تلاش براى خوب بودن از خصوصيات فطرى نوجوانان است.
آنها هميشه فكر مى كنند كه خوب هستند. والدين بايد همواره اين احساس را در آنان تقويت كنند.
تشويق و تقويت والدين و مربيان موجب تقويت حس اعتماد به نفس نوجوانان مى گردد و بهتر شدن رفتار آنان كمك شايانى مى كند.
زمانى كه نوجوان يك عمل خوبى (مثل كمك به ديگران) انجام مى دهد و يا چيزى را به دوستش مى بخشد، بايد به رفتار او ارج نهند و تشويق نمايند. اين عمل در ذهن او به صورت يك عادت مثبت نقش مهمى ايفا مى كند.
#نوجوان_نوردیده👇
@nooredideh_nojavan
انسان ها نیاز به تأیید دارند و ما باید تأییدشان کنیم. هر عملی که کودک انجام می دهد باید تأیید مثبت شود اما وقتی تشویق بی جا می کنیم و به خصوص بحث جایزه را مطرح می کنیم این حفظ کردن ها الگوی کودک می شود وخلاقیت از بین می رود. و چون کودکان تشویق را دوست دارند مجدد همان کارهای قبلی را انجام می دهند تا تشویق شوند در اینجا اگر دایما تشویق کنیم کودک متوقف می شود.
بعد از یکی دوبار تشویق یک کار باید تشویق را متوقف کرد و به کودک فهماند که اگر تایید وتشویق والدین را می خواهد باید کارجدید انجام دهد و درمسیر رشد متوقف نشود
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
لجبازي هميشه و هميشه يك رابطه دو طرفه ست. منه عاقل بالغ بزرگسال باهوش و توانا، كنترل و اداره رفتارمو ندارم بعد انتظار دارم كودكم كنترل رفتارشو داشته باشه؟!
وقتي پدر و مادر هستيد بهانه هايي مانند؛ "حالم بده، دست خودم نيست يا پيله و لجبازي ميكنه" چيزي از وظايف ما كم نميكنه. اصلا حال شما مهم نيست. شما نميتونيد ماشيني رو روشن كنيد و در حال حركت تصميم بگيريد صندلي عقب بشينيد.
پيچيدگي هاي كودك انسانی حيرت انگيزه. ما بايد حداقل هايي از تعليم و پرورش كودك بدونيم در غير اين صورت ميتونيم كودكمون رو نابود كنيم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
قریب به اتفاق والدین امروزی، به جای اینکه به فرزندانشان خوشبخت بودن در جمع را بیاموزند، نابغه بودن در تنهایی را القا میکنند. متاسفانه چندی است که خانوادهها در این تب و تاب افتادهاند که باید کودکشان را در کلاسهای آموزشی و یا موسسات معروف ثبتنام کنند تا نابغه شود. جالب آنکه هیچچیزی نمیتواند مانع این تب و تاب شود و والدین بعد از کلی رفت و آمد، نتیجهای جز خشم و اضطراب و افسردگی برای کودکشان به ارمغان نمیآورند.
بر فرض که کودک بتواند یک عدد چند رقمی را در یک عدد چند رقمی دیگر ضرب کند و جوابش را در یک صدم ثانیه بگوید، یا بتواند در آستانه نوجوانی لیسانس گرفته و حافظ کل دیوان حافظ، سعدی و مولانا باشد، آیا چنین کودکی میتواند درست زندگی کند و از زندگی لذت ببرد؟ آیا توانایی حل مسئله دارد و میتواند درست تصمیم بگیرد و در نهایت آیا میتواند دوست پیدا کند، بخندد و خوشبخت باشد؟!
کودکان ما در اصل نیازی به نابغه شدن ندارند، اما نیاز دارند که چگونه زندگی کردن را بیاموزند، تواناییهایشان را بشناسند و بتوانند آنها را به کار گیرند؛ در واقع کودکانی که معصومترین موجودات کره زمین هستند و میتوانند با تربیت درست، همانقدر معصوم باقی بمانند، حقشان نیست که بار آرزوهای از دست رفته ما را به دوش بکشند و کودکیشان فدای خواستههای ما شود. کودکان حق دارند که مطابق شخصیت و علایق خود پرورش داده شوند، شاد باشند و از زندگی لذت ببرند.
تحت فشار قرار دادن بچهها برای شرکت در کلاسهای آموزشی مختلف به خاطر ترسی است که والدین از عقب ماندن فرزندشان نسبت به سایر بچهها دارند. ولی متاسفانه کودکانی که وقت خود را به جای احساس و تخیل، فقط صرف آموزشهای علمی میکنند، به موجودات خارقالعادهای تبدیل میشوند که سر بزرگ اما دستان کوچک دارند. والدین در تلاش پایانناپذیر خود برای دانشمند ساختن از کودکانشان، کودکی آنها را نابود میکنند.
یک سال اول زندگی کودک تنها بر پایه حس و بین یک تا شش سال نیز بر پایه احساس و تخیل شکل میگرد؛ در واقع طی شش سال اول زندگی، پرورش تخیل، احساسات و هوش هیجانی از نیازهای اساسی کودک است و تنها و تنها از طریق بازی میتوان زمینه را برای رشد سالم روان فراهم کرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هنگام صحبت کردن به کودکان خوش رو باشید.
ترش رویی جلوی تأثیر نصیحت را می گیرد!
@nooredideh
زندگی؛ جدی ترین بازی کودکان است...
قواعد این بازی را از الان به کودک بیاموزیم.
اگر امروز ضعفی در خود احساس می کنیم، نتیجه اینست که قواعد بازی را از کودکی نیاموخته ایم...
اگر نمی توانیم به درستی با اطرافیانمان رابطه برقرار کنیم...
اگر نمی توانیم به خواسته های نامربوط دیگران "نه" بگوییم...
اگر نمی توانیم در میان انبوه صداها ما هم فریاد بزنیم...
اگر نمی توانیم روی خط تعادل با اطرافیانمان رفتار کنیم...
اگر نمی توانیم هیجاناتمان را کنترل کنیم...
و هزاران نتوانستن دیگر، ...
همه بخاطر اینست که بازی زندگی را ابتدا خوب تمرین نکرده ایم.
از امروز برای آينده فرزندانتان سرمايه گذاري كنيد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
نقش" احترام" در نهادینه کردن شادی برای کودک
بعضی از والدین ممکن است کودک خود را دوست داشته باشند ولی به او احترام نگذارند. نکته مهمی که والدین باید به آن دقت کنند این است که دوست داشتن کودک کافی نیست، بلکه لازم است شما برای او احترام قائل باشید تا احساس امنیت و شادی را به وی هدیه کنید. احترام مانند دوست داشتن، هم از طریق بیان و هم از طریق عمل نشان داده میشود.
شما میتوانید با گوش دادن فعال به حرفهای کودک، برقراری تماس چشمی، توجه به گفته های کودک بدون آنکه برای اتمام سخنانش بی صبری نشان دهید، کمک کردن به کودک در یافتن کلمات مناسب برای توضیح دادن و به زبان آوردن هیجاناتش و قطع نکردن حرفهای او، احترامتان را به وی نشان دهید.
شما همچنین میتوانید با تشویق کاری که او انجام میدهد احترام خود را نسبت به او نشان دهید و شادش کنید، حتی اگر این کار کامل و بینقص نباشد. در این صورت او فرصت مییابد تا عقاید خود را بدون ترس از تمسخر و استهزا نمودن بیان کند. احترام به کودک اضطراب و تنش او را کاهش خواهد داد و منجر به خلق امنیت و شادی درونی در وی خواهد شد.
Join @nooredideh
🏡 قانون گذاشتن در خانه:
منزل شما نیاز به قوانین و مقررات مشخصی دارد. چنانچه این قوانین وجود نداشته باشد کودک شما نمیداند که وظیفهاش چیست. در ضمن، شما هم نمیتوانید کودک را تنبیه کنید یا پاداش دهید.
اگر در خانه ساعت رفتن به خواب مشخص نباشد، شما نمیتوانید به کودک خود بگویید "چرا دیر میخوابی؟".
اگر برای استفاده از کامپیوتر و تلوزیون قانونی نداشته باشید، نمیتوانید به کودک خود بگویید که چون "از کامپیوتر زیاد استفاده کرده"، پس به این علت او را از کامپیوتر محروم میکنید.
مفهوم "دیر"، "زیاد" و نظایر آن زمانی معنا پیدا میکند که شما از قبل آنها را مشخص کرده باشید. پس اگر در منزل شما قوانین مشخصی وجود ندارد، باید در انتظار بینظمی کودک نیز باشید.
@nooredideh
کودک را از خودتان محروم نکنید
حتی در کلام
هرگز از جملات زیر برای کودکتان استفاده نکنید:
«من دیگه دوستت ندارم»،
«من دیگه مامانت/بابات نیستم»
«تو دیگه بچه من نیستی»،
«من می خوام مامان یکی دیگه بشم»
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که
آزادانه می توانسته اند به همه قسمت
های خانه ومحل زندگی خود دسترسی داشته باشند
و فعالیت آنها محدود نبوده است،
رشد مغزی بیشتری نسبت
به دیگر کودکان دارند
Join @nooredideh
کودکان اغلب احساس میکنند که مقررات و قوانین و انتظارات، جهان آنان را در چنگال خود گرفته است، گرچه ما پدران و مادران، مطمئنا طور دیگری تصور میکنیم. با وجود این، باید خودمان را آماده کنیم تا توازن میان انتظارات و آزادیها را ارزیابی کنیم.
تصورسازی ذهنی هَندی را کمی بیشتر بسط میدهیم؛ اگر حلقه وسط شیرینی دونات خیلی بزرگ شود، نهتنها فضای آزاد کودک را بیشتر اشغال میکند، بلکه همچنین کودک را در مسیر خُرد کردن تکههای خمیر سر راه خود به سوی آزادی، خسته و فرسوده میکند.
کنترل خیلی شدید از مرکز، توان و ابتکار عمل را ضعیف میسازد. از سویی، کوچکتر بودن هسته وظایف و نیازمندیها، میتواند نوعی قدرت انگیزش بهوجود آورد. داشتن حس سازماندهی و مدیریت، این حس که وظایف به خوبی انجام شدهاند، میتواند به کودکان امنیت شخصی بدهد، و تجربه عملی و خودشناسی کافی، به آنان یاری میدهد تا مصمم، قاطع، سازنده و پرتحرک، به کندوکاو در توانمندی خود بپردازند.
الیزابت هارتلی بروئر
از کتاب ایجاد انگیزه در کودکان
تربیت فرزند نوردیده
سه عامل بازوهای مهم در پردازش هستند وکودک از آنها در پردازش استفاده میکند 2. جایزه وتشویق بی مورد:
ما با سوال و جایزه بچه ها را شرطی می کنیم درست مثل کاری که با حیوانات سیرک می کنند. در سیرک اگر حیوان آن کاری که مربی می خواهد را انجام دهد پاداش می گیرد و دایم تکرار می کند. این حالت دقیقاً در ذهن منفعل (ذهن بسته) اتفاق می افتد.
ذهن فعال یاباز در جهت هستی است؛ تجربه می کند و کشف می کند و رشد می کند و شکوفا می شود وباز می شود. ذهن فعال یا باز درجهت هستی است؛ تجربه می کند و کشف می کند، رشد می کند، شکوفا می شود و باز می شود.
ذهن منفعل یابسته از یک جایی حدود 7سالگی شروع می کند به بسته شدن، آرام آرام بسته می شود و حتی ممکن است کامل بسته شود، دیگر بالا نمی رود و رشد نمی کند و فربه میشود یعنی نیروی سایقی که برای رشد وجود دارد به جای اینکه صرف رشد ذهن شود صرف پهن شدن آن می شود و تحت فشار قرار می گیرد و دیگر کار نمی کند. ما با نا امن کردن وخشونت و ایجاد ترس برای کودک، مانع ازکشف، دیدن، کنجکاوی او می شویم.
یکی ازدلایل بسته شدن ذهن، عدم وجود امنیت است. ذهن خودش رامی بندد و به قلعه ی تنهایی می رود. القاءشروع می شود یعنی دیگر ما چیزی را نمی بینیم، آن چیزی را می بینیم که به ما القاء شده. امروزه القاء یک اصل مهم در تبلیغات است و درکل، کار تبلیغات القاءاست. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت23}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
🖤 رهبر معظم انقلاب:
«من رزق سال را در ایامفاطمیه میگیرم»
🔮 با انجــام این ۱۰ کار حضرت زهرا س
بهت عنایت مـیکنه رزقتو ان شاءالله 😍
کمکت میکنم بشرطی که دعام کنی🙏
اگه مشکلاتت زیاده، حالـــت خوب نیست
😭فاطمیه امسال رو،از دستش ندی⚠️
همینالانواردشو،اولینکاروشروعکن👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/484049027C28aeb061c4
.
نوزادتان كه به شش ماهگي رسيد بايد خانه را برای كودك كنجكاوتان امن كرده باشيد. وسايل شكستني و خطرناك از دسترس او دور باشد.
كودكان عاشق بازي كردن با وسايل آشپزخانه هستند، بايد كابينت يخچال و اجاق گاز امن براي رفت و امد كودك باشد. در دستشويي، پودر لباس شويي صابون خمير دندان و دستمال كاغذي از دسترس كودك خارج باشد.
كشوي كمد براي كودك تبديل به پله هاي خطرناك ميشود. تلويزيون، كامپيوتر، و وسايلي كه بزرگسالان به آن توجه مي كنند رقيب بزرگي براي كودكان هستند پس طبيعي است كه تلاش كنند به آنها آسيب برسانند. "نه" گفتن برگ برنده شماست. آنها را صرف مراقبت از وسايل منزل نكنيد. كودكان دانشمندان كوچكي هستند كه بايد محل زندگي خود را كشف كنند.
هنگامي كه خرابكاري ميكنند يادتان باشد كه اين شما بوديد كه فراموش كرده ايد محيط را امن نگه داريد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
داد و فریاد کردن، تلاشهای تربیتی شما را نابود میکند
به یاد داشته باشید که کودکان به پدر و مادر بینقص و کامل نیازی ندارند، بلکه پدر و مادری میخواهند که به اندازه کافی خوب باشند. بنابراین، اصلا اشکالی ندارد که به جای داد و فریاد کردن، به فرزندتان بگویید که در حال حاضر با مشکلات زیادی درگیر هستید و به آرامش نیاز دارید. بیشتر والدین نسبت به بعضی از رفتارهای کودکان حساسیت بیشتری دارند، اما آنان نباید کنترل خودشان را در چنین شرایطی از دست بدهند.
توجه داشته باشید که شما بهعنوان پدر یا مادر باید وضعیت ذهنی خودتان را بشناسید و آگاه باشید که این وضعیت چطور بر شیوه فرزندپروری شما تاثیر میگذارد. بنابراین، ابتدا احساسات خودتان را شناسایی کنید و این احساسات را از واکنش انتخابیتان نسبت به رفتار نادرست و تحریککننده کودک جدا کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
نشانههای کودک دارای اعتماد به نفس بالا
* کودک برای خود ارزش و احترام قایل است.
* با دیگران به خوبی ارتباط برقرار میکند.
* به توانایی های خود اعتماد دارد.
* انتقاد را بدون احساس خشم و گرفتن حالت تدافعی میپذیرد.
* تجارب جدید را میپذیرد.
* توانایی تحمل شکست را دارد.
* میتواند احساساتش را ابراز کند.
* میتواند نظرش را برای دیگران بیان کند.
* در موقعیتهای اجتماعی احساس راحتی و شادی میکند.
* در موقعیتهای اجتماعی شرکت میکند.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۶۳سال مثل کوه محکم بودم...
الهی رضاً برضاک
به به حاج میثم
روضه امیرالمؤمنین باید با روضه حضرت زهرا کنارهم باشه😭
یاعلی..
حسیندارابی 👈 عضوشوید
@hosein_darabi
هدایت شده از کالج مدیا
ما زنده به لطف و رحمت زهرا ئیم / مامور برای خدمت زهرائیم
روزی که تمام خلق حیران هستند / ما منتظر شفاعت زهرائیم . . .
یا زهرا(س)
شهادت حضرت فاطمه(س) تسلیت باد
تربیت فرزند نوردیده
ما با سوال و جایزه بچه ها را شرطی می کنیم درست مثل کاری که با حیوانات سیرک می کنند. در سیرک اگر حیوا
در جلسه ایی با نوجوانان در بحث نیاز وخواسته ها راجع به تکنولوژی صحبت کردیم از آنها پرسیدم که گوشی موبایل چیه؟ گفتند ما نیاز داریم. گفتم چه نیازی به تلفن همراه دارید؟ تاده سال پیش که تلفن همراه نبود بشریت رشد نمی کرد؟ ماخودمان آگاهانه انتخاب نمی کنیم که به چه چیزهایی نیاز داریم بلکه به ما می گویند که شما چه نیازی دارید(ارائه ی الگو) واگراین نیازرا دریافت نکنی خوشبخت نیستی. به ما القاء می شود که تو نیاز به یک گوشی داری، با یک خط خاص که این امکانات را داشته باشد و اگر این ها را نداشته باشی نتیجه اش احساس ناخوشایند خواهد بود.
هر عضوی از بدن ما اگر مطابق قانون طبیعت و نظام آفرینش کارکند، پیر نمی شود مغز هم اگر درست کار کند جوان و فعال می ماند. حتی مسن ترین افراد به صورت جوان ناکام از دنیامی روند. نسبت وزن مغز انسان با بدنش در مقایسه با بقیه ی پستانداران خیلی بیشتر و بزرگتراست. حداقل باید صد سال به بالا عمر کنیم ولی 50، 60، 70 سالگی فوت می کنیم یا اگر فردی در 80 سالگی بمیرد می گوییم «خب دیگه بسش بود خیلی هم عمرکرده بود.» ما درمسیر نظام آفرینش قرار نداریم. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت24}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
Abdolreza Helali - Nahelatal Jesm - 128.mp3
4.92M
📢ناحلة الجسم یعنی...😭
اگر کودکی در ریاضیات سرآمد باشد،
به سه زبان تکلم کند....
یا نمرات درسی تاپی کسب کند
اما نتواند هیجانات، استرس ها و
تعارضاتش را مدیریت کند،
حقیقتا هیچ یک از آن موفقیت ها
ارزش چندانی نخواهند داشت.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
مواظبت بیش از حد باعث ایجاد فرزندانی فاقد اعتماد به نفس میشود. اگر خواهان اطاعت مداوم بیچونوچرا از جانب فرزندمان باشیم، باعث پرورش کودکی خشمناک و یاغی خواهیم شد. و اگر زیاده از حد به فرزندمان اجازه بدهیم، به او میآموزیم که حق دارد بدون توجه به حقوق دیگران، هر چه میخواهد به دست آورد.
پدر میتواند فرزندش را که چهار دستوپا روی چمن در حال جست وجوست، زیر نظر بگیرد بیآنکه تمام مدت بغل دست او باشد.
مادر میتواند به فرزند 5/2 سالهاش اجازه دهد که هنگام راه رفتن در پارک، به یک گربه یا یک حیوان بی آزار، نزدیک شود.
بچهای 5ساله احتیاج دارد دوچرخه سواری را یاد بگیرد. حتی اگر در حین یادگیری چندین بار هم زمین بخورد.
هنگامی میتوانیم خودباوری را در فرزندمان شکل دهیم که ایمان و اعتمادمان را به او نشان داده و مطمئن باشیم که فرزندمان میتواند متناسب با سن و رشدش از عهده چالشها برآید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تنبیه، کتک زدن و دعواکردن نیست
تنبیه آگاه ساختن و برحذر داشتن کودک از کار اشتباهش است همراه با تلخکامی مثلا اخم
کودک باید انقدر ازپدرومادر خوبی ومحبت دیده باشد که اخم کردن آنها برایش سخت باشد و همین اخم اوراتنبیه کند
والدینی که دائم کودک رادعوا میکنند اخمشان هم تاثیری ندارد
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
#بازی
بازی زبان کودک است. چقدر به کودکتان گفتید دوستت دارم؟ مادرها از صبح تا شب خیلی این جمله رو میگن. قابل شمارش نیست. خبر بد اینه که اصلا بچتون هیچی نفهمیده از این حرفها که زدید فقط شما دلتون خوشه گفتید. اون فقط اونجاها را فهمیده که باهاش بازی کردید بازی زبان کودکه. بچه ها فارسی را خوب حرف میزنن، و در اصل خوب تقلید می کنن، ولی درکی از زبان ندارن.
مادری می گفت پسر ۵ ساله دارم من را به ستوه آورده منو بیچاره کرده صبح دیر بلند میشه میخواد بره مهد کودک جون منو میگیره گفتم که صبح ها ساعت چند بیدار میشی بیدارش می کنی؟ گفت ۷. گفتم فردا ۶ و نیم بیدارش کن. وقتی بیدار شدی داری میری بچه را بیدار کنی یه مشت آب به صورتتون بزنید موهاتون مرتب کنید با چشم های غی کرده نرید بگید پاشو. بچه میگه پاشم چیکار. بگید پاشو برو مهدک کودک. نگو پاشو بریم مهد کودک یا مدرسه.
اونطور که شما میری صداش میکنی میگه می خوام نباشه اون مدرسه با این قیافه با این اخلاق با این صدای تند اومدی که منو ببری مدرسه یا مهد کودک. اول یه اب به صورتت بزن اگه وقت داشتی یه ته آرایشم بکن بگو بلند شو اگه گفت چرا؟ بگو می خواهیم بازی کنیم باهم.
مادر گفت اخه این موقع صبح؟
گفتم اره. تشک خوشخواب دارید برید روی تشک بپرید بالا پایین بیاید گزارش توی کلاس بدید. هفته بعد این خانوم اومد گفت اگه تجربه نکرده بودم فکر میکردم دروغ میگید بچمو بیدار کردم گفت چیه؟ گفتم پاشو میخوایم بازی کنیم .پرید ازجاش. پسر بچه ام هست. گفت چه بازی می خوایم بکنیم؟ گفتم بپر بپر. چند دفعه بالا پایین پرید از تخت اومد پایین دستش زد به کمرش گفت این کارا چیه می کنی؟ ۵ سال بهش گفته بودن نپر. امروز گفتن بپر. بعد اومد پایین لیوان شیرش سر کشید هر روز جون منو میگرفت تا اینو بخور قطره قطره می خورد صبحانه شو خورد. گفتم زنگ بزنم آژانس بریم مهد. گفت پیاده بریم حال کنیم تا مهد کودک میپرید بالا پایین می دوید جفتک مینداخت شادی می کرد ظهر هم که اومد تا غروب همینطور منو بوس میکرد میگفت کاری نداری من انجام بدم؟ گفتم کفش ها را مرتب کن، باز کاری نداری؟ گفتم این کارا بکن..
مادر گفت واقعاً ۵ دقیقه بازی اینقدر تاثیر داره؟ گفتم نه. بچه بلاخره بازیشو میکنه چه اینجا چه تو مهد کودک اما شما تو این پنج دقیقه بازبان کودک بهش گفتید دوستش دارید. ۵ دقیقه دوست داشتن رو تجربه کرد و حالا تمام روز دنبال اینه که حالا دوست داشتنش رو یه جوری نشون بده ببینید چند دقیقه بازی چه تاثیری داره. امروز یکی از مسائل اینه که والدین با بچه ها هیجان مشترک ندارند بازی هیجان مشترکه. رابطه را اصلاح میکند.
(مباحث کودک متعادل )
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هرس کردن درخت، باعث رشد بیشتر آنها میشود. اما هیچ باغبانی نهال تازه جوانه زده را هرس نمیکند. چند سال اول زندگی کودک هم زمان پرورش کودک است نه تربیت او. مغز کودک تا دو سالگی به دو برابر حجم خود میرسد و کودک برای رشد، نیاز به محبت، امنیت و آرامش دارد.
تخیل در وجود کودک تا هفت سالگی گذاشته شده تا او را در برابر حوادث و واقعیات تلخ و سخت زندگی محافظت کند. والدینی که در سالهای اول زندگی فرزندشان را تنبیه میکنند، یا داد میزنند در حقیقت باغبانانی هستند که نهال تازه جوانه زده را هرس می کنند. اگر جزو والدینی هستید که عادت به فریاد زدن و تهدید دارید، منتظر توهین و تهدید فرزندتان باشید. البته فرزند شما بی گناه است. او فقط تقلید میکند و کسی را به جرم تقلید از والدینش نمیتوان مجازات کرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh