امروز به فرزندانمان میگوییم: «همهچیز ممکن است.»
همهچیز از وجود بیکرانی نشأت میگیرد. خدا در دل هر کودکی هست و او را به این منشأ وصل میکند.
این باور را باید در کودک تشویق کرد که در زندگی، همهچیز ممکن است.
همه میتوانند با خداوند در درون خود که بذر فرصتهاست، تماس حاصل کنند.
هر روز، فرصتی است تا این بذر را آبیاری کنیم و شاهد رشد آن باشیم.
در درون هرکس، بذر خلاقیتی هست که میتواند در همهجهت رشد کند. هیچچیز جز خودمان، ما را محدود نمیکند زیرا حقیقیترین جنبهی وجود هر شخص، توانایی نامحدود اوست.
قلب خود را متوجه تمام چیزی کن که میتوانی باشی. درون قلب تو همهچیز ممکن است.
اگر قلب تو پاک باشد، میتوانی آنچه را که میخواهی، بهسوی خود جذب کنی.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
کودکان ساکت و ساکن؛ حتی وقتی به ساکن بودن عادت میکنند، باز هم درون ناآرامی دارند.
رابطۀ کودک و فعالیت جسمی مثل رابطۀ مادر و فرزند است. وقتی به زور مادر را از فرزند جدا میکنید، با هیچ چیز دیگری نمیتوانید آرامشی را که مادر از کودک میگرفت به او برگردانید. این مادر، همیشه ناآرام است؛ حتی اگر نمایشِ آرامش را بازی کند.
شما فکر میکنید این مادر نسبت به کسی که فرزندش را به او برگرداند چه حسی دارد؟ پس بیایید فرزند کودکانمان را به آنها برگردانیم.(یعنی همان تحرک، هیجان، و... )
[کتاب منِ دیگرِ ما]
استاد عباسی ولدی
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طبیبم میشی حالا که بیمارم😥
@nooredideh
تکنیک های لازم برای کنترل پرخاشگری در محیط خانواده
🔹1- صمیمیت. صمیمیت در خانواده امری لازم و ضروری است زیرا سهم مهمی در کاهش خشونت در خانواده دارد. بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز به این دلیل است که صمیمیت بین طرفین وجود ندارد. صمیمیت هنگامی افزایش می یابد که افراد خانواده در امور زندگی با یکدیگر مشارکت داشته باشند، همچنین اعتماد و اطمینان در مشارکت بین اعضای خانواده باعث صمیمیت می شود.
🔹2- تأمل و سکوت. یکی از بهترین راه های کنترل خشونت در خانواده، کنترل رفتار خویشتن در مواقعی است که یکی از اعضای خانواده به تحریک دیگری بپردازد. بهترین شگرد در این هنگام آن است که دیگران سکوت اختیار کنند تا آن فرد هم آرامش پیدا کند. سپس در یک فرصت مناسب با هم به بحث و بررسی برسند.
🔹3- تخلیه. یعنی اینکه به طور مستقیم جواب خشونت را ندهیم. تحقیقات جدید نشان داده که پرخاشگری ملاکی و حتی فیزیکی علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمی دهد باعث افزایش آن نیز می شود.
🔹4- مدل پرخاشگری غیرپرخاشگرانه «قدم زدن و ...». تحقیقات نشان داده که افراد عادی که پرخاشگری خود را بدون رفتار پرخاشگرانه بروز داده ند بعد از این کار سطح کمتری از پرخاشگری را داشته اند ولی به طور کل این روش هم زیاد مؤثر نیست.
🔹5- تنبیه. در طول تاریخ یکی از وسایل اجتماعی برای کم کردن میزان خشونت تنبیه بوده است که توسط آن جلوی تجاوز، خشونت و دیگر رفتارهای پرخاشگرانه را می گرفتند. ولی در حال حاضر علما معتقدند که تنبیه به طور موقت جلوی خشونت را میگیرد و برعکس در طولانی دت به طور مستقیم باعث تقویت آن می شود.
🔹6- صحبت کردن در مورد مشکل. بهترین روش برای کاهش پرخاشگری صحبت کردن در مورد آن است. این تکنیک به طور عملی است، یعنی هنگامیکه پرخاشگری به حد اعلای خود می رسد، یکی از طرفین سکوت اختیار می کند و سعی می کند قایله را ختم کند. ولی بعد از اینکه طرفین آرام شدند و مدتی نیز گذشت با خونسردی مطالب را با یکدیگر در میان می گذارند و آن را حل و فصل می نمایند.
#نوردیده👇
@nooredideh
مواظبت بیش از حد باعث ایجاد فرزندانی فاقد اعتماد به نفس میشود. اگر خواهان اطاعت مداوم بیچونوچرا از جانب فرزندمان باشیم، باعث پرورش کودکی خشمناک و یاغی خواهیم شد. و اگر زیاده از حد به فرزندمان اجازه بدهیم، به او میآموزیم که حق دارد بدون توجه به حقوق دیگران، هر چه میخواهد به دست آورد.
پدر میتواند فرزندش را که چهار دستوپا روی چمن در حال جست وجوست، زیر نظر بگیرد بیآنکه تمام مدت بغل دست او باشد.
مادر میتواند به فرزند 5/2 سالهاش اجازه دهد که هنگام راه رفتن در پارک، به یک گربه یا یک حیوان بی آزار، نزدیک شود.
بچهای 5ساله احتیاج دارد دوچرخه سواری را یاد بگیرد. حتی اگر در حین یادگیری چندین بار هم زمین بخورد.
هنگامی میتوانیم خودباوری را در فرزندمان شکل دهیم که ایمان و اعتمادمان را به او نشان داده و مطمئن باشیم که فرزندمان میتواند متناسب با سن و رشدش از عهده چالشها برآید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 3 چیز توی خونه ممنوعه!
@nooredideh
زماني كه فرزند شما ناراحت است و براي درد دل نزد شما ميآيد، ممكن است به عنوان مثال بگويد :
- از معلمم متنفرم
- از خاله بدم مياد
- بابا رو دوست ندارم
- ديگه خونه مادر بزرگ نميام
- از خواهرم يا برادرم بدم مياد
و .....
در چنين شرايطي :
🔸نصيحت نكنيد
🔸حالت دفاعي به خود نگيريد
🔸سعي نكنيد فرزندتان را متقاعد كنيد كه اشتباه ميكند
🔸سعي نكنيد نظر او را عوض كنيد
🔸سعي نكنيد در حمايت از ديگران صحبت كنيد
در چنين مواردي:
🔅شنونده خوبي باشيد،
🔅احساسش را تایید كنيد
🔅سعی کنید علتش را متوجه شوید تا بهتر بتوانید به او کمک کنید.
👈با اين روش هم هوش هيجاني فرزندتان را بالا ميبريد هم فرزندتان به شما اعتماد ميكند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
کودکان اوقات فراغت، انرژی بسیار و ذهنی خلاق و آزاد دارند. این موارد مهمترین علتهای آموزشپذیری کودکان است که اگر از آن استفاده شود، آینده درخشانی برای او رقم میخورد.
@nooredideh
فرزندانه
بچهها بیاندازه نیازمند تایید و تحسین هستند. اگر این تحسینها را از طرف خانواده دریافت نکنند، موجب میشود از طرف هر کس دیگری تحسینی را دریافت کنند، دل به او سپارند. بچهها باید آنقدر از مامان و بابا بابت خوبیهایشان تحسین دریافت کنند، تا اشباع شوند. ممکن است سوال ایجاد شود که آیا این کار بچهها را لوس نمیکند؟! بین بچه لوس و عزیز تفاوت وجود دارد. در صورتی بچه لوس میشود که در مقابل اشتباهاتش سکوت شود. یعنی وقتی اشتباهی انجام دهد، پدر و مادر بگویند، بچه است دیگر! این غلط است. در مقابل اشتباه بچه لازم است برخورد مناسب صورت گیرد تا تنبه در او ایجاد شود. بچه لوس هنگام اشتباههایش هم متنبه نمیشود! اما بچههای عزیز وقتی کار خوب میکنند تحسین میشوند، ولی وقتی کار بدی میکنند، اولا کارهای خوبشان به آنها یادآوری میشود، و بعد برای کارهای بدشان به آنها کمک میشود تا آن را اصلاح کنند. یعنی پدر و مادر، موقع اشتباه، مچ بچه را نمیگیرند، بلکه دستش را میگیرند و کمک میکنند تا اشتباهاتش را اصلاح کند.
✍️روزمرِگی_من_و_مامان
🧕https://eitaa.com/joinchat/444596224C4175a724eb
🌼
امام صادق (عليه السلام):
سه چيز براى فرزند بر عهده پدر است:
🔻 مادر خوب براى او برگزيدن،
🔻 نام نيک بر او نهادن،
🔻و تلاش فراوان در تربيت او نمودن!
📚 تحف العقول، ص 322
Join @nooredideh
ادیسون از حاصل درآمدهایش یک کارخانه تأسیس کرد که به مبلغ اندکی آن را بیمه کرد و بعد از چند سال بیمه را هم تمدید نکرد. این داستان از طرف پسرش نقل می شود که یک روز به او خبر دادند که کارخانه ی پدرت آتش گرفته، گفت سریع خودم را رساندم و دیدم شعله های آتش تا آسمان رفته و آتش نشانی هم توان خاموش کردن آن را ندارد، با نگرانی دنبال پدرم گشتم دیدم که روی یک صندلی نشسته و از دور به شعله ها نگاه می کند، بغض گلویم را گرفت و رفت سمت پدر و دستم روی شانه اش گذاشتم، تا من را دید گفت: تویی بدو برو مادرت را بیاور ببین چه شعله های زیبایی درست شده او دیدن شعله ی آتش را خیلی دوست دارد زود بیاورش که بعداً ممکن است همچین فرصتی پیدا نکند.
عظمت روح را می بینید؟ سال بعدش ادیسون گرامافون را اختراع کرد و سال بعدش نیز فوت کرد.این خصوصیت یک انسان خلاق است. یعنی در هر لحظه خلاقیت می بیند، شعله های آتش زندگی اش را می سوزاند ولی او در آن ها زیبایی می بیند. درسته این حالات و خصوصیات با نگاه ما خیلی فاصله دارد.
[مباحث کودک متعادل ]
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماشالله به این شیر بچههای شیعه...
شیعیان بچههاشون از برخی حاکمان عرب حماسیترن💪
نگاش کنید
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
‼️فرزندتان را با هیچ کس مقایسه نکنید.
یکی از بدترین کارهای ممکن این است که آثار خلاقانه او را با خواهر یا برادر یا دوستانش مقایسه کنید و به او سرکوفت بزنید.
هیچ گاه از جملاتی مانند «تو هیچ وقت نمی توانی مثل خواهرت داستان های خوبی تعریف کنی» یا «چرا سعی نمی کنی مثل برادرت نقاشی های زیبایی بکشی؟» استفاده نکنید. این کار به معنای واقعی خلاقیت را در وجود کودکان نابود می کند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
💠 اطلاعات زود هنگام جنسي در حال حاضر در بيشتر خانواده ها ماهواره هست و يا از جاهاي ديگه مي شنوند
نشست تربیت
كلمه ي تربيت را كه مي شنويد چه چيزهايي به ذهنتان خطور مي كند؟
حاضرين: بكن و نكن، چهارچوب، قانون، مجازات و تنبيه. استاد: حالا من هر وقت اين كلمه را مي شنوم نميدونم چرا "كتك"به ذهنم مي آيد.
تربيت هيچ كدام اين ها نيست بلكه تربيت يعني پرورش، از ريشه ي رب و مربي مي آيد. پرورش در درون خودش زايش و رشد و رويش و شكوفايي دارد. در حالي كه تربيت از نظر ما يعني شكل دادن. اين كار را بكن و آن كار را نكن تربيت نيست بلكه مانع تربيت است. همان طور كه قبلاً گفتيم 4 عامل مانع تربيت هستند: نظم، نظافت، آموزش و تربيت. برداشت هاي اشتباه و نادرست ما از اين 4 عامل باعث بهم خوردن تعادل كودك مي شود.
ما تربيت را هم مثل نظم ايستا مي بينيم، شكل دادن و تراشيدن مي بينيم، در حالي كه تربيت، پرورش است. چرا ما اين نگاه را به تربيت داريم؟ و مي گوييم تربيت يعني پرورش؟ به دليل سنت هايي كه داشتيم. تربيت بر پايه ي سنت و فرهنگ است. پس اول فرهنگ را با هم بررسي مي كنيم. به نظر شما فرهنگ يعني چي؟ فرهنگ يك كلمه ي فارسي است كه از فره مي آيد و به معني شكوه و جلال و فر و شوكت است. فرهنگ يك ملت شكوه و جلال آن ملت است. فرهنگ نقطه ي اوج يك جامعه است. فرهنگ روشن كننده ي فضاي زندگي ما است و يك نقطه ي اوجي است كه انسان در هر جامعه اي بايد به آن برسد. نوري است كه از بالا مي تابد و مسير را روشن مي كند. (ادامه دارد... )
#تربیت {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh 👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از جاهایی که دروغ گفتن مشکلی نداره همینجور جاهاس
گاهی اوقات باید اینطوری رابطه بین دونفرو اصلاح کرد. قدر خانوادهتون رو بدونید. قدر مادرپدر قدر بچههاتون رو بدونید.
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️خانمی بچهشو آورده مسجد.
بچه گریهاش گرفته مجلسِ حاجآقا را ریخته به هم...
واکنش حاجآقا را ببینید چه میگه به خانوم👌👌
🔹قابل توجه امام جماعت ها و هیئت امنای مساجد و خادمین مساجد و مسئولین فرهنگی
@nooredideh
💠آثار آزادی کودک: ایجاد رابطه عاطفی بین کودک و والدین
🔹محبت و رابطه عاطفی با فرزند، از دلایل آزادی دادن به اوست. در فرهنگ آزادیبخشی، باید اعتقاد ویژهای برای جایگاه آزادی در تربیت کودک داشت. پدر و مادر باید از این آزادی دادن لذت ببرند و حوصله به خرج بدهند و هیچگاه نباید با کمترین کار اشتباهی، او را سرزنش کنند.
🔸فایده آزادی دادن، فقط در ایجاد رابطه عاطفی خلاصه نمیشود. کودکی که مورد محبت پدر و مادر قرار میگیرد، روحیه تبعیت کردن از والدین را نیز یاد میگیرد؛ چراکه با این رابطه عاطفی، دوست داشتن والدین روزبهروز در دلش بیشتر میشود .
✅این حرفشنوی هنگام محدود کردن کودک در مناطق ممنوعه (کارهای خطرناک و زشت)، به شدت به والدین کمک میکند. در واقع آنها نیازمند این تبعیت هستند؛ زیرا اگر این حرفشنوی و تبعیت نباشد، به مشکلاتی چون آسیب دیدن کودکشان بر خواهند خورد که در نتیجه باعث ایجاد فاصله و لجبازی کودک میشود.
@nooredideh
📱آرامکردن کودکان با موبایل به ضرر سلامتشان است❌
آرامکردن یک کودک ناراحت و ناآرام میتواند غیرممکن به نظر برسد. برخی از #والدین برای آرام کردن کودک و پرت شدن حواس کودک به فناوری روی میآورند.
اما آیا دادن گوشی هوشمند یا تبلت به کودک راهحل مناسبی است؟
یک مطالعه نشان میدهد که با اینکه تلفنهای هوشمند و تبلتها ممکن است به آرامکردن کودکان در کوتاهمدت کمک کنند، اما میتوانند فرصتهای تمرین مهارتهای مقابله هیجانی را برای آنها کاهش دهند.
@nooredideh
با اشتباه بچه ها چه کنیم؟
بچه با پول گم کردن یاد میگیره که چطور پول گم نکنه. مثلا با بچه به پاساژ رفتین دوهزار بدین دستش بستنی بخره. هی بهش نگین "پولتو بده من گم نکنی" "پولتو بده من بزارم تو قلکت برات قایم کنم..."
کودک وقتی رسید به بستنی فروشی دست کرد تو جیبش و دید که پولش نیست، اینجا میفهمه گم کردن یعنی چی. میفهمه...
بهش نگین "صد دفعه گفتم پولتو بذار جیبت گم نشه" اینا توهین وتحقیره. اگر توهین و تحقیرش کنین تو سن نوجوانی باهاتون لجبازی میکنه. بستنی را نخرید بذارین گریشو بکنه. دفعه بعد پول بهش بدین بگین بخر.
ما یک شرایط را بارها برای کودک تکرار میکنیم تا او انتخاب کردن را یاد بگیره . شما فقط راهنمایی کنید بذارین فرزندتان خودش انتخاب کنه
Join @nooredideh
وقتی فرزندتان آشفته می شود پریشانی اش را کوچک نشمارید.
❌ چیزی نشده که اینقدر ناراحت شدی.
به جای آن صراحتا نظرتان را در مورد احساسات او بیان کنید.
✅ حق میدم بهت وقتی یه مدت طولانی روی این بازی کار کزدی و آن طور که دلت میخواست از آب در نیومد.
وقتی ناکامی کودک درک شود، سادهتر زا آن مشکل کنار می آید.
کانال تربیتی نوردیده
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
نشست تربیت كلمه ي تربيت را كه مي شنويد چه چيزهايي به ذهنتان خطور مي كند؟ حاضرين: بكن و نكن، چهارچوب
در جامعه ما ميگيم كه فرهنگ ما خراب شده، يا ميگيم فرهنگ مردم آزاري و غيره، اين كاملاً اشتباه است فرهنگ هيچ وقت آلوده نمي شود بلكه هميشه در اوج است. آن چيزي كه خراب و آلوده مي شود،"هنجار" است يعني برداشت اشتباه از فرهنگ.
فرهنگ يك جامعه فر و شكوهي است كه آن جامعه دارد و آن را هدايت مي كند كه ما در ايران مي گوييم فره ايزدي. فرهنگ همان اصل و اصول يك جامعه است. اصل يك نقطه ي اوج است و مقدس است. مقدس يعني پاك ترين، منزه. بنابراين فرهنگ آلوده و خراب نمي شود.
مشكل ما اين است كه فرهنگ خودمان را نمي شناسيم. فرهنگ هميشه زنده است. اگر به دنبال كودك آرزو هايمان هستيم بايد بچه هايي تربيت كنيم كه با فرهنگ باشند. با فرهنگي اين نيست كه كتاب زياد بخوانند بلكه بايد فره و شوكت داشته باشند، شكوه و جلال و عظمت پيدا كنند و در مسير عظمت حركت كنند.
در يك جامعه اصل و اصول يك نقطه ي مقدس است كه اصلاً قابل تغيير نيستند. يكي از نقاط برجسته ي فرهنگ ايراني، يكتاپرستي است. ايرانيان در زمان هاي خيلي قبل از اسلام هم هيچ وقت دوگانه پرست يا بت پرست و غيره نبودند و ما در ايران برده داري نداشتيم به همين دليل جنگ برده ها نيز نداشتيم اما در يونان باستان برده داري و جنگ برده ها مرسوم بوده است همان جنگ گلادياتورها كه الآن در ادامه ان مسابقات فوتبال را داريم. گلادياتورها به ميدان مي آمدند و مي جنگيدند تا مردم را شاد كنند منتهي امروزه در فوتبال انساني تر شده و ديگه همديگر را نمي كشند فقط همچين مي زنند كه طرف ديگر نتواند بلند شود.
به همين دليل است كه شخصاً معتقدم ما هرگز در فوتبال موفق نمي شويم چون اصلاً ريشه ي برده داري در فرهنگ ما وجود ندارد ما ريشه ي جنگ گلادياتورها نداريم و اين نقطه ي برجسته ي فرهنگ ما است. (ادامه دارد... )
#تربیت {قسمت2}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
به نظرتون در گفتگو با فرزندانمان کدام زبان موثر تر است؟
زبان کنترل بیرونی:
اتاقت مثل خوک دونیه. یا همین الان میری تمیزش میکنی یا آخر هفته از ماشین خبری نیست.
یا زبان تئوری انتخاب:
ببین دیگه برای من کار به جایی رسیده که تمام چیزی که اَزَت میخوام اینه که درِ اتاقت رو بسته نگه داری. اما صادقانه بگم: دوست دارم اتاقت رو تمیز کنی. این وضعیت منو ناراحت میکنه. اگرمیخواهی من کمکت کنم بگو. خوشحال میشم کمکت کنم، اما دیگه اتاقت رو تمیز نمی کنم.
کمی فکر کنیم....
Join @nooredideh
کودکانی که با دیگر بچهها بازی میکنند، هویت خود را بهتر کشف میکنند.
آنها از طریق بازی کردن نقشهای متنوع بزرگسالان، مقررات اجتماعی و معیارهایی تنظیم کردن رفتار را میآموزند.
کودک باید یاد بگیرد که به قواعد بازی، حتی زمانی که دلش چیزی دیگری میخواهد پایبند باشد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
براي اينكه فرزند حرف شنويي داشته باشيد.
🔸 با او واضح و شفاف صحبت کنید .
🔸 به او بگویید که چه کاری می خواهید انجام دهد ؟
🔸 به او بیاموزید که چگونه آن کار را انجام دهد؟
مثلاً وقتی از فرزندتان می خواهید اطاقش را مرتب کند، طریقه ی انجام این کار را نیز برایش بازگو کنید:
👈 لطفا تختت را مرتب کن !
👈 لباسهای کثیف را داخل حمام و لباسهای تمیز را در کمد بگذار !
👈 اسباب بازیها را روی قفسه و کتابها را در جای خود قرار بده !
در این صورت کودک می داند از کجا و چطور شروع کند
وقتی او نداند که منظور شما چیست؟ نمیتواند فرمان شما را اجرا کند ، این امر باعث سوتفاهم شما شده و تصور میکنید که او لجبازی میکند و حرف گوش نمیکند .
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh