🌗زمانی تنها قادر بودیم در تلسکوپهای غولپیکر خود هالهٔ ضعیفی از #پلوتو را در فاصله ۵ میلیارد کیلومتری مشاهده کنیم، ولی پیشرفت تکنولوژی توانست فضاپیمای افقهای نو را به پلوتو رسانده تا بتوانیم تصاویری با این وضوح را تنها از فاصله ۲۰ هزار کیلومتری آن به ثبت برسانیم.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
💧 آیا در مریخ #آب وجود دارد؟
🌊 بله، در مریخ #آب وجود دارد، اما در زیر کلاهکهای یخی قطب شمال و جنوب یخ زده است.
کلاهکهای یخی قطبی که زمانی تصور می شد تنها از #یخ_خشک (دی اکسید کربن منجمد) تشکیل شده اند، اکنون به داشتن یخ آب در زیر لایه بالایی یخ خشک شناخته شده اند.
💦 مریخ دارای کانالهای سیل و رودخانهای زیادی است که نشان میدهد مدتها پیش در زمانی که مریخ سیارهای گرم و مرطوب با اتمسفر ضخیمتر بود، #آب مایع روی مریخ جریان داشت. اخیراً شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ممکن است در برخی مکانها آب مایع در سطح مریخ یا نزدیک آن وجود داشته باشد، اما این هنوز ثابت نشده است.
#دکتر_ریحانه_کبیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 *۲ طوفان خورشیدی در راه زمین*
🔹️خورشید در طول دو هفته جاری، جریانهای قدرتمندی از ذرات پرانرژی را منتشر کرد که به احتمال ۷۵ درصد در هنگام برخورد با زمین باعث خاموشی رادیویی میشوند.
🔹️این طوفان که از یکشنبه فعالیت خود را آغاز کرده، حتی ارتباطات برفراز اقیانوس آرام را مختل کرده است.
🔹️یک فیزیکدان به دیلیمیل گفته «برای سهشنبه و چهارشنبه هفته آینده طوفانهای خورشیدی پیشبینی میشوند»
▫️ایسنا
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
📸 نخستین تصاویر کاوشگر ژاپنی از ماه
🔹️کاوشگری که ژاپن به ماه فرستاده اولین تصاویر خود از سطح این قمر زمین را مخابره کرده است. آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن روز کریسمس این کاوشگر را به ماه فرستاد که فرودش گرچه موفقیتآمیز بود ولی گفته شد که در نقطه تعیینشده انجام نشده و بیم آن میرفت که نتواند از انرژی خورشیدی استفاده کند.
🔹️حالا این کاوشگر اولین عکسهای خود از سطح ماه را مخابره کرده و ظاهرا مشکل هم رفع شده است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗بر طبق #مکانیک_کوانتوم، هر زمان که شما بین دو مسئله سردرگم میشوید و تصمیم میگیرید که یکی از آن دو مسئله را انتخاب کنید، جهان به #دو_قسمت تقسیم میشود، بطوریکه در یک جهان شما راه اول، و در جهان دیگر راه دوم را انتخاب کرده و در هر یک از این #جهانهای_موازی پیامدهای مختص خودشان را میبینید.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗نقطه ای در #اقیانوس آرام با نام Nemo یا قطب عدم دسترسی وجود دارد که تا هزاران کیلومتر اطراف آن هیچ تمدن بشری وجود ندارد. حتی نزدیک ترین جزیره غیرقابل سکونت 2688 کیلومتر از آن فاصله دارد. این نقطه به قدری دورافتاده است که تنها #فضانوردان ایستگاه فضایی کمترین فاصله با این نقطه را داشته اند.
🔸بعضی وقت ها انسان فراموش می کند که اقیانوس آرام به چه اندازه بزرگ است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗زمین با سرعت ۹۶۰ هزار کیلومتر برساعت هر ۲۲۰ میلیون سال یکبار دور #کهکشان راه شیری میچرخد ولی ما هرگز نمیتوانیم این چرخش را مشاهده کنیم مگرآنکه به مرکز این کهکشان سفر کنیم. درآنجا هرآنچه که پیرامون #ابرسیاهچاله این کهکشان واقع شده بطور غیرقابل تصوری درحال چرخش است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗مریخنورد «استقامت»(Perseverance) ناسا از همراه خاموششده خود، بالگرد «نبوغ»(Ingenuity) در حالی عکس گرفته که به تنهایی روی یک تپه نشسته است.
🔸در این عکس جدید میتوان بالگرد نبوغ را بدون حرکت روی یک تپه شنی در پسزمینه مشاهده کرد. منظره بیابانی و صخرهای #مریخ نیز در پیشزمینه عکس دیده میشود.
🔹این عکس در روز چهارم فوریه ۲۰۲۴ گرفته شده است؛ یعنی کمی بیش از دو هفته پس از زمانی که نبوغ به پایان #ماموریت خود رسید. در روز ۱۸ ژانویه هنگامی که بالگرد نبوغ روی یک بخش از مناظر شنی مریخ فرود آمد، روتورهای آن آسیب دیدند.
🔸«آزمایشگاه پیشرانش جت»(JPL) #ناسا هنوز در حال تحلیل کردن آسیب واردشده به تیغههای نبوغ است اما صرف نظر از آنچه پیدا خواهد کرد، ماموریت بالگرد رسما به پایان رسیده و دیگر قادر به پرواز کردن نیست.
🔹نبوغ در روز ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ در کنار همراه رباتیک خود، مریخنورد #استقامت فرود آمد. هنگامی که این بالگرد در آوریل ۲۰۲۱ به آسمان مریخ رفت، با انجام دادن اولین پرواز خود تاریخساز شد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🎥* *واقعیت های جالب و ترسناک درباره فضا
🌗میماس قمر زحل دارای سطحی است که با دهانههای فراوان، شبیه به ستاره مرگ در جنگ ستارگان است.
🔹با اهمیتتر از ظاهر آن، این است که امکان دارد زیر پوسته ضخیم یخی خود، اقیانوسی داشته باشد.
🔸وجود آب مایع میتواند میماس را به یکی از مکانهای بالقوه قابل سکونت در منظومه شمسی ما تبدیل کند.
🔹والری لینی، عضو تیم کشف میگوید: «یافته مهم اینجا کشف شرایط قابل سکونت در یک جسم منظومه شمسی است که ما هرگز انتظار نداشتیم آب مایع داشته باشد.»
🔸پژوهشگران میگویند که اقیانوس ممکن است در حدود ۱۲ تا ۱۹ مایلی زیر #یخ قرار داشته و میتواند میزبان حیات میکروبی باشد.
🔹تیم پشت این کشف همچنین بر این باور است که اقیانوس ممکن است نسبتاً جوان باشد؛ یعنی چیزی بین ۲ میلیون تا ۲۵ میلیون سال.اقیانوس مایع میماس همچنین ممکن است حداقل نیمی از حجم این قمر را تشکیل دهد.
🔸اگر وجود اقیانوس تأیید شود، این میتواند نحوه جستجوی ستارهشناسان برای یافتن حیات بیگانه را تغییر دهد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗ویدئوی خیره کننده که #تکامل چهار میلیارد ساله زمین را تنها در چهار دقیقه نشان میدهد!
🔸🔹حدود ۴.۵میلیارد سال پیش، یک توده #سنگ مذاب در منظومه شمسی شروع به شکل گیری کرد که سرانجام به زمین کنونی تبدیل شد.
دیوید ای. روبرتز ، هنرمند و متخصص کامپیوتر به کمک دانشمندان علم #زمین_شناسی ، داستان تکامل کره زمین را در یک ویدئوی مسحورکننده ساخت و میلیاردها سال را در یک شبیه سازی چهار دقیقه ای به تصویر کشید.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗حدود ۱،۶۰۰ تریلیون تن از طلای کره زمین در مرکز آن پنهان شده است.
🔹محاسبات نشان میدهد اگر کل طلای داخل کرهٔ #زمین روی پوسته آن بود، لایهای از طلا به ضخامت ۴۶ سانتیمتر کل سطح زمین را میپوشاند.
🔸در حقیقت زمان تشکیل کرهٔ زمین از برخورد سیارکها، عناصر آهن دوست مانند طلا، #پلاتین و نیکل به سمت مرکز زمین و جایی که غنی از آهن بود حرکت کردند درحالی که سطح آن با اقیانوسی از مواد مذابِ #ماگما رها شد.
🔹جالب است بدانید اگر #شهاب سنگها میلیونها سال بعد از تشکیل مرکزِ کرهٔ زمین و سرد شدن سطح آن، مجددا قدری طلا روی پوستهٔ آن ته نشین نمیکردند، طلا بسیار بسیار نادرتر و گرانتر از امروز بود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗شواهد جدید نشان میدهد فوران آتشفشانها در ۲۵۲ میلیون سال قبل منجر به یک #انقراض عظیم شده که در آن بیش از ۹۵ درصد از گونههای حیات در زمین بکلی نابود شده است.
🔹در دورهای از زمین شناسی به نام #پرمین که به ۳۰۰ میلیون سال قبل باز میگردد زمین مملو از گونههای حیات بوده ولی ۲۵۲ میلیون سال قبل اتفاقی افتاده که منجر به بزرگترین انقراض در تاریخ زمین شده است.
🔸 دانشمندان این فاجعه را #مرگ_بزرگ نامیدند و معتقدند فوران آتشفشانها دلیل اصلی این انقراض بوده است.یافته جدید نشان میدهد مقادیر زیادی جیوه در صخرههای قدیمی سراسر جهان مدفون شده است.
🔹فوران آتشفشانها مقادیر زیادی بخار #جیوه در اتمسفر آزاد کرده سپس این جیوه به صورت باران در دریاها ته نشین شده و درنهایت در صخرهها گیر افتادند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ناسا سعی دارد مشکل مربوط به یکی از تجهیزات مریخنورد «#استقامت» را برطرف کند.
🔹 «استقامت»(Perseverance) وجود دارد. یکی از تجهیزات آن که یک پرتابگر #لیزر موسوم به «شرلوک»(SHERLOC) است و در انتهای بازوی رباتیک نصب شده، پوششی دارد که باید از آن در زمانی که استفاده نمیشود، محافظت کند، اما پوشش گیر کرده و این امر ممکن است به انباشته شدن گرد و غبار روی اپتیک حساس آن منجر شود. پوشش تا حدی باز است و به همین دلیل، مریخنورد نمیتواند لیزر خود را روی اهداف سنگی متمرکز کند یا به جمعآوری دادههای طیفسنجی معدنی بپردازد. مهندسان ناسا در حال بررسی این مشکل هستند و امیدوارند یک راه حل پیدا کنند.
🔸در واقع دو پوشش گرد و غبار روی شرلوک وجود دارد که از دوربینهای دستگاه، یک طیفسنج و لیزر محافظت میکنند. ماموریت شرلوک، جستجوی ترکیبات آلی و مواد معدنی است که در محیطهای آبی تغییر یافتهاند و شاید نشانههایی را از زندگی میکروبی گذشته داشته باشند.
🔹ناسا که برای درک بهتر رفتار موتور، دستوراتی را به این دستگاه فرستاده است تا میزان نیروی تغذیهشده را تغییر دهد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗فرودگر قمری رباتیک «اودیسیوس»، ماموریت تاریخساز خود را به سوی ماه آغاز کرد.
🔸یک ماموریت قمری تاریخساز در حال انجام شدن است.فرودگر قمری رباتیک «#اودیسیوس»که توسط شرکت «اینتوئتیو مشینز»ساخته شده است، اوایل صبح روز ۱۵ فوریه بر فراز یک موشک «فالکون ۹»شرکت «اسپیسایکس»از «مرکز فضایی کندی» ناسا در فلوریدا پرتاب شد.
🔹اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، اودیسیوس در روز ۲۲ فوریه نزدیک قطب جنوب ماه فرود خواهد آمد و به اولین فضاپیمای خصوصی تبدیل خواهد شد که یک فرود موفقیتآمیز را روی ماه داشته است. این موفقیت برای آمریکا که بیش از نیم قرن پس از #ماموریت «آپولو ۱۷»(Apollo 17) ناسا به سطح ماه نرفته است نیز بسیار مهم خواهد بود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗با پرتاب شدن ۲۲ ماهواره «استارلینک»، سومین ماموریت شرکت «اسپیسایکس» در کمتر از ۲۴ ساعت انجام شد. شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) ۲۲ #ماهواره اینترنتی «استارلینک»(Starlink)خود را روز ۱۵ فوریه پرتاب کرد که سومین ماموریت در کمتر از ۲۴ ساعت برای این شرکت بود.
🔹یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ۲۲ ماهواره استارلینک در ساعت ۴:۳۴ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ» در #کالیفرنیا بلند شد.
🔸اولین مرحله فالکون ۹ حدود ۸.۵ دقیقه پس از پرتاب طبق برنامه به زمین بازگشت و روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیسایکس در اقیانوس آرام فرود آمد. در همین حال، مرحله بالایی #موشک به حرکت کردن در آسمان ادامه داد و در نهایت، ماهوارهها را در مدار پایین زمین مستقر کرد.
🔹پرتاب استارلینک، آخرین مرحله از سه پرواز فضایی برای اسپیسایکس بود. این شرکت عصر ۱۴ فوریه، مأموریت«USSF-124»را برای نیروی فضایی آمریکا پرتاب کرد. سپس، اسپیسایکس در روز ۱۵ فوریه ساعت ۱:۰۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی، #ماموریت خصوصی «آیام-۱»(IM-1)را برای فرود آمدن روی ماه از «مرکز فضایی کندی»ناسا پرتاب کرد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ایلان ماسک میگوید که اولین بیمار انسانی که تراشه مغزی #نورالینک(Neuralink) در سر او کاشته شد، پس از بهبودی کامل، تنها با فکر کردن میتواند نشانگر ماوس رایانه را روی صفحه حرکت دهد.
🔹ایلان ماسک، موسس استارتآپ نورالینک، میگوید: به نظر میرسد اولین بیمار انسانی که با تراشه مغزی نورالینک تحت درمان قرار گرفته بود، به طور کامل بهبود یافته و میتواند با استفاده از افکار خود یک #ماوس رایانه را کنترل کند.
🔸این پیشرفت خوبی است و به نظر میرسد که بیمار با وجود اثرات #عصبی که ما از آن آگاه هستیم، بهبودی کامل پیدا کرده است. بیمار فقط با فکر کردن قادر است نشانگر ماوس را روی صفحه نمایش حرکت دهد.
🔹ماسک گفت که نورالینک اکنون در تلاش است تا بیشترین تعداد کلیک روی دکمه ماوس را از بیمار دریافت کند. نورالینک ماه گذشته پس از دریافت تاییدیه برای پذیرش داوطلب انسانی در ماه سپتامبر، تراشه #تلهپاتی(Telepathy6) را با موفقیت در سر این بیمار کاشت. هویت اولین بیمار نورالینک هنوز نامشخص است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗پدیدههای نجومی ماه جاری(اسفند) برای سیارات ماه، زهره، مریخ و مشتری اتفاق خواهد افتاد، همچنین شاهد بارش شهابی y-Normid 2024 خواهیم بود.
🔸در ماه جاری کیهان شاهد رویدادهایی مانند رصد خوشه ستارهایNGC 3114،نزدیک شدن سیاره زهره و مریخ، مقارنه سیاره زهره و مریخ، ماه کامل، ماه در اوج زمینی، ماه در اوج خورشیدی، رصد خوشه ستارهای IC 2581، سیاره عطارد در اتصال خورشیدی، سیاره زحل در اتصال خورشیدی، رصد خوشه ستارهای کارینا تتا، غیبت قمری #آنتارس، تربیع آخر ماه، سیارک 3 Juno در وضعیت تقابل، مقارنه ماه و سیاره مریخ، ماه در حضیض خورشیدی، مقارنه ماه و سیاره زهره، رصد خوشه ستارهای Wishing Well، ماه در حضیض زمینی، ماه نو، سیارک 23 Thalia در وضعیت تقابل، نزدیک شدن ماه و سیاره مشتری به یکدیگر، مقارنه ماه و سیاره مشتری، بارش شهابی y-Normid 2024، نزدیک شدن ماه و خوشه ستارهای M45 به یکدیگر، غیبت قمری بتا توری، تربیع اول ماه، سیاره #نپتون در اتصال خورشیدی، سیاره عطارد در حضیض خورشیدی و سیاره زهره در اوج خورشیدی خواهد بود، جزئیات تمام رویدادهای نجوم ماه جاری را میتوانید در جدول👆 مشاهده کنید
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ناسا می گوید ما به دنبال افرادی هستیم که به مدت یک سال در یک محیط شبیه سازی شده #مریخ زندگی کنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇