فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام على عليه السلام:
سه خصلت موجب جلب محبّت مى شود: خوش خويى، ملايمت و فروتنى
ثلاثٌ يُوجِبْنَ المَحبَّةَ: حُسنُ الخُلقِ، و حُسنُ الرِّفقِ، و التَّواضُعُ
غررالحكم حدیث4684
@nooredideh
نیمهی کودکی، زمانی است که پدر میتونه با بازی و فعالیتهای مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.
پدر، روشهایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامهی همون درسهایی است که اون در حین بازیهای مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.
کودک وقتی میبینه پدرش چطور تعارضها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل میکنه از پدرش یاد میگیره.
حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی میکنه.
یک پدر شاد و فعال میتونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. میتونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازی برای افزایش تمرکز
بازی شغل کودکه. باعث تمركز و توجه كودك ميشه، حافظه ش رو افزايش ميده، قوانين رو ياد ميگيره، مرزهاي وجودي خودش رو ميشناسه، مهارت هاي فيزيكي به دست مياره، تخيلش قوي تر ميشه، قوانين جهان رو به بهترين نحو مي اموزه.
کودک با بازی کردن خودش و ديگران رو بيشتر ميشناسه، رابطه رو مي اموزه و ارتباط رو ياد ميگيره و تنها با يادگيري اين ارتباطات ميتونه از بند خودش رها بشه، همكاري رو باد ميگيره، صبر و استفاده از فرصتها رو ياد ميگيره. می توان همه چیز رو با بازی به کودک آموخت
@nooredideh
پدر و مادر که باشی مدام دلت می لرزد،
قلبت در جایی بیرون از بدن می تپد،
عشق را با تمام وجودت حس می کنی،
قوی تر می شوی
مهربان تر می شوی
تکیه گاه تر می شوی.
#کانال_تربیتی_نوردیده👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
اطلاعات زیاد به بچه ها ندهید یک بار در یکی از شهرستان ها دعوتم کردند برای برنامه ای که بهزیستی آن ش
💠 آزار جنسي :
ممكن است بچه ها مورد آزار جنسي قرار بگيرند. اگر كودكي مورد اين آزار قرار گرفت مهمترين كار حمايت كامل از او است. مطلقاً در مورد او اعمال خشونت نكنيد. بچه ها را نبايد به خاطر سوء استفاده ي جنسي مجازات هاي شديد كرد و مطلقاً نبايد ترس و وحشت ايجاد كرد حتي بايد چند برابر بيشتر از او حمايت كرد تا به امنيت برسد.
بچه هايي كه آزار جنسي ديده اند و دچار خشونت والدين مي شوند، در آينده خود طعمه هايي مي شوند كه مورد حمله قرار خواند گرفت. اگر كودكي مورد آزار جنسي قرار گرفت بدون خشونت بايد از او حمايت شود تا ترميم شود حتي به روانپزشك مراجعه شود تا دستورالعمل داشته باشيم كه آثار سوء آن در طول زمان ترميم شود.در اين مواقع بايد حمايت تام و كمال كنيم تا اعتماد كودك به والدين حفظ و حتي تشديد شود.
بايد حواسمان به فرزندمان باشد و مراقبت آگاهانه از آن ها داشته باشيم. بچه ها را به حال خودشون رها نكنيم. در مهماني يا پارك و هر جاي ديگر بايد هر لحظه بدانيم كودك ما كجاست؟ چه اتفاقي دارد مي افتد؟
حتي اگر چند كودك در اتاق با هم باشند بايد مراقبت آگاهانه داشته باشيم. نه مراقبت پليسي و كارآگاه بازي،اين گونه مراقبت منجر به عدم اعتماد مي شود. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت25}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
برخی کلمات "دکمه لجبازی کودک" را روشن می کنند...
- نکن
- بیا بشین
- مگه نگفتم دست نزن
- باز رفتی سر کمد
- چند بار باید بگم
- خراب میشه ها
بجای جملات منفی و محرک بالا از جملات مثبت استفاده کنیم مثلا واي بيا بينيم تو يخچال چي داريم يا
جملات و یا حرکاتی که موجب خنداندن کودک و عوض کردن حال و هوای او می شود و ناخودآگاه حواس کودک از موضوع لجبازی پرت می شود
بهتره بدونین که احساسات کودک دوساله روی خوابش تاثیر میذاره! دنیای واقعی کودک دو ساله بیشتر از این که یک دنیای منطقی باشه یک دنیای هیجانانگیز است و همین باعث میشه نسبت به اطراف بیتفاوت نباشه و برای خوابیدن مقاومت کنه.
کودک دوساله دوست داره از موقعیتها یا تغییرات زندگی شما سردر بیاره، از نظر اون در دنیا هر اتفاقی که بیوفته بخاطر اونه! مثلاً اگر مامان و بابا دعوا کنن فکر میکنه اون مقصره و همین فکر میتونه خوابش رو بهم بریزه. یا گم شدن عروسکش ممکنه اون رو نیمههای شب از خواب بیدار کنه.
کودک دوساله شما نمیتونه دنیا رو از دید شما ببینه. گاهی نصف شب شما رو صدا میکنه و انتظار داره شما پیشش برین، اون متوجه این نیست که ممکنه با این کارش شما رو از خواب بیدار کنه. اون فقط میدونه که شما رو میخواد، همین!
کودک دو ساله مثل یک نوجوان از مرحلهی رشدی خاصی میگذره که در اون خواستههاش برای خودش قابل کنترل نیست.
منبع: کتاب راههای درمان بیخوابی نوزادان و کودکان نوپا به زبان آدمیزاد.
@nooredideh
بازی والدین و کودک یعنی؛
بازی کودکِ درون والدین با فرزند بیرون
آزاد کردن کودک درون یعنی ...
آزادی از احساس نگرانی، احساس خشم، احساس نا امیدی و آزادی از هر احساس ناخوشایند دیگر ...
بچه ها به زندگی ما می آیند تا با آنها کودک درون و کودک گمشده ی خودمان را پیدا کنیم و معصومانه، پرنشاط و سرخوش با بچه ها بازی کنیم
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
💠 آزار جنسي : ممكن است بچه ها مورد آزار جنسي قرار بگيرند. اگر كودكي مورد اين آزار قرار گرفت مهمترين
💠 اطلاعات زود هنگام جنسي
در حال حاضر در بيشتر خانواده ها ماهواره هست و يا از جاهاي ديگه مي شنوند و بعضي صحنه ها كه يك كودك نبايد ببيند را مي بينند و دچار وحشت مي شوند. مواردي داشتيم كه والدين بي مبالاتي كرده اند و يا تلويزيون در دسترس بوده و كودك ديده و دچار وحشت شده تا جايي كه به روانپزشك نياز بوده.
اطلاعات زود هنگام جنسي كودك را ناامن مي كند. فكر نكنيد كه خوبست كه كودك همه چيز را بداند. قبول دارم كه بچه ها در هر سن، مناسب سن خودشان بايد اطلاعاتي راجع به اين موضوع داشته باشند ولي اين اطلاعات بايد به موقع و صحيح باشد.
دانش مان را بالا ببريم و اطلاعات زودهنگام به بچه ها ندهيم. بعضي از والدين به خصوص پدرها عقيده دارند همه چيز را بايد به بچه ها ياد داد، خير همه چيز را در هر زمان و در هرجا نبايد به بچه گفت و ياد داد بلكه بايد كارشناسي شود.
#بهداشت_جنسی {قسمت26}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هرگز به دلیل نق نق یا عصبانیت کودک تسلیم خواسته های غیرمنطقی او نشوید.
زیرا با این کار، کودک تا بزرگسالی این شیوه را برای دستیابی به همه خواسته های غیرمعقول به کار میگیرد.
به او بیاموزید رسیدن به بعضی خواسته ها نیازمند صبوری است.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
- پژوهشی از سوی دانشگاه هاروارد که ۷۰ سال طول کشید!
- پژوهش روی ۴۵۴ نفر از کودکی
👈 کار کردن کودکان در خانه چه نقشی در ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
امروز به فرزندانمان میگوییم: «همهچیز ممکن است.»
همهچیز از وجود بیکرانی نشأت میگیرد. خدا در دل هر کودکی هست و او را به این منشأ وصل میکند.
این باور را باید در کودک تشویق کرد که در زندگی، همهچیز ممکن است.
همه میتوانند با خداوند در درون خود که بذر فرصتهاست، تماس حاصل کنند.
هر روز، فرصتی است تا این بذر را آبیاری کنیم و شاهد رشد آن باشیم.
در درون هرکس، بذر خلاقیتی هست که میتواند در همهجهت رشد کند. هیچچیز جز خودمان، ما را محدود نمیکند زیرا حقیقیترین جنبهی وجود هر شخص، توانایی نامحدود اوست.
قلب خود را متوجه تمام چیزی کن که میتوانی باشی. درون قلب تو همهچیز ممکن است.
اگر قلب تو پاک باشد، میتوانی آنچه را که میخواهی، بهسوی خود جذب کنی.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
کودکان ساکت و ساکن؛ حتی وقتی به ساکن بودن عادت میکنند، باز هم درون ناآرامی دارند.
رابطۀ کودک و فعالیت جسمی مثل رابطۀ مادر و فرزند است. وقتی به زور مادر را از فرزند جدا میکنید، با هیچ چیز دیگری نمیتوانید آرامشی را که مادر از کودک میگرفت به او برگردانید. این مادر، همیشه ناآرام است؛ حتی اگر نمایشِ آرامش را بازی کند.
شما فکر میکنید این مادر نسبت به کسی که فرزندش را به او برگرداند چه حسی دارد؟ پس بیایید فرزند کودکانمان را به آنها برگردانیم.(یعنی همان تحرک، هیجان، و... )
[کتاب منِ دیگرِ ما]
استاد عباسی ولدی
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طبیبم میشی حالا که بیمارم😥
@nooredideh
تکنیک های لازم برای کنترل پرخاشگری در محیط خانواده
🔹1- صمیمیت. صمیمیت در خانواده امری لازم و ضروری است زیرا سهم مهمی در کاهش خشونت در خانواده دارد. بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز به این دلیل است که صمیمیت بین طرفین وجود ندارد. صمیمیت هنگامی افزایش می یابد که افراد خانواده در امور زندگی با یکدیگر مشارکت داشته باشند، همچنین اعتماد و اطمینان در مشارکت بین اعضای خانواده باعث صمیمیت می شود.
🔹2- تأمل و سکوت. یکی از بهترین راه های کنترل خشونت در خانواده، کنترل رفتار خویشتن در مواقعی است که یکی از اعضای خانواده به تحریک دیگری بپردازد. بهترین شگرد در این هنگام آن است که دیگران سکوت اختیار کنند تا آن فرد هم آرامش پیدا کند. سپس در یک فرصت مناسب با هم به بحث و بررسی برسند.
🔹3- تخلیه. یعنی اینکه به طور مستقیم جواب خشونت را ندهیم. تحقیقات جدید نشان داده که پرخاشگری ملاکی و حتی فیزیکی علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمی دهد باعث افزایش آن نیز می شود.
🔹4- مدل پرخاشگری غیرپرخاشگرانه «قدم زدن و ...». تحقیقات نشان داده که افراد عادی که پرخاشگری خود را بدون رفتار پرخاشگرانه بروز داده ند بعد از این کار سطح کمتری از پرخاشگری را داشته اند ولی به طور کل این روش هم زیاد مؤثر نیست.
🔹5- تنبیه. در طول تاریخ یکی از وسایل اجتماعی برای کم کردن میزان خشونت تنبیه بوده است که توسط آن جلوی تجاوز، خشونت و دیگر رفتارهای پرخاشگرانه را می گرفتند. ولی در حال حاضر علما معتقدند که تنبیه به طور موقت جلوی خشونت را میگیرد و برعکس در طولانی دت به طور مستقیم باعث تقویت آن می شود.
🔹6- صحبت کردن در مورد مشکل. بهترین روش برای کاهش پرخاشگری صحبت کردن در مورد آن است. این تکنیک به طور عملی است، یعنی هنگامیکه پرخاشگری به حد اعلای خود می رسد، یکی از طرفین سکوت اختیار می کند و سعی می کند قایله را ختم کند. ولی بعد از اینکه طرفین آرام شدند و مدتی نیز گذشت با خونسردی مطالب را با یکدیگر در میان می گذارند و آن را حل و فصل می نمایند.
#نوردیده👇
@nooredideh
مواظبت بیش از حد باعث ایجاد فرزندانی فاقد اعتماد به نفس میشود. اگر خواهان اطاعت مداوم بیچونوچرا از جانب فرزندمان باشیم، باعث پرورش کودکی خشمناک و یاغی خواهیم شد. و اگر زیاده از حد به فرزندمان اجازه بدهیم، به او میآموزیم که حق دارد بدون توجه به حقوق دیگران، هر چه میخواهد به دست آورد.
پدر میتواند فرزندش را که چهار دستوپا روی چمن در حال جست وجوست، زیر نظر بگیرد بیآنکه تمام مدت بغل دست او باشد.
مادر میتواند به فرزند 5/2 سالهاش اجازه دهد که هنگام راه رفتن در پارک، به یک گربه یا یک حیوان بی آزار، نزدیک شود.
بچهای 5ساله احتیاج دارد دوچرخه سواری را یاد بگیرد. حتی اگر در حین یادگیری چندین بار هم زمین بخورد.
هنگامی میتوانیم خودباوری را در فرزندمان شکل دهیم که ایمان و اعتمادمان را به او نشان داده و مطمئن باشیم که فرزندمان میتواند متناسب با سن و رشدش از عهده چالشها برآید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 3 چیز توی خونه ممنوعه!
@nooredideh
زماني كه فرزند شما ناراحت است و براي درد دل نزد شما ميآيد، ممكن است به عنوان مثال بگويد :
- از معلمم متنفرم
- از خاله بدم مياد
- بابا رو دوست ندارم
- ديگه خونه مادر بزرگ نميام
- از خواهرم يا برادرم بدم مياد
و .....
در چنين شرايطي :
🔸نصيحت نكنيد
🔸حالت دفاعي به خود نگيريد
🔸سعي نكنيد فرزندتان را متقاعد كنيد كه اشتباه ميكند
🔸سعي نكنيد نظر او را عوض كنيد
🔸سعي نكنيد در حمايت از ديگران صحبت كنيد
در چنين مواردي:
🔅شنونده خوبي باشيد،
🔅احساسش را تایید كنيد
🔅سعی کنید علتش را متوجه شوید تا بهتر بتوانید به او کمک کنید.
👈با اين روش هم هوش هيجاني فرزندتان را بالا ميبريد هم فرزندتان به شما اعتماد ميكند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
کودکان اوقات فراغت، انرژی بسیار و ذهنی خلاق و آزاد دارند. این موارد مهمترین علتهای آموزشپذیری کودکان است که اگر از آن استفاده شود، آینده درخشانی برای او رقم میخورد.
@nooredideh
فرزندانه
بچهها بیاندازه نیازمند تایید و تحسین هستند. اگر این تحسینها را از طرف خانواده دریافت نکنند، موجب میشود از طرف هر کس دیگری تحسینی را دریافت کنند، دل به او سپارند. بچهها باید آنقدر از مامان و بابا بابت خوبیهایشان تحسین دریافت کنند، تا اشباع شوند. ممکن است سوال ایجاد شود که آیا این کار بچهها را لوس نمیکند؟! بین بچه لوس و عزیز تفاوت وجود دارد. در صورتی بچه لوس میشود که در مقابل اشتباهاتش سکوت شود. یعنی وقتی اشتباهی انجام دهد، پدر و مادر بگویند، بچه است دیگر! این غلط است. در مقابل اشتباه بچه لازم است برخورد مناسب صورت گیرد تا تنبه در او ایجاد شود. بچه لوس هنگام اشتباههایش هم متنبه نمیشود! اما بچههای عزیز وقتی کار خوب میکنند تحسین میشوند، ولی وقتی کار بدی میکنند، اولا کارهای خوبشان به آنها یادآوری میشود، و بعد برای کارهای بدشان به آنها کمک میشود تا آن را اصلاح کنند. یعنی پدر و مادر، موقع اشتباه، مچ بچه را نمیگیرند، بلکه دستش را میگیرند و کمک میکنند تا اشتباهاتش را اصلاح کند.
✍️روزمرِگی_من_و_مامان
🧕https://eitaa.com/joinchat/444596224C4175a724eb
🌼
امام صادق (عليه السلام):
سه چيز براى فرزند بر عهده پدر است:
🔻 مادر خوب براى او برگزيدن،
🔻 نام نيک بر او نهادن،
🔻و تلاش فراوان در تربيت او نمودن!
📚 تحف العقول، ص 322
Join @nooredideh
ادیسون از حاصل درآمدهایش یک کارخانه تأسیس کرد که به مبلغ اندکی آن را بیمه کرد و بعد از چند سال بیمه را هم تمدید نکرد. این داستان از طرف پسرش نقل می شود که یک روز به او خبر دادند که کارخانه ی پدرت آتش گرفته، گفت سریع خودم را رساندم و دیدم شعله های آتش تا آسمان رفته و آتش نشانی هم توان خاموش کردن آن را ندارد، با نگرانی دنبال پدرم گشتم دیدم که روی یک صندلی نشسته و از دور به شعله ها نگاه می کند، بغض گلویم را گرفت و رفت سمت پدر و دستم روی شانه اش گذاشتم، تا من را دید گفت: تویی بدو برو مادرت را بیاور ببین چه شعله های زیبایی درست شده او دیدن شعله ی آتش را خیلی دوست دارد زود بیاورش که بعداً ممکن است همچین فرصتی پیدا نکند.
عظمت روح را می بینید؟ سال بعدش ادیسون گرامافون را اختراع کرد و سال بعدش نیز فوت کرد.این خصوصیت یک انسان خلاق است. یعنی در هر لحظه خلاقیت می بیند، شعله های آتش زندگی اش را می سوزاند ولی او در آن ها زیبایی می بیند. درسته این حالات و خصوصیات با نگاه ما خیلی فاصله دارد.
[مباحث کودک متعادل ]
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماشالله به این شیر بچههای شیعه...
شیعیان بچههاشون از برخی حاکمان عرب حماسیترن💪
نگاش کنید
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
‼️فرزندتان را با هیچ کس مقایسه نکنید.
یکی از بدترین کارهای ممکن این است که آثار خلاقانه او را با خواهر یا برادر یا دوستانش مقایسه کنید و به او سرکوفت بزنید.
هیچ گاه از جملاتی مانند «تو هیچ وقت نمی توانی مثل خواهرت داستان های خوبی تعریف کنی» یا «چرا سعی نمی کنی مثل برادرت نقاشی های زیبایی بکشی؟» استفاده نکنید. این کار به معنای واقعی خلاقیت را در وجود کودکان نابود می کند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
💠 اطلاعات زود هنگام جنسي در حال حاضر در بيشتر خانواده ها ماهواره هست و يا از جاهاي ديگه مي شنوند
نشست تربیت
كلمه ي تربيت را كه مي شنويد چه چيزهايي به ذهنتان خطور مي كند؟
حاضرين: بكن و نكن، چهارچوب، قانون، مجازات و تنبيه. استاد: حالا من هر وقت اين كلمه را مي شنوم نميدونم چرا "كتك"به ذهنم مي آيد.
تربيت هيچ كدام اين ها نيست بلكه تربيت يعني پرورش، از ريشه ي رب و مربي مي آيد. پرورش در درون خودش زايش و رشد و رويش و شكوفايي دارد. در حالي كه تربيت از نظر ما يعني شكل دادن. اين كار را بكن و آن كار را نكن تربيت نيست بلكه مانع تربيت است. همان طور كه قبلاً گفتيم 4 عامل مانع تربيت هستند: نظم، نظافت، آموزش و تربيت. برداشت هاي اشتباه و نادرست ما از اين 4 عامل باعث بهم خوردن تعادل كودك مي شود.
ما تربيت را هم مثل نظم ايستا مي بينيم، شكل دادن و تراشيدن مي بينيم، در حالي كه تربيت، پرورش است. چرا ما اين نگاه را به تربيت داريم؟ و مي گوييم تربيت يعني پرورش؟ به دليل سنت هايي كه داشتيم. تربيت بر پايه ي سنت و فرهنگ است. پس اول فرهنگ را با هم بررسي مي كنيم. به نظر شما فرهنگ يعني چي؟ فرهنگ يك كلمه ي فارسي است كه از فره مي آيد و به معني شكوه و جلال و فر و شوكت است. فرهنگ يك ملت شكوه و جلال آن ملت است. فرهنگ نقطه ي اوج يك جامعه است. فرهنگ روشن كننده ي فضاي زندگي ما است و يك نقطه ي اوجي است كه انسان در هر جامعه اي بايد به آن برسد. نوري است كه از بالا مي تابد و مسير را روشن مي كند. (ادامه دارد... )
#تربیت {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh 👈کانال تربیتی نوردیده