وقتي حقی بر عهده ات باشد اولاً طول مي کشد تا رخنه کند مانند ميکروبي که تا وارد غذا می شود طول مي کشد تا #مشکل ايجاد کند...
وقتي هم که مشکل ايجاد مي کند بستگي دارد چه حقي را ضايع کرده باشی که یکی از آثار آن، #دلمردگي است. #دعای_مشلول براي رفع این گرفتاری ها بسیار خوب است
گاهی اولین عوارض، به نسل انسان سرايت مي کند. #امور_مالي را خيلي مواظب باشيد. دَرهم بَرهم پول در آوردن نصیب انسان از #اولاد_صالح
را کم می کند
حجت الاسلام والمسلمین ناصری
✳️فرازهایی از درس اخلاق حضرت استاد شب زندهدار(حفظه الله):
🟢 مراعات مرزهای اخلاق و ادب در مصائب
«السَّلَامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللهُ الَّذِي خَلَقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً».
هرچه معرفت شخص بالاتر باشد سنگینی مصائب هم برای او بالاتر است. یک وقت بر یک انسان، مصائبی وارد میشود که او جزع و فزع و داد و فریاد میکند. اما یک وقت بر یک شخصی تمام آن مصائب وارد میشود و او هرگز از مرزهای اخلاق و ادب خارج نمیگردد و پا فراتر نمیگذارد.
حضرت صدیقه طاهره(علیهاالسلام) آن مصائب سخت بر ایشان وارد شد و آنچنان از نظر جسمی اذیت و آسیب و جراحات سخت دید ولی حتی به همسرش امیرالمومنین(علیهالسلام) هم اطلاع ندادند!. این طور تحمّل کردنها خیلی مهم است.
خدای متعال پس از اینکه ایشان را امتحان کرد «فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً» و ایشان از امتحان سرافراز بیرون آمدند سلطنت دنیا و آخرت را به ایشان میدهد. آنقدر مقام رفیعی مییابد که در کتاب شریف کافی آمده است: امام باقر(علیهالسلام) به هنگام بیماری و تب، به حضرت صدیقه طاهره(علیهاالسلام) متوسل میشدند. خودش امام معصوم است اما حضرت صدیقه طاهره(علیهاالسلام) را در درگاه خدا وسیله قرار میدهند.
مرحوم آیت الله خوانساری در اواخر عمرشان یکی از استخوانهای پهلویشان شکسته بود. گویا ایشان صبحها در حیاط منزلشان قدم میزدند _منزل این مرجع عالیقدر هم استیجاری بود و تا آخر عمر، صاحب منزل نشدند _ یک درخت انجیر در حیاط بود که انجیرهایش به زمین میافتاد و زمین لیز میشد. خادم منزل وظیفهاش بود که اینها را جارو کند و هر روز جمع کند. شاید خادم تسامح کرده یا یادش رفته و جارو نکرده بود. وقتی ایشان از زیر درخت ردّ میشدند این انجیر روی زمین را ندیده بودند و سُر خوردند و به زمین افتادند استخوان پهلویش شکست.
ایشان تا آخر عمرشان، این درد و نارحتیای که میکشیدند را به کسی نگفتند تا مبادا فرزندان و ارادتمندان ایشان، خادم را به خاطر غفلتی که کرده بود توبیخ کنند. این مرد بزرگ از تربیتشدگان همین مکتب است که مرزهای اخلاق را در مصائب نیز رعایت میکند.
📚برگرفته از کتاب پندهای سعادت صفحات 223-224
#فاطمیه #صبر #مصائب #امتحان_الهی
#پندهای_سعادت
☀️#حدیث_نور
✓ از دعاهای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▫️اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ كَلِمَةَ الإِخْلاَصِ وَ خَشْيَتَكَ فِي الرِّضَا وَ الغَضَبِ وَ القَصْدَ فِي الغِنَى وَ الفَقْرِ.
خداوندا! از تو اعتقاد خالص و توحید را میخواهم، و این که در حالتِ خشم و رضا از تو بترسم و در حالت فقر و غنا اعتدال را رعایت کنم. (بحارالأنوار، ج٩١، ص٢٢۵)
✍خواسته های حضرت #فاطمه علیهاالسّلام در این دعا یکی اعتقادی است، یکی قلبی و دیگری اخلاقی و رفتاری.
1⃣ اگر توجه به #توحید نباشد، عمل، تباه و اندیشه منحرف میشود.
2⃣ رعایت حکم خدا و #خداترسی در همه حال (حتی غضب و رضا) معیار سلامت اخلاقی و ایمانی انسان است.
3⃣ حرکت در راه #اعتدال، مطلوبِ شرع و عقل است. میانه روی هم در دوران فقر و تنگدستی هم در دورهی توانگری و برخورداری، فضیلتی اخلاقی است.
📚حکمتهای فاطمی(جواد محدثی)
🔻 قال علي بن موسی #الرضا علیهالسلام
أَنَّ الْجَسَدَ بِمَنْزِلَةِ الْأَرْضِ الطَّيِّبَةِ مَتَى تُعُوهِدَتْ بِالْعِمَارَةِ وَ السَّقْيِ مِنْ حَيْثُ لَا يَزْدَادُ فِي الْمَاءِ فَتَغْرِقَ وَ لَا يُنْقَصُ مِنْهُ فَتَعْطَشَ دَامَتْ عِمَارَتُهَا وَ كَثُرَ رَيْعُهَا وَ زَكَا زَرْعُهَا وَ إِنْ تُغُوفِلَ عَنْهَا فَسَدَتْ وَ لَمْ يَنْبُتْ فِيهَا الْعُشْبُ فَالْجَسَدُ بِهَذِهِ الْمَنْزِلَةِ...
1⃣ #بدن آدمی به منزلهی زمینی است که در آن زراعت شود.( انسان باید نسبت به جسم خود مانند زمین زراعی رسیدگی کند.)
2⃣ باید زمینش را آباد کند و به موقع آب دهد که #محافظت شود، و اگر آب بسیارندهند که زمین را فروگیرد و کمتر از مقدار نیاز آب ندهند که تشنه بماند، در آن وقت، زمین آباد میشود و حاصل آن بسیار میشود و زراعت در آن #رشد میکند.
3⃣ و اگر از آن زمین غافل شوند به مرور فاسد میشود و گیاهی در او نمیروید، هرچند خاکش پاک باشد. بدن آدمی نیز همینگونه است.
👈 بنابراین، رعایت #اعتدال در محافظت از بدن امری ضروری است و بهتر است که انسان اقتضای طبع خود را در این موارد در نظر گیرد.
📙کنزالذهب
4_5855228897733382649.mp3
7.6M
سه دسته از زنان که با حضرت زهرا سلام الله علیها محشور می شوند
#آیت_الله_مجتهدی_صوتی
💠#مناسبت میلاد حضرت عیسی علیه السلام
⁉️ پرسش: بیان قرآن در مورد خلقت حضرت مسیح علیه السلام چیست⁉️
خداوند در آیه ۵٩ سوره «آل عمران» به خوبى پاسخ این سؤال را داده است:
«إنَّ مَثَلَ عیسى عِندَاللهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُراب ثُمَّ قَالُ لَهُ کُنْ فَیَکُونَ.»
🔹مثل عیسى نزد خدا همچون مثل آدم است که او را از خاک آفرید، سپس به او فرمود: موجود باش، او نیز بلافاصله موجود شد.
🔸 خداوند با این استدلال کوتاه و روشن، به ادعاى آنها که بدون پدر بودن حضرت مسیح علیهالسلام را دلیل بر فرزندى او نسبت به خدا مىداشتند پاسخ مىگوید:
🔰 اگر مسیح بدون پدر به دنیا آمد، جاى تعجب نیست، و دلیل به فرزندى خدا یا عین خدا بودن نمىباشد؛ زیرا موضوع آفرینش آدم علیهالسلام، از این هم شگفت انگیزتر بود، او بدون پدر و مادر به دنیا آمد، سپس به غافلان مىفهماند: هر کارى در برابر اراده حق، سهل و آسان است تنها کافى است بفرماید: «موجود باش! آن هم موجود مىشود»!
📗برگرفته از تفسیر نمونه ج٢، ص۶۶٩
🏴متن وصیتنامه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
بسم الله الرحمن الرحیم
▪️هذا ما اوصت به فاطمة بنت رسول الله اوصت و هی تشهد أن لا إله إلا الله و أن محمد(صلی الله علیه و آله) عبده و رسوله و ان الجنة حق و النار حق و ان الساعة آتیة لاریب فیها و ان الله یبعث من فی القبور یا علی! انا فاطمة بنت محمد زوجنی الله منک لاکون لک فی الدنیا و الآخرة انت أولی بی من غیری حنطنی و غسلنی و کفنی باللیل و صل علی و ادفنی باللیل و لا تعلم احدا و استودعک الله و اقرء علی ولدی السلام الی یوم القیامة
📚(بحار الانوار، ج ۴۳، ص ۲۱۴).
▪️به نام خداوند بخشنده مهربان
این وصیت نامه فاطمه دخت رسول خداست، در حالی وصیت می کند که شهادت می دهد، خدایی جز خدای یگانه نیست و محمد(صلی الله علیه و آله) بنده و پیامبر اوست و بهشت حق است و آتش جهنم حق است و روز قیامت فرا خواهد رسید، شکی در آن نیست و خداوند مردگان را زنده وارد محشر می کند. ای علی! من فاطمه دختر محمد(صلی الله علیه و آله) هستم، خدا مرا به ازدواج تو درآورد، تا در دنیا و آخرت برای تو باشم. تو از دیگران بر من سزاوارتری، حنوط و غسل و کفن کردن مرا در شب به انجام رسان و شب بر من نماز بگزار و شب مرا دفن کن و هیچ کسی را اطلاع نده! تو را به خدا می سپارم و بر فرزندانم تا روز قیامت سلام و درود می فرستم.