زبان دوم
اصلا بچه ها زبان دوم را قبل از ده سالگی نباید یاد بگیرند، مگر اینکه پدرمادر دو زبانه باشند، یکی آذری یکی فارس، خوب این خود به خود بچه دو زبانه میشه.
ببینید ویژگی زبان دوم اینه، کودک بتونه به اون زبان فکر کنه و احساسش رو بیان کنه، این کلاس ها هیچکدوم این مهارت رو نمیده، فقط بچه رو از زبان بیزار می کنه، هیچکس تا حالا با کلاس، زبان دان نشده. ولی اگر بگذارید یادگیری رو قوی کنید، از ده سالگی میره دنبال زبان و به راحتی هم چند زبان رو میتونه یاد بگیره.
از بدو تولد با کودک هم زبان فارسی هم زبان دوم صحبت کردن خوب نیست. اگر زبان دوم ، یکی زبان پدری.. مثلا مادر آلمانی، پدر ایرانی، خوب مسلمه زبان آلمانی و فارسی را با هم میتونه . این مادرشه، تو خونه گفتگو میشه. ولی اگر هر دو فارسین، حتی ترکی هم به بچه ها یاد ندهید، ولی اگر یکی آذری یکی فارس، خوب مسلمه هر دو رو با هم یاد میگیره، زبان دوم به صورت آموزش، یاد دادن از بیرون، برای زیر نه سال، سم است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بچه هایی که فقط بازی فردی
می کنند، پس از مدتی روحیه فردگرایانه پیدا میکنند. حوصله همراهی با جمع در این نوع بچه ها کمتر از دیگران است.
این بچه ها همکاری دیگران را دخالت می دانند. از همین رو برخی از این کودکان روحیه مستبدی و برخی دیگر روحیه گوشه گیری پیدا میکنند. سعی کنید کودک را تشویق به همراهی با گروه کنید.
Join @nooredideh
🔸ارزشمندترین یادگیری های انسان با تجربه کسب می شود
♦️بچه هایی که تجربیات حسی فراوان دارند پرسشگر ، تحلیل کننده و استدلال گرا بار می آیند .
🔻امروزه فرزندان ما تجربیات حسی کمی دارند .
🔹محیط زندگی برای آنان مملو از تجربیات ارزشمند است ، پس اجازه دهید فرزندانتان کودکی کنند و مانند بچه های گذشته زندگی کنند .
🔸آنها را در کارهای خانه دخالت دهید حتی کارهایی که در نگاه اول به نظر خارج از توانایی آنهاست می تواند با کمک و نظارت شما تبدیل به کاری ساده ، ارزشمند و آموزنده شود.
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
پدر و مادری که محبت می کند و احترام می گذارد، اعتماد فرزندان را جلب می کند.با حرف زدن نمی توان اعتماد را جلب کرد.
✅ وقتی شما اعتماد را جلب کردید، می توانید دلیل محدودیت و حساسیت را به فرزندتان بگویید و به آنها آگاهی و آموزش دهید. اگر شما این کار را بکنید، برای فرزندتان یک مصونیت ویژه ای ایجاد کرده اید.
#استادعباسی_ولدی
💟 @nooredideh_nojavan 👈
تربیت فرزند از زراعت آسانتر است.
والدین هم نقش زارع و دهقان را دارند امّا به یک معنا خیلی آسانتر.
زارع باید سه کار بکند: هم باید زمین را شخم بزند و آماده کند، هم بذر را بپاشد، هم آبیاری کند. بعد بنشیند دستش را روی هم بگذارد ببیند ثمری می گیرد یا نه. ولی در مورد تربیت طفل لازم نیست دو کارِ اوّل را بکنی، چون از نظر زمین، زمینِ آن طفل آماده است، هیچ شخم زدن نمیخواهد.
بذر هم لازم نیست تو بپاشی، بذر آن را خدا پاشیده است. تمام اموری که از دیدگاه عقل ما خوب است یا بد است، همه اینها را میداند. امّا به صورت بالقوّه است، استعداد است.
تو فقط این را در طفل به فعلیّت برسان. یعنی اینکه تو فقط باید آبیاری بکنی. زمین آماده است، نِشا را خدا کاشته است، بذر را پاشیده است. تو میتوانی خیانت نکنی؟!!
[حاج آقا مجتبی تهرانی]
join @nooredideh
غذای جسم و روان یک زن شادی و نشاط بچه اش هست این نشاط رو بر خودتون حرام نکنین که خونه رو مثل موزه تر و تمیز و منظم کنین و میز رنگین غذایی بچینید که یک کودک دلمرده و مادری خسته پدری اخمو دور این میز بنشینن و غذایی بخورن که دلچسب نیست.
یکی از علتهای افسردگی مادر بعد از زایمان اینه که مادر وقت نمی کنه از عشق مادری لذت ببره و سیراب بشه
لطفا بی خیال خونه و زندگی بچه رو در آغوش بگیرید و صدای عشق رو بشنوید
خونه رو هميشه ميشه تميز كرد، اما كودكي بچه ها برنميگرده، فقط حسرتش میمونه.
Join @nooredideh
0054 baghareh 142-144.mp3
9.15M
#لالایی_خدا 54
#سوره_بقره آیات ۱۴۲ - ۱۴۴
#محسن_عباسی_ولدی
#نمایشنامه
#قصه
منبع قصّه این برنامه👇
📚کتاب «من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 274»؛ اثر شیخ صدوق رحمة الله علیه
Join @nooredideh
0055 baghareh 145-147.mp3
10.14M
#لالایی_خدا ۵۵
#سوره_بقره آیات ۱۴۷ - ۱۴۵
#محسن_عباسی_ولدی
#قصه
منبع قصّه این برنامه👇
📚برگرفته از کتاب «قصه کوفه، صفحات ۲۸۴-۲۸۳ و ۳۲۹-۳۳۱»؛ اثر علی نظری منفرد
Join @nooredideh
🔻تماشای تلویزیون برای کودکان زیر
دو سال ممنوع شد...
سازمان جهانی بهداشت تماشای تلویزیون یا بازی با تلفنهای هوشمند را برای کودکان زیر دو سال ممنوع اعلام کرده است و از خانوادهها میخواهد تا مراقب فعالیت و خواب کافی کودکان خود باشند.
سازمان جهانی بهداشت به تازگی توصیه نامه خود را درباره میزان فعالیتهای فیزیکی و خواب کودکان زیر پنج سال منتشر و تاکید کرد که خانوادهها باید این توصیهنامه را برای سالم بودن کودکانشان در حد ممکن رعایت کنند.
این توصیهنامه شامل هشدارهایی درباره استفاده از صفحههای نمایش به خصوص برای کودکان زیر دو سال است. بچههای زیر دو سال نباید به هیچ عنوان از صفحههای نمایش مثل موبایل یا تلویزیون استفاده کنند؛ البته کودکان بین دو تا پنج سال نیز حداکثر یک ساعت در روز اجازه استفاده از صفحات نمایش را دارند.
دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی برای زمان استفاده کودکان از صفحات نمایش سختگیرانهتر از دیگر توصیهنامههای سازمانهای عمومی بهداشت است. به عنوان نمونه در سال ۲۰۱۶ آکادمی پزشکی اطفال آمریکا توصیه کرد که هیچ صفحه نمایشی در اختیار کودکان زیر ۱۸ ماه گذاشته نشود، در حالی که کودکان دو تا پنج سال میتوانستند یک تا دو ساعت در روز از مونیتور استفاده کنند.
البته به نظر میرسد دستورالعملهای دیگر سازمانهای بهداشت عمومی هم بر ریسک مدت زمان استفاده از صفحات نمایش توسط کودکان تاکید میکنند؛ به عنوان مثال آکادمی پزشکی اطفال آمریکا روی محتوای آنچه کودکان تماشا میکنند تأکید کرده و مواردی آموزشی درباره کارتونهای خشونتآمیز معرفی کرده است.
این سازمان در عین حال تاکید میکند که تعامل کودکان با والدینشان در هنگام استفاده از صفحات نمایش، نقش مهمتری را نسبت به مدت زمان استفاده از صفحات نمایش ایفا میکند.
دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت تلاش میکند تا عادتهای تأثیرگذار در سلامتی کودکان را تا آنجا که میتواند سریعتر بهبود ببخشد. به عنوان نمونه این دستورالعمل بیان میکند که کودکان بیشتر از یک ساعت نباید بدون تحرک باشند و البته آن یک ساعت هم باید صرف قصه گفتن یا مراقبت از آنها شود.
همچنین برای خواب کودکان پیشنهاد میکند که بچههای یک تا دو سال ۱۱ تا ۱۴ ساعت در شبانه روز بخوابند و کودکان سه تا چهار سال نیز ۱۰ تا ۱۳ ساعت در روز استراحت داشته باشند و کودکان بالای یک سال باید ۱۸۰ دقیقه در روز فعالیت فیزیکی داشته باشند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
به فرزندتان اجازه دهید از شکست خود درس بگیرد.
یکی از راههای آموزش مسؤلیت پذیری به نوجوانان، بی مسؤولیتی آگاهانه است.
به فرزندان خود اجازه دهید کاری را شروع کند ،در آن شکست بخورد، سپس با او همدردی نشان دهید، به او کمک کنید بفهمد چه اتفاقی افتاده، اشکال کار در کجاست، چه درسی از آن گرفته و در آینده چه باید بکند که در چنین موقعیتی موفق شود.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کلیپ
چرا برخی فرزندان انبیا با یکدیگر متفاوت بودند؟
مثلا فرزندان حضرت یعقوب
چرا فرزند حضرت نوح عاقبت به شر شد؟
آیا تربیت این پیامبران ناصحیح بود؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تو خونتون بشینید
کاتالوگ میاد دم خونتون
مدل پرده مدنظرتونو انتخاب کنید
سفارش بدید، و بدون هیچ اتلاف وقت
با قیمت عمده
هر نوع پردهای نیاز دارید سفارش بدید
پرده پذیرایی
پرده زبرا
کرکره
نمونه پرده هارو ببینید👇
http://eitaa.com/joinchat/2336817171C0b2301b2af
این کانال مورد تایید است، کافیه قیمتاشو با بیرون مقایسه کنید👆
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
#تربیت_دینی_نوجوان
🔹در تربیت_دینی نوجوان دقت داشته باشید که او میخواهد بر اساس تفکر و دلایل #منطقی مسائل را بررسی و قبول کند؛
🔸شک های مذهبی از همین سنین آغاز میشود:#شک در اعتقادات دینی حاکم بر خانواده, در تعلیمات مذهبی، حقانیت و ...
🔹او میخواهد با دلایل منطقی همه اینها را قبول یا رد کند و از طرفی میترسد که این شک را با دیگران مطرح کند که مبادا او را به بی قیدی و بی دینی متهم کنند،این موضوع باعث ماندن او در شک ها و بی پاسخ رها شدن و تبدیل به یک مشکل بزرگ در دوران جوانی او خواهد شد.
🔸باید بکوشید با استفاده از منابع صحیح و دلایل منطقی این شک ها را برطرف کنید و توقع نداشته باشید چون شما این مسائل را قبول دارید، او هم مثل شما فکر کند...
#رفتاربانوجوان_نوردیده 👇
join @nooredideh_nojavan
تربیت فرزند نوردیده
یکی از حاضرین سوءال کردند که: من به دخترم میگم که نباید پایش لخت باشد ولی او اصرار دارد که مثل سایر
در پاسخ به مادری که سوءال کردن که خود بچه ها دوست دارند که این شکل لباس بپوشند؟ بله ما همیشه این مسئله را داریم که والدین اذعان می کنند: آخه خود بچه می خواد. مثلاً می پرسیم چرا کودک 4 ساله ات را کلاس زبان می فرستید؟ در جواب میگن که "آخه خود بچه می خواد"
قبلاً هم بسیار گفتم که باید به عنوان پدر و مادر کلی نگری داشته باشیم، بچه ها چی می خوان؟ بچه ها رشد می خواهند، توجه می خواهند، و دیده شدن را می خواهند و همه ی این ها ذیل کلمه ی رشد هستند یعنی توجه را برای کمک کردن به رشد او باید به کودک کرد و دیده شدن باید به گونه ای باشد که به رشد و تکامل کودک کمک کند نه به جلوه گری و غیره.
کودک به طور فطری می خواهد رشد کند اما ما زندگی را چگونه به او معرفی می کنیم. من نمی گم که کودک اصلاً لباس عروس نپوشد یا لباس چین چین نپوشد و از امروز فقط بلوز و شلوار تن بچه ها کنید! بلکه منظور من این است که ارزش ها را بشناسیم، مهارت ها را پایه ریزی کنیم و به چرائی ها پاسخ بدهیم. چرا بچه ی ما باید لباس بپوشد؟
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت22}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
⭕ کودکانی که در فعالیتهای اجتماعی دچار اضطراب میشوند
برخی از کودکان بهطور ذاتی بیش از سایر کودکان تحت تأثیر استرس قرار میگیرند و حضور در فعالیتهای اجتماعی مختلف آرامش آنها را به هم میریزد.
عصبی بودن، ترس و نگرانی، بی خوابی، تپش قلب، مشکل در تمرکز و حافظه و تکرر ادرار، از علایم شایع اضطراب در کودکان است.
❓چگونه اضطراب کودک را کنترل کنیم؟
اگر بخواهید کودکتان را از موقعیتهای اجتماعی دور نگهدارید، این رفتار طبیعتاً به معنای تقویت اضطراب است و مشکل فرزندتان ادامهدار میشود، لذا دائماً فرزندتان را در معرض این محرکها قرار دهید و اجازه ندهید در انزوای خود باقی بماند.
از محرکها و موقعیتهایی استفاده کنید که اضطراب کمتری در او ایجاد میکند؛ مثلاً اگر مهمان آمدن در منزل اضطرابی محدودتر ایجاد میکند، سعی کنید تعاملات خانوادگی خود را افزایش دهید و با همسالان او ارتباط داشته باشید که او را هم سرگرم کند.
اضطراب کودکان نیازمند زمان و صبر و تحمل زیاد است. ضمن اینکه واکنش شدید والدین، اضطراب فرزند را بیشتر میکند؛ پس تا جایی که میتوانید در برابر نگرانیهای او آرام برخورد کنید.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
آلوسی فقیه و مفسر بزرگ اهل سنت در اواخر عمرش جملات عجیبی درباره امیرالمؤمنین داره:
میگه اینکه علیبنابیطالب در وسط خانه خدا بدنیا اومده یک امر مشهوریه ولی این موضوع اسراری داره، یکی از اسراری که میگه اینه
وَ ما اَحرى بِإمام اَلائمّه اَن یَکونَ وَضعهُ فیما هوَ قِبلة لَلمومنین
امام امامان وقتی میخواست به دنیا بیاد، جایی شایسته تر از قبله مؤمنان نبود که او، آنجا قرار بگیره
حالا چرا؟ در ادامه میگه:
سُبحانَ مَن وضع اَلاشیاءَ فی مَواضِعها و هوَ اَحکم الحاکمین
پاک و منزه است خدایی که هر چیزی رو در جای شایسته خودش قرار میده و خدا حکیم ترین حکیمان است.
منبع: آلوسی، شرح الخريدة الغيبية في شرح القصيدة العينية، لعبد الباقي أفندي العمري، ص15
@hosein_darabi
0056 baghareh 148-150.mp3
11.84M
#لالایی_خدا ۵۶
#سوره_بقره آیات ۱۴۸ - ۱۵۰
#محسن_عباسی_ولدی
#قصه
منبع قصّه این برنامه👇
📚برگرفته از کتاب «قصه کوفه، صفحات ۳۶۱-۳۶۷ و ۴۱۴-۴۱۶»؛ اثر علی نظری منفرد
@nooredideh
روانشناسانی که روی انگیزش کار می کنند متعقدند بسیاری از زنان موفق پدرانی داشتند که باعث شده اند تا از کودکی احساس جذابیت و دوست داشتنی بودن کنند.
این پدران علاقه ی زیادی به زندگی دختران خود نشان می دادند و آنها را تشویق می کردند تا به طور فعال به زندگی حرفه ای یا علاقمندی های خود در زمینه های مختلف توجه نشان دهند.
زنانی که تایید و پذیرش پدر را احساس کرده اند، اطمینان دارند که از سوی دنیا پذیرفته خواهند شد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربيت با ماديات، اول از همه ظلم در حق کودک است چرا که او در آينده نمي تواند مفاهيم عاطفي و نماديني که ما انسان ها براي زندگي مان به آنها نياز داريم را درک کند.
و مطمئناً روابطش را به جاي عاطفه، احساس و شور و شوق از طريق شيء و کالا تنظيم مي کند و آرام آرام ميانجي روابط انساني به مادياتي چون طلا و پول و امثالهم تبديل مي شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده
Join @nooredideh