فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلسکوپ فضایی #هابل یک سیاره #فراخورشیدی (سیارهای در خارج از منظومه شمسی) را در فاصلهی ۴۱ #سال_نوری مطالعه کرد. تصور میشود که جو اصلی و اولیه این سیاره به دلیل تابش شدید ستارهاش از دست رفته باشد، اما نکته جالب در این #سیاره این است که احتمالا یک فعالیت آتشفشانی موجب شده مجددا جو خود را بدست آورد.
این سیاره هر ۱.۶ روز به دور ستاره خود میچرخد، به این معنی که #اخترشناسان به بستر آزمایشی مهمی برای مطالعه درباره اتمسفر یک سیاره فراخورشیدی دست یافتهاند.
طبق شواهد این سیاره که GJ1132 b نام دارد، جو اولیهای با لایهای از هیدروژن و هلیوم ضخیم را از دست داده است. به گفته اخترشناسان هیدروژن از جو اصلی در گوشته ماگمای مذاب سیاره جذب شده و اکنون با تشکیل آتشفشان به آرامی آزاد شده تا جو جدیدی را تشکیل دهد. جو دوم، که همچنان به فضا نشت مییابد ، به طور مداوم از مخزن هیدروژن موجود در ماگمای گرم گوشته پر میشود.
این یافتهها میتواند برای سایر سیارههای فراخورشیدی نیز اتفاق بیفتد! فکر میکنید چه عاملی گوشته سیاره را داغ نگه داشته که آتفشانی مایع و قدرتمند را حفظ کرده است.
🌔@nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پریدن يک فضانورد اتریشی از ایستگاهِ سفینه فضایی با ارتفاع ۱۲۸۰۰۰ فوت با سرعت ۱۲۳۶ کیلومتر در ساعت برای رسیدن به زمین بعد از ۴ دقیقه و ۲۰ ثانیه! ضمنا خانوادهاش به صورت زنده در حال تماشای این رویداد خارقالعاده هستن! با توجه به اینکه دوربینهای زیادی در نقاط مختلف لباس او نصب شده بود ما میتوانیم کره زمین را به طور کامل و واضح ببینیم. *تماشای این ویدیوی محشر را از دست ندهید ...
🌔@nojoom_et
✨ ✨
✨ماه کامل برفی چیست؟✨
نام های ماه های کامل از بومیان آمریکا ، استعمار آمریکایی و دیگر سنت های آمریکای شمالی آمده است. آنها منعکس کننده فصول و ماهیت ، ویژگی های یک زمان خاص از سال یا فعالیت های فصلی هستند. بیایید معنی Full Moon Snow را دریابیم.
ماه کامل ماه فوریه به طور سنتی ماه برفی نامیده می شود زیرا در این ماه هوا در عرض های میانه شمالی سردترین و برف ترین است. برخی از قبایل آمریکای شمالی آن را ماه گرسنگ نامیدند زیرا منابع غذایی به دلیل شرایط چالش برانگیز فصل زمستان کم بود. نام دیگر ماه کامل ماه فوریه Bear Moon است که با زمان تولد توله خرس ها مرتبط است.
جشنواره فانوس در چین
در مقاله اخیر ما ، ما قبلاً درباره سال جدید چینی به شما گفته ایم که مصادف با ماه نو در چین است - امسال این اتفاق در 12 فوریه رخ داد. به طور سنتی ، این جشن در 15 روز اول ماه جدید ادامه دارد. اوج آن در پانزدهمین روز جشنواره فانوس برگزار می شود.
جشنواره فانوس در اولین شب ماه کامل در تقویم چین برگزار می شود. این پایان سردترین دوره زمستان و بازگشت بهار است. این همچنین صلح و سازش را ترویج می دهد و نماد پیوند خانواده است. در سال 2021 ، جشنواره فانوس چین در 26 فوریه برگزار می شود.
اعتبار متن: فناوری ویتو
🌔@nojoom_et
ماه کامل ماه فوریه در حوالی غروب آفتاب طلوع می کند ، حدود نیمه شب به بالاترین نقطه خود در آسمان می رسد و در حوالی طلوع آفتاب غروب می کند. در 26 فوریه ، پس از شب ، می توانید یک ستاره درخشان را ببینید که در نزدیکی دیسک ماه درخشان است - این Regulus ، قلب شیر است. درخشان ترین ستاره صورت فلکی لئو ، Regulus ، تقریباً کاملاً روی دایره البروج قرار دارد و مسیر خورشید ، ماه و سیارات را از آن طرف آسمان مشخص می کند. بنابراین این ستاره آبی-سفید به بزرگی اول از هر جای دنیا قابل مشاهده است.
ماه کامل برفی را با Ephemeris ضبط کنید ، یک برنامه ضروری برای عکاسان فضای باز! این ابزار برنامه ریز عکس به شما کمک می کند موقعیت های خورشید ، راه شیری و ماه ، زمان طلوع و غروب خورشید ، ساعت های طلایی و آبی ، گرگ و میش و سایر لحظات ویژه برای تصاویر شگفت انگیز را پیش بینی کنید. از ماه کامل ماه فوریه یک عکس کامل بگیرید
🌔@nojoom_et
ماه کامل برفی با رگول روشن
26 فوریه 2021
~ 2 دقیقه
ماه کامل برفی و شاهرخ روشن
دومین ماه کامل 2021 خیلی زود آسمان را زینت می دهد. ماه کامل در فوریه 2021 چه تاریخی است؟ ماه فوریه چه نام دارد؟ پاسخ این سوالات را در مقاله امروز پیدا کنید!
ماه کامل در ماه فوریه چه زمانی است؟
از نظر چشم ، ماه می تواند چند شب پشت سر هم کامل به نظر برسد. اما ، از نظر نجومی ، در یک لحظه خاص به مرحله کامل خود می رسد - زمانی که ماهواره طبیعی ما در طول دایره البروج 180 درجه در مقابل خورشید قرار دارد. بنابراین ماه در هر دو شب 26 و 27 فوریه 2021 کامل ظاهر می شود ، اما در 27 فوریه ، ساعت 03:17 بامداد بامداد (8:17 به وقت گرینویچ) رسماً پر خواهد شد و در میان ستارگان صورت فلکی لئو می درخشد.
🌔@nojoom_et
#گردشگری
#نجوم
خانه آلبرت انیشتین ، از جاذبه های گردشگری شهر برن سوییس
این فیزیکدان حوزه نجوم و برنده جایزه نوبل فیزیک ، طلایی ترین سالهای کاری خود را در یکی از ساختمانهای مرکز برن به نام شماره ۴۹ Kramgasse اقامت داشته است . در طول اقامتش در این خانه نوشته های مهمی را به ثبت رساند که نقش اساسی در علم فیزیک داشتند . که مقالات اصلی نظریه نسبیت را نیز در همین ساختمان به نگارش درآورده است .
خانه او امروز از جاذبه های گردشگری برن است و به تورهای گردشگری به خانه او می روند و از آن دیدن می کنند . این خانه با مبلمان و وسایل خانگی ای که برای سال ۱۹۰۵ مناسب بوده اند ، مبله شده است و در آن می توانید اطلاعاتی از تاریخ انیشتین و ارتباط او با برن و کشور سوئیس پیدا کرد .
بازدید از خانه ی این دانشمند بزرگ ، فرصتی می دهد تا با چند سال از محیط زندگی فیزیکدانی که درک ما از زمان و مکان را تغییر داد ، آشنا شد .
🌔@nojoom_et
«دنبالهدار لاوجوی۲۰۱۴» که در زمستان سال ۹۳ میهمان آسمان سیارهی زمین بود و با چشم غیرمسلح در آسمان تاریک شب، بهسختی دیده میشد.
🪐
🌔@nojoom_et
🌗مریخ•
🔸من نمی توانم واژهای برای این تصویر پیدا کنم.کوه،صخره،خاک گردوغبار همه و همه متعلق به دنیایی دیگر بنام مریخ است.شاید به نظر خیلی ها هیچ چیز زیبایی در این بیابان نباشد به این دلیل که مشابه آن را در سیاره خودمان داریم.
🔹اما زیبایی تنها منظره ای نیست که چشمان ما بدان می نگرد. زیبایی راهیست که پیموده ایم تا به عکسی مانند این نگاه کنیم.
🔸این دنیای دور در چند صد کیلومتری ماست که هزاران مغز متفکربرای فراتر از محدوریتها به آن رسیدند.
🌔@nojoom_et
🌗کشف سیاره ای مملو از آب که دو برابر زمین است.
🔹سیارات فراخورشیدی زیادی کشف شدهاند (بیش از ۵۳۰۰ سیاره)، اما تعداد بسیار کمی از آنها بین یک و نیم تا دو برابر شعاع زمین اندازه دارند و این اندازه است که سیاره را برای دانشمندان بسیار جالب میکند. سیاره TOI-733b که اخیرا کشف شده یکی از این سیارهها است و در فاصله 245 سال نوری از ما یافت شده تقریباً دو برابر #زمین است و به دور خورشیدی کمی کوچکتر از خورشید ما میچرخد.
🔸اخترشناسان با استفاده از دادههای #تلسکوپ ناسا با نام «TESS» این سیاره فراخورشیدی را کشف کردهاند. دانشمندان با توجه به چگالی سیاره جدید احتمال میدهند که سطح آن پوشیده از آب باشد.
🔸احتمال اینکه سیاره جوی مملو از #بخار آب را حفظ کرده باشد. پاسخ به این سوال که آیا TOI-733b دارای جو ثانویه است یا یک سیاره اقیانوسی است، درک ما از سیارات فراخورشیدی بهبود میبخشد.
🔹به همین دلیل TOI-733 b یک#سیاره جالب است و پتانسیل آن را دارد که یک قطعه کوچک اما کلیدی برای حل معماهای بزرگ در علم سیارات فراخورشیدی باشد.
🌔@nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک کیهانورد روسی پس از ورود به فضا، دستهای از حولههای استفاده شده را به فضا پرتاب کرد.
اقلامی از این دست گاهی به فضا پرتاب می شوند تا در نهایت در جو بسوزند.
🌔@nojoom_et
19.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وسعت جهان را در دنیای دیجیتالی
باموسیقی زیبایی ازSuke Cerulo ببینید .
سفرازقله های هیمالیا آغاز و ازسیاهی مطلق فضا عبور میکند و تا آخرین ذره هایی که بعد از انفجار بیگ بنگ به وجود آمده پیش میرود .
دیدن این کلیپ زیبا رو به تمامی علاقمندان
و دوستان فضایی و فضانورد توصیه میکنم .
🌔@nojoom_et
🌗عکسهایی که با دوربین #مریخنورد «استقامت» ناسا ثبت شدهاند، نشانههایی را از وجود یک رودخانه عمیق در گذشته سیاره سرخ به نمایش میگذارند. تصاویر جدید ثبتشده توسط مریخنورد «استقامت»(Perseverance) ناسا نشانههایی را مبنی بر وجود یک رودخانه در مریخ باستانی ارائه میدهند که شاید عمیقتر و سریعتر از آنچه دانشمندان تاکنون در گذشته مریخ دیدهاند، باشد.
🔸این رودخانه، بخش ی از شبکهای از آبراهها بوده که به «دهانه جیزرو» میریخته است. مریخنورد #استقامت از زمان فرود خود بیش از دو سال پیش، در حال کاوش در این منطقه است. درک این محیطهای آبی میتواند به دانشمندان در تلاش برای جستجوی نشانههایی از حیات میکروبی باستانی کمک کند که شاید در سنگهای مریخ حفظ شده باشند.
🔹مریخنورد استقامت در حال کاوش بر فراز تودهای متشکل از سنگهای #رسوبی به شکل بادبزن است که ۲۵۰ متر ارتفاع دارد و لایههای ⁵هامنحنی آن نشاندهنده جریان آب در گذشته هستند. یکی از پرسشهایی که دانشمندان میخواهند به آن پاسخ دهند، این است که آب در جریانهای نسبتا کمعمق وجود داشته است یا یک سیستم رودخانهای قویتر؟
🌔@nojoom_et
🌗تلسکوپ فضایی «#جیمزوب» در اطراف یک دنبالهدار نادر که در کمربند اصلی سیارکی بین مشتری و مریخ قرار دارد، آب رصد کرده است.
🔹مطالعهی دنبالهدار ۲۳۸P/Read که در کمربند اصلی سیارکها قرار دارد، میتواند به کشف منشا آب زمین که یک عنصر حیاتی برای تشکیل حیات در سیاره ماست، کمک کند.
🔸این رصد نشاندهندهی پیشرفت علمی دیگری برای تلسکوپ فضایی جیمز وب است که نشاندهنده اولین باری است که گاز، در این مورد، بخار آب، در اطراف یک دنبالهدار در کمربند اصلی سیارکها شناسایی شده است و نشان میدهد که آب در منظومه شمسی اولیه میتوانسته به صورت یخ در کمربند اصلی #سیارکها حفظ شود.
🔹کشف بخار آب در اطراف #دنبالهدار ۲۳۸P/Read میتواند به طور قابل توجهی این نظریه را تقویت کند که آب از فضا توسط دنباله دارها به سیاره ما رسیده است. اما مطالعه این دنبالهدار یک راز را نیز به همراه داشت. دی اکسید کربن که ستارهشناسان انتظار دیدن آن را داشتند در دنباله دار ۲۳۸P/Read وجود ندارد.زیرا پیش از این محاسبه شده بود که دیاکسید کربن تا ۱۰ درصد از مواد فرار ستارههای دنبالهدار را تشکیل میدهد.
🌔@nojoom_et
😁کشف ۶۴ قمر جدید در اطراف سیاره زحل
🔹دانشمندان ۶۲ قمر جدید در اطراف سیارهی #زحل کشف کردند که مجموع قمرهای آن را به ۱۴۵ مورد میرساند. این بیشترین تعداد قمر برای یک سیاره در منظومه شمسی است.
🔸سلطنت کوتاه اما باشکوه مشتری به عنوان سیارهای که بیشترین #قمر در منظومه شمسی را داشته است این هفته به پایان رسید زیرا دانشمندان کشف ۶۲ قمر جدید که به دور زحل میچرخند را تایید کردند تا مجموع قمرهای این سیاره حلقهدار به ۱۴۵ مورد برسد.
🔹این جهش زحل را در فهرست تعداد قمرها بالاتر از مشتری قرار داد که تاکنون ۹۵ قمر تایید شده دارد. در ماه #دسامبر ۱۲ قمر جدید به طور رسمی در اطراف سیاره مشتری تایید شدند که این جایگاه زحل را تحت الشعاع قرار داده بود. به گفتهی محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا(UBC) که در اکتشافات جدید کمک کردند، زحل اکنون اولین و تنها سیارهی #منظومه_شمسی است که بیش از ۱۰۰ قمر شناخته شده دارد.
🌔@nojoom_et
🌗 به نظر می رسد که نپتون های کوچک در سراسر کهکشان راه شیری گسترده هستند و به گفته ناسا، رایج ترین نوع سیاره فراخورشیدی به شمار می روند که GJ 1214 b یکی از آنهاست.
یکی از اهداف علمی اعلام شده تلسکوپ فضایی جیمز وب، مطالعه سیارات فراخورشیدی است. اخترشناسانی که از تلسکوپ جیمز وب استفاده می کنند اخیرا سیاره GJ 1214 b (Gliese 1214 b.) را مورد بررسی قرار داده اند. محققان این مینی نپتون را با تلسکوپ فضایی #جیمزوب و طیفسنج با وضوح پایین مشاهده کرده و نتایج را منتشر کردند.
🔸الیزا کمپتون (Eliza Kempton) پژوهشگر ارشد این مطالعات و محقق دانشگاه مریلند است. او می گوید: Gliese 1214 یک ستاره کوتوله قرمز در فاصله حدود ۴۰ سال نوری از ما در صورت فلکی Ophiuchus است.
مشاهدات بعدی با هابل نشان داد که این سیاره یک کره آبی با جو غلیظ و بخاری بوده و جرم آن تقریباً هشت برابر زمین و حدود ۲٫۷۵ شعاع زمین است. پژوهشگران می نویسند: ما متوجه شدیم که جرم و شعاع سیاره با ترکیبی از آب که توسط یک پوشش هیدروژن-هلیوم پوشانده شده است، تنها ۰٫۰۵ درصد جرم سیاره زمین بوده و احتمالاً دارای اتمسفر مشابه است
🌔@nojoom_et
🌗جادهای در اعماق دریای مدیترانه یافت شده که ۷ هزار سال پیش ساخته شده است.
🔸باستانشناسان بقایای جادهای ۷۰۰۰ ساله را کشف کردند که در زیر لایههای گل و لای دریا در سواحل جنوبی #کرواسی پنهان شده بود. این یافته هیجانانگیز که در محل غرقشده دوران نوسنگی سولین ساخته شده، ممکن است محل استقرار فرهنگ باستانی هوار را به جزیره کورچولا مرتبط کند.
🔹سایت باستانی سولین که زمانی جزیرهای مصنوعی بود، در سال ۲۰۲۱ توسط باستانشناس دانشگاه زادار در کرواسی در حالی که در حال تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای از منطقه آبی اطراف کورچولا بود، کشف شد.
🔸در عمق ۴ تا ۵ متری در دریای آدریاتیک مدیترانه، دیوارهای سنگی پیدا کردند که احتمالا زمانی بخشی از یک سکونتگاه باستانی بوده است. زمینی که دیوارهای سنگی روی آن ساخته شده بود با یک نوار باریک از #جزیره اصلی جدا شده بود.
🔹پریکا در سال ۲۰۲۱ به #رویترز گفت: «خوشبختانه این منطقه، بر خلاف اکثر بخشهای مدیترانه، از امواج بزرگ در امان است زیرا بسیاری از جزایر از ساحل محافظت میکنند.»
🌔@nojoom_et
🌗سرنوشت احتمالی جهان
🔸جهان ما تنها دو راه پیش روی خود دارد و بسیار هولناک است که بدانیم با انتخاب هر کدام از این مسیرها خود را نابود میکند.
۱. انبساط جهان سرانجام در نقطهای متوقف، و کمکم خردشدگی عظیم آغاز خواهد شد. در این حالت نیروی جاذبه کهکشانها را با هم ادغام میکند درنهایت میلیاردها #کهکشان در یک نقطه متراکم و خرد میشوند.
۲.اگر چگالی جهان از یک نقطه بحرانی کمتر، و جاذبه به قدری ضعیف شود که نتواند جلوی انبساط کهکشانها را بگیرد، #جهان ما خالی و خالیتر، سردتر و سردتر شده تا اینکه تمام #ستارگان خاموش میشوند.
🔸بفرموده استیون هاوکینگ فقید چه با #انبساط چه با جاذبه، جهان ما درنهایت به نقطهٔ پایان خواهد رسید همانطور که روزی یک نقطه آغاز داشته است.
🔰نگران نباشید، هیچ کدام از این پدیدهها تا میلیاردها سال دیگر رخ نخواهد داد.
🌔@nojoom_et
🌗دومین تلاش برای پرتاب قدرتمندترین موشک جهان در کمتر از یک ماه
🔸دومین تلاش #ایلان_ماسک برای پرتاب قدرتمندترین موشک جهان اکنون یک تاریخ رسمی دارد.
🔹موشک استارشیپ ۲(Starship ۲.۰) در روز ۱۵ ژوئن(۲۵ خرداد) یعنی حدود دو ماه پس از انفجار اولین ماموریت مداری #استارشیپ، به پرواز در خواهد آمد. به گفتهی ایلان ماسک جهان شاهد پرتاب دومین استارشیپ چند ماه پس از اولین پرواز آن که در ماه آوریل انجام شد، خواهد بود.
🔸اسپیسایکس در روز دوشنبه مجوزی را به کمیسیون ارتباطات فدرال ارائه کرد و درخواست مجوز برای انجام عملیات در اسرع وقت در روز ۱۵ ژوئن را داد. با این وجود امکان پرتاب آن در بازهی زمانی ۱۵ #ژوئن تا ۱۵ دسامبر وجود دارد.
🌔@nojoom_et
🌗اينجا غروب آبي رنگ دلگير در #مريخ است
اگر مسافران يكطرفه مريخ سالهاي آينده به آنجا بروند كودكان آنها براي هميشه آسمان را صورتي مي بينند و درك آسمان آبي رنگ زمين برايشان تخيلي بيش نيست.
🌔@nojoom_et
🌗کهکشان #آندرومدا ، #M31 همانطور که ما با رصد کردن این کهکشان لذت میبریم شایدموجودات باهوشی در کهکشان آندرومدا نیز از دیدن کهکشان راه شیری ما لذت ببرند.
🌔@nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗چرا صحرای آفریقا را پر از صفحات خورشیدی نمی کنیم؟
🔸هر روزه، دمای شنهای صحرای بزرگ #آفریقا به بیش از ۸۰ درجه سلسیوس میرسد. در این منطقهٔ تقریبا ۹ میلیون کیلومتر مربعی، این صحرای عظیم، سالانه حدود ۲۲ میلیون #تراوات ساعت انرژی از خورشید دریافت میکند. این مقدار بیش از ۱۰۰ برابر انرژی مصرفی سالیانه بشر است. پس، آیا پوشاندن صحرا با پنلهای خورشیدی میتواند مشکلات #انرژی ما را تا ابد حل کند؟
🌔@nojoom_et
🌗تلسکوپ فضایی جیمز وب ساختار یک کهکشان ستارهزای باستانی را با جزئیات نمایان کرد.
🔹 کهکشان GN۲۰ بیش از ۱۲ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد که آن را به یکی از قدیمیترین کهکشانهایی تبدیل میکند که با چنین جزئیاتی دیده شده است.
🔹تلسکوپ فضایی جیمز وب به تازگی ساختار ستارهای یکی از قدیمیترین کهکشانهای شناخته شده در #کیهان را با جزئیاتی که حتی در آن میتوان چرخش دیسک اولیه مارپیچی را دید، نمایان کرد.
🔸کهکشان GN۲۰، یکی از درخشانترین کهکشانهای اولیه است که تنها حدود ۱.۵ میلیارد سال پس از مهبانگ شکل گرفته و تاکنون در غبار داغ پنهان بوده است. البته این کهکشان تا زمانی پنهان ماند که لوئیس #کولینا(Luis Colina) و همکارانش در مرکز اختر زیستشناسی اسپانیا در مادرید، به تلسکوپ فضایی جیمز وب برای کنار زدن پردهای که این کهکشان را احاطه کرده بود، روی آوردند.
🔸دلایل زیادی برای خاص بودن کهکشانهای باستانی مانند GN۲۰ وجود دارد، اما در درجه اول آنها به دلیل وجود حجم زیادی از #غبار و گاز در یک فضای نسبتا محدود، تار و کدر هستند.
🌔@nojoom_et
خبر مهم و خوب
دو ماه بعد از پرتاب ناموفق استارشیپ ، پرتاب مجدد نمونه ای همانند این فضا پیما انجام خواهد شد
۲۵ خرداد دومین تلاش اسپیس اکس برای پرتاب آزمایشی استارشیپ .
یک ماه دیگر نسخه ای از همان بزرگترین و قدرتمندترین فضاپیمای تاریخ بشر به فضا پرتاب خواهد شد .
🌔@nojoom_et
23.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زندگی واقعا در سال 2100 چگونه خواهد بود!؟؟ 🚀⚡️
🪐
🌔@nojoom_et
🌗اگرچه انسان هزاران سال است که به مطالعه آسمان ها و کیهان پرداخته، اما هنوز اطلاعات بسیار اندک و ناچیزی پیرامون فضا و جهان اطراف خود دارد. همچنان که در راستای افزایش دانش و آموخته های خود گام برمیداریم، هر روزه با مسائل شگفت آور جدیدتری آشنا می شویم و این درحالیست که برخی از آنها بسیار پیچیده و گیج کننده می باشند. در ادامه این مقاله به مجموعه ای از شگفت انگیزترین، جالب ترین و عجیب ترین حقایق نجوم و دانش ستاره شناسی اشاره خواهیم نمود.
✳️دانشمندان بر این باورند که ما فقط قادر به دیدن ۵ درصد از ماده در جهان هستیم. این در حالیست که باقی کیهان از ماده ای نامرئی به نام "ماده تاریک" و همچنین نوع اسرارآمیزی از #انرژی به نام “انرژی تاریک” تشکیل شده است.
✅ستارگان نوترونی آنقدر #چگال و متراکم می باشند که در مقام مقایسه، جرم یک قوطی کنسرو از مواد یک ستاره نوترونی ، بیشتر از جرم کره ماه می باشد.
❇️انرژی آزاد شده از #خورشید آنقدر زیاد است که حتی تصور آن نیز دشوار است. انرژی آزاد شده از هسته خورشید در هر ثانیه، معادل ۱۰۰ میلیارد بمب اتم می باشد.
✳️گالیله به اشتباه مخترع #تلسکوپ نامیده شده است. نتایج مطالعات مورخان نشان می دهد مخترع اولین تلسکوپ یک عینک ساز هلندی به نام “یوهانس لیپرشی” بوده است. درعین حال گالیله نخستین فردی می باشد که از ابزار تلسکوپ برای مطالعات نجومی و دانش فضا استفاده نموده است.
❎سیاه چاله ها آنقدر فشرده و چگال بوده و چنان جاذبه شدیدی تولید می نمایند که حتی نور نیز نمی تواند از آن فرار نماید. #فیزیکدانان نظری پیش بینی می کنند که شرایطی وجود دارد که تحت آن نور قادر به فرار است. (این وضعیت ‘تابش هاوکینگ’ نامیده شده است)
❇️رسیدن نور ستارگان و کهکشان های دور به ما آنقدر زمان می برد که آنچه ما امروز می بینیم در واقع وضعیت این اجرام را در صدها، #هزاران و حتی میلیون ها سال قبل نشان می دهد. از اینرو همانطور که به آسمان می نگریم براستی سفری در زمان و گذشته های بسیار دور داریم.
✅سحابی خرچنگ بواسطه یک انفجار ابرنواختری در سال ۱۰۵۴ میلادی بوجود آمد. منجمان عرب و نیز #ستارشناسان چینی در آن زمان اشاره کرده اند که این انفجار آنقدر درخشان بوده که برای ماه ها باعث روشنی آسمان شب شده و حتی در روشنی روز نیز قابل مشاهده بوده است.
✳️انرژی آزاد شده در هسته خورشید در هر ثانیه، معادل ۱۰۰ میلیارد #بمب_اتم می باشد
❇️شهاب ها معمولاً فقط ذرات ریز گرد و غبار در حال سقوط از میان جو زمین می باشند. دنباله دارها گاهی اوقات از میان مدار #زمین عبور کرده و ردی از گرد و غبار را در مسیر پشت سر خود بر جای می گذارند. سپس همانطور که زمین در مسیر حرکت خود از میان این گرد و غبار عبور می کند ، این ذرات داغ شده و رگه هایی از نور در آسمان شب نمایان می سازند.
❎اگرچه عطارد نزدیکترین #سیاره به خورشید است اما با اینحال گاهی اوقات دمای آن تا منفی ۲۸۰ درجه فارنهایت می رسد. اما چرا؟
✳️از آنجا که سیاره عطارد تقریباً هیچ اتمسفری ندارد، لذا هیچ چیز برای به دام انداختن و نگه داشتن گرما در نزدیکی سطح آن وجود ندارد. از اینرو نیمه تاریک سیاره عطارد (سمتی که از خورشید دور است) بسیار سرد است.
❇️اگرچه سیاره #زهره نسبت به خورشد، در فاصله ای دورتر از سیاره عطارد قرار دارد، اما به طور قابل ملاحضه ای داغتر از عطارد است. علت این امر جو غلیظ و متراکم سیاره زهره است که باعث حفظ گرما در نزدیکی سطح سیاره می شود.
🌔@nojoom_et