📚معرفی کتاب رایگان "خطبه امام سجاد علیه السلام در شام" در کتابخوان همراه پژوهان
☑️حضرت علی بن الحسین علیه السلام از یزید خواست که در روز جمعه به او اجازه دهد در مسجد خطبه بخواند، یزید رخصت داد، چون روز جمعه فرا رسید، یزید یکی از خطبای مزدور خود را به منبر فرستاد و دستور داد هر چه می تواند به علی و حسین علیه السلام اهانت نماید و در ستایش شیخین و یزید سخن براند و آن خطیب نیز چنین کرد....
کتاب حاضر متن خطبه ای است که امام زین العابدین (ع) در مجلس یزید و با اجبار وی، ایراد نموده است. ...
مطالعه در اپلیکیشن پژوهان
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
🔰بیستمین شماره پژوهشنامه حج و زیارت، ویژه «بقیع» منتشر شد
🔸شماره بیستم فصلنامه علمی-پژوهشی «پژوهشنامه حج و زیارت»، به تاریخ بهار 1402 ویژه «بقیع» از سوی پژوهشکده حج و زیارت منتشر شد. در این شماره هفت مقاله درباره برخی از ابعاد جنت البقیع آمده است.
🔻عناوین مقالات عبارتند از:
▫️بقیع از دیدگاه دانشمندان اندلس / حمید رضا مطهری
▫️تحلیلی از واکنش انگلستان به پیگیریهای مسئله بقیع (طی سالهای 1925ـ1931) در پرتو برخی اسناد تازهنشر / محمدسعید نجاتی
▫️جایگاه و اهمیت بقیع در نزد ایلخانان / محسن رحمتی
▫️«بیتالاحزان» یا «مسجد فاطمه» و واکاوی ماهیت تاریخی آن / عمار ابوطالبی
▫️پدیدارشناسی آیینهای خاکسپاری در باورهای اسلامی (با تکیه بر رویکرد میرچا الیاده) / فاطمه نمازی؛ علیرضا صیادنزاد
▫️سرزمین بقیع و حق بر حافظه جمعی مسلمین / سید محسن قائمی؛ سمیه آقایی نژاد
▫️مرقد ائمه بقیع(ع) در آینه معماری بیناتمدنی (اسلامی ـ ایرانی) / حمید رضا نژاد رمضانی؛ سمیه برزویی؛ حامد قرائتی
🔗 سامانه پژوهشنامه حج و زیارت
انتشار زندگی دو شهید شاخص در کتاب «ره یافتگان»
عباس کاظمی در کتاب «ره یافتگان» به زندگی دو تن از شهدای شاخص؛ شهید دانش آموز سید علیرضا جوزی و فرمانده شهید ابوالقاسم کشمیری پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ کتاب «ره یافتگان» نوشته عباس کاظمی منتشر شد؛ نویسنده این کتاب با قلم شیوای خود به زندگی دو تن از شهدای شاخص؛ شهید دانش آموز سید علیرضا جوزی و فرمانده شهید ابوالقاسم کشمیری و زندگی پر از فراز و نشیب این دو شهید پرداخته است.
فرمانده شهید ابوالقاسم کشمیری به خاطر فروتنی و تواضع همیشگیاش به کدخدای ابوالخصیب در بین رزمندگان معروف بود. چون این فرمانده شهید بعد از فتح ابوالخصیب که یکی از شهرهای عراقی است به رزمندگان توصیه اکید کرده بود هنگام حمله نباید هیچ گونه آسیبی به زراعت و جان و مال مردم عراق وارد شود.
ابوالقاسم کشمیری پس از مجروحیتهای فراوانی که از ناحیه فک و صورت و پاها داشت در 23 سالگی فرودین 1366 در عملیات کربلای 5 با اصابت ترکش به سر به درجه رفیع شهادت نائل شد.
شهید سید علیرضا جوزی که شهید دیگری است که در این کتاب به زندگی او پرداخته شده است، نوجوانی است که در روزهای پایانی جنگ و پس از امضای قطع نامه، چهارده سال بیشتر نداشت اما با اصرار خودش را به جبهههای جنگ رساند اما با تعدادی از دوستانش در سه راه کوشک در محاصره قرار گرفتند و با شلیک مستقیم گلولهی توپ همهی آنها به درجهی رفیع شهادت نائل شدند. پس از آن یادمانی در سه راه کوشک به یاد این شهیدان بنا شده است که هر سال مشتاقان زیادی برای زیارت راهی آنجا میشوند. شهید سید علیرضا جوزی با سن کمی که داشت وصیت نامهی بسیار زیبا و پر محتوایی دارد که در آن مرگ را آغازی دوباره نامیده است. او در مرداد ماه 1367 به آرزوی خود که همان شهادت بود نائل گشت.
کتاب «ره یافتگان» نوشته عباس کاظمی در 370 صفحه توسط انتشارات گنجور منتشر شده است.
https://fa.abna24.com/story/1383821
«زینب، بانوی قهرمان کربلا» به چاپ بیستوسوم رسید
کتاب «زینب، بانوی قهرمان کربلا» با گذشت ۷۰ سال از عمر آن توسط انتشارات امیرکبیر به چاپ بیست و سوم رسید.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ چاپ بیست و سوم کتاب «زینب، بانوی قهرمان کربلا» اثر عایشه بنتالشاطی با ترجمهای از زندهیاد حبیبالله چایچیان (حسان) و مهدی آیتاللهزاده نائینی توسط انتشارات امیرکبیر منتشر و روانه بازار نشر شده است.
«زینب، بانوی قهرمان کربلا» ترجمهای از کتاب «بطله کربلا» تألیف دکتر بنتالشاطی دانشمند غیرشیعه مصری که به تعبیر مترجمان اثر، سند محکمی برای حقانیت شیعه است از تولد، دوران کودکی، سیره حضرت زینب (س) در قیام عاشورا و حوادث پس از آن و خطبه حماسی حضرت در کوفه و شام می گوید.
نکته جالب توجه در ترجمه این اثر آن است که با وجود اینکه بعضی از اخبار و سطور این کتاب با روایات و احادیث شیعیان همسو نیست اما در ترجمه آن از حذف جملات یا نوشتن حاشیه و تفسیر خودداری شده است و مترجمان امانت را در انتقال اثر از زبانی به زبان دیگر رعایت کردهاند.
در بخشی از مقدمه کتاب، نویسنده خطاب به پدرش که او را انگیزه نوشتن این کتاب میداند، مینویسد: «پاسی از شب گذشته بود و ما هنوز در حضور شما نشسته و به سرگذشت غم انگیز زینب «سلامالله علیها» گوش میدادیم؛ تا اینکه صبح شد و سپیده بدمید و شما هنگام خداحافظی از ما، به مادرم گفتید: «اگر صاحب دختری شدی، نام او را «زینب» بگذار.» آنگاه همه را به خدا سپردید و رفتید.»
https://fa.abna24.com/story/1383062
کتابشناسی توسل
این نوشتار گزارشی از آثار و نوشته های نویسندگان مسلمان در پاسخ به عقاید و دیدگاه های وهابیون درباره توسل به اولیای الهی است که در دو بخش «آثار شیعیان» و «آثار اهل سنّت» تنظیم و عرضه شده است.
منبع : مجله سراج منیر، سال اول، شماره 9، بهار 1392
مقدمه
یکی از موارد اختلاف بین وهابیها و سایر مسلمانان، مسئله توسل به اولیای الهی یا به تعبیری، وسیله قرار دادن آنان نزد خداوند متعال است. در قرن هفتم هجری ابنتیمیه حراّنی، با نگاشتن کتاب التوسل و الوسیله با آن مخالفت کرد و بر حرمت بار سفر بستن برای زیارت، فتوا داد. فتاوا و اندیشههای وی مورد نقد عالمان همعصر وی قرار گرفت و پس از چندی به فراموشی سپرده شد. در قرن دوازدهم بار دیگر این اندیشه ها مورد توجه محمد بنعبدالوهاب نجدی قرار گرفت. وی که به کمک نظامی آلسعود بر سرزمین حجاز مسلط گردیده بود، به ترویج اندیشهها و فتاوای ابنتیمیه پرداخت و مسلمانان را به سبب توسل و زیارت، مشرک دانست. این امر سبب گردید تا بار دیگر اندیشمندان مسلمان به میدان آیند و به نقد و بررسی عقاید وهابیان بپردازند.
این نوشتار گزارشی از آثار و نوشته های نویسندگان مسلمان در پاسخ به عقاید و دیدگاههای وهابیون درباره توسل به اولیای الهی است که در دو بخش «آثار شیعیان» و «آثار اهلسنّت» تنظیم و عرضه شده است. نیز در هر بخش، کتابها، مقالات و پایاننامه ها به تفکیک معرفی شده است.
https://www.alwahabiyah.com/fa/articleview/452/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%E2%80%8C%
کتاب «ارشاد المسترشدین» روانه بازار نشر شد + لینک
کتاب «ارشاد المسترشدین (فی معرفت الضروری من احکام الدین)» اثر آیت الله محمد ابراهیم کلباسی اشتری تحت اشراف علمی شیخ احمد کلباسی اشتری منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ کتاب «ارشاد المسترشدین(فی معرفت الضروری من احکام الدین)» اثر آیت الله محمد ابراهیم کلباسی اشتری تحت اشراف علمی شیخ احمد کلباسی اشتری در ۶۲۴ صفحه به چاپ رسید.
کتاب حاضر نگاشته علامه حاج محمد ابراهیم کلباسی است. این کتاب فقه فتوایی به زبان فارسی است و از بخش عبادات فقه شیعه، در ۸ منهج شامل مباحث طهارت، نماز، روزه، خمس، زکات، حج، کفارات، عهد و نذر و مختصری در ابواب تجارت میباشد.
حاجی کلباسی در این کتاب با زبانی ساده بدون اشاره به استدلالهای هر حکم فقهی، مسائل شرعی را برای عموم مخاطبان بیان مینماید. او در این کتاب علاوه بر واجبات و حلال و حرام، آداب و سنن را نیز به صورت نسبتا مفصلی ذکر نموده است.
همان گونه که گذشت این کتاب دوره تفصیلی فتاوی حاجی کلباسی است و به دلیل نیاز جامعه مسلمین و گسترش دامنه مقلدین در بلاد مختلف، آن را خلاصه و گزیده کرده و با عنوان «نخبه» منتشر گردید.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
https://fa.abna24.com/story/1384111
کتاب «عبرت در قرآن» منتشر شد
کد خبر : 357642
انتشار : سه شنبه ۱۰ / ۰۵ /۱۴۰۲ | ساعت ۱۱:۴۳
به گزارش شفقنا، کتاب «عبرت در قرآن (پند آموزی از حوادث تاریخی، امور تکوینی و برخی امور تشریعی)» اثر محمد ابوطالبی است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۱۳۹ صفحه به چاپ رسید.
این کتاب در چهار فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «عبرتهای حوادث تاریخی» به بیان عبرتهای داستانهای پیامبران (عبرتهای داستان حضرت آدم(ع)، حضرت نوح(ع)، حضرت ابراهیم(ع)، حضرت ایوب(ع) و حضرت یوسف(ع)) و عبرت آموزی از فرجام اقوام و امتهای پیشین (قوم نوح(ع)، قوم عاد، قوم ثمود و قوم شعیب(ع)) پرداخته و ویژگیهای اقوام هلاک شده (تکذیب و استهزا، فساد انگیزی، شرک و کفر، ادعای ربوبیت و…) را شرح داده و عبرتهای موجود در برخی حوادث صدر اسلام (امدادهای الهی در جنگ بدر و اخراج یهودیان بنی نظیر از مدینه) را مورد بررسی قرار داده است.
نویسنده در دومین فصل از این کتاب با عنوان «عبرتهای جهان آفرینش(نظام تکوین)» به تبیین آفرینش آسمانها و زمین و رویش انواع گوناگون گیاهان از زمین و جانشینی شب و روز به جای یکدیگر پرداخته و در ادامه آفرینش کوهها، آفرینش آتش و تسخیر جهان برای انسان را مورد تأکید قرار داده است.
«عبرت در آموزهها و معارف الهی (نظام تشریع)» عنوان سومین فصل از کتاب مذکور است که در آن کتابهای آسمانی (قرآن و تورات) و برتری مؤمنان بر کافران تشریح شده و عبرت در اجرای ...
https://fa.shafaqna.com/news/1623414/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%b9%d8%a8%d8%b1%d8%aa-%d8%a
12.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی کتاب تاریخ قیام و مقتل جامع سیدالشهداء (ع) به زبان فارسی درباره امام حسین (ع) و واقعه عاشورا در 2 جلد به زبان فارسی.
این کتاب با همکاری گروهی از تاریخپژوهان، زیرنظر استاد مهدی پیشوایی (ره) نگارش یافته و در انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی منتشر شده است.
نویسندگان کتاب، تلاش کردهاند مطالب مقتل های مختلف و معتبر تاریخی را در آن جمع و تحلیل کنند.
این کتاب افزون بر ارائه مقتلی جامع، موضوعاتی چون مقتلنویسی و تاریخنگاری عاشورا، فلسفه قیام امام حسین (ع)، سیر تاریخی عزاداری برای امام حسین (ع) و زندگینامه یاران امام حسین (ع) را هم بررسی کرده است.
یادآوری می شود: این کتاب دو جلدی، در یک جلد به زبان فارسی هم آماده و منتشر شده است.
—————————
#کتاب_حسینی
@sokhanetarikh
#نشست رونمایی و نقد کتاب «منتخب التواریخ» 11 مرداد 1402 در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می گردد.
کانال سخن تاریخ
👉 https://eitaa.com/sokhanetarikh
ویدیو | معرفی کتاب «حماسه امام سجاد(ع)»، اثری ارزشمند از رهبر معظم انقلاب
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) - ابنا - کتاب «حماسه امام سجاد(ع)» در آخرین شب عزاداری حسینیهی امام خمینی(ره) توسط حجتالاسلام ناصر رفیعی معرفی شد. این کتاب ارزشمند مشتمل بر گفتارهایی از رهبر معظم انقلاب در رابطه با مبارزات سیاسی فرهنگی امام سجاد(ع) است.
https://fa.abna24.com/story/1384131
گفتوگوی ایبنا با پژوهشگر مازندرانی؛
پیشگامی شیخ فضلالله در حرکتهای اجتماعی و سیاسی/ باور شیخ شهید به مشروطه مشروعه
مازندران - پژوهشگر مازندرانی با اشاره به پیشگامی شیخ فضلالله در حرکتهای اجتماعی و سیاسی ایران، گفت: همراهی شیخ فضلالله نوری با انقلاب مشروطه، سپس مخالفت با آن و پذیرش بخشی از آرا و اندیشه مشروطه با قید «مشروعه» دانستنی و خواندنی است.
پیشگامی شیخ فضلالله در حرکتهای اجتماعی و سیاسی/ باور شیخ شهید به مشروطه مشروعه
سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا): شیخ فضلالله نوری دوم ذیحجه 1259 قمری در روستای لاشک منطقه کجور مازندران چشم به جهان گشود، پدرش ملاعباس از عالمان دین بود، خاندانش از تبار علم و دانشاند، ملاعباس فرزند میرزا علی بابا برادرزاده آیتالله ملا محمدتقی کجوری از منسوبان و شاگردان آیتالله ملامحمدتقی نوری، پدر میرزا حسین محدث نوری است. شیخ فضلالله مقدمات علوم دینی را در زادگاهش نزد میرزا حسین محدث نوری که دایی خودش بود فرا گرفت.
پس از آن به تهران آمد. آوازه علمی حوزههای عتبات عالیات به ویژه حوزه نجف اشرف، هر جوینده معرفت دینی را به خود میکشید و شیخ فضلالله عزم جزم کرد که به نجف برود.
شیخ فضلالله بعد از حدود 20 سال فراگیری علوم مختلف و با دست یافتن به مقام علمی و دینی اجتهاد، به خواست آیتالله شیخ فضلالله نوری دوم ذیحجه 1259 قمری در روستای لاشک منطقه کجور مازندران چشم به جهان گشود، پدرش ملاعباس از عالمان دین بود، ...
https://www.ibna.ir/fa/longint/343471/%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%B4%DB%8C%D8%AE-%D9%81%D8%B6%D9%84-%
«با حسین(ع) از مدینه تا کربلا» روایتی از آنچه بر کاروان امام حسین(ع) گذشت
چهارمحال و بختیاری - «با حسین(ع) از مدینه تا کربلا» به روایت مستند اتفاقات و آنچه بر کاروان امام حسین (ع) در یک مسیر بیش از هزار کیلومتری گذشت میپردازد.
«با حسین(ع) از مدینه تا کربلا» روایتی از آنچه بر کاروان امام حسین(ع) گذشت
سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): امام حسین (ع) در مسیری که هفت ماه طی کردنش به طول انجامید چه کرد؟ این سوال بسیاری از شیعیان است، سوالی که کمتر به آن پرداخته شده و جای خالی روایتهای مستند و متقن در رابطه با قیام حضرت را به خوبی آشکار میکند.
مسئله اینجاست که در طول این چند ماه ملاقاتهای بسیاری بین حضرت و بزرگان عرب اتفاق افتاده، نامه نگاریهای فراوانی بین او و یادان و دشمنانش انجام شده و پیکهای بسیاری در صحرای حجاز روان شده تا بخشی مهم از تاریخ جهان و اسلام رقم بخورد. اما آیا این رویدادها آنچنان که باید و شاید در طول تاریخ برای شیعیان روایت نشده است.
کتاب با حسین (ع) از مدینه تا کربلا با استناد به 51 منبع موثق تاریخی در حد توان به شرح زندگی حضرت و بخصوص هفت ماه آخر پرداخته است.
وقایعی که برای بسیاری هنوز بکر و تازه است و همچنان باید روایت شود تا هیچ نقطه مبهم و تاریکی در مورد لزوم قیام و تلاشهای آن حضرت برای بقای دین پیامبر اسلام(ص) نماند.
کتاب با حسین (ع) از مدینه تا کربلا به قلم قاسم فتاحی نافچی نوشته شده و انتشارات سدره المنتهی در دو هزار جلد آن را به چاپ رسانده است.
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/343372/%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B9-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D9%86