ما از يك ناامني ذهني رنج مي بريم نه از يك ناامني عيني. يكي از دلايلي كه ناامني ذهني شكل مي گيرد تجربه دوران كودكي است. و يكي ديگر از دلايل آن بستر تاريخي كشور ما است.
تاريخ ما بسيار تاريخ ناامني است كه در قالب خصوصيات به ما و فرزندان ما منتقل شده است. در بحث رشد گفتيم: استعداد، خصوصيات (اقتضاعات) و محيط، از عوامل رشد هستند. خصوصيات با ما در طول تاريخ همراه است. ما تنها كشوري در دنيا هستيم كه 1200 جنگ را پشت سر گذاشته ايم كه اگر تاريخ مان را 6000 سال بگيريم يعني هر 5سال يك جنگ و خونريزي، قتل و غارت كه آخريش هم جنگ تحميلي عراق عليه ايران است.
ما در حال حاضر تاوان ناامني هاي جنگ را مي دهيم. و در اين حالت هيچ چيز شما اصلاً مقصر نيستيد. هر جامعه اي كه اين مراحل را مي گذراند، جامعه شناسان و متفكرينش بايد در مورد مسائل و تبعات آن كار كنند كه متأسفانه ما اصلاً به جامعه شناسي نمي پردازيم و همه مسائل را از روان شناسي مي خواهيم. نمي دانيم كه در مسئله امنيت روانشناسي حرفي براي گفتن ندارد.مي تواند اثرات ناامني را در ذهن بررسي كند و آسيب هاي ذهني ناشي از آن را درمان كند ولي در ايجاد امنيت و سلب امنيت هيچ نقشي ندارد. امنيت در حوزه روانشناسي نيست. اما ما براي هر اتفاقي مي رويم سراغ روانشناسي.
امنيت و ناامني حوزه ي اجتماعي دارد و در حيطه جامعه شناسي است. جامعه شناسي به ما ميگه كه چرا ما ناامن هستيم و چگونه بايد امن شویم. روانشناسي در حوزه روان انسان است و روان انسان در همه ي جهان يكي است و يك نوع است ولي شرايط زيست در نقاط مختلف دنيا متفاوت است، دلايل ايجاد ناامني هم متفاوت است. (ادامه دارد...)
#امنیت {قسمت6}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
کودکان به مرزبندیها نیاز دارند
بدون وجود مرزبندیهای مشخص، هیچ گونه راهنما و اصولی هم برای زندگی وجود نخواهد داشت. زندگی کردن بدون اصول و راهنما نیز احساس ناامنی را در زندگی کودکان بهوجود میآورد.
والدین، مهمترین و اصلیترین مرجع امنیت در زندگی کودک هستند و اگر رفتار والدین طوری باشد که نشان بدهد هیچ کنترلی بر زندگی کودک ندارند، روند بیاعتمادیها و بیاطمینانیها نیز در زندگی کودک آغاز میشود. توجه داشته باشید که کودکان ذاتا به سمت محدودیتها حمله میبرند، چون نیاز دارند بدانند که محدودیتهایی هم وجود دارند و افرادی هم هستند که میخواهند امنیت آنان را تامین کنند.
@nooredideh
عامل ديگر در ايجاد نا امني بلاياي طبيعي هستند كه ما جزو 10 كشور اول بلاخيز در دنيا هستيم. هر چند سال يكبار يك زلزله يا سيل يا خشكسالي فاجعه آميز داريم.
كشور ما در طول تاريخ گرسنه بوده است و هميشه ناامني غذا داشته ايم. ما كمتر از 50 سال است كه در مقياس ملي سير شده ايم. هنوز 100 سال از سال دم پختكي نگذشته است. اواخر دوره ي قاجار كمتر از 4 نسل پيش در ايران قحطي آمد. قحطي آن قدر شديد بود كه در تهران يعني پايتخت مردم از گرسنگي تلف شدند . دولت آن زمان در هر گذر ديگ بزرگ بلغور و برنج بار گذاشت تا مردم از گرسنگي نميرند و از ان به بعد آن سال به نام سال دم پختكي معروف شد.
همچنين ما سال هاي قحطي و بيماري هاي واگيردار كشنده و خشكسالي بسياري در تاريخمان داشتيم كه همه اين ها بستر نا امني ساخته كه ذهن هاي ما ناامن شكل بگيرد.
عامل بعدي شكل گيري ناامني، رفتار والدين با كودك است. اولين پديده اي كه در كودك آسيب مي بيند امنيت او است. در نتيجه همه ي آباء و اجداد ما بدون اين كه مقصر باشند قرباني هستند. قرباني نا امني تاريخي كه همراه ما آمده است. و حالا امروز ما مي خواهيم به بچه هاي مان امنيت بدهيم.
چگونه مي خواهيم به بچه ها امنيت بديم؟ وقتي خودمان امنيت نداريم؛ چيزي را كه نداريم چگونه مي خواهيم به فرزندان مان بدهيم؟ چگونه چيزي را كه خودمان نداريم بذل و بخشش كنيم؟ قبل از اين كه بدانيم امنيت را از كجا به دست آوريم بايد بدانيم امنيت چيست و چه معنايي دارد. (ادامه دارد...)
#امنیت {قسمت7}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بسم الله الرحمن الرحیم
#باز_هم_سمت_خانه_ی_لیلی_راه_افتاده_اند_مجنون_ها_(۱)
پرده اول:
#پسر_کو_ندارد_نشان_از_پدر_..._
از همان کودکی اش یکی از معیارهای قوی شدنش این بود که بتواند مثل بابا جوادش از اول تا آخر سینه زنی، پر انرژی سینه بزند.
حالا پسر پنج ونیم ساله ام از اول تا اخر سینه زنی هیئت ،همراهی می کند باباجوادش را و به قول خودش هر بار که هیئت می رود قوی و قوی تر می شود.
شب اول محرم بعداز هیئت دستانش را بوسیدم و روی چشم هایم گذاشتم و با لحنی مهیّج گفتم : "واااای، دستات چقدر انرژی داد به من."
گفت مامان انرژیِ چی ؟ گفتم انرژی که خدا به امام حسین داده و امام حسین هم به سینه زن هاش میده و سینه زن های امام حسین هم می تونند به بقیه بدند این انرژی را.
این توصیف باب میلش بود، تا آنجا که هر شب بعداز اتمام هیئت، بادستانی آماده برای بوسیدن و انرژی دادن به من، به طرفم می آمد و با خوشحالی می گفت مامان جون برات کلّی انرژی آوردم.
پرده دوم:
#نگاه_یکتایی_
پلاک ۳۱۳، نام مکانی بود در جمکران، که مدتی حاج حسین یکتا سه شنبه شب ها، در یک جمع صمیمانه در مورد زندگی به سبک شهدا صحبت می کرد.
یک حسینیه ی بزرگ و با صفا، باصفا هم به لحاظ ظاهری با آن همه شمعدانی های سرحال پُر از گل، در دور تا دور حوض تمیز مستطیلی وسط حیاتش ، و هم به لحاظ باطنی با فراز هایی از زیارت جامعه کبیره که در هر جلسه خوانده می شد.
بچه ها که آنجا حسابی کِیفشان کوک بود در آن حسینیه ی بزرگ باهم بازی گرم بازی می شدند و بدو بدو، حالا سروصدایشان اوج گرفته،موقع صحبت حاج حسین یکتاست، حاج حسین یکتا تذکر می دهد اما به مادر ها،نه به بچه ها، آن هم چه تذکری! شیرین و بچسب و متفاوت!
می گوید: " مادرها بچه را ساکت نکنید، به هیچ وجه ساکت نکنید، فقط لطفا گوش های خودتان را تیزتر کنید !"
به بیانی دیگر می گوید مادرها باید بتوانند در این سرو صدا هم گوش تیز کنند و تمرکز کنند و بشنوند اما به بچه تذکر ندهند که ساکت باش، چون این جور جاها ست که باید به بچه ها خیلی خوش بگذرد و بچه ها این جور جاها را باید از همان کودکی عمیقا دوست داشته باشند ، تا ان شاء الله همین دوست داشتن ها بشود سرمایه ی بزرگی و بزرگسالیشان.
در دلم می گویم عجب نگاه یکتایی!
کاش خادمین همه ی هیئت ها هم نگاه یکتایی داشتند و ساکت کردن و تذکر دادن به بچه ها را موقع نظم دهی به هیئت،تا حد امکان از دستور کارشان خارج می کردند. و ای کاش تک تک خانم ها و آقاهای شرکت کننده در هیئت های گوناگون،در مورد حضور بچه ها در هیئت ها نگاهشان همین می شد، نگاه یکتایی!
پرده ی سوم:
#دَم_و_دستگاه_میکروسکوپی_امام_حسین_علیه_السلام_
نوشتم و پاک کردم، هی نوشتم و پاک کردم جملات این پرده را.
وفقط حاصلش شد یک سوال:
آیا انصاف است که در این دَم و دستگاه میکروسکوپی امام حسین که همه چیز دیده می شود و کوچکترین همّت و نیّت ها و کارها هم اثر دارد، برخی آقایون متدیّن بزرگوار ، خانواده های خود را از همراهیشان در مانور عظیم و پرکت شیعی در اربعین بی بهره بگذارند؟!
آن هم به دلایل ناموجّهی مثل اذیت شدن خانواده و بچه ها، یا مثلا شلوغ بودن و نامناسب بودن فضا برای خانم ها، یا مثلا عدم امکان زیارت حسابی و به اصطلاح زیارت با دل سیر برای خانواده!
دوسال اخیر که به لطف خدا و به همّت و همراهی کریمانه ی همسر بزرگوارم، توفیق پیاده روی اربعین را داشتم، دلم می گیرد برای سال هایی که می شد همراه باشم اما با شنیدن همین دلایل ناموجّه از اطرافیان، همراه نشدم.
و بیشتر از آن دلم می گیرد برای خانم هایی که هنوز هم فقط با همین دلایل ناموجّه، از این خیر عظیم بی بهره می مانند.
حرف آخر اینکه:
چه خوش است راز گفتن به حریف نکته سنجی
که سخن نگفته باشی، سُخنت شنیده باشد...(۲)
پی نوشت ها:
(۱): شعر چهار پاره از علیرضا مهران
(۲):شعر از بیدل دهلوی
به قلم:
#راضیه_ابراهیمی_
امنيت در لغت به معناي بي ترس بودن و آرامش داشتن است؛ ولي ما به يك تفسير قوي تر و گوياتر احتياج داريم تا بتوانيم بفهميم كه امنيت را از كجا به دست آوريم.
امنيت يعني "درك جزء از كل" و اعتماد به كل. امنيت يعني من اين درك را داشته باشم كه من جزئي از كل هستم و آن كل از من در هر شرايطي حمايت مي كند و من به آن اعتماد دارم و ترسي ندارم. به محض اين كه اين رابطه خدشه دار شود ناامني مي آيد. درك رابطه جزء از كل جزو فطرت انسان است. انسان نياز دارد كه جزئي از يك كل باشد.
يكي از آسيب هاي بزرگي كه دنياي مدرن به انسان زد اين است كه انسان را كل كرد. انسان اصلاً در جايگاه كل نیست. انسان در جايگاه جزء است. انسان خالق نيست، انسان مخلوق است. جزئي از يك كل است. فاجعه از جايي شروع مي شود كه ما خودمان را كل مي بينيم و جزء را هم نمي شناسيم و اين رابطه درست جا نمي افتد.
درك كل از جزء از كودكي مي آيد بر اساس همان بستر تاريخي. به همين دليل مراقبت از دوران كودكي در ايران خيلي مهم است. وما در ايران خيلي بيشتر از اروپا و غرب بايد كار كنيم تا آن ناامني تاريخي را محدود كنيم نه اين كه دامن بزنيم. (ادامه دارد...)
#امنیت {قسمت8}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
وقتی پدر فرزندش را ازبازی کردن
بادوستانش محروم کند
ومادر در غیبت پدر به اواجازه
بازی میدهد، بچه متوجه می شود
که قانون پدر جدی نیست
دراین خانواده نه پدر ومادر اعتباری
دارند و نه قانونشان
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
9 نكته مهم برای پرورش و تربیت فرزند
1- همیشه به كودک خود سلام كنید و به او احترام بگذارید.
2- زمانی با كودک سخن بگویید و یا بازی كنید كه او مشتاق باشد.
3- در تربیت كودک خود از زورگویی پرهیز كنید و مفاهیم زندگی را با زبان كودک و با عمل خود آموزش دهید.
4- با كودک رفتار محبت آمیز داشته باشید.
5- برای آموختن زندگی به كودک عجله نكنید و اجازه بدهید او از كودكی خود لذت ببرد.
6- ناكامی كودک را محترم بشمارید و او را از شكست نترسانید.
7- كودک را برای خودش و بر اساس توانایی هایش پرورش دهید و نه برای اینكه تصویری از آرزوهای شما باشند.
8- با صبر و سكوت با كودک خود ارتباط برقرار كنید.
9- به سخنان و نواهای كودک گوش دهید و هرگز سعی در خاموش كردن كودک نکنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
پدر در نظر کودک مظهر قدرت
و شجاعت است و معمولاً در
نظر کودکان بیش از مادر از
هیبت و ابهت برخوردار است.
تعریف از کودک، توسط پدر
برای او بسیار ارزشمند و
لذتبخش خواهد بود.
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
راهنمای شرکت در وبینار تربیت جنسی 👇👇
http://www.hamidkasiri.ir/webinar-guide
این پیام فقط برای کسانی است که ثبتنام کردهاند
🔸روز اول که کودک رو همراهی میکنید، بعد از انس اولیه کودک به محیط، خیلی ریلکس و کوتاه باهاش خداحافظی کنید و برید. اگر مراسم خداحافظی طولانی بشه و کودک توصیههای مختلف و دلداریهای زیادی از مادر بشنوه، نگران میشه.
کاملا عادی به کودکتون بگید که: من دیگه باید برم، بازیت که تموم شد میام دنبالت.
🔸اگر کودک رضایت نمیده ترکش کنید، پیشش بمونید. گاهی ممکنه همراهی مادر با کودک دو هفته طول بکشه. صبور باشید و اجازه بدید کودک با احساس امنیت از شما جدا بشه.
🔸هرگز کودک رو در حالی که داره گریه میکنه ترک نکنید. درسته که بعد از چند دقیقه ممکنه آروم بشه، ولی احساس امنیتش خدشهدار میشه و ممکنه فکر کنه علاقه شما بهش کم شده.
🔸هرگز بدون اطلاع کودک مهد/مدرسه را ترک نکنید. این کار باعث ایجاد حس ناامنی شدید و بیاعتمادی کودک به شما میشه و بسیار مضطربش میکنه.
🔹اجازه بدید کودکتون با محیط مهد یا مدرسه، با مربیش و همکلاسیهاش کمی انس بگیره، بدون هیچ نگرانی بهش خوش بگذره و بعد میبینید که جدا شدن از شما چقدر براش راحت میشه.
♦مادران عزیز! صبور باشید!😊
#کلاس_اولی_ها
@dayangardenplay
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
بچه ها به دستورات پدر و مادرهایی که به اندازه ی نیاز به آنها محبت نمی کنند و به اندازه ی نیاز احترام نمی گذارند، بعنوان دستورات خودخواهانه نگاه می کنند و از آنها فراری هستند.
و این تصویر نمی گذارد که آنها با دل و جان به حرف های آنها گوش بدهند.
[استاد عباسی]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
هدایت شده از کانال حسین دارابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصویری که صداوسیما از اول مهر نشون میده 😂😂
البته قسمت اول، بیشتر حال والدین تا دانش آموزان
#حسین_دارابی👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
اشتباهات فرزندتان را راحت ببخشيد و به او جبران كردن و كار درست را بياموزيد.
با اين كار به فرزندتان مياموزيد با خود مهربان باشد
فرزندتان را به اشتباهاتش نياويزيد. به او كمك كنيد از اشتباهاتش بياموزد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
از مراقبت ها و دخالت های بيش از
حد در زندگی کودکان اجتناب کنيد.
وظيفه والدين و مربيان اين است که
اين قابليت را در او زنده نگاه دارند
و به کودکان اجازه دهند بعضی
اوقات مطابق سليقه خود اشياء
را کشف کنند.
مراقبت ها و دخالت های زياد از
حد بزرگسالان در زندگی و رفتارهای
کودکان، قابليت يادگيری مبتکرانه آنها
را تضعيف می کند.
@nooredideh
بچه های مظلوم و تو سری خور در جامعه بچه هايی هستند كه هرگز اجازه دفاع از خود در خانه را نداشتند. اگر نميخواهيد فرزندتان در مدرسه و جامعه كتك بخورد مورد ظلم قرار بگيرد و ساكت گوشه ای گريه كند كار را از منزل شروع كنيد.
هر گاه از كار اشتباه فرزندتان عصبانی يا ناراحت شديد، قبل از هر اقدام و حرفی به او اجازه دهيد از خود دفاع كند. اين اقدام شما هم به شما فرصتی ميدهد از روي عصبانيت اقدامی اشتباه نكنيد هم فرزندتان می آموزد ميتواند از خود دفاع كند و در محيط بيرون مظلوم نباشد.
با عصبانيت فرياد نزنيد چرا اين كار رو كردی! دليل كارش رو بپرسيد و تا پايان حرفش گوش كنيد، به او بياموزيد با تمام اشتباهاتش هنوز ارزشمند است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
🔴🔴 دو نکته 👇👇
⭕ نکته اول.
کلاس تربیت جنسی در حدود 3 ساعت و 30 دقیقه، امروز برگزار شد و فایل صوتی و تصویری باکیفیت از کلاس تهیه شد.
لینک دانلود فایلها پس از تدوین، برای همهی کسانی که در کلاس ثبتنام کرده بودند، فرستاده خواهد شد. (ایمیل میشود) و از همین جا اطلاعرسانی میشود.
در این فاصله کسانی که سوالی در مورد مباحث کلاس دارند و در کلاس پاسخ داده نشده، میتوانند در قسمت دیدگاه شما (پایین صفحه) لینک زیر سوال خود را ارسال کنند تا برای پاسخ به شما نیز یک فایل صوتی تهیه شود و در کنار فایلهای کلاس، در اختیارتان قرار بگیرد.
https://bit.ly/2kDAWn2
⭕ نکته دوم.
با توجه به بازگشایی مدارس و مسائل بچهها در درس و مدرسه بخصوص کلاس اولیها یک «جلسه رایگان» در شهر مشهد تدارک دیدهایم که روز پنجشنبه حدود ساعت 15.00 تا 18.00 حوالی خیابان سناباد برگزار خواهد شد.
لینک ثبتنام در روزهای آینده اعلام میشود. لطفاً فقط کسانی که صددرصد امکان حضور در جلسه را دارند، ثبتنام کنند.