خندیدن با فرزند نشان از این دارد که شما از نقش یک والد همیشه سختگیر خارج شده و لحظات خوشی را با او و در کنارش دارید.
سعی کنید فضای خندیدن را در محیط خانه به وجود بیاورید.
اینکه مدام در آشپزخانه اید،
یا در حال روزنامه خواندن، شما را از فرزندتان دورتر و دورتر می کند و او به ناچار به دنیای بازی های رایانه ای پناه می برد.
با کودک خندیدن کار مشکلی نیست،
ولی با این کار چیزی را به او هدیه می دهید که در تمام عمر به دردش میخورد؛ یعنی شاد بودن...
@nooredideh
کودکان حق دارند احساسات
صادقانه والدینشان را بدانند...
با شرح دادن احساساتمان
می توانیم صادق باشیم بدون
اینکه کودک را آزاد دهیم.
❌ بچه آستینمو نکش. چه مرگته آخه!
✅ من دوست ندارم کسی آستین
لباسمو بکشه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فرزندم، دلبندم ،عزیزتر از جانم
از ملالتهای این روزهای مادری ام برایت میگویم... از این روزها که از صبح باید به دنبال پاهای کوچک و لرزان تو بدوم و دستت را بگیرم تا زمین نخوری.
به کارهای روی زمین مانده ام نمیرسم این روزها که اتاقها را یکی یکی دنبال من می آیی، به پاهایم آویزان میشوی و آن قدر نق میزنی تا بغلت کنم، تا آرام شوی.
این روزها فنجان چایم را که دیگر یخ کرده، از دسترست دور میکنم تا مبادا دستهای کنجکاوت آن را بشکند. با ناراحتی و ناامیدی سر برگرداندنت را میبینم که سوپت را نمیخوری و کلافه میشوم از اینکه غذایت را بیرون میریزی.
هرروز صبح جارو میکشم، گردگیری میکنم، خانه را تمیز میکنم و شب با خانه ای منفجر شده و اعصابی خراب به خواب میروم.
روزها میگذرد که یک فرصت برای خلوت و استراحت پیدا نمیکنم و باز هم به کارهای مانده ام نمیرسم...
امشب یک دل سیر گریه کردم.
امشب با همین فکر ها تو را در آغوش کشیدم و خدا را شکرکردم و به روزها و سالهای پیش رو فکر کردم و غصه مبهمی قلبم را فشرد...
تو روزی آنقدر بزرگ خواهی شد که دیگر در آغوش من جا نمیشوی و آنقدر پاهایت قوت خواهد گرفت که قدم قدم از من دور میشوی و من مینشینم و نگاه میکنم و آه...
روزگاری باید با خودم خلوت کنم و ساعتها را بشمارم تا تو از راه بیایی و من یک فنجان چای تازه دم برایت بیاورم و به حرفهایت با جان گوش بسپرم تا چای از دهن بیفتد....
روزی میرسد که از این اتاق به آن اتاق بروم و خانه ای را که تو در آن نیستی تمیز کنم. و خانه ای که برق میزند و روزها تمیز میماند، بزرگ شدن تو را بیرحمانه به چشمم بیآورد.
روزی خواهد رسید که تو بزرگ میشوی، شاید آن روز دیگر جیغ نزنی، بلند نخندی، همه چیز را به هم نریزی... شاید آن روز من دلم لک بزند برای امروز...
روزی خواهد رسید که من حسرت امشبهایی را بخورم که چای نخورده و با سردرد و گردن درد و با فکر خانه به هم ریخته و سوپ و بازی و... به خواب میروم... شاید روزی آغوشم درد بگیرد، این روزها دارد از من یک مادر به شدت بغلی میسازد...!
این روزها فهمیدم باید از تک تک لحظه هایم لذت ببرم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🔷 امام خمینی: اگر این بچهاى که شما تربیت کردید یک تربیت صحیح باشد و آن وقت آن بچه در رأس جامعه واقع بشود، یک ملت را سعادتمند مىکند؛ و آن شرفش مال شماست؛ *یعنى شما این سعادت را براى یک ملت بیمه کردید.*
سالگرد ارتحال ملکوتی امام امت(ره) تسلیت🖤
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
«تربیت اولاد را پیش شما کوچک کردند. تربیت اولاد بالاترین چیزی است که در همهی جوامع از همهی شغلها بالاتر است.
هیچ شغلی به شرافت مادری نیست و اینها منحط (پست) کردند این را.
این خیانت بزرگی است که به ما کردند و به ملت ما کردند.
مادرها را منصرف کردند از بچهداری...
بچهداری را یک چیز منحطی حساب کردند؛ در صورتی که از دامن همین مادرها مالک اشتر پیدا میشود، از دامن همین مادرها حسین بن علی پیدا میشود...»
📖 صحیفه امام خمینی؛ ج۷، ص۴۴۷
بچهها در حضور امام بسیار آزاد بودند و تا وقتی امام حضور داشتند وسعت عملشان بیشتر از زمانی بود که ایشان نبودند؛ چون فکر میکردند که حامی دارند و اگر عمل نادرستی انجام بدهند، ما به احترام امام اعتراض نمیکنیم. در نتیجه وقتی امام میآمدند، به جای اینکه بچهها یک مقدار آرامتر باشند، فکر میکردند که حالا هر کاری دلشان بخواهد میتوانند انجام بدهند.
💢خاطرهای از نوهی امام خمینی (رحمت الله علیه)
#مهربان_تر_از_پدر
@dayangardenplay
از مهمترین ویژگیهای یک والد خوب، احساس امنیت دادن به کودک است. امنیت روانی، فیزیکی و عاطفی که به اندازه کافی باید کودک آن را تجربه کند. توجه زیاد از حد، یعنی کنترل و توجه کمتر از حد، میشود سهلگیری و بیخیالی.
جملاتی كه به کودک حس امنیت می دهد:
«من اینجا هستم و بغلت میكنم»
«من اینجا هستم، كنار تو و نمیگذارم آسیب ببینی»
«من اینجا هستم و صدایت را می شنوم، خواستهات را به من بگو، لازم نیست جیغ بكشی و گریه كنی تا توجهام را جلب كنی»
«من اینجا هستم و تو آرام باش»
«من اینجا هستم و میتوانی روی من حساب كنی».
@nooredideh
اینگونه نیکویش نما !
پيامبرخدا صلي الله عليه و آله:
مِهر خداوندى از آنِ كسى باد كه فرزند خود را در نيكو شدنش يارى دهد.
روايتگر حديث مى گويد: به حضرت عرض كردم: چگونه مى تواند او را در نيكو شدنش يارى دهد؟
حضرت فرمودند:
🔸كارى را كه بآسانى انجام داده است از وى بپذيرد؛
🔹 از كارى كه انجام دادن آن برايش سخت است درگذرد؛
🔸او را به كارى بيش از توانش وا ندارد؛
🔹 و وى را نادان نپندارد
Join @nooredideh
بی جا و بی موقع کودکان را کنترل می کنیم و بی جا و بی موقع آزادی میدهیم. در حالی که باید بین این دو رفتار تعادل برقرار باشد. والدین باید بدانند که چقدر کنترل کنند و چه قدر آزادی بدهند. هردوی این رفتار باید با هم باشند.
وقتی که ما تعریف درستی از کنترل و آزادی نداریم، از تعادل خارج می شویم و وارد منطقه ی خشونت می شویم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
ما جامعه ای به شدت بی حجاب داریم. منظورم حجاب خانم ها نیست و من اصلاً در صلاحیت اظهار نظر در این مورد نیستم. منظور من از جامعه ی بی حجاب این است که همه چیز در جامعه ی ما علنی است. حجاب برای پنهان کردن است. پنهان کردن مادیات تا غرایز انسان ها آزارشان ندهد. غریزه میل به دیده شدن دارد و فطرت میل به دیدن دارد.
حجاب برای این است که ذهن در کنترل باشد و به هر جا نرود. حجاب برای پوشاندن مادیت است چون آن مقداری که لازم داریم را دریافت می کنیم، بیشتر از آن را لازم نداریم. برای چی فروشگاه های ما باید این قدر باز و نورانی و فراوان باشند. تمام ساختمان ها و فروشگاه ها و اتومبیل های ما مظهر بدحجابی کامل هستند. چون هرچه مربوط به نفسانیات وغرایز ماهستند را نمایش میدهند
با هر نوع دین و مذهب و اعتقاد و تحصیلات، اگر به الهیات توجه نکنیم، سقوط خواهیم کرد. شرعیات و اخلاقیات پایه هستند و بدون آن ها نمی توانیم زندگی کنیم اما اگر به سمت دیدن و الهیات نرویم، سقوط خواهیم کرد و بچه هایمان را هم باید به سمت دیدن هدایت کنیم حال اگر هر زحمتی برایشان بکشیم اگر به سمت دیدن نباشند موثر نخواهد بود.
نگاه کاربردی داشته باشیم و از فضاهای خانه استفاده کنیم و آن را مناسب برای زندگی همه ی اعضاء خانه کنیم. در زمان هایی که لازمه حریم ایجاد کنیم و فضاها را تقسیم کنیم، زمانی که پدر در اتاق کارش است یا مسابقه ی مورد علاقه اش از تلویزیون پخش می شود باید حریم او رعایت شود و احترام گذاشت، همین طور در مورد مادر و فرزندان.
اولین پایه های شخصیت در خانه شکل می گیرد. از خودمان بپرسیم ما کجا زندگی می کنیم؟ قدیمی ها مثل معروفی دارند که میگه فلانی سر سفره ی پدر و مادرش بزرگ شده، این مثل بسیار پر معنی است. پایه ی ارتباط اجتماعی از داخل خانه شروع می شود. در حال حاضر خانه های ما هتل و استراحتگاه شده است که بسیار هم شیک هستند. [ادامه دارد]
#شخصیت {قسمت33}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
ارتباط چشمی برقرار کردن کمک شایانی به رشد مغز کودک خود می کند.
احساس، نخستین چیزی است که کودک به واسطه آن با دیگران ارتباط برقرار می کند. نوزادان از سه یا چهار ماهگی حالت های مختلف چهره والدین خود را تشخیص می دهند. توانایی تشخیص حالت های مختلف چهره اطرافیان، شالوده مهارت های ارتباطی غیر کلامی است.
این مهارت کودک را برای کارگروهی بهتر، کمتر مبارزه کردن و ایجاد ارتباطات طولانی تر همچون بزرگسالان پرورش می دهد.
join @nooredideh
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸کم محبت میکنیم!🔸
ما از نظر محبت ورزیدن، کمبود داریم.
ما به اولادمان کم محبت میکنیم؛
به همسرانمان کم محبت میکنیم.
@nooredideh
انسان ها نیاز به تأیید دارند و ما باید تأییدشان کنیم. هر عملی که کودک انجام می دهد باید تأیید مثبت شود اما وقتی تشویق بی جا می کنیم و به خصوص بحث جایزه را مطرح می کنیم این حفظ کردن ها الگوی کودک می شود وخلاقیت از بین می رود. و چون کودکان تشویق را دوست دارند مجدد همان کارهای قبلی را انجام می دهند تا تشویق شوند در اینجا اگر دایما تشویق کنیم کودک متوقف می شود.
بعد از یکی دوبار تشویق یک کار باید تشویق را متوقف کرد و به کودک فهماند که اگر تایید وتشویق والدین را می خواهد باید کارجدید انجام دهد و درمسیر رشد متوقف نشود
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🍀 #امام_خمینی(ره):
تربیت فرزند از همهی شغلها بالاتر است.
اگر شما بانوان یک فرزند خوب به جامعه تحویل دهید، برای شما بهتر است از همه عالم. 👌🌸
تأثیر مادر در تربیت بچهها، بالاتر از پدر، معلم، استاد و جامعه است.
زیرا علاقهای که بچه به مادر دارد به هیچ کس ندارد.
از این جهت بچههایتان را در دامنتان تربیت اسلامی، تربیت انسانی بکنید.
📚 صحیفه امام، ج۸، ص۹۰
@nooredideh
⁉️ سؤالات خود را از آیت الله مصباح یزدی بپرسید!
🔸از حدود 20 سال پیش، افراد بسیاری از اقشار گوناگون، پرسش های عقیدتی، اخلاقی و علمی خود را از طریق سایت، با آیت الله مصباح در میان می گذاشتند. معظم له به صورت هفتگی وقت ویژه ای را شخصاً برای پاسخ به این پرسش ها اختصاص داده بودند.
🔸ممکن است پاسخ سؤالات ذهنی شما هم در این مجموعه یافت شود. شما می توانید پرسش مورد نظر خود را از طریق رسانه @mesbahyazdi_ir بپرسید. ما سعی می کنیم با بررسی آرشیو سؤالات، در صورت وجود مورد مشابه، پرسش و پاسخ مورد نظر شما را در صفحه رسمی منتشر کنیم.
جهت عضویت در کانال #علامه_مصباح کلیک کنید👇👇👇
https://eitaa.com/mesbahyazdi_ir
تربیت پذیر بودن کودک در درجه اول بستگی به میزان محبتی دارد که از والدین دریافت میکند
اگرکودک نداند دوستش دارید،
در مقابل تنبیه هم طغیان میکند.
وظیفه ما اینست کاری کنیم
که فرزندمان بداند دوستش داریم.
Join @nooredideh
✅ یک روش برای ایجاد آرامش در خانواده👇🏻
برای ایجاد آرامش چند روش و تکنیک وجود داشته دارد. اوّلین روش برای آرامش، آرامش های کلامی است؛ یعنی اگر پدر و مادر بخواهند به فرزند خود آرامش دهند، باید در ارتباط کلامی خود با نوجوان دقّت کنند. نوجوانان آتش زیر خاکستر هستند؛ یعنی نیاز به یک باد و نسیم دارند تا آتش درونشان شعله ور شود؛ لذا پدر و مادر نباید بگذارند که این تلاطم و برانگیختگی در نوجوان به وجود بیاید.
یکی از چیزهایی که آدم را خیلی عصبی می کند، بد حرف زدن است. در روایات دینی ما آمده است که: "زیبا سخن بگویید تا زیبا سخن بشنوید"؛ لذا اگر پدر و مادر بخواهند از نوجوان سخن زیبا بشنوند، باید با او زیبا سخن بگویند.
@nooredideh
بچه های سخن چین
نیاز به جلب توجه او را اقناع کنید
برخی کودکان بدون هیچ نیت شومی و صرفا برای جلبنظر و توجه دیگران بخصوص والدینشان اقدام به افشای راز میکنند، در چنین شرایطی بهتر است برای کسب اعتماد به نفس و جلب توجه مثبت اقدامات مفیدی انجام دهید. مثلا با فعالیتهای مثبتی چون ورزش، نقاشی، داستانگویی و... مانع جلب توجه منفی کودک شوید.
از سوی دیگر، در زمانها و مکانهای مختلف به طرق مختلفی چون تشویق کودک، در آغوش گرفتن، بوسیدن و نوازش کردن به کودک توجه کنید، توجه بیقید و شرط باعث خنثی شدن انگیزه منفی جلب توجه از طریق افشای راز میشود.
@nooredideh
♦️ ️یک فروشنده اصفهانی به ازای هر بچه روی قیمت آپارتمانش ۱۰۰ میلیون تخفیف داده و همچنین این مالک به ازای هر فرزند توی رهن خونش، ۱۰ میلیون تخفیف گذاشته!
🔹 حقیقتا دمت گرم، خیلی مردی داداش، شیر مادر و نان پدر حلالت👌
@nooredideh
✨ تمام عبادات من...
✅ امام به دخترم که از شیطنت بچه خود گله می کرد، می گفتند: «من حاضرم ثوابی را که تو از تحمل شیطنت حسین می بری، با ثواب تمام عبادات خود عوض کنم.»
«فرزند امام خمینی(ره)»
📚 مهر و قهر
Join @nooredideh
بهترین برخورد با کودکانی که بدخواب شدهاند، چیست؟
1- سعی نکنید هر ساعت از روز، او را مجبور کنید که بخوابد.
2- در طول روز، سعی کنید با بازی کردن، او را خسته کنید.
3- تا شب صبرکنید تا در وقت مناسب و پس از آنکه غذایش را خورد، او را به اتاقش ببرید.
4- او را در تخت خودش بخوابانید و چراغ را خاموش کنید.
5- حالا، برایش یک داستان تعریف کنید. بهتراست که یک داستان تخیلی باشد تا توجهاش کاملا جلب شود.
6- از نوازش کردنش، غافل نشوید و توجه داشته باشید که بهخاطر بدقلقی کردنش، از کوره در نروید!
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هفته میخوایم در مورد یه کتابی صحبت کنیم که کمتر مورد توجه دوستانی هست که در حوزه تربیت کار میکنند، در عین حال بسیار موضوع مهمیه.
«بچههای مصرفگرا» اثر دکتر سوزان لین، ترجمهی مریم مشایخ ...
اگر رشد معنوی، هیجانی، اجتماعی و بهداشت روانی و جسمانی بچههامون برامون مهمه حتماً باید به موضوع این کتاب توجه کنیم.
(کلیپ رو حتماً ببینید)
اگر سوالی، نکتهای یا نظری در این زمینه دارید از طریق لینک زیر با ما در میان بگذارید تا در موردش روز چهارشنبه ساعت ۱۷.۰۰ صحبت کنیم.
👈 اینجا کلیک کنید 👉
اگر کسانی رو میشناسید که فکر میکنید این جلسه براشون مفیده، این پست رو براشون بفرستید
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
👆👆
این کلیپ رو مجدد ببینید. جلسه امروز موضوعی هست که عمده خانوادهها باهاش درگیر هستند
🔴🔴🔴🔴
جلسه #پنجم با محوریت کتاب «بچههای مصرفگرا» اثر سوزان لین، رأس ساعت ۱۷.۰۰ امروز شروع میشه
👈 این جلسه در مورد مشکلی صحبت میکنیم که بازار، تبلیغات و برندها برای ما در مسیر تربیت ایجاد کردند و ما باید چه بکنیم
برای حضور در جلسه میتونید از طریق لینکهای زیر وارد جلسه بشید. کافیه روی هر لینکی که صلاح میدونید کلیک کنید (توصیه ما لینک #آپارات است، چون تصویر باکیفیتتری در اختیار شما میگذارد)
👈 لینک آپارات
👈 لینک ایتا
👈 لینک اینستاگرام
اگر فکر میکنید، جلسه برای دیگران هم میتونه مفید باشه، براشون این پست رو ارسال کنید 🙏🌹
امروز چهارشنبه ساعت ۱۷.۰۰
ساعتهاتون رو کوک کنید
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
وقتی مادر تحمل گریه یاخشم کودک
را ندارد وبه هر شکلی "آگاهانه و ناآگاهانه" تجربه عصبانیت یا تجربه غمگین شدن کودک را سد میکند
این امر مانع ابراز احساسات کودک می شود و به روح او اسیب میزند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
والدین، وظیفه دارند «انتخاب کردن» را به فرزندانشان بیاموزند...
شما دائم برای فرزندتان تصمیم گیری نکنید، یا نظرتان را به او تحمیل نکنید. زیرا او باید در سالهای آینده، تصمیم ها و انتخاب های مهمی داشته باشد، مثل: انتخاب دوست، انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، انتخاب همسر و...
البته کودک در سن زیر پنج سال، قدرت تصمیم گیری و انتخاب محدودی دارد... و اگر تعداد گزینه ها زیاد شود، او قدرت انتخاب کردن ندارد.
تعداد انتخابهای کودک را محدود کنید تا قدرت تصمیم گیری پیدا کند و انتخاب کردن را یاد بگیرد. مثلا باید در سن زیر پنج سال، دو گزینه به او پیشنهاد دهید تا بتواند یکی از آنها را انتخاب کند. به عنوان مثال، موقع رفتن به مهمانی، دو لباس مناسب مهمانی از کمد خارج کنید، تا او یکی را بتواند انتخاب کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh