تصویری بینظیر از ترکیب ستارهها، بارش شهابی و اسپرایت قرمز
(نوعی رعد و برق که در ارتفاعات بالا شکل میگیره)
#عکاسی_نجومی
🌌 @nojoom_faza
کهکشان آندرومدا ( امرة المسلسله)
🔸 کهکشان آندرومدا یا M31در فاصله ۲/۵ میلیون سال نوری از ما نزدیکترین کهکشان مستقل به ما و معمولاً دورترین جرمی است که با چشم غیر مسلح دیده میشود. این کهکشان با ۴۰۰ میلیارد ستاره بزرگترین کهکشان خوشه محلی و یکی از مارپیچی های بزرگ شناخته شده است.
🔹با (۱/۵ برابر پهنای راه شیری)،آندرومدا بسیار شبیه به کهکشان ماست و حتی مانند راه شیری دو کهکشان اقماری نزدیک به نامهای M32 و M110 دارد. متأسفانه زاویه دید ما به آندرومدا از لبه است و به همین سبب،مشاهده ساختار مارپیچی آن کار ساده ای نیست.
⭕️ برای داشتن اطلاعات بیشتر از کهکشان های اقماری آن را در کانال سرچ کنید و یا بر روی هشتگ کهکشان بزنید👇
#کهکشان
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
بارنارد 68 چیست ؟
شاید بپرسید در این تصویر ستاره ها کجا رفته اند؟
⚫️ چیزی که ستاره شناسان مدت ها به عنوان یک حفره در آسمان تصور می کردند، یک ابر مولکولی تاریک است. تراکم بیش از حد گرد و غبار گاز مولکولی در اینجا نور ستارگان پس زمینه را جذب می کند و اجازه نمی دهد تا به بیرون از این محدوده تابیده شوند.
🔸فضای ترسناک اطراف کمک می کند تا بخش های داخلی این ابر مولکولی به سردترین و منزوی ترین مکان در فضا مبدل شود.
یکی از بارزترین شاخصه های این سحابی جذبی تاریک وجود یک ابر در جهت صورت فلکی مارافسای (حوا) بنام بارنارد ۶۸ است.
🔹اینکه هیچ ستاره ای در میانه ی آن دیده نمی شود، بدلیل نزدیکی بارنارد ۶۸ نسبت به ما است. این سحابی تاریک ۵۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد و نیم سال نوری گستردگی دارد. هنوز نمی دانیم که ابرهای مولکولی مانند بارنارد ۶۸ چگونه شکل می گیرند، اما می دانیم که این ابر جایگاه تولد ستارگان جدید است .
💯 برای دیدن جزئیات بیشتر داخل ابر باید در طول موج های نور فروسرخ به درون آن نگاه کنیم.
#ستارگان
#سحابی
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
ابرهای شب تاب☁️
🔸ابرهای شب تاب اغلب تابستان ها در طول جغرافیایی بیش از ۴۵ درجه و زمانی که خورشید تازه زیر افق پنهان شده است دیده میشوند. این ابرها گاهی بر اثر موشک های پرتاب شده یا پرواز شاتل های فضایی شکل میگیرند و گاهی از بلورهای یخی که بر غبار بازمانده از شهاب واره ها بسته شده اند تشکیل میشوند.
🔹دلیل شکل گیری انواعی از آنها هنوز به درستی مشخص نشده است. این ابرها آن قدر مرتفع اند (۸۰کیلومتر) که در شب نیز دیده می شوند؛ زیرا در ارتفاع آنها خورشید هنوز غروب نکرده است.
#زمین
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
صورت های فلکی🌌
🟢صورت فلکی چیدمان و شکل مشخصی از ستاره ها در آسمان است. کل آسمان به ۸۸ صورت فلکی تقسیم شده است.هیچ ارتباط واقعی بین ستاره های تشکیل دهنده یک صورت فلکی وجود ندارد. مثلاً ۵ ستاره اصلی صورت فلکی ذات الکرسی هر یک در فاصله های گوناگونی و در جایی از فضا قرار دارند و هیچ یک نزدیک دیگری نیست.
🔺خطوطی که در نقشه های ستاره ای ستاره ها را به هم وصل کرده اند؛خطوطی فرضی برای کمک به تشخیص صورت های فلکی و شکل افسانه ای آنها هستند.
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خورشید گرفتگی در سیاره مشتری چگونه رخ میدهد؟
#مشتری
🌌 @nojoom_faza
پیام آرِسیبو ✉️📡
💢 در سال ۱۹۷۴، تلسکوپ رادیویی آرسیبو در پورتوریکو پیامی به سمت ستاره ها فرستاد. این پیام شامل ۱۶۷۹ تپ خاموش و روشن بود که به سمت خوشه کروی M۱۳ توپی چگال از ستاره ها در فاصله ۲۵ هزار سال نوری از ما فرستاده شد. بیگانه ای هوشمند متوجه خواهد شد عدد ۱۶۷۹ حاصل ضرب دو عدد اول ۲۳ و ۷۳ است.
🔸تپ ها به شکل مستطیلی با پهنای ۲۳ ستون و عمق ۷۳ ستون فرستاده شده اند که حیات در زمین را به شکل تصویری نشان می دهند.
🌌 @nojoom_faza
سحابی گل رز🌹
🔴 این سحابی گل سرخ مانند با اندازه ای بزرگتر از ماه کامل در آسمان شب در فاصله ۵۵۰۰ سال نوری از ما قرار دارد.
با گذشت زمان بر اثر تابش و بادهای شدید ناشی از ستاره هایی که در مرکز سحابی شکل می گیرند، گاز سحابی به اطراف پراکنده می گردد و سحابی بزرگ تر و کم نورتر می شود.
#سحابی
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
آینده خورشید☀️🔥
🔴 در حدود ۵ میلیارد سال آینده ذخیره هیدروژن خورشید به پایان میرسد. در آن زمان خورشید دو برابر درخشنده تر از اکنون خواهد بود. وقتی خورشید به غولی سرخ تبدیل شود به شدت منبسط میشود و شاید از مرز زهره هم بگذرد و هزار بار درخشان تر از امروز بدرخشد.
💢 وقتی هم جوشی هلیوم آغاز شود خورشید پایدارتر میشود و تا ۲ میلیارد سال بعد هم به صورت ستاره ای غول با قطر حدود ۳۰ برابر امروز خواهد درخشید.
#خورشید
#ستارگان
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقایسه باور نکردنی جرم اجرام آسمانی با معیار
ماه 🌕 زمین 🌍 خورشید ☀️
#اندازه_های_نجومی
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
لازمه های حیات 🏞
🔹اینکه حیات دقیقاً چگونه از عناصر بنیادی که در زمین وجود داشتند شکل گرفته است مشخص نیست. اما بی شک یکی از عوامل بسیار مهم محیط مساعد بوده است.
🔻این هایی که در تصویر میبینید "استروماتولیت ها" بازمانده هایی از حیات ابتدایی زمین اند که در استرالیای غربی زندگی میکنند.
محیط آنها وضعیت ابتدایی لازم برای حیات را نشان میدهد. گرما،نور و جو مناسب برای حیات روی سطح زمین و آب برای کمک کردن به واکنش ترکیبات شیمیایی لازم برای حیات است.
#زمین
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
ستاره قطبی و عرض جغرافیایی 🌐
🔹در نیمکره شمالی ارتفاع ستاره قطبی یا جدی با عرض جغرافیایی فاصله زوایه ای شمالی از استوا تغییر می کند. در قطب شمال(عرض ۹۰ درجه شمالی)،ستاره قطبی دقیقاً بالای سر یعنی در سرسو است.
و در استوا در ارتفاع صفر درجه قرار میگیرد یعنی در افق است.
🔸در ۶۰ درجه شمالی ۶۰ درجه بالای افق است و در ۴۵ درجه شمالی، ۴۵ درجه از افق ارتفاع دارد. در آسمان ایران، ارتفاع ستاره قطبی در جنوبی ترین نقاط ۲۵ درجه و در شمالی ترین نقاط حدود ۴۰ درجه است و در تهران به ۳۵ درجه می رسد.
#زمین
#رصد
🌌 @nojoom_faza | نجوم و فضا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔭روند پیشرفت تلسکوپ های فضایی رو مشاهده میکنید در تصویر برداری از سحابی سر اسب🐴
▪️اولین تصویر مربوط به تلسکوپ فضایی اقلیدس هست.
▪️دومین تصویر مربوط به تلسکوپ فضایی هابل هست
▪️سومین و چهارمین تصویر مربوط به دوربین های فروسرخ نزدیک و میانی جیمز وب هست
#جیمز_وب
#هابل
🌌 @nojoom_faza