#خطبه_متقین
📌قسمت چهارم
🔰امام عليه السلام به يکى ديگر از اوصاف پرهيزکاران پرداخته، مى فرمايد:
☀️وَ لَوْلاَ الاَْجَلُ الَّذِي کَتَبَ اللّهُ عَلَيْهِمْ لَمْ تَسْتَقِرَّ أَرْوَاحُهُمْ فِي أَجْسَادِهِمْ طَرْفَةَ عَيْن، شَوْقاً إِلَى الثَّوَابِ، وَ خَوْفاً مِنَ الْعِقَابِ
💠اگر #سرآمد_معيّنى که خداوند براى (زندگى) آنها مقرّر داشته نبود يک #چشم_بر_هم_زدن، #ارواحشان از #شوق_پاداش_الهى و ترس از کيفر او در جسمشان قرار نمى گرفت»
🖊#روح آنها به کبوترى مى ماند که در قفس گرفتار است; در يک سوى خود، باغى خرم و سرسبز با انواع گلها و گياهان و ميوه ها مى بيند و در طرف ديگر خود #آتشى_سوزان. در درون قفس، بال و پر مى زند و شديداً #طالب_آزادى است تا پرواز کند و بر شاخسار باغ قرار گيرد و در ضمن از #آتش_سوزانى که در يک طرف ديگر قفس بود، #رهايى يابد.
🔹#پرهيزکاران_راستين چنين اند. #عشق_به_ثواب از يک سو و #خوف_از_عقاب (بر اثر سوء عاقبت) از سوى ديگر، #روح_ناآرام آنها را به جهان ديگر #جذب مى کند; ولى #اجلى که خداوند براى آنها مقرر ساخته آنان را از اين امر باز مى دارد.
✔️در ضمن اين تعبير، حاکميت #صفت_خوف و #رجا را بر وجود آنها روشن مى سازد; از يک سو اميدوار به #لطف و #ثواب_الهى هستند و از سوى ديگر از اين بيم دارند که در دنيا پايشان بلغزد و در #دام_شيطان و #هواى_نفس، گرفتار شوند و با #سوء_عاقبت از دنيا بروند.
📝ادامه دارد...
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
┗━━━🍂━━
لكِنْ إِذا دُعِيتُمْ فَادْخُلُوا فَإِذا طَعِمْتُمْ فَانْتَشِرُوا وَ لا مُسْتَأْنِسِينَ لِحَدِيثٍ إِنَّ ذلِكُمْ كانَ يُؤْذِي النَّبِيَّ فَيَسْتَحْيِي مِنْكُمْ وَ اللَّهُ لا يَسْتَحْيِي مِنَ الْحَقِّ
(۵۳ احزاب)
ولى هرگاه دعوت شديد پس داخل شويد، و وقتى غذا خورديد پراكنده شويد، و (بعد از خوردن غذا) به گفتگو نپردازيد؛ همانا اين (گفتگوهاى پس از غذا) پيامبر را آزار مىدهد، امّا او از شما شرم مىكند (و چيزى نمىگويد) ولى خداوند از (گفتن) حقّ شرم ندارد
#لبیک_یا_خامنه_ای
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
👇تفسیر آیه ۵۳ احزاب
💜ايمان، مستلزم رعايت ادب و آداب اجتماعى است. يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَدْخُلُوا ...
💜حقّ آرامش در مسكن براى همگان محترم است، خصوصاً براى رسولخدا صلى الله عليه و آله. «لا تَدْخُلُوا بُيُوتَ النَّبِيِّ»
💜بهتر آن است كه مهمانى در منزل باشد. (نه در مهمانسرا و هتل) بُيُوتَ النَّبِيِ ...إِلى طَعامٍ
💜 صاحب خانه حقّ دارد به كسى اذن ورود ندهد. «إِلَّا أَنْ يُؤْذَنَ لَكُمْ»
💜اجازه براى ورود به خانه ديگران، به هر صورت كافى است و لازم نيست خود او شخصاً اجازه بدهد. ( «يُؤْذَنَ» به صورت مجهول آمده، يعنى اجازه صاحبخانه از هر طريقى حاصل شود.)
💜 پذيرايى از مهمان، از سيرهى پيامبر اكرم است. إِلى طَعامٍ ... دُعِيتُمْ
💜اصل مهمانى مهم است، نه نوع غذا. إِلى طَعامٍ ... دُعِيتُمْ
#لبیک_یا_خامنه_ای
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
👇تفسیر ایه ۵۳ احزاب
🔸بى دعوت به مهمانى نرويد. «إِذا دُعِيتُمْ»
🔸 در اسلام، مردم عادّى مىتوانند به خانه اول شخصيّت دينى رفت و آمد كرده و حتّى مهمان شوند. بُيُوتَ النَّبِيِ ... دُعِيتُمْ
🔸 از آداب مهمانى آن است كه بعد از خوردن غذا خانه را ترك كنيد. «فَانْتَشِرُوا» و منزل ميزبان را محلّ گفت وشنود قرار ندهيد. «وَ لا مُسْتَأْنِسِينَ لِحَدِيثٍ»
🔸اذيّت كردن ميزبان ممنوع است. «يُؤْذِي النَّبِيَّ» (گرچه با بردن فرزندان و يا همراهان باشد. تحقير غذا وناچيز شمردن آن نيز مصداق اذيّت ميزبان است.)
🔸 پيامبر، از اتلاف وقت در گفتگوهاى بىمورد رنج مىبرد. «لا مُسْتَأْنِسِينَ لِحَدِيثٍ إِنَّ ذلِكُمْ كانَ يُؤْذِي النَّبِيَّ»
🔸 رنجاندن لازم نيست ظاهرى و جسمى باشد، فشار اخلاقى و روحى نيز نوعى آزار دادن است. «ذلِكُمْ كانَ يُؤْذِي»
🔸 صاحبخانه را در بنبست و رودربايستى قرار ندهيد. «فَيَسْتَحْيِي مِنْكُمْ»
🔸 سكوتى كه بر اساس حيا و رودربايستى باشد، علامت رضايت نيست.
#لبیک_یا_خامنه_ای
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
آیت الله جوادی آملی .mp3
4.65M
گوش کنید
در قرآن هست
سوره یونس 👈الذین آمنوا وکانوا یتقون لهم البشری فی الحیوه الدنیا لاتبدیل لکلمات الله ذالک الفوزالعظیم
1_2461072229.mp3
4.92M
شیطان لباس احرام می پوشد واطراف کعبه ی دل می چرخد کی باز می شود وارد حرم دل شود مردان الهی مواظب هستند ۰۰۰۰