كودكي كه در كودكي آزاد نبوده در بزرگسالي با شك و ترديد روبرو ميشه. حس ميكنه وقتي من آنقدر بي ارزش و اشتباه كارم كه حتي در مورد زندگي خودم نميتونم تصميمي بگيرم پس بهتره كاري انجام ندم. بنابراين از هر موضوع تازه اي ميترسه، از شكست و اشتباه ميترسه، و تنها نظر مردم براش مهمه و در حقيقت از كار مي افته و دچار اضطراب و نگراني و وحشت چه در كودكي چه در بزرگسالي ميشه. يا كمال پرست ميشه يا ترجيح ميده كاري انجام نده.
كودكی که آزاد نیست عادت ميكنه خودشو انكار كنه نيازش رو انكار كنه و احساساتش رو نفي و انكار ميكنه و حس ميكنه در اين دنيا تك و تنهاست و كسي نيست كه او رو بخواد و تبديل ميشه به كسي كه ديگران ميخواهند.
كودك تبديل به چشم ميشه كه همه رو ميبينه جز خودش. از ديگران مراقبت ميكنه به خوشحاليه بقيه اهميت ميده اما به خودش نه. خواسته همه براش مهم جز خودش. پدر و مادري كه در چهارچوب امن به كودكشون ازادي نميدن در سه سالگي دچار اضطرابي عميق ميشه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
فعالیت های جسمی کودک باید حساب شده و براساس برنامه ریزی باشد در غیر این صورت، خستگی ممکن است موجب افت تحصیلی کودک شود .
به خصوص کودکانی که برنامه شلوغی دارند بیشتر شاهد این عارضه هستیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
. به هر میزان که به بچه ها کار بدهید و اجازه دهید که به شما کمک کنند، عزت نفس آن ها بالا خواهد رفت.
بچه ها را محتاج تأیید از بیرون بار نیاورید. این مسئله گریبانگیر خیلی از جوان هاي امروزي است به خصوص دختران و توجه از بیرون می خواهند. در روابط همسران هم همیشه خانم ها گله می کنند که همسرم به من توجه نمی کند! آقا هم می گوید: من توجه نمی کنم! پس تا دوازده نصف شب براي چه کسی کار می کنم؟! آقایون کار را توجه به خانم ها می دانند ولی خانم ها زبان دیگري براي توجه می خواهند در نتیجه بین شان مسئله پیدا می شود. در حالی که انسان تأیید را باید از درون بگیرد.
یک نکته اي که خیلی مهم است بحث بازي والدین با هم است. بازي همسران با هم مخرب است یا سازنده است؟ بازي که با هم دارند «زندگی مشترك»، رابطه ي بین پدرومادر مخرب است یا سازنده؟ ما مرتب تأکید می کنیم که نمی شود پدرمادر با هم سرحال نباشند و بچه سرحال باشد! اگر رفتار پدرومادر با هم رفتار بر پایه ي مهر و محبت نباشد، میانشان شادمانی نباشد می شود بازي مخرب و بچه ها در این بازي مخرب مشارکت می کنند. مراقب باشید.
ما دومنزلت داریم: 1 -منزلت همسري 2 -منزلت پدر و مادري؛ اگر خداي ناکرده همسران خوبی براي هم نیستیم و اختلاف نظر و اختلاف عقیده و اختلاف سلیقه داریم اما یک وجه مشترك داریم که فرزند یا فرزندانمون هستند. پس پدر و مادرهاي خوبی باشیم. اگر احیاناً بازي مخربی بین پدر و مادرها هست، بچه ها را وارد این بازي نکنید. در مقابل بچه ها سازنده بازي کنیم تا آن ها الگوي بازي سازنده داشته باشند. اختلافات ما سرجاي خودشان و حتی خداي ناکرده در جدایی ها هم باید بازي سازنده داشته باشیم.
همیشه گفته ام که ما نسل امروزي ها نگاه نیوتنی و نگاه جزئی نگر و مکانیکی داریم. همه چیز را خرد می کنیم و بعد برخورد می کنیم. مثالی که در مورد نگاه نیوتنی خیلی بارز است، وضعیت آپارتمان هاي امروزي است که اتاق خواب و اتاق هریک از افراد خانواده جدا است، ناهارخوري جدا است و پذیرایی هم جدا است و هرچه قدر اتاق داشته باشیم باز هم جداجدا می کنیم. در نگاه کلی نگر زندگی یکپارچه است. همه ي اتاق ها را همه ي اعضاي خانواده استفاده می کنند و جدایی ندارند. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت41}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هیچ چیز به اندازه مسئولیت دادن به کودکان اعتماد به نفس آنها را افزایش نمی دهد، پس سعی کنید به فرزند خود مسئولیت های متناسب با سنش را بدهید.
خواهید دید که هرگاه او مسولیتش را انجام می دهد چه رضایت خاطری پیدا می کند و احساس می کند که چقدر در خانواده اش فرد مهمی است.
مثلا از کودک ۳ یا ۴ ساله خود بخواهید اسباب بازی هایش را جمع کرده سر جایش بگذارد و یا از کودک ۷ ساله خود بخواهید لباس ها را پس از خشک شدن تا کند و در قفسه های مربوط به خود قرار دهد. سعی کنید این احساس درونی را در آنها به وجود آورید که خودشان باید مشکلاتشان را حل کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
وقتی با پسر نوجوانتان صحبت میکنید، جملات واضح، روشن، منطقی و به دور از هر توضیح اضافی را انتخاب کنید.
چون پسرها از توضيحات اضافي و مكالمات طولاني كلافه شده و شروع به لجبازي مي كنند.
Join @nooredideh
هدایت شده از mabbasivaladi
0011 baghareh 034-036.mp3
5.29M
#لالایی_خدا 11
#سوره_بقره آیات 34-36
#محسن_عباسی_ولدی
روزهای زوج، ساعت ۹شب
با تشکر از گروه "نسیم قدر" که زحمت اجرای تیتراژ این برنامه رو کشیدن.
@lalaiekhoda
مهم ترین عامل لجاجت نوجوان و تقویت انگیزه او در رسیدن به خواسته غیر منطقی، این است که حق انتخاب را از او بگیرید. پس در برابر خواسته های غیرمنطقی نوجوان خود، بی درنگ «نه»نگویید.
بلکه با سردی بگویید؛ نظری ندارید و او خود باید انتخاب کند. او بی درنگ می فهمد که با این خواسته اش موافق نیستید؛ ولی چون با صراحت مخالفت نکردید و حق انتخاب را به او دادید، به احتمال فراوان، همان چیزی را بر می گزیند که شما خواسته اید.
@nooredideh_nojavan
تربیت فرزند نوردیده
بچه ها را محتاج تأیید از بیرون بار نیاورید. این مسئله گریبانگیر خیلی از جوان هاي امروزي است به خصوص
در نگاه کلی نگر زندگی یکپارچه است. همه ي اتاق ها را همه ي اعضاي خانواده استفاده می کنند و جدایی ندارند. آرام آرام تفکیک فضاهاي خانه را کم کنید و اجازه دهید که بچه ها اسباب بازي هایشان را در پذیرایی هم بیاورند و اجازه دهید که کودك از همه ي فضاهاي خانه استفاده کند. اتاق کودك را جدا نکنید. ما دو تا نظم داریم: 1 -نظم طبیعی و پویا 2 -نظم ایستا و هندسی؛ بچه ها بسیار منظم هستند ولی نظم طبیعی دارند، ما بزرگترها نظم دیجیتال و هندسی داریم.
بچه ها عاشق کپه کردن هستند ما بزرگترها عاشق پیش هم چیدن و در قفسه چیدن هستیم. در طبیعت همه چیز قوس دارد، بدن انسان قوس دارد و چرا ما مکعب مستطیل خلق نشدیم؟ اگر مکعب مستطیل خلق می شدیم توي مترو خوب جا می گرفتیم! چرا میوه ها انحناء دارند؟ چرا تنه ي درخت گرد است؟ شما در بازار آرامش بیشتري دارید یا در پاساژها؟ زیر سقف هاي گنبدي راحت تر هستید یا سقف هاي چهارگوش؟ طبیعت نظم آنالوگ دارد و انحناء دارد. ما به دلیل تفکر نیوتنی، نظم هندسی داریم اما بچه ها نظم آنالوگ و پویا دارند.
ما توقع نظم ایستا از بچه ها داریم و دوست داریم هرچی می گذاریم دست به آن نخورد! اگر می خواهید اسباب بازي هاي پخش شده ي بچه ها در کف اتاق را جمع کنید و توقع کمک کردن بچه ها را دارید آن را تبدیل به بازي کنید مثلاً پرت کنید کودك بگیرد یا او پرت کند شما بگیرید. لباس ها را کپه کنید و ذوق کنید. اصلاً نگران نباشید چون بچه ها هم یک روزي مانند ما دیجیتال خواهند شد اما اجازه دهید که از دوران کودکی شان به خوبی و درست عبور کنند.
ریختن اسباب بازي ها توسط بچه از نظر ما بی نظمی دارد ولی از نظر کودك نظم دارد. حداقل در سنین زیر سه سال بچه ها را سمت نظم دیجیتال نبرید. مسئله ي دیگر در مورد نظم انباشته هاي ناخودآگاه در مورد نظم است یعنی در کودکی خودمان در مورد نظم چه برخوردي با ما شده است. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت42}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بخشی از هیجانات کودک مخصوصا
در #کتک_زدن دیگران به دلیل این
است که والدین در حوزه شخصی
فرزند خود به دلیل نظم ، بهداشت ،
تربیت و آموزش دخالت می کنند
و کودک خشم نهفته دارد و به
کودکان دیگر آسیب میرساند.
باید در منزل فشار را از روی
کودک برداشته شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh