والدين قرار نيست اختلاف نداشته
باشند، دعوا نكنند و هميشه با هم موافق باشند.
كودك قرار است از والدينش روش درست حل اختلاف را بياموزد.
قرار است ببيند پدر و مادرش با دو عقيده مختلف چگونه بر سر يك مسئله به تفاهم ميرسند.
قرار است ببينند با داشتن اختلاف، عشق و محبت به پايان نميرسد.
والدين قرار است به فرزندشان نشان دهند انسان حتي با خودش هم تفاهم ندارد چه برسد به ديگري، اما با احترام، ابراز درست عقايد، با گوش دادن به هم ميتوان يك جايي به تفاهم رسيد و مشكلات را حل كرد، و قرار است از هر اختلافي هر دو نفر پيروز بيايند نه تنها يك نفر
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عمليات مخفی شبانه👿👿
join @nooredideh
مسئله ی بعد شکست است. انسان ممکن است در کارش به نتیجه نرسد. وقتی که ما نتیجه مدار هستیم و به نتایج فقط فکر می کنیم، اگر به نتیجه ی مطلوب خود نرسیم، برایمان شکست می شود. بحث پیروزی و شکست یک بازی ذهن است و هیچ ارزشی ندارد.
بارها مثال ادیسون را زده ام که حدود صد بار آزمایش لامپ را انجام داد ولی نشد، بهش گفتند خسته نشدی این قدر شکست خوردی؟ جواب داد من شکست نخوردم بلکه صد روش پیدا کردم که با آن ها نمی توان لامپ را روشن کرد. اشتباه ابزار رشد است. ما شکست نداریم بلکه تجربه داریم. ما روشها و راه هایی را تجربه می کنیم که به آن هدف مطلوبی که می خواهیم برسیم، نرسیدیم.
باز هم داستانی از ادیسون برایتان تعریف می کنم که ببینید وقتی یک انسان خلاق به اصل خود معتقد و ایمان داشته باشد چه روح با عظمتی پیدا میکند و اصلاً ربطی به دین و مذهب هم ندارد.
ادیسون از حاصل درآمدهایش یک کارخانه تأسیس کرد که به مبلغ اندکی آن را بیمه کرد و بعد از چند سال بیمه را هم تمدید نکرد. این داستان از طرف پسرش نقل می شود که یک روز به او خبر دادند که کارخانه ی پدرت آتش گرفته، گفت سریع خودم را رساندم و دیدم شعله های آتش تا آسمان رفته و آتش نشانی هم توان خاموش کردن آن را ندارد، با نگرانی دنبال پدرم گشتم دیدم که روی یک صندلی نشسته و از دور به شعله ها نگاه می کند، بغض گلویم را گرفت و رفت سمت پدر و دستم روی شانه اش گذاشتم، تا من را دید گفت: تویی بدو برو مادرت را بیاور ببین چه شعله های زیبایی درست شده او دیدن شعله ی آتش را خیلی دوست دارد زود بیاورش که بعداً ممکن است همچین فرصتی پیدا نکند.
عظمت روح را می بینید؟ سال بعدش ادیسون گرامافون را اختراع کرد و سال بعدش نیز فوت کرد. این خصوصیت یک انسان خلاق است. یعنی در هر لحظه خلاقیت می بیند، شعله های آتش زندگی اش را می سوزاند ولی او در آن ها زیبایی می بیند. درسته این حالات و خصوصیات با نگاه ما خیلی فاصله دارد. (ادامه دارد...)
#خلاقیت {قسمت11}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
نسل هتل نشین!!!
سی سال پیش، دخترهای خانه صبح ها زود بیدار میشدند تا قبل از مدرسه رفتن همه جای خانه را رفت و روب کرده باشند و بعد اجازه داشتند راهی مدرسه شوند. و پسرها بايد يا صبح زود يا عصر نان و مايحتاج خانه را خريد مي كردند و كارهاي مردانه را كمك پدر خود انجام مي دادند.
حالا با نسلی مواجهیم که صبح که بیدار می شوند انگار از هتل خانه شان خارج میشوند!
چون که والدینش به عنوان مستخدمین "هتل خانه " همه جا را رفت وروب خواهند کرد. و با يك تلفن همه چيز درب خانه مهياست .
نسلی که در برابر اتاقی که در آن میخوابد و خانه ای که در آن زندگی میکند وظرفی که در آن غذا میخورد احساس مسئولیت ندارد آیا در آینده برای خانواده اش و یا در برابر سرزمینی که از آب وخاک آن بهره مند است حس مسئولیت خواهد داشت!!!
برای این نسل سرزمین هم چون هتلی است که میتوان خورد وخوابید وریخت وپاشید؛ از مواهب طبیعی آن بهره مند شد و بعد اگر باب میل نبود آن را ترک کرد.
سرزمین هم مثل خانه برای این نسل، هتل است با این فرق که متأسفانه مستخدم سرجهاز ندارد و همه فقط برای خوردن و خوابیدن و بردن آمده اند.
این نسل را چه کسی وچه کسانی چنین تربیت کردند؟؟؟
کی بود؟ کی بود؟!
اتفاقاً ایندفعه ، من بودم، تو بودی، ما بودیم و...همه بودند. کمی به خود بیاییم و تکانی به خودمان واین نسل هتل نشین بدهیم...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
چشم زخم چیست؟
وقتی ما از درون حالمون خراب و از بیرون میخوایم نشون بدیم حالمون خوبه، نتیجه چیزی میشه به نام چشم زخم!
مثلا:
من یه نوزاد دارم هر چی میدم میخوره لپ از لپ دونش نمیزنه بیرون! مثل آدم های استخونی. میرم خونه فامیل. اون ها یه نوزاد دارن هم سن نوزاد من ولی لپش مثل دو تا هلو! اونم از این هلو زعفرونی ها! میرم لپش رو میکش و میگم "تپل مپل عمو چطوره؟" ولی تو دلم میگم "بچه بترکی! چی میدن تو میخوری! گامبو!"
"وقتی از درون حالتون بد باشه و از بیرون بخواید نشون بدید که حالتون خوبه، چشم های ما منفی ترین انرژی های ممکن رو از خودشون ساطع میکنن"
[دکتر شاهین فرهنگ]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
انسان در طول زندگیش در روبرو شدن با محدودیت های مختلف همچون اتفاقات ناگوار ،بیماری های سخت درمان ، فقر و فلاکت ، مرگ عزیزان ، ستم قدرتمندان جاهل و پیری و درماندگی ناشی از آن انسان پس از تلاشهای فراوان و کمک گرفتن از عوامل پیرامونی در نهایت به نقطه ای خواهد رسید که با ناتوانی خویش مواجه خواهد شد. این مواجهه به دو شکل ممکن است بروز پیدا کند . ناامیدی و درماندگی و رها کردن که منجر به فرو ریختن خود پنداره او خواهد شد چنین انسانی ایمان ، عزت نفس و اعتماد به نفس اش را از دست خواهد داد و میل شدیدی به رفتارهای انفعالی و واکنشی خواهد داشت و به قول فلاسفه اگزیستانسیالیست به رتبه نازلتر از شأن انسانی سقوط خواهد کرد .
شکل دوم آن پذیرش محدودیت همراه با امید و انتظار است. در چنین وضعیتی خود پنداره انسان به زیباترین شکل ممکن عمل خواهد نمود او ایمانش به غیرممکن قوی تر و عزت نفسش محکم تر از همیشه و با اعتماد به نفسی بی بدیل از انتهای ناتوانی به رستگاری خواهد رسید او امیدوارم به انتظار خواهد ایستاد و بدون هیچ هراسی با سرنوشت روبرو خواهد شد . و در عین ناتوانی تاثیر گذاری خواهد داشت که در طول زندگیش تجربه نکرده است . او چشم به بی نهایت در آرامشی سترگ به انتظاری پر از رویش و جهش خواهند نشست. واین جهش وجودی به زیباترین شکل ممکن در احوالات چنین انسانهای بزرگی متجلی خواهد شد . که سر به آسمان میسایند .
و رها از هر قید و بندی به چشم بر هم زدنی از موقعیت ها و داشته ها پای می کشند و به مسئولیت خود در قبال نظام هستی عمل میکنند .
دکتر رومی
الهم عجل لولیک فرج
join @nooredideh
💏 کانال ناب همسرداری (ناگفته های زن و شوهری)❣
کانال همسرداریمون 👇 #همسرداری_نوردیده👇
http://eitaa.com/joinchat/113508352Cdd1d77aefa
نکته ی بعد در خلاقیت، قدرت انتخاب و تصمیم است. بچه ها باید بتوانند با توجه به ذهن و توانایی شان انتخاب کنند و تصمیم بگیرند و باید تأیید شوند حتی اگر مورد پسند ما نباشد. باز هم به تعادل تأکید می کنم چون والدین آزادی محور همه چیز را به تصمیم کودک می گذارند و کنترل محورها هیچ چیز را اجازه نمی دهند که کودک تصمیم بگیرد.
خانمی می گفت عید ما رفتیم اصفهان خیلی به ما بد گذشت ولی فامیل همه رفته بودند شمال خیلی بهشون خوش گذشته بود، پرسیدم خوب چرا شما شمال نرفتید؟ گفتند آخه از دخترم نظر پرسیدیم که این عید را کجا بریم اون هم گفت بریم اصفهان!!! پرسیدم دخترتان چند سالشه؟ گفتند 5 سال!!
ببینید این جا است که میگم باید به ذهن و توانایی کودک نگاه کرد تا ببینیم که چه تصمیمی در حد او است. تصمیم برای مسافرت خانوادگی در حد بچه ی 5 ساله نیست. تعادل، شناخت، مراحل رشد، سن و .... همه عواملی است که ما باید با جامع نگری در رفتار با فرزندمان در نظر بگیریم.
یک نکته ی مهم که در حوزه ی ارزش های زندگی است، بحث مالکیت است. مالکیت و مال من بودن یک فریب بزرگ ذهن است. هر چیزی که در اختیار ما هست امانت است. اگر گول مالکیت را بخورید ذهن فعال بسته می شود. در داستان ادیسون وقتی دید کارخانه اش آتش گرفته، وقتی شعله را نگاه می کرد، گول ذهنش را نخورده و به این معتقد بود که هیچ چیزی مال من نبوده ولی الان شعله های آتش مال من است چون دارم می بینمشان؛ و لذت می برم.
#خلاقیت {قسمت12}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
اگر مردي راتعليم دهي
يك مرد راتعليم داده اي
اگر زني راتعليم دهي
يك نسل راتعليم داده اي
تو ریشه یک جامعه سالم
وموفق هستی بانو
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
امشب رئیس جمهور در صفحه اینستاگرام خود ابراز کرد با فیلترینگ تلگرام موافق نبوده
کانال #تبیین نکته مهم و اساسی در این موضوع بیان کرده است که حتما مطالعه کنید👇
http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 شاید کانال های سیاسی زیادی عضو باشید ولی در کانال تبیین #تحلیل_سیاسی یاد خواهید گرفت👆👆
#دوستان_این_تبلیغ_نیست
صرف اینکه دائما به کودک تذکر بدهيد "مودب باش، درست بشین، سلام کن و..." نه تنها مهارتهای اجتماعی کودک افزایش نميياد بلکه اعتماد به نفس او نيز کاهش پيدا ميكند.
کودک نوپا تصوری که شما از ادب و تربیت دارید، ندارد. اينطور نيست که اگر کودک شما در 2 سالگی سلام نکرد، در بزرگسالی هم سلام نکند. او مفهوم سلام کردن را نمیداند و شما هم قادر نخواهید بود با هیچ منطقی این موضوع را به او تفهیم کنید. او باید خودش آمادگی لازم را پیدا کند.
پس به هیچ وجه کودک نوپا را مجبور به سلام کردن نکنید و برای سلام کردن صرفا از تکنیک جدول تربیتی "ترغیب و تشویق" استفاده كنيد. هیچ وقت به او براي انجام ندادن رفتارهای اجتماعی احساس شرم و گناه ندهید و از جملاتی مانند: بد و زشت است و گناه و... استفاده نکنید. اصرار و خواهش هم در انجام این رفتارها تاثیری نخواهد داشت.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
عامل بعد درخلاقیت بهتر شدن مداوم است. بهتر شدن در مقابل بهترین شدن. بچه ها باید خودشان باشند. بهترین شدن هم از فریب های ذهن است بهترینی در دنیا وجود ندارد. در جهان آفرینش بهتر است که وجود دارد و اهمیت دارد. بهتر شدن لحظه به لحظه است که اهمیت دارد نه بهترین شدن. ما باید تلاش کنیم لحظه به لحظه بهتر شویم، بهترین شدن فریب ذهن انسان است. کدام درخت در دنیا از همه بلندتر است؟! هر درختی ویژگی خودش را دارد و به اندازه ی خودش بلند می شود.
یک دفعه یک کاریکاتور در یک روزنامه دیدم که بسیار جالب بود و نمایانگر فریب مسابقه و بهترین شدن بود. در این کاریکاتور عکس یک اسب را کشیده بودند که پشتش یک گاری بسته بودند و صاحبش برای این که مرتب شلاق نزند انتهای یک چوب بلند یک دسته علف بسته بود و نیم متری صورت اسب جلوی چشمش گرفته بود و اسب هم این علف ها را می دید و می دوید تا به آن برسد و گاری را هم با خوش می کشید، صاحبش هم راحت نشسته بود و خسته هم نمی شد.
خیلی وقت ها ما هم همین گونه می شویم؛ یک چیزی به عنوان هدف و نتیجه جلوی ما می گیرند و ما هی می دویم که به آن برسیم و هیچ وقت هم نمی رسیم و نمی دونیم که گاری چه کسی را می کشیم و کجا را جلو می بریم. (ادامه دارد...)
#خلاقیت {قسمت13}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
به ابوسعید ابوالخیر گفتند:
فلانی قادر است پرواز کند،
گفت: این که مهم نیست ، مگس هم میپرد.
گفتند: فلانی را چه میگویی؟ روی آب راه میرود!
گفت: اهمیتی ندارد، تکه ای چوب نیز همین کار را میکند.
گفتند: پس از نظر تو شاهکار چیست؟
گفت: اینکه در میان مردم زندگی کنی ولی هیچگاه به کسی زخم زبان نزنی، دروغ نگویی، کلک نزنی و سو استفاده نکنی و کسی را از خود نرنجانی.
این شاهکار است...
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
امروز مخاطب من پدر مادر ها هستن
این حرفا اصلا سیاسی نیست بلکه تربیت فرزنده
آقا جلوی بچه ها انقدر غُر نزنید، انقدر سیاه نمایی نکنید، انقدر گله گلایه نکنید
اگه میتونید که کلا غُر نزنید خیلیم خوبه
ولی حالا کلا گذر زمان شمارو غُر غُروو کرده نمیتونید ترکش کنید جلوی بچه ها این کارو نکنید
ببین مادر و پدر عزیز
شما همه چیز کودک هستید، بزرگترین و قوی ترین و بالاترین موجود
حالا اگه شما اومدی هی تو خونه ناله زدی که گرونیه، وضع مالی خرابه، و این حرفا
کاری با وضع اقتصادی موجود جامعه ندارم اصلا همه حرفای شما درست.جلو بچه ناله نکنید
بچه نگران میشه، استرس میگیره نکنه در آینده از گشنگی بمیره ، امنیت بچه به مخاطره میفته. بجای ناله بگو به بچت پول داریم زیاد هم داریم اصلا نگران نباش
بعضی از آقایون میرسن به همدیگه شروع میکنن بحث های سیاسی و همه میشن کارشناس همه موضوعاتو میارن وسط .آقا آمریکا به سوریه حمله کرد به ما حمله نکنه .داعش فلان شد
بچه داره نگاه میکنه باباش با اون همه عظمت و قدرت چرا انقدر ترسیده و ضعیفه پس حتما خیلی اوضاع خرابه، استرس میگیره و امنیتش به خطر میفته
بجای این حرفا اگه حتی خود بچت پرسید بابا جنگ بشه چی میشه؟ دوبار محکم با دستت بزن رو سینت بگو من هستم بابا جون همشونو خودم شکست میدم. بابا هست نگران نباش
بچه حال میکنه
میره برا همه تعریف میکنه اگه آمریکا حمله کنه بابام یه مشت میزنه تو صورت آمریکا بیرونش میکنه. خیلی از این چیزا از بچه ها شنیدیم
پدر ستون امنیت خانواده است
وقتی ناله میزنید، غر میزنید این ستون برای بچه ها و حتی زن خانواده میلرزه
آقااای خونه محکم باش. زپرتی نباش
#غر_زدن #تربیت_فرزند
✍ حسین دارابی
👇👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0