هفت سیاره جدید که به دور یک ستاره ی دور میچرخند در بررسی داده های NASAExoplanets توسط تلسکوپ فضایی کپلر شناسایی شده اند.
تمام سیارات این منظومه که کپلر-385 نام دارند، بزرگتر از زمین و کوچکتر از نپتون هستند و توسط ستاره میزبان خود سوخته اند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
دوتایی پرتوایکس
یک گروه از ستارگان دوتایی هستند که پرتو ایکس تابش میکنند.
روش تابش این پرتو بدین گونهاست که یکی از همدمها (معمولاً سیاهچاله، ستاره نوترونی یا کوتوله سفید) مواد همدم دیگر را بلعیده و در این هنگام این مواد به دور جرم کوچکتر میچرخند و دیسکی ایجاد میکنند که به آن قرص برافزایشی میگویند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا نمیتوانیم از روی زمین، انحنای زمین را ببینیم؟
🌍
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
اگر 25 كهكشان راه شيري در كنار يكديگر قرار بگيرند به كهكشان همسايه مان آندرومدا خواهيم رسيد و اگر 5500 برابر فاصله مان تا آندرومدا عقب تر رويم، مرز جهان قابل مشاهده را فتح خواهيم نمود .
🌔 @nojoom_et
🚨🚨🚨 اسپیس اِکس در اطلاعیه ای رسمی از دومین پرواز آزمایشی سامانه فضایی استارشیپ خبر داده و اعلام کرد که بزرگترین فضاپیمای جهان به شرط صدور مجوز پرتاب از سوی اداره هوانوردی فدرال، ۲۲ آبان ماه نمایشی باشکوه به اجرا خواهد گذاشت 🚀
🔻 سامانه فضایی استارشیپ متشکل از موشک سوپرهِوی + فضاپیمای استارشیپ که با ۱۲۰ متر ارتفاع؛ بلندترین، با ۹ متر ضخامت؛ بزرگترین، و با ۳۳ موتور پرقدرت رپتور، قدرتمندترین فضاپیمای میان سیاره ای جهان به شمار می رود قرار است در طول هفته آتی طی پروازی هیجان انگیز برای بار دوم به فضا رفته و در معرض آزمونی سخت قرار گیرد! ⚠️
🔹 همانند پرتاب نخست که منجر به انفجاری بی سابقه و دیدنی در ارتفاع ۳۷ کیلومتری از سطح زمین شد، پرواز بعدی استارشیپ نیز بدون شک همراه با اتفاقاتی غیر قابل پیش بینی و البته هیجان انگیز خواهد بود. طی پرتاب آزمایشی پیش رو، اسپیس اِکس تلاش می کند تا نواقص غول ۱۲۰ متری استارشیپ را در عمل رفع کرده و آن را برای هدف نهایی این پروژه یعنی حمل انسان به ماه و مریخ ایمن و قابل اطمینان سازد ✅
🌔 @nojoom_et
تلسکوپ فضایی هابل به تازگی توانست از سیاره مشتری یک عکس فرابنفش ثبت نماید. قابلیت رصد فرابنفش هابل به ستارهشناسان امکان میدهد تا طول موجهای کوتاه و پرانرژی نور را فراتر از آنچه چشم انسان میبیند، مطالعه کنند.
اگرچه طوفان عظیم مشتری برای چشم انسان سرخرنگ به نظر میرسد اما در این عکس فرابنفش، تیرهتر به نظر میآید زیرا ذرات مه در ارتفاع بالا نور را در این طول موجها جذب میکنند
🌔 @nojoom_et
5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏆 باشکوه ترین پرواز بشر ۲۲ آبان ماه به وقوع خواهد پیوست 🥇
🚀 پرتاب بزرگترین و قدرتمندترین فضاپیمای میان سیاره ای جهان تا ۱۰ روز دیگر 🌠
🔊 اسپیس اِکس اعلام کرد:
🔻 استارشیپ دوشنبه هفته آینده اِیالت تگزاس را به لرزه درخواهد آورد! ⚡️
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗مریخ یک سیارۀ خشک، سرد و متروک است اما دانشمندان دانشگاه ایالتی #پنسیلوانیا بقایایی از رودخانههای باستانی را در آن کشف کردهاند که یعنی زمانی شرایط مناسبی برای پشتیبانی از حیات داشته است.
🔹این یافتهها میتوانند نشانگر رسوبات رودخانههای باستانی در مریخ باشند که در دهانهها سرریز میشدند. روی #زمین، رودخانهها برای زندگی، چرخههای شیمیایی، چرخه مواد مغذی و چرخه رسوب بسیار مهم هستند. همه چیز نشان میدهد که رودخانههای مریخ نیز رفتار مشابهی دارند.
🔸حدود ۳/۵ تا ۴ میلیارد سال قبل، وقتی هسته سیاره مریخ سرد شد و این #سیاره میدان مغناطیسی جهانیاش را از دست داد به یک سیارۀ متفاوت تبدیل شد. بدون این سپر محافظ، این سیاره در معرض تابش شدید نور خورشید قرار گرفت و نتوانست آب مایع را در سطحش حفظ کند.
🔹مریخ امروز به شدت سرد و خشک است. رودخانهها و دریاهای سطح آن سالهاست که خشکیده و از بین رفتهاند. #اتمسفر سیاره نازک و ناچیز است و اگر میکروبهای مریخی هنوز وجود داشته باشند، احتمالاً در لایههای زیرین و درونی مریخ گرد آمدهاند.
🌔 @nojoom_et
12.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ستاره سرگردان
#حرکت_رجوعی یا #پسروی_مریخ یکی از جالبترین پدیدهها در #نجوم_هندسی و بارزترین نمود از #حرکت ظاهری #سیارات_بیرونی است.
#مریخ
🌔 @nojoom_et
🌠 گزارش گذرهای پرنور ایستگاه فضایی بینالمللی و ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از آسمان شهرهای اصفهان، اورمیه، اهواز، تبریز، تهران و مشهد
از ۱۳ تا ۳۰ آبان
این گذرها با چشم غیرمسلح قابل رویتند.
🔰 مریم فخیمی
🌔 @nojoom_et