🏷
لباس فضانوردان چگونه است و وزن آن چقدر می باشد؟
لباس فضانوردان یکی از برجسته ترین ساخته های ناسا است که برای حفاظت از فضانوردان در شرایط سخت فضا مانند نبود اکسیژن، عدم وجود نیروی جاذبه، دمای بسیار زیاد یا بسیار کم و برخورد غبارهای فضایی طراحی شده است.
لازم است بدانید بدون این لباس، فضانورد مدت زمان زیادی را زنده نخواهد ماند. این لباس دارای قسمت ها و لایه های مختلفی است که هر کدام عملکرد خاصی نظیر اکسیژن رسانی، تهویه و حفاظت در برابر سرما، گرما و برخورد ذرات فضایی را به عهده دارند. لباس فضانوردان سنگین و گران قیمت است و تجهیزات زیادی را شامل می شود.
#فضانورد
🌔 @nojoom_et
سه سال تلاش برای ثبت یک عکس :
نگهدارنده ی ماه ، عکس بی نظیر «لئوناردو سنس» عکاس برزیلی پس از ۳ سال تلاش ، شهر ریودوژانیرو ، کشور برزیل 🌔
🌔 @nojoom_et
🗂🗂
✅نگرانیهای فضانورد بودن
فضانورد بودن می تواند بسیار وحشتناک باشد. پوست پاها تحت تاثیر قرار گرفته و پوسته پوسته می شود. مدفوع شناور یک نگرانی واقعی است، مگر این که از پوشک فضایی استفاده کنید. پرتوهای کیهانی می توانند موجب مشکلات سلامت مختلف شوند. بی حوصلگی و انزوا نیز می تواند فرد را به واقع دیوانه کند.
#فضانورد
🌔 @nojoom_et
✅ لو رفتن کار نمایشی ناسا در ماموریت سفر به ماه
بازبینی اسناد بایگانی برنامه آپولو نشان میدهد که تلاشهای ناسا برای محافظت از زمین دربرابر آلودگی احتمالی میکروبهای قمری، بیشتر جنبه نمایشی داشت.
وقتی فضانوردان آپولو ۱۱ در ژوئیه ۱۹۶۹ به ماه رفتند، ناسا نگران امنیت آنها درطول این پرواز پیچیده بود. سازمان فضایی آمریکا همچنین نگران بود که مسافران ماه چه چیزهایی را با خود به زمین بازمیگردانند.
سالها قبل از آپولو ۱۱، این نگرانی وجود داشت که ماه ممکن است جاندارانی میکروسکوپی را در خود جای داده باشد. چه میشود اگر این میکروبها از سفر برگشت فضانوردان جان سالم بهدر ببرند و تب قمری را روی زمین ایجاد کنند؟ برای کنترل این احتمال، ناسا برنامهریزی کرد تا فضانوردان، ابزارها، نمونهها و وسایل نقلیهای را که با مواد قمری درتماس بودند، قرنطینه کند.
🌔 @nojoom_et
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مقیاس ها...
بیکران تا بی کران
🌔 @nojoom_et
بـــاور کـن
دیــدن هـــر بــامــداد
اتـفــاق ســاده ای نیـست
خــوشـاینــد است و تـکــرار نـاپـذیـر…
گنجـشک هــا بیخــود شلـوغش نمی کنند
خدایا شکرت
🌔 @nojoom_et
#داده_نگار #هوافضا
|ماموریت AX-2، آماده برای راه اندازی!
🔸ناسا، اسپیس ایکس و شرکت اکسیوم اسپیس برای دومین پرتاب خصوصی فرستادن فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) آماده می شوند. این ماموریت قرار است در نیمه شب، یکشنبه 31 اردیبهشت ماه 1402 در ساعت 2:07 به وقت تهران راه اندازی شود.
🔹خدمه های این ماموریت، دو سعودی، ریحانه برناوی (نخستین زن فضانورد سعودی) علی القرنی و دو آمریکایی، جان شافنر و ایگی ویستون هستند و قرار است به اندازه 10 روز در ایستگاه فضایی بین المللی ماندگار باشند. اکسیوم اسپیس چنین ماموریتهایی را بهعنوان زمینهسازی برای پایگاه مداری خود میبیند، که این گام را با اتاقکی هم وند به ایستگاه فضایی بینالمللی آغاز می کند تا در پایان بتواند به یک ایستگاه فضایی توانمند در زمینه گردشکری و بازرگانی تبدیل شود.
#فضاپیما
🌔 @nojoom_et
📊 سازمان های فضایی و شرکت های معروف هوافضای جهان در چه سالی تأسیس شدند؟
🌔 @nojoom_et
#خواندنی
#نجوم
#خوشهثریا
|درباره خوشه ستاره ای ثریا (M45) چه می دانید؟✨
⭐ خوشه پروین از شمار زیادی سحابی و بیش از هزار ستاره پدید آمده است که از میان آنان تنها ۶ یا ۷ ستاره به راحتی از زمین قابل مشاهده هستند. در اسطورههای یونان باستان، بر این باورند که هفت خواهر به ستاره تبدیل شدند. نام هفت ستاره عبارت هستند از:
✨«آلسیون» (Alcyone)
ستارهای غولپیکر و آبیرنگ که در مرزهای صورت فلکی گاو جای گرفته است. شعاع آلسیون نزدیک به 7.5 برابر بزرگ تر از خورشید است و به سادگی بدون تلسکوپ تماشا پذیر است.
✨«مایا» (Maia)
این ستاره هم بسیار غولپیکر است و همچنین این ستاره هم مانند آلسیون در مرز صورت فلکی گاو جای گرفته و آبی رنگ است و بدون بهره گیری از تلسکوپ تماشا پذیر است. همچنین شعاع این ستاره نزدیک به 5 برابر شعاع خورشید است!
✨«الکترا» (Electra)
ویژگی های این ستاره هم از دید رنگ، تماشاپذیری و جایگاه آن همانند دو ستاره بالا است. شعاع این ستاره نزدیک به 4.6 برابر شعاع خورشید است!
✨«مروپ» (Merope)
این ستاره نسبت به ستارگان دیگر کمی کوچک تر است و ویژگی های آن از دید رنگ، تماشاپذیری و جایگاهش با ستارگان بالا یکی است. یکی از ویژگی مهم آن این است که مروپ سامانه ای دو یا چند ستارهای است.
✨«تایگته» (Taygete)
این ستاره از جمله ستارگان رشته اصلی است. ستارگان رشته اصلی با سوزاندن اتمهای هیدروژن در کانون خود، اتمهای هلیوم را پدید میاورند. همچنین تایگته مانند مروپ در یک سامانه ستاره ای است و ویژگی های آن از جمله رنگ،تماشاپذیری و جایگاهش با ستارگان این خوشه یکسان است و شعاع این ستاره نزدیک به 3.5 برابر شعاع خورشید است/
✨«سلائنو» (Celaeno)
ویژگی های این ستاره همانند دیگر ستارگان این خوشه، از دید رنگ،جایگاه و تماشاپذیری یکسان است و شعاع آن نزدیک به 2.3 برابر شعاع خورشید است.
✨«استروپ» (Sterope)
این ستاره همانند تایگته یک ستاره رشته اصلی است و ویژگی های آن از جمله رنگ، تماشاپذیری و جایگاه مانند دیگر ستارگان این خوشه ستاره ای باز است.
🌔 @nojoom_et
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚀 موشک فضایی آریان ۶ متعلق به آژانس فضایی اروپا، با ۶۳ متر ارتفاع از دو مرحله اصلی تشکیل شده است که هر مرحله با استفاده از موتور های سوخت مایع پشتیبانی میشود که سوخت و اکسیدکننده آنها به ترتیب هیدروژن مایع و اکسیژن مایع است.
🚀 مرحله اول متشکل شده از یک موتور وُلکِن* که قبلا در آریان ۵ از آن استفاده می شد و مرحله دوم از موتور جدیدی به نام وینچی* پشتیبانی می شود.
🚀 شایان ذکر است که آریان ۶ از ۲ تا ۴ بوستر تقویت کننده سوخت جامد هم پشتیبانی می شود که هر کدام بسته به ماموریت و محموله موشک استفاده می شود.
🚀 دو نوع موشک فضایی آریان ۶ در حال توسعه است. آریان ۶۲ که با استفاده دو بوستر تقویبت کننده، وزنی حدود ۵۳۰ تن خواهد داشت و عُمدتاً برای ماموریت های دولتی و علمی در نظر گرفته شده است و می تواند ۴۵۰۰ الی ۱۰۳۵۹ کیلوگرم بار را حمل کند. آریان ۶۴ با استفاده از چهار بوستر تقویت کننده، دارای وزنی حدود ۸۶۰ تن است و برای پرتاب های تجاری دو ماهواره ای تا وزن ۱۱۵۰۰ کیلوگرم در نظر گرفته شده است.
🚀 به زودی شاهد اولین پرتابِ آریان ۶ در سال ۲۰۲۳ میلادی خواهیم بود.
#موشک_فضایی
🌔 @nojoom_et