یافتن حیات در مریخ نزدیکتر شده است؛
دانشمندان به تازگی مکانهایی در مریخ را که احتمال حیات در آن وجود دارد، مشخص کردند.
تحقیقات جدید حاکی از آن است که مناطق محافظت شدهای از نور خورشید، بر روی سطح مریخ وجود دارد که میتوانسته حیات میکروبی را در خود حفظ کرده باشد.
تازهترین دستاورد محققان حاکی از آن است که محتملترین مکان برای وجود حیات در #مریخ، چند سانتیمتر زیر سطح، اطراف یخی است که حاوی مقدار کمی گرد و غبار است؛ شبیه به آنچه در آلاسکا یافت میشود.
این محیط به ارگانیسمها اجازه میدهد تا از انرژی نور برای فتوسنتز استفاده کنند، در حالی که از اشعه ماوراء بنفش #مضر به آنها برخورد نمیکند.
حیات میتواند چندین متر زیر سطح مریخ قرار داشته باشد، اما وجود #حیات، مستلزم تمیز بودن یخ است، یخی که اجازه میدهد نور خورشید به عمق بیشتری نفوذ کند.
مدلسازی رایانهای نشان میدهد که مقادیر کمی #آب ذوب شده میتواند زیستگاهی برای شکلهای زندگی ساده از جمله جلبکها، قارچها و سیانوباکتریها باشد.
🌔 @nojoom_et
ماهواره هدهد، نخستین تاسواره شرکت امیدفضا، با هدف ارائه خدمات اینترنت اشیا (IoT) در باند باریک طراحی شده است این ماهواره با استاندارد ماهوارههای مکعبی طراحی شده و مأموریت اصلی آن ایجاد بستری برای انتقال پیامهای مخابراتی به کاربران در سطح بینالمللی است هدهد پیامهای دریافتشده از کاربران زمینی را ذخیره کرده و در زمان مناسب به مقصد ارسال میکند مزیت استفاده از این ماهواره برای خدمات اینترنت اشیا، پوششدهی بینالمللی و توانایی ارائه خدمات به مناطق دورافتاده، جنگلی و کوهستانی است
ویژگیهای کلیدی:
وزن: ۴ کیلوگرم
عمر مداری: ۴ سال
ارتفاع مداری: ۵۰۰ کیلومتر
مأموریت: اینترنت اشیا (IoT)
هدهد میتواند خدمات خود را در زمینههای کشاورزی، حمل و نقل، تدارکات و محیط زیست ارائه دهد و بدون نیاز به زیرساختهای زمینی، پوششدهی گستردهای به مناطق دورافتاده داشته باشد
#ماهواره_هدهد
🌔 @nojoom_et
بازگشت فضاپیمای چندبارمصرف چین با محمولههای زیستی
ماهوارهی شیجییِن-۱۹ که در تاریخ ۲۷ سپتامبر، با محمولههای زیستی از کشورهای مختلف به فضا پرتاب شده بود، پس از ۲ هفته، در صبح روز ۱۱ اکتبر به زمین بازگشت و در منطقهی پیشبینی شده در مغولستان داخلی فرود آمد.
این ماهواره که اولین ماهوارهی چندبارمصرف چین نیز به شمار میرود، حاوی بذر گیاهان، تجهیزات اثبات فناوری، ابزارهای آزمایشگاهی، نمونههای میکروارگانیسم و حتی اقلام فرهنگی بود.
این ماهواره که توسط آکادمی فناوریهای فضایی چین (CAST)، واقع در پکن ساخته شده، به عنوان بستری برای انجام آزمایشهای اصلاح نژاد جهشی، تحقیقات توسعهی مواد بومی و ادوات الکترونیکی استفاده میشود.
گفتنیست که برنامهی ماهوارههای قابل استفاده مجدد چین، از سال ۱۹۷۵ آغاز شده و به عنوان سومین قدرت جهانی در این زمینه (پس از آمریکا و شوروی سابق)، حدود ۳۰ پرتاب را انجام داد که البته با وجود بازگشتپذیر بودن، هیچکدام چندبارمصرف نبودند.
🌔 @nojoom_et
15.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویدیویی زیبا از حرکت ستارگان کهکشان راه شیری در آسمان شب و بر فراز کوه #آناپورنا[قلهای به ارتفاع 8091 متر در رشتهکوه #هیمالیا]در کشور #نپال؛ این ویدئو حاصل 1000 تصویر خام است که با چیدن آنها در کنار هم ساخته شده است.
🌔 @nojoom_et
نخستین پرتاب راکت با موتور نیمهسرمازای چاپ سهبعدی ساخت هند در جهان
یک نوآفرین به نام AgniKul که در موسسه فناوری هند مَدرَس مستقر است، پس از چهار تلاش ناموفق سرانجام موفق شد اولین موتور نیمه سرمازای راکتی چاپ سهبعدی یکتکه در جهان، که بهطور بومی در هند طراحی و ساخته شده است، را در یک پرواز آزمایشی به کار گیرد.
این نوآفرین با همکاری سازمان فضایی هند، با موفقیت پرتاب آزمایشی زیرمداری راکت خود، به نام آگنیبان را انجام داد.
این راکت نه تنها اولین موتور چاپ سهبعدی نیمه سرمازای جهان را بهکار گرفت، بلکه اولین راکت هند بود که از سکوی پرتاب خصوصی به فضا پرتاب شد.
آگنیبان با تنها موتوری در هند به پرواز درآمد که از ترکیب دو نوع سوخت، شامل اکسیژن مایع و نفت سفید (کِروسین)، بهره میبرد.
راکت آگنیبان، یک موشک دو مرحلهای است که توانایی حمل ۳۰۰ کیلوگرم بار تا ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری را دارد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌠ستاره دنبالهدار در آسمان استان «یوننان» چین
🌠فیلمی که به صورت متناوب در روز دوشنبه توسط یک عکاس در شهر «مانگشی» استان «یوننان» (جنوب غربی چین) ضبط شده، ستاره دنبالهدار موسوم به زیجنشان-اطلس را در حال عبور از آسمان بر فراز جنوب غربی چین نشان میدهد.
#چین
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از ایتایار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ستاره متغیر RS Puppis که توسط تلسکوپ هابل عکاسی شده است.
هر تکانه 41 روز طول می کشد!
جرم این ستاره تقریبا 10 برابر خورشید است، 200 برابر بزرگتر است و درخشندگی آن به طور متوسط 15000 برابر خورشید است.
🌔 @nojoom_et
سلام و خدا قوت
ببخشید منظورتون از استفاده تجاری چیه
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✍سلام خود مطالب را بفروشید،کتاب کنید و بفروشید، صرفا با این مطالب کانال بزنید و تبلیغ بگیرید
تحقیقات جدید عمر گیتی را ۲۷ میلیارد سال تخمین میزند
تحقیقات اخیر راجندرا گوپتا، استاد فیزیک در دانشگاه اتاوا، نشان میدهند که توضیح ساختار گیتی بدون نیاز به فرض وجود ماده تاریک یا انرژی تاریک نیز ممکن است
بررسی جدیدی نشان میدهد که درک کنونی ما از ساختار گیتی و عمر آن ممکن است دقیق نباشد. براساس دانش کیهانشناسی امروز، گیتی ما از سه جزء کلیدی تشکیل شده است: «ماده معمولی»، «انرژی تاریک» و «ماده تاریک».
اما تحقیقات اخیر راجندرا گوپتا، استاد فیزیک در دانشگاه اتاوا، نشان میدهند که توضیح ساختار گیتی بدون نیاز به فرض وجود ماده تاریک یا انرژی تاریک نیز ممکن است/ایندیپندنت
🌔 @nojoom_et
🔴 عکس یک دهانه در مریخ
این به عنوان بخشی از پروژه ExoMars، برنامه مشترک آژانس فضایی اروپا (ESA) و شرکت دولتی روسی Roscosmos برای اکتشاف مریخ گرفته شد.
هدف این پروژه یافتن شواهدی از زندگی گذشته و حال در مریخ است.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳
عنوان: خوشه ستارهای کروی NGC 6752
عکس: ماسیمو دی فوسکو، آیگن ارکسلان
حدود ۱۳ هزار سال نوری دورتر، در جهت صورت فلکی جنوبی طاووس، خوشه ستارهای کروی NGC 6752 در هاله کهکشان راه شیری ما قرار دارد. این خوشه بیش از ۱۰ میلیارد سال قدمت دارد و بعد از خوشههای امگا قنطورس، ۴۷ توکانا و مسیه ۲۲، چهارمین خوشه درخشان در آسمان شب زمین است. این خوشه بیش از ۱۰۰ هزار ستاره را در یک کره به قطر حدود ۱۰۰ سال نوری در خود جای داده است. بررسیهای تلسکوپی از NGC 6752 نشان داده که بخش قابل توجهی از ستارههای نزدیک به مرکز خوشه، سیستمهای چند ستارهای هستند. همچنین ستارههای آبی رنگی به نام "آوارههای آبی" در این خوشه دیده شدهاند؛ این ستارهها به نظر میرسد که خیلی جوان و پرجرمتر از آن باشند که در خوشهای با این قدمت وجود داشته باشند، چرا که انتظار میرود ستارههای این خوشه حداقل دو برابر خورشید سن داشته باشند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به نظرتان نسل بشر به چنین دستاوردهایی دست خواهد یافت؟ و در چه سالی؟
🌔 @nojoom_et
✨ماده تاریک به صورت مستقیم آشکارسازی نشده است. در عوض، وجود داشتن و خواص آن، از روی #اثرات_گرانشی که بر روی ماده مرئی، تابش و ساختار جهان میگذارد، شناخته شده است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨یکی از روش های یافتن سیارات فراخورشیدی روش #گذر نام دارد. در این روش زمانی که سیارهای بدور ستاره میزبان خود میچرخد، برای مدت کوتاهی نور ستاره #کاهش و به این طریق سیاره شناخته می شود.
#سیاره
🌔 @nojoom_et
معرفی فضا پیمای جونو.
جونو (به انگلیسی: Juno) نام فضاپیمای روباتیکِ بدونِ سرنشینِ #ناسا است که در چهارم ژوئیهٔ ۲۰۱۶ در مدار قطبی سیاره #مشتری قرار گرفت. این کاوشگر فضایی در پنجم اوت ۲۰۱۱ از #فلوریدا به فضا پرتاب شده و شرکت #لاکهید_مارتین و مؤسسه تحقیقات جنوب غربی سازنده و پیمانکار هدایت آن هستند.
نوع ماموریت:مدارگرد مشتری
اپراتور:#ناسا
مدت ماموریت:۱۴ سال
وزن:۳۶۲۵ کیلوگرم
تاریخ پرتاب: ۵ اوت سال ۲۰۱۱ ساعت۱۶:۲۵:۰۰ یو تی سی
نزدیک ترین فاصله:۹ اکتبر ۲۰۱۳
فاصله با زمین:۵۵۹ کیلومتر
ورود به مدار:۴ ژوئیه ۲۰۱۶
سازنده:موسسه تحقیقات جنوب غربی
🌔 @nojoom_et
خدمه ماموریت کرو-۸ در راه بازگشت به زمین
خدمه ماموریت کرو-۸ ناسا همراه با الکساندر گربین، کیهانورد روسی در حال آماده سازی برای فرود است
قرار است این فضاپیما روز ۲۴ اکتبر ساعت ۰۰:۳۵ به وقت ایران از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شود
فرود فضاپیما در آب برای روز ۲۵ اکتبر ساعت ۱۰:۵۳ به وقت ایران برنامه ریزی شده است
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پروردگارا :
آرامش نابت و عطر مهربانیت را
همچون برگریزان پاییز
آرام و بیصدا
بر سرزمین قلب دوستان
و عزیزانم ببار
و امروزشان را به طراوت
و پاکی باران پاییزی قرار بده"آمین"🙏
🍁🧡بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ🧡
🍁🍂الهی به امید تو..
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📼 این سکانس ویدیویی شامل فیلم واقعی است که توسط OSIRIS-REx بر روی سطح سیارک نزدیک به زمین Bennu گرفته شده است.
• در سپتامبر 2016، دستگاه OSIRIS-REx به سیارک Bennu فرستاده شد تا مدار سیارک را تا 2300 اصلاح کند و نمونه های خاک را جمع آوری کند.
• او در پایان ماه سپتامبر به ما بازگشت و دیروز دانشمندان اولین نتایج تجزیه و تحلیل نمونه های جمع آوری شده را منتشر کردند. تجزیه و تحلیل اولیه نشان داد که مقادیر زیادی کربن و آب در کانی های رسی وجود دارد.
همچنین، پس از روشن شدن مدار بننو، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که برخورد با زمین می تواند در 24 سپتامبر 2182 با احتمال 0.04 درصد رخ دهد.
🌔 @nojoom_et
عکسی خیره کننده از خورشید گرفتگی که در ۸ آوریل ۲۰۲۴ در کانادا گرفته شده است
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳
عنوان: اشباحی در صورت فلکی ذاتالکرسی
عکس: کریستف ورن و هروه لور
این شکلهای درخشان و جاری در مقیاس کیهانی شبیه به اشباح به نظر میرسند. در این تصویر تلسکوپی از سمت صورت فلکی ذاتالکرسی، ابرهای رنگارنگ IC 59 (سمت چپ) و IC 63 که شبیه به دنبالهدار هستند، دیده میشوند. این ابرها حدود ۶۰۰ سال نوری از ما فاصله دارند و در واقع اشباح نیستند، اما به آرامی در حال ناپدید شدن هستند، تحت تأثیر تابشهای پرانرژی از ستارهی داغ و درخشان گاما کاس. این ستاره فقط ۳ تا ۴ سال نوری از این سحابیها فاصله دارد و در بالای لبهی سمت راست تصویر قرار گرفته است. IC 63 که کمی نزدیکتر به گاما کاس است، بیشتر به خاطر نور قرمز H-alpha شناخته میشود که زمانی تولید میشود که اتمهای هیدروژن که توسط تابش فرابنفش ستاره یونیزه شدهاند، دوباره با الکترونها ترکیب میشوند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گذرِ سیاره ی ناهید (زهره) از مقابلِ خورشید.
🌔 @nojoom_et
🔴 چند صورت فلکی در آسمان وجود دارد؟
مصریان سیستم بسیار پیچیده خود را از آسمان پرستاره و حدود 55 صورت فلکی داشتند نجوم چینی باستان نیز اصیل بود و 51 صورت فلکی را متمایز می کرد
سیستم اروپایی بر اساس سیستم یونان باستان است، اما در طول قرن ها دستخوش تغییرات زیادی شده است این واقعیت که فهرست رسمی صورتهای فلکی تنها در سال 1922 تأیید شد و تا آن زمان، ستارهشناسان هر طور که میتوانستند تصور میکردند و چه چیزی را نباید در آسمان فقیر قرار داد
امروزه 88 صورت فلکی به طور رسمی شناخته شده اند
🌔 @nojoom_et
یه شات بشدت ناب از کهکشان راهشیری برفراز مظهر پایداری و استواری کشور زیبای ما ایران یعنی دقیقا در کوه دماوند♥️
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌑 آیا می دانید حلقه های زحل چه نام دارند؟
• اگرچه ما عادت کرده ایم آنها را به صورت یک واحد ببینیم، اما حلقه های زحل در واقع از حلقه های زیادی تشکیل شده اند که هر کدام نام خاص خود را دارند!
* حلقه A: درخشان ترین و پهن ترین حلقه.
* حلقه B: دوم در روشنایی و عرض.
* حلقه C: ضعیف تر و شفاف تر از A و B.
* حلقه D: باریک ترین و کسل کننده ترین.
* حلقه F: نازک و ناپایدار، با ساختاری غیر معمول.
* حلقه جی: ضعیف و نازک.
* E-ring: پهن ترین، اما بسیار پراکنده است.
💬 این نامها به ترتیبی که کشف شدند به حلقهها اختصاص داشتند، اما نه به ترتیبی که قرار داشتند.
#زحل
🌔 @nojoom_et
یک ستاره باستانی که ۳۰۰۰ سال پیش منفجر شده بود حالا از زمین قابل مشاهده شده است
🌔 @nojoom_et
✨تصویری شگفت انگیز از هابل
بادهای کیهانی به سحابی Orion میرسند و با برخورد به گاز های رها شده از این سحابی یک کمان هلالی شکل را تشکیل میدهند.
#هابل
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از قاصدک
💠جشنواره پاییزی شیکترین ملزومات حجاب😍
🧕محجبه ایُ کانال حجاب درسانُ نداری؟ اینجا
خیلیا ساعتها برا خرید عبا و چادر تو صفن!😳
🇮🇷منم قبلا کلی پولِ ملزومات #حجابُ میدادم ولی از وقتی اینجام با کمترین هزینه استایلمُ کامل میکنم ب جرعت در تولید بی رقیبن👇😎
https://eitaa.com/joinchat/223346877C929d3d2345
📣 فقط بجُنب از #رونمایی جنسای جدید جانمونی#قیمتاش مفته مفت بدووو💯🥳☝️
🛍فروش حضوری 🛵و باضمانت تعویض
در هیاهوی روزگار اگر آرامیم
دلمان به خدا گرم است
سلام صبـــح بخیر 🌤🌈
🌔 @nojoom_et