✨زمان آغاز سال نو در سیاره سرخ بهرام
✨در حالیکه اکنون سال نو میلادی در زمین جشن گرفته میشود، دانشمندان علوم مریخی جلوتر از زمینیها هستند؛ چرا که سیاره سرخ روز سهشنبه ۲۲ آبان امسال، سفر بدور خورشید را به پایان رساند و سال جدید خود را از فردای آن شروع نمود.
سال مریخی که ۶۸۷ روز زمینی است، در نیمکره شمالی این سیاره بسیار متفاوت از نیمکره شمالی زمین به پایان میرسد و در حالیکه زمستان در زمین شروع میشود، بهار مریخی آغاز میگردد؛ این بدان معناست که دما در حال افزایش و یخها نازک شده و منجر به سقوط بهمن بسمت صخرههای مریخی گردیده، گاز دی اکسیدکربن از سطح میجوشد و بادهای قدرتمند به تغییر شکل قطب شمال بهرام میشود.
بادهای سریع و گرم، اَشکال مارپیچی را در طول سالها ایجاد و فرورفتگیها بعنوان کانالهای وزش بادهای بهاری عمل میکنند، که با آب شدن یخ در قطب شمال بهرام قویتر میشوند.
بادهایی که فرورفتگیهای قطب شمال سیاره را ایجاد کردهاند، تپههای شنی آنرا نیز تغییر میدهند و باعث انباشته شدن ماسه در یک طرف و حذف ماسه از طرف دیگر میشوند؛ این فرآیند باعث جابجایی تپههای مریخی میگردد.
#سال_نو_مریخی
🌔 @nojoom_et
وجود هشت عدد ماهواره استارلینک در یک قاب هشت ثانیه ای
روزانه بطور تقریبی بین یک یا دو عدد از ماهواره های استارلینک با تمام شدن مدت زمان عملیاتی، بصورت کنترل شده وارد لایه های ضخیم جو پایینی زمین شده و از بین می روند.
مدت زمان معمول برای عمر یک ماهواره با ارتفاع حدود پانصد کیلومتر در حدود چهار سال می باشد.
دانشمندان نگران پخش مواد حاصل از سوختن در جو هستند چرا که عواقب این سوختنهای به تعداد زیاد در بلند مدت مشخص نیست.
سیاره مشتری و خوشه پروین از اجرام بارز این تصویر هستند.
ابزار : دوربین نیکون دی ۷۵۰ و لنز ۳۵ میلیمتر
#ماهواره
🌔 @nojoom_et
🔰معرفی ژورنالهای معتبر اختر فیزیک
⏪ژورنال Astrophysical Journal (ApJ) یک ژورنال علمی با داوری همتا است که تحقیقات جدید مهم در زمینههای نجوم و اخترفیزیک را منتشر میکند. این ژورنال در سال ۱۸۹۵ توسط جرج الرى هیل تأسیس شد . این ژورنال موضوعات متنوعی از جمله نتایج مشاهداتی، بینشهای نظری و مدلسازی در اخترفیزیک را پوشش میدهد.
⏮برخی نکات کلیدی درباره Astrophysical Journal:
📘فراوانی انتشار: این ژورنال در هر ماه سه شماره منتشر میکند.
📒دسترسی آزاد: از ۱ ژانویه ۲۰۲۲، این ژورنال مدل دسترسی آزاد را اتخاذ کرده است و مقالات آن بهصورت رایگان در دسترس عموم قرار دارد.
📗ضریب تأثیر: این ژورنال دارای ضریب تأثیر ۴.۸ است که اهمیت و تأثیر آن در این زمینه را نشان میدهد.
📘سری مکمل: سری مکمل Astrophysical Journal (ApJS) مقالات طولانیتری را منتشر میکند تا مطالب ژورنال اصلی را تکمیل کند.
📗نامهها: بخش نامههای Astrophysical Journal (ApJL) بر انتشار سریع تحقیقات با تأثیر بالا در زمینه نجوم تمرکز دارد
🌔 @nojoom_et
🔰معرفی مقاله
📘مقاله "Dynamics and Clouds in Planetary Atmospheres from Telescopic Observations" که در ژورنال The Astronomy and Astrophysics Review منتشر شده است
📗این مقاله به بررسی دانش فعلی ما از جو سیارات مختلف میپردازد. این سیارات شامل زهره، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس و نپتون، همچنین قمر تایتان و سیارات فراخورشیدی میشوند.
📗محتوای مقاله:
ساختار حرارتی: مقاله به بررسی ساختار حرارتی جو این سیارات میپردازد.
ویژگیهای آئروسلها: شامل مه و ابرها و در مورد مریخ، گرد و غبار.
ترکیب شیمیایی: تحلیل ترکیب شیمیایی جو سیارات.
بادهای جهانی: بررسی الگوهای بادهای جهانی در این سیارات.
پدیدههای دینامیکی منتخب: مطالعه پدیدههای دینامیکی خاص در جو این سیارات.
📒اهمیت مقاله:
این مقاله نشان میدهد که چگونه کشف هزاران سیاره فراخورشیدی در سه دهه گذشته به درک ما از جو سیارات کمک کرده است. این پیچیدگیها تحقیقات بی سابقهای را در مورد جو سیارات به وجود آورده است، جایی که جو سیارات منظومه شمسی به عنوان مرجع اصلی استفاده میشود
📗ابزارهای مورد استفاده:
مقاله به بررسی موضوعاتی میپردازد که میتوانند با استفاده از تلسکوپهای زمینی و فضایی در طول موجهای نوری و مادون قرمز مورد مطالعه قرار گیرند، اما مشاهدات مأموریتهای فضایی به سیارات منظومه شمسی را شامل نمیشود.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از مع لبنان
16.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 نماهنگ آخرالزمانی و دیدنی #المعرکة_المقدسة 🇵🇸
توَهمِ شکست ناپذیری صهیونیسم🔥
🔻انتشار با نام خودتان آزاد است،
فقط اسم نماهنگ را در متن بگذارید.🔺
#فلسطین_غزه
❤️ به کانال بینالمللی #مع_لبنان بپیوندید 👇
🇮🇷 @lebanon_ir 🇱🇧
📢 تصویر روز ناسا
🗓 پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳
عنوان: آنالمای خورشیدی ۲۰۲۴
عکس و حقتکثیر: بتول ترکسوی
در طول سال ۲۰۲۴، این مجموعه تصاویر نشاندهنده الگویی در حرکت روزانه خورشید در آسمان زمین است. به این الگو که به شکل عدد هشت است، آنالمای گفته میشود. این تصاویر در ساعت ۱ بعدازظهر در روزهای آفتابی از شهر قیصریه در ترکیه گرفته شدهاند. جایگاه خورشید در روزهای انقلاب تابستانی و زمستانی در بالاترین و پایینترین نقطه این منحنی قرار دارد. این نقاط نشاندهنده آغاز نجومی تابستان و زمستان در نیمکره شمالی هستند. نقاطی که در میانه این منحنی و بین انقلابها قرار دارند، اما نه در نقطه تلاقی منحنی هشت، نشاندهنده اعتدالهای بهاری و پاییزی ۲۰۲۴ هستند. قلههای منطقه و آتشفشان خاموش ارجیس در افق جنوبی این منظره زمانی ۲۰۲۴ قرار دارند...
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
🔰عوامل موثر در شکلگیری میدان مغناطیسی در سیارهها
در حالی که زمین و برخی دیگر از سیارههای منظومه شمسی دارای میدان مغناطیسی قوی و پایداری هستند، سیارههایی مانند مریخ و زهره فاقد چنین میدانهایی هستند؛ این تفاوتها از عوامل متعددی ناشی میشود.
🎇هسته مایع و فلزات رسانا: میدان مغناطیسی زمین به واسطه حرکت فلزات مایع مانند آهن و نیکل در هسته آن ایجاد میشود. این حرکت باعث تولید جریانهای الکتریکی میشود که در نهایت میدان مغناطیسی زمین را ایجاد میکند
🎇سرعت چرخش سیاره: سرعت چرخش سیاره نیز نقش مهمی در تولید میدان مغناطیسی ایفا میکند. سیارههایی که با سرعت کمتری میچرخند، مانند زهره، نمیتوانند میدان مغناطیسی قویتری تولید کنند، حتی اگر دارای هسته مایع باشند
🎇تاریخچه و تکامل سیارهها: تاریخچه و تکامل سیارهها نیز بر وجود یا عدم وجود میدان مغناطیسی تأثیرگذار است. برخی سیارهها در مراحل اولیه تشکیل خود شرایط مناسبتری برای ایجاد میدان مغناطیسی داشتند، اما با گذشت زمان و تغییرات ساختاری، این شرایط تغییر کرده است
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرکت بلو اورجین برای پرتاب راکت فضایی نیو گلن آماده میشود.
بلو ارجین، شرکت فضایی متعلق به جف بزوس، با انجام تست احتراق استاتیک راکت فضایی نیو گلن شامل روشن کردن هر هفت موتور BE-4 مرحله اول، برای تست پرتاب این راکت آماده میشود.
راکت نیو گلن با ارتفاع ۹۸ متر قادر به حمل ۴۵ تن محموله به مدار پایین زمین خواهد بود. برای مقایسه توجه داشته باشید که راکت استارشیپ شرکت اسپیسایکس توان حمل ۱۰۰ تن را به مدار پایین زمین دارد.
شرکت بلواورجین، پس از این تست تاریخ پرتاب را آپدیت نکرد، اما بر اساس اطلاعات مشاوره پرواز، احتمالاً تاریخ پرتاب زودتر از ۶ ژانویه ۲۰۲۵ نیست.
🌔 @nojoom_et