فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند سفر به ابعاد دیگر...
کاری از کانال چشم کیهان
🌔 @nojoom_et
🗓 تقویم علمی تاریخ
▫️ امروز جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳
🔰️در چنین روزی در سال ۱۹۸۹، مدارگرد گالیله از ماموریت STS ۳۴ شاتل آتلانتیس به فضا پرتاب شد. این فضاپیما با استفاده از یک موشک برای تغییر مسیر، از طریق منظومه داخلی خورشیدی به سوی مشتری سفر کرد. در طی این سفر ششساله، گالیله مطالعات بینسیارهای را با استفاده از ابزارهایش مانند آشکارساز گرد و غبار و مغناطیسسنج انجام داد و حتی مطالعات نزدیکی بر روی دو سیارک گاسپرا و آیدا در کمربند سیارکی داشت. ماموریت اصلی این مدارگرد مطالعه مشتری، قمرهایش و مگنتوسفر آن سیاره بود که شامل ارسال پروبی به داخل جو مشتری در سال ۱۹۹۵ میشد.
۳۵ سال پیش در چنین روزی در سال ۱۹۵۵، ذره بنیادین جدیدی به نام "پروتون منفی" یا "ضد پروتون" در دانشگاه کالیفرنیا برکلی کشف شد. این کشف پس از سالها تلاش برای شناسایی ضد ماده ممکن شد. با استفاده از شتابدهنده قدرتمند Bevatron که توانایی تولید انرژی بسیار بالا را داشت، دانشمندان توانستند پس از ساعتها بمباران مس با پروتونها، ۶۰ ضد پروتون را شناسایی کنند. این کشف یکی از دستاوردهای مهم در فیزیک ذرات و درک ما از ساختار ماده و ضد ماده بود.
🌔 @nojoom_et
سیاره زیبای مشتری از دید ایوان واگنر کیهاننورد ایستگاه فضایی بین المللی
🌔 @nojoom_et
🌟مرحله فوقانی جدید فریگات به واستوچنی رسید
کانتینرهای حامل فریگات در حال حاضر تا شروع کار در انبار مجتمع فنی نگهداری می شوند.
مرحله فوقانی فریگات روی راکت های کلاس متوسط استفاده می شود و وظایف برای پرتاب فضاپیما به مدارهای نزدیک زمین یا مسیرهایی که از زمین خارج می شوند را تضمین می کند.
کل فرآیند کار مرحله فوقانی فریگات به طور مستقل و بدون دخالت زمین انجام می شود.
🌔 @nojoom_et
الهی دلتون
برای هر چیز قشنگی که میتپه
خدا همونو بهتون بده...
صبحتون بخیر
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تجسم شگفت انگیز اژدهایان سحابی آرا یا NGC 6188
🌔 @nojoom_et
سحابی های سر اسب و شعله در رنگ های خیره کننده
سحابی های سر اسب و شعله با رنگ های شگفت انگیز در مقابل ما ظاهر می شوند و اسرار کیهان را آشکار می کنند. این اجرام فضایی که در صورت فلکی شکارچی قرار دارند، با شکل ها و رنگ های خود تخیل را شگفت زده می کنند. با مشاهده آنها می توانیم فرآیندهای رخ داده در اعماق کیهان را بهتر درک کنیم.
#سحابی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟نمایی از طوفان میلتون از دید ایستگاه فضایی
این طوفان برنامه های هوایی و فضایی زیادی رو مختل کرده از جمله لغو شدن پرتاب کاوشگر کلیپر و برگشت فضانوردان ماموریت Crew-8
🌔 @nojoom_et
تعداد افرادی که برای نخستین سفر بی بازگشت به مقصد #مریخ تقاضا داده اند 202.586 نفر است.
#مریخ
🌔 @nojoom_et
✴️فنجان چایی خود را در نظر بگیرید.
در مقیاس میکروسکوپی، چای شامل مولکولهای آب در جایی از فنجان، مقداری فضای خالی و مولکولهای تانِن و پلی فِنول(مواد شیمیایی موجود در چای) در جای دیگری از فنجان است.
♦️در حقیقت در مقیاس میکروسکوپی، فنجان چای کاملا غیریکنواخت است.
اما در مقیاس ماکروسکوپی، تمام آن چه که چشم غیرمسلح انسان از یک فنجان چای می بیند، شکل یکنواخت و همسان چای در فنجان است که در جاهای مختلف فنجان فرقی با هم ندارند.
♦️انیشتین اعتقاد داشت که جهان همانند فنجان چای است.
تنوع و غیریکنواختیای که ما مشاهده میکنیم، یعنی وجود خورشید، ماه، مریخ، زمین، فضاهای خالی و سایر سیاره ها و منظومه ها و کهکشانهای دیگر در جاهای مختلف، در مقیاس کوچک است که غیریکنواخت هستند.
اما در مقیاس بزرگ یعنی مقیاس کیهانی، این تنوع و غیریکنواختی میتواند نادیده گرفته شود، درست همانند فنجان چای که در مقیاس بزرگ، یکنواخت و یکسان به نظر میرسد.
✨مسئله بالا بیانگر اصل کیهانی یا Cosmological Principle است که بیان میکند :
جهان در مقیاس بزرگ، یکنواخت و یکسان است.
📚 برگرفته از کتاب واقعیت پنهان اثر برایان گرین
🌔@nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۳
عنوان: دنبالهدار Tsuchinshan-ATLAS از ما دور میشود
عکس و حق کپیرایت: شینگیانگ کای
این شش تصویر، حرکت روزانه دنبالهدار C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS را نشان میدهند که در طول هفته گذشته از سیاره ما دور شده است. این عکسها با دوربین و لنز یکسان در تاریخها و مکانهای مشخصی در کالیفرنیا، سیاره زمین گرفته شدهاند. در سمت راست تصویر، در تاریخ ۱۲ اکتبر، این مهمان از ابر دوردست اورت در نزدیکترین فاصلهاش به زمین، حدود ۷۰ میلیون کیلومتر (تقریباً ۴ دقیقه نوری) قرار داشت. هاله درخشان و دنباله بلند غبارش در آسمان نزدیک به خورشید غروب بود، اما همچنان به راحتی در افق روشن غربی دیده میشد. در روزهای بعد، این دنبالهدار در حال حرکت به سمت بیرون، به تدریج از دایرهالبروج بالاتر میرود و به سمت شمال در آسمان تاریکتر شبهای غربی حرکت میکند، اما کمکم از دید محو میشود.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
دو سال پیش، رصدخانه ملی ایران اولین نوردهی خود را انجام داد.
این رصدخانه در اولین نوردهی خود ، تصویری از دو کهکشان برخوردی در صورت فلکی «آندرومدا» در فاصله تقریبی ۳۲۰ میلیون سال نوری منتشر کرد.
این تلسکوپ با داشتن آینه ای به قطر ۳.۴ متر بزرگترین تلسکوپ ایران و خاورمیانه است و متاسفانه اخبار جدیدی از این رصدخانه خیلی کم است.
🌔 @nojoom_et
♦️رقیب چینی استارلینک در حال تکمیل است
سهشنبه ۱۵ اکتبر، چین ۱۸ ماهواره مخابراتی از منظومه چییِنفَن را توسط راکت فضایی لانگمارچ-۶آ، از پایگاه پرتاب تییوئن با موفقیت به فضا پرتاب کرد.
♦️این دومین محموله از ماهوارههای منظومه چییِنفَن (بادبان فضایی) بود، منظومهای که از آن تحت عنوان هزار بادبان یا جی۶۰ نیز یاد میشود و به عنوان نسخه چینی منظومه استارلینک شرکت اسپیسایکس تلقی میشود.
هدف از پروژه چییِنفَن، استقرار بیش از ۱۵هزار ماهواره در مدار پایین زمین تا سال ۲۰۳۰ است تا به کاربران جهانی خدمات اینترنت ماهوارهایِ پهنباند را با تاخیر کم، سرعت بالا و قابل اعتماد ارائه دهد.
اولین دسته ۱۸ تایی از ماهوارههای منظومه مذکور در آگوست سال جاری به فضا پرتاب شده بود. لانگمارچ-۶آ، نسل جدیدی از پرتابگرهای غیر سمی و بدون آلودگی است که قادر به حمل بیش از ۴,۵ تُن محموله به مدار خوشید آهنگ ۷۰۰ کیلومتر است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃امروز خودت رو با
🍁زیبایی های
🍃محیط زندگیت
🍁درگیر کن
🍃لذت های زندگیت رو
🍁جدی بگیر
🍃و مطمئن باش
🍁هر روزی که دوباره
🍃بتونی آفتاب رو ببینی
🍁روز شانس توست...
🍃روزتون بانشاط و زیبـا💖
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی از هسته دنباله دار و هاله اطراف آن با نوردهی متفاوت.
در زمان فیلمبرداری، خورشید در سمت پایین بوده است. مطابق تصاویر بیشترین تراکم ذرات جدا شده از هسته سنگی یخی دنباله دار به دلیل دریافت انرژی بیشتر از خورشید در سمت رو به خورشید شکل میگیرد.(ابتدای فیلم)
این ذرات سپس با توجه به بادهای خورشیدی به سمت مخالف و دور از خورشید منتقل شده و دنباله زیبای دنباله دار را تشکیل می دهند.در انتهای فیلم نوردهی زیاد شده و دنباله که جهت آن رو به بالا است شروع به خودنمایی می کند.
مکان:ساحل بوشهر
ابزار:تلسکوپ هشت اینچ اشمیت کاسگرین سلسترون ،دوربین zwo asi 1600
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳
عنوان: ماده تاریک در یک جهان شبیهسازیشده
آیا جهان ما تسخیر شده است؟ شاید اینطور به نظر برسد وقتی به این نقشه ماده تاریک نگاه میکنیم. نیروی گرانش ماده تاریک که دیده نمیشود، بهترین توضیح برای این است که چرا کهکشانها اینقدر سریع میچرخند، چرا کهکشانها به دور خوشهها اینقدر سریع میچرخند، چرا عدسیهای گرانشی نور را اینقدر قوی منحرف میکنند، و چرا ماده قابل مشاهده به این شکل در جهان محلی و پسزمینه مایکروویو کیهانی توزیع شده است. تصویر ارائه شده از نمایش فضایی "جهان تاریک" در موزه تاریخ طبیعی آمریکا، یک نمونه از این را نشان میدهد که چگونه ماده تاریک ممکن است در سراسر جهان ما حضور داشته باشد. در این تصویر که از یک شبیهسازی کامپیوتری دقیق گرفته شده، رشتههای پیچیدهای از ماده تاریک که به رنگ سیاه نشان داده شدهاند، مانند تار عنکبوت در سراسر جهان پراکنده شدهاند، در حالی که تودههای نسبتاً کمیاب ماده باریونی آشنا به رنگ نارنجی دیده میشوند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر هنوز متوجه ی عظمتِ فضاپیمای Starship نشدید.
قسمت پیشران (super heavy booster) 70 متر و حدود 250 تُن (بدون سوخت) وزن دارد.
به صورت یکپارچه به 120 متر با وزنی حدودا 5 هزار تُن میرسه.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با این موسیقی شگفت انگیزه.
صحنه آهسته ی فرودِ Super heavy booster
🌔 @nojoom_et
♦️از منظر تاثیرات گرانشی سیاهچاله، به خصوص در مسافت های بسیار دور از آن، تفاوتی بین سیاهچاله و سایر اجرام دیگر نیست.
اگر ما خورشید را با یک سیاهچاله که جرم و تکانه زاویه ای آن مساوی با خورشید است، عوض کنیم، در تاثیرات گرانشی ای که روی زمین حس می کنیم ابدا تغییری ایجاد نمی شود.
یک سیاهچاله می تواند جرم و تکانه زاویه ای همانند سایر اجرام دیگر داشته باشد اما چیزی که سیاهچاله را از سایر اجرام متمایز می کند، چگالی آن است.
🌔 @nojoom_et
✨سیاهچاله فیلم «میان ستاره ای» دقیق ترین شبیه سازی از یک #سیاهچاله است. این شبیه سازی محصول یک سال کار مشترک 30 نفر و هزاران کامپیوتر با تولید 800 ترابایت داده است
🌔 @nojoom_et
سازمان فضایی چین قصد دارد تا در دهه آینده اکتشافات فضایی خود را بیشتر کند که شامل :
✅ ماموریت تیان ون ۲ که عملیات بازگشت نمونه خاک از مریخ می باشد
✅ ساخت کاوشگر بین ستاره ای در آینده
✅ اکتشاف سیارک ها
✅ ساخت پایگاه دائمی در ماه
✅ ساخت پیشرانه هسته ای
✅ ساخت لیزر فضایی عمیق
🌔 @nojoom_et
لباس طراحی شده مربوط به پروژه آرتمیس (بازگشت به ماه) که توسط شرکت Axiom و غول دنیای مُد و فشن، Prada, طراحی شده.
#فضا
#فضانورد
#آرتمیس
🌔 @nojoom_et
تصویر بسیار زیبا از جزایر ایران از جمله تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی
جزایرِ همیشگی ایران
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از قاصدک
🧡✨نظم و برنامه ریزی و برکت زمانی برات مهمه⁉️
⚪️✨جذابیت و آداب معاشرت عالی برات مهمه⁉️
🧡✨خودسازی و آرامشت برات مهمه⁉️
🧡✨اگه جوابت بله هست با لبخند وارد کانال خودسازی و نظم ما شو
⚪️✨یه جمع انرژی مثبت 600 هزار نفره
🧡✨پاییزت رو با ما گرم و دلنشین کن
⚪️✨روی لینک زیر بزن و وارد شو👇
https://eitaa.com/joinchat/1634271298C2b479acc30