14.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وضعیت فرانسه را می بینید؟
سالهایی که در فرانسه زندگی کردم شاهد سبک زندگی پر تلاش و ساده زیستانه فرانسویها بودهام. واقعا سخت کار میکنند برای یک زندگی معمولی. من داخل خانه هایشان هم رفتهام. خانههایی با امکاناتی بسیار معمولی. نه خبری از مبلمانی به سبک ایران هست. نه فرش هایی مثل ما، نه گاز و یخچال و پرده های مجلل.
در فرانسه بودم که تظاهرات و اعتصابات جلیقه زردها شروع شد. وقتی با همکلاس فرانسوی ام صحبت می کردم می گفت: «واقعا پدر مادرهای ما دیگر توان کار کردن ندارند. از بس کار کرده اند از کار افتاده شده اند. حالا آمده اند قوانین بازنشستگی را سخت گیرانه تر هم کرده اند. غیر این که باید مالیات های سنگین بدهیم حالا می گویند سن بازنشستگی را باید بیشتر هم بکنیم. یعنی باید بیشتر کار کنی و به این راحتی ها بازنشسته نمی توانید بشوید. این رسما بردگی است. بردگی مدرن.»
من مردم فرانسه را که خیلی صبورند از نزدیک دیده ام. اینکه می بینید منفجر شده اند مثل کشور ما تاثیر رسانه های خارج از کشورشان نیست که برای تحریک و به خیابان آمدنشان بودجه خرج شده باشد. واقعا ستمدیده هستند و تحت فشار برای یک زندگی معمولی.
@ninfrance
محمد؛ مسیح کردستان...
به گمانم اولین کتابی بود که خواندم در نوجوانی. اول دبیرستان. کتابی که تصادفی در کتابخانه پدر به چشمم خورد. خوب خاطرم هست که در نهایت پر از شور و غیرت و حماسه شده بودم و فکر میکردم باید «من» چه کنم؟ چگونه من هم میتوانم برای اسلام و ایران و انقلاب منتهی به ظهور کاری کنم... یک احساس بزرگ شدنی بود و فاصله گرفتن از موضوعات بچهگانه و بیهوده و فکر کردن به مسائل مهمتر...
این همه سال گذشت و دوباره شهید محمد بروجردی با فیلم سینمایی «غریب» به سراغمان آمد که همه درسهایی که داده بود، برایمان تکرار کند...
وقت را از دست ندهید و خانوادگی و در امنیت... برای دیدن این فیلم به سینماهای جمهوری اسلامی ایران بروید.
هرچند فیلمی دردناک است اما دیدنش برای همه لازم است تا باطن شعارها و نمایشهای امروز برخی آدمها که ظاهر زیبا دارد برای خیلیها روشن شود...
آفرین به کارگردان، تهیه کننده و بازیگران این فیلم. شامل دعای ویژه شهدا قرار بگیرند ان شاء الله
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در #فرانسه، #هلند و #ایران
@ninfrance
رفتیم ایکیا در یکی از شهرهای #هلند. هم در فرانسه این تجربه را داشتیم هم هلند که بخش مهمی از فروش فرشهای سنتیاش بنام ایران است.
ایکیای این بخش هم فرشها و قالیچههای سنتی گذاشته بود و تابلویی از نقشه کشورمان ایران که نام شهرهای معروف که محصولات این شهرهاست، در آن ثبت شده بود. اما جای خلیج فارس خالی بود...
کمی که نزدیکتر شدم دیدم یکی با ماژیک دست نویس نوشته Persian gulf☺️☺️☺️. یه لبخند رضایتی زدم و به ایرانیهای همیشه در صحنه وطن دوست، افتخار کردم و رد شدم. البته برگشتم چندتا عکس هم گرفتم و بعد رفتم😊
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در #فرانسه، #هلند و #ایران
@ninfrance
فیلم «France» را ببینید.
«فرانسه» نام زنی فرانسوی است که روزنامهنگار، خبرنگار و مجری تلویزیونی است. دیدن این فیلم خیلی مهم است. نشان میدهد که رسانههای فرانسوی چگونه یک خبر را تحریف میکنند و به نمایش در میآورند. این خبرنگار زن، برای شهرت و قدرت شغلی به سمت سقوط حرکت میکند و حتی خانواده خود را از دست میدهد...
در این فیلم، هم نشان میدهد که چقدر سیستم خبرنگاری و رسانه فرانسه آلوده است و هم نشان میدهد افراد خبرنگار، بخاطر دروغگویی و تظاهر و کارهای فرمایشی، به بیماریهای روحی روانی مبتلا میشوند.
باید این فیلم را دید و تحلیل کرد...
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در #فرانسه، #هلند و #ایران
@ninfrance
دوست آلمانی تا در جریان حوادث اخیر قرار گرفت گفت: نوبت کشور شماست؟
یعنی می دانست این روال چقدر تکراری است که توسط چند کشور در جهان هر ساله رخ می دهد. آسیب زدن به حکومت های مردمی کشورها، فروپاشی از درون و تحت سلطه و استعمار نوین قرار دادن آنها. حالا در هر کشوری سوژه و موضوع به فراخور شرایط متفاوت است. اجتماعی، اقتصادی یا دینی اصلا برایشان فرقی ندارد.
اما خب، این واقعیت دارد که ایران با سایر کشورها فرق دارد. قرن ها و بعد از انبیا و اولیای الهی، جهان به خودش چنین رهبرانی را که هیچ تعلق خاطری به دنیا نداشته باشند و فقط برای برپایی احکام الهی در جهان ایستادگی کرده باشند به خود ندیده بود.
کافیست بجای شمارش ضعفها، قوت ها را بشماری از زمانی که حکومت ایران، جمهوری اسلامی شد... از خودباوری و عزت و اعتمادبه نفس تا دستاوردهای علمی و عملی که ظرف مدت ۴۰ سال جهان را متحیر کرده است. از استثنایی ترین کشوری که هنوز حیا و عفاف برایش مهم است تا مردمی که برای مدارج و دستاوردهای علمی و عملی، رقابت سخت دارند.
حالا اگر فقط نقص ها را دنبال کنی، جز افسردگی دستاوردی نداری و نقشی که باید برای کشورت و جهان ایفا نخواهی کرد و خدای نکرده شاید عمقی تا تاثیر بر تقدیر و سرنوشتت را شاهد باشی.
💠برای هر ملتی، پیامبری فرستادیم تا بگوید: « خدا را بندگی کرده و از طاغوت دوری کنید.» آنگاه، خدا دست گروهی را گرفت که از خود لیاقت نشان دادند و گروهی هم با بی لیاقتی شان سزاوار گمراهی شدند. پس به گوشه و کنار دنیا سفر کنید و ببینید آخرعاقبت آن هایی که آیه های خدا را دروغ دانستند، چه شد!»
✨سوره نحل؛ آیه ۳۶
@ninfrance
داستان حجاب در ایران و جهان
بین تمام کشورهای جهان، تنها کشور باقی مانده هستیم که برای حفظش همچنان داریم مقاومت می کنیم. چهل سال پیش ایران در خصوص عفاف و حجاب، از دست رفته بود و دوباره به دست آمد. و یکبار دیگر همه تلاش ها در مسیر حذف این پوشش است. و مقاومتی نورانی برای مراقبت از ارزشی که هیچ کس نمی تواند منکرش شود که تمامش فایده است، نه ضرر.
یک نگاه تکراری در جهان هست که می گوید حجاب محدودیت است و همه باید آزاد باشند. در این نگاه محدودیت یعنی چیزی بد و آزادی یعنی چیزی خوب. اما این نظریه نمی گوید نتایج این آزادی چه هست؟ یعنی مهر فایده بخش بودن به آزادی به شکل مطلق می زند. اما در عالم واقعیت نمی گوید آیا واقعا این آزادی برای زنان و مردان جوامع مختلف مفید بوده است؟ خب بشر در این صد و اندی سالی که دیگر به سمت بی پوششی غیرمتعارف رفته است هزاران هزار نوع آسیب را هم تجربه کرده است. غرب راه رفته است. نتیجه گیری کار سختی نیست...
ما آموختیم که دین آسمانی بر هر چه به نفع بشر هست به معنی واقعی نه تبلیغاتی ،مهر تایید می زند. چون دین یک بسته آموزشی برای زندگی بهتر است. پس هرکس دیندار است ایمان دارد که اگر به دستورات الهی عمل کند مصون است از بسیاری از بحران ها که دامن گیر زنان و مردان زیادی در جامعه می شود که آرامش و نشاط و تعادل روحی آنها را به هم زده است. رعایت می کنند و نتایجش را هم بهره مند می شوند. اما کسانی که خوب در جریان قرار نگرفته اند یا قدرت میل به راحت طلبی از دقت نظر به اثر یک عمل در آنها بیشتر است با هزار بحث و شعار و نقد و نظر تلاش می کنند اثبات کنند محدودیت خوب نیست و آزادی خوب است. اما در زندگی واقعی نتیجه چیز دیگری هست.
من هم مطالعاتم و تحقیقاتم در کتب فارسی و خارجی زیاد بوده است و هم مستندهای زیادی درباره انتخاب آزادی در پوشش و نتایج آن خوانده و دیده ام. اما کنار این موارد مشاور هم بوده ام. تا امروز با دختران زیادی مواجه بودم که فشارهای روحی و روانی و حتی جسمی از روابط آزاد و حذف پوشش در محیط خانوادگی، فامیلی، دوستی و محیط کاری را تجربه می کنند و با آه و اشک و افسوس صحبت می کنند و به دنبال راه نجات هستند. اما هیچ کس از وضعیت و زندگی این دختران چیزی نمی گوید. نمی گوید که این بلاها و رنج ها محصول کدام عملکرد است؟
این افراد دو دسته هستند. یکی کسانی که اصلا فکر هم نمی کنند که بخاطر همین آزادی و رهایی دچار اسارت و آسیب می شوند و یک دسته هم هستند که متوجه می شوند و آگاهانه دین داری و پوشش را انتخاب می کنند. به معنی واقعی کلمه تجربه می کنند حفظ پوشش و روابط در حد توصیه ها و دستورات دین مثل یک حصار آزادی بخش برای آنها عمل می کند. حصار است اما آزادشان می کند از همه بحران هایی که کشیده اند. اما نگاه برعکسی هم هست که تصور می کنند، فقط تصور می کنند که حذف پوشش به آنها لذت و آرامش و رها بودن از هر قیدی را می دهد اما در عالم واقع به شکل پر تکرار به خطا و آسیب و محرومیت های مختلف نزدیکترشان کرده است. چند صباحی خوشی و بعد رفتن مزه شیرین موقت و زمان های بلندی تلخی نتیجه اعمالی که تصور می شد نشاط بخش و حال خوب کن است.
در بحث مشاوره دختران زیادی هستند که مثلا به دلیل بی تفاوتی نسبت به پوشش در جمع ها و فضاهایی کشیده شده اند که خروجی اش آشنایی ها و ارتباط هایی شده که متاسفانه در نهایت آسیب روحی و جسمی برای دختر بوده است. یا به دلیل همین نگاه آزادی شریک زندگی خود را از دست داده اند چون دختری دیگری با جذابیتی بیشتر او را به خود جذب کرده است. موردی بود از دختری کم سن که به دلیل بی تفاوتی نسبت به پوشش و روابط آزاد به آسیبی رسیده بود که راه نجاتی برای خودش نمی دید و تمایل به پایان دادن به زندگی اش داشت و یا خانمی که به دلیل روابط آزاد و بی تفاوتی نسبت به پوشش در محیط کار متاسفانه همسر و زندگی و فرزندان خود را از دست داده بود...
حالا سختی ماجرا از کجا شروع می شود؟ خانمهایی که می آیند و می گویند ما پوشش نداریم و روابط بدون محدودیت هم داریم هیچ آسیبی هم ندیده ایم. ظلمی که شاید این افراد به سایر هم نوعان خود می کنند بیشترین نوع ظلم باشد. چون ظرفیت همه افراد برابر نیست. دلیل نمی شود چون کسی برای خودش خط قرمزهایی دارد و از خودش صرف نظر از پوشش و روابط آزاد حفاظت می کند، همه این توان و این ظرفیت را داشته باشند. اینطور می شود که بسیاری بسیاری از دختران نوجوان و جوان حوادث تلخ و جبران ناپذیری را تجربه می کنند که دیگران آنها را آگاه نکرده بودند و از احتمالات پر تکرار برای آنها نگفته بودند.
همچنین تعریف غلط از معنای آزادی، کلمه ای که زیباست ولی بیشترین قربانی را از دختران و زنان جوامع بشری گرفته است. اینکه بگذار هرکس میخواهد هرجور می خواهد آزاد باشد که در اجتماع باشد و متاسفانه این آزادی هرگز معنا نشد که می تواند چه تبعات و حواشی برای زنان، مردان، فرزندانشان ، یک خانواده و در نهایت وضعیت یک جامعه داشته باشد.
سرعت گرایش به پوشش در غرب بخاطر راه رفته است. حالا اگر برخی بگویند بگذارید ما هم این راه را برویم چقدر ظلم بزرگی است؛ چون یک مطالعه ساده درباره وضعیت زنان در شرق و غرب عالم در سالهای طولانی، به راحتی نشان می دهد که چقدر دختر و زن و مرد و خانواده بخاطر این نگاه و برداشت اشتباه از دست رفته اند و آسیب دیده اند.
امکان حضور در دادگاهها که برای همه فراهم است. خوب است تحقیقی ساده بکنید علت فروپاشی روابط بسیاری از زن و شوهرها، بچه های طلاق و ... از کجا آغاز شده است؟
و از همه بخش ها غم انگیزتر آن بخشی است که این موضوع حربه کسانی شده است که از ریشه دوست دارند ایران و ایرانی نباشد. ذره ای برای زن ایرانی اهمیت قائل نیستند ولی از این طریق می توانند هم زنان را به جان خود و خانواده خود و جامعه بیندازند هم التهابی ایجاد کنند که حال روح و روان همه را بد کند. هم خود افراد که با خشم و لجبازی به خود آسیب می زنند هم کسانی که تلاش می کنند سلامت خود را حفظ کنند و از این طریق بیشتر در معرض خطر و آسیب و عذاب روحی قرار می گیرند.
ما چه طور می توانیم بی تفاوت باشیم؟ من چه طور می توانم صدای گریه های آن دختر نوجوان و جوان را که برایم صوت فرستاده بشنوم که «از وقتی بی تفاوت شدم نسبت به مراقبت از خودم این بلاها سرم آمد. به ما دروغ گفتند...»
من چه بگویم؟ سرزنش کنم؟ بگویم دیدی گفتم؟ یا بگویم نگفتم اینطور می شود؟ یا بگویم دیگر تقصیر خودت هست، می توانستی کمی به سرانجام و نتیجه کارهایت فکر کنی و این آسیب جبرانی ندارد؟ یا بگویم برو یقه کسانی را بگیر که تو را تشویق کردند که آزاد باش و لذتش را ببر؟ یا بگویم شاید آه کسانی دنبال زندگی ات باشد که با ظاهرت و رفتارت عذاب کشیدند؟ البته هیچکدام از اینها را دلم نمی آید بگویم جز اینکه می گویم: نگران نباش. در ماه مبارک به سمت خداوند برگرد. از خدا عذرخواهی کن. سعی کن تغییر رفتار و عمل بدهی. به اذیت و تمسخر اطرافیانت نگاه نکن ما کنارت هستیم. ببین کار درست کدام است. خدا جبران کننده است. خودش گفته برگرد. خودش گفته می بخشد. خودش گفته فرصت دوباره می دهد. خودش گفته نجاتت می دهد. از تاریکی به سمت نور. از آلودگی به سمت پاکی. از بیماری روح به سمت سلامت و تعادل...
بد نیست چند ویدئو ارسال کنم از دختران غربی که به این نقطه رسیده اند...
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در #فرانسه، #هلند و #ایران
@ninfrance
برای آرمان بر حقت، جهانی بیندیش...
این تصویر را زمستان سال 2018 گرفتم. وقتی ساکن فرانسه بودم...
فلسفه نامگذاری کانال با عنوان «تاانتهای افق» را در متن بعدی بخوانید.
@ninfrance
✨فلسفه نام گذاری کانالِ
«تا انتهای افق»
از فرط خستگي و بي خوابي چشمهايمان را به كمك چوب كبريت باز نگاه داشته بوديم. آن شب مردم ايران جشن پيروزي گرفته بودند و صداي تكبير ملت، به شكرانه فتح خرمشهر، از راديوها و بلندگوهاي سيار واحد تبليغات به گوش ميرسيد و در فضاي تاريك و ساكت منطقه ميپيچيد.
با وجود خستگي، سعي كردم در اطراف قدم بزنم و جوياي احوال حاج #احمد_متوسلیان و بچهها شوم. همان طور كه تلو تلو خوران و خواب آلود از كنار خاكريز جاده شلمچه ميگذشتم، ناگهان در زير نور منورها، حاج احمد را ديدم كه با چند نفر از بچه بسيجيهاي واحد تبليغات كه پرچم تيپ حضرت رسول (ص) را به دست داشتند در حال صحبت است.
در آن تاريكي، صداي يكي از بچهها به گوشم رسيد كه ميگفت: «حاج آقا، بي خوابي اين چند شب، امان ما را بريده، ان شاء الله امشب با يك خواب خوب، تلافي ميكنيم.
در اين وقت، حاج احمد را ديدم كه دستش را بر روي دوش بسيجي جوان انداخت و او را با خود از سينه كش خاكريز بالا برد. جايي در رو به روي مقر ما، سمت غرب را نشانش داد و گفت: ببينيم بسيجي، ميداني آنجا كجاست؟» او كه از رفتار حاج احمد گيج شده بود، گفت: نميفهم حاج آقا! حاج احمد با لحن گلايه آميزي گفت: يعني چي مؤمن! نميفهم چيه؟! خوب نگاه كن. آنجا انتهاي افق است. من و تو بايد پرچم خودمان را آنجا بزنيم؛ در انتهاي افق. هر وقتي به آنجا رسيدي و پرچم را كوبيدي بعد برو بگير راحت بخواب...
#انگیزه
🍃مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
به بهانهی تولدت...
۱۵ فروردین ۱۳۳۲
و دوباره از شما گفتن این روزها...
در پیچ و خم عشق همیشه سفری هست
خون دل و رد قدم رهگذری هست...
گفتی جگر شیر ندارید نیایید
گفتی که در این راه همیشه خطری هست...
از من اثری نیست که جاماندهام، اما
هرجا که نظر میکنم از تو اثری هست...
تو رفتی و گفتی که شرف مرز ندارد
این سو در اگر بسته شد آن سو که دری هست...
ماجرا بر میگردد به سالهای سال پیش...
نرسیده به اول دبیرستان.
وقتی با «شما» آشنا شدم...
وقتی تمام هنرمندان مقابل چشمانم و در دلم رنگ باختند و شما شدی الگوی زندگی من.
کتابی نمانده بود که در آن زمان گفته باشند از شما و شرح زندگی شما وجود دارد و من نیافته و نخوانده باشم. انقدر آشکارا در جستجویت بودم که حتی دوستانم برای خوشحال کردنم هرجا کتابی از شما میدیدند هدیه برایم می آوردند.
بخصوص کتاب «مَرد» که نمیدانم چرا تجدید چاپ نشده بود، اما به طرز معجزه آسا از یک کتابخانه خیلی قدیمی توسط دوستی به دستم رسید. ( و البته دیدم مجدد جدیدا تجدید چاپ شده است)
بحث سر سطح علاقهها و گرایشها بود. وقتی شما پیدا شدی نتوانستم دیگر شخصیت محبوبم فلان بازیگر سینما یا فلان ورزشکار باشد.
وقتی شما پیدا شدی، استانداردهای زندگیام خیلی تغییر کرد. سطحش خیلی بالا رفت.
همه چیز تغییر کرد. شما مرا با همه ارزشهای خودت عمیقا آشنا کردی، بخصوص وقتی با سرانگشت نورانیات «انتهای افق» را نشان دادی و گفتی تا نرساندن حرف حق به آن نقطه، استراحت معنی ندارد...
شرم است در آسایش و از پای نشستن
جرم است زمینگیری اگر بال و پری هست...
و من بعد از این همه سال، وقتی تصمیم گرفتم ـ من هم ـ در این دنیای امروزی «کانالی» بزنم... یک روزِ تمام، فکر کردم که اسم این کانال چه باشد؟ ناگهان «شما» باز پیدایتان شد، انگشتتان را به دور نشانه رفتید و گفتید: انتهای افق... نام کانالم را بیست سال پیش اشاره کرده بودید... برای نسل ما، خط داده بودید. کد داده بودید. یقین دارم.
و من نیت کردم و نوشتم و قلم برداشتم و گفتم: تا انتهای افق با «شما» و در ادامهی راه شما...
هربار کم آوردهام یادتان کردهام. و فقط یادتان کافی بوده است که جان بگیرم و ادامه دهم. بخاطر سبک زندگیتان . بخاطر تمام مراحلی که جز صبر و سکوت و تلاش و جدیت و از پا ننشستن در آن نیافتم. بخاطر عقیدهتان و جهادی که در مسیر آرمان بر حقتان داشتید. و بخاطر آن طور جهانی اندیشیدنتان... آن زمان!
همیشه یادتان برایم کافی است، اما این روزها این نماهنگ خاص هم یاد شما را برایم زنده تر میکند. انقدر که هربار میبینم اشکهای حماسیام جاری میشود و مصممتر میشوم که حرفتان زمین نماند...
https://www.aparat.com/v/ymDoa
چه خوب شد که به دنیا آمدید که چراغ راه ما شوید... زادروزتان بر ما مبارک...
🌾مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه و هلند
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرانسه که بودم، یکبار به ما ایمیل زدند که دانشگاه نیایید که به دلیل اعتصاب کلاسها تعطیل است. من اما برای کنجکاوی رفتم. شلوغیها جمع شده بود و چند پلیس ورودی دانشگاه، پسری را گرفته بودند و دستانش را از پشت دست بند زده بودند. از سرش خون می چکید اما حتی جلوی خونریزی سرش را نمیگرفتند و احتمالا منتظر آمدن ماشین پلیس بودند. خیلی سعی کردم عکس یا فیلم بگیرم. که نشد...
فیلم را دیدید؟
شنیدهاید که بازیگران، فوتبالیستها، مجریها و... در فرانسه جرأت واکنشهای نمادین داشته باشند؟ هشتک بگذارند. مو قیچی کنند، صورت خود را رنگ خون بزنند و رقص و آواز عزا بخوانند و کلیپ همبستگی جهانی برای این زنان خاص بسازند؟
اینها همه کار خداست، کار خداست که اول نمایشی که برای کشور ما راه انداختند را جهان ببیند و بعد...
دختری در فضایی امن و آرام از هوش میرود و بعد از انتقال به بیمارستان از دنیا میرود و بعد یک هیاهوی بیسابقه و غیرطبیعی. و ناگهان سلبریتیهای چهره جهان دلسوز زن ایرانی میشوند...
اما... اما بعد آن در اروپا، آمریکا، کانادا و فلسطین اشغالی، فیلم زنانی پخش بشود که به بدترین حالت ضرب و شتم شوند و تمام کسانی که با دغدغه دفاع از زن ما، غوغایی غیرواقعی برپا کردند، سکوت کنند.
واقعا اتفاق عجیب و جالبی است سبک امتحانات خدا. این چینش را برای تک تک آن آدمها فراهم کرد که روز حساب دفاعی برایشان که گفتند به فکر زن و زندگیاش و آزادی او، در سراسر جهان خود را به آب و آتش میزنند، نماند. و به خودش و به تاریخ ثابت شود که دروغ میگفته است...
و البته فرصتی دیگر برای افراد زیادی که شاید به خود آیند...
@ninfrance
بخاطر چند تار مو!
در این سالها که در مدارس و دانشگاه ها و مجموعه های مختلف پیش می آمد و صحبت می کردم. نقد عمومی در خصوص پوشش چند نکته بود:
اول اینکه واقعا خدا بخاطر چند تار مو ما را جهنمی می کند؟
دوم اینکه حالا الان انقدر از مو و دست و پای ما بیرون باشد اسلام به خطر می افتد؟
سوم اینکه تابستان گرم است! واقعا تحمل این روسری سخت است...
امشب حوالی میدان تجریش تهران بودم و با صحنه های ناراحت کننده ای مواجه شدم که خیلی برایم غم انگیز بود...
اول اینکه به نظرم این روزها به خیلی ها ثابت می شود که چرا خداوند با زبان دین محدوده پوشش را کامل مشخص کرده است. بحث چند تار مو نیست. بحث این است که اگر نسبت به چند تار مو بی توجه شوی به چند تار مو متوقف نمی مانی.
دو اینکه کسی که نسبت به یک امر خداوند بی تفاوت شود، در همان حد متوقف نمی ماند. نسبت به مسائل دیگر به ترتیب بی تفاوت می شود و آسیب پشت آسیب را تجربه می کند که از آن بعدا خواهم گفت.
سه اینکه، گرما برای همه افراد یکسان نیست. و برای برخی بهانه است. امشب دخترانی دیدم که روسری هایشان دور گردنشان بود و پوشش تنشان مانتو شلوار. اما در کنارش دخترانی دیدم که شال و روسری نداشتند. یا مانتو نداشتند. یا گردن هایی باز با یقه ای باز داشتند. یا شلوارهایی کوتاه داشتند. یا شلوارهایی پاره داشتند. و یا سیگار هم می کشیدند...
غیر اینکه الان واضح تر شد که اگر حد و حدود و قانونی نباشد، هرکس بر مبنای دلم میخواهد در جامعه ظاهر می شود که شاید برای همین هایی که صرفا نبود یک روسری را خواستارند بدپوششی و ناهنجاری محسوب شود، این برایم سوال شد که دستاورد آزادی که برخی دختران سرزمینم میخواستند، چنین شکل و شمایلی دارد؟
وقتی نگاه می کردم که هر کدام از این دختران چه نقش های بزرگی برای رشد و پیشرفت خود و خانواده و تربیت فرزند و جامعه خود حتی جامعه جهانی می توانند داشته باشند اما در خیابان ها با پوشش هایی عجیب با چهره های ناراحت کنار پسرانی راه بروند، کنار جدول های خیابان بنشینند، آهنگ های غمگین خیابانی گوش دهند و یک دستشان هم سیگار باشد.
حیف... کاش بیایند سمت ما تا از نقش دختر بودن، زن بودن، افق بلند داشتن، شناخت قدر و ارزش خود، امتداد نگاهی به بلندای ایمانی آرامشبخش، حرمتی و جایگاهی برای همه قابل احترام، لذتهای حقیقی و بی آسیب و نشاط دست یافتنی برایشان بگوییم.
ورودی حرم امام زاده صالح، برخی از این دختران سرگشته، چادر می گرفتند، در گوشه ای از حرم بغض می کردند گریه و مناجات می کردند، عبادت می کردند و حال قشنگی داشتند... همه حواسم به دخترانی بود که با همان تیپ های دور از تعادل چادر به سر ضریح را چسبیده بودند و صدای گریه شان را خیلی ها می شنیدند... و چقدر دوست داشتم کنار تک تکشان قرار بگیرم و از نیاز فطری شان بگویم و اینکه می توانند تغییر مسیر همیشگی بدهند و تصمیم بگیرند دیگر سمت آن دوستانی که دوست نیستند و خودشان هم سرگردانند، بر نگردند...
من غرب را از نزدیک دیده ام. در خصوصشان مطالعات زیادی کرده ام. از وضعیت تلخ دختران و زنانشان خوب اطلاع دارم. خیلی سال پیش از ما، به آنها هم وعده های آزادی و حق و حقوق دادند اما امروز حال خوبی ندارند. دخترانی که روزی با شعار «بدن خودم مال خودم است» در خیابان ها آمدند ولی امروز شعارشان هشتک «من هم همین طور»، شده است و از تعدی ها و تجاوزات و آسیب های عجیب در رنج اند... اما کسی به کمکشان نمی آید...
حیف است حالا که بسیاری از آنها بعد از تجربه های بسیار تلخ، در مسیر بازگشت به پاکدامنی و پوشش هستند، برخی دختران و زنان سرزمینم به بی پوششی به عنوان دستاورد نگاه کنند و از کلمه آزادی برای این معنا استفاده کنند. نه! آنچه من امشب دیدم آزادی نبود. اصلا به نظر نمی رسید این افراد از چیزی آزاد شده باشند... اگر خروجی آزادی این آشفتگی روحی که در چهره ها و رفتارها مشاهده می شد بود، آن شلوارهای پاره بود، آن سیگار کشیدن کنار چند پسر بود، آگاهی بخشی کمک می کند که خیلی ها به دنبال آزادی به این معنا نروند و اتفاقا از این نوع آزادی خود را آزاد کنند...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرتبط با یکی دو مطلبی که نوشتم، چند فیلم به ترتیب میفرستم:
حجاب نداشته. به این معنی که نمی دونسته محافظت از خودش چقدر در زندگیش تاثیر داره. روابط آزاد داشته و دچار بحران و آسیب شده. مشروبات الکلی میخورده و هیچ التیامی دریافت نمی کرده. تا اینکه با قوانین و دستورات در دین اسلام مواجه شده که هرچی به ضررش تمام شده در دین اسلام نهی شده بوده. قوانینی که با رعایتش حالا خروجیش آرامش و امنیت و سلامت جسم و روحش شده.
خب این جای فکر و تامل داره. نباید حتما راهی را رفت و با تلخی برگشت. برخی راه رفته اند و می شه ازشون آموخت. الان دیگه زمانه ای نیست که این مسائل بکر و هیجان انگیز باشه، وقتی غرب راه رفته است...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از امیرمؤمنان علی علیهالسلام تا رزمندگان ایرانی ما در ۸ سال دفاع مقدس...
همه بخاطر حفظ اسلام و احکام اسلام ناب، که باعث رشد و تعالی بشریت است، نثار جان کردند...
حیدر خیبرشکن را نه در جنگ رو در رو، که در سجده عبادت و از پشت توانستند ضربه بزنند و رزمندگان ما را هم اینگونه... نه با نبرد تن به تن که دست بسته و ناجوانمردانه از ما گرفتند...
هر یکی از اینها پسری، همسری و پدری بود...
در بهشت زهرا، گلزار شهدا، در وصیتنامههایشان دیدم که گفته بودند برای در امان ماندن زنان سرزمینم ایستادم... و خطاب کرده بودند که من از آزادی لذت زندگی گذشتم که تو بمانی، تو هم از آزادی لذت دیده شدن به هر شکل بگذر که خانواده، دین، اخلاق و سلامت روحی و جسمی خودت و بقیه بماند... که تو بخاطر نمایش زیباییهای جسمانی به دنیا نیامدی؛ فرصتی به تو دادند که جهان را با نور وجودت متعالی کنی... من احساس مسئولیت کردم که رفتم. تو هم احساس مسئولیت کن که در پیشگاه خالق همه ما، مسئولی...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
برای آرمان برحقت، جهانی بیندیش!
تجربه خاص و شیرینی شد، حضور در نمایشگاه قرآن امسال در تهران.
خداوند لطف کرد و بندگان خوبش را فرستاد و غرفهای در اختیارم قرار دادند که فعالیتهایم را معرفی کنم.
و رفقایی که بی منت قبول زحمت کردند برای حضور تمام وقت در غرفه.
نامش را گذاشتم:
«بابرنامه... تا انتهای افق»
از طریق نشانی زیر میتوانید در سایت خبری گزارش غرفه ما با فعالیتها آشنا شوید.
https://www.iqfa.ir/fa/news/print/684787
الحمدلله تا این لحظه استقبال خوبی شده و امشب و فردا به عنوان روزهای آخر، در غرفه حضور خواهم داشت ان شاء الله.
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
اگر انسان، دست خود را در تغییر سرنوشت خودش باز بداند...
شاید بهترین شبی باشد که درباره اش تفکر کنیم... چرا که به ما گفته اند شب سرنوشت امشب است!
«بداء» در اصطلاح شیعه، بر دگرگونی مسیر طبیعی سرنوشت یک انسان در اثر رفتار صالح و پسندیده اش گفته می شود.
از دیدگاه کتاب آسمانی ما قرآن، انسان در برابر سرنوشت خودش، همیشه دست بسته نیست، بلکه راه رشد و تعالی برای او باز است و می تواند با بازگشت به راه حق و رفتارهای شایسته، مسیر و عاقبت زندگی خودش را دگرگون کند.
حتما این آیه سوره رعد را شنیده اید که «هیچگاه خداوند وضع گروهی را تغییر نمی دهد تا اینکه خود، وضع خویش را دگرگون کنند». یا آیه ۹۶ سوره اعراف که می فرماید: اگر اهل آن مناطق ایمان می آوردند و پرهیزگار می شدند، درهای برکات آسمان و زمین را بر آنان باز می کردیم. یا آیات سوره صافات که درباره تغییرات سرنوشت حضرت یونس می فرماید که: «پس اگر او از تسبیح کنندگان نمی بود، تا روز رستاخیز، در شکم نهنگ باقی می ماند.»
یعنی ظاهر جریان ایجاب می کرد حضرت یونس تا قیامت در آن زندان باقی بماند اما رفتار شایسته اش که عذرخواهی و تسبیح خداوند بود، مسیر سرنوشت ایشان را دگرگون ساخت و او را نجات داد.
ما از پیامبر عزیزمان هم شنیده ایم که «یک انسان، به سبب گناه، از روزی خود محروم می گردد و هیچ چیز نمی تواند این تقدیر را دگرگون کند مگر دعا کردن...»
همه اینها به ما می فهماند که چه بسا انسان در چهارچوب رفتارهای متعارف خودش با روال عادی عکس العمل کارها، به سرنوشت خاصی محکوم شود اما بر اثر یک چرخش ناگهانی، رفتاری متفاوت در پیش بگیرد و از این راه، فرجام و عاقبت خود را دگرگون سازد... انسان یاد حُر می افتد...
حالا شاید به ذهنمان برسد که فلسفه بداء چیه؟
تفکر می کنم امشب... شکی نیست که اگر انسان، دست خود را در تغییر سرنوشت خودش باز بداند، درصدد ساختن آینده ای بهتر بر می آید و با روحیه ای بالاتر و تلاشی بیشتر، در «به سازی» زندگی خود می کوشد.
یعنی حقیقت «بداء» موجب نشاط و شادابی ما می گردد و ما را به آینده ای روشن، امیدوار می کند. وقتی به این حقیقت ایمان داشته باشیم در پرتو این بینش، معتقد خواهیم بود که می توانیم سرنوشت خود را به حکم خدای بزرگ، کریم و مقلب القلوب، تغییر دهیم و به سوی آینده ای بهتر و فرجامی درخشان تر قدم برداریم.
فرمود خداوند می فرماید هیچ گنهکاری را ناامید نکن! به گوش او برسان اگر به سمت من برگردد من نسبت به او مهربانم و دوستش دارم...
کتاب «شیعه پاسخ می دهد» را میخواندم که این مفهوم تمام قلبم را روشن کرد. از صمیم قلب بخاطر تمام کوتاهی هایم و هدر دادن این فرصت طلایی عمر برای رشد و تعالی خودم و در ادامه رشد و تعالی جامعه، از خداوند متعال، عذرخواهی می کنم. از آخرین احساس یک قلب شرمنده ام. توبه می کنم و از خداوند میخواهم عمر و فرصت برای جبران دهد و سال پیش رو سالی روشن در مسیر استفاده درست از فرصت عمر و شکر عملی بخاطر همه لطف ها، داده ها و نعمت هایش باشد. شاید حسابمان کنند در مسیر زمینه سازی ظهور منجی عالم بشریت و بودنمان با نبودنمان در این دنیا فرقی کند...
خیلی التماس دعا...
بهترین تقدیرات روزی شما
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
@manebabarname
آرزوی جهانی...
من تا قبل از اینکه از ایران بروم تصورم این بود که فقط کشور ما مخالف اسرائیل جنایتکار هست یا فقط ما هستیم که پی برده ایم اسرائیل، جنایتکار است و بقیه دنیا اصلا تو باغ نیستند.
شاید هم علتش برخی مخالفان داخلی بودند که عمریست مومنین به حق و حقیقت را با تظاهر به بشر دوستی جهانی، زیر سوال می برند.
اما بعد که رفتم فرانسه و هلند... دیدم چقدر فلسطین، طرفدار دارد. چقدر خوب می فهمند اسرائیلیها غاصبند. چقدر زیادند کسانی که حق و باطل را تشخیص میدهند. و چه قشنگ در راهپیماییهایی به حمایت از مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین با جدیت شرکت میکنند. (فیلمی از راهپیمایی هلندیها در سال گذشته در کانال گذاشته بودم که بازنشر میکنم و تصاویری از پاریس، وقتی با راهپیمایی عظیم فرانسویها در این خصوص مواجه شدم.)
از آن زمان نگاه خاصتری پیدا کردهام به این ماجرا. که ما پیشگام در مسیر برآورده کردن یک آرزوی جهانی در حرکتیم و این چه ارزشمند و ستودنی است... حس السابقون السابقون، اولئک المقربون به آدم دست میدهد.😊
آرمانهای امام خمینی یکی پس از دیگری در مسیر جهانی شدن است. و این نشانه شیرینی برای پیشبینی آینده است...
#روز_قدس روز دفاع از مظلوم در برابر ظالم است. فقط روز دفاع یک مسلمان از مسلمانی دیگر نیست.. در خانه بمانی، ظالم تا پشت در خانهات خواهد آمد که زمانی با ادعای از نیل تا فرات و ملک سلیمان، رژیم جعلیاش را در عمق خاک مسلمانان رو نمایی کرد...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پنجشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۲، بعد از باران رحمت الهی. یعنی نزدیک به شب قدر سوم...
از ماشین که پیاده شدم برای ورود به نمایشگاه قرآن، این شتاب و خروش توجهام را جلب کرد...
قطرههایی که به هم پیوستند و چنین سیلی را به راه انداختند...
ناخواسته یاد جمله معروف امام خمینی افتادم که فرموده بودند: «اگر مسلمین مجتمع بودند، هرکدام یک سطل آب به اسرائیل میریختند او را سیل میبرد.»
فیلمی که فردایش، یعنی روز قدس داشتم میگرفتم. (در ادامه میآید)، ناخواسته تداعی کننده این شتاب و جدیت و حرکت آب حیات در سراشیبی رسیدن به مقصد و هدفش بود.
قطرهای کز جویباری میرود
از پی انجام کاری می رود...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فیلم را جمعه #روز_قدس گرفتم. الحمدلله که ایرانم و توانستم این خروش و جمعیت مشتاق را از نزدیک ببینم...
این فیلم را به دنبال آن آب پر خروش و پر شتاب پست قبل ببینید...
و این آیات قرآن که توجهم را حسابی جلب کرده است:
« ما به بنی اسرائیل در کتاب آسمانی اعلام کردیم که دوبار در زمین فساد خواهید کرد، و برتری جویی بزرگی خواهید نمود. هنگامی که نخستین وعده فرا رسد، گروهی از بندگان پیکارجویِ خود را بر ضد شما بر میانگیزیم... و این وعدهای است قطعی ».
آیات ۴ و ۵ سوره اسراء
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
مدینه فاضلهای به نام کشور ایران اسلامی
تجربه ارزشمندی شد تجربه زندگی در اروپا که واقعیتها را با چشم غیر مسلح☺️ و بی واسطه رسانهها، ببینم و بفهمم که یک عمر توسط افراد زیادی سر کار بودهایم...
همین الآنم بسیاری در ایران سر کارند و وقتی با تصور زندگی بهتر به این کشورها مهاجرت میکنند، شوک میشوند و یا سرخوررده به آینده مبهم خود فکر میکنند و یا شهامت به خرج می دهند و بر میگردند...
خیلیها پس از مهاجرت، تجارب تلخ و غمانگیز زیاد دارند. اما غالبا نمیان بگن. چرا؟ چون مورد طعن یا تمسخر دوستان داخل کشور خود قرار میگیرند. با این جمله معروفِ « اگر ناراحتی برگرد...»
اما دیگه این دوران گذشته...
خیلیها دارن کم کم زبان باز میکنن و بیتوجه به اذیتی که ممکنه بشن از واقعیتهای زندگی در خارج از کشور میگن. شرق و غرب هم نداره. اما ساکنان اروپا و آمریکا از همه بلا کشیدهتر و سختی دیدهتر هستند...
تصمیم دارم به نقل از افراد بیشماری که در این گروههای مختلف ایرانیان مهاجرت کرده، بین خودشان مطلب مینویسند، برای شما نقل مطلب کنم + مشاهدات شخصی خودم.
اینگونه به مرور متوجه میشوید که یک عمر دروغهای بزرگی شنیدید و واقعیت چیز دیگری است که میشود با این اسناد ثابت کرد.
در هزاران مورد که تک تک ذکر خواهم کرد، به شما ثابت خواهد شد که کشور ایران به مدینه فاضلهای که آرزوی بشر است از همهٔ کشورهای جهان، نزدیکتر است...
به یاری خدا این ادعا را اثبات خواهم کرد...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
اول، پاسخ به یک سوال رایج
_ چرا شماها که انقدر علاقه به ایران دارید، خارج از کشور تحصیل یا زندگی میکنید؟
پاسخ:
سلام و رحمت
سوال خوبیه.
این سوال نشون میده ممکنه پیش فرض این باشه که اگر علاقه به ایران هست نباید به کشورهای دیگه سفر کرد تبادل تجربه کرد یا ارتباطات جدید ساخت.
در حالیکه برخی بخاطر علاقه به کشور سفر میکنند. با اهدافی مشخص.
یعنی هدف از سفر، مهاجرت برای زندگی متفاوت مثلا نیست. برای یه قصد و منظوری نیاز می بینند که مثلا نظام آموزشی یا اقتصادی چند کشور را از نزدیک تجربه کنند و به پختگی لازم یا باز کردن راههای ارتباطی متنوع با ایران دست پیدا کنند.
برخی اصلا برای معرفی ایران یا دین سفر می کنند.
برخی دعوت می شوند.
برخی شغلی بین المللی دارند.
خلاصه تنوع اهداف و نیات وجود دارد و نه تنها منافات با علاقه به ایران ندارن بلکه گاهی فقط بخاطر علاقه به ایران انجام میشه.
ما هم یک دوره رفتیم تحصیل و کار رو تجربه کنیم. نه مهاجرت کردیم. نه قصد ماندن داریم. الان هم دیگه در مسیر برگشتیم الحمدلله.
اما طبیعیه تا همیشه ارتباط با جهان برقرار بماند.
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
اولین مقایسه
#مدارس
فرزندم در مدارس ایران درس بخواند یا خارج از کشور؟
خب همیشه این حرف هست که در ایران ضعف در مدارس زیاد هست. نه درست عربی یاد میگیرند نه انگلیسی. معلمها فلانطور هستند. فساد در برخی مدارس بین بچهها بیداد میکند... اعتقادات بچهها فلان شده. انگیزه و هدفی بچهها ندارند. برخی هم که خوب درس میخوانند، فقط میخوانند که خارج بروند...
اگر حتی صد در صد این موارد را بپذیریم میخواهم از مدارس فرانسه و هلند برایتان بگویم. که البته موارد مشابهش در برخی کشورها بدتر هم هست...
سالیان سال است که بچهها حواشی روابط جنسی با هم دارند، چون مدارس مختلط است. خود این کشورها بارها در این خصوص فیلم ساختهاند. حتی تا رسیدن به بارداریهای ناخواسته و سقط جنینهای مکرر. و بر اساس تبلیغات جدید این روابط به همجنسها کشیده شده که شرم شرحش را دارم...
مصرف مواد الکلی و اوردُز کردن بچهها و در کما رفتنشان که قبلاً مطالبش را مستند در کانال گذاشتم و بازنشر خواهم داد.
استفاده از مواد مخدر که به قدری رایج و زیاد شده که به بچهها پیشنهاد سیگار داده میشود که حداقل سمت مواد نروند که حریف نمیشوند و به راحتی مقابل برخی مدارس خرید و فروش می شود. در هلند که از سن قانونی با کارت شناسایی ماهانه سهمیه به جوان مواد داده میشود. حتی در ایام کرونا این مراکز باز بود. چون اگر مواد به موقع به این افراد نرسد شاید آسیب به خود و جامعه بیشتر شود.
از این بدتر سیستماتیک بودن برخی آموزشها توسط دبیران و کادر مدارس که قانون است! مانند مبحث همجنسگرایی، تنوع جنسیت که بچهها با آموزشها دچار بحران هویت و جنسیت میشوند و برخی میگویند ما دیگه نمیدونیم چی هستیم یا آموزش خودارضایی و...
هم متن کتاب است و هم فیلم و تصویر نمایش داده میشود. خوب است بدانید بسیاری والدین از برخی آموزشها در مدارس بیخبر هستند و وقتی خبردار میشوند شوک میشوند.
حذف دین از آموزشها، تحریف تاریخ کشورها به نفع استعمار و آموزشهای خود خواسته در جهت بیاعتقادی بچهها. آموزش سواد رسانه بر خلاف حقایق و نشر اخبار دروغ درباره کشورهایی مثل ایران و چین که بعدا دربارهاش بیشتر خواهم گفت.
بیانگیزه بودن دانش آموزان و آمار خودکشی قابل توجه. تا جایی که در هلند ترجیح داده شد در ایام کرونا مدارس باز باشد چون بچهها کرونا بگیرند بهتر تشخیص داده شد تا اینکه در خانه بمانند و از فشار عصبی و تنهایی و بیکاری به خودشان آسیب بزنند...
علاقهمند نبودن بسیاری از دانشآموزان به یادگرفتن زبان انگلیسی در فرانسه و بعد از این همه آموزش، عدم تسلط یا حتی صحبت کردن به زبان انگلیسی تا سطح دانشگاه. که خودم شاهد بودم و تجربه کردم.
علاقهمندی به سفر به خارج. مثلا برای فرانسویها سفر به کانادا با این استدلال که آنجا مردم کمتر غر میزنند یا کمتر خرابکاری سگ روی زمین است و با پا روی آن میروند...
برای همه این موارد سند هست. و به مرور نشر میدهم و البته قبل این هم دربارهاش مطلب منتشر کردهام. مطالبی که برایش وقت گذاشتهام. از خود مثلا فرانسویها سوال کردهام یا با آنها همکلاس بودهام یا سایتهای خبریشان را مستند مطالعه کردهام.
حالا نام ایران و به شکل نمونه این دو کشور را حذف کنید و بگویید دوست دارید فرزندتان در کدام مدرسه تحصیل کند و رشد کند و آموزش ببیند.
ایرانی که پر از مدارسی است که دانش آموزان تا سطح دانشگاه آموزش میبینند. المپیادهای متنوع که هر سال طلای جهانی هم کسب میکنند. مهارتهای متنوعی یاد میگیرند و اعتماد به نفسی تا حد کارآفرینی دارند. برخی مدارسی که دانش آموزان معتقدی در آن تربیت میشوند. عالیترین دورههای معرفتی را میگذرانند. انگیزههای قوی و عمیق با افق جهانی پیدا میکنند. طهارت و سلامت خود را حفظ میکنند. بر اعتقادات خود کار میکنند. معلمان و مدیرانی دارند که از صمیم قلب برای سعادت بچهها تلاش میکنند...
یعنی میخواهم بگویم این مدارس هم به وفور وجود دارد. اما خب ماهواره و کانالهای هدفمند هرگز این اخبار را نشر نمیدهند و فقط نقطه ضعفها را درشت و تکرار میکنند...
این سادهترین نوع مقایسه بود که به شکل نمونه چند فیلم مستند از حال بد والدین این کشورها ارسال میکنم و پیشاپیش عذرخواهی میکنم. اگر راه دارد بچهها نبینند...
با بررسی اصولی میشود نظر داد که کدام کشور از بین تمامی کشورهای جهان، در خصوص وضع و آینده #مدارس به سمت مدینه فاضله شدن در حرکت است یا همین حالا هم به مدینه فاضله در کل جهان نزدیکتر است...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مدارس خارج از ایران
این مادری است که با خشم و رنج از محتوای آموزش جنسی با تصویر در کتاب درسی کودکش میگوید... که چرا باید بچهاش در کودکی این چیزها را بداند؟
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
تا انتهای افق
اولین مقایسه #مدارس فرزندم در مدارس ایران درس بخواند یا خارج از کشور؟ خب همیشه این حرف هست که در ای
این بخش کمی از صحبتهای این مادر هست که با خشم و درد و رنج داره از محتوای کتاب مدرسه میگه که به فرزندش آموزش داده میشه و ظاهراً کسانی هستند مقابلش که نمیگذارند ادامه بده...
این وضعیت فعلی مدارس در خارج از ایران است. بر مبنای سند۲۰۳۰ که رهبر ایران مقابلش ایستاد، سندی که میگفتند محتوای کتب آموزشی بخصوص در بخش جنسی باید منطبق با کتب آموزشی دنیا یک دست باشد. کتبی که تعداد خاصی در یک گوشه دنیا طراحی میکنند و بقیه باید تقلید کنند. محتوایی که صدای خود خانوادههای غربی را درآورده...
این وضعیت واقعی هست و باید بدونید که بسیاری والدین خارج ایران یا خبر ندارند در مدرسه به بچههایشان چهها گفته میشود یا چون بهش فکر کنند حالشون بد میشه، اصلا به روی خودشون نمیارن و نهایت میگن چه کار کنیم دیگه وضعیت این شکلی شده...
به دلیل جملات رکیک و عریان و حرفای ناجور خیلی موارد از ترجمه حذف شده...
and she came to your school when she procures bids for ISU (Illinois State University) for construction, and came to your school and spoke to your staff for two straight days, why did she do that?
و اون به مدرسهتون اومد وقتی داشت برای یه کار عمرانی دنبال پیشنهاد (مناقصه) میگشت، و اون دو روز پشت سر هم اومد اینجا و با مسیولین صحبت کرد، [به نظرتون] چرا این کارو کرد؟
This is why she did that, this is why she did that, to make sure, that when our students want to know whether or not they have a vagina or a penis, they have pictures from your staff to be able to help them.
این دلیلشه که چرا این کارو انجام داد. این دلیلشه که چرا این کارو انجام داد. تا مطمین بشه که وقتی دانشآموزان ما میخوان بدونن آیا اندام جنسی زنانه دارن یا مردانه، تصاویری [عریان] از مسیولین [در کتاب] داشته باشن تا بتونن از اونها کمک بگیرن (به طعنه)
They don't have enough sex, they don't have enough anal sex, they need adults to tell them how to masturbate, and what I call that?
اونا به اندازه کافی رابطه جنسی ندارن؟ اونا به اندازه کافی رابطه جنسی ندارن، حالا نیاز به بزرگسالان دارن تا بهشون یاد بدن که چطور خودارضایی کنن؟ میدونید من به این کار چی میگم؟
So here's what I'm asking you, you have a hard time hearing this from me, but this is for 10 years old and up and this bill was passed for 5 year olds and you have a hard time me sitting here telling you the words "anal sex", "masturbation", that's hard for you or the time's up? Because the time's not really up, I don't believe you Mr.Wiley that my time is up,
حالا این سوالیه که من میخوام از شما بپرسم، حتی شما [که بزرگسال هستید] سختتونه که این صحبتها رو از من بشنوید، اما این [کتاب] برای ۱۰ ساله هاست و این چیزی که تصویب شد برای ۵ سالهها بود، و حالا شما معذب هستید که اینجا بنشینید و از من کلماتی مثل «رابطه جنسی » یا «خودارضایی» رو بشنوید، آیا شما معذب هستید یا وقت [صحبتکردن] من تمام شده؟ چون واقعیتش اینه که وقت من تمام نشده، من این حرف شما رو باور نمیکنم که وقت من تمام شده.
but I'm going to end with this, I'll close with this because this was too much for you, I can tell right now, and that's why you're cutting me off, but last time I said you know what? Critical race theory, little girl on the back was laughing every single time Megan said something, because white people oppress black people, right? Isn't your principal black? Isn't your mayor black?
اما میخوام صحبتامو با این [نکته] تمام کنم، صحبتامو با این [نکته] میبندم، چونکه خیلی صحبتهای قبلی که کردم برای شما سنگین بود، راحت میشه این مساله رو [از معذب بودن شما] تشخیص داد، و همین هم دلیل اینه که دایم دارید سعی میکنید صحبت من رو قطع کنید. اما دفعه قبل من گفتم، میدونید چیه؟ کمی تئوری نژادی (کمی علیه نژادپرستی صحبت کنم)، اون دختر کوچولو (به طعنه) که اون عقب نشسته به ازای هر یک دونه از حرفهایی که مگان زد خندید، چونکه سفیدها میتونن به سیاهها ظلم کنن، درسته؟ آیا رییس مدرسهتون سیاه نیست؟ آیا شهردارتون سیاه نیست؟ ...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
تا انتهای افق
#مدارس خارج از ایران این مادری است که با خشم و رنج از محتوای آموزش جنسی با تصویر در کتاب درسی کودکش
این بخش کمی از صحبتهای این مادر هست که با خشم و درد و رنج داره از محتوای کتاب مدرسه میگه که به فرزندش آموزش داده میشه و ظاهراً کسانی هستند مقابلش که نمیگذارند ادامه بده...
این وضعیت فعلی مدارس در خارج از ایران است. بر مبنای سند۲۰۳۰ که رهبر ایران مقابلش ایستاد، سندی که میگفتند محتوای کتب آموزشی بخصوص در بخش جنسی باید منطبق با کتب آموزشی دنیا یک دست باشد. کتبی که تعداد خاصی در یک گوشه دنیا طراحی میکنند و بقیه باید تقلید کنند. محتوایی که صدای خود خانوادههای غربی را درآورده...
این وضعیت واقعی هست و باید بدونید که بسیاری والدین خارج ایران یا خبر ندارند در مدرسه به بچههایشان چهها گفته میشود یا چون بهش فکر کنند حالشون بد میشه، اصلا به روی خودشون نمیارن و نهایت میگن چه کار کنیم دیگه وضعیت این شکلی شده...
به دلیل جملات رکیک و عریان و حرفای ناجور خیلی موارد از ترجمه حذف شده...
« و اون به مدرسهتون اومد وقتی داشت برای یه کار عمرانی دنبال پیشنهاد (مناقصه) میگشت، و اون دو روز پشت سر هم اومد اینجا و با مسیولین صحبت کرد، [به نظرتون] چرا این کارو کرد؟
این دلیلشه که چرا این کارو انجام داد. این دلیلشه که چرا این کارو انجام داد. تا مطمین بشه که وقتی دانشآموزان ما میخوان بدونن آیا اندام جنسی زنانه دارن یا مردانه، تصاویری [عریان] از مسیولین [در کتاب] داشته باشن تا بتونن از اونها کمک بگیرن (به طعنه)
اونا به اندازه کافی رابطه جنسی ندارن؟ اونا به اندازه کافی رابطه جنسی ندارن، حالا نیاز به بزرگسالان دارن تا بهشون یاد بدن که چطور خودارضایی کنن؟ میدونید من به این کار چی میگم؟
حالا این سوالیه که من میخوام از شما بپرسم، حتی شما [که بزرگسال هستید] سختتونه که این صحبتها رو از من بشنوید، اما این [کتاب] برای ۱۰ ساله هاست و این چیزی که تصویب شد برای ۵ سالهها بود، و حالا شما معذب هستید که اینجا بنشینید و از من کلماتی مثل «رابطه جنسی » یا «خودارضایی» رو بشنوید، آیا شما معذب هستید یا وقت [صحبتکردن] من تمام شده؟ چون واقعیتش اینه که وقت من تمام نشده، من این حرف شما رو باور نمیکنم که وقت من تمام شده.
اما میخوام صحبتامو با این [نکته] تمام کنم، صحبتامو با این [نکته] میبندم، چونکه خیلی صحبتهای قبلی که کردم برای شما سنگین بود، راحت میشه این مساله رو [از معذب بودن شما] تشخیص داد، و همین هم دلیل اینه که دایم دارید سعی میکنید صحبت من رو قطع کنید. اما دفعه قبل من گفتم، میدونید چیه؟ کمی تئوری نژادی (کمی علیه نژادپرستی صحبت کنم)، اون دختر کوچولو (به طعنه) که اون عقب نشسته به ازای هر یک دونه از حرفهایی که مگان زد خندید، چونکه سفیدها میتونن به سیاهها ظلم کنن، درسته؟ آیا رییس مدرسهتون سیاه نیست؟ آیا شهردارتون سیاه نیست؟ ...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خب حالا در مقابل این بحرانی که در مدارس و دوران تحصیل در کشورهای خارجی می بینیم، با دخترانی که مسلمان و محجبه می شوند و تعدادشان هم کم نیست مواجه میشویم... حس و حال این دختر خانم را بعد از مسلمان شدن ببینید... چرا پیش از گرایش به دین هر روز گریه می کرده؟؟ اگر سیستم آموزشی و پرورشی خارج از ایران و بخصوص غرب ایده آل است چرا باید دانش آموزان در افسردگی روزگار را سپری کنند و وقتی به دین با همه قوانین و تعیین محدودیت هایش گرایش پیدا می کنند، حال خوبی را تجربه می کنند؟ شکر خدا بگویند و احساس کنند به آرامش رسیده اند و نجات پیدا کرده اند.
باید به همه اینها با هم فکر کنیم... و اگر امروز می گوییم حال و روز مدارس ما خوب نیست ببینیم کدام مدارس؟ مدارسی که به سمت آموزش های غربی گرایش پیدا کرده اند یا مدارسی که به سمت گرایش های دین آسمانی؟
هرگز ما مدینه فاضله نشده ایم هنوز، اما حرف سر این است که کمی و کیفی بررسی کنید اوضاع بسیار بهتری از کشورهای از دست رفته داریم و قدرت بیشتری برای حرکت به سمت تغییری بنیادین...
باز می رسیم به جمله «غرب راه رفته است...» و ایران در بین کشورهای جهان یک استثنا تاریخی است. حتی اگر با کشورهای مذهبی جهان هم مقایسه شود. چرا؟ چون ایران محور تحول جهانی به سمت دنیا و نظم جدید جهانی است نه هیچ کدام از این کشورهای دیگر و این نسل متفاوت در ایران پرورش یافته...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
چرا شعار زن، زندگی، آزادی برای خانمهای مؤمن به خدا، جذاب نیست؟...
ببینید این خیلی نکته مهمی هست که خانمهایی که ایمان به خداوند دارند و طبق اوامر و دستورالعمل های خالق که باورش دارند سعی می کنند عمل کنند، خیلی مشکلات را اصلا تجربه نمی کنند... الحمدلله از روز تولد عزیزند برای پدر و مادر و خانواده و حلوا حلوا می شوند. پدر و مادر شکر می کنند دختر دار شدند و می گویند رسول رحمت فرمودند: خانوادهای که فرزند اولشان دختر باشد غرق رحمت هستند و خانوادهای که مثلا سه دختر داشته باشند که دیگه خوشبخت دنیا و آخرت هستند و مورد توجه و عنایت ویژه الهی...
بعد هم در فرایند رشد کاملا زندگی می کنند. هیچ مشکلی هم با پوشش ندارند. به راحتی امر خالقشون که محبوب دلشان هست را اطاعت می کنند و به همه فعالیت های به حق و مورد نیازشان هم در چهارچوب برنامه رشد و تعالی و دوری از آسیب ها می رسند.
بعد هم که ازدواج می کنند، باز به همین ترتیب محبوب همسر هستند، همچنان که محبوب خانواده هستند. زندگی می کنند و آزادی لازم هم برای رشد و موفقیت و تعالی دارند.
کمبودی ندارند واقعا با این نگاه...
حالا طبیعت این دنیا رنج و سختی و مشکلات و ضعف و نقص که هست. به امتحانات الهی هم که عمیقا اعتقاد داریم. بسیاری هم هستند که مومن به خدا هستند و از سوی پدر و مادر و یا همسر و فرزند امتحان می شوند در این دنیا... اما باز هیچ کدام باعث نمیشه که احساس کنند فرصت زن بودن و زندگی کردن و تجربه آزادی بر حق توسط دین یا حکومت دینی از آنها گرفته شده.
حتی همین قدرت تفکیک به نظر خیلی مهمه. چون پس از بررسی دقیق از زندگی خیلی از این بندگان خدا که معترض هستند مشخص شده که به جهت خانوادگی دچار سختی و محرومیت و غم و رنج هستند. یعنی مسائل شخصی و حس قربانی بودنشان، توسط هدایت رسانه های هدفمند، شده مسئله سیاسی برایشان
اینها نکات مهمی هست واقعا. باید روش فکر کرد. باید درباره اش صحبت کرد. هم میشه به خیلی ها کمک کرد که مشکلشون حل بشه و حالشون خوب بشه. هم میشه آموزش ها را ارتقا داد که دختران و زنان زیادی از آسیب های خود خواسته و دیگر خواسته خلاص شوند، هم بصیرت لازم را پیدا کنند که قدرت تفکیک داشته باشند و باورهای غلط را و نقص ها و ضعف های زندگی شخصی را به باورهای دینی و الهی گره نزنند و تصور نکنند دین و حکومت دینی مانع رشد و موفقیتشان شده.
این از اون جهت خیلی روشن هست که عموم کسانی که الان مقابل مثلا پوشش ایستادند یا مشکل اقتصادی ندارند، یا گرایش دینی نداشته اند که از فوایدش بهره مند بوده باشند که بدانند که واقعا اگر دین و ایمان به آن شکل که خداوند رحمان از آنان خواسته بود داشتند و به دستوراتی که داده عمل می کردند، الان، هم به معنای واقعی کلمه یک زن مخلوق خداوند از صفت جمالش بودند، هم با تمام وجود زندگی می کردند و هم آزادی واقعی داشتند. آزادی منطبق با تعریف خود خالق که آزادی از غل و زنجیرهای دست و پا گیر میل های دنیایی است که اتفاقا در نهایت برای خود زن اسارت و درگیری و آسیب ایجاد می کرده است.
این خیلی مهمه به نظر که بسیاری از زنان محروم از زندگی و آزادی واقعی بر مبنای معارف الهی، متاثر از این شعار شده اند. یعنی واقعا از صمیم قلب به دنبال زندگی و آزادی اند برای به دست آوردن آرامش، اما به ایشان آدرس غلط داده اند. و بقیه هم که گردانندگان این بازی هستند نقش بازی می کنند و هدفگیری سیاسی است و به صورت اثبات شده، نه زن برایشان مهم است، نه زندگی، نه آزادی.
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
موفقهای ناراضی
خب حالا باید فکر کنیم چرا چندین کشور از بودجه شخصی خود و مالیات مردم خود هزینه کردهاند و شبکههای ماهوارهای ساختهاند و ماموریتشان خوردن مغز فعال و دارای امید و انگیزه مردم ایران است. این جمله اغراق نیست. در عمل واقعیت دارد.
اگر یک روز کامل این شبکهها را دنبال کنید متوجه این نکته میشوید. تا به حال دیدهاید یک دستاورد یا موفقیت از دختران ایرانی را در مدارس و دانشگاههای ایران، در شبکههای خود مطرح کنند؟ در حالیکه در دنیای واقعی هر ساله موفقیتها و دستاوردهای فراوانی از سوی دختران و بانوان در ایران در حال وقوع هست. و ما جدا از رسانه پیرامون خودمان میبینیم و حتی شاید خودمان یکی از همان بانوان موفق ایران باشیم و میبینیم که چقدر زیادیم... یعنی هرچه هستیم، باز دختران و بانوانی را میبینیم که در برابرشان هیچیم...
این خیلی خیلی مهم است که به این مسائل فکر کنیم. خود مردم باید خودشان را از دست این شبکهها نجات دهند. چون به مرور مغزی که توضیح دادم برایشان نمیماند. و آگاهی بخشی به ایشان کمک میکند.
دختر خانمی دبیرستانی به بنده پیام داد که تحت فشار روحی است. با اینکه عقلا میفهمد درست چیست اما از فشار روحی روانی در امان نیست. چون در خانه ایشان صبح با شبکه « من و تو» بیدار میشود و شب با « اینترنشنال» به خواب میرود...
یا یکی از دانش آموزانم که سالها پیش با حال بد میگفت من اگر دختر ۱۶ ساله داشتم هرگز در خانه ماهواره قرار نمیدادم... خودش آن زمان ۱۶ ساله بود...
یا دانشآموز دیگرم که نزدیک من آمد و خواست خصوصی صحبت کند و گفت که در خانه ماهواره دارند و مادر و خواهرش چیزهایی میبینند که او خجالت میکشد و روی دیدنش را ندارد و وقتی به اتاق خود میرود، مورد سرزنش و تمسخر قرار میگیرد که چرا عقبمانده هستی و این کارها یعنی چه. وقتی اینها را به من میگفت همزمان قطرات اشک هم میچکید...
یا یکی از فراگیرهای نوجوانم که به من پیام داده است که ماهواره امید و انرژی و انگیزه اش را برای با جدیت درس خواندن از او گرفته و مدام فکر میکند چه فایده وقتی به جایی در این کشور نخواهد رسید... این در حالی است که همین الان در بهترین مدرسه درس میخواند و پدر و مادرش در همین کشور درس خواندهاند و شاغل شدهاند. هر دو درآمد عالی دارند و برنامههای تفریحی ایشان هم برقرار است اما تصور میکنند که خوشبخت و موفق نیستند...
فکر کنیم و با هم صحبت کنیم و تصمیم کبری بگیریم...
مقایسه بعدی، #تلویزیون ایران و خارج از ایران است. شبکههای اجتماعی هم به همین ترتیب.
شما در نهایت انتخاب کنید که کدام را دنبال کنید...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
روز پادشاه در هلند. ۲۷ آوریل ۲۰۲۳
شما در رسانهها احتمالا اولین عکس از بالا سمت چپ را می بینید، ما در هلند بقیه تصاویر را.
متن توضیحی در ادامه می آید...
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance
روز پادشاه در هلند
تصور کنید بگویم: در ایران روز تولد رهبری، روز ولی فقیه نام دارد و تعطیل رسمی است. همه مردم در این روز لباس ولی فقیه را به صورت نمادین به تن می کنند و کل روز را جشن میگیرند و شادی می کنند.
چند سرود معروف وجود دارد که همه حفظند و در این روز در سراسر کشور همه جا خوانده می شود که در آن از خوبی های ولی فقیه و خانواده ایشان می گویند و به او ابراز عشق و وفاداری و ارادت می کنند. اما خب چنین روزی وجود ندارد. حتی همین اواخر رهبر فرزانه ایران اظهار دلخوری کرد که چرا دانشجویان در دیدار با ایشان بحث روز تولد ایشان را مطرح کرده اند... یا خواسته اند که در هواپیماها به نام ایشان درود فرستاده نشود.
حالا باید بدانید که در هلند یک روز در سال روز پادشاه نام دارد. روز تولد شاه. مردم به شکل نمادین لباس و رنگ محبوب سلطنتی را می پوشند و در خیابان ها می آیند و جشن می گیرند و مشروبات الکلی می خورند و احتمالا بدانید چه ها به دنبال دارد... در یادداشتهای خبری شان می نویسند « نوشیدن آبجو و غش کردن یکی از بزرگترین جاذبه های روز پادشاه است» اما من از نزدیک شاهد بودم چه حال و روزی دارند کسانی که از خود بیخود می شوند و چه رفتارهایی از آن ها صادر می شود و چه حال بدی را تجربه می کنند...
یعنی به این مردم بیچاره هیچ نمی رسد جز هزینه کردن برای مشروبات الکلی و آسیب به خود که در یادداشت ذکر شده می نویسد که فردایش با چه حال بد و سردردی باید بیدار شوند و به سر کار روند و خرج های بیهوده و در نهایت نمایش فرهنگ واقعی اگر قانون و سخت گیری نباشد. جالب بود که در پیوندی که در ادامه می آید نوشته است که برای خرید مشروبات الکلی مخصوص این روز که در حد افراط استفاده می شود هلندی ها طی سال پس انداز انجام می دهند...
اگر میخواهید با این فرهنگ و شخصیت بهتر آشنا شوید در روز پادشاه به هلند سفر کنید. هرچند می دانم در رسانه هایشان فقط آن صحنه های خنده و شادی و بالا پایین پریدن و شیک و مجلسی بودن مردم و دشت های تمیز و منظم و یکدست لاله ها را نشان می دهند.
پنجشنبه ای که گذشت روز پادشاه بود... شاید باید فرهنگ پذیری هلندی ها را در روز پادشاه دید. رسما هرکس هر چیزی میخورد یا می نوشد آشغالش را همان لحظه جلوی پایش می اندازد. کل سطح خیابانهای مرکز شهر با زباله پوشیده می شود تا حالا بعدا شهرداری بیاید و تمیز کند...
شایان ذکر است که هلند جزء با فرهنگ ترین های باغ اروپا محسوب میشود... در سایتی که پیوندش را می گذارم چیزهایی از این روز نوشته که نمی توانم از آن ذکر کنم. از بازی های ناجور تا ادعای نوشیدن تا حد زمین افتادن و از هوش رفتن و به آن افتخار کردن... اینکه اگر میخواهید چیزی در این روز بفروشید سراغ افراد مست بروید که فرصت خوبی است...
البته نباید این را تعمیم داد به همه مردم هلند. قطعا افراد بافرهنگ هم در هلند کم نیستند. ولی به هرحال هلندی ها در روز پادشاه چنین بلایی سر خیابانهای شهر در می آورند وقتی قانون و جریمه و برخورد نباشد...
یک عادتی هم دارند پلیس های هلندی که برای کنترل شهر با اسب وسط خیابان می آیند. خبری از بنز و پژو نیست... خب طبیعتا این اسب های بی نوا نیاز به تخلیه دارند و وسط شهر همین طور خرابکاری می کنند که در تصویر اول از سمت راست ردیف پایین می بینید. حالا چقدر ناخواسته کفش و دوچرخه و ماشین از روی آن رد می شود تا فردا پس فردا کسی بیاید و اینها را جمع و تمیز کند...
نمیدانم چرا برای پلیس هلند بنز و یا هر نوع ماشین در خور پلیس نمیخرند؟ که یا با دوچرخه بیایند یا با اسب! وقتی هلند یک کشور در رفاه هست. البته می دانم. کمک به محیط زیست می کنند... و البته واقعیت پشت پرده گرانی بنزین و برق است...
اینها را شاید هرگز در رسانه ها نبینید و هیچ خبرنگاری به آن نپردازد. اما ماهواره های فارسی زبان خارجی خوراکشان پرداختن به هر خبری از این دست است اگر کوچکترین مقیاسش در ایران یا در یک جامعه اسلامی اتفاق بیفتد...
https://dutchreview.com/culture/8-things-know-kings-day-in-netherlands/
🌱مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
@ninfrance