هدایت شده از ◾️تبلیغ نیوز | دفتر تبلیغات اسلامی
🔸گزارش تصویری آیین رونمایی از آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
👈 گزارش تصویری این خبر در:
yon.ir/7xPrB
✔️ روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 www.DTE.ir
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
بروشور+نظريه+انتظار.pdf
1.44M
بوروشور همایش ملی نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای
محورهای پیشنهادی همایش
محورهای اصلی همایش
هدایت شده از ◾️تبلیغ نیوز | دفتر تبلیغات اسلامی
🔸باید به سیره تمدنی اهل بیت(ع) توجه کنیم
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: سیره منحصر در مباحث راهبردی نیست بلکه سیره فردی و اجتماعی هم وجود دارد اما حتما باید به سیره راهبردی حتی فراراهبردی یعنی سیره تمدنی هم توجه کنیم.
👈 جزئیات این خبر در:
yon.ir/lBcoA
✔️ روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 www.DTE.ir
آیین رونمایی از آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره علیهم السلام
http://www.aparat.com/v/vYEK7
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
💠نقد و بررسی کتاب «مقدمهای بر حکومت اسلامی»
❇️نشست نقد و بررسی کتاب مقدمهای بر حکومت اسلامی شهید مطهری فردا در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار میشود.
⏺به گزارش خبرگزاری ایسکا
، به همت گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی، نشست نقد و بررسی کتاب مقدمهای بر حکومت اسلامی شهید مطهری فردا در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار میشود.
🔽این نشست با سخنرانی حجتالاسلام نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ۲۶ تیرماه از ساعت ۱۹:۳۰ در مجمع عالی حکمت اسلامی واقع در قم، خیابان ۱۹ دی، کوچه ۱۰، فرعی اول سمت چپ برپا میشود.
https://eitaa.com/isca24
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
💠نجف لکزایی:
▶️استاد مطهری در مقدمهای بر حکومت اسلامی وارد مباحث فلسفه سیاسی شد
🔵رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: استاد مطهری در کتاب مقدمهای بر حکومت اسلامی آگاهانه وارد مباحث فلسفه سیاسی شده است.
💠به گزارش خبرنگار مهر، نودمین جلسه گروه علمی فلسفه سیاسی با موضوع نقد و بررسی کتاب مقدمهای بر حکومت اسلامی شهید مطهری با ارائه حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با حضور اعضا ی گروه ۲۶ تیر در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد.
♈️خلاصه مباحث مطرح شده بدین شرح است:
🌐مطهری در این کتاب آگاهانه وارد مباحث فلسفه سیاسی شده است. از مجموع مباحث استاد در این کتاب میتوان به یک پاسخ اجمالی درباره نظریه دولت رسید. ایشان میگوید حکومت یک پدیده اعتباری است. از این رو به ملاک نیاز به حکومت میرسد و به آن میپردازد. دو دسته نیاز را حکومت برطرف میکند: ذاتی و مقومات و عرضی. موارد مربوط به مقومات دولتها عبارتند از: دفاع از جامعه، حفظ امنیت داخلی و آزادی، وضع قانون عادلانه، قضاوت و دادگستری عادلانه، ارتباط برقرار کردن بین حکومتها. موارد غیرذاتی و غیرمقوم دولت عبارتند از: آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر و حفظ مواریث، مخابرات، کشاورزی، راه، صنایع و بهداشت.
🌐ایشان در اینجا نظریه مارکسیستی دولت را نیز مورد نقد قرار داده است. استاد مطهری نیازهای دنیوی را یادآور میشود که دولت را برای ما توجیه میکند که نهادهای دیگر نمیتوانند انجام دهند. دولت سامانه اداره جامعه است. از این رو حکومت و دولت، سامانهای است که نیازهای جامعه را برطرف میکند. اما آیا حکومت در قبال عقیده و ایمان مردم هم وظیفهای دارد؟ حکومت دموکراتیک.
✳️از نظر ایشان دو مقدمه و پیش فرض دارد: پیش فرض اول حکومت دموکراتیک این است که مردم همه مساوی هستند. پیش فرض دوم این است که حکومت متولی امر دنیای مردم است. معتقد است برخی مباحث مانند آزادی و دین و به صورت مادی دیده میشود. لذا سلیقهای میشود. استاد اصل بحث را میپذیرد اما درباره آن بحث و ملاحظههایی دارد. با زور نمیشود یک انسان امانت دار بشود اما با زور میتوان جلو سرقت را گرفت. از این رو وظیفه دوم حکومت در قبال فکر و عقیده مردم است.
▶️تنها موجودی که بین خودش و جوهرش تفکیک قائل میشویم، انسان است. لذا به تکامل انسان مطرح است. انسانی که به سعادت رسیده است، تمام ظرفیتهایش شکوفا شده است. اما چون انسان نمیتواند به تنهایی به سعادت برسد، نیاز به حکومت پیدا میشود. اسلام هم هدف است و هم وسیله. از این منظر، اهداف حکومت را مجدداً مرور میکند و بر این نظر است که نیاز معنوی مقدم بر نیاز مادی است و در تعارض میان نیاز مادی و معنوی، باید نیاز معنوی و دین و ارزشهای معنوی را باید مقدم کرد. زیرا از دین، انسان به دست میآید. از این رو این اسلام است که انسان میسازد، بنابراین دولت هم وظایف دنیوی و هم وظایف معنوی دارد. دولت نیازهای معنوی و دنیایی ما را که نمیتوانیم انجام دهید باید برطرف کند.
♈️شهید مطهری در کتاب مقدمهای بر حکومت اسلامی درباره نظریه دولت و رهبری با ابهام صحبت میکند. استاد دموکراسی را مرادف سکولاریسم میگیرد، یعنی دموکراسی را به معنای سکولاریسم گرفته است.
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
💠در سومین جلسه از سلسله جلسات «نقد ایدههای فلسفه سیاسی» مطرح شد
✅بدون متن مقدس فلسفه سیاسی ممکن نیست
✳️سومین جلسه از سلسله جلسات «نقد ایدههای فلسفه سیاسی» با موضوع «جایگاه وحی در فلسفه سیاسی» در «پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی» برگزار شد
💠نویسنده : محسن جبارنژاد پژوهشگر علوم سیاسی
☸️در این نشست دکتر احمدرضا یزدانیمقدم (عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)، صاحب ایده «جایگاه وحی در فلسفه سیاسی» و مولف کتابی با همین عنوان، به دفاع از ایده خود پرداخت. اساتید آقایان محمدحسن قدردانقراملکی (عضو هیاتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)، سیدعلی میرموسوی (عضو هیاتعلمی دانشگاه مفید)، منصور میراحمدی (عضو هیاتعلمی دانشگاه شهیدبهشتی)، نجف لکزایی (رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) و محمدکاظم شاکر (عضو هیاتعلمی دانشگاه علامهطباطبایی) به نقد ایده پرداختند.
🔵سیدصادق حقیقت (عضو هیاتعلمی دانشگاه مفید) و داود فیرحی (عضو هیاتعلمی دانشگاه تهران) نیز بهعنوان داور این کرسی حضور داشتند. سلسله جلسات «نقد ایدههای علمی در حوزه اندیشه سیاسی» با همکاری «پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی»، «مرکز همکاریهای بینالمللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» و روزنامه «فرهیختگان» برگزار میشود.
✳️شریف لکزایی :
کرسی نظریهپردازی «آینگی وحی الهی» نظریهای در باب وحی نبوت، حکومت و قانون در سنت فلسفی سیاسی اسلامی را برگزار میکنیم. آقای دکتر یزدانیمقدم که صاحب این نظریه هستند کتابی هم در زمینه جایگاه وحی در فلسفه سیاسی اسلامی دارند. افزون بر این مقالات متعددی در این زمینه از ایشان منتشر شده است. از آقای دکتر یزدانیمقدم تقاضا میکنم که امهات این نظریه آینگی وحی الهی را بیان بفرمایند و بعد انشاءالله در خدمت اساتید هستیم که نقدها را بشنویم.
یزدانیمقدم:
ممکن است گفته شود که «نظریهپردازی در وحی»، «نظریههای وحی» و «ماهیت وحی» مربوط به «فلسفه محض» یا «الهیات»، «کلام» و «فلسفه دین» است و چه ربطی به فلسفه سیاسی دارد. در نگاه اول هم بهنظر میرسد این بحث مربوط به حوزههای دانشی دیگر باشد تا حوزه دانشی فلسفه سیاسی.
❇️عزیزان توجه دارند که فارابی هم -که او را موسس فلسفه سیاسی یا موسس فلسفه در اسلام معرفی کردهاند- این موضوع را در آثار «فلسفه سیاسی» خود معرفی کرده است و نه در آثار «فلسفه محض»، «فلسفه نظری» یا الهیات. بنا به تعریف فارابی، ما در «فلسفه سیاسی» از «موجودات سیاسی» پژوهش میکنیم. دین، وحی، نبوت و... دارای ابعاد سیاسی-اجتماعی هستند. دستکم از این نظر لازم است که ما از وحی و نبوت و دین در فلسفه سیاسی پژوهش کنیم. اگر درون دیسیپلین فلسفه سیاسی قرار داریم لازم است تکلیف خود را با وحی، نبوت و دین روشن کنیم، زیرا اینها ادعای یکسان و نزدیک بههم دارند. فلسفه سیاسی برای خود نظم سیاسی-اجتماعی در پی دارد و وحی و نبوت و دین هم یک نظم سیاسی-اجتماعی دارد. فیلسوف سیاسی باید پاسخ دهد که نسبت این دو نظم سیاسی-اجتماعی و این دو گفتمان چیست. از اینجا لازم میشود فیلسوف سیاسی به بحث و بررسی و پژوهش درباره حقیقت وحی، نبوت و دین بپردازد. بر همین پایه است که اشتراوس از یک بحران دوجانبه میان دین و فلسفه سیاسی سخن میگوید زیرا اگر وحی، نبوت و دین در کار است و از حقیقتی بهرهمند است پس فلسفه سیاسی چهکاره است و اگر فلسفه سیاسی از یک حقیقتی برخوردار است پس وحی، نبوت و دین چهکاره است؟
همین پرسش و عدمپاسخگویی به این پرسش را اشتراوس موجب بحران در «فلسفه سیاسی مدرن» و درنتیجه «بحران در مدرنیته» و بحران «مشروعیت در فلسفه سیاسی» معرفی میکند. بنابراین ما باید در فلسفه سیاسی تکلیف خود با وحی را روشن کنیم. وحی چیست؟ وحی چگونه است؟ نسبت وحی با عقل و فلسفه کدام است؟ نسبت میان آوردههای وحیانی و دستاوردهای فلسفه سیاسی چیست؟ آثار فارابی بهعنوان بنیانگذار فلسفه سیاسی در تاریخ و تمدن اسلامی نشان میدهد او بهطور جدی و عمیق دچار دغدغه درباره وحی و نبوت و دین است و در تمام آثار پنجگانه فلسفه سیاسی خود و برخی آثار مرتبط به آن میپردازد و نظریههای متنوع و متعددی درباره وحی و نبوت و دین ارائه میکنند.
⬛️ادامه گزارش تفصیلی را از لینک زیر دریافت کتید
http://yon.ir/VQyXI
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
#فلسفه_سیاسی
#یزدانی_مقدم
#شریف_لک_زایی
#نجف_اک_زایی
#جایگاه_وحی
https://eitaa.com/isca24/4827
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅(لئو بوکاردی)به ایتالیایی: Leo Boccardi متولد ۱۹۵۳ سراسقف و دیپلمات ایتالیایی است.
🔵 او دانش آموخته رشته الهیات با گرایش فلسفه حقوق در دانشگاه پاپی لتران است. بوکاردی تا سال ۲۰۰۷ سر اسقف بیته توم در ایتالیا بود.
❇️او سپس از سال ۲۰۰۷ به عنوان سفیر واتیکان در سودان و اریتره منصوب شد. پس از پایان مأموریت دیپلماتیک او در قاره سیاه از سال ۲۰۱۳ مأموریت دیپلماتیک او به عنوان سفیر واتیکان در تهران آغاز شد.
#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی
#واتیکان
#واتیکان_روم
#حوزه_علمیه_قم
#نجف_لک_زایی
https://eitaa.com/isca24/4839
⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️
✅ تصاویر مربوط به نشست "کارآمدی و فلسفه سیاسی"
❇️ خوانشی از کارآمدی بر اساس چارچوب فصول منتزعه حکیم ابونصر فارابی
✅ سخنران: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر نجف لک زایی
❇️ زمان برگزاری: چهارشنبه ۲مرداد۹۸.دانشگاه باقرالعلوم قم.پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
درس گفتار اندیشه سیاسی امام خمینی (قسمت اول)
http://www.aparat.com/v/iKpHh
درس گفتار اندیشه سیاسی امام خمینی(قسمت اول)
استاد:حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
شنبه ۵ مرداد ماه ۱۳۹۸
این برنامه از شبکه چهار سیما پخش شده است.
هدایت شده از شریف لک زایی
شعری از رضا گل محمودی درباره مرحوم ابوالشهید حجتالاسلاموالمسلمین لکزایی اعتمادی
سرباز ولایت
یک عمر راه خدمت دین، پیشه داشتی
آمال اهل بیت، تو اندیشه داشتی.
یک ذره، از مدار ولایت، نبوده دور
اعمال تو، به خاک ولا ریشه داشتی.
شیخ صبورِ عالمِ وعابد و عاملی
برقطع جهل، دست خودت تیشه داشتی.
نامت"محمد" و، شده ای رهرو ولی.
ورد زبان تو، سخن نابِ یا علی.
مخلوق را معلم ایمان تو" اعتماد".
فرزندهای نیک تو ، سرباز و در جهاد
ای پیر راهِ عرصهء تبلیغ دین مدام.
سرباز پای کار ولایت علی الدوام
چون کهکشان راسخ ایمان توان تو.
آری ستارگان رشادت از آنِ تو.
هم پروریده در صدفت درّ خوش پدید
شد حاصل وجود تو، سردار و هم شهید.
ایوبِ صبر هستی و گاهی فراتری.
با صابران وعدهء خالق، برابری
بیت تو، مهد پروش ناب و دیدنی است.
ای برد بار، صبر و قرارت شنیدنی است.
خادم به اهل بیت، تو و خاندان تو
اسطوره های علم و شهادت از آنِ تو
فرزندهای عالم عامل، چنان پدر
برقله های علم و فقاهت، وجیه تر
اکنون که اوج عرش خدارا مسافری
برهمجواری شهدایت، تو قادری
جایت جنان و روضهء رضوان مکان تو
همسایگیِ شخصِ نبی هم، از آنِ تو
رضا گل محمودی
هدایت شده از مدرسه درسگفتار آفاق
🎁 بسته #آموزشمجازی تابستانه مدرسه آفاق
#دورهعلمی
➕/🔻 فقهنظام؛ رویکردها و نظریات
........[۲۵ ساعت برنامهآموزشی]........
.... #فیلم . #صوت . #اینفوگرافی ...
🎴 #اساتیددوره:
آیات و حجج اسلام #مؤمن، #اراکی، #میرباقری، #علیدوست، #کعبی، #قوامی، #مبلغی، #لکزایی، #ایزدهی، #ملکزاده
🔰ثبتنام از طریق:
yon.ir/24JQ1
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهدرسگفتارآفاق
مرجعآموزشآزادعلومانسانیواسلامی
🆔 @afaghehekmat
🌐 afaghehekmat.ir
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
درس گفتار اندیشه سیاسی امام خمینی (قسمت سوم)
http://www.aparat.com/v/JdtFD
درس گفتار اندیشه سیاسی امام خمینی(قسمت سوم)
استاد:حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
دوشنبه ۷ مرداد ماه ۱۳۹۸
این برنامه از شبکه چهار سیما پخش شده است
درس گفتار اندیشه سیاسی امام خمینی قسمت سوم.mp3
8.13M
استاد: حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پخش شده از شبکه چهار سیما
در رو دوشنبه 1398/5/7
درس گفتار
از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶
#نجف_لک_زایی
#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی
#درس_گفتار
#اندیشه_سیاسی_امام_خمینی
https://eitaa.com/isca_seda/161
درس گفتار اندیشه سیاسی امام خمینی- استاد دکتر نجف لک زایی قسمت اول.mp3
9.72M
استاد: حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پخش شده از شبکه چهار سیما
در روز شنبه 1398/5/5
درس گفتار
از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶
#نجف_لک_زایی
#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی
#درس_گفتار
#اندیشه_سیاسی_امام_خمینی
https://eitaa.com/isca_seda/159
درس گفتار اندیشه سیاسی امام خمینی قسمت دوم.mp3
8.02M
استاد: حجه الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پخش شده از شبکه چهار سیما
در روز یکشنبه 1398/5/6
درس گفتار
از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶
#نجف_لک_زایی
#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی
#درس_گفتار
#اندیشه_سیاسی_امام_خمینی
https://eitaa.com/isca_seda/160