🌗زمانی که کرهٔ ماه بالای سر شما قرار میگیرد، وزن شما قدری کم میشود.
🔹نیروی گرانشی ماه درست در خلاف جهت نیروی گرانشی #زمین است، و زمانی که بالای سر قرار میگیرد قدری از نیروی جاذبه زمین را کم میکند.
🔹با توجه به اینکه وزن یک جسم حاصلضرب جرم جسم در #نیروی_گرانش است، با کاهش نیروی گرانش وزن کاهش مییابد.
🔸محاسبات نشان میدهد زمانی که ماه بالای سر یک شخصِ ۱۰۰ کیلوگرمی قرار میگیرد، آن شخص حدود ۰.۵ گرم سبکتر میشود.
🌔 @nojoom_et
- کشف قمر نپتون
۱ مه ۱۹۴۹، قمر نپتون، نیرید، توسط ستارهشناس هلندی، یعنی «جرارد کویپر» کشف شد. این دومین قمر از ۱۴ قمر کشفشده در نپتون بود.
کشف نیرید
این قمر روی صفحات عکاسی گرفتهشده با تلسکوپ ۸۲ اینچی، در رصدخانه مک دونالد کشف شد. کویپر نام قمر را نیز در گزارش کشف خود مطرح کرد. او تصمیم گرفت نام قمر را به نام پریان دریایی در اساطیر یونانی بگذارد. نپتون خدای رومی دریا بود؛ بنابراین کویپر با انتخاب این نام، به یک نام با موضوع دریایی پایبند بود.
درباره قمر
شکل نیرید ناشناخته است و از نظر اندازه شبیه به قمر زحل، میماس است. از نظر طیفی، قمر به رنگی خنثی بهنظر میرسد و یخ-آب روی سطح آن شناسایی شده است.
متأسفانه تنها فضاپیمایی که از نیرید بازدید کرده، وویجر-۲ است. بااینحال این فضاپیما توانست اندازه آن را اندازهگیری کند و متوجه شد که رنگ خاکستری دارد
🌔 @nojoom_et
دانشمندان چینی میخواهند برای رصد ماده تاریک یک تلسکوپ فضایی قدرتمند بسازند
🔭دانشمندان چینی میخواهند نسل جدیدی از رصدخانههای فضایی را بسازند تا به طور ویژه به دنبال ماده تاریک بگردند. اگرچه این رصدخانه هنوز در مراحل اولیه تحقیق و توسعه قرار دارد، اما پژوهشگران امیدوارند که در آینده بتوانند به راهی برای مشاهده ماده تاریک تبدیل شود.
🔭 تلسکوپ فضایی بسیار بزرگ پرتو-گاما یا به اختصار VLAST هنوز فاصله زیادی تا عملیاتی شدن دارد. اما هدف محققان چینی ساخت رصدخانهای است که حساسیت آن 10 برابر تلسکوپ ناحیه بزرگ فِرمی ناسا باشد. تلسکوپ ناسا در حال حاضر حساسترین تلسکوپ پرتو گامای دنیا محسوب میشود.
🌔 @nojoom_et
اینفوگرافیک سفر با سرعت نزدیک به نور به اجرام عالم چقدر طول میکشد؟
🌔 @nojoom_et
پس حکیمان گفته اند این لحنها
از دوار چرخ بگرفتیم ما
بانگ گردشهای چرخ است این که خلق
میسرایندش به تنبور و به حلق
مولانا
🌔 @nojoom_et
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیف جالب دکتر مشفق ، استاد دانشگاه تهران از نظریه الکترودینامیک کوانتومی
🌔 @nojoom_et
🔴 این تصویر نشان می دهد که چگونه باد ستاره LL Orion موج ضربه ای ایجاد می کند.
🔵 یک کمان روشن در اثر برخورد با ماده در سحابی جبار اطراف ایجاد می شود
🌔 @nojoom_et
کمربند غبارآلود دندان ماهی (Fomalhaut)
🪐دندان ماهی (Fomalhaut) یا در زبان عربی (فم الحوت)، یک ستاره درخشان است که در بازه 25 سال نوری از ما، در صورت فلکی ماهی جنوبی جای گرفته است. اخترشناسان برای نخستین بار در دهه 1980 از تابش بیش از اندازه پرتوی فروسرخ این ستاره آگاه شدند که از آن زمان، تلسکوپ های زمینی و فضایی کانون این تابش فروسرخ را کمربندی غبارآلود در پیرامون آن ستاره داغ و جوان شناسایی کردند که نشان دهنده الگوگیری پیاپِی یک سامانه سیاره ای است.
🪐سامانه حلقه ای فمالحوت از سه کمربند تودرتو درست شده است که نزدیک به 23 میلیون کیلومتر ادامه دارند. تازه ترین بررسی های جیمز وب نشان میدهد که این حلقهها پیچیدهتر از کمربند کویپر، یا کمربند سیارکی میان مشتری و مریخ است. گمان می رود که کمربند های غباری پیرامون این ستاره، جوان آواره های ناشی از برخورد، میان اجرام بزرگتر مانند سیارک ها و دنبالهدارها باشند و به همین برهان، به آنها «کمربند های آوار» می گویند.
#نجوم
#جیمزوب
🌔 @nojoom_et
🔻مشاهده مهمانی از عصر یخبندان در آسمان سال ۲۰۲۳
💢ستاره شناسان میگویند، دنبالهداری به نامC/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) که از ۵۰ هزار سال پیش در عصر یخبندان تاکنون دیده نشده است، در اوایل سال ۲۰۲۳ دوباره در آسمان ما قابل مشاهده خواهد بود.
🔵دنبالهداری که آخرین بار در عصر یخبندان در آسمان شب زمین ظاهر شد، به زودی در فوریه ۲۰۲۳ دوباره خودنمایی خواهد کرد.
🔰این دنبالهدارC/۲۰۲۲ E۳ (ZTF) نام دارد و هر ۵۰ هزار سال یکبار به دور خورشید میگردد و حالا در تاریخ اول فوریه ۲۰۲۳(۱۲ بهمن ۱۴۰۱) از فاصله ۴۲ میلیون کیلومتری(۲۶ میلیون مایلی) زمین عبور خواهد کرد.
🔹این دنبالهدار همچنین میتواند در اواسط تا اواخر ژانویه با چشم غیر مسلح قابل مشاهده باشد. این دنبالهدار را میتوان با استفاده از دوربینهای دوچشمی و تلسکوپهای سطح پایین در زمانی که آسمان صاف است، مشاهده کرد.
#عصر_یخبندان
🌔 @nojoom_et
⭕️در 23 فوریه 1990 فضاپیمای پایونیر 11 از مدار نپتون عبور کرد.
⭕️این فضاپیما در سال 1973 به فضا پرتاب شده بود و اولین ساخته بشریت بود که نزدیک به زحل پرواز کرد و دومین (بعد از پایونیر 10 ) ساخته بشریت بود که به سرعت لازم برای خروج از منظومه خورشیدی رسید .
⭕️ دانشمندان احتمال دادند که پس از حدود 4 میلیون سال ، این فضاپیما می تواند به مجاورت یکی از ستارگان صورت فلکی عقاب برسد.
#فضاپیما
🌔 @nojoom_et