📝 خلاصه آنچه در رصد خواهید خواند :
📚پرونده اول سعی دارد به این سؤال پاسخ دهد که آیا اساساً توسعه مهدکودکها در ایران امری مطلوب است و آیا مهدکودک نهاد مطلوبی برای واسپاری تربیت فرزندان محسوب می شود؟ برای پاسخ به این سؤال به بررسی نظر اندیشمندان مختلف پیرامون اصالت مهدکودک، نگاه سند تحول بنیادین آموزشوپرورش بهعنوان مهمترین سند بالادستی آموزش در کشور به این موضوع و جایگاه خانواده بهعنوان مهمترین رکن تربیت فرزند و نسبت آن با مهدکودکها پرداختهشده است.
📚پرونده دوم به موضوع تشتت در متولیان آموزش پیشدبستانی و مهدها و درعینحال رهاشدگی وعدم نظارت کافی بر این مراکز ورود میکند و همچنین در پی پاسخ به این سوال است که آیا برای تولی گری نظام تربیت کودک نهاد آموزش و پرورش صلاحیت بیشتری دارد یا بهزیستی و یا روشهای دیگری برای رفع این تعارض می توان طرح کرد؟ در این فصل مواردی همچون الگوی سه سطحی برای مدیریت مراکز پیشدبستانی، تولی گری یکپارچه و تصدیگری رقابتی، توصیف و نقدی بر آموزش پیش از دبستان در سند ۲۰۳۰، ارزیابی راهکارهای مطرح برای حل مشکلات مدیریت مراکز تربیت کودک و تجارب استرالیا، چین و فرانسه در مدیریت مهدکودک مطرح خواهد شد.
📚پرونده سوم به محتوای آموزشی مراکز پیشدبستانی، مشکلات معیشتی و آموزشی مربیان و وضعیت معماری مهدها میپردازد و سعی دارد فارغ از سیاستگذاریها، وضعیت آموزشی داخل مهدها را بررسی کند. در این پرونده به مواردی همچون سازوکار تهیه و تدوین محتوای آموزشی در دوره پیش از دبستان، میزان توزیع عادلانه فرصتهای آموزشی، مشکلات مربیان مهدها، معرفی و ارزیابی دورههای تربیت مربی پیش از دبستان، بررسی نظام آموزشی مربی کودک در فنلاند مالزی، ژاپن و آمریکا و قیمتگذاری خدمات ارائه شده در مهدکودکها پرداختهشده است.
📚پرونده آخر این شماره نیز به «تجارب موفق داخلی و خارجی مراکز تربیت کودک» اختصاص دارد که در آن مدلهای آموزشی، معماری، نحوه تأمین مالی و محتوای آموزشی چند مهدکودک یا مکان آموزشی خاص بررسی میشود.
در این شماره گفتوگوهایی با دکتر محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سیما فردوسی روانشناس، حجتالاسلام پناهیان، دکتر رضا پور حسین مدیرمسئول ماهنامه مجله کودک، دکتر رخساره فضلی مدیرکل آموزش پیشدبستانی وزارت آموزشوپرورش، دکتر حبیبالله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی، دکتر فرخنده مفیدی تنها استاد آموزش پیشدبستانی ایران، حجتالاسلام دکتر رضا مهکام متخصص امور کودکان، دکتر جمیله علم الهدی رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر علیاصغر محکی استاد جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر نرگس سجادیه عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران و دکتر صادق زاده قمصری مسئول کمیته تدوین مبانی نظری سند تحول بنیادین آموزشوپرورش را از نظرخواهید گذراند.
@Nezammabahes