اگر سوالی و نکته ای هست، پیام بدهید تا در جلسه آتی استدراک شود ان شاءالله
هدایت شده از انجمن اصول فقه حوزه
1398.03.06.pdf
421K
✳️ مقاله :استرآبادی و کاربست تبارشناسی تاریخی ـ علمی مساله در تفسیر تاریخی مسائل فقه و اصول و نقد و تحول آنها 🖋باقر آزادبخت 🔰مجله علمی پژوهشی اصول فقه حوزه/شماره سوم/پاییز و زمستان 1398
نوشتهجاتٌ؛ اعتباریات
به همت انجمن اصول فقه حوزه علمیه و با تکیه بر مقالات متقنِ مأخوذ از برخی اساتید حوزه، نشریه اصول فقه
مقاله ای که سال 1398 کار کردیم. سخنی نو در باب نگاه تاریخی به خود فقه و اصول (نه شریعت) است در ذیل مباحث فلسفه علم (پرده برداری از ظرفیت فلسفه علم در سنت فلسفی اسلامی همراه با توجه به دغدغه ها و اندیشه های میشل فوکو)
🆔 @neveshtejat
با عرض سلام و تحیت به دوستان محترم
♻️چکیده مقاله ای که از بهار 1400 تا 1401 مشغول نگارش و رفت و برگشت و اصلاحیه های زیاد آن بودم، در ذیل تقدیم می شود.
اصل آن گویا قرار است در بهمن ماه منتشر شود.
🔻این مقاله یکی از مواردی است که کوشیده ام، حلقه سوم جریان علمی اعتباریات را در آن پیاده کنم؛ تطبیق اعتباریات در علوم و فلسفههای مضاف به علوم و امور؛ آنجا که اعتباریات نقش فلسفه واسط و امتداد فلسفه در علوم اجتماعی و زمینه سازی اسلامی سازی علوم را ایفاء میکند.
🔹بحمدالله، علی ما نقل، مقاله در جهات مختلفی، مورد تفقد دبیر و برخی أعضاء تحریریه فصلنامه فلسفه حقوق نیز قرار گرفته است. این مسأله گویای برکتی است که تراث علمی علامه طباطبایی -در صورت استفاده صحیح- دارد.
🆔 @neveshtejat
نوشتهجاتٌ؛ اعتباریات
با عرض سلام و تحیت به دوستان محترم ♻️چکیده مقاله ای که از بهار 1400 تا 1401 مشغول نگارش و رفت و برگ
اصول منطقی درباره روش مرزبندی تقنین از اجراء در پرتو فلسفه اعتباریات
چکیده
عدم تبیین مرز دقیق اجراء و تقنین و صلاحیت تقنینی مجلس از دولت در نظام حقوقی همواره موجب بحث های مختلفی در سطح جامعه، سیاسیون و حقوقدانان بوده است. با این حال بحثی مبنایی و روشی به ویژه مبتنی بر فلسفه اسلامی و نظریه اعتباریات پیرامون آن شکل نگرفته است. نوشتار حاضر می کوشد که مبانی فلسفه اعتباریات و روش ترکیب و تحلیل را در تطبیق بر ساختارهای اجتماعی، سیاسی و حقوقی تبیین کند تا از رهگذر آن به ترسیم اصول منطقی بررسی اعتباریات حقوقی و تحلیل و ترکیب آنها برسد. فرضیه تحقیق این است که در هر اعتبار حقوقی یک سازه و تصویر اعتباری به عنوان کانون و محور آثار حقوقی مرتبط با آن وجود دارد. هویت این سازه و آثار آن از طریق روش تحلیل و ترکیب اعتباری قابل تبیین، توصیف و استنتاج است.
واژگان کلیدی: تقنین و اجرا، اعتباریات، تحلیل و ترکیب، حقوق اساسی، سازه های اعتباری، تفسیر حقوقی
🆔 @neveshtejat
سلام.
کانال را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید. درست است مشکلات طوری است که تمرکز و فرصت را از من گرفته تا بقیه بحث را ادامه دهم، اما همین کانال ارتباطی و نیز مشورت در موضوعات و پایان نامه ها و مقالات، از جمله خدماتی است که میتوانیم داشته باشیم.
در مورد چاپ کتاب، آنقدر گران شده که هزینه چاپ را تنها با حدود 3 درصد سود (صرفا جهت فیکس کردن رقم) از دوستان میگیریم و سفارش میدهیم به چاپخانه. یعنی عملا بدون سود. چون رویمان نمیشود این ارقام گرفته شود. تا میتوانم هم سعی میکنم آدرس کتابخانههایی که این کتاب در آنجا موجود است را بدهم تا خواننده مجبور به خرید نشود.
این گزارشی از وضعیت فعالیت ما در مورد مقاله 6 و کتاب اعتباریات است.
البته بحث های دیگری هم در ذیل کتاب حاشیه کفایه مرحوم علامه در این دو سال داشته ایم که انصافا خیلی فنی تر از بحث های مقاله 6 و با نگاه انضمامی به اصول، فقه، فلسفه اولی، منطق و... است. ان شاءالله صوت ها به دستم برسد، در کانال دیگری بارگذاری میکنم و اطلاع میدهم.
فلذا لینک این کانال و کانال ایتا را در گروه ها و کانالهای خود قرار دهید و به دوستان فلسفه خوان و اصول خوان خود، برسانید خدمةً للعلم و المجتمع.
ارادتمند-آزادبخت
🆔 @neveshtejat
التماس دعا دارم در این شب عزیز. برای همدیگر در هر جای این عالم دعا کنیم.
شب قدر دیگری در پیش داریم. اگر کسی بگوید که نمیدانیم همین امشب شب قدر است یا شب 23، توجهش را به این جلب میکنم که بالاخره امشب، شب ماه رمضان و آن هم دهه آخر آن هست یا نه؟ شب مناجات هست یا نه؟ اجتماع مؤمنین در این شب وجود دارد یا نه؟ توسل به اولیاء الهی می کنیم یا نه؟
پس خود این عوامل تاثیر بسیار زیادی در استجابت دعا و تقرب به خدای سبحان دارد. اگر کسی بتواند در این شب، شب قدر را هم درک کند که نورٌ علی نور.
التماس دعا دارم از همه عزیزان و دعاگوی تان هستم.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه سی و پنجم درس مقاله ششم اصول فلسفه و روش رئالیسم
توسط؛ استاد آزادبخت
🔰محور بحث؛
🔻نگاهی بر نکات قبل
🔻برخی مسائل عمومی و تاکید بر مواجهه عاقلانه با مشکلات و علاج پیشینی آنها
🔻بیان نکته ای تکمیلی از حاشیه کفایه درباره مباحث جلسه قبل
🔻توضیح بخشی از متن مقاله 6
التماس دعا در شب قدر
🆔 @neveshtejat