💌📚💌
🍃بسم الله الرحمن الرحیم.🍃
❇️ در رابطه با اخراج ابلیس از بهشت و ابطال عبادت شش هزار ساله او از سوی خداوند متعال در خطبه بسیار پر مغز قاصعه حضرت علی علیه السلام بررسی بسیار دقیق ،عمیق ، جامع و مفصلی را انجام داده اند ک. کاربردی از حوصله این مقام خارج است. بنده در ادامه به صورت خیلی فشرده در قالب چند مقدمه و نکته به عصاره جوابی که حضرت یه این سوال داده اند اشاره می کنم:
1⃣ اتفاقی هولناکی که برای ابلیس پیش آمد و موجب سقوط و هلاکت ابدی او شد اختصاص به ابلیس نداشته و ندارد.
2⃣ بلکه بالاتر اینکه ماجرای امتحان شدن تمامی فرشتگان الهی با سجده کردن بر انسانی که از گل آفریده شده بود اختصاص به فرشتگان ندارد بلکه تمامی بندگان الهی هر روز در معرض این امتحان هستند. و چه بسیار انسانهای ابلیس صفتی که هر روز در این امتحان مردود می شوند و سقوط می کنند.❗️ و این مطلب زمانی روشن می شود که به راز ❗️نهفته در امتحانی که خداوند متعال از طریق امر کردن ملائکه بر سجده بر آدم آگاه شویم
3⃣ حضرت امیر علیه السلام می فرماید سر اینکه خداوند تمامی ملائکه را با امر به سجود در مقابل آدم امتحان کرد این بود که مشخص شود چه کسانی در مقابل دستورات و اوامر الهی متواضع و تسلیم محضند و چه کسانی همچون ابلیس در مقابل امر خداوند اظهار تکبر کرده و سر تسلیم ! فرود نمی آورند به عبارت دیگر
بزرگترین راز این امتحان "سجده و سجود " است یعنی تسلیم محض و بی چون چرا در مقابل اوامر الهی
و بزرگترین مانع در مقابل این سجده و تسلیم تکبر است یعنی در مقابل رای و تشخیص خداوند و رب العالمین
برای خودمان شانی و رایی قائل باشیم
.@noor_thaghalain
❇️ بنابراین عاملی که موجب سقوط و هلاکت ابلیس شد تکبر و استکبار در مقابل ربوبیت الهی بود یعنی:
در مقابل رای و خواسته خداوند برای رای و نظر خودش وزنی قائل شد و نظر خودش را بر نظر خداوند ترجیح داد
❇️ طبق فرمایشات حضرت در این خطبه شریفه:
کسانی که آگاهانه و عامدانه از انجام دستورات الهی سرپیچی می کنند دقیقا کار ابلیس را انجام می دهند و به عاقبت ابلیس دچار خواهند شد. یعنی وقتی می بینند اراده و دستور الهی با میل و خواسته آنان هماهنگ نیست نظر و میل خود را بالاتر دانسته و عملا در مقابل رب العالمین سر تسلیم و تعظیم فرود نمی آورند.
و با این کار عملا ربوبیت خدا را انکار می کنند و برای خودشان در مقابل خداوند نوعی ربوبیت قائل می شدند و با این کار از قله رفیع توحید به دره عمیق شرک و کفر سقوط می کنند
به همین جهت امام سجاد علیه السلام در دعای شریف ابوحمزه می فرماید اگر معصیتی پیش آمد و خلاف رای و دستور خدا را مرتکب شدید در مقام توبه به خداوند عرض کنید :
خدایا این معصیت و گناهی که من انجام دادم وو با اوامر تو مخالفت کردم قصدم این نبود که همچون ابلیس ربوبیت تو را انکار کنم و همچون در ابلیس در مقابل تو تکبر بورزم رای و نظر و خواسته خودم را ترجیح دهم بلکه خدایا بر اثر غفلت دچار این لغزش شدم
«اِلهي لَمْ أعْصِكَ حينَ عَصَيتُكَ وَاَ نَا بِرُبوُبِيتِكَ جاحِدٌ وَلا بِاَمْرِكَ مُسْتَخِفٌّ وَلا لِعُقوُبَتِكَ مُتَعَرِّضٌ وَلا لِوَعيدِكَ مُتَهاوِنٌ لكِنْ خَطيئَةٌ عَرَضَتْ وَسَوَّلَتْ لي نَفْسي وَغَلَبَني هَواي وَاَعانَني عَلَيها شِقْوَتي وَغَرَّني سِتْرُكَ الْمُرْخي عَلَي و .......
❇️ این سخنی است حکیمانه و بغایت مطابق عقل و همسو با بسیاری از آیات و روایات است چونکه ❇️
1⃣ اولا هدف ادیان الهی و تعالیم آسمانی این نبوده و نیست که از موجودی به نام انسان که فاقد همه عناصر و مقومات انسانیت است و فقط نام انسان را یدک می کشد ؛ یک انسان متعالی بسازد .
2⃣ هر انسانی منهای تعالیم دینی و مذهبی دارای 🌱سرمایه اولیه ای از 🌱 عقلانیت و عدالت و اخلاق است در حالیکه موجودات و حیوانات دیگر فاقد این سرمایه اولیه هستند .
3⃣ هدف اصلی ادیان الهی شکوفا کردن انسان با استفاده از این سرمایه اولیه است و از همین رو دین و مذهب بر انسانها نازل شد نه بر حیوانات دیگر؛ چون که آنها فاقد این سرمایه اولیه اند.
3⃣💫 در واقع ساختمان عظیم دینداری بر روی ستونهای مستحکم انسانیت ساخته می شود. و هر گاه یکی از این ستونها فرو بریزد ساختمان دینداری آن فرد فرو خواهد ریخت . به عنوان مثال اگر کسیI عقل و انصاف را در رفتار خود لحاظ نکند دیگر دینداری او بر باد خواهد رفت. در حدیث است که لا دین لمن لا عقل له
لا دین لمن لا حیاء له .
4⃣❗️امام حسین علیه السلام در ظهر عاشورا در آن لحظات واپسین وقتی که متوجه شدند دشمن قصد دارد به خیمه ها حمله کند و دست غارت بزند فرمود :
اگر دین ندارید و از خدا و قیامت نمی ترسید یعنی حداقل به اصول انسانیت پایبند باشید و چنین ظلمی را مرتکب نشوید.
❇️خلاصه اینکه دین برای رشد و شکوفایی انسانیت آمده است و بر این قاعده مهمترین ملاک ارزیابی پیشرفت هرکس در تدین و دینداری میزان رشد او در انسانیت است.
هرچه قدر متدین تر 🔛 انسان تر
@noor_thaghalain
🔻شعر " مرگ انسانیت" یکی از شاهکارهای ادبی مرحوم فریدون مشیری است که به بهترین شکل هنری و ادبی بیان می کند که اگر فرد یا جامعه ای اصول انسانیت را زیر پا بگذارد و انسانیت مرده باشد آنگه دیگر هیچ دین و مذهبی به درد آن جامعه نخواهد خورد و در واقع این همان سخن الهی است که خداوند به پیامبرش فرمود:
ما انت بسمع من فی القبور❗️
از همان روزی که دست حضرت قابیل
گشت آلوده به خون حضرت هابیل
از همان روزی که فرزندان آدم
زهر تلخ دشمنی در خون شان جوشید
آدمیت مرد
گرچه آدم زنده بود
از همان روزی که یوسف را برادرها به چاه انداختند
از همان روزی که با شلاق و خون دیوار چین را ساختند
آدمیت مرده بود
بعد دنیا هی پر از آدم شد و این آسیاب
گشت و گشت
قرنها از مرگ آدم هم گذشت
ای دریغ
آدمیت برنگشت
قرن ما
روزگار مرگ انسانیت است
سینه دنیا ز خوبی ها تهی است
صحبت از آزادگی پاکی مروت ابلهی است
صحبت از موسی و عیسی و محمد نابجاست
قرن موسی چمبه هاست
روزگار مرگ انسانیت است
من که از پژمردن یک شاخه گل
از نگاه ساکت یک کودک بیمار
از فغان یک قناری در قفس
از غم یک مرد در زنجیر حتی قاتلی بر دار
اشک در چشمان و بغضم در گلوست
وندرین ایام زهرم در پیاله زهر مارم در سبوست
مرگ او را از کجا باور کنم
صحبت از پژمردن یک برگ نیست
وای جنگل را بیابان میکنند
دست خون آلود را در پیش چشم خلق پنهان میکنند
هیچ حیوانی به حیوانی نمی دارد روا
آنچه این نامردان با جان انسان میکنند
صحبت از پژمردن یک برگ نیست
فرض کن مرگ قناری در قفس هم مرگ نیست
فرض کن یک شاخه گل هم در جهان هرگز نرست
فرض کن جنگل بیابان بود از روز نخست
در کویری سوت و کور
در میان مردمی با این مصیبت ها صبور
صحبت از مرگ محبت مرگ عشق
گفتگو از مرگ انسانیت است”
فریدون مشیری
#شعر
@noor_thaghalain
🟡 از دایره طلایی کشتی تا دایره طلایی بندگی
✅ مائده : آیه 5 : انما یتقبل الله من المتقین
خداوند فقط و فقط اعمال و عبادات متقین را قبول می کند .
🔻طبق مقررات ورزش کشتی دو کشتی گیر فقط مجازند تمامی حرکات و فنون خود را فقط فقط داخل دایره طلایی بر روی حریف اجرا کنند و هر فنی که داخل این دایره طلایی اگر اجرا شود امتیاز خواهد داشت و گرنه حتی اگر قوی ترین فنون خارج از این دایره اجرا شود هیچ امتیازی نخواهد داشت.❗
🔻در میدان بندگی هم دقیقا همینگونه است هر عبادتی ثوابی و امتیازی دارد ولی بشرط اینکه در داخل دایره طلایی تقوا انجام گیرد. دو نوع تقوا داریم :
🔻 یک : تقوای در انجام عبادات : که عبارت است از انجام کار عبادی مطابق شروطی که برای آن عبادت بیان شده است , مثلا در انجام کار عبادی ریا نکند .
🔻🔻 دو : تقوی در اصل عبادت و بندگی : که عبارت است از اینکه بنده مراقب باشد (تقوا) مبادا کاری یا کارهایی را انجام دهد که از دایره بندگی خارج شود و شناسنامه بندگی او ابطال شود در این صورت دیگر هیچ کدام از کارهای او امتیاز و ثوابی نزد خداوند نخواهد داشت .
🔻🔻🔻 مثال واضح قرآنی برای تقوای نوع دوم ,که بارها در قرآن تکرار شده است عبارت است از ماجرای تکبر شیطان و سجده نکردنش بر حضرت آدم که موجب شد تمایی عبادتهای شش هزار ساله او ابطال شده و به شیطان رجیم تبدیل شود .
🔻🔻🔻 حضرت مولا در نهج البلاغه می فرماید ای فرزندان آدم این داستان اختصاص بر شیطان ندارد هر کس که بخواهد با دستورات الهی سلیقه ای برخورد کند از دایره بندگی حذف و تمامی عبادتهایش ابطال خواهدشد.
@noor_thaghalain
✍ آنچه از تقوا در اکثر کتابها و منابر گفته می شود و در اذهان اکثریت قریب به اتفاق متدینین وجود دارد تقوای نوع اول است ولی متاسفانه اکثر متدینین شناختی از تقوای نوع دوم یعنی مراقبت از اصل بندگی ندارند و تنها جایی که این مطلب به شکل دقیق و مبسوط مطرح شده بعد از قرآن کریم , در کتاب شریف نهج البلاغه خطبه قاصعه می باشد. ولی صد حیف و افسوس که این کتاب عظیم و گنجینه معارف ناب علوی به شدت مورد غفلت قرار گرفته است
@noor_thaghalain
- کسی که درباره ی پول و دستمزدش زیاد اصرار نمیکند و خیال می کند دیگران انصاف دارند، احمق نیست، مناعت طبع دارد.
.
- کسی که به موقع میآید و برای با کلاس بودن،
عدهای را منتظر نمیگذارد، احمق نیست،
منظم و محترم است.
.
- کسی که برای حل مشکلات دیگران به آنها پول قرض میدهد یا ضامن وام آنها میشود و به دروغ نمیگوید که ندارم و گرفتارم، احمق نیست، کریم و جوانمرد است.
.
- کسی که از معایب و کاستیهای دیگران، در میگذرد و بدیها را نادیده میگیرد، احمق نیست، شریف است.
.
- كسی كه در مقابل بیادبی و بیشخصيتی ديگران با تواضع و محترمانه صحبت می كند و مانند آنها توهين و بد دهنی نمی كند، احمق نيست، مودب و باشخصيت است.
.
- کسی که به حرف هایی که پشت سرش زده می شود اهمیت نمی دهد، بیخبر نیست، صبور و باگذشت است.
.
انسان بودن هزينه سنگينی دارد.
@noor_thaghalain
❇ توفیق انجام کار خیر در صورت تایید مجوزهای سه گانه .
امام صادق علیه السلام : (کتاب اصول کافی )
🔖 لیس كل من يحب أن يصنع المعروف إلى الناس يصنعه. ولا كل من رغب فيه يقدر عليه. ولا كل من يقدر عليه يؤذن له فيه. فإذا من الله على العبد جمع له الرغبة في المعروف والقدرة والاذن فهناك تمت السعادة والكرامة للطالب والمطلوب إليه./
ترجمه : اینگونه نیست که هرکسی که علاقه به انجام کار خیر داشته باشد توان انجام آن را داشته باشد و اینگونه نیست که هرکس علاقه و توان انجام کار خیر داشته باشد ؛ مجاز به انجام آن کار باشد ولی اگر توفیق کامل الهی شامل حال بنده ای شود آنگاه خداوند به آن بنده هم علاقه و هم توان (امکانات) و هم اجازه انجام کار خیر را می دهد وقتی که خداوند این سه توفیق را برای کسی بدهد آنگه سعادت و عنایت الهی برای شامل حال آن فرد می شود و و توفیق انجام کار خیر را پیدا می کند .
✍ خیلی ها خیال می کنند هر زمانی که بخواهند می توانند هر کار خیری را انجام دهند و اگر تا کنون کار خیری را انجام نداده اند خودشان نخواسته اند !
امام صادق علیه السلام در این روایت ناب و کلیدی اینگونه افراد را از خواب غفلت بیدار می کند و می فرماید واقعیت مساله این است که این گونه افراد از توفیقات الهی محروم بوده اند و در واقع به دلیل عدم شایستگی , مجوز کار خیر و خداپسندانه برای اینگونه افراد صادر نشده است ؛ و فقط در صورت تایید مجوزهای سه گانه است که کسی توفیق انجام کار خیر داده می شود وگرنه کسی نه می تواند قدمی در راه خدا بردارد و نه می تواند یک ریال در راه خیر هزینه کند.
🆔@noor_thaghalain
عشق رسوايی محض است كه حاشا نشود
عاشقی با اگر و شايد و امّا نشود
شرط اول قدم آن است كه مجنون باشيم
هر كسی دربه در خانه ی ليلا نشود
دير اگر راه بيفتيم، به يوسف نرسيم
سر ِ بازار كه او منتظر ما نشود
✍ علی بن مهزیار بیست مرتبه به قصد تشرف به محضر امام زمان (ع) به حج بیت الله الحرام رفت ! مرتبه بیستم قاصدی از سوی حضرت آمد و علی بن مهزیار را به خیمه حضرت هدایت کرد . اولین جمله ای که امام (ع) به علی بن مهزیار فرمود این بود که چرا دیر آمدی ؟
علی بن مهزیار عرض کرد : فدایت گردم قاصد شما دیر آمد دنبالم !!
امام فرمودند:
اینگونه نیست بلکه این اعمال و گناهان شماست که بین ما و شما فاصله انداخته است ,
شماها غرق دنیاپرستی و مال اندوزی شده اید (لکنکم کثرتم الاموال)!!!!!!
و به جای اینکه با این اموال و ثروتها به نیازمندان کمک کنید به آنها ظلم و فخر فروشی می کنید (تجبرتم علی ضعفاء المومنین)!!!!!!
و دیگر اینکه (قطعتم الرحم الذی بینکم) یعنی شما قطع رحم نموده و نسبت به مشکلات آنان بی توجه شده اید!!!!!!
✅ بنابراین: تا زمانی که قبله ما دنیاست و از
خودپرستی ❗️و دنیا پرستی ❗️فاصله نگرفته ایم قدمی به امام زمان (ع) و خدا نزدیک نخواهیم شد.
کعبه یک سنگ نشان است که ره گم نشود
حاجی احرام دگر بند ببین یار کجاست
#انتظار # امام_زمان
___________�</span>�_________
👇 💌 به ما بپیوندید💌
👇@noor_thaghalain
19.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⏪ داستانی کوتاه و بسیار شنیدنی از تاجری که زیارتش قبول نشد.❗❗
⁉ فرق زیارت با معرفت و زیارت بدون معرفت .
_____________🌱_______________
👇 💌 به ما بپیوندید💌👇
🆔@noor_thaghalain
11.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 محاصرهٔ تبلیغاتی
یک تعریف ساده از محاصرهٔ تبلیغاتی و رسانهای دشمن
⁉️ چرا محتوای فاخرِ ما در فضای مجازی به دست جامعه نمی رسه؟!
🔻 حجت الاسلام محمد کهوند .
_________🌱_______________
👇 💌 به ما بپیوندید💌👇
🆔@noor_thaghalain