فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک مثال واضح از نحوه عملکرد منظومه شمسی.
🌔 @nojoom_et
ایران میگوید مراحل ساخت ماهوارهبر "سریر" را آغاز کرده است
سیداحمد حسینی مونس سخنگوی فضایی وزارت دفاع جمهوری اسلامی در گفتگو با شبکه یک صدا و سیما، از پایان طراحی ماهوارهبر سریر خبر داد و گفت مراحل ساخت زیرسامانههای این ماهوارهبر آغاز شده است
به گزارش ایسنا، حسینی مونس روز چهارشنبه اظهار داشت که حسینی مونس با اشاره به پرتابهای متعدد پرتابگر سیمرغ در آینده نزدیک، اظهار کرد: پرتابگر سلمان برای یک ماموریت خاص طراحی شد و آنچه سازمان فضایی از ما خواسته این است که پرتابگر بعدی ماباید وزن ۱۵ تن را با خود به فضا ببرد
ماهوارههای ژئوسَنکرون یا اصطلاحا مدار زمینآهنگ به ماهوارههایی گفته میشود که دوره مداری آنها با دوره گردش زمین یکسان است و در نتیجه نسبت به یک نقطه خاص روی زمین همواره در یک محدوده از آسمان ثابت باقی میمانند
سخنگوی فضایی وزارت دفاع در ادامه افزود بر خلاف پرتاب سلمان که به گفته او یک پرتاب زیرمداری بود و شیئی را در مدار قرار نداد، پرتابهای بعدی "مداری خواهند بود و باید به سرعت ۳۶۰۰ متر بر ثانیه" برسند تا ماهواره در مدار قرار داده شود.
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
🚨 مشکلاتی فراسوی حبابِ هلیوسیفر
دانشمندان با یک مشکل در سیستم کاوشگرِ voyager-1 مواجه شدند
فضاپیما در حال دریافت دستورات ارسال شده از زمین است اما داده های قابل استفاده را بر نمیگرداند
کاوشگران وویجر اولین فضاپیماهای ساخت دست بشر هستند که وارد فضای میان ستاره ای شدند.
📚نجوم وستاره شناسی
🌔@nojoom_et
اتحاد جماهیر شوروی به عنوان نخستین کشور به فناوری ماهوارههای فضایی دست پیدا کرد، پس از آن آمریکا با ماهواره اکسپلورر به این عرصه قدم گذاشت
علاوه بر این دو کشور، تا به امروز ده کشور دیگر نیز به این فناوری دست پیدا کرده اند این کشورها به ترتیب فرانسه (۱۹۶۵)، ژاپن (۱۹۷۰)، چین (۱۹۷۰)، انگلستان (۱۹۷۱)، هند (۱۹۸۰)، اسرائیل (۱۹۸۸)، اوکراین (۱۹۹۲)، ایران (۲۰۰۹) ،کره شمالی (۲۰۱۲) و کره جنوبی (۲۰۲۲) میباشند که هم اکنون در حال پیشرفت در این فناوری هستند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
تصویری از حفاری در #مریخ توسط کاوشگرِ Curiosity
تفاوت رنگ در لایه ی سطحی با چند سانتیمتر پایین تر نشان از اکسیده آهن در خاک مریخ دارد
🌔 @nojoom_et
سلام
صبح تون بخیر
💜خدایا
🧡در این صبح زیبا
💜بہ زندڪَیمان سرسبزی
🧡وخرمی ببخش و
💜از نعمتهاے بیڪرانت
🧡سیرابمان ڪن...🌸🍃
🌔 @nojoom_et
📚معرفی بزرگان فیزیک و اخترسناسی
فریتس تسوئیکی (به آلمانی: Fritz Zwicky) (زادهٔ ۱۴ فوریه ۱۸۹۸ در وارنا، شاهزاده نشین بلغارستان – درگذشتهٔ ۸ فوریه ۱۹۷۴ در پاسادینا، کالیفرنیا،یک اخترشناس سوئیسی بود. او بیشتر عمر خود را در در مؤسسه فناوری کالیفرنیا گذراند و در آنجا او توانست گسترشهای فراوانی در #اخترشناسی نظری و رصدی ایجاد کند.
وی در سال ۱۹۳۰ کشف کرد ستارههای کهکشانها نیروی گرانشی بسیار کمتری برای #انسجام خوشههای کهکشانی دارند، او پیش بینی کرد باید چیز دیگری در انسجام این خوشهها دخالت داشته باشد به طوری که جرمش بیش از ۵۰ برابر ستارگان موجود در آن کهکشانهاست.
درحقیقت چیزی که او دریافته بود همان #ماده_تاریک بود که سرانجام در سال ۱۹۷۰ توسط شخصی به نام #ویرا_روبین کشف شد.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
تغییرات اقلیمی حقیقت دارند
و اگر بشر به فکر جبران خسارات وارد شده به زمین نباشد، اوضاع بدتر هم خواهد شد
سوخت های فسیلی سهم بزرگی در آسیب رساندن به زمین دارند
فعالیت های ناسا همواره به درک دانشمندان از تغییرات ایجاد شده در زمین کمک میکند
🌔 @nojoom_et
🚨مطالعه جدید بر روی دادههایی که فضاپیمای کاسینی ما در مورد اقیانوس زیر پوسته یخی قمر زحل انسلادوس جمعآوری کرده بود، شواهدی از یک عنصر کلیدی برای حیات را نشان میدهد
دانشمندان میدانند که توده غولپیکر دانههای یخ و بخار آب که از قمر زحل انسلادوس بیرون میزند سرشار از ترکیبات آلی است که برخی از آنها برای حیات آنطور که ما میشناسیم مهم هستند
اکنون، دانشمندانی که دادههای مأموریت کاسینی ناسا را تجزیه و تحلیل میکنند، شواهد مربوط به قابلیت سکونت را یک قدم جلوتر میبرند: آنها تأیید قوی هیدروژن سیانید، مولکولی که برای منشأ حیات است، یافتهاند
🌔 @nojoom_et
این موضوع اغلب مورد توجه قرار گرفته که سه انقلاب عمدهی فکری بشر، ایدهی محوریت انسان را تهدید کرده است. اول، کوپرنیک نشان داد که زمین آن مرکزی نیست که همهی اجرام آسمانی به دورش میگردند. بعد داروین روشن کرد که ما کانون زنجیرهی حیات نیستیم، بلکه مانند سایر موجودات، از تکامل اَشکال دیگر حیات به وجود آمدهایم. سوم، فروید نشان داد که ارباب خانهی خودمان نیستیم؛ به این معنا که بیشتر رفتار ما تابع نیروهایی خارج از آگاهی ماست. شکی نیست که آرتور شوپنهاور در این انقلاب فکری، نقشی برابر فروید داشت ولی هرگز به تأثیر او اذعان نشد زیرا شوپنهاور مدتها پیش از تولد فروید، فرض را بر این قرار داده بود که نیروهای زیستشناختی ژرفی بر ما حاکمند ولی ما خود را میفریبیم و فکر میکنیم خودمان آگاهانه فعالیتهایمان را برمیگزینیم.
📚درمان شوپنهاور
✍اروین د یالوم
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی فوقالعاده زمین از ایستگاه فضایی است.
#اولگ_آرتمیف فضانورد روسی این ویدیو را ثبت کرده است.
🌔 @nojoom_et
حشره فضایی که روی زمین زندگی می کند.
یکی از عجیبترین موجودات و حشراتی که تا به حال در دنیا پیدا شده، «گیره درختی برزیلی» است. این حشره همانطور که از نامش مشخص است در جنگلهای #آمازون دیده شده است ولی بسیار نادر است به طوری که مدلهای خاصی تنها از آن برای نمایش گذاشته شده است و باقی آنها به سختی در طبیعت پیدا میشوند.
آیا براستی این حشره یک موجود #فضاییست که به زمین مهاجرت کرده؟؟
این حشره که بیش از ۴۰ میلیون سال قدمت دارد، آیا براستی این حشره یک موجود #فضاییست که به زمین مهاجرت کرده است؟
عجیبترین بخش این حشره کلاهکیست که روی سر آن قرار گرفته و با اشکال و اندازههای عجیب، از هر نظر به #موجودات_فضایی شباهت دارد.
جالب است بدانید تخمهای این حشره توسط گروهی از مورچهها محافظت میشود، و در ازای این محافظت، این حشره شبنمِ عسل مانندی برای مورچهها به عنوان دستمزد تولید میکند.
گروهی از #دانشمندان معتقدند از آنجا که این حشره به هیچ یک از گونههای جانوری در زمین شباهت ندارد، احتمالا به #سیاره_دیگری تعلق داشته است.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
بخشی از دهانه ی برخوردی در #مریخ که بعد ها با جریانِ شدید آب رسوبی شده است
🌔 @nojoom_et
حلقه های زحل چند ساله هستند؟
اگر این سوال را از گوگل بپرسید، پاسخی صریح و بدون ابهام می دهد: 100،100،000 سال. بنابراین معلوم می شود که آنها در زمانی شکل گرفتند که دایناسورها روی زمین راه می رفتند؟
🌔 @nojoom_et
چرا ناسا با تلسکوپ فضایی #هابل روی #آپولو۱۱ در سطح ماه زوم نمیکند تا به همه جهان ثابت شود سفر به ماه حقیقت داشته است؟
از آنجاییکه قطر #آینه تلسکوپ هابل ۲۴۰ سانتیمتر است، با توجه به رابطه R=11.6/D رزولوشنی حدود ۰.۰۵ ثانیه قوسی بدست میآید که معادل مشاهده یک انسان از فاصله ۸۰۰۰ کیلومتری است.
بنابراین چنانچه بخواهیم فضاپیمای آپولو به طول ۴ متر را از فاصله تقریبا ۴۰۰ هزار کیلومتری با تلسکوپ فضایی هابل در سطح کره #ماه ببینیم، رزولوشن دید حدود ۰.۰۲ ثانیه قوسی خواهد شد. که خیلی کوچک است، زیرا رزولوشن هابل در سطح ماه تنها ۲۰۰ متر است، به این معنی که یک زمین فوتبال در سطح ماه توسط هابل، تنها یک نقطه بسیار بسیار کوچک دیده می شود درحالی که آپولو۱۱ تنها ۴ متر است.
🌔 @nojoom_et
بخشی از زمین که میلیونها میلیون گونه گیاهی و جانوری را در خود جای داده تنها در پوستهٔ نازکی از آن جای گرفتهاند، این پوسته #زیست_کره نام دارد.
زیست کره از ۱۱ کیلومتریِ کف اقیانوسها تا قله کوهها، مناطق یخ زده قطبی، بیابانهای داغ و ۸ کیلومتری جو زمین تاجایی که #اکسیژن وجود دارد گسترده یافته است.
محاسبات نشان میدهد حجم زیست کره در زمین درست به مانند #پوست یک سیب به حجم کل آن میماند!
آیا براستی این پوسته تحمل این همه ویرانی به دست ما را دارد؟
🌔 @nojoom_et
سلام امام زمانم ...❤️
طلوع کن ای آفتاب عالم تاب...
ای نوربخش روزهای تاریک زمین
ای آرام دلهای بیقرار
ای امام مهربان
طلوع کن و رخ بنما
تا این روزهای سخت
اندکی روی آرامش ببینیم
و قرار گیرد زمین و زمان
🌔 @nojoom_et
🔺️رویای زندگی در سیارات دیگر/ میتوان در مریخ تنفس کرد؟
🔹تاکنون محققان هیچ مدرکی دال بر وجود حیات در مریخ پیدا نکردهاند اما جستجوها تازه شروع شده است و رباتهای کاوشگر هنوز توانستهاند سطح مریخ را خراشی بدهند، آن هم به سختی
🔹یکی از هفت ابزار مفید کاوشگر «استقامت»، دستگاهی به نام MOXIE است که میتواند دی اکسید کربن جو مریخ را به اکسیژن تبدیل کند
🔹اگر این دستگاه به روشی که دانشمندان امیدوارند کار کند، فضانوردانی که در آینده روی مریخ فرود میآیند نهتنها میتوانند اکسیژن خود را تولید کنند، بلکه میتوانند از آن به عنوان یکی از مواد ترکیبی در سوخت موشک برای بازگشت به زمین نیز استفاده کنند/ یورونیوز.
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌏 دوره مداری ایستگاه فضایی بین المللی اکنون 90 دقیقه است که ایستگاه کمی بیش از نیمی از زمان را در نور می گذراند. شما می توانید آن را در این تایم لپس - 46 دقیقه به صورت تسریع شده مشاهده کنید.
🛰️ زاویه این ویدیو به گونه ای انتخاب شد که پنل های خورشیدی قابل مشاهده باشند. درایوهای ویژه آنها را به گونه ای می چرخانند که حداکثر نور خورشید بر روی فتوسل ها بیفتد.
🌔 @nojoom_et
#اخترشناسی
🐺ستاره شناسی پرتوی گاما
🔺بخش چهارم (آشکارساز چرنکوف)
🔸پرتو های گامای فضایی، همانطور که گفته بودیم به دلیل جذب آنان توسط جو زمین، هرگز به زمین نمیرسند. اما ابزار های زمینی میتوانند آنها را آشکار کنند؛ زیرا با برخورد هر پرتوی پر انرژی گاما به جو زمین، ذرات ثانویه بسیاری به پایین سرازیر و سبب تابش ضعیفی در اتم های هوا میشوند که با برسی آنان میتوانیم اطلاعاتی از پرتو های گامای اولیه به دست آوریم.
🔹یک آشکارساز چرنکوف، نور را مانند تلسکوپی عادی گردآوری میکند؛ اما در همین حال، امیدوار بر شکار تابش های ثانویه حاصل از ورود پرتوی گاما به جو زمین است. هر تابش، درخششی کوتاه است که تنها چند میلیاردم ثانیه دوام می آورد!
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 یکشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۲
عنوان: جوزاها بر فراز دریاچه نیانهو چین
اعتبار تصویر و حق چاپ: هونگ یانگ لو
این همه شهاب از کجا می آیند؟ از نظر جهت روی آسمان، پاسخ نوک تیز صورت فلکی جوزا است. به همین دلیل است که بارش شهابی اصلی در ماه دسامبر به نام Geminids شناخته میشود - زیرا به نظر میرسد که شهابهای بارانی همه از تابشی به سمت جوزا میآیند. با این حال، به صورت سه بعدی، بقایای ماسهای که از سیارک غیرمعمول 3200 فایتون بیرون رانده شدهاند، یک مدار کاملاً مشخص در مورد خورشید ما را دنبال میکنند و بخشی از مدار که به زمین نزدیک میشود در مقابل صورت فلکی جوزا قرار گرفته است. بنابراین، هنگامی که زمین از این مدار عبور می کند، نقطه تابشی سقوط زباله در Gemini ظاهر می شود. در اینجا ترکیبی از بسیاری از تصاویری است که چند روز پیش در آسمان تاریک از دریاچه Nianhu در چین گرفته شده است. بیش از 100 رگه شهاب سنگی درخشان از بارش شهابی Geminids قابل مشاهده است.... 🔗
🌔 @nojoom_et
در 15 دسامبر 1965 فضاپیمای Gemini 6A به فضا پرتاب شد
وظیفه اصلی این ماموریت قرار ملاقات و مانور مشترک در مدار با فضاپیمای Gemini 7 بود که 11 روز قبل از این ماموریت ، پرتاب شد
فضانوردان این ماموریت حدود یک روز را در مدار گذراندن
در این ماموریت برای اولین با دو فضاپیمای سرنشین دار با حداقل فاصله کمتر از یک متر به یکدیگر نزدیک شدند
این ماموریت پنجمین پرواز سرنشین دار برنامه جمینی بود و در 16 دسامبر فرود آمد
اولین اتصال دو فضاپیمای سرنشین دار در ژانویه 1969 انجام شد که فضاپیماهای سایوز-4، سایوز-5 به یکدیگر متصل شدند.
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گذر ایستگاه فضایی بینالمللی از فراز #ایران
دریاچه ی ارومیه مشخصه
🌔 @nojoom_et
نکته ساده که شاید برخی از ماها خیلی بهش دقت نمیکنیم، برعکس دیده شدن ماه در نیم کره شمالی و جنوبیه. یعنی منظره ماه در دو نیم کره متفاوته!
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدئوی خیره کننده که #تکامل چهار میلیارد ساله زمین را تنها در چهار دقیقه نشان میدهد!
حدود ۴.۵میلیارد سال پیش، یک توده #سنگ مذاب در منظومه شمسی شروع به شکل گیری کرد که سرانجام به زمین کنونی تبدیل شد.
دیوید ای. روبرتز ، هنرمند و متخصص کامپیوتر به کمک دانشمندان علم #زمین_شناسی ، داستان تکامل کره زمین را در یک ویدئوی مسحورکننده ساخت و میلیاردها سال را در یک شبیه سازی چهار دقیقه ای به تصویر کشید.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
🌙 #یلدا طولانیترین شب سال
✨ریشه در علم #نجوم دارد.
🌔 داریم به #شب_یلدا نزدیک میشیم و میخواییم در موردش از لحاظ علمی صحبت کنیم.
⁉️ چطوری یک شب از همه شبها بلندتر میشه ؟ .. 🤩🤩
🔰 کانال #فراتر_از_افق دنبال کن تا خانم دکتر ریحانه کبیری، متخصص #نجوم و اخترشناسی، دکتری #فیزیک برات توضیح بده 👇👇
✨https://eitaa.com/joinchat/1487732959C6e96b2e432✨
◉━━━━─────
🅞🅥🅔🅡 🅣🅗🅔 🅗🅞🅡🅘🅩🅞🅝