جهان به کسانی که برای کوچکترین داشته ها شاکرند و برنداشته ها کمتر غر میزنند بیشتر میبخشد
آنها نعمات بیشتری را از هستی جذب میکنند
سعی کنیم شکرگزار داشته هایمان باشیم
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ عبادت کردن این کوچولو رو ببینید 😍
@TebyanOnline
فرزند شما باید بداند به عنوان یک انسان صاحب ارزش است و مانند سایرین مورد احترام است. این حس به فرزندان میآموزد که اگر خود را محترم نشمارند، نمیتوانند احترام دیگران را حفظ کنند.
فرزندتان را تشویق کنید تا به خوبی از خودش مراقبت کند طمینان حاصل کنید که به اندازه کافی استراحت میکند لباس آراسته و پاکیزه میپوشد و از خوراک مناسب و کافی برخوردار است.
کودکان به همان چیزهایی اعتقاد پیدا میکنند که والدین به آن اعتقاد دارند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
چگونه خوب گوش کردن را در کودکان تقویت کنیم؟
🎈هنگام صحبت کردن، تن و ریتم صدای تان را تغییر دهید و یکنواخت صحبت نکنید.
🎈خواسته ها و پیام های خویش را
ساده و کوتاه بیان کنید.
🎈در یک زمان، فقط یک یا دو درخواست از کودک تان داشته باشید.
🎈سعی کنید خواسته هایتان را به صورت رسا و همراه با احترام و محبت بیان کنید.
🎈کودکان را عادت دهیم که از رادیو، یا ابزارهای صوتی بیشتر از تلویزیون استفاده کنند .
🔻خواندن یک کتاب داستان کوتاه، ودرخواست خلاصه گویی یا بازگویی داستان، تاثیر زیادی در تقویت مهارت گوش دادن کودکان دارد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
امپاتی يا همدلی به معنی خود را به جای دیگران قرار دادن است.
مادری فرزندش را به تفریح می برد. او خیلی خوشحال است اما کودک زار زار گریه می کند. مادر ابتدا دلیل گریه کودک را نمی فهمد اما وقتی خود را جای کودک می گذارد و از دید کودک به جهان می نگرد تازه متوجه می شود کودک فقط پاهای آدمها را می بیند ، و دراین شلوغی چیز دیگری نمی بیند. از این پایین دنیا خیلی خسته کننده است ...
هرچه توانايي همدلي در شما افزایش پیدا کند ، ارتباطهای صمیمانه تری با دیگران خواهید داشت. روانشناسان معتقدند که امپاتی می تواند تا حد زیادی مشکلات خانوادگی را که عموما از عدم درک متقابل ناشی می شود ، حل و فصل کند.
اگر پدر و یا مادر هستید خودتان را جای فرزندتان بگذارید . آیا چنین والدینی را دوست دارید؟ توانایی همدلي را در خود با تمرين افزایش دهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بچههاتون رو با بقیه کودکان مقایسه نکنید، چون:
1️⃣ باعث اختلال در عملکرد و سلامت کودک میشه.
2️⃣ مقایسه فرزندان با دیگران اثر منفی طولانی مدت میذاره.
3️⃣ باعث کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس کودک میشه.
4️⃣ باعث فعال شدن احساس خشم و حسادت در کودک میشه.
5️⃣ مقایسه فرزندان با دیگران اونا رو دروغگو میکنه.
6️⃣ مقایسه فرزندان با دیگران اونا رو منزوی میکنه.
7️⃣ فرزندانی خودخواه خواهید داشت.
8️⃣ با مقایسه بچههاتون با دیگران اونا رو برای شکست آماده میکنید.
🔸پس صبور باشید و یادتون باشه که با مقایسه کردن نمیتونید بچهتون رو تغییر بدید.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
سؤال: اگر در منزل در عوض کاری که بچه ها انجام می دهند، به آن ها پول بدهیم عادت به این کار نمی کنند و
#مصرف
درباره کودک و تولید صحبت کردیم اکنون بحث در مصرف است. مصرف در زمینه ی اقتصاد و مادیت یعنی دریافت نیازهای زیستی. دریافت نیازهای زیستی بسیار مهم هستند. ما اولین جلسات کودک متعادل را راجع به جسم و نیازهای آن صحبت کردیم. اصولاً مسئله ی نیاز، در رشد حرف اول را می زند و ما معتقدیم که اگر کودک به نیازهایش نرسد و به آن ها پاسخ داده نشود دچار خشونت شده است. و در کل تعریف خشونت یعنی مانع شدن از رسیدن کودک به نیازهایی که برای رشدش لازم است.
مصرف بسیار مهم است و پایه و اساس تمام ابعاد رشد است. یعنی اگر کسی خوب غذا نخورد و لباس و سرپناه نداشته باشد، بقیه ابعادش هم رشد نمی کند. در هرم نظریه ی مزلو اولین مرحله، نیازهای زیستی است یعنی مصرف. مصرف مهم است چون ما مجبوریم مصرف کنیم و حق انتخاب نداریم و در این حیطه ما با حیوان و گیاه یکی هستیم و باید مصرف کنیم.
چگونه مصرف کردن ارزش است چون در آن حق انتخاب داریم. حیوانات در مصرف انتخاب نمی کنند و هرچیزی گیرشان بیاید می خورند. یک گل ارکیده ی زیبا را به بز نشان بدهید سریع می خوردش و یا حیوانات گوشت خوار همدیگر را می خورند و اصلاً هم عذاب وجدان نمی گیرند و دچار مشکل هم نمی شوند ولی به اندازه ی نیازشان می خورند. انسان چگونه مصرف کردنش ارزش است چون هرجا که ارزش مطرح است پای حق انتخاب وسط می آید.(درباره ارزش، اهمیت، اصل واصول قبلا بحث شده است) (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت25}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
در برابر بیاحترامی فرزندتون قاطعانه عمل کنید
🔸هرگز به فرزندتون اجازه ندید با شما یا هر فرد دیگهای گستاخانه صحبت کنه یا از کلمات آزاردهنده استفاده کنه. اگه بچهتون کلمات بدی استفاده کرد قاطعانه بهش یادآوری کنید که هیچ بیاحترامی رو تحمل نمیکنید.
برنامه تربیتی خودتون رو به دیگران منتقل کنید
🔸بقیه مراقبانِ فرزندتون اعم از همسر، پدرومادربزرگ، مربیان مهد و پرستار کودک رو برای تقویت ارزشها و رفتاری که میخواید تو بچهتون ببینید، بسیج کنید. این برنامه تربیتی میتونه شامل هر چیزی باشه، از گفتن «ممنونم» تا مهربون بودن با دیگران و ناله نکردن.
@nooredideh
کودکان به مرزبندیها نیاز دارند
بدون وجود مرزبندیهای مشخص، هیچ گونه راهنما و اصولی هم برای زندگی وجود نخواهد داشت.
زندگی کردن بدون اصول و راهنما نیز احساس ناامنی را در زندگی کودکان بهوجود میآورد. والدین، مهمترین و اصلیترین مرجع امنیت در زندگی کودک هستند و اگر رفتار والدین طوری باشد که نشان بدهد هیچ کنترلی بر زندگی کودک ندارند، روند بیاعتمادیها و بیاطمینانیها نیز در زندگی کودک آغاز میشود.
توجه داشته باشید که کودکان ذاتا به سمت محدودیتها حمله میبرند، چون نیاز دارند بدانند که محدودیتهایی هم وجود دارند و افرادی هم هستند که میخواهند امنیت آنان را تامین کنند.
در خانواده هایی که برای تصمیم گیری در امور مختلف، تمام مدت بین والدین و فرزندان درگیری وجود دارد، فرزندان زندگی کردن را نمی آموزند.
@nooredideh
خندیدن با فرزند نشان از این دارد که شما از نقش یک والد همیشه سختگیر خارج شده و لحظات خوشی را با او و در کنارش دارید.
سعی کنید فضای خندیدن را در محیط خانه به وجود بیاورید.
اینکه مدام در آشپزخانه اید،
یا در حال ديدن اخبار، شما را از فرزندتان دورتر و دورتر می کند و او به ناچار به دنیای بازی های رایانه ای پناه می برد.
با کودک خندیدن کار مشکلی نیست،
ولی با این کار چیزی را به او هدیه می دهید که در تمام عمر به دردش میخورد؛ یعنی شاد بودن...
به کودک "نه" نگویید، خانه را امن کنید
از فرزند نوپای خود انتظار نداشته باشید، درک کند که چرا نباید با چاقو بازی کند، پیچ های گاز را بپیچاند، دستش را داخل شومینه نکند و... او در این دوران به شدت دنبال استقلال است و می خواهد ابراز وجود کند.
بنابراین «نرو»، «نکن»، «دست نزن» و... نمی تواند آنطور که باید و شاید او را از آسیب های احتمالی حفظ کند.
به جای اینکه صد بار در طول روز کودک را محدود کنید و به خواسته هایش نه بگویید، خانه را به محلی امن تبدیل کرده و درعوض آزادی های بچه را در خانه بیشتر کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از مدرسهی والدین | TarbiApp
⚽️ فایده خانوادگی دیدن فوتبال 🤔
🔷️ تصور خیلی از والدین اینه که هرچقدر امکانات بیشتری برای بچهشون فراهم کنن، بچه حال بهتری پیدا میکنه . به خاطر همینم همه تلاششون رو میکنن که بچه هیچ کم و کثری نداشته باشه.
🔷️ اما تحقیقات نشون دادن بیشترین نگرانی بچهها وقتیه که احساس میکنن والدین باهم درگیری دارن و حالشون خوب نیست. و برعکسش، وقتی که احساس میکنن شادی و نشاط جمعی تو محیط خونه حاکمه، احساس خوشبختی و تعلق بیشتری به خونواده و محیط خونه پیدا میکنن.
✅ فرصت شادی و دستاوردهای ملی مثل برد تو جامجهانی یکی از بهترین فرصتهاییه که در اختیار ماست تا با اون بتونیم احساس خوب شادی جمعی رو تو محیط خونههامون ایجاد کنیم، چه خوبه که یه جوری برنامهریزی کنیم که همه اعضای خانواده(حتی بعضی مامانا که شاید علاقه زیادی به دیدن فوتبال نداشته باشن) کنار هم بازی رو نگاه کنن تا این پمپاژ هیجان خوب تو محیطِ امن خونه شکل بگیره.
#تربیپ |مدرسهای برای والدین
👈 عضو شوید
@tarbiapp
تربیت فرزند نوردیده
⚽️ فایده خانوادگی دیدن فوتبال 🤔 🔷️ تصور خیلی از والدین اینه که هرچقدر امکانات بیشتری برای بچهشون
☝️عضو کانال بشید مسایل تربیت کودک رو بابیانی متفاوت و به روز مطرح میکنه👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینم یه شادی بعد از گل زدن😍
@nooredideh
زود باش
میدانیم که آماده کردن کودک و راه انداختن همسرتان کار آسانی نیست اما حتی اگر احساس میکنید دیرتان شده، مدام به فرزندتان نگویید «زود باش!».
به جای آنکه چنین استرسی را به او وارد کنید و امنیت روانش را با همیشه عجله کردن به خطر بیندازید، بهطور نامحسوس به فرزندتان در سرعت دادن به کارهایش کمک کنید.
گفتن «زود باش، کلافهام کردی!» نه تنها کمکی به شما برای رسیدن به نتیجه بهتر نمیکند، بلکه با درگیر استرس کردن کودکتان، باعث میشود که بیشتر از قبل کارهایش به تاخیر بیفتد و احساس بیکفایتی و ناتوانی آزارش دهد.
@nooredideh
💢 با فرزندتان حرف بزنید
اتفاقاتی که در طول روز برایتان رخ داده را با فرزندانتان در میان بگذارید یا خاطره ای از دوره کودکی خود برایشان بازگو نمایید.
در این حالت جوی از نزدیکی واقعی بین خود و او ایجاد نموده اید.
این امر باعث می شود که فرزندتان نیز مسائلی مشابه که زیاد میلی به بیان آنها ندارد را با شما در میان بگذارند، همدردی کند و ارتباط برقرار نماید و از این طریق بیشتر با دنیای فرزندتان آشنا شوید.
♦️ شاید با این کار به او اعتماد و اطمینان کافی بدهید تا مشکلی را که با آن درگیر است مستقیماً و راحت با شما مطرح کرده و برای حل آن از شما کمک بخواهد.
@nooredideh
فضای مجازی و فرزندان زیر ۱۵ سال لطفا برای فرزندان خود در این سن موارد زیر را به جد در نظر بگیرید👇
🔹تلفن یا تبلت باید مالکیت عمومی داشته باشد یعنی تبلت خانواده باشد و همه ازش استفاده کنند. (هرگز گوشی را محتص فرزند خود قرار ندهید)
در شبکه های اجتماعی (چون اینستاگرام) عضو نشود. در صورت ضرورت فقط از پیام رسانهای ایرانی مثل ایتا وسروش استفاده کند.
🔹خطرات فضای مجازی را به آنان گوشزد کنید و حضورشان در فضای حقیقی و ورزش را تقویت کنید.
🔹فراموش نکنید، فضای مجازی فقط آسیب نیست، اگر مدیریتش را بیاموزیم و به فرزندانمان در سنین بالاتر استفاده صحیح را آموزش دهیم، فواید بسیار زیادی به همراه دارد.
@nooredideh
و خدا آینه گرفت؛
روبروی وقار فاطمه...
و هیبتِ حیــــدر...
آنوقت؛
خورشیدِ وجود تو، تمام زمین را روشن کرد!
تولدت مبـــارکــــ❤️؛
هم پدر و مادرِ تمامِ اهلِ زمین.
میلاد حضرت زینب "س" مبارک
و خدا قوت به پرستاران عزیز🌹
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
#مصرف درباره کودک و تولید صحبت کردیم اکنون بحث در مصرف است. مصرف در زمینه ی اقتصاد و مادیت یعنی دری
ما در چگونه مصرف کردن است که مسئله داریم و راجع به آن صحبت خواهیم کرد نه خود مصرف. چگونه به نیازهایمان دسترسی پیدا کنیم، چه موقع، چه قدر، کجا و غیره. در این حیطه ها است که ارزش ها به وجود می آیند که تا در معرض انتخاب قرار نگیریم اصلاً تبدیل به ارزش نخواهند شد.
وقتی کاملاً سیر هستیم و به همسایه غذا می دهیم، هنری نکردیم خودمان داریم، سیر و خوب حالا یک بشقاب هم به همسایه می دهیم. ولی یک جایی گرسنه هستیم و فقط یک کاسه غذا داریم، همسایه مان هم گرسنه است، این جا پای انتخاب در میان است و چگونه مصرف کردن است؛ این جا ارزش است
⬅ «همه را خودم بخورم؟» یک نگاه است؛
⬅«همه را بدم به همسایه؟» یک نگاه است؛
⬅«یا نصف کنیم با هم بخوریم؟» یک نگاه دیگر است.
ارزش گذاری و درست و غلط در این جا نمی کنیم منظور من از بیان این مطلب این است که چگونه مصرف کردن است که ارزش می سازد وگرنه خود مصرف مهم است و درآن هیچ شکی نداریم. ما مصرف می کنیم برای دریافت نیازهایمان، پس باید اول نیازها را بشناسیم. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت26}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
والديني كه فقط بر موفقيت تمركز
دارند، فشار زيادي بر فرزندان خود
وارد مي كنند...
و به همين دليل، استرسي كه كودك
و نوجوان امروز تجربه مي كند بيش
از گذشته است.
شرايط پر تنش و پر استرس،
زمينه ساز اختلال هاي اضطرابي
در فرزندان است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
ما در چگونه مصرف کردن است که مسئله داریم و راجع به آن صحبت خواهیم کرد نه خود مصرف. چگونه به نیازهایم
✅ نیاز های ما به سه دسته تقسیم می شوند:
1- ضروری
2- هنجاری
3- نامشروع
هر لحظه بررسی می کنیم که نیازی که الآن حس می کنم جزو کدام دسته قرار می گیرد. نیازهای ضروری واقعی هستند؛ نیاز هنجاری،«خواسته» است؛ و نیاز نامشروع، «ولع» است که هدایت به حرام و گناه می کند.
🔴 سرمنشأ خطاهای بشری، نیازهای نامشروع است.
نیازهای ضروری نیازهایی هستند که اگر دریافت نکنیم، رشد دچار اختلال می شود.
نیازهای هنجاری یا خواسته ها آن چیزهایی هستند که یا جامعه به ما تحمیل می کند یا نیازهای معنوی که دریافت نمی شوند ما به ازای مادی پیدا می کند یعنی من در کودکی توجه یا امنیت نگرفته ام حالا سرمایه اندوزی می کنم برای امنیت بیشتر؛ یا این که من اعتماد به نفس و عزت نفسم رشد نکرده و احساس حقارت دارم پس میرم ماشین های آنچنانی و گرانقیمت و مدرک گرایی و غیره انجام میدهم چون خودم که ارزشی ندارم پس ماشینم یا مدرک تحصیلی ام یا شغلم را ببینید. این مثال ها شامل نیازهای هنجاری جامعه یا کمبودهای کودکی هستند.
نیازهای نامشروع نیازهایی هستند که مانع رشد ما می شوند و رشد را به انحراف میکشاند. هرچیزی که مانع رشد همه جانبه ی انسان شود از نظر من فعل حرام و گناه است.
حالا من می خواهم که از این کف بالاتر بیایم و از سطحی بالاتر وارد این قضیه شوم و بگویم که هر چیزی که مانع رشد بچه ها شود نامشروع است. اگر بچه ای بیش از حد امکانات داشته باشد دچار ولع خواهد شد و ولع به سمت حرام و گناه سوق می دهد.فعل حرام و گناه نیز ما را از رشد باز می دارد. حالا هرچیز که می خواهد باشد. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت27}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
نخوردن صبحانه اثرات منفی بر یادگیری دانش آموز دارد و تمرکزحواس او را کاهش میدهد.
مغز این دانش آموزان در انجام تکالیف ریاضی کارایی کمتری دارد وخلاقیت و ابتکارشان نسبت به سایر کودکان کمتر است.
@nooredideh
نیمهی کودکی، زمانی است که پدر میتونه با بازی و فعالیتهای مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.
پدر، روشهایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامهی همون درسهایی است که اون در حین بازیهای مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.
کودک وقتی میبینه پدرش چطور تعارضها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل میکنه از پدرش یاد میگیره.
حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی میکنه.
یک پدر شاد و فعال میتونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. میتونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh