تربیت فرزند نوردیده
. . از کلمات در قالب شعر یا قصه یا گفتگو جهت تقویت شنیدن واژگان براي کودك استفاده می کنیم تا خزانه ي
.
عامل دومی که باعث می شود بچه ها از فحش استفاده کنند، جلب توجه است. کودك هرکاري می کند مادر نگاهش نمی کند ولی یک دفعه که میگم پدرگُل، همه ي توجه ها میاد طرف من! پس این کلمه براي جلب توجه خوبه! میره وسط مهمونی و مثلاً به مادربزرگش میگه حالا ده نفر بهش توجه می کنند: اه اه بی ادبی نکن، زشته، عیبه، یا همه می خندن! بچه که این حرف ها رو متوجه نمی شه فقط جلب توجه و احساس ها را درك می کنه با خودش میگه عجب کاري کردم ده نفر رو مشغول خودم کردم.
بارها گفته ام که بچه هاي زیر شش سال درك انتزاعی ندارند. بچه ها هیچ درکی از بد و خوب و قول و آبرو و غیره ندارند ممکنه که وقتی ما این کلمات را به زبان می آوریم ظاهراً با عکس العمل کودك فکر کنیم که متوجه منظور ما شده اما در واقع کودك متوجه احساس و توجه ما میشه نه مفهوم حرف هاي ما. بچه ي زیر شش سال جز حواس پنجگانه هیچ چیز دیگري ندارد و مفاهیم انتزاعی هم با حواس پنجگانه درك نمی شوند بنابراین در این سن کودك هیچ درکی از این مفاهیم انتزاعی ندارد.
وقتی به بچه می گوییم که قول بده دیگه این کاررا نکنی بچه با خودش فکر می کند که من چی باید بدم! اما دراثر فشار تکرار می کنه که باشه قول میدم و می بینه که به به با این حرف من مامان خندید و دفعات دیگه هم تکرار می کنه تا مادر را خوش حال کند.
حاصل مراحل فهم و درك و مهارت و فرآیند و واژگان، شناخت است. حاصل شناخت و معرفت، عزت نفس کودك است. و بر پایه ي عزت نفس، اعتماد به نفس است یعنی شخصیت. نکته ي مهمی که در این جا مطرح می شود این است که عزت نفس کودکان برپایه ي اعتماد به نفس والدین شکل می گیرد. والدینی که متزلزل و ضعیف هستند و ایمان به روش خود ندارند و محکم نیستند عزت نفس کودك را تخریب می کنند. متزلزل بودن در مقابل بچه ها به آن ها آسیب می زند. ما همیشه گفتیم که حتی اگر اشتباه عمل کردید باز هم محکم باشید و نترسید چون عزت نفس شخصیت را می سازد. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت38}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
اگر كودكي سختي را تجربه كرده ايد ،
دليل نمي شود با سهل گيري و ايجاد شرايط فرزند سالاري ، به رشد شخصيت فرزندتان آسيب بزنيد .
بچه ها ، براي پر كردن خلاء هاي ما به دنيا نيامده اند ...
join @nooredideh
وقتي فرزندتان از انجام كاري لذت ميبرد، دستور دادن شما براي توقف كار بي نتيجه خواهد بود. مثلا وقتی کودک در حال بازی رایانه ای یا تماشای تلویزیون است؛ اگر مادر بیست بار هم بگوید:
_ بسه دیگه
_ پاشو دیگه
_ درس هات مونده
_ چشم هات آسیب می بینه
_ بیام خاموشش کنم و...
ولی کودک حاضر نیست، ادامه ندهد و لذتش را متوقف کند.
پس بهتر است به جای این حرف ها یا تهدیدها به او پیشنهاد یک جایگزین جذاب بدهید، یا به او زمان اتمام بدهید.
مثلا بگویید:
بیا با هم کیک بپزیم.
بریم فوتبال بازی کنیم.
وقتی عقربه بزرگ ساعت به عدد سه رسید، تلویزیون را خاموش کن.
بریم با رنگ انگشتی روی دیوار حمام نقاشی کنیم.
بسته به علایق فرزندتان جایگزین در نظر بگیرید و مدام تذکر ندهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
کودکان بدون آرزو نسازید!!
اطراف فرزندتان را مملو از وسیله و اسباب بازی نکنید!
فرزندانتان را به کودکانی بدون آرزو تبدیل نکنید، غالبا در مواقعی برایش اسباب بازی بخرید که خودش درخواست و آرزوی وسیله را کرد و مدت زمانی برای به دست آوردن آن اسباب بازی انتظار کشید.
هرگز فراموش نکنید این یکی از اصول تربیت فرزند شاد با روحیه سالم است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
ازمن انتظارداری در بزرگسالی برای خودم تصمیم بگیرم، مستقل باشم و پای انتخابهایم بایستم،
اما در کودکی مرا مطیع،
تسلیم و منعطف میخواهی.
فکر کنم باید در موردش حرف بزنیم!
Join @nooredideh
هدایت شده از لالایی خدا
0009 baghareh 027-029.mp3
7.28M
#لالایی_خدا 9
#سوره_بقره آیات 27 - 29
#محسن_عباسی_ولدی
روزهای زوج، ساعت ۹شب
با تشکر از گروه "نسیم قدر" که زحمت اجرای تیتراژ این برنامه رو کشیدن.
@lalaiekhoda
تربیت فرزند نوردیده
. عامل دومی که باعث می شود بچه ها از فحش استفاده کنند، جلب توجه است. کودك هرکاري می کند مادر نگاهش ن
چگونه مشارکت را ترتیب بدهیم؟
مشارکت نیاز به یک نگاه کلی نگر دارد. نگاه کلی نگر نگاهی است که مجموعه را می بیند. بچه ها این گونه می بینند و جزئی نگر نیستند. نگاه کلی نگر یک نگاه سیستماتیک است و نگاه جزئی نگر نگاه مکانیکی است. در نگاه جزئی نگر به اجزا توجه می کنیم و در نگاه کلی نگر مجموعه را می بینیم. کار بچه ها بازي است و کار والدین به خصوص مادر کارِ خانه است.
مشارکت یعنی زندگی را تبدیل به بازي کنید. وقتی زندگی تبدیل به بازي شود کار بچه هم که بازي است خودبخود مشارکت انجام شده است و هم بچه ها در کار والدین مشارکت کرده اند و هم والدین در کار بچه ها. در نگاه جزئی نگر بچه ها بازیشان را می کنند و آدم بزرگ ها کارهاي دیگري می کنند، من به عنوان بزرگتر می روم در بازي بچه ها شرکت می کنم ولی بچه ها اصلاً نباید به کار من وارد شوند!
واقعیت این است که زندگی یک بازي است. همه ي کارهاي روزمره را به بازي تبدیل کنید.
بازي کار به خصوصی نیست بلکه هرکاري که براي شادي و نشاط انجام می دهیم بازي است. کارهاي روزمره را به بازي تبدیل کنید و بچه ها را دعوت به بازي کنید، وقتی ما زندگی را تبدیل به بازي می کنیم کودك وارد بازي ما می شود. معناي مشارکت وارد شدن نیست. به یاد داشته باشید که در بازي بچه ها مشارکت کنید وارد بازي آن ها نشوید. فعالیت هاي خانه را به صورت بازي انجام دهید.
دو چیز بازي بچه ها را محدود می کند: 1- خطر جانی براي خودشان و دیگران 2- ایجاد اشکال جدي در محیط. به غیر از این دو حالت می توانید به بچه ها کار بدهید، بهم ریختگی موردي ندارد فقط اشکال جدي ایجاد نشود، خطري هم تهدیدش نکند. بچه ها عاشق بیگاري هستند مثل بردن وسایل سفره، شستن ظرف، بازي با پوست سیب زمینی و غیره، هنگام کار با کودك حرف بزنید توضیح و فهمیدن کودك منظورمان نیست بلکه منظور فقط شنیدن کودك و تقویت شنوایی او است، می خواهیم کتلت درست کنیم حالا سیب زمین رو رنده می کنیم، دوتا تخم مرغ می شکنیم تق تق چه صدایی میده! از فریزر گوشت بیاریم، پوست سیب زمینی ها را در اختیار بچه قرار بدهید و حتی اگر خطري نداشت کمی سیب زمینی رنده کند یا با رنده هاي سیب زمینی بازي کند.
اگر بچه ها به شما اعتماد کنند و مطمئن باشند که مامان همیشه اجازه ي این کار را به من می دهد، با شما همکاري خواهند کرد و به حرف هاي شما گوش خواهند کرد، حالا کتلت رو هم می زنیم و نمک می ریزیم و همین طور که کار می کنیم براي کودك حرف هم می زنیم تا هم فرآیند را کودك ببیند و متوجه شود و فهم و ادراك او تقویت می شود و هم خزانه ي واژگان او بیشتر می شود و بچه در مسیر رشد قرار می گیرد. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت39}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
رشوه دادن به کودکان، آن هم وقتی باید وظیفهشان را انجام دهند، باعث میشود همیشه، از شما توقع جایزه داشته باشند.
تشویق کردن بچهها برای خوب رفتار کردن، بهتر از دادن وعده جایزه است.
مثلا بهتر است بهجای به کار بردن جمله «اگر امروز که رفتیم خانه خاله، پسر خوبی باشی، برایت اسباببازی میخرم»، از جمله «من واقعا به تو افتخار میکنم هر وقت میریم خونه خاله خیلی پسر مودبی هستی. تو با این کارت من را خوشحال میکنی» استفاده کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده👇
join @nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
📚برشی از یک کتاب
وقتی که انسان را آفرید، به خودش آفرین گفت و او را برد آن بالاها. بالای بالا، پیش خودش. از روح خودش در او دمید و همه فرشتگان را به سجود در برابر او فرمان داد.
به قدری قیمت دارد این مخلوق که اگر راه یک انسان را به آسمان باز کنی به این می ماند که جهانی را از ظلمت نیستی به روشنایی هستی آورده باشی(۲)
پس تربیت فرزند، بزرگ کردن یک انسان نیست زنده کردن یک جهان است.
و چه بهایی دارد زن! که خدا او را مربی انسان کرده و تاج مادری را بر سرش گذاشته .
اگر مردان، مقام مادری را درک میکردند لحظه هاشان همه در آرزوی مادر شدن طی می شد. و حالا چه باید گفت به زنانی که مادری را ضایع شدن عمر خویش می دانند؟
به گمانم یک بار دیگر باید درس چهارم را مرور کرد: وما أنسائیم. انسان بودنمان را فراموش نکنیم! برتر از ما مخلوقی نیست.
عالم برای ما آفریده شده. هر چه در آسمان و زمین است برای ماست. اگر ما نبودیم ماه و خورشید و شب و روز آفریده نمی شد.
برتر از خدا موجودی نیست و این برترین موجود ما را جانشین خود روی زمین کرده .
آنان که مادری را ضایع شدن عمر خویش می دانند نه مقام انسان را فهمیده اند نه عظمت تربیت را چشیده اند.
تربیت فرزند، بزرگ کردن یک انسان نیست. زنده کردن یک جهان است. نه می شود خدا شد نه می توان خدا آفرید، اما مادر می تواند خدایی شود و انسانی روی زمین بیاورد و او را به جایی برساند که آیینه خدانما باشد و حالا کسی هست تا به ما بگوید آیا روی زمین، آسمانی تر از پرورش خدانماها کار دیگری هست؟
تربیت فرزند، بزرگ کردن یک انسان نیست. زنده کردن یک جهان است. ..
📚 کتاب #ریحانه_خدا
جلددوم (سبک زندگی حضرت زهرا، فصل تربیت فرزند)
استاد عباسی ولدی
@hoseindarabi
هر یک ساعتی که شما با فرزندتان وقت می گذرانید،
شما و فرزندتان را هزار ساعت در زندگی جلو میاندازد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh