میشود، حتی دروغ کوچک نوشته میشود: دروغچه (کُذیبه)(1)
🔹و در حدیث دیگری آمده وقتی مادر به بچه میگوید بیا به تو چیز (خوبی) بدهم و مقصدش فقط کشاندن بچه باشد، دروغ گفته است؛ مگر آنکه واقعاً چیزی بدهد.(2)
🔸نوع دوم، دروغهایی است که به عنوان شوخی گفته میشود؛ یعنی میگوید: شوخی کردم؛ در حالی که باید قرینهای برای شوخی موجود باشد وگرنه دروغ حساب میشود و در حدیث آمده که انسان طعم (شیرین) ایمان را نمیچشد؛ مگر دروغ جدی و شوخی را ترک کند.(3)
🔹نوع سوم، زمانی است که میگوید خدا میداند، یا خدا شاهد است و با این جمله میخواهد سرپوش بگذارد و حال آنکه دروغ میگوید.
🔸نوع چهارم، آنجاست که هر آنچه شنیده، بگوید و این دروغ شایعی است؛ به ویژه کسانی که درباره مسؤولین خوب نظام هم خودداری نمیکنند و همه شنیدهها را میگویند و به همین دلیل حضرت علیعلیه السلام میفرماید:
هر آنچه میشنوی با مردم بازگو نکن؛ زیرا این کار برای دروغگویی تو کفایت میکند.(4)
روشن است که در شنیدههای بدون تحقیق، حتماً دروغهایی هست.
🔹نوع پنجم، که از انواع دروغ محسوب میشود؛ عبارتند از شهادت زور؛ یعنی شهادت به ناحقّ، قسم دروغ و خلف وعده.
مرحوم نراقی این دروغها را از بدترین شکلهای دروغ میداند.(5)
قسم دروغ از مواردیست که بین کاسبها بسیار شیوع دارد. و درحدیث پیامبرصلی الله علیه وآله آمده است که فرمود:
خداوند با 3 نفر روز قیامت، سخن نمیگوید: منت گذار در هدیه فروشنده جنس با قسم دروغ و کسی که لباسش (از روی تکبر) بلند بوده و روی زمین میکشد.(6)
📚1) میزان الحکمة، ج 8، ص 346.
📚2) همان، ص 346.
📚3) نهج البلاغه، کلمات قصار.
📚4) نهج البلاغه، باب نامهها، نامه 61.
📚5) جامع السعادات، ج 2، ص 231.
📚6) همان، ص 331.
📚راهکارهای دوری از گناه سلسله مباحث دروغ، نوشته عزیزالله حیدری
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
سبک زندگی امیرالمؤمنین علی (ع)
💢3- رضایت خداوند اصل اساسی در سیاست علوی: امیرمؤمنان(ع) جز برای رضایت خداوند گامی برنداشت و بر آن بود تا با خداوند در حالت «راضیه مرضیه» با نفسی مطمئن ملاقات کند. 📚(فجر، آیات 27 تا 30)
اینگونه است که در دوره جاهلیت و اسلام هرگز از این اصل در هیچ یک از سیاستهایش عدول نکرد. آن حضرت(ع) درباره این راهبرد اساسی در سیاست عمومی خویش می فرماید: به خدا سوگند، من همواره در زمره پیشتازان این حرکت بودم تا روزی که جبهه دشمن تار و مار شد و جاهلیت از صحنه بیرون رفت، بیآنکه کمترین ضعف یا ترسی داشته باشم و امروز نیز در همان راستا قدم برمیدارم و تصمیم دارم باطل را بشکافم تا حق از پهلوی آن بیرون آید. مرا با قریش چه کار؟ که دیروز در موضع کفر بودند و با آنان جنگیدم و امروز نیز که گرفتار فتنه و انحراف شدهاند به پیکارشان خواهم خاست. من همانگونه که دیروز با آنان برخورد کردم امروز نیز همانم.📚 (نهجالبلاغه، خ 33)
همین سیاست است که دیگران را به دشمنان وی تبدیل کرد و اجازه ندادند تا به عنوان خلیفه خدا و پیامبر(ص) بر منصب ولایت الهی خود در ظاهر قرار گیرد و او را از ولایتظاهری و خلافت دنیوی محروم کردند. در حقیقت تنها گناه امام(ع) از نظر دیگران همان سازش ناپذیری و سیاست راهبردی رضایت خدا است. همین رضایتجوئی خداوند و عدم تکیه و اعتماد به غیر خدا موجب میشود تا ایشان به جنگاوری بیباک تبدیل شود و در زمان تنزیل و تاویل از مشرکان و منافقان نهراسد.
حضرت امیرالمؤمنین(ع) فرمود:... و از شگفتیهای زمانه این است که - شامیان- به من پیام دادهاند که خود را برای مقابله با سرنیزهها آماده کنم و برای ضربههای شمشیر شکیبا باشم، مادران گریان به سگوشان بنشینند! تاکنون کسی مرا با دعوت به جنگ تهدید نکرده است و از زخمهای نیزه و شمشیر هراسی نداشتهام، چرا که بر یقین به پروردگارم تکیه دادم و دینم را زنگار شبهه نیالوده است. 📚(نهجالبلاغهًْ خ 22)
💢4. عدالتخواهی و عدالتمحوری: از دیگر سیاستهای راهبردی امام علی(ع) در سبک زندگی ایشان عدالتخواهی و عدالتمحوری است. همین عنصر نیر بسیاری را از وی و حکومتش دور میکند؛ زیرا اجرای عدالت در حق خود و خویشان بسیار سخت و دشوار است؛ این در حالی است که آموزههای اسلامی تاکید دارد که عدالت را حتی در حق دشمنان چنان اجرا کنید که به وی ظلمی روا نشود و به خاطر خویشان و دوستی با افراد از عدالت عدول نکنید. 📚(مائده، آیه 8؛ انعام، آیه 152)
سیاستهای عدالتی امیرمومنان(ع) بر بیتقوایان سخت میآمد؛ زیرا از نظر قرآن عدالت نزدیکترین حالت به تقوای الهی است. 📚(همان)
در روایت است آنگاه که حضرت امیر به دلیل رعایت مساوات در تقسیم بیتالمال مورد عتاب قرار گرفت فرمود: آیا به من امر میکنید و اصرار میورزید تا پیروزی را به بهای ستم بر کسانی که مسئولیت سرپرستی آنها بر دوشم نهاده شده است به دست آورم؟ به خدا سوگند که تا روزگار در گردش است و ستارگان آسمان در پی هم حرکت میکنند، چنین کار ناروایی نخواهم کرد. اگر این مال، ثروت شخصی من بود در تقسیم آن مساوات را رعایت میکردم، چه رسد به اینکه مال، مال الله است. 📚(نهجالبلاغهًْ، خ 124)
آن امام را تندیس عدالت میگویند؛ چنان که خود میفرماید: به خدا سوگند اگر اقلیمهای هفتگانه زمین را با هر چه در زیر آسمان آنها است به من دهند تا خدا را در حد گرفتن پوست جوی از دهان موری نافرمانی کنم، نخواهم کرد. چرا که این دنیای شما در نزد من از برگ نیم جویدهای در دهان ملخی ناچیزتر است. علی را با نعمتهای فناپذیر و لذتهای گذرا و ناپایدار چه کار! 📚(نهجالبلاغهًْ، خ 222)
ادامه دارد....
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#چشم_چراني متاسفانه يکي از بيماري ها و عادت هاي ناپسندي است که برخي از افراد جامعه به دلايل مختلف بدان دچار مي شوند.
📝چشم چراني در مقابل غض بصر و چشم پوشي, به معناي نگاه خيره و شهوت آلود به نامحرم است که با انگيزه لذت طلبي جنسي انجام مي شود. ما در روابط اجتماعي خود با ديگران چه جنس مخالف يا موافق به طور طبيعي با آنها ارتباط حضوري و کلامي داريم و به آنها نگاه مي کنيم, نگاهي که به هيچ وجه در آن بحث تحريک شهوت و لذت جنسي مطرح نيست, اين نگاه ها داخل در مقوله چشم چراني نيستند, ولي نگاه هاي ادامه داري که با انگيزه لذت جنسي انجام مي شود و به تحريک شدن غريزه و ميل جنسي مي انجامد, تحت عنوان چشم چراني تعريف مي شود.
💠حدیثی از امام علی (ع): «چشمان شکارگاه های شیطان است» 📚میزان الحکمه، ج10، ح20244.
💠حدیثی از امام صادق (ع): «حضرت مسیح (ع) به اصحاب خود فرمود: بر شما باد که از نگاه حرام خود را حفظ کنید؛ زیرا در قلب شهوت می کارد و گناه و فسق روییده می شود و فتنه درو می کند.» 📚 میزان الحکمه، ج 10؛ ح 20250.
_____________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah