"خوشحالم كه تو بچه منی! خوشحالم كه در كنارم هستی. خوشحالم كه خدا تو را به ما هدیه داده"
و جملاتی از این دست در برابر جملاتی چون
"كاش یكی برای چند ساعت تو رو نگه می داشت تا من نفس بكشم، از اولش هم تو رو نمی خواستیم، از وقتی به دنیا اومدی همه چی خراب شد، تو باعث شدی نتونم درس بخونم و..."
كودک نباید از اینكه وجود دارد احساس گناه كند و با این حس بزرگ شود. در عوض می بایست خوشحالی مان را از وجودش و در كنارش بودن عنوان كنیم.
@nooredideh
مواظبت بیش از حد باعث ایجاد فرزندانی فاقد اعتماد به نفس میشود. اگر خواهان اطاعت مداوم بیچونوچرا از جانب فرزندمان باشیم، باعث پرورش کودکی خشمناک و یاغی خواهیم شد. و اگر زیاده از حد به فرزندمان اجازه بدهیم، به او میآموزیم که حق دارد بدون توجه به حقوق دیگران، هر چه میخواهد به دست آورد.
پدر میتواند فرزندش را که چهار دستوپا روی چمن در حال جست وجوست، زیر نظر بگیرد بیآنکه تمام مدت بغل دست او باشد.
مادر میتواند به فرزند 5/2 سالهاش اجازه دهد که هنگام راه رفتن در پارک، به یک گربه یا یک حیوان بی آزار، نزدیک شود.
بچهای 5ساله احتیاج دارد دوچرخه سواری را یاد بگیرد. حتی اگر در حین یادگیری چندین بار هم زمین بخورد.
هنگامی میتوانیم خودباوری را در فرزندمان شکل دهیم که ایمان و اعتمادمان را به او نشان داده و مطمئن باشیم که فرزندمان میتواند متناسب با سن و رشدش از عهده چالشها برآید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
گاهی حساسیت والدین به رفتار بد بچه ها در مهماني ها دامن میزند. آنها به خاطر نگرانیهای خودشان، قبل از آنکه اتفاقی بیفتد بچه را از بعضی از کارها منع میکنند و میگویند مبادا فلان کار را انجام دهی.
اما کودکی که از این طریق به حساسیت والدینش پی برده، مخصوصا آن کار را میکند. اگر والدین از قبل به او اخطار دهند و بگویند حق انجام چنین رفتاری را نداری، ذهن کودک به محض ورود به جمع، به سمت آن رفتار میرود.
Join @nooredideh
پدر، با من بازى كن...
تحقيقات نشان داده نوع بازى هايى كه مادر ها با فرزندانشان انجام می دهند، با بازى هايى كه معمولا پدر ها انجام مى دهند متفاوت است.
كودكانى كه هر دو نوع بازى را دارند به خوبى فعاليت هاى مناسب زندگى را مى آموزند، و رشد سالم و متعادل ترى را دارند.
وقتی پدر با فرزندش بازى مي كند بيشتر به دنبال تفریح و شادی است، بر عكس بازى هاى مادرانه بيشتر آموزشی است و مادر ترجيح ميدهد حين بازى به فرزندش آموزش دهد.
كودك هنگام بازى با والدين دو دنياى مختلف را تجربه ميكند، دنياهايى كه مكمل هم هستند و آموزش هاى هر دو زندگى را به او ميشناساند. اگر پدر حضور ندارد عمو دايى يا پدر بزرگ مي تواند جايگزين شود.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
اگر اقتدار والدين آسيب ببيند هيچ چيز ديگري جايگزين آن نخواهد بود. نداشتن اقتدار خود نوعي خشونت است.
نظريه اريكسون در مورد رشد شخصيت بسيار معتبر است و رشد شخصيت را از تولد تا كهنسالي به 8 مرحله تقسيم مي كند كه سه مرحله اش در 5 سال اول زندگي است.
درك جزء از كل يك نياز فطري است كه از بدوتولد به وجود مي آيد و نقش مادر در اين زمينه بسيار مهم است. نقش پدر هم مهم است اما پدر نقش دوم يا مكمل را دارد و در كنار مادر است. مادر مدير و مسئول رشد كودك است.
به خصوص در 6 سال اول. لطفاً بر احساس گناه خود غلبه كنيد و اجازه ندهيد كه شما را اذيت كند چون وقتي من (استاد سلطانی) در 60 سالگي توانستم و وقت داشتم كه برگردم و امنيت كودكي خودم را به دست آورم، حتماً شما و فرزندان شما هم مي توانند. پس نگران نشويد و درك مسئول داشته باشيد و با درك مسئول مطالب را بررسي كنيد. (ادامه دارد)
#امنیت {قسمت11}
[مباحث کودک متعادل]
Join @nooredideh
ساز و کار تربیت
در ساز و کار تربیت دینی، به پدر و مادر توصیه میشود که با فرزند، ارتباط شدید عاطفی برقرار کنند. نتیجۀ این ارتباط عاطفی، تعلّق روحی میان پدر و مادر با فرزند میشود.
به صورت طبیعی، وقتی پدر و مادری که فرزند به آنها تعلّق عاطفی دارد، با او قهر میکنند، از نظر روحی، فشار سنگینی بر فرزند، وارد میشود. پس نباید قهر، طولانی شود تا این فشار، موجب وارد شدن آسیب روحی به فرزند نشود.
تحلیل فرزند از قهر پدر و مادر با او، بسیار مهم و تأثیرگذار است.
#کانال_استادعباسیولدی👇
@nooredideh
اگه میخواید برید اربعین با خانواده
تجربیات ما در دوسال اربعین با خانواده رو از اینجا میتونید بخونید، شاید مفید باشه و نگرانیهاتونو کم کنه
👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
وزارت ارشاد یاکتابایی که مجوز میده رو میخونه، یا نمیخونه
اگه میخونه پس خیلی تعطیله که نمیفهمه این قسمت از این کتاب برای بزرگسال هم خطرناکه، چه برسه به بچه
اگه نمیخونه هم که درش رو باید گل بگیرن
کتاب کودک و نوجوان، یک حوزه تخصصی هست. هرکسی نمیتونه مجوز صادر کنه، باید اصول تربیتی رو بلد باشه..
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@hosein_darabi
بعد از اینکه یک ماه یا بیشتر از راه رفتن کودک میگذرد، احتمالاً او شروع به بالا رفتن از صندلی، تخت، کاناپه و هر چیزی دیگری که دستش به آن میرسد، میکند.
او از هر چیزی بالا میرود چون میل شدیدی برای لمس و کشف وسایل اطراف خود دارد. وقتی میبیند والدینش کارهایی انجام میدهند که بهنظر او جادویی است، مثل حرفزدن با تلفن، شستن ظرفها، روشن کردن چراغها، یا بازکردن درها، او میخواهد خودش را به این وسایل نزدیکتر و کارهای آنان را تقلید کند و برای انجام چنین کارهایی مجبور است از همه جا بالا برود.
join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
فرزندان بايد بدانند چیزهایی زیادی را می توان با پول خرید اما چیزهای زیادی هم وجود دارند که با پول به دست نمی آیند مانند وقار، احترام، عشق، شادی، دوست و عزت نفس.
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
نظريه اريكسون در مورد رشد شخصيت بسيار معتبر است و رشد شخصيت را از تولد تا كهنسالي به 8 مرحله تقسيم م
وقتي امنيت نيست چه اتفاقي مي افتد؟
كودك كه به دنيا مي آيد هر آن چه كه تا آخر عمر لازم دارد كه به اوج شكوفايي و رشد برسد همراهش هست. به صورت بسته هاي آماده در مغز كودك با او به دنيا مي آيد. از حدود 6 ماهگي اتصالات اين قطعات و بسته ها به تشکیل می شود. در حقيقت كودك مثل يك كامپيوتر نيمه مونتاژ است.
نوزاد كه به دنيا مي آيد يك بخشي از وجودش براي تأمين نيازهاي زيستي و عاطفي مونتاژ شده است. بقيه بسته ها آكبند همراه كودك مي آيند. نقشه هم همراهش هست. به همين دليل مغز كودك در بدو تولد 300 – 350 گرم است و در 10 سالگي به 1 كيلو و 350 گرم مي رسد. اين 1 كيلو قطعات و بسته هاي آكبند هستند كه به تدريج باز مي شوند. تا كامپيوتر مغز كامل مونتاژ شود.
اگر محيط امن باشد و كودك درك امنيت و احساس آرامش داشته باشد نقشه اش را پهن مي كند و طبق نقشه كامپيوتر مغزش را مونتاژ مي كند.
لازم است بدانيد كه كودك براي مونتاژ اين كامپيوتر نياز به كمك احدي ندارد.
#امنیت {قسمت12}
[مباحث کودک متعادل]
Join @nooredideh
#تجربیات_اربعین_خانوادگی
(قسمت اول)
✍حسین دارابی
میخوام یکم از تجربیات اربعین رفتنم با خانواده بگم، شاید مورد استفاده باشه برای کسایی که امسال میخوان با خانواده برن و نگرانن. بنده دوسال توفیق داشتم به همراه همسر و دو فرزندم برم پیادهروی اربعین
چند روز پیش وزارت بهداشت گفته بود، تو سفر اربعین خیلی مراقب نظافت و بهداشت باشید، از زائران پاکستانی و افغانستانی فاصله بگیرید تا بیمار نشید. از آب های غیر بستهبندی استفاده نکنید و تو موکبهای ایرانی بخوابید و این حرفا. لازم دیدم ابتدا تجربیاتی در این زمینه بگم خدمتتون.
وزارت بهداشت گفته آبهای معدنی یا بستهبندی مصرف کنید. اتفاقا اونجا آب بستهبندی فراوان یافت میشه و میتونید استفاده کنید. ولی ما اکثرا از آبهایی که خود عراقیا با یخ درست میکردن و با پارچ میریختن تو لیوان استفاده میکردیم، چون خیلی خنک وگوارا هست. معمولا لیوانهاشونم نمیشورن. ردیف گذاشتن بغل هم، زوّار میخورن، چه زوّار عراقی، چه افغانستانی چه پاکستانی. توش مجدد آب پر میکنن، حتی اگه نصفه خورده باشن. یعنی عملاً دارن میگن بابا ول کنید این سوسول بازیارو، بخورید و بیاشامید هیچی نمیشه. ما و بچههامون از همین آبها دائما استفاده میکردیم و اتفاق خاصی هم نیفتاد.
چایی هم همینطور، اکثر موکبها لیوان یکبارمصرف دارن میتونید استفاده کنید. ولی ما ترجیح میدادیم از چاییهای خود عراقیا که تو استکان کمرباریک میریختن بخوریم. البته چایی چون یکم استکانها نوچ میشه، میشورنش. چون چایی عراقی همراه با شکر هستش. البته اینم بگما، فکر نکنید استکانهاشونو میبرن قشنگ دم سینک ظرفشویی، اسکاچ رو برمیدارن و کف میزنن و میشورن. نه آقااا، یه لگن یا ظرف کوچیک دارن توش پُر آب هست، یه بار میکنن اونتو و درمیارن، تموم. شسته شد. اگه بخوای با دید وسواسی نگاه کنی، اگه نشورن بهتره. چون اون آبه، دهنی صدها نفره😂
البته اگه بریم به پنجاه یا صد سال پیش، تو همین ایران و تهران خودمون، تو قهوهخونهها و مجالس، همینطوری استکانها رو میشستن. چیز عجیبی نیست
ببینید، دوتا ذهنیت کاملا متضاد. یکی ذهنیتش اینه که این آب سرشار از میکروبه، بخوری میمیری. یکی ذهنیتش اینه که این آب، تمیزه یا اصلا باقیمونده دهان زوّار امام حسینه و شفاس. کاری ندارم درسته یا نه. میخوام بگم این ذهنیتهارو خودمون میسازیم. یه ذهنیت میتونه دائم اذیتمون کنه، محدودمون کنه. یه ذهنيت نه. بعد میبینی اون ذهنیتی که وسواسیه، خیلی پاستوریزهس بیشتر مریض میشه
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
#ادامه👇
#قسمت_دوم
تو آخرین مقالات علمی، دانشمندان ثابت کردن بدن نیاز به یه مقداری میکروب داره تا مقاوم بشه دربرابر بیماریها. اگه خیلی پاستوریزه باشی یه ویروس یا بیماری یا عفونت وارد بدنت بشه، بدنت نمیتونه مقاومت کنه و سریع مریض میشی. اصلا یکی از روشهای درمانی برای برخی بیماریها لجن درمانیه. سرچ کنید تو نت
بد نیست این موردم بگم، که عیناً برای یکی از دوستان ما اتفاق افتاد، این خانواده بسیار بسیار حساس روی بهداشت بودن، از نوع فوق افراطی. بچهی اینا یه مریضیای گرفت. پزشکان داخلی نتونستن درمان کنن، رفت خارج، گفتن ایمنی بدنش فوقالعاده پایین اومده و میزان میکروب و باکتری تو بدنش خیلی پایینه. گفتن باید روزی یک قاشق از آب جوی که حاوی لجنه باید بخوره. در عین ناباوری این بچه خوب شد. فلذا اصلا باید شما مقداری راحت بگیرید، بذارید بچهها یکم مثلا خاکبازی بکنن، دهنی بخورن، برای سلامتیشون خوبه
ما بهجای اینکه روی تمیزی و کثیفی بچههامون تمرکز کنیم. بیشتر روی تقویت سیستم ایمنی بدنشون دقت میکنیم. مثلا تا حالا به بچههامون آنتیبیوتیک ندادیم. آنتیبیوتیک بهشدت ایمنی بدن رو پایین میاره. کلا دارو زیاد بهشون نمیدیم. یا مثلا سالی دوبار بچههامونو بههمراه خودمون حجامت میکنیم. خیلی موثره. همچنین عنبرنساراو اسفند هم زیاد دود میکنیم، خیلی مفیده.
🔴توجه: نکاتی هم که تو این مطلب بهش اشاره کردیم، تجربیات ماست، قرار نیست برای همه جواب بده
#ادامه👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
قسمت سوم و چهارم☝️☝️☝️
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴🔴 به بهانه روز جهانی کودک
استیو مارتین سی سال پیش یه #فیلم بازی کرده به نام «والدگری» یا «پدر و مادری». نکته جالب فیلم اینه که همه جور بچهای توش میشه پیدا کرد اما یه دختربچه هست که ویژگیهاش خیلی خاص و جذابه اما #کودک نیست.
یه دختربچهی حدوداً پنج ساله که یه #نابغه است، محاسبات پیچیده ریاضی رو انجام میده، #حافظه بسیار قویای داره، اصلاً نمیخنده، کارهای بقیه بچهها به نظرش خیلی چیپ و مسخره میاد، تو جمع بقیه بچهها نمیره و مدام دوست داره با بزرگترها کارهای بزرگتر از سنش رو انجام بده. اکثر کارهاش هم بقیه رو متعجب میکنه که این چه چیزایی بلده و چقدر خاصه! 😳
امروز اینجور بچهها به شدت دوستداشتنی! شدن، اصلا خانوادهها با هم #رقابت میکنن که بچههاشون خاص باشن و چشم بقیه با دیدنشون در بیاد و مدام در حال این پرسش هستن که اگه بچهام اینو یاد نگیره از بقیه عقب میافته و ...
چقدر افراد بودن که از من پرسیدن اگه بچهمون امسال نره #مدرسه، عقب نمیافته؟! چون گفتن متولد مثلا پنج مهر هست و باید سال دیگه بره مدرسه، منم تقریبا به همهشون گفتم نه!! 😬 بچهها باید هفت سال خوب #بازی کنن تا بازیدونِشون 🤭 پُر بشه. اصلا این عامل رشد بچه توی سالهای بعد هست، نه چیز دیگه. هیچ عجله نکنید، به حرف بقیه هم گوش نکنید که هی میگن بچه رو عقب ننداز!
🤩 اما روز جهانی کودک 🤩
امروز هشتم اکتبر یا همون شونزدهمِ مهرِ خودمون، از طرف سازمان ملل #روز_جهانی_کودک نامگذاری شده. اعلامیه #حقوق_کودک و کنوانسیون حقوق کودکان هم در یه همچین روزی تصویب و تأسیس شدن و در این سالها هم کمک خیلی زیادی به جریان کودکی کردن.
اما یه چیزی کمتر بهش پرداخته شده و اون هم کودکی کردنه. حالا این کودکی کردن یعنی چی؟!
سادهی سادهاش اینه که بچهها
👈 خوب بخورند
👈 خوب بخوابند
👈 خوب بازی کنند
همین و فقط همین!
اینقدر به جزئیات بچهها کار نداشته باشیم، اینقدر روی بچهها ریز نشیم که الان مثلاً این میتونه از جوب چهل و سه سانتی هم بپره یا نه، اینقدر تو بازیِ رقابت نیفتیم و به بچهها فشار نیاریم، اینقدر برای کاسبی دیگران نگران نشیم و گوش به حرفهای #کودک_خلاق و #کودک_باهوش، #کودک_دوزبانه و ... ندیم، اینقدر بچهها رو در معرض نمایش دیگران قرار ندیم و
و
و در یک کلام اینقدر جلوی کودکی کردن بچههامون رو نگیریم
روز جهانی کودک مبارک همهمون باشه
🔴 ممنون که برای دیگران هم میفرستید 🔴
#روز_جهانی_کودک
#حمید_کثیری 👇👇
@hamidkasiri_ir
🔴 دوستانی که از طریق سایت نتونستن فایلهای «تربیت جنسی در هفت سال اول» و «۱۱۲ نکته کاربردی برای درس و مدرسه» رو تهیه کنن، میتونن از دو طریق زیر اقدام کنن
روش 1️⃣
پرداخت مبلغ به شماره کارت زیر
6104337635737826
به نام حمید رضا آقاکثیری
🔸تربیت جنسی ۳۴ هزار تومان
🔸۱۱۲ نکته برای درس و مدرسه ۱۴ هزار تومان
روش 2️⃣
پرداخت از طریق لینکهای زیر
🔸 تربیت جنسی
https://zarinp.al/269487
🔸۱۱۲ نکته برای درس و مدرسه
https://zarinp.al/261732
👈 لطفاً پس از پرداخت، عکس فیش واریزی رو به آیدی زیر بفرستید تا فایلها برای شما ارسال شود
@hamidkasiri
براب تقویت حرمت نفس کودکان👇
1- رفتاری مهربان و ملایم داشته باشید و به کودکان خود محبت کنید. مخصوصا زمانی که فرزندتان عصبانی، غمگین یا کلافه است یا کار اشتباهی انجام داده است.
2- وقتی به احساسات و نظرات فرزندتان توجه کنید: هنگامی که به شادی یا ناراحتی کودکتان توجهی نمیکنید و عکس العملی نشان نمیدهید، در واقع عزت نفس کودکتان را از بین خواهید برد . پس زمانیکه فرزند شما در مورد مسألهای نظری میدهد، به حرفهای وی توجه کنید.
join @nooredideh
از خودت و خواسته هات نگذر
یکسری از خانم ها وقتی مادر میشن از خیلی از احساس های دیگه مثل:
من میخوام
من نیاز دارم
من دوست دارم
من شایستگی این رو دارم و ... انصراف میدن
در حالیکه همین کار در گذر زمان باعث افزایش احساس خشم در وجودشان میشود.
و همین امر باعث ایجاد نتایج منفی روی روابطشان با سایر اعضای خانواده و مخصوصا همسرشان می شود.
پس فداکاری های بی رویه ممنوع...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
🔴اخطار:
اگه میخواید راه بیفتید بیاید کربلا، این پیامو بخونید
الان که دارم این مطلب رو مینویسم ساعت 3بامداد روز جمعه است
ساعت 21شب، چهارشنبه یعنی حدود 30ساعت قبل ما ترمینال غرب بودیم. و الان مرز مهران
شاید کمی عجیب باشه که بعد از 30ساعت هنوز اینجاییم. پارسال در همین روز، یعنی ده روز مونده به اربعین، ساعت 18 ترمينال غرب بودیم و اابته بلیط رزرو داشتیم از قبل. ولی اتوبوسهایی که داد میزدن مهران، مهران فراوون بودن. ولی امسال اصلا خبری از اتوبوس نبود. از ساعت 21تا 3بامداد دنبال اتوبوس بودیم ولی خبری نشد. آخر بلیط 100تومنی تهران مهران رو، 250 خریدیم و راهی شدیم
البته اعتراضی روی دو، سه برابر شدن بلیط اتوبوسها ندارم. چون اتوبوس باید خالی برگرده و ترافیک راه زیاده. بیشتر منظورم کمبود اتوبوس بود
ساعت سه بامداد پنجشنبه تهران رو به سمت مهران ترک کردیم، و حدود ساعت 18به اول مهران رسیدیم. و ساعت 12شب رسیدیم مرز. یعنی حدود شش ساعت توخود مهران تو ازدحام جمعیت.
سال قبل 19حرکت کردیم و 7صبح رسیدیم مرز
حدود 12ساعت طول کشید. امسال حدود 21ساعت
تا اینجاش خیلی مهم نبود
بعد از مرز مهران وقتی وارد عراق شدیم
سال قبل همون بعد گیتهای عراقی که پاسپورتو چک میکردن اتوبوس گرفتیم برای نجف. امسال حدود دوساعت پیاده روی کردیم تا رسیدیم به اتوبوس ها، تو تاریکی محض و گردوخاک، و حدود یک ساعت دنبال ماشین و حدود دوساعت هم وقت ماشین گرفتیم معطل شدیم از ترافیک قفل اونجا خارج بشیم
یعنی قیامت بود. قیامت. تازه متوجه شدم جمعیت امسال تا الان چهار برابر پارسال بوده. و اندازه کل پارسال تا الان زائر ایرانی وارد عراق شده. و واقعا اینجا امکانات نیست برای ساپورت این جمعیت. ما میخواستیم بریم نجف. که هرکی برمیگشت میگفت نجف خیلی شلوغه بخاطر همین اومدیم کاظمین.شاید خلوتتر باشه
برخودم واجب دونستم بگم بهتون اگه میخواید بیاید بچه باخودتون نیارید. من پستهای قبلیمو بخونید دائم تشویق کردم به اومدن. حتی با فرزند. ولی اینا برای شرایط سالهای قبل بود. امسال نمیگم اصلا نیاید، که اگه خودم میدونستم وضعیت اینطوریه، شاید نمیومدم. ولی اگه هنوز تصمیم گرفتم نگرفتید بیاید، کمی تامل کنید. و اگه میخواید زمینی بیاید خودتونو آماده کنید برای سختی. اگه میتونید بچه نیارید که اذیت میشن. مگر اینکه هوایی بیاید.
کسایی که سال اولشون هست شاید تعجب کنن از وضعیت و صبرشون همون تو مهران تموم بشه. که باید خودشونو آماده کنن. امسال اینطوری شده
نمیدونم چرا تلوزیون اعلام نمیکنه، نیاید نیاید. خیلی فکر کردم نکنه این اطلاع رسانیم تضعیف حرکت اربعین باشه. ولی دیدم اگه آگاه باشید و با اطلاع از وضعیت بیاید شاید تحمل سختیا راحتتر بشه
البته من هنوز کربلا و نجف نرفتم و وضعیت رو نمیدونم. حداقل تا اینجا قابل مقایسه با سال قبل نیست. البته چند نفری که اینجا دیدم و نجغ رفته بودن، میگفتن وضعیت خیلی مساعد نیست. مرزهای دیگه هم ظاهر بهتر از مهران نیست. خسروی که بخاطر ازدحام بسته شده
هدف از این پیام این بود که خودتون رو برای شرایط خیلی سختتر از سالهای قبل آماده کنید. سفر اربعین به خودی خود سخته. ولی امسال به توان ده، سخت شده
#حسین_دارابی 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دانش آموزان باید ساعت 9 شب بخوابند چون هورمون رشد ساعت 21 تا 2 بامداد ترشح میشود
کم خوابی سبب لاغری میشود و خواب کافی کودک را در یادگیری باهوش میکند
شرایط لازم برای خواب را برایشان فراهم کنید
🔴اینترنت در عراق
برای نت، من بسته یک گیگ همراه اول و ایرانسل رو جفتش رو فعال کردم، البته 150مگ ایرانسل هدیه میده همراه اولم 20مگ،میتونید جفتش رو فعال کنید، ولی زود تموم میشه
یک گیگ 150تومن
#بسته_رومینگ
برای همراه اول #6*1* روبگیرید، بسته 1024مگ،150تومن
برای ایرانسل #1111* ، بسته ویژه
#حسین_دارابی 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
👆اطلاعات بیشتر درباره عراق، مرز، رفت و امد، مشکلات و... رو اینجا بخونید و برای بستگانتون بفرستید👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0