تابلو اعلانات ۴۹۲.pdf
2.27M
📝 نسخه #تابلو_اعلانات | شماره ۴۹۲ نشریه خط حزبالله
🔹متن کامل سرمقاله را از اینجا بخوانید.
@nokhbeganesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خبرنگار صداوسیما: حدود ۲ ساعت از گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا میگذرد/ پیشبینی میشود گفتگوها در ساعات آینده ادامه داشته باشد
🔹عمانیها تلاش میکنند تا اجازه ندهند اخبار به راحتی درج پیدا کند و این در حالی است که بسیاری از رسانههای غربی به نقل از منابع عمانی برخی اخبار جعلی را منتشر میکنند.
@nokhbeganesiasi
✅ تکمیلی| طرفین موافقت کردند که این گفتگوها در هفته آینده ادامه یابد
🔹وزارت خارجه: گفتوگوهای غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا راجع به موضوع رفع تحریمها و بحث هستهای، دقایقی پیش پایان یافت.
🔹در این گفتگوها که با وساطت عمان انجام شد، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و استیو ویتکوف نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور خاورمیانه، در فضایی سازنده و مبتنی بر احترام متقابل مواضع دولتهای متبوع خود راجع به موضوعات مرتبط با برنامه هستهای صلحآمیز ایران و رفع تحریمهای غیرقانونی علیه ایران را از طریق وزیر امور خارجه عمان تبادل کردند.
🔹طرفین موافقت کردند که این گفتگوها در هفته آینده ادامه یابد.
🔹شایان ذکر است پس از پایان بیش از دو ساعت و نیم مذاکرات غیر مستقیم، روسای هیئتهای نمایندگی ایران و آمریکا در هنگام ترک محل گفتگوها با حضور وزیر امور خارجه عمان دقایقی گفتگو کردند.
@nokhbeganesiasi
عراقچی: شنبه دور دوم گفتوگوها برگزار میشود
🔹وزیر امور خارجه: گفتگوها در جلسه اول، سازنده بود. ۴ بار با رفتوآمد طرف عمانی بین طرف ایرانی و آمریکایی تبادل پیام انجام شد.
🔹آنها گفتند که مطلوبشان توافقی بود که به دست آید اما این احتیاج به اراده دارد.
🔹طرف آمریکایی تلاش کرد اراده خودش را برای توافق عادلانه نشان دهد.
🔹ما باید این گفتگوها را ارزیابی کنیم.
🔹احتمالا محل ملاقات در جای دیگری باشد.
🔹امروز فضای جلسه به گونه ای بود که استمرار و ادامه را نشان میداد.
🔹ما جلسه بعدی را در شنبه برگزار خواهیم کرد سعی میکنیم وارد دستورکار مذاکرات شویم. مهم محتوا است که بر چه مبنایی مذاکراه کنیم.
🔹در این نشست به مبنای مذاکره نزدیک شدیم.
🔹در هنگام خروج دو هیئت با یکدیگر برخورد داشتند و این امر پذیرفته شده است. ما همیشه نزاکت دیپلماتیک را رعایت میکنیم و در حد سلام و علیک بود و چیز دیگری نبود.
@nokhbeganesiasi
*⃣چرا شرایط مذاکرات امروز بین ایران و آمریکا با ١٠ سال پیش متفاوت است؟
🔹١٠ سال پیش در حالی مذاکرات ایران با آمریکا در دولت روحانی آغاز شده که شعار انتخاباتی دولت ایران حول موضوع مذاکرات بود و در واقع دولت مستقر محکوم به امضای یک توافق با آمریکایی ها و عبور از برخی خطوط قرمز و تحت هر شرایطی بود.در واقع تمام برنامه های دولت روی این گزینه فعال بود و حتی لایحه بودجه سال ١٣٩۵ وقتی توسط دولت به مجلس ارائه شد که مجلس سنای آمریکا برجام را تصویب کرد.
همچنین تحریم های گسترده بیمه، کشتیرانی و بانک مرکزی در کنار تحریم های نفتی کار فروش نفت را بسیار سخت کرده بود از یک طرف ایران در فروش نفت مشکل داشت و از سوی دیگر نمی توانست ارز آن را برای صادرات خود به راحتی بدست بیاورد زیرا این تحریم ها تا آن روز در دنیا سابقه نداشت پس دولت کمی سردر گم بود.
🔹اما آمریکایی ها آن روز فقط یک دشمن و یک منطقه درگیری داشتند ایران و منطقه غرب آسیا و می توانستند حج گسترده ای از زمان و انرژی و منابع خود را برای آن هزینه کنند به طوری که هیلاری کلینتون زمان زیادی را برای سفر به کشورهای دنیا برای همراهی با تحریم های ایران ابزار تهدید و تطمیع انجام داد.
و جمیع شرایط بالا توانست کار را برای ایران در دهه ٩٠ سخت کند اما ایران توانست صحنه را با وجود فشارهای گسترده مدیریت کند.
🔸🔸امروز صحنه چگونه است؟
🔸در شرایط فعلی ایران تجربه ١٠ سال تحریم های همه جانبه را دارد و تونسته در شرایط بسیار دشوار نفت خود را صادر و ارز آن را وارد کند ضمنا به اضافه شدن روسیه،چین و کشورهای دیگر به لیست کشورهای تحریم شده توسط آمریکا، تعداد کشورهای با شرایط ایران زیاد شده که حاضرند با هم معامله کنند.
همچنین منطقه درگیری را در منطقه گسترده تر کرد و شبکه عظیم محور محور مقاومت از یک سو تا مدیترانه و از سوی دیگر تا باب المندب ایجاد کرده است. ضمنا شاید جامعه هنوز به مذاکرات امیدوار است اما فضای کلی داخلی دیگر مانند ابتدای دهه ٩٠ نیست و مردم ایران اعتماد خود را به آمریکا از دست داده اند.
🔸اما آمریکایی ها نسبت به گذشته ضعیف تر شده اند اثرگذاری آنها روی کشورهای دیگر حتی در منطقه غرب آسیا سیر نزولی دارد.
همچنین دیگر آنها فقط در غرب آسیا درگیر نیستند نه تنها میدان نبرد در این منطقه گسترده تر شده بلکه در شرق اروپا با روسیه و شرق آسیا با چین هم درگیر هستند پس نمی توانند تمان توان خود را برای ایران به میدان بیاورند.
ضمنا زمان کاملا به ضرر آمریکایی ها است زیرا چین با گسترش نفوذ اقتصادی خود دارد روز به روز بازارهای آمریکا را تسخیر می کند و در شرایط امروز دشمن اول آمریکا محسوب می شود پس خیلی نمی توانند برای حل و فصل مسائل خود در غرب آسیا زمان صرف کنند.
🔷🔷🔷در نتیجه ایران باید با درک صحیح از شرایط خود، آمریکا و جهان بتواند از اهرم های فشار خود در میز مذاکره به نحو احسن استفاده کند و پافشاری روی خطوط قرمز خود دشمن را وادار به عقب نشینی کند و یکی از پیش نیازهای اصلی آن حفظ اتحاد ملی و انسجام داخلی است و راهکار آن غلبه بر جنگ شناختی دشمن است.
✍🏻 مجتبی منصورزاده
@nokhbeganesiasi
ایزدی: از خوشبینی مفرط به مذاکرات باید پرهیز کرد
🔹فواد ایزدی، تحلیلگر مسائل بینالملل: در صورتی که آمریکاییها قادر به انجام حملۀ نظامی به ایران بودند، تاکنون این اقدام را انجام میدادند.
🔹اگر آمریکا به این نتیجه رسیده بود که با استفاده از تحریمها میتواند به اهداف خود برسد، نیازی به ارسال نمایندگان برای مذاکرات جدید نبود.
🔹نشانههایی از ناتوانی سیاستهای آمریکا در دستیابی به اهداف خود در قبال ایران دیده میشود.
🔹باید بیاعتمادی نسبت به آمریکا حفظ شود و نباید نسبت به مذاکرات خوشبینی مفرط داشت.
@nokhbeganesiasi
پاتک چین به آمریکا با دورزدن کانال پاناما
🔹پکن بدون تقابل مستقیم، با ساخت زیرساختهای موازی در پرو، درحال حذف نقش استراتژیک کانال پاناماست و بهنوعی پاسخ ژئواقتصادی به ادعاهای سلطهجویانهٔ ترامپ میدهد.
🖼 ترامپ چه میگوید؟
«کانال پاناما باید تحت کنترل آمریکا باشد چون با پول ما ساخته شده!»
⤴️چین چه کرده؟
ساخت شبکهای از راهآهن، بنادر و کریدورهای جایگزین برای بینیازشدن از کانال پاناما.
🖼 این کریدورها چه هستند؟
⤴️کریدور ریلی دو اقیانوسی: اتصال اقیانوس آرام به اطلس از طریق خاک پرو، جایگزینی راهبردی برای مسیرهای وابسته به آمریکا، با هدف حذف انحصار ترانزیتی واشنگتن.
⤴️قطار سریعالسیر لیما–ایکا: سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، اتصال مراکز صنعتی و بنادر داخلی، تقویت لجستیک منطقهای و پیوند با شبکهٔ تجاری چین.
⤴️بندر چانکای: توسعهیافته با سرمایهگذاری چین، کاهش زمان حملونقل به شانگهای به ۲۳ روز، کوتاهسازی مسیر چینـبرزیل تا ۱۰ روز و رقیب نقش سنتی کانال پاناما.
@nokhbeganesiasi
عقبنشینیهای مکرر آمریکا در برابر ایران
🔹تحلیلگران میگویند ایران با محدودکردن موضوعات مذاکره به مسائل هستهای و تحمیل محل گفتوگو (عمان)، ابتکار عمل را از آمریکا گرفت.
🔸خبرنگار بیبیسی هم اذعان کرد: ایران توانست امارات را از معادلۀ مذاکرات حذف کند و عمان را به آمریکا بقبولاند. حتی رسانهها هم احتمالا طبق خواست ایران حضور داشتند و فقط صداوسیما و آسوشیتدپرس اجازۀ حضور گرفتند.
🙍♂️ کارشناسان ۵ نشانه از دست بالای ایران در مذاکره با آمریکا را برشمردهاند:
۱. عقبنشینی آمریکا از تهدید نظامی
۲. محدودشدن مذاکرات فقط به مسئلۀ هستهای
۳. انتخاب عمان بهجای امارات برای گفتوگو
۴. اصرار ایران به مذاکرۀ غیرمستقیم
۵. کنار گذاشتهشدن رژیم صهیونیستی از تاثیرگذاری روی مذاکرات
🎙 نتیجه؟ ایران با استفاده از تحولات منطقهای، ساختار چندقطبی در نظام بینالملل و شرایط داخلی آمریکا، توانسته در چانهزنی دیپلماتیک دست برتر را حفظ کند و روند مذاکرات را مطابق اهداف و اولویتهای خود پیش ببرد.
@nokhbeganesiasi
استقبال قطر و کویت از مذاکرات عمان
🔹 کشورهای قطر و کویت هم از مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا در عمان استقبال کردند.
🔹 وزارت خارجه قطر در این باره اعلام کرد: از مذاکراتی که میان ایالات متحده و ایران در مسقط با میانجیگری عمان برگزار شد، استقبال می کنیم و از فضای مثبت حاکم بر آن و اظهارات دو طرف درباره آن تمجید می کنیم.
@nokhbeganesiasi
استقبال دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس از مذاکرات عمان
🔹 جاسم البدیوی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس از برگزاری مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا به میزبانی سلطان نشین عمان استقبال کرد.
🔹 وی در بیانیه ای گفت میزبانی سلطان نشین عمان از این مذاکرات از طریق رویکرد خردمندانه آن در تقویت زبان گفتگو و پایه ریزی پل های تفاهم میان کشورها و تمایل دائم و مستمر آن به حمایت از تقویت امنیت و ثبات منطقه صورت گرفته است.
🔹 البدیوی گفت کشورهای عضو شورای همکاری همواره تلاش می کنند از طریق روابط نزدیک و مستحکم خود با کشورها، به راه حل های مسالمت آمیز برای نزاعات دست یافته و ابتکارعملهایی در راستای منافع ملتهای منطقه و جهان ارائه کنند و تمام تلاشهای خود را برای پیشبرد ثبات و صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی به کار گیرند.
@nokhbeganesiasi
استقبال عراق از مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان
🔹 وزارت خارجه عراق از برگزاری مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا به میزبانی سلطان نشین عمان استقبال کرد.
🔹 در بیانیه وزارت خارجه عراق آمده است که امیدوار است این مذاکرات به نتایج مثبت در آینده نزدیک منجر شود و به کاهش تنشها و اعتمادسازی میان دو طرف کمک کند که در راستای منافع ملتهای منطقه بوده و سبب تقویت امنیت و صلح می شود.
@nokhbeganesiasi
اولین واکنش ترامپ به نشست عمان
🔹رئیسجمهور آمریکا، در اولین واکنش به مذاکرات غیرمستقیم عمان، به خبرنگاران گفت: «گفتوگوها با ایران درباره برنامه هستهای در مسیر خوبی پیش میرود.»
🔹فکر میکنم مذاکرات خوب جلو میرود. تا وقتی که به نتیجه نرسد، چیزهای دیگر اهمیت ندارد. بنابراین دوست ندارم درباره آن صحبت کنم.
@nokhbeganesiasi