🌗چندجهانی در نظریه ریسمان
🔹 بر اساس این نظریه، ذرات بنیادی مثل کوارکها و الکترونها تنها نقطهای واحد در ریسمانهای یک بعدی هستند که در فرکانسهای مختلف نوسان میکنند.
🔸از دیدگاه ریاضی، نظریهی ریسمان برای موجودیت به ابعاد بیشتری نیاز دارد. این ابعاد مانند آنچه در فیلمهای علمی تخیلی میبینیم، موازی نیستند. بلکه به باور نظریهپردازها، در سه بعد رایج فضازمانی در خود جمع شدهاند. این ابعاد برای ما نامرئی هستند زیرا ما تنها در سه بعد به تکامل رسیدهایم.
🔹ابعاد بیشتر در واقع راهی برای ورودی به مولتیورس ریسمان هستند. با اینحال شواهد تجربی برای این نظریه وجود ندارند و متأسفانه نمیتوان هیچ آزمایش مستقیمی را برای صحتسنجی این فرضیه یا رد آن انجام داد. ناتوانی بشر برای آزمایش این فرضیه مانند شمشیری دو لبه است. با اینکه نبود روشی برای آزمایش چندجهانی به این معنی است که نمیتوان این نظریهها را اثبات کرد، از سوی دیگر امکان نقض کامل آنها نیز وجود ندارد.
🔸کهکشان راه شیری احتمالاً یکی از میلیاردها و حتی تریلیونها کهکشان موجود در جهان است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
#نجوم
#ستارهشناسی
#کهکشان
#بیگبنگ
🌔 @nojoom_et
تسلیم نشو،
زمانی می رسد
که خدا را به خاطر عزم،
اراده و صبرت شکر خواهي كرد 💚
صبحتون بخیر
🌔 @nojoom_et
🔰شکار تازه جیمزوب از دل کیهان
✳️تصویر جدیدی که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب منتشر شده است، نمای حیرتآور تخلیه انرژی از یک ستاره بسیار جوان را نشان میدهد. در این پدیده که بهطور کلی با نام شیء هربیگ هارو (Herbig-Haro) هم شناخته میشود، میتوانیم حجم عظیمی از گاز را ببینیم که ستاره آن را بیرون فرستاده و با ابرهای غباری و گازی برخورد کرده است.
✳️تصویر حاضر در طول موج فروسرخ تهیه شده که برای مشاهده اشیا داغ مثل ستارههای جدید مناسب است. در این حالت، ستاره پشت پردهای از غبار مخفی نمیشود، در حالی که اگر تصویربرداری با طول موج نور مرئی انجام میشد، نمیتوانستیم ستاره را ببینیم. تصویر حاضر با دوربین NIRCam تلسکوپ جیمز وب ثبت شده است.
✳️این نمونه از پدیده هربیگ هارو که با نام HH 211 معروف است، در واقع دومین نمونه از تصاویر تلسکوپ جیمز وب از چنین پدیدههایی است.
🌔 @nojoom_et
✅ پدیده انتقال به سرخ گرانشی چیست؟
✅ هنگامی که پرتو نوری برخلاف جهت میدان جاذبه حرکت میکند، مثلا وقتی از سطح زمین به سمت بالا حرکت میکند، بخاطر غلبه بر گرانش زمین، انرژی از دست میدهد تا بالا برود، اما این اُفت انرژی باعث تغییر سرعت نور نمیشود زیرا طبق نسبیت خاص سرعت نور ثابت است.
✅ این اُفت انرژی باعث کاهش فرکانس نور یا به عبارتی افزایش طول موج نور میشود، یعنی طول موج نور به سمت بخش قرمز طیف موج الکترومغناطیس میرود که به این پدیده انتقال به سرخ گرانشی یا Gravitational Red Shift میگویند که به زبان ساده یعنی میدان جاذبه باعث تغییر در فرکانس نور میشود.
🌔 @nojoom_et
🔰تهیه نقشه مناطق مسکونی مریخ برای ساخت شهرکهای آینده
💢مریخنورد پرسویرنس هنگامی که در فوریه ۲۰۲۱ روی مریخ فرود آمد، تنها نبود.
💢این مریخنورد، علاوه بر هلیکوپتر اینجیونیتی، مجموعهای از ابزارهای علمی را نیز با خود حمل میکرد که برای جستجوی نشانههای احتمالی از یک حیات باستانی طراحی شده بودند.
💢یکی از این ابزارهای آزمایشگاهی، «موکسی» نام داشت که به طور اختصاصی برای استخراج اکسیژن از اتمسفر مریخ به این سیاره فرستاده شده بود. این ابزار موفق شد طی مدت بیش از دو سال، از جو سرشار از دی اکسید کربن مریخ، اکسیژن استخراج کند. به گزارش سیانان، این آزمایش که به تازگی به پایان رسیده است فراتر از حد انتظار ناسا ظاهر شد و قابلیتهای آن نشان داد که میتوان اکسیژن لازم برای بقا و حفظ حیات و همچنین تامین سوخت موشک را در خود مریخ به دست آورد و نیازی نیست که اکسیژن لازم را از زمین به سیاره سرخ منتقل کنیم.
💢این خیلی خوب است که پیش از هر سفر طولانی، نقشه و پیشبینی آب و هوای مقصد خود را بررسی کنید. این موضوع درباره مهاجرت و سفر انسان به مریخ نیز صادق است. در واقع این همان هدفی است که محققان دانشگاه نیویورک ابوظبی قصد دارند با نقشه مریخ انجام دهند. این پروژه، هزاران تصویری را که کاوشگر «امید» امارات متحده عربی ثبت کرده با یکدیگر ترکیب کرده و یک نقشه رنگی دقیق از کل سیاره سرخ ساخته است
🌔 @nojoom_et
💢ماموریت ناسا برای نابودی سیارک بنو
♦️طبق اعلام اخترشناسان که مدت ها روی این سیارک نظارت داشته اند، امکان دارد سیارک بنو در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۱۸۲ به زمین برخورد کند. در صورت این برخورد دهانه ای با عرض ۱۰ کیلومتر ایجاد شده و امواج ویرانگر نیز تا شعاع ۱۰۰۰ کیلومتر بوجود می آید.
♦️ناسا فضاپیمای اوسیریس رکس را حدود ۷ سال پیش با هدف بررسی این سیارک به فضا ارسال کرد. این فضاپیما ضمن نمونه برداری از این سیارک ، رفتار و تهدید احتمالی آن را بررسی کرده است. حالا در انتهای ماموریت این فضاپیما، قرار است نمونه های جمع آوری شده درون یک کپسول در تاریخ ۲۴ سپتامبر وارد اتمسفر زمین شود.
♦️به گفته ناسا هدف اصلی از این مطالعه و نابودی سیارک بنو حفاظت از زمین است. همچنین یک فرصت علمی جدید نیز به دانشمندان داده خواهد شد. همچنین مواد جمع آوری شده از این سیارک میتواند در مورد شکلگیری منظومه شمسی رازهایی را برملا کند. همچنین با بررسی و ارزیابی این نمونه ها ممکن است بتوان اطلاعاتی در زمینه منشا حیات روی زمین نیز به دست آورد.
🌔 @nojoom_et
💢اروپا قمر مشتری
♦️سیاره مشتری ۷۹ قمر دارد که چهار قمر «اروپا»، «آیو»، «کالیستو» و «گانیمد» را گالیله در سال ۱۶۱۰ کشف کرد و بههمین سبب آنها را قمرهای گالیلهای نامیدهاند. اروپا کوچکترین قمر گالیلهای اما در عین حال، چهارمین قمر بزرگ مشتری و ششمین قمر بزرگ منظومه شمسی است؛ ضمنا از نخستین اجرام آسمانی کشفشده در منظومه شمسی است که احتمالا اقیانوس زیرسطحی با آب مایع دارد.
♦️سطح قمر اروپا یخی و لذا از صافترین اجرام آسمانی منظومه خورشیدی است. ضمنا خطوط تیرهای نواحی مختلف این قمر را پوشاندهاند که علت پیدایش آنها هنوز کاملا مشخص نیست. در ادامه، ویژگیهای اروپا قمر مشتری با جزییات بیشتری بیان و بررسی میشود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰کپسول حاوی سنگ و گرد و غبار جمعآوری شده از فضا از سیارک «bennu» به اتاق تمیز (cleanroom) موقت در یوتا رسیده است.
🔰این نمونه بهزودی برای بررسی و تجزیه و تحلیل به مرکز فضایی جانسون ناسا منتقل خواهد شد.
🔰امروز فضاپیمای OSIRISREx این کپسول حاوی سنگ و خاک سیارک bennu را رها کرد.
🌔 @nojoom_et
🔰کشف منبع ایجاد دی اکسید کربن در قمر سیاره مشتری توسط جیمز وب
⏪پیش از این وجود دی اکسید کربن و چند ماده شیمیایی روی سطح قمر اروپا مربوط به سیاره مشتری شناسایی شده بود. اکنون جیمز وب توانسته دادههایی را منتشر کند که نشان میدهد منبع این مواد شیمیایی و دی اکسید کربن زیر پوسته یخی اقیانوس پنهان شده روی سطح این قمر است.
⏪دادههای جیمز وب به دانشمندان امکان داد تا منبع دی اکسید کربن سیاره مشتری را شناسایی کنند. در هر حال منشا این مواد از نظر زمین شناسی جدید محسوب میشود.
⏪ابزار طیف نگار مادون قرمز نزدیک مربوط به تلسکوپ جیمز وب مشاهداتی را انجام داده که به دانشمندان کمک میکند علاوه بر شناسایی منبع دی اکسید کربن موجود در اروپا فراوانی آن را نیز کشف کنند. در حال حاضر دی اکسید کربن موجود در این قمر در منطقهای به نام Tara Regio بیشتر از مکانهای دیگر است.
🌔 @nojoom_et
💢رصد صاعقه های زمین توسط دوربین فضایی
♦آندریاس موگنسن که در حال حاضر در ایستگاه فضایی حضور دارند به همراه دوربین جدید خود قصد دارد با هدف بررسی ساختار صاعقهها آنها را رصد کند. این فضانورد اخیراً طی یک ماموریت ۶ ماهه در مجموعه مداری قرار گرفته و قصد دارد بررسیهایی را در مورد طوفانهای پر از رعد و برق زمین انجام دهد. وی پیش از این پژوهشهایی را در این مورد در سال ۲۰۱۵ انجام داده بود.
♦به گفته وی آنچه که او بررسی خواهد کرد شامل جت های آبی یا همان رعد و برقهای وارونه و شبح های قرمز یا همان تخلیه الکتریکی در مزوسفر زمین خواهند بود. موگنسن پیش از این در مصاحبهای اعلام کرده بود چیزهای زیادی برای درک چگونگی شکلگیری صاعقهها وجود دارد و به همین دلیل پژوهشهایی را به همراه گروه تحقیقاتی در مورد این پدیدهها انجام خواهد داد .
🌔 @nojoom_et