تربیت فرزند نوردیده
👈 درباره #ادبیات کودک و نوجوان بشنوید ... این بخشی از جلسه سیودوم از سلسله جلسات تربیتی هست که ظرف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
(بخش دوم)
👈 درباره #ادبیات کودک و نوجوان بشنوید ...
این بخشی از جلسه سیودوم از سلسله جلسات تربیتی هست که ظرف یک تا دو سال گذشته برگزار شد
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
نکاتی برای " رابطه خوب" با نوجوان
شنونده خوبی برای نوجوان خود باشید. پس زمانهایی را صرف گوش کردن به صحبتهای نوجوان خود کنید.
واقعاً به حرفهای نوجوان خود گوش دهید. مثلا آنچه را که انجام میدهید متوقف کنید، تماس چشمی با او برقرار کنید و صحبتهایش را قطع نکنید.
برای نظرات نوجوان خود ارزش و احترام قائل شوید و توجه کنید که او دیدگاهی متفاوت از شما نسبت به دنیا دارد.
به جای ضمیر «تو» از ضمیر «من» استفاده کنید. برای نمونه به فرزند خود نگویید که «تو هیچگاه به حرفهای من توجه نمی کنی و برای من توضیح نمی دهی که به کجا می روی» به جای آن بهتر است بگویید: «اگر برای من توضیح ندهی که کجا می روی من نگران تو می شوم»
توجه داشته باشید که اگر به حرفهای نوجوان خود گوش نداده و توجه نکنید، او ارتباطش را با شما قطع می کند.
@nooredideh_nojavan
قلبت را آرام کن...
یک وقت هایی بنشین و خلوت کن با روح درونت…
بیشتر لمس و تجربه اش كن...
نگاه كن به نعمت هایت...
نگاه کن به اطرافت…
به خوشبختى هایت…
به کسانی که میدانی دوستت دارند…
به وجود آدم هایی که برایت اهمیت دارند…
و از همه مهم تر به حضور خدایی که تنهایت نخواهد گذاشت…
گاهی یک جای دنج انتخاب کن…
گاهی یک جای شلوغ…
آرامش در حضور خدا را در هر دو پیدا کن…
هم درکنار شلوغی آدم ها…
هم درکنج خلوت تنهایی …
دل مشغولی ها را گاهی ساده تر حس کن…
باران را بی چتر بشناس…
خوشحالی را فریاد بزن…
و بدان که خدا همیشه با توست.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
انسان ها بايد به خاطر عزت نفس درونيشان، خلاف نكنند. من اگر خلاف نمي كنم به اين دليل است كه براي خودم
از اين مبحث به بعد موضوع دوره ي ما بر پايه ي شخصيت خواهد بود. نمي دانم كه تا چند جلسه به طول انجامد اما تمام تلاش هاي ما بر اين است كه شخصيت فرزندان ما متعادل شكل بگيرد. در جلسه اول اين دوره وقتي مشخصات كودك آرزوها را روي تابلو نوشتم و آن ها را دسته بندي كردم طولاني ترين دسته يا ستون متعلق به شخصيت بود. خيلي از آرزوهايي كه ما در مورد فرزندمان داريم، حول شخصيت كودك است مثل: كودك صالح، با عزت نفس بالا، اعتماد به نفس بالا، توانايي نه گفتن و دفاع از خود و غيره همگي مربوط به شخصيت هستند.
در مباحث پيش راجع به جسم چندین جلسه صحبت كرديم و گفتيم كه جسم بستر رشد است. جسم مثل گلداني است كه بستر رشد است طبق مخروط رشد. گفتيم امنيت فضاي رشد است و رشد در فضاي امنيت اتفاق مي افتد. شخصيت نمودار رشد است. شخصيت نشان مي دهد كه كودك يا انسان در چه مرحله اي از رشد است و يا در مسير رشد قرار دارد يا از مسير منحرف شده است.
ما يك علامت دروني داريم كه بدانيم در مسير رشد قرار داريم يا نه؟ اين علامت « آرامش دروني » و احساس خوشايند داشتن است. شخصيت علامت بيروني است كه به ما نشان مي دهد در مسير هستيم يا نه. شخصيت كودك يكي از دغدغه هاي مهم والدين است. پس طبق روال هميشه اول با فضاي آگاهي و ديدن صورت مسئله شروع مي كنيم و در آخر مبحث به فضاي دانايي و روش ها و چگونگي ها مي پردازيم. (ادامه دارد... )
#شخصیت {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فرزند در بعد الهی و انسانی سرمایه دارد.
انسان اگر به دست خود به فرزندش ضربه نزند. او رشد خواهد کرد. پس در این امانت الهی خیانت نکن!
[آیت الله مجتبی تهرانی]
Join @nooredideh
طوری زندگی نکنید که کودکتون،
پول رو مایه خوشبختی بدونه.
چون درآینده، حتما پول رو
به شماترجیح میده!
اولین قربانی این تفکر،
خود شماهستین.
Join @nooredideh
⭕️والدین جداً مراقب فرزندانتان باشید
🔺هشدارهای حقوقی چهارشنبه سوری :
🔴نگهداری مواد محترقه خود منشاء جرم است و کسانی که این جرم را مرتکب می شوند طبق مواد 3 و 12 قانون قاچاق، مشمول مجازات یک روز تا شش ماه حبس هستند.
🔴اگر فرد در هنگام استفاده از مواد محترقه منجر به جرح شود علاوه بر مجازات نگهداری، به دو تا 5 سال حبس محکوم خواهد شد.
🔴انفجارهای صوتی؛ اگر موجب هراس شخصی شده و بر اثر این ارعاب شخص بمیرد یا مصدوم گردد حسب مورد ، مباشرِ جرم به قصاص یا دیه محکوم می شود.
🔴اگر استفاده از مواد محترقه منجر به جرح نشود، اما نظم و امنیت یک منطقه را بر هم زند، قانون گذار سه ماه تا یکسال حبس برای مجرم پیش بینی کرده است.
🔴در استفاده از مواد محترقه اگر جرحی رخ ندهد اما موجب مزاحمت برای افراد شود، دو تا شش ماه حبس با 74 ضربه شلاق در نظر گرفته شده است.
❗️❗️والدین باید رفتار فرزندان خود را به ویژه در چهارشنبه سوری کنترل و مدیریت کنند، در غیر این صورت اصرارشان جلوی میز قاضی برای رهایی فرزندشان اثربخش نخواهد بود.
#چهارشنبه_سوری
#چهارشنبه_سوزی
@nooredideh
🍄ناامیدی از شکستهای گذشته
🔸 آزمایشی انجام شد در یک آکواریوم، یک طرف ماهی گوشتخوار، و طرف دیگر ماهی معمولی و بین آنها یک شیشه خیلی تمیز فاصله گذاشتند،
ماهی گوشتخوار🐋میخواست ماهی معمولی🐠 را بگیرد و بخورد، به شیشه برخورد میکردو نمیتوانست، یک مدت این کار را تکرار کرد و بعد بی خیال شد. بعد از مدتی شیشه را برداشتند، دیدند همچنان این ماهی گوشتخوار به طرف آن ماهی برای خوردنش نمیرود.
🔸روانشناسان اسم این را گذاشتند: «درماندگی آموخته شده»
انسانها بعد از یک مدت شکست، مثل همین حیوانی که رفته و شکست خورده و اقدام نمیکند، دچار درماندگی آموخته شده میشوند (در ذهنشان گمان میکنند که شکست خوردند)، در واقعیت اینگونه نیست. به تعبیری شرطی سازی اتفاق میافتد.
🤔ممکن است که شما در گفتگوهای قبلی با نوجوانتان شکست خورده باشید و این شکست باعث بشود که دیگر اقدام نکنید.😕
🍃راه صحیح این است که ما از شکستهایی که در گفتگو کردن با نوجوانمان میخوریم، ناامید نشویم، باز اقدام کنیم و این مانع ذهنی را از مقابل خودمان برداریم. 🍃
✅ نکته مهم علاوه بر تلاش برای گفتگوی دوباره با نوجوان، نحوه صحیح گفتگو را بیاموزیم، هیچ وقت برای آموختن دیر نیست.
🏝 کانال من و نوجوانم
https://eitaa.com/joinchat/1694498933Cebc7e7bb3c
دلايل حساس شدن سيستم استرس بچه ها مي تواند :
امر و نهي زياد والدين ،
خستگي ،
گرسنگي ،
توقع هاي بيش از توان ،
روابط مشكل دار والدين ،
بي توجهي به نيازهاي عاطفي ،
كلام تند و
توهين والدين باشد .
براي رفع مشكل، دليل را جستجو و برطرف كنيد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
دخالت بیش از حد والدین به مغز کودک آسیب میزند.
در مورد کودکانی که به سنی رسیدهاند که میتوانند کارهای شخصیشان را خودشان انجام بدهند،اگروالدین دائم درپوشاک، خوراک، بازی، همراه بردن لوازم مدرسه و غیره دخالت کنند، باعث میشود تا کودک فکر کند مورد اعتماد قرار نگرفته است.
در این نوع کودکان بخش Amygdala مغز که مسئول احساس خطر و ترس است تغییر شکل می دهد.
احتمال زیادی دارد چنین کودکانی در بزرگسالی تبدیل به افراد ترسو و بدون اعتماد بنفس شوند.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
این چند عکس رو ببینید حالتون خوب بشه 🌹🌹
اما بعد؛
دیروز با محمد حسین رفتیم کتابفروشی و چند جلد کتاب کودک و چند تا رمان نوجوان جدید هم گرفتیم. همون دور و اطراف هم دنبال سالنی برای برگزاری کلاس میگشتم که محمد حسین گفت بابا میخوای برای خادمهای حرم کلاس بگذاری؟! گفتم نه، چطور؟! 🤔
گفت آخه نمیگذارن بدو بدو کنیم! هِی میگن بشینید، این بچهها رو ببینید چقدر خوب نشستن دارن با موبایل بازی میکنن!!
خادمها و خیلی از مردم محبت دارند و مدام برای ابراز محبتشون به بچهها شکلات میدن. اینقدر که واقعاً از نیاز بچهها بیشتر هست و گاهاً این حجم از شکلات به ضرر بچهها و تغذیهشون هست اما چه خوبه که این محبت رو با #آزاد_گذاشتن بچهها و توجه به نیاز بچهها به تحرک نشون بدیم. این مسئله نیاز به یک نگاه متفاوت به بچهها و علت حضورشون در حرم داره.
ما میتونیم فضاهایی رو در گوشهای از حرم برای بچهها مهیا کنیم و این شکلی توجهمون رو به بچهها نشون بدیم اما مهمتر از اون، نیاز به یک #نگاه_جدید به بچهها، علت حضورشون در حرم، مفهوم زیارت برای بچهها و تربیتشون تو این فضا هست.
به زبان ساده، کلِّ حرم باید دوستدار کودک و نوجوان بلکه #مشتاق حضور اونها باشه و این نیاز به یک این نیاز به یک نگاه جدید و متفاوت نسبت به مسئله داره ...
(عکسها از علی اشرف)
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه یک فرزند خوب تربیت کنیم؟👧👦
@nooredideh
كودك سالم و كنجكاو دوست داره آزاد باشه بدوه و كشف كنه، پس طبيعيه اگر تو خيابون دست والدينش رو رها كنه يا بدون اجازه درو باز كنه و بره بيرون
كودكان چون فرقي بين تخيل و واقعيت نميدونند، ترسوندن يا اگاهي دادن به كودكان در مورد بچه دزد يا آزار جنسي تنها باعث وحشت و ترس شديد و اضطراب و عدم اطمينان كودك ميشه.
آموزش، تنها در حدی است كه كودك بدونه قسمت شخصي بدنش رو به كسي نبايد نشون بده يا نبايد همراه غريبه ها جايي بره.
اما پدر و مادر حتي یك دقيقه هم و فقط يك دقيقه هم نبايد كودكشون رو در شرايطي قرار بدن كه خطر اين اتفاق وجود داشته باشه.
كودكان توانايي براي درك خطر و مراقبت از خود ندارند. البته بعضي از بچه ها جسورتر و عده اي ديگه محتاط ترند اما براي تصميم گيري درست بايد صبور باشيم تا مغز بچه ها به رشد لازم برسد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
#فرزندانه
اگر فرزند پسر و دختر👫 دارید هرگز به پسرانتان اجازه بی احترامی و امرو نهی به خواهرانشان را ندهید ، با این کار علاوه بر ايجاد حس رقابت مانع ایجاد یک رابطه گرم و صمیمی میانشان می شوید و علاوه بر دخترانتان پسرانتان نیز از این رابطه گرم خواهر و برادری محروم و درآینده ممكن است نتوانند رابطه خوبی نیز با همسرانشان داشته باشند ، احترام به زنان را پسران از خانه و خانواده خود می آموزند.
#روزمرِگی_من_و_مامان👇
https://eitaa.com/joinchat/444596224C4175a724eb
مدارس عصر تهران زودتر تعطیل میشوند
🔸آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران اعلام کرده که امروز همه مدارس نوبت عصر شهرستانهای استان تهران ۲ ساعت زودتر تعطیل خواهند شد.
🔸پیش از این هم اعلام شده بود مدارس نوبت عصر استانهای قزوین، کردستان، قم و مرکزی امروز #تعطیل است و آموزشها غیرحضوری برگزار میشود.
مراقب بچه ها باشید
#چهارشنبه_سوری
#چهارشنبه_سوزی
باید پذیرفت که در برخی از زندگیها قناعت، مفهوم غریبهای شده و در برخی از زندگیها هم توقعات به قدری بالا رفته که قناعت که گنج تمام ناشدنی است، از معنای حقیقی خود فاصله گرفته است.
نیازهای کاذب در زندگیها رسوخ کرده؛ نیازهایی که عدم پاسخگویی به آنها هیچ اتفاقی را در زندگی تولید نمیکند:
امسال باید مبلمان خانهام را نو کنم. پردۀ آن چنانی باید در خانه نصب کنم. تلویزیونlcd باید در خانه بیاورم. تلفن همراهم باید آن چنان باشد. در مهمانیهای ویژه؛ مثل عروسی نباید لباس تکراری بپوشم. مدل ماشینم را باید بالا ببرم. در مهمانیهایم باید چند نوع غذا باشد. دکوراسیون خانهام باید به روز باشد و ... .
اینها همه نیازهای کاذبی است که اگر در خانه نباشد، هیچ اتفاق خاصی نمیافتد و در شب اول قبر هم کسی نخواهد پرسید که چرا دنبال اینها نرفتی؛ اما حالا که تبدیل شده به نیاز، من برای به دست آوردن آن دیگر شب و روز نمیشناسم و اگر آن را به دست نیاورم احساس کمبود میکنم.
وقتی این نیازها در عرصۀ چشم و همچشمی بیفتد، عطش انسان برای به دست آوردن آن دوصد چندان میشود. تأمین پول برای پاسخگویی به این نیازها لازمههایی دارد؛ مثل این که پدر باید دو شیفته کار کند و مادر هم باید شاغل شود؛ این هم یعنی کمگذاشتن از وقت تربیت فرزند و پرداختن به نیازهای کاذب.
Join @nooredideh