💬 | #پیام_جدید
سلام
چرا قسمت هلال ماه در طول روز آبیه و نیمه تاریک ماه (سایه) معلوم نمیشه؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💬 | #پیام_جدید
سلام
چرا (اوقاتی که ما نصفه یا بقولی هلال هست) نیمه تاریک ماه در روز دیده نمیشه و بجاش ما آسمون آبی رو میبینیم؟
✍️ مخاطب گرامی
سئوال شما اشتباه است یا منظورتان را بدرستی بیان نکردید .. لطفا به ای دی زیر پیام دهید تا راهنمایی شوید.
@support_astro
#دکتر_ریحانه_کبیری
💢ماهواره ردیاب آلودگی هوای ناسا اولین تصاویر خود را به اشتراک گذاشت
🔰ماهواره TEMPO شروع به اندازهگیری ساعتی آلودگی هوا در آمریکای شمالی کرده است. این ابزار میتواند سطوح اُزن، دیاکسید نیتروژن، فرمالدئید، ذرات معلق در هوا، بخار آب و چندین گاز کمیاب دیگر را اندازهگیری کند. درحالحاضر حدود 50 مطالعه علمی درحال برنامهریزی است که در آنها از دادههای جمعآوریشده توسط TEMPO استفاده میشود.
🔰ماهواره «TEMPO می تواند با وضوح بالایی آلودگی هوا را اندازهگیری کند و همچنین تغییرات آلودگی هوا در بازههای زمانی کوتاه را نشان دهد. بااینوجود، ماهواره ناسا بهمنظور جمعآوری دادههایی در مورد عوامل مؤثر بر آلودگی هوا مانند ساعات اوج ترافیک یا دود ناشی از آتشسوزی بهکار گرفته میشود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقایسه اندازه ستاره عظیم استیونسون 2-18 و سیاهچاله Tone 618
☀️ استیونسون 2-18 یک ابرغول قرمز روشن، با شعاع 2150 شعاع خورشیدی (1.5 میلیارد کیلومتر) و درخشندگی 437000 درخشندگی خورشیدی است.
⚫️ Tone 618
یک اختروش با صدای رادیویی فوق درخشان با جرم 66 میلیارد جرم خورشیدی و شعاع 1300 AU است. (حدود 390 میلیارد کیلومتر).
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وقت بخیر . شما میگین که دما و فشار گازهایی مثل هیدروژن باید در جرمی سنگین تا یه حد زیادی بالا بره تا همجوشی هسته ای اتفاق بیفته ! درست اما چطور این دما و فشار بالا میره؟؟؟ اصلا چه چیزهایی باعث این همه اتفاق در فضا میشه ؟ مخصوصا در مورد تولد ستارگان ؟
✍️ مخاطب گرامی
هیچ چیز ساکنی در جهان نداریم .. حتی کوچکترین اجزای جهان یعنی الکترونها ، پروتونها و نوترونها در حال حرکت و جنب و جوش هستند ..در اثر این حرکت هیدروژن ها به یکدیگر برخورد کرده و در اثر این برخورد دما بالا میرود .. دما بالاتر میرود .. جنب و جوش بیشتر میشود .. تعداد برخوردها بیشتر میشود .. دما بازهم بالاتر میرود .. و این فرایند بطور مداوم ادامه پیدا میکند تا هیدورژن با هم ترکیب و عنصر جدید یعنی هلیوم به وجود میاورند و ....
مقصر همه این اتفاقات هیدروژن است 😊
#دکتر_ریحانه_کبیری
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام و سپاس!
یک سوال این منظومه شمسی داره با ۷۰ هزار کیلومتر حرکت می کنه رو به جلو . حالا اصلا کجا میریم؟!
✍️ مخاطب گرامی
خورشید در گردش خود به دور مرکز کهکشان راه شیری، سیارات خود را بدنبال خود میکشد ( یا همون منظومه شمسی)
حرکت خورشید به دور کهکشان راه شیری با سرعت نزدیک به 828000 کیلومتر بر ساعت انجام میشود و دویست میلیون سال طول خواهد کشید تا یک دور کامل به دور راه شیری بچرخد.
#دکتر_ریحانه_کبیری
💢 شکلهای کهکشانی و اسرار انفجار بزرگ
🔰 ستاره شناسان راه جدیدی برای تشخیص یکی از قدیمیترین ویژگیهای جهان پیدا کردهاند. شکلهای کهکشان میتوانند به شناسایی چین و چروکهای فضا که ناشی از انفجار بزرگ است، کمک کنند.
🔰 در حالی که اخترشناسان از لحاظ تاریخی بر روی خوشههای کهکشانی برای مشاهده این امواج کیهانی متمرکز شدهاند، مطالعه جدیدی با هدف شناسایی برخی از امواج نادیده گرفته شده با نگاه کردن به شکل کهکشانها و جهتگیری آنها انجام شده است.
🔰 نوسانات صوتی باریون (BAO) چین و چروکهای ظریفی هستند که در طول 380000 سال اول وجود کیهان در ماده کیهانی جریان داشتهاند. این نوسانات به سوژههای محبوبی در علوم فضایی تبدیل شدهاند زیرا به عنوان یکی از معدود نشانههای انفجار بزرگ هنوز قابل ردیابی هستند و مهمتر از همه، ستارهشناسان میتوانند از حضور BAOها برای اندازه گیری فواصل کیهانی و سرعت انبساط جهان استفاده کنند.
🌔 @nojoom_et
✳️نجوم رادیویی
♦️اجرام سماوی مانند ستارهها در تمام طیف الکترومغناطیسی تابش میکنند. مطالعه تابش اجرام سماوی در بازه رادیویی را «نجوم رادیویی» میگویند. اجرام سماوی پرانرژی و همچنین اجسام سرد و تاریک با انرژی کم قادر هستند در بازه رادیویی طیف الکترومغناطیسی تابش داشته باشند.
♦️اخترشناسان رادیویی، گسیل سیارات غولپیکر گازی، انفجارهای رخداده در اعماق کهکشانها و یا حتی سیگنالهای یک ستاره درحال مرگ و همچنین کوازارها را نیز در این شاخه از علم نجوم مطالعه میکنند.
♦️هر کدام از اجرام یا پدیدههای مذکور، الگوهای منحصربهفردی از گسیل رادیویی دارند که به اخترشناسان کمک میکند تا اطلاعات ارزشمندی کسب کنند. امروزه نجوم رادیویی یکی از شاخههای اصلی نجوم است و ویژگیهای پنهانی از کیهان مملو از شگفتی ما را آشکار میسازد.
♦️تابش پسزمینه ریزموج کیهانی که بهعنوان مدرکی دال بر وجود بیگبنگ در ابتدای شکلگیری عالم شناخته میشود، از طریق نجوم رادیویی کشف شد.
🌔 @nojoom_et
کهکشان ها
مجموعه ای بی کران از ستاره ها، ابرهای گازی و غبار است که به کمک جاذبه در کنار هم می مانند.
بخش بزرگی از کهکشان را فضای خالی تشکیل می دهد و ما به سخی می توانیم فاصله هایی را که در آن وجود دارد را تصور کنیم.
🌎🌙
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
صبح
تکه تکه های آفتاب است
که به در و دیوار شهر نقاشی شده
نور است که تقلا می کند
از شکاف پنجره میهمان
سفره صبحانه ات باشد...
و دست مهربانی که برایت چای می ریزد
دریاب
صبح همین لحظهٔ شیرین کردن چای است...
صبحتون بخیر❤️
🌔 @nojoom_et
🌗چندجهانی در نظریه ریسمان
🔹 بر اساس این نظریه، ذرات بنیادی مثل کوارکها و الکترونها تنها نقطهای واحد در ریسمانهای یک بعدی هستند که در فرکانسهای مختلف نوسان میکنند.
🔸از دیدگاه ریاضی، نظریهی ریسمان برای موجودیت به ابعاد بیشتری نیاز دارد. این ابعاد مانند آنچه در فیلمهای علمی تخیلی میبینیم، موازی نیستند. بلکه به باور نظریهپردازها، در سه بعد رایج فضازمانی در خود جمع شدهاند. این ابعاد برای ما نامرئی هستند زیرا ما تنها در سه بعد به تکامل رسیدهایم.
🔹ابعاد بیشتر در واقع راهی برای ورودی به مولتیورس ریسمان هستند. با اینحال شواهد تجربی برای این نظریه وجود ندارند و متأسفانه نمیتوان هیچ آزمایش مستقیمی را برای صحتسنجی این فرضیه یا رد آن انجام داد. ناتوانی بشر برای آزمایش این فرضیه مانند شمشیری دو لبه است. با اینکه نبود روشی برای آزمایش چندجهانی به این معنی است که نمیتوان این نظریهها را اثبات کرد، از سوی دیگر امکان نقض کامل آنها نیز وجود ندارد.
🔸کهکشان راه شیری احتمالاً یکی از میلیاردها و حتی تریلیونها کهکشان موجود در جهان است.
🌔 @nojoom_et