💠فضایل #شب_قدر
عظمت و فضیلت این شب را بر سایر شبها از این امور میتوان به دست آورد:
💢1. آمرزش گناهان: پیامبر خدا صلی الله علیه وآله در تفسیر سوره «قدر» فرمودند: «هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده میشود.» (1)
💢2. قلب رمضان: امام صادق علیه السلام فرمودند: «از کتاب خدا استفاده میشود که شماره ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماهها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است». (2)
💢3. بهتر از هزار ماه: در فرهنگ غنی اسلام، همه چیز را با معیارهای الهی میسنجند و بر همین اساس قرآن در مورد شب قدر میفرماید: «لَیلَةُ الْقَدْرِ خَیرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْر» در دعای 44 صحیفه سجادیه نیز میخوانیم: «(عبادت و بندگی در) شبی از شبهای آن، آن را برابر با (عبادت در) شبهای هزار ماه قرار داد (چون خیرات و برکات و سودهای دینی و دنیوی در آن است) و آن را شب قدر نامید».
💢4. نزول قرآن: طبق روآیات، مجموع قرآن در شب قدر نازل شده است. (3) این نزول دفعی و یکباره قرآن است، اما نزول تدریجی قرآن طی 23 سال دوران نبوت پیامبر گرامی (ص) به صورت الفاظ نازل شده است.
💢5. نزول ملائکه: نزول ملائکه و روح در شب قدر نشانه شرافت آن بر هزار ماه است. امام باقر علیه السلام فرمودند: «عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.» (4)
💢6. عرضه اعمال بر حجت خدا: بنا بر روآیات و ظاهر آیت سوره قدر، شب قدر منحصر به زمان رسول خدا (ص) نیست و فرشتگان در شب قدر مقدّرات یک سال را نزد «ولی مطلق زمان» میآورند و بر او عرضه میکنند.(5) این واقعیت از روز نخستین وجود داشته است و تا قیامت هم ادامه خواهد یافت. از سویی نیز بنابر روآیات زمین از نخستین روز خلقت تا آخر فنای دنیا بیحجّت نخواهد بود (6) چنانکه امام علی علیه السلام فرمودند: «شب قدر در هر سالی هست، در این شب امور همه سال (و تقدیرها و سرنوشتها) فرو فرستاده میشود. پس از درگذشت پیامبر (ص) نیز این شب صاحبانی دارد».(7) حجت خدا در زمین در زمان حاضر وجود مقدّس و مبارک حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است و اوست که حجت خدا و وصی اوصیا و خلیفه رسول خدا (ص) و معصوم از هر گناه و پلیدی است و لذا صاحب شب قدر است.
📚1. تفسیر منهج الصادقین، ج 10، ص 308.
📚2. بحارالانوار، ج 58، ص 376 ؛ امالی شیخ صدوق، مجلس، 15، ج 4.
📚3. اصول کافی، ج 1، ص 362 ؛ امالی، مجلس 15، ج 5.
📚4. ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 133.
📚5. تفسیر نمونه، ج 27، ص 190؛ اصول کافی، ج 1، ص 352.
📚6. اصول کافی، ج 1، ص 251.
📚7. همان، ج 1، ص 363.
________________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#سبک_زندگی
⭕️ گناه و محرومیّت از محبّت پروردگار (18)
🔅#گناه_و_دور_شدن_از_رحمت_پروردگار (4)
🔺تهمت به زنان پاکدامن
✍️همان گونه که قبلاً اشاره شد، آبروی مؤمن مانند خون و جان او محترم است و نباید بی جهت خدشه دار شده و مورد تعرّض قرار گیرد. بر این اساس، اگر کسی با نسبت ناروا و اتهّام بی دلیل، وجهه و آبروی فرد مسلمانی را لکّه دار نماید، #خداوند متعال، #کیفر و مجازات سختی را برای او در نظر گرفته است.
🔸از برخی احکام #اسلام استفاده می شود که آبروی افراد از #جان آنان باارزش تر است؛ زیرا گاهی از دست رفتن #آبرو ، خسارتی است غیر قابل جبران، چون فرد یا #خانواده و گاهی طایفه ای را از هستی و اعتبار ساقط می کند. بر این اساس، در احکام قضایی، اگر دو نفر شاهد عادل بر #قاتل بودن شخصی (در قتل صورت گرفته) شهادت بدهند، قاتل بودن آن فرد، ثابت می شود؛ یعنی دو شاهد #عادل در تنفیذ حکم، کفایت می کند؛ امّا در مورد زنا که پای آبرو، حیثیت و عرض انسان مطرح است - باید چهار عادل، آن هم با شرایطی خاصّ، شهادت بدهند و گرنه خود شهادت دهندگان، مجازات می شوند.
🔹بر این اساس است که #قرآن کریم، تهمت زدن به #زنان عفیف و پاکدامن را گناهی بزرگ دانسته و صاحب این #گناه را در ردیف کسانی قرار داده است که مشمول #لعن و دوری از رحمت خداوندی می باشند. در قرآن کریم چنین آمده است: «إِنَّ الَّذِینَ یَرْمُونَ الْمُحْصَناتِ الْغافِلاتِ الْمُؤْمِناتِ لُعِنُوا فِی الدُّنْیا وَالْأخِرَهِ وَلَهُمْ عَذابٌ عَظِیمٌ»؛«کسانی که زنان پاکدامن و بی خبر (از هر گونه آلودگی) و مؤمن را متّهم می سازند، در #دنیا و #آخرت از رحمت الهی بدورند و عذاب بزرگی در انتظارشان است». 📚سوره نور، آیه 23.
طبق این آیه شریفه، تهمت زدن به زنان پاکدامن نیز از گناهانی است که لعنت الهی را در دنیا و آخرت به دنبال دارد.
📚آثار گناه در زندگی و راه جبران / علی اکبر صمدی
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
✍حکایت نماز قضا
زاهدی مهمان پادشاه شد، چون به طعام بنشستند کمتر از آن خورد که ارادت او بود و چون به نماز برخاستند بيش از آن کرد که عادت او تا ظن صلاحيت در حق او زيادت کنند.
چون به مقام خويش آمد سفره خواست تا تناولی کند. پسری صاحب فراست داشت گفت : ای پدر باری به مجلس سلطان در طعام نخوردی؟ گفت : در نظر ايشان چيزی نخوردم که بکار آيد . گفت : نماز را هم قضا کن که چيزی نکردی که بکار آيد.
_____________
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#سخن_علماء_بزرگان
استاد علی اکبر #رائفی_پور
✍️ماه مبارک رمضان، ایامی که انسان پالایش میشود
🔸حالا که یک ماه زحمت کشیدید، مبادا در این روزها که دارد میگذرد یک وقت خدایی نکرده خرابش کنید. طرف یک شب تا صبح احیاء گرفته است، به خانه که میآید یک پرخاش به پدر و مادر! تمام زحماتش از بین میرود.
💠مَنْ جَاءَ بالحَسَنات؛ اينها كارِ خوب را به پيشگاه خدا عرضه ميكنند؛ نه اینکه خوبی انجام داد، فاتحهاش را خواند بعد خودش آمد، این را حواسمان باشد.
امیدوارم این نوری که در این ماه رمضان جذب کردیم، این معنویتی که جذب کردیم، به ماه رمضان سال بعد برسانیم؛ این مهم است.
_
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#حدیث
🔅 امام سجاد علیه السلام فرمودند:
✍️المؤمنُ مِن دُعائهِ على ثلاثٍ: إمّا أن يُدَّخَرَ لَهُ، و إمّا أن يُعَجَّلَ لَهُ، و إمّا أن يُدْفَعَ عَنهُ بَلاءٌ يُريدُ أن يُصِيبَهُ؛
🔴دعاى مؤمن از سه حال خارج نيست:
يا برايش ذخيره مى گردد،
يا در دنيا برآورده مى شود،
يا بلايى را كه مى خواهد به او برسد، دفع مى شود.
📚تحف العقول، ص 280
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
🔘 امام صادق، چهار هزار شاگرد داشت ولی برای قیام، هفده یار هم نداشت...
و تو ای صاحب الزمان...
در میان این همه مدعی..
چقدر تنهایی..
▪️ شهادت امام صادق علیه السلام را تسلیت عرض می کنیم.
@nejatazgonah
#حدیث
🔅 #امام_حسین عليه السلام:
✍️ لايَحِلُّ لِعَينٍ مُؤمِنَةٍ تَرَى اللّه َ يُعصى فَتَطرِفَ حَتّى تَغَيِّرَهُ ؛
🔴بر هيچ چشم مؤمنى روا نيست كه ببيند خدا نافرمانى مى شود و چشم خود را فرو بندد ، مگر آن كه آن وضع را تغيير دهد .
📚الأمالى ، طوسى ، ص 55 .
___
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#سبک_زندگی
⭕️ #راههای_دستیابی_به_تقوا 1
☀️ارزش تقوا در نگاه اسلام
🔸#تقوا در لغت به معنای «صیانت و پرهیزکاری» آمده و در زبان قرآن و سخنان پیشوایان معصوم(ع) نیز مفهوم آن با معنای لغوی، بسیار نزدیک است و آن یعنی: «نگهداری #نفس از هر گونه قانون شکنی و آلودگی به #گناه و #نافرمانی_خداوند».
🔹انسانها به طور فردی و اجتماعی پیوسته به دنبال ارزشها هستند، و تلاش دارند که در رسیدن به آنها از همدیگر پیشی گیرند، و هر یک امتیاز افزونتری را کسب کنند.
🔸در #اسلام بیش از هر چیز به «تقوا» توجه شده است و آن میزانی است که بهای ارزشها به وسیلهی آن سنجیده میشود، به طوری که هر ارزشی بدون ارتباط با #تقوا بیارزش خواهد بود. (حجرات/13)
🔹#قرآن، صفت تقوا را به لباس تشبیه میکند، که عیبهای انسان را میپوشاند، و بر زیبایی و شخصیت او میافزاید، و از گرما و سرما نگه میدارد، بنابراین تقوا نقش «نگهداری انسان را داشته، و صاحبش را در برابر زشتیها و رسواییها و گناهان بیمه میکند».(اعراف/126)
____
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#داستان_های_اخلاقی
⭕️ تقوا ملاک ارزش انسان ها
🔸روزی #سلمان_فارسی وارد مسجد نبوی شد و صحابهی #پیامبر(ع) به احترام او از جای خود برخاستند و در صدر مجلس به او جای دادند. لحظهای نگذشته بود که یکی از صحابهی معروف نیز وارد مسجد شد، و چون سلمان را در صدر مجلس مشاهده کرد؛ لب به اعتراض گشود و گفت: «من هذا العجمی المتصدر فیما بینالعرب؛ این مرد ایرانی و عجمی که در صدر مجلس نشسته در میان عربها چه میکند؟»
#رسول_خدا (ص) با شنیدن این سخن غیراسلامی به خشم آمد و بر بالای منبر قرار گرفت و فرمود:
«ای مردم! آگاه باشید که تمام انسانها از زمان حضرت آدم تا زمان ما مثل دندانهای ما یکسانند، عرب بر عجم، گندمگون بر سیاه پوست امتیازی ندارد، مگر به #تقوا».📚مستدرک الوسائل، ج 12، ص 89، ش 13598
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
🎥اگر می خواهید از حرام دست بکشید اول باید یاد بگیرید از حلال دست بکشید.
استاد #رائفی_پور
✅کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#سبک_زندگی
⭕️ #راههای_دستیابی_به_تقوا 2
☀️ارزش تقوا در نگاه اسلام
🔸از سوی دیگر، خداوند متعادل در قرآن مجید 253 مرتبه، به این واژهی سازنده و انسانساز، اشاره نموده است، که بیانگر اهمیت و ارزش «تقوا» در پیشگاه الهی است.
☀️رسول گرامی اسلام(ص) در مراسم حج در سرزمین «منی» خطاب به #مسلمانان فرمود:
«ای مردم! بدانید که خدای شما یکی است، و پدرتان یکی، نه عرب بر عجم برتری دارد و نه عجم بر عرب، نه سیاه پوست بر گندمگون، و نه گندمگون بر سیاه پوست، مگر به #تقوا».📚کنز العمال، ج 3، ص 93، ش 5652
☀️حضرت #امام_رضا (ع) در این باره میفرماید:
«#ایمان یک درجهی برتر از #اسلام است، و #تقوا درجهاش از ایمان نیز بالاتر است».📚اصول کافی، ج 2، ص 51، ح 2؛ باب فضل الایمان علی الاسلام.
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgonah
#حدیث
🔅 امیر المؤمنین #امام_علی علیه السلام فرمودند:
✍️ اوصِيكُم عِبادَ اللّه ِ بتَقوَى اللّه ِ ؛ فإنّها خَيرُ ما تَواصَى العِبادُ بهِ ، و خَيرُ عَواقِبِ الاُمورِ عِندَ اللّه ِ .
🔴 اى بندگان خدا! شما را به #تقواى_خدا سفارش مى كنم؛ زيرا اين بهترين سفارشى است كه #بندگان به يكديگر مى كنند و در پيشگاه #خداوند #بهترين پايانِ امور است.
📚نهج البلاغة : الخطبة 173.
✅ کانال نجات از گناه
@nejatazgon