نو+جوان
📖 #دستباف | دفتر ثانیهها
⏲ دستباف نو+جوان برای آنهایی که میخواهند به شکار ثانیهها بروند
😳 اگر الان حدوداً ۱۶ سالمان باشد، یعنی تا به حال ۱۴۰۱۶۰ ساعت در این دنیا زندگی کردهایم. اگر ۶ سال اول زندگی و ساعات خواب و مدرسه رفتن را در باقی سالها در نظر نگیریم، ۳۰هزار ساعت در ۱۶ سال زندگی در اختیار ما بوده است. تا حالا درباره این ۳۰هزار ساعت فکر کردهای؟ چطور گذشته است؟ آیا به نظرت به اندازه کافی از زمانی که در اختیارت بوده، استفاده کردهای؟ همه این سؤالها وقتی جواب دارند که بتوانیم بفهمیم هر ۲۴ ساعت از زندگیمان صرف چه کارهایی شده؟ کار سختی است؟ بله، ولی یک راه حل خیلی آسان و جذاب دارد.
⏰ ساعتهای رنگی
● همه خودکارها، مدادرنگیها و ماژیکهایی که داری را بردار و جلوی خودت بگذار. هشت رنگ از بینشان انتخاب کن.
● تمام ساعات زندگی ما در این ۸ حوزه صرف میشوند:
من و خودم: چیزهایی که ویژه من است.
من و خانوادهام: پدر، مادر، خواهر، برادر، فامیل و ...
من و تحصیلات و تخصص علمیام
من و سلامتیام
من و دوستانم
من و فعالیتهای اجتماعیام
من و دینم
من و شغلم
برای هر کدام از اینها یک رنگ انتخاب کن.
🗓 این هشت حوزه را در یک جدول بگذار و روبهروی هر کدام بنویس کارهایی که روزانه انجام میدهی، در کدام دسته جای میگیرد؟ مثلاً زمانی را که برای مأموریتهای نرمافزار نوجوان میگذاری میشود فعالیتهای اجتماعی، مدت زمانی که برای نماز خواندن میگذاری در دسته دین، زمانی که صرف یادگرفتن یک مهارت درآمدزا مثلاً گلدوزی یا مکانیک میگذاری میشود در دسته شغل قرار بدهی و خوابیدن را در دسته سلامتی!
😏 یک جدول با هفت ستون عمودی و ۲۴ خانه کوچک افقی بکش. عمودیها روزهای هفته و افقیها ساعات هر روز هستند.
😴 هر شب قبل از خواب، بررسی کن که چقدر از زمانت را صرف هر کدام از این حوزهها کردهای؟ سپس با رنگ مخصوص آن به اندازه تعداد ساعتها، آن خانههای ۲۴ تایی را پر کن.
📒 حالا تو یک «دفتر برنامهریزی» داری که میتوانی در خانه «دفتر ثانیهها» صدایش کنی! قرار است با همدیگر صفحاتش را پر کنیم، پس عکس دفتر برنامهریزیات را در بخش دستباف با دوستانت به اشتراک بگذار و مراقبش باش چون خیلی باهاش کار داریم!
😉 دستباف دفتر ثانیه ها را در شبکه های اجتماعی با هشتگ #شکار_ثانیه_ها با دوستانت به اشتراک بگذار.
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_khamenei
😍 با خودم عهد بستم که تا لحظه شهادت اروم نشینم.
📬 برخی نظرات ارسالی مخاطبان به نو+جوان را اینجا ببینید👇
🔻 محدثه محمدی
میشه تو کانالتون متن های خنده دار هم بفرستید تا بخندیم ممنون میشم
🔻 سلیمانی
من تابستون امسال با کانال نو+جوان آشنا شدم و به خاطر این خیلی هم خوشحالم، وقتی مطالب کانال رو میخونم مثل اینه که پای درس آقا نشستم ❤️ این خیلی خوبه ک فرمایشات آقا رو ب این شکل منتشر میکنید ، مطالب خیلی مفید هستن و تصاویری ک منتشر میکنید خیلی خلاقانه ساخته شدن و جذاب هستن. لطفاً به فعالیتتون ادامه بدید، ان شاءاللّه که زحماتتون موثر واقع بشه، اجرتون با خدا
🔻 المقاومه🚀🇵🇸القدس لنا
سلام از مطالب کانال نو+جوان تشکر میکنم. طراحی عکس نوشته ها، مطالب و نکاتی که به اشتراک گذاشته میشود جذاب و بسیار راهگشا است. موفق باشید
🔻 علیرضا خوش منظر
در مورد مطلب «دانش آموز خوب کیه» به نظرم هر کدوم از این ها رو بیشتر توضیح بدید، مثلا فرق دانا و خردورز چه فرقی داره؟؟ پارسا، پرهیزگار و پاکدامن و...؟!
✅ پاسخ نو+جوان: توصیه میکنیم بیانات آن دیدار ( https://nojavan.khamenei.ir/showContent?meeting&ctyu=11944 ) را برای فهم بیشتر مطالعه و یادداشت برداری بفرمایید.
🔻 ریحانه
من ریحانه زارع یه سرباز ۱۵ ساله در میدون جنگ نرم هستم. با خودم عهد بستم که تا لحظه شهادت اروم نشینم. از کار با نرم افزارهای ساده تا حرفهای شروع کردم و تازه با سایت و بعد نرم افزار شما آشنا شدم هدف و راهتون همون منتهای آرزوهای من در دنیای محتوا سازی است. هر وقت چشمم به اسم حضرت عشق در تیتر کانال شما میخوره دلم میلرزه برای من که آرزوی شب و روزم دیدن ایشان و بودن در کنارشان و ادامه دادن راهشان است
🔻 علی اصغر
ببخشیداگه تو کانال نو+جوان مطالبی لازم و مرتبط با طلاب نوجوان هم بذارید خیلی ممنون میشیم
🔻 علیرضا خوش منظر
❤️ ما که هر بار سایت و طرح ها رو نگاه میکنیم جون میگیریم. انقدر خوبه. ادامه بدید یه سریا دارن از شما الگو میگیرن
🔻 محمد
حقاً و انصافاً بخش نوجوان خیلی خوب کار می کنید و تولید محتوای مناسب با قالب های خوب دارید. و از طرفی برای ما که خودمون و خانواده مون رو مقید می کنیم از پیام رسان های داخلی استفاده کنیم این مطالب رو راحت تر بازنشر میدیم تو گروه های خانوادگی و... برای نوجوونامون.
🔻 گمنام
ممنون از نرم افزار بسیار عالی نو+جوان. فقط از شما خواهشمندم مطالب بیشتری در زمینه مهدویت و ظهور حضرت حجت ارائه بدید. چون ما واقعاً نیازمند راهنمائی های هوشمندانه حضرت آقا برای قدم برداشتن به سوی امام زمان (عج) هستیم .
🔻 عارفه یزدانی
سایت تون خیلی عالیه و فوق العاده کاربردی است وخیلی آموزنده از صمیم قلب برای تمام کسانی در راه اندازی این این کانال خوب نقش داشتند تشکر میکنم
🔻 متین محمدی
سلام علیکم.من تشکر میکنم از برنامه خوبتون این برنامه برای معلم ها خیلی پرکاربرده چراکه با این برنامه درس های اخلاقی رو به بچه ها یاد میدیم.
🔻 علیرضا سالارزئی
میتونین در پیامرسان #شاد در قسمت ویترین کانال رو بذارین 2000 دانش آموز، که عضو کانال هستن نسبت به 15000000 دانش آموز ، که عضو نیستن، خیلی کمه❌❌‼️⁉️❌❎📒⚠️
🔻 مهنوش رحیمی
سلام خسته نباشید. مطالب کانالتون و برنامتون عالیه .چه خوب میشد اگر اینترنت برنامه نوجوان هم مثل برنامه #شاد رایگان بود😊 اینطوری خیلی بهتر میشد.
🔻 💚بانو سادات💚
ایده و گرافیک عکسایی ک میذارید تو کانالتون عالیه👌👌 ممنون ک به نوجوونا اهمیت میدین. و از همه مهم تر این ک به سخنان مقام معظم رهبری اهمیت میدین❤️
🔻 مونا
سلام🌸🍃 خداقوت💐 کانالتون فوق العاده است🍁😍 الان دیگه غیر مذهبیها هم عاشق کانالتونن
سلام ما نوجوونا رو به اقا برسونین🙃🙏
🔻 زینب حسن بیگی
سلا....خیلی طراحی و مطالبتون عالیه...اگه میشه عکسنوشته ها و پوستر هایی در رابطه با دعای هفتم صحیفه سجادیه بذارید ممنون میشیم...
🔻 ابوالفضل صدقی
میشه بخواین واسه استاد انصاریان که راهی بیمارستان شدن دعا کنن؟
📨 شما هم نظرات خود را از طریق @Alo_Nojavan برای ما بفرستید
➖➖➖➖➖➖➖
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_khamenei
🖼 #قاب
👈 گزیده تصاویر مراسم ظهر شهادت امام سجاد علیهالسلام در حسینیه امام خمینی(ره)
💫 رسانه اختصاصی نوجوانان سایت Khamenei.ir 👇
🌱 @Nojavan_khamenei
🌀 #احکام | قرائت صحیح
❓ آیا حتما لازمه نماز رو به عربی و با تجوید بخونیم؟
✅ در نو+جوان بر اساس فتاوای آیتالله خامنهای، به سوالات پرتکرار احکام شما که از طریق @alo_nojavan برای ما بفرستید پاسخ خواهیم داد...
💫 رسانه اختصاصی نوجوانان سایت Khamenei.ir👇🏻
🌱 @Nojavan_Khamenei
📒 هر کاری کنین، بازم جای این وظیفه مهم رو نمیگیره!
📖 #برپا
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
✋ نوبت ماست
🌀 چیزی که ما از آن غفلت کردیم و آمریکا و اروپا بوسیله آن دنیا را تصرف کردند...
💯 باید جبران کنیم!
📖 #برپا
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
📚 همیشه علم
👌 میدونستین یکی از مجموعههای علمی معروف فرانسه تو اوج جنگها و مشکلاتشون شکل گرفته؟
🤔 از این تجربه چه درسی میتونیم بگیریم؟!
📖 #برپا
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
💡 فکر بکر
🏵 از مغز و فکر ایرانی خیلی کارها برمیآید
😉 دنبال کشف ناشناختهها بروید
📖 #برپا
💫 نوجوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @nojavan_khamenei
🚀 علم وارون
🤔 هدف درسخوندن و علمآموزی هم خیلی مهمه!
🔥 چون اگه جهت درستی نداشته باشه ممکنه حتی تبدیل به فاجعه بشه!
📖 #برپا
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
💎 #خواندنی | امین شعر فارسی
👌 مرور کوتاهی بر زندگی ادبی رهبر انقلاب
📚 کرایۀ کتاب باب بود آنوقتها. کتاب را از کتابفروشی کرایه میکرد و به ازای هر شبی که کتاب دستش میماند، یک ریال کرایه باید میداد. کتابهای قطور شعر و داستان را کرایه میکرد. پولش نمیرسید کتابها را چند شب نگه دارد. همه را یکشبه تمام میکرد تا فردا یکریالی دیگری بدهد و کتاب تازهای بگیرد.
🌿 عضو قدیمی کتابخانه
عشق به کتابهای شعر و رمان، او را میکشاند تا کتابخانۀ آستان قدس. خوبیاش این بود که یکریال کرایه را هم نمیخواست. دریای کتابها رایگان بود. روزها آنجا میرفت و مشغول مطالعه میشد. بهقدری غرق مطالعه بود که گذشت زمان را متوجه نمیشد. صدای اذان که از بلندگو پخش میشد، به خودش میآمد که ظهر شده است....
📚 هزار جلد
اول درس خارج بود. سنگین و وقتگیر. پنج سال طول کشید. در همین مدت، باز پیوسته کتاب میخواند. کمتر رمانی بود که آنوقتها اسم کتابی آورده شود و او نخوانده باشد. پیش از آنکه از مشهد راهی قم شود، بیش از هزار رمان خوانده بود. شعر هم سر جای خودش.
🌻 شبهای شعر مشهد
عبدالعلی نگارنده، سرگرد بازنشسته و پیرمرد نازنینی بود. چیزی که به او با آن روحیۀ لطیفش نمیآمد، این بود که یک روز سرگرد بوده باشد! نگارنده، میزبان جلسات «انجمن ادبی فردوسی» بود؛ محفل شعرخوانی هفتگی که سیدعلی هم در آن شرکت میکرد.
اولش شب شعرها دورهای در خانۀ اعضا برگزار میشدند، بعد از مدتی اما، سرگرد نگارنده شد میزبان ثابت جلسات.
آنوقتها سیدعلی در قم درس میخواند. هروقت میخواست از قم به مشهد بیاید، برنامهاش را طوری ترتیب میداد که جلسۀ آن هفته انجمن ادبی فردوسی را درک کند.
فقط انجمن فردوسی هم نبود. پاتوق ادبی دیگرش، «خانۀ فرخ» بود. انجمن ادبی خانۀ مرحوم فرخ، روزهای جمعه تشکیل میشد. تا وقتیکه مشهد بود، جمعهها در این انجمن شرکت میکرد. یکی، دو شاعر برجستۀ افغان هم در این جلسه شرکت میکردند.
❄️ زمستان
سال ۱۳۴۱. مهدی اخوان ثالث، شاعر برجستهای که همشهری او بود، در دفتر یادداشت سیدعلی، قطعه شعری از خودش را با نام «صبوحی» نوشت با توضیحاتی در ادامۀ شعر. ساواک اخوان را هم مثل او، چندینبار دستگیر و زندانی کرده بود. شعر اخوان را خوب میشناخت و آن را دوست داشت. اخوان از همان سالها با او دوست بود تا زمانی که از دنیا رفت و با هماهنگی او، در مقبرهالشعرای آرامگاه فردوسی در توس به خاک سپرده شد.
😏 حتی در دوران مسئولیت
مبارزه، زندان، تبعید و انقلاب. بعد از همۀ اینها، نوبت روزهای ریاست جمهوری رسید؛ آنهم برای دو دوره. با اینهمه، جلسات ادبی و شبشعر متوقف نشد. همان ایام نوروز که به مشهد میآمدند، شبی را به شاعران مشهدی اختصاص میدادند. جلسه گاهی در «دارالزهد» آستان قدس برگزار میشد و گاهی در منزل پدریشان، حوالی بازار سرشور مشهد. خودشان جلسه را اداره میکردند و از همۀ حضار هم فعالتر بودند.
🌖 شب شاعران بیدل
در دوران رهبری، مشغلههای سنگین، تدریسها، دیدارها و جلسات، هیچکدام نتوانست شور شعر را خاموش کند.
در همان سالهای اول رهبری، جلسهای با شاعران شورای شعر ارشاد داشتند. چهرههای آشنایی آنجا بودند؛ حمید سبزواری، مشفق کاشانی، سیمیندخت وحیدی، مهرداد اوستا، سپیده کاشانی و...همه حضور داشتند تا در محضر رهبر انقلاب، شعر بخوانند. همانجا آخر جلسه از عباسعلی براتیپور، که آن زمان اداره جلسات نقد و بررسی شعر حوزه هنری را بر عهده داشتند، خواستند نشست سالانهای با حضور شاعران در تهران برگزار شود. زمانش هم بهجای نوروز، نیمۀ ماه مبارک رمضان باشد. این شد نقطۀ آغاز شبشعرهای رمضانیه رهبری.
📔 رمضانیههای شعر
سالهاست که شاعران جوان را حتی با اسم کوچک میشناسند و در شبشعرهای رمضانیه، سراغ احوالشان را میگیرند. شعرها را بهدقت نقد میکنند. هرسال، پای غزلها و نیماییها و سپیدهای شاعران موسفید و جوان مینشینند و از زبان خودشان شعرهایشان را میشنوند.
📜 شعرهای نو به نو
هرسال که از نمایشگاه کتاب بازدید میکنند، تازههای شعر را هم تورق میکنند و از آثار جدید شاعران پیشکسوت سراغ میگیرند. خیلی از مجموعههای شعر معاصر را بهدقت میشناسند و میخوانند. شاعران جوان هرسال در دیدارهای رمضانیه، مجموعههای جدیدشان را برایشان هدیه میبرند. آقا هم خیلی از شعرها را میخوانند و دربارهشان با صاحب اثر گفتوگو میکنند.
🌸 امین شعر فارسی
در همۀ اینسالهای رهبری، هربار که با شاعران، نویسندگان و دستاندرکاران صیانت از زبان فارسی جلسهای داشتند، از اهمیت شعر و زبان و ادب فارسی حرف زدهاند. حاصلش شده کتاب «امین زبان و ادب فارسی».
سالهاست خودشان هم شعر میگویند. بهرسم قدما، تخلصشان را هم در بیت آخر میآورند: «امین».
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_khamenei
🌺 شهریار
🌿 دوران مهم زندگی شهریار که او را ماندگار کرد...
📌شما چه شعرهایی از این شاعر بزرگ در خاطر دارین؟
🌹 روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @nojavan_khamenei